Uterus bicornis / onderzoek herhaalde miskramen

06-11-2019 23:55 83 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag allemaal! Ik hoop met mijn topic in contact te komen met moeders (van een vlinder) die dezelfde afwijking hebben of onderzoek hebben laten doen naar herhaalde miskramen.

Bij mijn tweede miskraam zijn we erachter gekomen dat ik een afwijking heb in mijn baarmoeder. Uterus bicornis (baarmoeder in hartvorm/tussenschot). Veel echo's gehad omdat mijn hcg hormoon bleef stegen maar geen zwangerschap te zien was in mijn baarmoeder (de verloskundige was bang dat het om een buitenbaarmoederlijke zwangerschap ging en verwees me door naar het ziekenhuis). Na heel wat bloedprikken en contoles werd mij verteld dat de vorm van mijn baarmoeder de reden zou kunnen zijn van mijn miskramen. Ik ben direct na mijn tweede miskraam zwanger geraakt, helaas ook geëindigd in een miskraam en ook bij deze geen zwangerschap te zien in mijn baarmoeder. Mijn arts heeft me geadviseerd om verder onderzoek te laten doen en heeft aangegeven dat ze denkt dat de miskramen in mijn geval niet komen door de vorm van mijn baarmoeder. Om het onderzoek te kunnen starten moest ik eerst 3 maanden hcg-vrij zijn en die zijn nu (eindelijk) voorbij. Gisteren (dinsdag 5 nov) samen met mijn vriend bloed afgegeven, over 3 weken hoor ik of ik een stollingsstoornis heb en over 3 maanden komt de uitslag van het chromosoomonderzoek. Maar...

We hebben de eerste twee maanden geen gemeenschap gehad op mijn vruchtbare dagen. Hier hebben we bewust voor gekozen omdat ik absoluut niet aan de anticonceptie wil en mijn vriend net zo hard geen condoom wil gebruiken. De derde maand is het toch gebeurd op de eerste dag van mijn vruchtbare periode. Mijn laatste menstruatie begon op 18 oktober. Mijn eisprong zou op 1 november moeten zijn bij een cyclus van 28 dagen maar heb gemerkt dat het bij mij nu schommelt (augustus 27, september 25, oktober 26). We hebben gemeenschap gehad op 27 oktober. Dus even op een rijtje:

18 okt - eerste menstruatiedag
24 okt - einde menstruatie
27 okt - gemeenschap
1 nov - eisprong (kan dus ook 1 of 2 dagen eerder geweest zijn
5 nov - bloed afgegeven
15 nov - verwachte menstruatie bij een cyclus van 28 dagen

Ik voel me zwanger. Moe, chagrijnig, pijnlijke borsten, raar menstruatiegevoel in onderbuik met af en toe kleine krampjes. Ik hoop zo erg dat het vroege aankomende menstruatiesymptomen zijn. Veels te vroeg maar gisteren toch maar een test gedaan en die was uiteraard negatief. Over uiterlijk 9 dagen zou ik ongesteld moeten worden.

Ik ben zo bang.. bang dat ik zwanger ben. Bang dat ik dat hele onderzoek heb verknald. Mijn hoofd zit zo vol, met zoveel vraagtekens en zoveel verdriet. Alles is zo dubbel. Over 9 dagen weet ik of ik zwanger ben. Wat als? Is het onderzoek dan nog betrouwbaar? Wat was jullie ervaring met uferus bicornis? Ook miskramen gehad hierdoor? Hoevaak en bij hoeveel weken? Of ervaringen van moeders (van een vlinder) die onderzoek hebben laten doen. Hebben jullie gewacht (3 maanden) met "proberen" zwanger te worden op de uitslag van het onderzoek? Ik weet dat het zoveel redenen kan hebben maar ben hopeloos op zoek naar een oorzaak.

Ik ben 33 jaar en mijn 3 miskramen zijn van de afgelopen anderhalf jaar.
- 1e zwangerschap met 12 weken wel een zwangerschap gezien in mijn baarmoeder maar geen vrucht. Dus een lege vruchtzak in mn handen gehad.
- 2e zwangerschap met 7 weken een miskraam, niks gezien in baarmoeder en alleen veel bloed verloren.
- 3e zwangerschap met 9 weken een miskraam, weer niks te zien in baarmoeder, veel bloed en bloespropjes verloren. Dus het gaat bij mij al heel vroeg mis, nog voordat er een embryo is.
sensiph wijzigde dit bericht op 11-12-2019 02:41
Reden: Aangepast
6.00% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Illinois schreef:
09-11-2019 15:37
ik zou wel door blijven testen en zodra je een positieve test hebt het ziekenhuis bellen om daar te overleggen.
Dit zou ik ook doen.
Alle reacties Link kopieren
Illinois schreef:
09-11-2019 15:37
Ik heb een stollingsafwijking en moet zsm aan de medicatie zodra ik een positieve test heb. Mijn gynaecoloog die veel onderzoek deed naar stollingsafwijkingen zei dat juist de ontwikkeling rond de 5 weken erg belangrijk is. En pas met 6 weken moet ik aan de aspirine.

Ik wil je niet bang maken. Misschien heb je helemaal geen stollingsafwijking, maar ik zou wel door blijven testen en zodra je een positieve test hebt het ziekenhuis bellen om daar te overleggen.
Ik denk dat het bij mij dus idd in de 4e of 5e week misgaat. Heb bij mijn eerste en derde miskraam een 3+ kunnen zien op de Clearblue. 6e week inwendige echo gehad maar niks gezien. Dus dat kan zeker wel kloppen wat je zegt.

Had al heel wat Kruidvat testers ingeslagen. Nog 5 dagen voor mijn menstrustie maar ga morgen ochtend toch maar alvast beginnen met testen. Thanx!
Alle reacties Link kopieren
Sensiph schreef:
09-11-2019 14:03
Hoi Nijn-tje, ik ben door mijn eigen ervaringen heel voorzichtig met feliciteren maar wat goed nieuws!!! Voelt je huidige zwangerschap anders dan de anderen? Met hoeveel weken had jij je miskramen? Ik heb nog nooit iets kunnen zien of een hartje horen kloppen.
Ja ik durf ook nog niet echt gefeliciteerd te worden :facepalm: Vorige zwangerschappen gingen op verschillende momenten mis. Twee keer wel eerst kloppend hartje gezien en 1x lege vruchtzak en 1x ging spontaan mis bij 6 weken dus toen nog geen echo gehad.
Voelt nu niet echt anders. Misschien was een nog een tikkie misselijker, maar dat was ik behalve bij die al snel mis ging bij allemaal wel.
Alle reacties Link kopieren
Sensiph schreef:
09-11-2019 14:12
En wat ik me dan afvraag.. is er dan in Nederland nooit onderzoek gedaan naar endometriose/adenomyose? Kwamen ze er niet op? Want ik heb ook vaak genoeg aangegeven dat ik ontzetttend heftig ongesteld werd. Er is mij nooit verteld dat dat aanwijzingen kunnen zijn die mee zouden kunnen spelen in mijn herhaalde miskramen. Het is dat ik veel lees op internet. Wat als er ook bij mij niks komt uit de onderzoeken? Zijn ze dan in Nederland klaar met me?
Nee daar is bij mij in Nederland nooit onderzoek naar gedaan. Ik had ook niet enorme klachten. Ja hele pijnlijke menstruaties als tiener, moest echt aan de pil. Dat blijkt al een indicator te zijn (aldus gyn in Belgie). Ik weet niet zeker of ik endometriose heb, durf ook niet te zeggen hoe ze dat precies onderzoeken. MIsschien met een hysteroscopie, die doen ze in NL wel. Adenomyose is het beste te onderzoeken dmv een MRI scan, maar dat doen ze in NL niet (snel). Ze hebben het er bij mij nooit over gehad, ook niet na 4 miskramen. Iemand in het ZH adviseerde ons eens in Belgie te kijken. Endometriose is volgens mij iets meer gelinkt aan moeilijk zwanger worden. Met miskramen weet ik niet zeker. Door adenomyose kan je soms ook moeilijker zwanger worden maar bemoeilijkt ook de innesteling en kan miskramen veroorzaken.
Overigens was bij mij ook iets aan de vorm van m'n baarmoeder te zien, of hij lag wat gekanteld geloof ik (op de MRI). Maar dat maakte niks uit voor een zwangerschap. Je hoeft dit natuurlijk allemaal niet te hebben he! Maar zou wel even goed je klachten benoemen!
Alle reacties Link kopieren
Hoe moeilijk is het om te zeggen NEE! Pak een condoom en anders NIET! Hij kijkt nu voetbal en ik zit op bed met tranen google af te scrollen in de hoop iets te vinden over soortgelijke ervaringen.

Het is niet je vraag, maar ik vind dit eerlijk gezegd ook niet zo fijn klinken. Delen jullie je verdriet, of is het zwanger worden meer jouw probleem?
Alle reacties Link kopieren
Pandax schreef:
10-11-2019 08:34
Het is niet je vraag, maar ik vind dit eerlijk gezegd ook niet zo fijn klinken. Delen jullie je verdriet, of is het zwanger worden meer jouw probleem?
Hey pandax, het is allebei. Ik schreef het met een emotionele bui. Was boos en wilde het ergens kwijt. Had de volgende dag ook een beetje spijt dat ik dat daar heb neergezet maar wilde mijn bericht niet aanpassen. Het is wat het is.
Alle reacties Link kopieren
Dat lijkt me best eenzaam. Drie miskramen zijn heel verdrietig, onderzoeken zijn zwaar. Ik wens je meer gezamenlijkheid toe in dit proces :hug:
Alle reacties Link kopieren
Pandax schreef:
10-11-2019 09:11
Dat lijkt me best eenzaam. Drie miskramen zijn heel verdrietig, onderzoeken zijn zwaar. Ik wens je meer gezamenlijkheid toe in dit proces :hug:
Ach jeetje, ik begrijp je bericht helemaal verkeerd (snapte de zin al niet met "jullie"). Ik dacht dat je vroeg of de reden van mijn topic mijn verdriet delen was of mijn probleem met zwanger worden wilde delen. Daarop reageerde ik dat het allebei is.

Ik kan er gelukkig met mijn vriend over praten en hij steunt me enorm. Hij denkt er verder wel heel nuchter over. Laatst zei hij bijvoorbeeld, mocht het zo zijn dat we geen kinderen kunnen krijgen dan halen we daar het positieve uit. Dan hebben we geen zorgen over bijvoorbeeld sparen of verantwoordelijkheden over opvoeding enz en kunnen we op vakantie wanneer we willen. Hij wil het heel graag maar zonder vind hij ook prima.
sensiph wijzigde dit bericht op 04-09-2020 22:53
39.48% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Vanochtend een tetst gedaan met de kruidvat 2 voor 5 euro testers.. lees veel verschillende meningen over of deze wel of geen indrooglijn heeft. Als ik heel goed kijk dan zie ik een streep (geen kleur, teststreep glimt een beetje tussen het witte er omheen). Ik heb met mijn telefoon de flits erop gezet dan zie ik de streep wel duidelijker maar absoluut geen kleur. Zover ik weet heeft de cb meer Hcg nodig voor een positieve resultaat dus die zou bij mij nog te vroeg zijn met dit als resultaat op de Kruidvat 2v5??
Alle reacties Link kopieren
Sensip, ik zou vooral morgen ochtend nog een test doen, dan zou die een stukje duidelijker moeten zijn.
Wat spannend voor je zeg!
Ga je nu iets proberen qua ondersteuning?
Ik wilde alleen even mijn ervaring delen mbt baarmoederafwijkingen.
Ik heb geen uterus bicornis maar een uterus septum.
Kreeg één mk (ma 10wk) na een jaar proberen en werd daarna 2.5 jaar niet meer zwanger.
Vervolgens tussenschot verwijderd en 1e ronde zwanger, dochter gekregen. Nu in ronde 11 zwanger van baby 2.

Wat écht van belang is in jou situatie; hebben ze een MRI gedaan of alleen een hysteroscopy om je afwijking vast te stellen?
Heeeel vaak wordt je ten onrechte gediagnosticeerd met een uterus bicosnis, terwijl er eigenlijk sprake is van een uterus septum.
Het is van belang om naast de binnenkant vd baarmoeder (middels hystero) ook juist de buitenkant in kaart te brengen.
Google even op het verschil.
Uterus septum staat bekend om vele miskramen, uterus bicosnis niet.
Septum kan worden verwijderd, uterus bicornis is niet operabel.

Google even op trust studie. Succes!!!
Alle reacties Link kopieren
Moosforhappines1988 schreef:
11-11-2019 20:13
Sensip, ik zou vooral morgen ochtend nog een test doen, dan zou die een stukje duidelijker moeten zijn.
Wat spannend voor je zeg!
Ga je nu iets proberen qua ondersteuning?
Ja inderdaad, heb al een test klaargelegd voor morgenochtend. Phoe kan niet wachten wat eng allemaal. Het is jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen van mijn test van vanochtend. Als het streepje morgen duidelijker is bel ik meteen mijn verloskundige voor advies. Ik zou het anders ook niet weten. Uitslag van het onderzoek is pas over 2 weken :-(
Alle reacties Link kopieren
Babydonthurtme schreef:
11-11-2019 23:00
Ik wilde alleen even mijn ervaring delen mbt baarmoederafwijkingen.
Ik heb geen uterus bicornis maar een uterus septum.
Kreeg één mk (ma 10wk) na een jaar proberen en werd daarna 2.5 jaar niet meer zwanger.
Vervolgens tussenschot verwijderd en 1e ronde zwanger, dochter gekregen. Nu in ronde 11 zwanger van baby 2.

Wat écht van belang is in jou situatie; hebben ze een MRI gedaan of alleen een hysteroscopy om je afwijking vast te stellen?
Heeeel vaak wordt je ten onrechte gediagnosticeerd met een uterus bicosnis, terwijl er eigenlijk sprake is van een uterus septum.
Het is van belang om naast de binnenkant vd baarmoeder (middels hystero) ook juist de buitenkant in kaart te brengen.
Google even op het verschil.
Uterus septum staat bekend om vele miskramen, uterus bicosnis niet.
Septum kan worden verwijderd, uterus bicornis is niet operabel.

Google even op trust studie. Succes!!!
Hoi! Ze hebben het bij mij per toeval ontdekt met mijn tweede miskraam tijdens een inwendige echo. Dus geen MRI. Kan ik daar gewoon naar vragen? Bedankt voor het delen van je ervaring! Uterus septum zal ik even opzoeken. Het is dus zo, mijn arts heeft tegen me gezegd (na miskraam 3) dat ze denkt dat mijn miskramen niet komen door de vorm van mijn baarmoeder. Ze heeft me aangeraden om onderzoek te laten doen naar herhaalde miskramen en daarbij gezegd dat er vaak niets uit het onderdoek komt. Dus ik heb meteen gevraagd dat als we er nu al vanuit gaan dat er niets uit het onderzoek gaat komen, wat het dan wel kan zijn. Wat zijn dan de volgende stappen. Dat kon ze niet weten we moesten wachten op het onderzoek die nu dus gaande is. Ik ben zo bang dat ze zometeen zegt je hebt niks, blijf maar doorgaan tot het een keer wel lukt. dus zulke ervaringen waardeer ik echt enorm!
Sensiph schreef:
11-11-2019 23:38
Hoi! Ze hebben het bij mij per toeval ontdekt met mijn tweede miskraam tijdens een inwendige echo. Dus geen MRI. Kan ik daar gewoon naar vragen? Bedankt voor het delen van je ervaring! Uterus septum zal ik even opzoeken. Het is dus zo, mijn arts heeft tegen me gezegd (na miskraam 3) dat ze denkt dat mijn miskramen niet komen door de vorm van mijn baarmoeder. Ze heeft me aangeraden om onderzoek te laten doen naar herhaalde miskramen en daarbij gezegd dat er vaak niets uit het onderdoek komt. Dus ik heb meteen gevraagd dat als we er nu al vanuit gaan dat er niets uit het onderzoek gaat komen, wat het dan wel kan zijn. Wat zijn dan de volgende stappen. Dat kon ze niet weten we moesten wachten op het onderzoek die nu dus gaande is. Ik ben zo bang dat ze zometeen zegt je hebt niks, blijf maar doorgaan tot het een keer wel lukt. dus zulke ervaringen waardeer ik echt enorm!
Ik denk dat jouw miskramen wél komen door de vorm van je baarmoeder, en dat het septum zal moeten worden verwijderd.
Normale gynaecologen hebben echt te weinig kennis van deze materie omdat het te weinig voorkomt en alle bm afwijkingen op elkaar lijken, maar er een enorm verschil is in zwangerschapsuitkomst!!!

Ik zou je dus echt adviseren om een 2nd opinion aan te vragen naar de enige echte specialist op het gebied van bm afwijkingen: Dr. Emanuel in het Spaarne ziekenhuis te Hoofddorp!!!
Gewoon aan je eigen gyn aangeven wil je me doorverwijzen naar deze arts, echt alleen deze arts. Echt doen, hij heeft er kaas van gegeten. Je zult mogelijk mee moeten doen met de trust studie.
Ik heb dit precies zo gedaan en na 3.5 jaar gekloot geopereerd, en eindelijk blijvend zwanger!!
Succes!!!
Alle reacties Link kopieren
Wat een toeval!! Ik loop in het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp voor mijn herhaalde miskramen. Heb daar al mijn gesprekken (met een andere arts) en bloedafnames gehad. Thanx!!
Alle reacties Link kopieren
Mijn test van vanochtend was trouwens zoals gisteren. Ik denk dat het een indrooglijn is. Hoop over 3 dagen ongesteld te worden..
Alle reacties Link kopieren
Dr Emanuel zit als ik me niet vergis tegenwoordig in Utrecht. Maar dr Hanstede (volgens mij is dat haar naam) is zijn opvolger. Ik heb me hier in verdiept toen ik een verkleving bleek te hebben, vandaar dat ik dat weet ☺️
Alle reacties Link kopieren
Ik snap de relatie met vlinderkind niet zo, zijn jullie erfelijk belast? Of ik lees ergens overheen.
Alle reacties Link kopieren
blauwe_emmer schreef:
12-11-2019 14:02
Ik snap de relatie met vlinderkind niet zo, zijn jullie erfelijk belast? Of ik lees ergens overheen.
Een vlinder, ster, vogel, engel.. symbool/ander woord voor ongeboren kindjes. Vlinder vind ik zelf fijn om te noemen vandaar. Heeft in mijn topic dus niks met huidaandoening te maken :)
sensiph wijzigde dit bericht op 04-09-2020 22:58
19.51% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ikhaatgeduld schreef:
12-11-2019 13:41
Dr Emanuel zit als ik me niet vergis tegenwoordig in Utrecht. Maar dr Hanstede (volgens mij is dat haar naam) is zijn opvolger. Ik heb me hier in verdiept toen ik een verkleving bleek te hebben, vandaar dat ik dat weet ☺️
Dr Hanstede, de naam zegt me wel iets ja. Lees altijd wanneer ik in de wachtkamer zit het bord waarop staat welke gynaecoloog waar zit en wie op spoed zit enzo :-D
Oh wat goed, je loopt dus al in het Spaarne..... Echt even vragen naar de arts die gespecialiseerd is in baarmoederafwijkingen.... :)
Misschien dat dr emanuel nu is overgenomen dat zou kunnen!!
Alle reacties Link kopieren
To hoe is het met je?
Alle reacties Link kopieren
Hoi,

Heb veel meegelezen, ik heb ook een baarmoederafwijking veel wijzer ben ik er niet van geworden maar klopt het dat Dr emanuel waar jullie het over hebben nu in utrecht werkt?
Want utrecht is voor mij dichterbijer dan hoofddorp..
Klopt het dat het een wat oudere man is met een bril, kan geen foto delen helaas.
anoniem_392674 wijzigde dit bericht op 22-11-2019 19:21
Reden: Ik vergat iets bij te melden
14.86% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Bjorg schreef:
21-11-2019 21:59
To hoe is het met je?
Rustiger en opgelucht.. ben ongesteld gewees. Donderdag hebben we een belafspraak en dan weet ik of ik een stollingsstoornis heb dus nog even afwachten.
Alle reacties Link kopieren
AngelinaShaima schreef:
22-11-2019 19:15
Hoi,

Heb veel meegelezen, ik heb ook een baarmoederafwijking veel wijzer ben ik er niet van geworden maar klopt het dat Dr emanuel waar jullie het over hebben nu in utrecht werkt?
Want utrecht is voor mij dichterbijer dan hoofddorp..
Klopt het dat het een wat oudere man is met een bril, kan geen foto delen helaas.
Klopt! Had ook even gegoogeld en een stukje gelezen van zijn opvolger. Moet even terugzoeken of misschien heb jij het al gevonden.. had een e-mailadres gevonden van zijn afdeling in de hoop in contact te kunnen komen met hem maar ik wacht er nog even mee tot ik de uitslagen heb.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven