Uitgerekend tweede helft van november 2019

12-03-2019 20:56 389 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag dames,

Hier op 9 dpo een positieve zw test gehad en vandaag ben ik dan ook precies 4 weken zwanger.
Door een eerdere miskraam en missed abortion heb ik veel behoefte om het van mij af te schrijven en hopelijk straks ook leuke dingen te kunnen delen.

Meer dames die willen meeschrijven?

Ik ben 19 november volgens mijn berekening uitgeteld nu. Bewust gekozen voor een topic voor tweede helft van november, zodat het groepje niet te groot wordt.



Van jullie hebben we al lang niks gehoord: Mosredna. Lotus87, Geertje_, mollyk, budgy86, Minke19842019
Jullie zijn uit de tabel gehaald voor het overzicht. Voel je welkom om weer mee te schrijven.
Naam Leeftijd (+prtnr) Kindje UD Echo J/M/? Bijzonderheden
Mamavaneenboefje 29/30 2 15-11-2019 ? - -
Nikkinikki84 35/31 1 16-11-2019 27-5 - -
vicky*bloom 34/33 1 17-11-2019 ? - -
Loes123456 29/31 3 17-11-2019 22-5 O -
lenthe_ 32/34 1 18-11-2019 1-6 Mk januari '19
xLau 27/28 1 18-11-2019 21-5 M? mk 4w5d (8-2018) & MA 10w4d (12-2018)
Alatariël 27/41 1 18-11-2019 ? J -
Loes23 26/? 2 23-11-2019 ? J -
Sannts 32/32 1 29-11-2019 20-5 - -


tozie :hug: KirstenvdVeen :hug: Vavavoem :hug: Lin-1978 :hug: Mama-nurse :hug:
xlau wijzigde dit bericht op 20-05-2019 12:32
67.04% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Spannende dag Sannts! Veel succes met je echo (of: hoe was het?)!

En wat fijn Alatariël dat je er weer een beetje bovenop bent, wat een heftigheid zeg. Hopelijk kan het voorzichtig genieten nu echt beginnen.

Dat hoop ik echt voor iedereen trouwens, dat de heftigste onzekerheden nu binnenkort wat minder worden en het niet elke dag een gevecht is tegen die onzekere gedachten en gevoelens. 4 dagen zijn heel lang zijn als je op veel momenten niet onder die onzekerheid kan uitkomen. En je hebt natuurlijk gelijk xLau, het maakt eigenlijk niet uit, die 4 dagen - maar je wil het gewoon zo graag even kunnen controleren. Schrijf het allemaal van je af hier :)

En June, welkom! Snap dat het extra eng is. Gelukkig heb je nu al 2 mooie echo's gehad, dat is echt heel veel waard!

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor NIPT met nevenbevindingen, maar ik vond het een rottige keuze eigenlijk. Uiteindelijk was onze overweging voor met nevenbevindingen dat we het erger (onzekerder) zouden vinden dat er misschien iets uitgekomen zou zijn dat we hadden kunnen weten (als we niet zouden testen) dan dat we bijv. weken extra spanning zouden hebben vanwege een onduidelijke uitslag.

Ik ben nu 12+1 en ik voel me echt heel erg veel beter, zowel fysiek als mentaal. Komt natuurlijk ook door die echo, en doordat ik het met meer mensen kan delen, maar overall maakt het echt een groot verschil. Ik ben wel nog midden in de nacht of erg vroeg wakker, en word ook erg hongerig wakker dus ik slaap met rijstwafels en walnoten op mijn nachtkastje.

Wat fijn Nikki dat je je broeken nog past, blijkbaar is je gewicht goed verdeeld gaan zitten :) Bij mij dus totaal niet, ik ben per ongeluk (kaaskoekjes dus) al 4 kilo aangekomen maar precies rond mijn taille :thumbsup: Gelukkig draag ik veel overhemdjurken. Ik heb vrijdag na de echo een eerste broek besteld online, ik heb gewoon besloten dat ik wel een paar fijne dingen ga aanschaffen - het idee dat ik heel de tijd in deze jurken moet rondlopen vind ik nu na een paar weken al storend. Hoe is het met jullie gewicht en kledingkeuze?

Ach, eigenlijk is dit natuurlijk onbelangrijke onzin en focus ik liever op goeie echo's en meer fitheid! Heel veel succes daarmee iedereen :heart:
Alle reacties Link kopieren
Hier een goede echo! Hartje weer zien kloppen en we hebben de baby zelfs zien bewegen. Wat mooi! Het lijkt al echt op een mensje. Volgende echt op 20-5, dit is de termijnecho.

Uitgerekende datum staat nog steeds op 3-12 maar ik ga dr gewoon vanuit dat ie eerder komt ;). Nu 3,14 cm en zit in week 9+6

Ik ben verder nog niks aangekomen dus broeken passen makkelijk, wel ga ik binnenkort voor een andere bh kijken. Mijn borsten groeien er een beetje uit en dit ga je zien als ik een dun shirtje aanheb.

Wat fijn dat iedereen wat opknapt nu, gelukkig zijn we bijna uit de meest spannende periode!

Kopen jullie ook al spulletjes of kleding? Ik moet me echt bedwingen om niks te kopen, heb ergens die 12 weken in mijn hoofd ondanks 2 goede echo’s. Misschien van de week toch eens naar de h&m :)
Fijn om te horen dat de echo goed was Sannts! Lekker veel heb je er zo hihi :-)

Wij overmorgen de termijnecho. Vind het best spannend, vooral omdat ik voor mezelf besloten heb sowieso me niet nog ooit zo ellendig te willen voelen als in de eerste 3 maanden zwangerschap. Als t misgaat is het voor mij klaar (en dat vindt m'n vriend heel jammer). Gek genoeg levert dat me de meeste stress op.

Heb er ook wel zin in om t mensen te gaan vertellen, al is het maar om te verklaren waarom ik zo vaak afwezig ben geweest de laatste tijd. Ook vandaag en morgen weer ziek thuis, dus pfff. :(

Qua nipt: ik wil alles weten. Nouja, down liever niet, maar die kan nou eenmaal niet uit de uitslag geschrapt worden. Nevenbevindingen wel. Ik heb nogal een heftige medische geschiedenis achter de rug (als tiener te maken gehad met een goedaardige maar agressieve tumor. Daar ben ik meerdere malen aan geopereerd en heb ik jaren van moeten revalideren). Ik zou het mezelf nooit vergeven als ik iets met veel impact had kúnnen weten, maar daar niet voor gekozen heb.

Over zwangerschapskleding: vorige keer 5,5 maand met dezelfde drie shirts rondgelopen. Dat was ik zó beu... heb mezelf beloofd dat ik dit keer meer ga kopen. Voelt nog steeds als zonde van het geld, maar dan voel ik mezelf wel happier ;)
Alle reacties Link kopieren
Wat fijn Sannts!!

Hier een kilootje afgevallen, broek zit losser bij de billen/benen, maar strakker rondom de schaamstreek. Daar merk ik nu ook wel dat de baarmoeder boven gaat groeien.

Qua kleding voor baby bewust nog niks gekocht. Ik denk dat ik dat na de NIPT uitslag doe als die goed is.


@Loes23: Begrijp je keuze wel, zeker als je al een kindje hebt. Ik heb ook gezegd dat als t nu weer mis zou gaan, ik echt even klaar ben met zwanger worden komende tijd. Dan wil ik eerst alle onderzoeken hebben die er maar zijn.
Hopelijk kun je na donderdag eindelijk aan de wereld vertellen waarom je ziek bent!!
Maar hebben ze het niet door denk je? ;)
Heftig van je medische geschiedenis, maar het is goed dat je weet wat je wilt!

Ik heb net toch een pretecho gehad. Werd even heel onzeker op mijn werk.
Alles was gelukkig goed. Baby alleen maar zien bewegen... ennnn.. t wordt hoogstwaarschijnlijk een meisje volgens de nub theorie!
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie welkom!!!

@xlau ik heb ook weinig last van mijn baarmoeder, terwijl ik dat bij mijn miskraam wel had de eerste weken. Nu alleen af en toe last van mijn banden, bij niesen en snel opstaan enzo. Ik lees nu je laatste bericht. Wat fijn dat je hebt gezien dat het gewoon nog goed ziet. En wat spannend dat ze dat al konden zien met de nub!

@alatariel wat balen zeg steeds die opnames! Wat zul jij je ellendig voelen. Ik ben al wel vanaf het begin 24 uur per dag misselijk, maar weinig echt spugen. Heb er dagen bij zitten dat ik veel spuug, maar valt over het algemeen mee. Ben heel erg wagenziek en de verloskundige gaf aan dat dat helpt om het spugen tegen te kunnen houden. Enerzijds fijn, anderzijds zou ik af en toe wel eens even willen spugen in de hoop dat het oplucht. Maar het lijkt nu allemaal wat oppervlakkiger te worden qua misselijkheid, dus ik hoop dat het beter wordt!

@Vicky fijn dat je je beter voelt en je het al kan delen!

@sannts wat gaaf he als je het zo ziet bewegen? Op de vorige echo bij ons, met 9 weken, zwaaide het kindje naar ons. Zo mooi! Ik heb al wel wat spullen gekocht. Sowieso bhs omdat ik die echt niet meer pas (2 cupmaten gegroeid als het niet meer is) en 2 pakjes en hydrofieldoeken die ik tegen kwam.

@Loes, wat spannend voor jou morgen. En wat een heftig, maar dapper besluit
Ik hoop dat jullie morgen een hele mooie echo hebben!

Bedankt voor jullie ervaringen over de nipt. Ik heb nagedacht gelezen en er ook met anderen over gesproken en ik denk dat we toch ook voor de nevenbevindingen gaan. Zijn er hier meiden die de uitslag al hebben?

Ik heb vrijdag de termijnecho. Begin nerveus te worden merk ik. Vannacht gedroomd dat er iets niet goed was met het hartje. Ellendige dromen!

Ik las ook iets over echo s of dat wel of niet goed is voor een kindje. Bij mij zei de echoscopiste de vorige keer dat ze niet te lang ging kijken omdat die kleintjes heel kwetsbaar zijn. Geen idee of het echt schadelijk is, ze kwamen er zelf mee om 2 echo s te doen voor de termijnecho, maar dat was de info die ik kreeg. Het zal vast niet schadelijk zijn, maar ze zullen het wel een beetje willen beperken 😁
- zip -
anoniem_638fbb62d66fa wijzigde dit bericht op 29-07-2019 13:18
97.94% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
@June: Dat klinkt dan wel geruststellend. Bij mijn vorige zwangerschap voelde ik namelijk ook onwijs veel en nu inderdaad met niezen of uitrekken o.i.d.
Het naar de echo toeleven blijft elke keer spannend! Maar na vrijdag kun jij ook weer lekker even genieten <3 en die dromen zijn gewoon een weerspiegeling van je angsten.

@Callie-B: Wat super lief van je! Hoe gaat het bij jullie in het uitgerekend juni groepje?? Aan de laatste loodjes bezig? =) Bij de rest ook alles nog goed? Nog even en de eerste bevallingen zullen plaatsvinden.
Pff, ik ben echt een beetje hyper van de zenuwen voor de echo. En dan moet ik nog tot half 6 vanavond wachten - aargh :p

@june
Helemaal niet gek hoor, die dromen op z'n tijd. Ik droom alles sowieso veel levendiger nu. De leuke én de mindere. Gelukkig hebben ze geen voorspellende waarde. Anders had ik al heel wat vreemde dingen meegemaakt de laatste weken ;)
Wat een berichten zijn er weer geschreven!

Mama-nurse: heel veel sterkte voor jou!

Dromen; ik droom hier ook echt belachelijk. Ik maakte mn vriend laatst midden in de nacht wakker omdat er iemand aan mijn kont zat? Ik deed laatste midden in de nacht de lamp aan omdat er volgens mijn droom een pak drinken in de kamer stond terwijl dit een speelgoedje van ons zoontje was en ga zo nog maar even door 😂

Echo’s: volgens mij zijn echo’s niet schadelijk, ik heb er nu al 5 gehad en ze hebben nooit gezegd dat dit schadelijk was. Wel zeiden ze me dat te vaak luisteren met een doptone schadelijk kan zijn.

Zwangerschapskleding: ik had nog wat liggen en heb wat nieuwe kleding bijgekocht. Hoop dat ik in de zomer gewoon lekker mn eigen jurkjes aan kan hebben.

Nipt: we hebben gisteren de uitslag van de nipt gehad en deze was helemaal goed. Zo ontzettend blij! Volgende week donderdag hebben we trouwens weer een echo
Alle reacties Link kopieren
Hier vandaag geprikt voor de nipt dus het lange lange wachten kan beginnen. Ben nu al nerveus voor de uitslag... Maar eerst vrijdag weer even kijken naar ons kleintje!

@Loes, bijna!!

@mamavaneenboefje wat fijn dat de uitslag goed was! Hele geruststelling!
- zip -
anoniem_638fbb62d66fa wijzigde dit bericht op 29-07-2019 13:08
98.08% gewijzigd
Nou... dat viel toch even tegen. Op zich een goed groeiend en flink bewegend kindje te zien. Qua uitgerekende datum zelfs nog 2 dagen verder naar voren gezet.

Maaarrrr, een flink verdikte nekplooi en dus een spoeddoorverwijzing naar een gespecialiseerde gynaecoloog. Hoor morgen waarschijnlijk wanneer ik daar terecht kan. In elk geval volgt een lange poos wachten met een groeiende buik zonder snel duidelijkheid te hebben over de consequenties. Waarschijnlijk geen NIPT maar een vruchtwaterpunctie en dan afwachten. Maar de gynaecoloog gaat met ons een plan maken. In elk geval is me wel duidelijk dat een goede uitkomst mogelijk, maar niet heel waarschijnlijk is. Bah, denk ik dan, doe me dan maar 'gewoon' een miskraam. Het lijkt me heel wat erger om bijv te weten dat een kindje uiteindelijk niet levensvatbaar gaat zijn, maar het dan in je buik nog wél goed doet.

Afwachten dus, maar met een bang hart.
Alle reacties Link kopieren
Ach Loes... wat verschrikkelijk. Wat een zorgen en wat een onzekerheid. Enorme rollercoaster. Tranen in m'n ogen hier. Heel, heel veel sterkte met deze onzekerheid. Ik duim enorm hard voor een goede afloop! ❤
Alle reacties Link kopieren
Jezus Loes23 =( Wat onwijs schrikken. Ik hoop heel erg dat het vals alarm is, want dat hoor je wel vaker bij een verdikte nekplooi, maar oh wat een slopende weken zullen dit zijn voor jullie =(.
Mocht het kindje inderdaad een syndroom hebben en het is wel levensvatbaar (zoals down) weten jullie dan wat jullie willen?
Hele dikke knuffel en blijf vooral hier van je afschrijven de komende weken!! :hug:

@Mamavaneenboefje: Fijn dat de NIPT uitslag goed was!
Als ik zoek op internet dan gaan gewone echo's ook met geluidsgolven, net zoals de doptone. Ik heb toevallig gister een doptone cadeau gekregen van mijn beste vriendin. Ga wel even navragen hoe vaak ik dit mag gebruiken.
@Lau

Dat hangt een beetje van de afwijking af en de definitie van 'levensvatbaar'. Down an sich dénk ik nu dat we zouden houden, met flinke hartafwijkingen... hangt af van de kansen. Andere nare chromosoomafwijkingen idem. Een kasplantje of een kind dat z'n eerste verjaardag niet haalt, dat wil ik mezelf én ons kleintje niet aandoen.

Maar eerst maar afwachten waar de kans nou t grootst op blijkt straks. Qua leeftijd (pas net 26) zit ik eigenlijk absoluut niet in de risicogroep, maar dat helpt dan even niet he. Aangezien ik 2 miskramen heb gehad voor onze dochter is het sowieso wel iets om verder uit te zoeken.
Hier een beetje druk dus even een snel bericht en reageer niet op iedereen. Maar jeetje Loes23 wat is dat schrikken denk ik! Ik ga als een gek duimen op een goede uitslag voor jullie. Sterkte voor deze moeilijke wachtweken :hug: :hug:
Alle reacties Link kopieren
Jeetje Loes23, wat vreselijk schrikken voor jullie. Wat verdrietig, en wat een onzekerheid. Benieuwd naar het plan van de gynaecoloog en ik duim met de rest mee voor een goede uitkomst voor jullie <3. Heel veel liefs en sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Ohh Loes23 wat erg, wat verdrietig is dit. Ik hoop zo dat het vals alarm is en dat uit verdere onderzoek blijkt dat er niks aan de hand is. Hopelijk heb je snel verdere afspraken en word het snel duidelijk.
Dankjulliewel voor de lieve reacties. We kunnen morgen al terecht voor een meer gespecialiseerde echo (GUO) in een UMC. Vijf kwartier rijden, pfff!

Vervolg zal afhangen van wat we daar zien (alleen een verdikte nekplooi of ook andere afwijkingen). Spannend!
Alle reacties Link kopieren
Loes23 schreef:
09-05-2019 11:01
Dankjulliewel voor de lieve reacties. We kunnen morgen al terecht voor een meer gespecialiseerde echo (GUO) in een UMC. Vijf kwartier rijden, pfff!

Vervolg zal afhangen van wat we daar zien (alleen een verdikte nekplooi of ook andere afwijkingen). Spannend!
Een eind, maar wel fijn dat het op zo n korte termijn kan. Al is elke dag natuurlijk te lang in zo'n situatie... hoe laat mogen jullie? Mijn duimen draaien!
@ June
Ja, dat is superfijn. Het zal wel niet écht duidelijkheid geven, maar als we maar vast een klein beetje weten wat we kunnen verwachten is dat al fijn en beter dan nu :) Half 12 zijn we aan de beurt, dus deze keer hoef ik ook geen hele dag in de zenuwen te zitten gelukkig.
Alle reacties Link kopieren
Nee precies, maar het geeft je in elk geval het idee dat er iets gebeurt. Ik hoop op het beste!

Ik heb morgen de termijnecho en woensdag geprikt voor de NIPT. Ik had al veel zorgen, oa door de miskraam, maar merk dat ik nu, door jouw verhaal, nog meer gespannen ben. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend.
Dat klopt, maar maak je niet te veel zorgen. Ik heb ook een prachtige gezonde dochter rondkruipen hier :)
Alle reacties Link kopieren
@loes23 wat schrikken, heel veel succes morgen fijn dat je toch sneller terecht kon en vroeg aan de beurt bent.

welkom!@june

Ik heb zelf inmiddels ook wat gegoogled nadat assistente echo afraadde maar hartje luisteren wel veel vaker kan en snap t ook niet helemaal meer ga het maandag wel aan de verloskundige vragen hoe zij erover denkt.

Ik had overigens precies een week na bloedprikken een (goede) nipt-uitslag, dus gelukkig vrij snel. Succes voor diegene nog afwachten!
Alle reacties Link kopieren
Heel veel sterkte loes23! Ik denk aan jullie, ik hoop zo dat het loos alarm is!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven