Zwanger worden voorjaar 2018 - klein groepje

15-05-2018 23:03 678 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag dames,

Ik zou graag met een klein groepje willen schrijven die vanaf voorjaar 2018 gestart zijn met zwanger proberen te worden.

Ik merk dat een grote groep voor mij niet werkt doordat er zoveel verhaallijnen door elkaar lopen en ik het daardoor niet bij kan houden/uit elkaar kan houden.

:cheer2:

1. Quarzorosa, 1e kind, 26/30. -zwanger!
2. Nijn5, 1e kind, 33/33 - zwanger! :heart:
3. Pienut, 1e kind, 25/29 - zwanger!
4. DEM89, 1e kind, 28/36 - zwanger!
5. Stormvloedkering, 1e kind, 28/36 - time out
6. CaatjeBlabla, 1e kind,
7. Beau1992, 1e kind, 26/28
8. Eef-1-9-8-8, 1e kind, 29/42
9. Tin0901, 2e kind - time out
10. PrinsesR, 1e kind, 28/30
11. ER_6_N, 1e kind, 28 - zwanger! :heart:
12. Cafetière, 1e kind, 30/30 - time out
13. Iloke, 2e kind, 31/29 - zwanger!
14. Alexandraa, 1e kind,
15. Dahlia07, 1e kind, 30/34
——————
anoniem_365985 wijzigde dit bericht op 28-01-2019 01:02
47.37% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ben ook ongesteld geworden vandaag helaas.. :cry:

Baal er ook van! Maar kon het gelukkig wel snel omzetten..
Nu de 5e ronde in.. Ik ga deze ronde niet temperaturen. Ik bestel wel wat ovulatietesten.. maar die ga ik pas op de 13e dag gebruiken.. meestal pas dag 15 of 16 eisprong.

Ik ga mezelf deze dagen goed verwennen, dat moet jij ook doen Caatje! :hug:
Alle reacties Link kopieren
Nou zeg.. :hug:

Goed plan! Ik stop daar ook eens even mee, dat temperaturen.
En extra genieten van mijn wijn/bier dit weekend met vrienden!

Tot later maar weer :daisy:
Balen meiden! De dag zelf is altijd even balen, maar daarna zakt het bij mij ook weer. Gewoon lekker gaan genieten inderdaad!
Alle reacties Link kopieren
Balen Caatje en Dem! Er zit niets anders op dan jezelf een beetje verwennen en op naar de volgende ronde!

Ik moet zelf zelf volgende week ongesteld worden en dan kan ik ook weer verder. Heb wel weer van die stomme valse verschijnselen, zoals gerommel in m’n buik etc, mega irritant.
Balen Caatje, Pienut en DEM. Op naar de volgende ronde maar weer. Ik hoop dat het jullie ook snel lukt!


Ik zou ook gewoon gaan zoeken Caatje, je kunt niet alles on hold zetten omdat je misschien dan zwanger bent. En het is ook niet gezegd dat het niet lukt daarom toch? Wij hebben wel eens de mededeling gehad dat we een nieuwe collega kregen, maar dat het nog even een paar maand duurde omdat ze nog met verlof was :) Ik ben dit voorjaar begonnen met een nieuwe baan en ben van plan het gewoon te gaan vertellen, ondanks dat mijn tijdelijke contract afloopt in november. Ik verwacht geen problemen (mensen zijn in mijn vakgebied moeilijk te vinden), en als dat wel zo is komt er wel wat anders.
Alle reacties Link kopieren
Ah balen meiden. Niet te hard zijn voor jezelf, het is frustrerend. Wees lief voor jezelf!

Ik vond de ovu testen van sensitest heel fijn, vooral door die onregelmatige cyclus. Ik heb ze helemaal niet nauwkeurig gebruikt, maar toch twee keer mijn ovulatie kunnen “vangen” met die testen. Vooral door te letten op lichamelijke veranderingen.

Ik heb straks mijn eerste echo, de termijnecho bij 10 weken! Erg nerveus voor. De kwaaltjes die ik heb (super neus, moe, misselijk en kokhalzen) zorgen een beetje voor geruststelling. Ik zit alleen in een fb groep voor meiden die uitgerekend zijn in maart en er zijn er best wat die een miskraam hebben gehad. Zo verdrietig.
Alle reacties Link kopieren
Wauw wat spannend Quarzorosa! Hoe is het gegaan?!!
Alle reacties Link kopieren
Dankjewel voor jullie lieve reacties meiden! Ik kan er inmiddels weer met goede moed vol tegenaan deze maand! ;)
Inderdaad Nijn zo kan het ook gaan, zoals bij jouw (toen) nieuwe collega.

Ik ben ook benieuwd Quarzorosa, hoe was de echo?

Oja, ik had twee afspraken in het ziekenhuis, voor acne en omdat mijn bloedverlies bijna zwart van kleur is. De artsen zelf hebben dit aan elkaar gelinkt en nu worden er wat onderzoekjes in gang gezet. Omdat ik er bij had vermeld dat we bezig zijn om zwanger te raken, pakken ze het toch anders op lijkt.
Ik vind het wel handig! Weet ik in ieder geval zeker dat we wel 'kans maken' als we zo ons best doen :) (of zijn we er op tijd bij als blijkt dat het om bepaalde redenen niet lukt)
Hoi meiden! Hoe is het met jullie? Jammer dat het hier zo stil is en in andere topics zo druk soms.... Niemand iets te melden? ;-)

Hier alweer ongesteld geworden. Dit keer na 24 dagen al. Was een beetje verrast, maar voordeel is dat de volgende ronde er alweer snel is! Sta er nog steeds vrij relaxed in. Het komt als het komt. Op naar misschien wel een zomerbaby hihi :hyper:
Alle reacties Link kopieren
Ja, vond ik ook jammer. Maar ik was de laatste die iets hadden geschreven en om nou op mezelf te reageren... dan wordt het wel erg sneu :nut:

Nou Pienut, jammer zeg! Knap hoe positief je er in staat! Zomerbaby.. :daisy:

Ik heb een iets beter gevoel deze maand, wat niet echt ergens op gebaseerd is. Goed ons best gedaan, maar geen gebruik kunnen maken van de ovulatiedag zelf. Rond 8 sept mijn nod..
Hopen op die zomerbaby's dan maar :sun:

Hier is alles rustig, nu 13 weken zwanger en gaat eigenlijk zonder problemen tot nu toe :)
Alle reacties Link kopieren
Hey meiden!

Sorry voor mijn afwezigheid, ik ben vooral heel erg beroerd geweest de afgelopen weken. Veel overgeven, misselijk, moe. Durfde amper het huis uit nadat ik had overgegeven omdat er bij de supermarkt iemand achter me stond die net had gerookt. Het wordt nu stukje bij beetje wat beter gelukkig! Inmiddels ook 13 weken, 3 weken terug een mooie echo gehad en we kijken nu uit naar de geslachtsbepalende echo.

Wat jammer dat jullie menstruatie is gekomen meiden, goed dat jullie positief blijven! Opvallend ineens een korte cyclus pienut, hoelang is hij normaal?

We gaan duimen voor je nod caatje, voel je iets in je lichaam?

Nijn, wat heerlijk dat je zo makkelijk door de zwangerschap heen fietst!
Ben benieuwd Caatje! We duimen met je mee inderdaad.

Wat heerlijk dat het zo goed gaat Nijn. Willen jullie straks weten wat het wordt?

Pfff wat vervelend Quarzo. Gelukkig wordt die misselijkheid minder. Heb je een voorgevoel wat het wordt?

Dat was heel gek ja. Mijn cyclus is normaal 31 dagen (op 1x 29 en 1x 36 dagen na).

Heb trouwens een vreselijk slechte huid met veel (onderhuidse) puistjes. Moet geduld hebben, zegt schoonheidsspecialiste. Merken jullie iets van het pil-loos zijn?
Alle reacties Link kopieren
@Pienut, geen ervaring met pilloos-heid maar wel met puistjes >:-( Echt vervelend hè?
Bij mij wordt het acné tarda genoemd, meestal bij volwassen vrouwen. Het enige wat er aan te doen is volgens de dermatoloog is een hormoonkuur, wat niet mag als je zwanger probeert te worden :rolling:
Maar hopelijk geeft geduld bij jouw genoeg resultaat!

Super fijn Nijn, houden zo! :)

@Quarzorosa Wat een heftige misselijkheid o_o
Alle reacties Link kopieren
Ik was gisteren bij de gynaecoloog vanwege mijn super korte menstruatie met héél minimaal bloedverlies.

Tijdens de echo zag ze dat mijn baarmoederslijmvlies maar 3,5mm dik was, terwijl het minimaal 7mm moet zijn voor een innesteling.
Zonder medicijnen gaat het dus niet eens lukken.. gelukkig was wel te zien dat er een eitje was gesprongen. Was er best verdrietig door.

Iemand die dit ook kent?

Oja en iemand ervaring met tarwekiemolie?
Heftig Caatje. Snap wel dat dat even slikken is. Wat betekent dit nu dan concreet voor het zwanger worden? En welke medicijnen moet je nemen? Ik ken het zelf niet...ook geen ervaring met tarwekiemolie.
Alle reacties Link kopieren
Ja dat weet ik niet precies. De ene gynaecoloog heeft dit geconstateerd en de andere gaat over een paar een plan met mij bespreken/ maken.
Ik word nu al ongeduldig :A:
Spannend Caatje, ik hoop dat ze er met medicijnen oid wat aan kunnen doen.

Ja, wij willen wel weten wat het wordt, maar zijn niet van plan hier speciaal een echo voor te doen. We zien het wel bij de 20-weken echo.

Dinsdag hebben we voor het eerst het hartje gehoord (daarvoor alleen gezien), dat was ook wel heel bijzonder :heart:
Alle reacties Link kopieren
Ooooh wat leuk Nijn!
Heb je een voorgevoel over het geslacht? ;)
Alle reacties Link kopieren
CaatjeBlabla schreef:
02-09-2018 15:44
Ik was gisteren bij de gynaecoloog vanwege mijn super korte menstruatie met héél minimaal bloedverlies.

Tijdens de echo zag ze dat mijn baarmoederslijmvlies maar 3,5mm dik was, terwijl het minimaal 7mm moet zijn voor een innesteling.
Zonder medicijnen gaat het dus niet eens lukken.. gelukkig was wel te zien dat er een eitje was gesprongen. Was er best verdrietig door.

Iemand die dit ook kent?

Oja en iemand ervaring met tarwekiemolie?
Caatje wat vervelend, maar wel super fijn dat je er nu achter bent gekomen! Vaak beginnen ze pas na een jaar te kijken hoe het komt, je hebt dus tijd gewonnen. Welke medicatie moet je slikken en wanneer ga je starten? Ik las over tarwekiemolie ook wel negatieve verhalen, ik weet alleen de strekking niet zo meer. Misschien overleggen met de gyn?

Hier is de misselijkheid gelukkig afgenomen, ik bleef wel heel moe en duizelig maar bleek te komen door bloedarmoede. Dus nu gestart met ijzerpillen en dat maakt nu al verschil! Wij hebben vanmiddag een extra echo voor de geslachtsbepaling, ook gewoon om een keertje extra weer te kijken. Maar 1 keer gezien met 10w en dat maakt het erg abstract. Ik heb kwaaltjes dus daardoor voel ik me zwanger, maar ik voel de baby natuurlijk nog niet. En soms kan ik me ineens afvragen of hij/zij wel nog rondzwemt daar.
CaatjeBlabla schreef:
06-09-2018 19:02
Ooooh wat leuk Nijn!
Heb je een voorgevoel over het geslacht? ;)
Nee, helemaal niet eigenlijk. We gaan het zien! Volgens mijn neefje (2,5) wordt het iig een meisje :D
Alle reacties Link kopieren
Quarzorosa schreef:
13-09-2018 09:49
Caatje wat vervelend, maar wel super fijn dat je er nu achter bent gekomen! Vaak beginnen ze pas na een jaar te kijken hoe het komt, je hebt dus tijd gewonnen. Welke medicatie moet je slikken en wanneer ga je starten? Ik las over tarwekiemolie ook wel negatieve verhalen, ik weet alleen de strekking niet zo meer. Misschien overleggen met de gyn?

Hier is de misselijkheid gelukkig afgenomen, ik bleef wel heel moe en duizelig maar bleek te komen door bloedarmoede. Dus nu gestart met ijzerpillen en dat maakt nu al verschil! Wij hebben vanmiddag een extra echo voor de geslachtsbepaling, ook gewoon om een keertje extra weer te kijken. Maar 1 keer gezien met 10w en dat maakt het erg abstract. Ik heb kwaaltjes dus daardoor voel ik me zwanger, maar ik voel de baby natuurlijk nog niet. En soms kan ik me ineens afvragen of hij/zij wel nog rondzwemt daar.
Ja zo moet ik het ook maar zien, dat ik er juist 'tijd mee heb gewonnen'. Over medicatie weet ik nog niets, dat gaan we pas bespreken bij de volgende afspraak. Twee gynaecologen zijn tegelijk op vakantie, blabla.. even geduld dus.
Ben stiekem al wel begonnen met tarwekiemolie, maar dat ga ik dan ook bespreken.

Wat ontzettend fijn dat je misselijkheid minder is, lijkt me echt vreselijk namelijk!
En wat super leuk, jullie weten nu dus wat het is! :cheer2:
Alle reacties Link kopieren
CaatjeBlabla schreef:
15-09-2018 12:52
Ja zo moet ik het ook maar zien, dat ik er juist 'tijd mee heb gewonnen'. Over medicatie weet ik nog niets, dat gaan we pas bespreken bij de volgende afspraak. Twee gynaecologen zijn tegelijk op vakantie, blabla.. even geduld dus.
Ben stiekem al wel begonnen met tarwekiemolie, maar dat ga ik dan ook bespreken.

Wat ontzettend fijn dat je misselijkheid minder is, lijkt me echt vreselijk namelijk!
En wat super leuk, jullie weten nu dus wat het is! :cheer2:
Weetje al wanneer de volgende afspraak is?



Hier komt er een jongetje! :heart:
We krijgen vrijdag de sleutel van ons nieuwe huis, en dat vind ik allemaal erg spannend!
Quarzorosa schreef:
23-09-2018 23:09
Weetje al wanneer de volgende afspraak is?



Hier komt er een jongetje! :heart:
We krijgen vrijdag de sleutel van ons nieuwe huis, en dat vind ik allemaal erg spannend!
Ooh wat leuk allemaal! Ben je al aan het shoppen geslagen? ;-) En moeten/gaan jullie veel doen in het nieuwe huis?

Hier is het afwachten weer begonnen. Al bijna een week krampjes/spanning in buik onder navel, soms ook onderin de rug, veel afscheiding (‘nattig’ gevoel :moon: )... Heel diep vanbinnen zegt een stemmetje dat het dit keer gewoon raak is. Maar mijn rationele kant zegt keihard dat ik gewoon ongesteld ga worden deze week. Vrijdag weet ik het misschien. Of eerder al. We’ll see!

Hoe is het met de andere dames? Jammer dat het hier zo stil is. Andere topics zijn veel actiever.
Alle reacties Link kopieren
Ik hoop het voor je Pienut!

Ik zit ook weer op het wachtbankje. 5 dagen na m’n eisprong. Voel nog niets, maar kan natuurlijk ook nog niet. Zesde ronde nu.. mag wel een keertje raak zijn he.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven