Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Zwanger worden vanaf januari 2020

26-12-2019 00:16 723 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Lieve meiden,

Volgens mij is er nog geen nieuw topic aangemaakt voor de dames die zwanger willen worden vanaf januari 2020.

Is er animo om een nieuw topic aan te maken? Ik zag dat er al wel topics lopen, met mensen die elkaar inmiddels al wel even kennen, misschien is een nieuw topic voor de nieuwelingen fijn?

Oh ja, voelt iemand zich geroepen dit topic over te nemen? Ik heb helaas niet de tijd om de topic te leiden.

Hierbij de tabel, met dank aan Blue :)
viewtopic.php?f=28&t=454808&p=30781872&start=#p30781872
liefkleinmuisje wijzigde dit bericht op 30-12-2019 16:24
13.32% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben inderdaad nieuw op het forum en zou graag mee willen schrijven, als dat mag natuurlijk :) voelt een beetje als 'inbreken' op wat oudere topics.. :-$
even an end has a start
Alle reacties Link kopieren Quote
Hey muisje,

Leuk, een vers topic, ik schrijf graag mee!
Vriend en ik zouden in januari gaan beginnen. We hebben vorige week echter al een keer gebruik gemaakt van de eisprong, en nu voel ik van alles, misselijk en mega mega gespannen borsten. Maar mijn NOD is pas op 5 januari. Spannend dus!

Het lijkt mij trouwens fijn om het topic een beetje klein te houden. Ik heb een keer meegeschreven in een topic met veel dames waardoor het lastig was om alles bij te houden en er op sommige berichten niet gereageerd werd. Dat lijkt mij wel jammer. Hoe denk jij daarover?

Het wordt trouwens ons eerste kindje! En bij jou?
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi lief klein muisje, ab93 en pip,

Het lijkt mij ook leuk om mee te schrijven.
Ik ben begin december gestopt met de anti conceptie en wacht nog op de eerste menstruatie. Bij de eerste duurde het ruim een half jaar voordat het weer echt op gang was en toen duurde het nog bijna een jaar voor ik zwanger was. Voor ons is het dus de tweede.
Het lijkt mij ook fijn om het topic klein te houden.
Ik heb ook niet echt tijd om het bij te houden, maar ik hoef ook niet perse een tabel enzo. Het is wel handig maar voor mij geen “must”.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi allen,

Ook ik zou graag meeschrijven. Ik heb 1 december mijn laatste pil geslikt en ook in afwachting van de eerste menstruatie. Voor ons wordt het ons eerste kindje!

@ Pip, spannend!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi allemaal!

Ik vind het ook wel leuk om mee te schrijven muisje! Wij hebben een dochter van 12 maanden en willen nu voor een tweede gaan. Er is alleen een praktisch probleem, mijn cyclus is nog niet op gang gekomen :| Ik gaf tot 2 maanden geleden nog borstvoeding dus daar zal het wel door komen. Maar ik hoop dat het binnenkort door zal breken. Bij de eerste was ik vrijwel direct zwanger dus ik hoop stiekem weer zo'n geluk te hebben, maar dat is natuurlijk maar afwachten.

Hoe oud is jouw eerste NM1717?

En spannend dat jullie voor de eerste gaan Pip en Ab! Ik vond dat echt bijzonder toen.
Wow, wat zie jij er vandaag geweldig uit!
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn eerste is 16 maanden
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi,

Ik schrijf ook graag mee hier. Eerder al in een ander topic iets geschreven, maar zij waren toch al iets langer bezig.
Begin november ben ik gestopt met de pil. Cyclus lijkt wel al gelijk op gang te zijn. Mijn NOD zou, net als bij pip, 5 januari zijn.

Voor ons wordt het in ieder geval ook ons eerste kindje!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi hoi, ik schrijf ook graag mee! Wij willen in februari starten, een maandje later hopelijk is dat geen probleem.
Begin februari wil ik mijn spiraal laten verwijderen. Eind feb is mijn eisprong. Van de eerste was ik gelijk zwanger, ik hoop heeeel stiekem dat het weer zo snel gaat.
Onze dochter is nu 17 maanden
Alle reacties Link kopieren Quote
Welkom allemaal en leuk dat jullie meeschrijven :heart:

Even over mezelf: 35 jaar en moeder van een baby van bijna 11 maanden. Afgelopen maand een oefenronde gehad, maar niet in mijn vruchtbare periode. Ik ben nu dan ook ongesteld.

Volgens de app heb ik 2 jan mijn ovulatie. De afgelopen maanden heb ik niets ermee gedaan, dus even kijken of het klopt. Hiervoor ga ik wel ovulatie testjes gebruiken. Slechts 1malig (hoop ik haha!) om na te gaan of ik idd zoals de app aangeeft op 2 jan mijn ovulatie heb. Maken jullie gebruik van ovulatie testen? Welke? En gebruiken jullie ook een app?

Mee eens, ook ik wil het liefst een klein groepje. Misschien max 10 dames? Of 15? Wat vinden jullie? En een tabel zou ik ook wel heel fijn vinden. Alleen geen idee hoe dat moet.

@Mijntje: oeh spannend! Hopelijk word je nu ook weer gauw zwanger!

@Tealey, dat zou toch wat zijn hé als je gelijk zwanger wordt. Ik gun het je van harte. Nu nog even afwachten.

@Gio, hier ook een BV moeder. Ik had aan het begin verwacht dat het lannnnggggg zou duren voor ik zwanger zou zijn door de BV. Maar nee hoor. Na 6 weken was ik dik ongesteld. En flink. Zelfs opgenomen geweest vanwege flinke pijn.

@Blue, zo leuk een eerste kindje. Ik hoop maar dat je gauw zwanger wordt.

@NM, loop je nu bij een gyn omdat het de eerste keer langer duurde? Hopelijk Is het voor jullie ook gauw raak.

@Pip, oehhhh jouw nod ook op 5 jan. Echt ontzettend spannend allemaal. Bij de eerste had ik ook allerlei symptomen, helaas werd ik steeds teleurgesteld. De hormonen maakten me toen af en toe best gek. Ik hoop er nu nuchter in te kunnen staan.

@Ab, welkom welkom :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Nee ik loop niet bij de gynaecoloog. Voorheen de prikpil gehad en daardoor duurde het gewoon lang voordat mijn cyclus weer op gang was. En zij rekenen vanaf het moment dat je weer een normale cyclus hebt en dan was is gewoon binnen een jaar zwanger.
Al heeft het voor mijn gevoel langer dan anderhalf jaar geduurd. Dat rekenen zij niet mee.
Ga er vanuit dat het ook deze keer weer gewoon op de normale manier gaat lukken!
Ik vind een tabel ook fijn, maar ik vind het bijhouden echt een heel gedoe. Ik heb er in ieder geval geen tijd voor haha. Het is alleen handig als ie echt consequent wordt bijgehouden.
Wij zouden eigenlijk langer wachten met de tweede, maar omdat het bij de eerste best een tijdje heeft geduurd gaan we er nu gewoon voor. Wel zo gepland dat er, mocht ik meteen zwanger raken, sowieso 2 jaar tussen zit.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dank je.
Hier geen ovulatietesten. We hebben nu meer zoiets van we zien het wel, het moet wel leuk blijven. :-)
Ik hou wel een app bij, menstruatiekalander.
Alle reacties Link kopieren Quote
Even een kort berichtje via mijn mobiel vanwege het kerstdiner :) : een klein groepje lijkt mij ook wel fijn. Iets overzichtelijker. We zijn al met 8! Ik kan morgen proberen of ik een tabel kan maken. Even kijken hoe we die dan bijhouden.
Dan zal ik ook even op iedereen reageren!
Alle reacties Link kopieren Quote
Thanks meiden! :bye: Wij (26v en 29m) zijn al iets langer bezig, sinds maart dit jaar, we proberen het elke maand vol goede moed. Hopelijk val ik hier dan niet buiten de boot.. :)

Ik heb pcos, per toeval achter gekomen. Zou gewoon een simpele afspraak moeten zijn :( en ben sinds een jaar van alle anticonceptie af. Voorheen gebruikte ik een implanon, maar daar bloede ik helaas gewoon doorheen. Heb ook meerdere malen een spiraal geprobeerd, alleen accepteert mijn lichaam dit niet en probeert het af te stoten..

We moesten van de gynaecoloog eerst maar blijven oefenen.. maar tot zo ver elke maand een teleurstelling. Vanaf maart/april mag ik terug komen bij hem, maar ik verwacht niet dat er dan iets bespreekbaar is, aangezien manlief volgend jaar uitgezonden word..
even an end has a start
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo allemaal, ik schrijf ook graag mee! Een paar weken terug hebben we groen licht gekregen om te gaan voor ons eerste kindje. Ik ben chronisch ziek dus was afhankelijk van goedkeuring door huisarts, specialist, enzovoorts. Maar goed: we mogen dus! :)

Afgelopen week voor het eerst gebruik gemaakt van mijn eisprong, en nu dus afwachten. Ik heb me vast voorgenomen om me voorlopig niet te druk te maken en te zien hoe 't zal lopen. Ovulatietesten e.d. gebruik ik voorlopig niet, alleen een app die ik al langer gebruikte om mijn cyclus bij te houden. Ik voel mijn eisprong gewoonlijk, dus voor nu doen we 't daar mee! :hihi:
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi allen!

Fijn om hier mee te lezen en ervaring te delen lijkt me.
Wij hebben een zoontje van 2,5 en aankomende maandag ga ik mijn spiraal laten verwijderen, dus vol goede moed het nieuwe jaar in. Bij ons zoontje was ik de 3e maand zwanger en natuurlijk hoop ik weer op dat tempo, maar ik moet mezelf een beetje afremmen in mijn enthousiasme

Fijne 2e kerst avond allemaal.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ab93, ik heb begin deze maand mijn implanon laten verwijderen. Had hetzelfde als jou. Ik was zo 2 a 3 maanden niet ongesteld en dan in ene 3 weken achter elkaar.
Hoe lang duurde het bij jou ongeveer voordat je weer je eerste menstruatie had? Weet dat het bij iedereen verschillend is maar het kan mij niet snel genoeg gebeuren
Alle reacties Link kopieren Quote
@nm1717, gek genoeg kwam dat weer heel snel terug! Ben bijna 6 maand aan een stuk ongesteld geweest, toen 1 weekje niet, implanon laten verwijderen en binnen 3 weken was ik weer ongesteld. Sinds die tijd is het wel weer regelmatiger :)

Hoorde achteraf van de huisarts dat ik te zwaar/groot ben voor de implanon en het alleen zou werken bij vrouwen van 1.50-1.60 en rond de 50-65kg... o_o

(Ben gelukkig maar 1.80 en woog ik toen 85kg :lol: )
even an end has a start
Alle reacties Link kopieren Quote
Nou ik ben 1,67 en weg 57 kilo maar bij mij werkt het ook niet hoor! Had voor ik m liet verwijderen al bijna 2 maanden geen bloedverlies gehad dus hoop dat het eerdaags weer gebeurd. Hij is er nu ruim 2 weken uit
Maar ik reageer hetzelfde op de pil en prikpil.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi iedereen!

Ik zou heel graag mee willen schrijven. Ik lees vaak mee op dit forum, maar had nog geen account dus deze heb ik vandaag aangemaakt. Wij hebben al 2 dochters van 10 en 5 en gaan vanaf Januari voor een 3e kindje. Als het aan mij had gelegen was dit 3e kindje jaren geleden al geboren, maar mijn man voelt zich er nu (pas) klaar voor. Ik vind het spannend nu het zo dichtbij komt. Vanaf begin Januari ga ik proberen af te vallen, want ik weeg echt teveel (iets meer dan 100 kilo) en ik ben ongeveer 1.70 m. Mijn eisprong is denk ik de 24e van deze maand geweest, dus zal eind januari weer zijn. Vanaf september gestopt met de pil en we willen er dus vanaf eind Januari voor gaan :-D
Alle reacties Link kopieren Quote
NM1717 schreef:
26-12-2019 22:49
Nou ik ben 1,67 en weg 57 kilo maar bij mij werkt het ook niet hoor! Had voor ik m liet verwijderen al bijna 2 maanden geen bloedverlies gehad dus hoop dat het eerdaags weer gebeurd. Hij is er nu ruim 2 weken uit
Maar ik reageer hetzelfde op de pil en prikpil.
Ah dat is dat ontkracht ;) vond het een sterk verhaal, waarom had de huisarts hiervoor dan wel akkoord gegeven? Woog toen wel stuk minder, maar toch.

Hopelijk komt het allemaal snel weer op gang! Huisarts gaf bij mij max4-6 weken aan, bij een gezond lichaam, dat wel.
even an end has a start
Alle reacties Link kopieren Quote
Hey allemaal,

Ik zou het ook heel leuk vinden om met jullie mee te mogen schrijven. Afgelopen zondag heb ik mijn laatste pil gehad. Vanaf 1 januari weer wat gezonder gaan leven en dan gaan we ervoor! :)
Ik heb al een zoontje van 2,5 jaar.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi iedereen! Ik schrijf ook graag mee!

Wij hebben al een dochtertje van net 4, en willen nu graag voor een tweede gaan. Het duurde even voordat we onze situatie stabiel genoeg vonden, en toen we er wel klaar voor waren bleek ik wat gezondheidsproblemen te hebben (had vorig jaar slechte pap-uitslag en moest lisexcisie, en net bij controle weer dus weer behandeling gehad). We hebben net voor de laatste behandeling nog seks gehad rond mijn ovulatie: spannend dus mijn NOD is over 5 dagen..
Ik heb wel een langere cyclus van 5 weken, maar gelukkig wel regelmatig.

Onze eerste was ongepland doordat ik 1 dag de pil was vergeten (klassiel viva forum verhaal), toen van de schrik ook in dit forum gaan praten en met sommige van die mensen nog steeds contact! Vond het heel fijn om dingen zo anoniem te kunnen delen. Dus hoop dat weer te kunnen doen!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi dames, ik zou ook graag met jullie mee schrijven.

Mijn man en ik zijn beide 29 jaar en we hebben een zoon van 14 maanden. Na de geboorte van mijn zoon ben ik niet meer aan anticonceptie begonnen, ik wilde eigenlijk alweer vrij snel voor een tweede gaan en inmiddels is mijn man daar gelukkig ook klaar voor

Ik gebruik een app om mijn cyclus bij te houden, en ik heb ovulatietesten in huis om te checken of de app de juiste vruchtbare dagen aangeeft. Als het goed is heb ik komende week mijn vruchtbare dagen, en zou 18 januari mijn nod zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
ab93 schreef:
27-12-2019 00:06
Ah dat is dat ontkracht ;) vond het een sterk verhaal, waarom had de huisarts hiervoor dan wel akkoord gegeven? Woog toen wel stuk minder, maar toch.

Hopelijk komt het allemaal snel weer op gang! Huisarts gaf bij mij max4-6 weken aan, bij een gezond lichaam, dat wel.
Denk omdat er vrij weinig hormonen in zitten. Maar elk lichaam reageert anders. Ik ga nog rustig een paar weken afwachten.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven