Schildklierafwijking

18-09-2020 20:33 142 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,

Ik probeer al een tijdje zwanger te raken, wat helaas niet wil lukken. Vandaag ben ik er achter gekomen dat ik een traagwerkende schildklier heb, met een waarde van 6,5 mU/L. Ik ben benieuwd wie dit ook heeft gehad en hoe snel je daarna zwanger bent geraakt toen je aan de medicatie ging. Wat mag ik verwachten?

UPDATE ZATERDAG 23 JANUARI:

https://ibb.co/5ryx8VC

3e ronde met medicatie eindelijk zwanger na 22 pogingen :heart:

UPDATE MAANDAG 15 FEBRUARI:

Kloppend hartje met 7 weken en 6 dagen!

UPDATE DONDERDAG 11 MAART:

Goede termijnecho gehad, 1 dag vooruit gezet. Uitgerekende datum 27-9-‘21 :heart:

UPDATE VRIJDAG 23 APRIL:

It’s a girl :heart:

UPDATE MAANDAG 20 SEPTEMBER:

Mijn dochter is geboren :love:

Uitslagen bloedonderzoek:

TSH 6.4 FT4 12 maandag 12 oktober 2020 opgebouwd naar 75, na positieve test opgehoogd naar 100
TSH 1.4 FT4 16 donderdag 18 februari 2021
TSH ... FT4 ... vrijdag 19 maart - (wel geprikt maar arts had de uitslagen niet bij de hand maar waren prima)
TSH 1.7 FT4 15 vrijdag 16 april
TSH 2.2 FT4 14 maandag 17 mei opgehoogd van 100 naar 125
TSH 0.75 FT4 15 vrijdag 10 juni
TSH 0.41 FT4 15 maandag 12 juli
TSH 0.53 FT4 14 dinsdag 10 augustus
bam_1984 wijzigde dit bericht op 27-09-2021 13:47
57.98% gewijzigd
~ It takes a rad mama to be a father too ~
Alle reacties Link kopieren
Kan me voorstellen dat het even spannend is!
Ik krijg mn 3e keizersnede dus daar hoef ik me niet druk om te maken :biggrin:

Wat fijn, alweer 19 weken jij. Fijn dat alles goed gaat! En ik ben het helemaal met je eens wat “sommige artsen” betreft.. ik kan me nu al druk maken over straks als ik moet overstappen naar mn nieuwe huisarts. Ik word nu geprikt via de verloskundige praktijk, dat stopt dalijk natuurlijk. De arts die me de laatste maanden heeft geholpen is eigenlijk al met pensioen en mag nog maar een bepaalde tijd recepten uitschrijven… Hopelijk neemt mn eigen nieuwe huisarts het dan over :facepalm:
~ It takes a rad mama to be a father too ~
Alle reacties Link kopieren
Net nieuwe bloedwaarden binnen gekregen, ineens een TSH van 2,7 dus toch nog een keer verhogen met medicatie.
Maar het goede nieuws, geen antistoffen!! Dus vanuit m'n schildklier geen enkele reden voor een medische indicatie :cheer2:
Alle reacties Link kopieren
Wat fijn!! Je zult wel opgelucht zijn :)

2.7 voelde je wel al aan denk ik of niet? Ik was echt weer super moe ineens en bleek toen 2.2 te hebben. Ik ben zo benieuwd na de zwangerschap wat het gaat doen en of ik dan eindelijk eens zonder al teveel moeite weer terug op gewicht kom (en liever nog een hoop minder). Ben eigenlijk altijd wel te zwaar geweest, altijd moe etc.. Toch vrij gemiddeld zwanger geraakt van mn 1e twee kinderen (6 en 8 mnd) dus géén idee of dat met mn schildklier toen al speelde maar dat ik nu nog maar 8 kilo ben aangekomen tegenover 28 en 24 tijdens de vorige zwangerschappen wil toch wel iets zeggen denk ik… Net gewoon 2 nieuwe broeken gekocht, een maat kleiner dan ik had :proud: :cheer:
~ It takes a rad mama to be a father too ~
Alle reacties Link kopieren
Ja, enorm opgelucht! Het wordt nog een keer gecheckt met 32 weken, maar nu helemaal niks is een fijn uitgangspunt.

Ik ben inderdaad heel moe, maar ben ook nog herstellende van Corona, dus had het eigenlijk daarop weg geschreven. Dus ik ben benieuwd wat deze medicatie gaat doen.
Zit nu op 150 mcg en zo hoog heb ik nog nooit gezeten.
Ga wel om een afbouw plan vragen bij de internist voor na de bevalling, want in een keer terug gaan op 88 zie ik niet zo zitten. Dat is gewoon de helft minder..

Het kan natuurlijk best zo zijn dat je waardes slechter zijn geworden na je zwangerschappen, maar dat ze nooit echt optimaal zijn geweest.
Een zwangerschap+bevalling zorgt toch voor wat disbalans en er zijn wel meer vrouwen die na een zwangerschap toch opeens aan de schildklier medicatie moeten.
Gewoon goed in de gaten houden na je bevalling en lekker op je strepen gaan staan bij de huisarts!
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen meiden! Wat interessant & hoopgevend om je verhaal te lezen Bam! Nog even en je kleine meid is er al ❤️

Ik heb een zoontje van 11 maanden. Wij vinden het zo leuk dat we eind maart zijn gaan proberen voor een tweede. Het was meteen raak maar voor 6 weken ging het mis. Daarna maandje rust & weer door, weer meteen raak maar toen ging het met 4.4 alweer mis. M’n schildklier op eigen initatief laten checken via de huisarts, alleen TSH en die was 2,95 (in de ochtend na ontbijt).

Nu ben ik via via bij gespecialiseerde orthomoleculaire therapeut gekomen en zij heeft bloed afgenomen en alle hormonen die relevant zijn meegenomen (ook progesteron etc) en ook T4 etc. Over 1 week krijg ik de uitslag en dan krijg ik een op maat gemaakt dieet. Zij zegt dat ze m’n TSH met 1-3 maanden op 1,5 kan krijgen. Nu heb ik inmiddels ook m’n gyn zo ver om bloed te prikken en heb ik over 1,5 week een afspraak.

Maar denken jullie dat je ook zonder medicijnen je TSH zo (snel) met voeding kunt corrigeren?

Ben overigens wel obv algemene tips al gezonder aan het eten en voel mij wel een stuk beter! Dus dat is sowieso winst. Ik at niet echt super gezond.

Verder geen van de bekende schildklierklachten en een gezonde bmi.

Heel benieuwd naar wat jullie hiervan denken! Dank alvast 🙏
Alle reacties Link kopieren
Ik heb niet de ervaring dat ik helemaal zonder medicatie kan als ik mijn voeding aanpas.
Wel ben ik 3 jaar geleden koolhydraat beperkt gaan eten en merk ik, als ik dat strak volhoud, dat ik met een minder hoge dosering toe kan.
Uiteindelijk heeft voeding wel invloed op je hormonen, maar als alle schildklier problemen zo makkelijk op te lossen zijn. Dan hadden heel veel mensen dat graag gedaan, ipv altijd medicatie slikken, regelmatige controles, zoeken naar juiste dosering.
Het maakt ook verschil of je de auto -imuun variant hebt of niet.
Kortom: voor sommige mensen zal het denk ik wel goed kunnen doen.
Alle reacties Link kopieren
Dankje voor je reactie Daanstje. En als het tegenzit moet je het dieet ook super lang (streng?) volhouden, weet ook niet of dat haalbaar is (voor mij).

Ik weet nog niet of ik een auto immuun variant heb, dat hoor ik volgende week als ik de uitslag krijg in meer detail.

Maar ben bang dat ik met 2,95 geen medicatie krijg. Of denken jullie van wel?
Alle reacties Link kopieren
Dat zal denk ik wisselen per arts. Het valt nog wel binnen de grenzen, maar als je veel klachten hebt en aangeeft dat je een kleine dosering wel wilt proberen en je treft een arts die daarin mee wil, dan zou je misschien iets voorgeschreven kunnen krijgen.
Je wilt je waarden lager ivm kinderwens, dan zou ik zeker aansturen op TSH <1,5 maar het liefst <1.
Met medicatie kan het trouwens nog weken/maanden duren voor je goed ingesteld bent hoor. Gemiddeld kost het 6 weken om aan een nieuwe dosering te wennen.
Alle reacties Link kopieren
Dankje! Ik ga het zeker vragen. Ga maandagochtend opnieuw laten prikken en donderdag heb ik een consult. Laat wel even weten wat eruit gekomen is!
Alle reacties Link kopieren
Nou ik heb een update! Beetje lang verhaal waarom, maar heb mij 2x laten prikken. 1x Smiddags 14hr en 1x smorgens vroeg voor ontbijt. De tweede krijg ik morgen de uitslag van, de andere gisteren al en die was super goed!

TSH: 1,4
FT4: 19

Ben heel benieuwd of het nu komt door het tijdstip van de dag. Ga het morgen merken!
Alle reacties Link kopieren
Super goed idd maar dus geen verklaring waarom het zwanger blijven niet lukt?

Ik was na 19 pogingen enorm blij met mijn slechte uitslag :biggrin: maar dat is wel een iets ander verhaal dan het jouwe.

Ik hoop voor je dat het “gewoon” pech is geweest en je snel blijvend zwanger mag zijn! :heart: Succes!!
~ It takes a rad mama to be a father too ~
Alle reacties Link kopieren
Nou vandaag de uitslag van Smorgens vroeg nuchter testen en die is wel een stuk hoger:

TSH: 2,7
FT4:15

Echter vond de gynaecoloog het een hele mooie waarde. Nu ik weet dat hij in de middag zoveel netter is, laat ik het even.

Ik ga nog wel wat vervolgonderzoek doen naar anti stolling en verklevingen uitsluiten ivm eerdere keizersnede.

Maar de gynaecoloog zei dat in 90-95% van de gevallen niets gevonden wordt en het pech is. Verwees naar mijn leeftijd (ben 35) als ook een factor.

Ik vind het fijn dat er nog wat dingen gecheckt worden, maar voor nu maar besloten ook wat meer vertrouwen te gaan proberen hebben. Het is bij m’n zoontje ook goed gegaan, dus het zal nu ook vast goed moeten komen 🍀
Alle reacties Link kopieren
Inmiddels is een week geleden mijn 3e kind geboren. 3e keizersnede kost wat meer tijd dan de vorige 2 maar ik ben weer op de been en alles is onder controle :) de kraamzorg is vandaag voor het laatst geweest, nu alles weer zelf op gaan pakken maar ik heb er het volste vertrouwen in. Het is meteen weer zo vertrouwd en eigen. Ik ben verliefd :heart:
~ It takes a rad mama to be a father too ~
Alle reacties Link kopieren
bam_1984 schreef:
27-09-2021 13:50
Inmiddels is een week geleden mijn 3e kind geboren. 3e keizersnede kost wat meer tijd dan de vorige 2 maar ik ben weer op de been en alles is onder controle :) de kraamzorg is vandaag voor het laatst geweest, nu alles weer zelf op gaan pakken maar ik heb er het volste vertrouwen in. Het is meteen weer zo vertrouwd en eigen. Ik ben verliefd :heart:
Wat heerlijk!! Van harte gefeliciteerd! :heart:
Alle reacties Link kopieren
-
freshyz wijzigde dit bericht op 29-09-2021 13:30
Reden: Topic loopt niet meer
0.00% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd Bam! Geniet van elkaar, en zorg goed voor jezelf! Hopelijk gaat je schildklier tijdens het ontzwangeren niet al te gek doen..
Alle reacties Link kopieren
Dank je wel Daanstje! Ik moet over 5 weken weer prikken ter controle. We zullen zien. Moet sowieso nu weer overstappen van die second opinion arts naar mn nieuwe huisarts.. hopelijk neemt hij me wel gewoon serieus :-D succes nog met je zwangerschap! :kiss:

Freshy dit topic loopt niet echt meer. Eind goed al goed zullen we maar zeggen :) Ik heb er ook niet zoveel verstand van maar gelukkig dat ze het bij jou getest hebben en je er nu voor behandeld wordt. Ik wens je een fijne zwangerschap toe :)
~ It takes a rad mama to be a father too ~

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven