Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Uterus bicornis / onderzoek herhaalde miskramen

06-11-2019 23:55 60 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Dag allemaal! Ik hoop met mijn topic in contact te komen met moeders (van een vlinder) die dezelfde afwijking hebben of onderzoek hebben laten doen naar herhaalde miskramen.

Bij mijn tweede miskraam zijn we erachter gekomen dat ik een afwijking heb in mijn baarmoeder. Uterus bicornis (baarmoeder in hartvorm/tussenschot). Veel echo's gehad omdat mijn hcg hormoon bleef stegen maar geen zwangerschap te zien was in mijn baarmoeder (de verloskundige was bang dat het om een buitenbaarmoederlijke zwangerschap ging en verwees me door naar het ziekenhuis). Na heel wat bloedprikken en contoles werd mij verteld dat de vorm van mijn baarmoeder de reden zou kunnen zijn van mijn miskramen. Ik ben direct na mijn tweede miskraam zwanger geraakt, helaas ook geëindigd in een miskraam en ook bij deze geen zwangerschap te zien in mijn baarmoeder. Mijn arts heeft me geadviseerd om verder onderzoek te laten doen en heeft aangegeven dat ze denkt dat de miskramen in mijn geval niet komen door de vorm van mijn baarmoeder. Om het onderzoek te kunnen starten moest ik eerst 3 maanden hcg-vrij zijn en die zijn nu (eindelijk) voorbij. Gisteren (dinsdag 5 nov) samen met mijn vriend bloed afgegeven, over 3 weken hoor ik of ik een stollingsstoornis heb en over 3 maanden komt de uitslag van het chromosoomonderzoek. Maar...

We hebben de eerste twee maanden geen gemeenschap gehad op mijn vruchtbare dagen. Hier hebben we bewust voor gekozen omdat ik absoluut niet aan de anticonceptie wil en mijn vriend net zo hard geen condoom wil gebruiken. De derde maand is het toch gebeurd op de eerste dag van mijn vruchtbare periode. Mijn laatste menstruatie begon op 18 oktober. Mijn eisprong zou op 1 november moeten zijn bij een cyclus van 28 dagen maar heb gemerkt dat het bij mij nu schommelt (augustus 27, september 25, oktober 26). We hebben gemeenschap gehad op 27 oktober. Dus even op een rijtje:

18 okt - eerste menstruatiedag
24 okt - einde menstruatie
27 okt - gemeenschap
1 nov - eisprong (kan dus ook 1 of 2 dagen eerder geweest zijn
5 nov - bloed afgegeven
15 nov - verwachte menstruatie bij een cyclus van 28 dagen

Ik voel me zwanger. Moe, chagrijnig, pijnlijke borsten, raar menstruatiegevoel in onderbuik met af en toe kleine krampjes. Ik hoop zo erg dat het vroege aankomende menstruatiesymptomen zijn. Veels te vroeg maar gisteren toch maar een test gedaan en die was uiteraard negatief. Over uiterlijk 9 dagen zou ik ongesteld moeten worden.

Ik ben zo bang.. bang dat ik zwanger ben. Bang dat ik dat hele onderzoek heb verknald. Mijn hoofd zit zo vol, met zoveel vraagtekens en zoveel verdriet. Alles is zo dubbel. Over 9 dagen weet ik of ik zwanger ben. Wat als? Is het onderzoek dan nog betrouwbaar? Wat was jullie ervaring met uferus bicornis? Ook miskramen gehad hierdoor? Hoevaak en bij hoeveel weken? Of ervaringen van moeders (van een vlinder) die onderzoek hebben laten doen. Hebben jullie gewacht (3 maanden) met "proberen" zwanger te worden op de uitslag van het onderzoek? Ik weet dat het zoveel redenen kan hebben maar ben hopeloos op zoek naar een oorzaak.

Ik ben 33 jaar en mijn 3 miskramen zijn van de afgelopen anderhalf jaar.
- 1e zwangerschap met 12 weken wel een zwangerschap gezien in mijn baarmoeder maar geen vrucht. Dus een lege vruchtzak in mn handen gehad.
- 2e zwangerschap met 7 weken een miskraam, niks gezien in baarmoeder en alleen veel bloed verloren.
- 3e zwangerschap met 9 weken een miskraam, weer niks te zien in baarmoeder, veel bloed en bloespropjes verloren. Dus het gaat bij mij al heel vroeg mis, nog voordat er een embryo is.
sensiph wijzigde dit bericht op 11-12-2019 02:41
Reden: Aangepast
6.00% gewijzigd
Waarom twee topics?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zie er 1?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk dat je je niet te druk hoeft te maken hoor. Bij mijn weten is het alleen bij het stollingsonderzoek van belang dat je 3 maanden niet zwanger bent geweest. Indien er ten tijden van het onderzoek wel Hcg aanwezig is, kan de uitslag alleen vals positief zijn. In dat geval moet je hem later overdoen. Is hij negatief, dan is dat ook zo. Hij kan niet vals negatief zijn. Zo is het mij toen uitgelegd. Heb dus ook geen 3 maanden gewacht. Voor de andere onderzoeken maakt het niks uit.

Hier ook 3 miskramen, een verkleving agv een curettage en nu alweer bijna 1.5 jaar een heerlijk kind. Uit alle onderzoeken kwam bij ons niks uit.

Mocht je dus wel zwanger zijn nu, dan kan deze zwangerschap zomaar toch goed gaan! Hou hoop, het kan echt. Al snap ik je onzekerheid maar al te goed. :hug:
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt voor je lieve bericht! En wat mooi om te lezen dat het uiteindelijk gelukt is. Ik begrijp uit je bericht dat er bij jou dus geen verklaring was voor de miskramen? Ik heb gezocht op verkleving agv, dat zegt me helemaal niets. Ik ben bang dat mocht ik zwanger zijn en wel een stollingsstoornis hebben, dat ik niet op tijd de medicatie krijg die ik dan nodig heb. Uitslag is over 3 weken, dan zou ik dus bijna 6 weken zwanger zijn. Mijn vriendin zegt me elke dag een halve aspirine te nemen, die zou dan als bloedverdunner werken maar dat durf ik niet. Ben aan het aftellen, over 8 dagen zou ik ongesteld moeten worden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou al geen kind willen met een man die zo moeilijk doet over het gebruiken van een condoom.
Because these violent delights have violent ends.
Alle reacties Link kopieren Quote
Agv bedoelde ik als afkorting voor “als gevolg van”.
Volgens mij starten ze pas na een x aantal weken zwangerschap met antistollingsmedicatie indien dat het probleem is, dus daar zou ik me ook niet druk om maken. Zelf experimenteren zou ik zeker niet doen.

Bij ons kwam er inderdaad niks uit de onderzoeken. Pure pech dus, 3x een miskraam zei men. Ik wil je adviseren dit ook in je achterhoofd te houden, er komt vaker niks uit dan wel.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi Lachattenoir, met condoom hebben we geprobeerd in het begin maar het lukte gewoon niet. Hij kan geen erectie behouden met condoom om. Of dat iets psychisch is bij hem weet ik niet maar daarna dus besloten dat we van elkaar zouden afblijven op de vruchtbare dagen. Zelf vrij ik ook liever zonder condoom maar ben ook weer niet iemand die zou zeggen liever geen seks dan met condoom. Het is geen welles nietes iets geworden bij ons en vond het prima om buiten de vruchtbare dagen seks te hebben. Maar dat is dus de afgelopen keer fout gegaan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Agv ja :facepalm: duidelijk :facepalm:

Je hebt me erg opgelucht! Ik moet niet te veel nadenken hierover maar het is zo moeilijk om het los te laten. En het klopt wat je zegt, er komt vaker niks uit dan wel, dat zei de arts ook tegen me.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dat is ook logisch en het is zeker moeilijk om los te laten. Blijf wel leuke en ontspannen dingen doen voor de afleiding. Ik hoop dat je snel een goede zwangerschap hebt, wat de uitslag ook zal zijn!
Alle reacties Link kopieren Quote
Verdrietig van je miskramen, ik herken je gevoel.
Ken je de fb herhaalde miskramen?
Het zou echt goed zijn daar je verhaal te posten, daar vind je erkenning, ook met vorm van baarmoeder.

Maak je niet druk om het onderzoek, zo snel zou er sowieso nog geen hcg in je lijf zitten!

Ik loop zelf in Gent wegens herhaalde mk maar bij een afwijkende vorm baarmoeder zou ik de overstap maken naar dr Valkenburg. Ik verwacht dat zij adviseert om te opereren.

Veel sterkte :rose:
Alle reacties Link kopieren Quote
Lachattenoir schreef:
07-11-2019 16:01
Ik zou al geen kind willen met een man die zo moeilijk doet over het gebruiken van een condoom.
Zo helpend jouw mening
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh TO, je kunt gerust vanaf eisprong kinderasprine nemen. Oplossen in glaasje water.

Zou echt voor een consult gaan bij Valkenburg! Ze heeft snel plek!

Nijn van wachtbank topic is ook door haar onderzocht, die kreeg een MRI.
Iemand anders die ik ken is door haar geopereerd met hartvormige baarmoeder, en daarna zwanger.
Alle reacties Link kopieren Quote
To, ik ben er na 4 miskramen achter gekomen dat ik een stollingsafwijking heb. Had bloed af laten nemen, dacht dat ik ongesteld was geweest maar bleek zwanger - vrijwel meteen daarna een miskraam. Zat met dezelfde zorgen als jij, maar gyn zei stellig dat een zeer prille zwangerschap niet uit maakt, dus relax! En inderdaad wat Ikhaatgeduld zegt over vals positief testen.
Mocht je een stollingsafwijking hebben, dan kan dat zowel teveel als te weinig stolling zijn (simpel gezegd) en aspirine/bloedverdunners kan dan zelfs gevaarlijk zijn. Nooit zelf met medicijnen gaan klooien! Overleg met je arts.

Mijn bloed stolt teveel, het standaard protocol hiervoor is dat je bij 6 wk zwanger begint met bloedverdunners. Dus ook hier: geen paniek!

Succes en sterkte!
Alle reacties Link kopieren Quote
Precies wat Bjorg zegt, niet zelf starten met kinderaspirine. De naam kinderaspirine klinkt onschuldig, maar zeker in het geval van een zwangerschap zou ik dat alleen in overleg met een arts doen. Dus adviezen met, je kunt gerust daarmee starten zou ik niet opvolgen. Zeker omdat diegene niet eens weet of je nog andere medicatie oid gebruikt.

Ik zit in de medicijnbranche, dus ik weet waar ik het over heb.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wanneer je geen medicatie slikt wat niet gecombineerd kan met aspirine is het idd niet verstandig. Overleg met arts is alrijd goed.

In Nederland zijn ze heel terughoudend maar ook ver achter als het gaat om herhaalde miskramen.
In Gent wordt aspirine het regelmatig zonder redenen voorgeschreven, ter voorkoming van Mk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Moosforhappines1988 schreef:
08-11-2019 19:48
Verdrietig van je miskramen, ik herken je gevoel.
Ken je de fb herhaalde miskramen?
Het zou echt goed zijn daar je verhaal te posten, daar vind je erkenning, ook met vorm van baarmoeder.

Maak je niet druk om het onderzoek, zo snel zou er sowieso nog geen hcg in je lijf zitten!

Ik loop zelf in Gent wegens herhaalde mk maar bij een afwijkende vorm baarmoeder zou ik de overstap maken naar dr Valkenburg. Ik verwacht dat zij adviseert om te opereren.

Veel sterkte :rose:
Hoi! Ik ga zeker even googlen op dr Valkenburg. Mijn arts heeft mij uitgelegd dat een operatie bij mij niet nodig is. De vorm van mijn baarmoeder zou de reden kunnen zijn van mijn miskramen maar mijn baarmoeder zou met deze vorm wel een zwangerschap moeten kunnen hebben. Wat is jouw ervaring tot nu toe in Gent? Hoelang loop je daar al en is er al wat bekend?
Alle reacties Link kopieren Quote
Bjorg schreef:
08-11-2019 20:09
To, ik ben er na 4 miskramen achter gekomen dat ik een stollingsafwijking heb. Had bloed af laten nemen, dacht dat ik ongesteld was geweest maar bleek zwanger - vrijwel meteen daarna een miskraam. Zat met dezelfde zorgen als jij, maar gyn zei stellig dat een zeer prille zwangerschap niet uit maakt, dus relax! En inderdaad wat Ikhaatgeduld zegt over vals positief testen.
Mocht je een stollingsafwijking hebben, dan kan dat zowel teveel als te weinig stolling zijn (simpel gezegd) en aspirine/bloedverdunners kan dan zelfs gevaarlijk zijn. Nooit zelf met medicijnen gaan klooien! Overleg met je arts.

Mijn bloed stolt teveel, het standaard protocol hiervoor is dat je bij 6 wk zwanger begint met bloedverdunners. Dus ook hier: geen paniek!

Succes en sterkte!
Hoi Bjorg! Heb je de test daarna opnieuw moeten doen dan? Ik lees op internet dat vrouwen die een stollingsstoornis hebben het vaak koud hebben, een hele heftige menstruatie hebben (veel bloedverlies met bloedproppen, buikpijn, rugpijn, trekkende pijn in bovenbenen), snel blauwe plekken krijgen enz enz. Had/heb je ook last van deze klachten? Ik werd altijd zo heftig ongesteld dat ik op mijn 17e op advies van mijn huisarts maar de Mirena spiraal heb genomen nadat het niet minder werd met de pil of andere pijnstillers. Hoe gaat het nu met je? Heb je de bloedverdunners al mogen gebruiken? Is het raar als ik zeg dat ik opgelucht zou zijn, hoe eng en erg ik het ook zou vinden, als ik over 3 weken te horen krijg dat ik een stollingsstoornis heb? Hoe ging jij ermee om?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ikhaatgeduld schreef:
08-11-2019 20:44
Precies wat Bjorg zegt, niet zelf starten met kinderaspirine. De naam kinderaspirine klinkt onschuldig, maar zeker in het geval van een zwangerschap zou ik dat alleen in overleg met een arts doen. Dus adviezen met, je kunt gerust daarmee starten zou ik niet opvolgen. Zeker omdat diegene niet eens weet of je nog andere medicatie oid gebruikt.

Ik zit in de medicijnbranche, dus ik weet waar ik het over heb.
Bedankt voor het waarschuwen. Ik zou het ook echt niet durven. Over 6 dagen weet ik of ik zwanger ben. Mocht het zo zijn dan zal ik ook direct contact opnemen met mijn verloskundige. Ervaring met mijn vriendin hierover is dat het eerst maar niet wilde lukken om zwanger te worden. Daarna 2x een miskraam gehad, bij de 3e is ze ook op advies van iemand begonnen aan elke dag een halve aspirine innemen. Haar zwangerschaps is goed gegaan (kind is nu bijna 2) en ze wil nu voor een tweede kind gaan. Het is misschien pure toeval geweest maar zij gelooft erin dat de aspirientjes hebben geholpen. Ik ben daarna op internet wezen kijken en lees soortgelijke verhalen. Ik zou het zelf niet durven puur uit angst dat ik psychisch onderuit zou gaan als het alsnog een miskraam zou worden. Ik zou mezelf kapot maken door te denken dat het zonder de pilletjes misschien wel een gezonde zwangerschap had kunnen zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Moosforhappines1988 schreef:
08-11-2019 22:31
Wanneer je geen medicatie slikt wat niet gecombineerd kan met aspirine is het idd niet verstandig. Overleg met arts is alrijd goed.

In Nederland zijn ze heel terughoudend maar ook ver achter als het gaat om herhaalde miskramen.
In Gent wordt aspirine het regelmatig zonder redenen voorgeschreven, ter voorkoming van Mk.
Dat vind ik ook! Weet eigenlijk niet hoe het in andere landen gaat maar heb met 2 artsen aan tafel gezeten en gevraagd (toen de vorm van mijn baarmoeder als reden werd gezien) hoe het mogelijk is dat ik zo vroeg een miskraam krijg. Het is dan nog zo ieniemienie klein, hoe weet het dat de vorm van mijn baarmoeder anders is dan hoort. Het heeft nog genoeg ruimte. Als het in een later stadium fout zou gaan (ik hoop dat ik dat nooit hoef mee te maken) dan zou ik het kunnen begrijpen omdat het misschien knelt door ruimtegebrek of wat dan ook. Ze konden hier alle twee geen antwoord op geven. Pas nadat ik dit vroeg werd er gezegd dat ik het beste verder onderzoek kon laten doen naar herhaalde miskramen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier soortgelijk verhaal. Na 4 miskramen wilden we verder onderzoek in België (in NL kwam niks uit de onderzoeken). Geen seks tijdens vruchtbare dagen maar toch zwanger...We zijn naar dr Valkenburg gegaan en zij heeft een mri laten maken (net voor zwangerschap). Overige onderzoeken konden niet meer ivm prille zwangerschap. Zij is gespecialiseerd in afwijkingen baarmoeder. Wat jij schrijft over je menstruaties is NIET normaal werd mij verteld. Ik ben ook als puber aan de anticonceptie gegaan ivm erg pijnlijke menstruaties. Wat jij omschrijft kan duiden op endometriose of Adenomyose. Ik heb dat laatste en is waarschijnlijk de oorzaak van m’n miskramen. Zou behandeling krijgen maar kon dus niet meer. Ik had geen vertrouwen in deze zwangerschap maar nu toch al 14 weken zwanger (al blijft het erg spannend).
En je hoeft je idd geen zorgen te maken over die onderzoeken (heb ik 1 dag na miskraam laten doen met torenhoog hcg). Kinderasperine heb ik overlegd met gyn en dat mocht. Heb het 1x geprobeerd maar ook miskraam. Deze zwangerschap niet genomen.
Sterkte!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi Nijn-tje, ik ben door mijn eigen ervaringen heel voorzichtig met feliciteren maar wat goed nieuws!!! Voelt je huidige zwangerschap anders dan de anderen? Met hoeveel weken had jij je miskramen? Ik heb nog nooit iets kunnen zien of een hartje horen kloppen.
Alle reacties Link kopieren Quote
En wat ik me dan afvraag.. is er dan in Nederland nooit onderzoek gedaan naar endometriose/adenomyose? Kwamen ze er niet op? Want ik heb ook vaak genoeg aangegeven dat ik ontzetttend heftig ongesteld werd. Er is mij nooit verteld dat dat aanwijzingen kunnen zijn die mee zouden kunnen spelen in mijn herhaalde miskramen. Het is dat ik veel lees op internet. Wat als er ook bij mij niks komt uit de onderzoeken? Zijn ze dan in Nederland klaar met me?
Ik heb een stollingsafwijking en moet zsm aan de medicatie zodra ik een positieve test heb. Mijn gynaecoloog die veel onderzoek deed naar stollingsafwijkingen zei dat juist de ontwikkeling rond de 5 weken erg belangrijk is. En pas met 6 weken moet ik aan de aspirine.

Ik wil je niet bang maken. Misschien heb je helemaal geen stollingsafwijking, maar ik zou wel door blijven testen en zodra je een positieve test hebt het ziekenhuis bellen om daar te overleggen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Sensiph schreef:
09-11-2019 01:33
Hoi Bjorg! Heb je de test daarna opnieuw moeten doen? (...) Had/heb je ook last van deze klachten? (...) Hoe gaat het nu met je? Heb je de bloedverdunners al mogen gebruiken? Is het raar als ik zeg dat ik opgelucht zou zijn(...)? Hoe ging jij ermee om?
Ik heb na 3 maanden opnieuw getest maar dat was niet vanwege de prille zwangerschap tijdens test 1, dat is een controle om zeker te weten dat je bloedwaarden echt zo zijn. Tenminste dat is wat mij verteld is.
Behalve miskramen heb ik (gelukkig) geen klachten, maar ik weet dat anderen wel klachten hebben.
Met mij gaat het goed - 20 weken zwanger van de tweede.
Overigens ben ik het eens met mensen hier die zeggen dat Nederland terughoudend is in vergelijking met andere landen. Maar het blijft ook maar net welke arts je treft. Ik had eerst een gyn die zei: meteen aan de aspirine als je probeert zwanger te worden en dan bloedverdunner spuiten vanaf een positieve test. Nu een andere gyn die er een ander protocol op nahoudt (vanaf 6 weken aan de medicatie).
Dat van die opluchting is herkenbaar, oz van: er is iets en nu kunnen we er iets aan doen.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven