Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Zwanger met behulp van IUI/KI

23-11-2017 01:18 566 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Dag allemaal,

Na me de hele dag te hebben ingelezen in de verschillende topics over zwanger worden (en ontzettend mee te leven met alle schrijfsters), miste ik toch een recente topic over zwanger proberen te worden door middel van IUI.

Ik hoop dat ik niet de enige ben die behoefte heeft aan een nieuw topic en dat er dames willen meeschrijven over hun ervaringen!

Vandaag eerste IUI gehad in het ziekenhuis. Heb me natuurlijk al suf gesurft op het Internet, op zoek naar informatie, maar ervaringsverhalen zijn toch het fijnst om te horen, en bovendien is gedeelde smart halve smart, vind ik persoonlijk. Wie sluit er aan en wil de komende maanden samen ervaringen delen?
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo Sjaantje11, wij proberen ook zwanger te worden via lui. Ik heb 1 poging moeten afbreken vanwege te veel groeien van eicellen en die groeide niet echt door zeg maar. Uit eindelijk poging afgebroken door behulp van 12 dagen kuur duphaston. En nu ben ik weer aan het sluiten met gonal-F. Gebruik jij ook hormonen?
Ik heb vanavond weer een echo en dan waarschijnlijk zaterdag de lui. Dit is dus dan de eerste echte poging.
Wel spannend allemaal he?
Alle reacties Link kopieren Quote
De kans is kleiner dan IVF, maar dat doe je als dit niet lukt. We hadden twee maal succes in respectievelijk 4 en 5 pogingen.
Saai maar spannend
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat super spannend voor jullie Bloemetje en Sjaantje. Vooral de wachtweken die na de IUI volgen zijn super spannend. Hoewel de kans klein is hoop ik natuurlijk dat het voor jullie beide in één keer raak is.
Super vervelend bloemetje dat je je eerste poging moest afbreken, hopelijk ziet de echo er vanavond goed uit en heb je zaterdag je eerste poging.

Ik schrijf graag mee met jullie. Wij gaan in januari weer starten met IUI, dus ik heb nog 1 kans op de natuurlijke manier, maar daar heb ik eigenlijk niet zoveel vertrouwen in. We hebben al eerder IUI gedaan en daaruit een prachtige dochter van inmiddels ruim 10 maanden. Ik was toen na 3 pogingen zwanger. De eerste poging had ik te weinig hormonen gekregen waardoor ik geen extra eitje had, maar we hebben de inseminatie toen wel gedaan, dus eigenlijk 2 goede pogingen.

Ik zie er best een beetje tegenop om de emotionele achtbaan van de IUI weer in te gaan want ik reageer best wel heftig op de hormonen, maar het is het allemaal waard en het helpt natuurlijk ook heel erg dat het al een keer gelukt is.

Is het voor jullie beide het eerste kindje? Hoe reageren jullie op de hormonen?
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi Sjaantje en andere dames, veel succes met dit proces en dan vooral met het wachten.
Bij mij is het na 4 pogingen gelukt en nu 13 weken zwanger van de eerste :flirting:
Die 4 pogingen hebben wel 1.5 jaar en 3 verschillende hormonen geduurd. Was in mijn geval vanwege pcos. Zelfs met hormonen had ik een hele lange cyclus + aantal mislukte rondes waarbij er geen of veel te veel eitjes waren.
Het wachten en de teleurstelling vond ik het moeilijkste, maar ik ben wel altijd heel positief gebleven en ben yoga gaan doen om ontspanning te vinden. Daar heb ik veel aan gehad. Zeker een tip voor jullie, zoek iets waarmee je je gedachten mee kunt verzetten, ik merkte dat ik er anders te obsessief mee bezig was en aan nix anders kon denken.
Good luck voor jullie!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi Bloemetje, wat spannend! Dan gaan we dus bijna gelijkop! Succes vanavond met de echo.

HD84: leuk dat je mee wilt schrijven! Wat fijn dat je al weet dat het op deze manier kan slagen - lijkt me toch alvast een beetje relaxter dan de eerste keer dat je met inseminaties begon. Wel vervelend dat je zoveel last hebt van die hormonen, zeg. Heb je er alleen emotioneel last van of ook fysiek? Laten we hopen dat het allemaal niet nodig is en dat die laatste natuurlijke poging slaagt! ;-)

Livingontheedge: ook jij dus positieve ervaring uiteindelijk met IUI. Doet me goed om te horen, was bij het bezoeken van sommige fora al aardig pessimistisch geworden...

We gaan inderdaad voor ons eerste kindje. Hier nog geen hormonen in het spel. Wij zijn een lesbisch stel en hebben voor zover we weten geen vruchtbaarheidsproblemen, dus mogen eerst drie keer IUI proberen zonder hormonen. Als een zwangerschap dan uitblijft mogen we nog 6x met hormoonstimulatie proberen en anders wordt het IVF. We hebben dik vier jaar op de wachtlijst gestaan voor een donor, dus voor mij duurt eigenlijk iedere maand extra wachten nu te lang...

6 december testdag. Als ik jullie mag geloven worden de komende twee weken zwaar...
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi hoi. Wat fijn dat je zwanger bent livingontheedge.
Hoeveel weken ben je nu zwanger?
Wij hebben al een dochter en die is nu 11 maanden. Ben toen met de eerste lui met ook gonal f zwanger geworden.
Wij gaan nu voor de tweede en ik hoop natuurlijk ook in een keer.

HD84 wat vervelend dat je zo heftig reageert op de hormonen. Welke hormonen gebruik je?
Ik heb met het spuiten van gonal f eigenlijk helemaal geen last. Dat is wel fijn..
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh 1e weken zie ik. Niet goed gelezen.

Het is wel een gerust stelling dat je inderdaad weet van met die hormonen en lui kan ik zwanger worden. Dat is wel fijn. Maar eigenlijk ook weer net zo spannend. Bij mij komen dezelfde spanning en vragen weer terug. Ik gebruik hormonen omdat ik een hele lange cyclus van mijzelf heb. Wel een eisprong van mijzelf maar gewoon een hele lang me cyclus. En met gonal f gaat mijn cyclus van 45 dagen naar 27 dagen. Dat scheelt weer twee weken. En de lui krijgen wij omdat mijn vriend verminderd zaad kwaliteit heeft.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vind het vooral moeilijk om er niet mee bezig te zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Trouwens, om jullie nog een succesverhaal mee te geven. In het uitgerekend in... topic waarin ik meeschrijf is ook iemand die ervoor gekozen heeft om een kindje in haar uppie op te voeden. Zij is dus ook met een donor zwanger geworden en zelfs met de eerste IUI poging! Ik denk dat het echt een voordeel is als je verder een normale cyclus hebt. Bij mij duurde het gewoon lang door pcos en doordat ik praktisch geen cyclus had voor ik kunstmatige hormonen kreeg.
Dus hopelijk bij jullie veel sneller. Als je eenmaal zwanger bent, ben je dat hele proces zo weer vergeten
Alle reacties Link kopieren Quote
Bloemetje, wat leuk dat jullie ook voor een 2e gaan met IUI. Als het de vorige keer in een keer raak was geeft dat hoop voor deze ronde!

Sjaantje, 6 december al testen dat is echt super snel al! Spannend hoor. Vervelend dat jullie zolang op een donor moesten wachten. Ik kan me voorstellen dat je geduld nu wel op is!

Bij ons is geen oorzaak gevonden waarom het niet op de natuurlijke weg lukte. Het kan vanalles zijn volgens het ziekenhuis, maar het heeft geen toegevoegde waarde omdat verder te onderzoeken. Zij focussen op wat wel succes heeft en dat was bij ons IUI met hormonen, dus dat gaan we nu weer doen.
Ik gebruikte ook gonal f, ik denk straks weer. De eerste maand had ik nergens last van, maar toen had het ook niks gedaan en daarom kreeg ik daarna een hogere dosis, ik weet eerlijk gezegd niet meer precies hoeveel dat was, maar ik werd er emotioneel lekker onstabiel van. Korter lontje, sneller huilen, gewoon niet lekker in mijn vel. Fysiek had ik geen klachten hoor. Op dat moment had ik het zelf nog niet zo heel erg door en werd het door mijn omgeving ook niet tegen mij gezegd, maar achteraf (toen het eenmaal gelukt was en iedereen happy was) hoorde ik wel van mijn man en beste vriendinnen terug dat ik niet helemaal mezelf was. En als ik terug denk herken ik dat zelf ook wel. Het kan natuurlijk dat het een combi van de hormonen was en de angst om nooit zwanger te raken en dat het straks allemaal meevalt. Of ik wordt gewoon weer een emotionele huilerige vrouw met een kort lontje, wat het ook gaat worden het is voor een goed doel! :-)
Alle reacties Link kopieren Quote
Haha, in ieder geval fijn dat je het zelf op dat moment niet zo doorhad HD84! Ach en emotioneel zijn hoort er ook gewoon een beetje bij in deze periode, toch? Mijn vrouw zat gisteren al te huilen bij de inseminatie en daar kwam geen medicijn aan te pas ;-)

Livingontheedge, hoe voel jij je nu verder? Last van zwangerschapskwalen of alleen maar aan het genieten? Wanneer ben je uitgerekend?

Bloemetje, als alles volgens plan is verlopen heb je vandaag de echo gehad. Hopelijk zat er een goed ei en mag je zaterdag dan eindelijk echt beginnen!

Pff, ik begrijp nu al helemaal wat jullie bedoelen met die slopende twee weken... Ik kan aan niets anders denken en denk ook van alles te voelen. Terwijl ik normaal zo nuchter en relaxt ben...
Alle reacties Link kopieren Quote
Jeej eitje was groot genoeg. Net pregnyl gespoten en morgen vroeg iui gelulkig.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi allemaal,

Ik wil jullie allemaal heel veel succes wensen!!!

Ons eerste kindje is geboren na de 1e IUI poging en nu zwanger van ons 2e kindje na de 4e IUI poging!

En tja er niet te veel mee bezig zijn is erg lastig (weet ik uit ervaring). Wat mij hielp was afleiding zoeken.
Alles komt goed, het kan alleen even duren
Alle reacties Link kopieren Quote
Ook ik zit op het rechtbankje
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoe is het gegaan bloemetje?! Heb je er een goed gevoel over? Wanneer mag je testen? Succes met afwachten!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi dames, ik zocht ook al naar een iui topic. Ik ben 40, 2 jaar bezig voor een tweede en er zijn geen medische redenen waarom het niet zou lukken. Mijn dochtertje is 3 en van haar was ik na 3 maanden al zwanger. En toen wilden we een tweede... niet gelukt. Wel 4 keer vroege miskraam gehad, en nu dus via het VU de IUI met hormonen gestart. Ik ben afgelopen vrijdag voor de eerste ronde gestart met de uitgangsecho, prikinstructie en gister mijn eerste hormonen geprikt. Raar om te doen, maar valt mee. Ik ben gestart met Menopur 75 en zaterdag heb ik echo om te zien of de follikels goed groeien. Als dat goed gaat, dan moet ik Ovitrelle spuiten en dan 2 dagen later de insemeniatie. Spannend vind ik het!!! Succes aan iedereen, op naar de dikke buiken!!!
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd
Alle reacties Link kopieren Quote
Suus, wat spannend allemaal. Hopelijk heb je weinig last van de hormonen en hoef je niet lang te prikken ;-)

Bloemetje, fijn dat alles goed is gegaan, welkom bij de club! Samen op het wachtbankje. Duuuuuurt laaaaang...
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik mag 11 dec testen. Duurd nog lang. Ik weet niet wat er van moet denken. Ik had me al ingesteld dat we toch een aantal lui behandeling moest hebben.

Alleen soms wat lichte zeurderige buikpijn. Maar dat zal wel van de lui komen of van de pregnyl.
Alle reacties Link kopieren Quote
Spannend Bloemetje! De dagen duren lang zo, he? Wij mogen 6 december testen. Hier ook de eerste dagen na de IUI wat buikpijn, maar die is nu weer weg.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier geen goed nieuws. Gister controle echo gehad om te kijken of ik echt een eisprong gehad heb.
Hebben ze de lui te vroeg gedaan.
Ze hadden lui gedaan al bij 17 mm en ik heb van mij zelf altijd follikels van 24. Nu vanavond weer terug om te kijken of het follikel er nog zit en uitslag van bloed afwachten vanavond en dan hopelijk deze week nog een nieuwe lui poging.

Echt een hele erge domper.
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh bloemetje jeetje he. Hopen dat t deze week nog een keer kan. Ik prik elke middag, blijft raar en ben nu al aardig sentimenteel. Pff en hele tijd weeeig gevoel in buik. Maar ja zaterdag pas echo om te kijken of die follikels al groeien
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh dat meen je niet Bloemetje! Waarom hebben ze het zo vroeg gedaan? Bij ons moet hij minimaal 18 mm zijn en dan doen ze de IUI pas 1 of 2 dagen later...
Hoe is je echo gegaan? Ik duim voor je en hoop van harte dat je deze week nog een nieuwe poging mag wagen!

Suus, hou vol! Ik hoop voor je dat de klachten wat minder worden zodra je wat gewend bent aan de hormonen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Lieve meiden,
is er een plekje voor mij om mee te schrijven?
Mijn verhaal: Ik ben 36 jaar en wij hebben een zoontje van bijna 3 jaar. Op zoontje hebben we ook 1,5 jaar moeten wachten. Dus nog voordat ons zoontje 1 werd zijn wij weer gaan proberen voor een 2e. Helaas inmiddels 2 jaar verder en nog niet weer een positieve test in handen gehad.
Sinds begin van 2017 heb ik inmiddels 6 keer IUI in mijn eigen cyclus gehad, die helaas allemaal mislukt zijn. Helaas schiet het in het ziekenhuis waar wij zitten op dit moment allemaal niet zo op. Artsen die van elkaar niet weten wat er precies met ons afgesproken is, afspraken die niet nagekomen worden en pas geleden als klap op de vuurpijl een IUI die niet doorging omdat het lab vol zat en vervolgens laten ze weten dat dat vaker kan gaan voorkomen omdat er eigenlijk wat veel stellen in dit traject zitten.
Mij is nu aangeraden om IUI met hormonen te doen. De prikinstructie heb ik gehad en de medicijnen in huis. En toen ging ik twijfelen. Ik ben het vertrouwen in dit ziekenhuis een beetje kwijt. Over een paar jaar is het vast super op orde, maar nu is het een zooitje en gelet op mijn leeftijd kan ik geen jaren meer wachten.
Dus wij overwegen toch om eens in een ander ziekenhuis te gaan praten. Ik verheug me toch al niet op die hormonen prikken en als je het dan ook nog doet voor niks...ja je kunt het zelf proberen om die maand toch wat geprobeerd te hebben.
14 december hebben we een gesprek in het andere ziekenhuis.

Op zich heb ik best wel het idee dat de hormonen voor ons het extra zetje kunnen zijn. Er is bij ons allebei niks gevonden waarom het niet zou lukken. Alleen moeten wij misschien de extra frustratie over alle miscommunicatie en niet nagekomen afspraken maar lekker in dit ziekenhuis laten en ergens anders met een schone lei beginnen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi serias,

Dat prikken valt reuze mee en ik merk alleen dat ik wat emotioneler ben, verder top. Ik denk dat je idd een ander zkh moet gaan opzoeken, eentje die er meer in gespecialiseerd is bijv. Ik zit bij VUMC en zij hebben een compleet eigen onderkomen en mensen voor ivf, iui etc. Ik weet natuurlijk niet in welke regio je woont, maar volgens mij ben je vrij om te kiezen. Succes en ik hoop dat je snel de tweede kunt verwelkomen!

Ik mag zaterdag voor check echo, hoop dat ze goed groeien en dat we dan maandag eerste iui gaan doen
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven