Bedreiging Noord-Korea

17-04-2017 19:54 246 berichten
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/ ... jks-raketten-testen.dhtml



Noord-Korea dreigt opnieuw: "We gaan voortaan wekelijks raketten testen"

Karen Van Eyken

17/04/17 - 19u40 Bron: BBC © afp.



Internationale veroordelingen of oplopende spanningen met de Verenigde Staten zullen Noord-Korea er niet van weerhouden om raketten te testen. Het land gaat dat zelfs nog meer doen dan ooit tevoren. Dat deelde de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Hang Song-Ryol mee aan de BBC.



Dreigen doet Noord-Korea alsmaar vaker en de dreigementen worden steeds grimmiger. "We zullen voortaan raketten testen op wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse basis", stelde Hang Song-Ryol. En daar voegde hij nog een nieuwe waarschuwing aan toe: "Indien de Verenigde Staten overgaan tot militaire actie, dan zal dat leiden tot een totale oorlog."



Eerder had Amerikaans vicepresident Mike Pence Noord-Korea nog aangemaand om de Verenigde Staten zeker niet te testen. Hij zei dat het "tijdperk van strategisch geduld" voorbij was. Pence maakte daarmee duidelijk dat het geduld van de VS met het stalinistische regime in Pyongyang op begint te raken.



Gisteren kwam Pence aan in Seoel. Niet toevallig besloot Noord-Korea net dan een raket te testen maar die test mislukte.



Volgens de Amerikaanse vicepresident willen de Verenigde Staten op een "vreedzame manier en via onderhandelingen" tot meer veiligheid komen. "Maar alle opties liggen op tafel en we blijven zij-aan-zij met Zuid-Korea", zo zei Pence tijdens een bezoek aan het grensdorpje Panmunjom, waar in 1953 het staakt-het-vuren werd ondertekend.



Moeten wij Noord-Korea serieus nemen of niet?
Alle reacties Link kopieren
Nog meer: https://www.youtube.com/watch?v=YjkrY8WrsgU
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
Nog meer: https://www.youtube.com/watch?v=YjkrY8WrsgU
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
AD

Noord-Korea lanceert 'nieuw soort' raket

UPDATENoord-Korea heeft in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) opnieuw een raketproef uitgevoerd. De raket zou zijn afgevuurd vanuit de buurt van Kusong in de provincie Pyongan vlak voor zonsopgang, meldt het Amerikaanse leger. Volgens de Japanse minister van Defensie bereikte de raket een hoogte van 2000 kilometer.

at zou betekenen dat het om een nieuw soort raket gaat, meldt persbureau Reuters. Een ballistische raket (ICBM) bereikt normaal gesproken een maximale hoogte van zo'n 1200 kilometer.

Het projectiel werd vanuit de stad Kusong gelanceerd, in het noordwesten van het land, en kwam een half uur na de lancering terecht in de Japanse Zee. De Verenigde Staten zoeken uit om wat voor type raket het precies gaat.

Het is al zeker de tiende raketlancering van Noord-Korea sinds het aantreden van de Amerikaanse president Trump, ondanks de talrijke sancties die al tegen het regime werden opgelegd vanwege zijn ballistische en nucleaire programma. Vrijwel alle raketproeven mislukten tot nu toe.

Provocatie
Moon Jae In, de onlangs verkozen nieuwe president van Zuid-Korea, heeft de lancering met klem veroordeeld. Hij spreekt van een 'gevaarlijke provocatie', zo meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap.

De laatste lancering dateert van eind april, toen een ballistische raket kort na de lancering ontplofte. In die maand liepen de spanningen tussen Noord-Korea en Amerika hevig op. De Noord-Koreanen sloegen dreigende taal uit over kernproeven, waarop de Amerikaanse president Trump een oorlogsschip richting het land van Kim Jong-un stuurde.
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
http://www.telegraaf.nl/buitenland/2853 ... ht___.html

’Noord-Korea nu een nucleaire macht’
Vandaag, 11:17 Marcel Vink

PYONGYANG - Waar de wereld al lange tijd bang voor was, is dan toch uitgekomen: Noord-Korea is in staat om elk land met nucleaire raketten te treffen. Dat is althans wat Pyongyang dinsdagochtend officieel bekendmaakte in een feestelijke extra nieuwsuitzending op de staatstelevisie, die vooraf werd gegaan door patriottische liederen en beelden van verschillende types raketten. Noord-Korea had kort daarvoor een indrukwekkende raket gelanceerd.


„We zijn nu een nucleaire macht die elke plek op aarde kan raken”, sprak de beroemde nieuwslezeres Ri Chun-hee, gekleed in een traditionele roze hanbok, met een grote glimlach en op triomfantelijke toon.

Dictator Kim Jong-un zou persoonlijk hebben gezien hoe dinsdagochtend een – volgens Pyongyang intercontinentale – raket vanaf de regio bij Bangyon, niet ver van de grens met China, werd gelanceerd. Na iets meer dan een half uur en ruim 900 kilometer verder stortte de Hwasong-14 zoals gepland neer nabij Japanse wateren.

Volgens Rusland is de raket echter een middellangeafstandsraket. Het projectiel overbrugde 510 kilometer na een hoogte van 535 kilometer te hebben bereikt, zegt het Russische ministerie van Defensie. De door de Russen omschreven prestaties van het projectiel steken schril af bij de kwaliteiten die de staatstelevisie in Noord-Korea de raket toedichtte.

Afschuw

Hoe dan ook: wereldwijd is met afschuw en grote zorg gereageerd op de laatste test, die niet toevallig op deze dag werd gehouden. De Amerikanen vieren op 4 juli hun Onafhankelijkheidsdag, en in het verleden kwam het al vaker voor dat Pyongyang precies op die dag met wapengekletter kwam.

President Donald Trump, die deze week zijn Chinese collega Xi Jinping op de G20-top in Hamburg zal ontmoeten en deze periode ook contact heeft met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, reageerde ook woedend. „Heeft die gozer niks beters te doen?”, tierde de Republikein op zijn favoriete sociale mediakanaal Twitter. „Ik kan niet geloven dat Zuid-Korea en Japan dit nog veel langer kunnen laten duren. Misschien dat China een zware maatregel neemt om voor eens en voor altijd aan deze onzin een einde te maken!”

China treft al strenge handelssancties tegen Noord-Korea, dat in de grote buur zijn belangrijkste handelspartner heeft, maar of Peking bereid is nog veel verder te gaan is de vraag. Xi wil niet het risico lopen dat vooral het gewone volk hard wordt getroffen, en heeft bovendien zware kritiek op het antiraketschild dat de Amerikanen in Zuid-Korea hebben geïnstalleerd, omdat dit de spanningen alleen maar zou vergroten.
Rap tempo

Dat laatste gebeurt in rap tempo sowieso. Moon heeft sinds zijn aantreden geen moment rust gehad van de noorderburen, terwijl hij juist vastberaden was de dialoog met Kim aan te gaan. In de twee maanden dat hij aan de macht is, heeft Pyongyang al zes raketten gelanceerd – een enorme stijging ten opzichte van het verleden. „Ik hoop dat de Noord-Koreanen het cruciale punt niet zijn gepasseerd”, reageerde een geschokte Moon. „Als ze de rode lijn overgaan, is het niet te zeggen hoe Zuid-Korea en Amerika zullen reageren.”

De roep om een aanval op het regime, hoe gecompliceerd en gevaarlijk ook, klinkt dan ook steeds luider. George Friedman, een bekende geopolitieke analist en strateeg op het gebied van internationale kwesties en conflicten, vreest dat er inmiddels geen weg meer terug is.

„We kunnen ons de offers die deze situatie veroorzaakt niet permitteren”, neemt hij een schot voor de boeg. „De Verenigde Staten moet met strategische bombardementen de situatie neutraliseren.”
Alle reacties Link kopieren
http://www.telegraaf.nl/buitenland/2853 ... rea__.html

Rusland en China eens over Noord-Korea
19 min geleden

NOORD-KOREA - Rusland en China zijn het eens over een gezamenlijke opstelling om de spanningen rond het Koreaanse schiereiland te verminderen. Noord-Korea moet zijn atoom- en raketprogramma's bevriezen, maar ook de Verenigde Staten en Zuid-Korea moeten ophouden met hun grootschalige militaire oefeningen, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag.

Het ministerie kwam met de verklaring na besprekingen tussen president Vladimir Poetin en zijn bezoekende Chinese ambtgenoot Xi Jinping. In de verklaring stellen Moskou en Peking ook dat Washington de stationering van het THAAD-antiraketsysteem onmiddellijk moet opschorten. De VS zeggen dat deze stationering noodzakelijk is om de raketdreiging die van Noord-Korea uitgaat weg te nemen.

Noord-Korea zei eerder dinsdag dat het voor het eerst een geslaagde proeflancering had gehouden van een intercontinentale ballistische raket, die de Amerikaanse staat Alaska zou kunnen treffen
Alle reacties Link kopieren
Als ze in de VS een volwassen president hadden dan is het risico van het gedrag van Noord-Korea beperkt. Met dat kind wat er nu zit kan de boel snel escaleren. Als je ziet hoe die al op nieuwszender reageert....
Alle reacties Link kopieren
viva1966 schreef:
04-07-2017 18:17
Als ze in de VS een volwassen president hadden dan is het risico van het gedrag van Noord-Korea beperkt. Met dat kind wat er nu zit kan de boel snel escaleren. Als je ziet hoe die al op nieuwszender reageert....
Inderdaad het is het probleem van 2 kinderachtige presidenten.
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/15783/Noord-Ko ... land.dhtml

"Tot 50.000 Noord-Koreanen als moderne slaven aan de slag in Rusland"

18/07/17 - 16u50 Bron: The New York Times © Getty/AFP.

Goedkope arbeid is overal ter wereld in trek. Denken we maar aan Poolse bouwvakkers in West-Europa of Mexicaanse werkkrachten in de Verenigde Staten. In Rusland hebben ze een nieuw icoon van de globalisering omarmd: de Noord-Koreaanse schilder. Noord-Korea zou tienduizenden arbeiders naar het land van Poetin sturen. Daar moeten ze geld voor hun vaderland verdienen. Dat bericht de New York Times.

De krant beroept zich op Zuid-Koreaanse mensenrechtenorganisaties die in een studie aan de alarmbel trekken.

Naar schatting tussen de 30.000 en de 50.000 Noord-Koreanen werken in Rusland. De moderne slavenhandel blijkt zeer lucratief voor het dictatoriale regime. Het grootste deel van het salaris van landarbeiders, zo'n 80 procent, wordt afgeroomd door Pyongyang. Noord-Koreaanse bouwvakkers moeten 30 procent van hun loon afstaan. Daarnaast wordt er bedrag voor hun onderkomen en een loyaliteitsfonds afgehouden.

De Zuid-Koreaanse mensenrechtenorganisaties gaan ervan uit dat Noord-Korea minstens 120 miljoen dollar (omgerekend 105 miljoen euro) per jaar opstrijkt door systematisch arbeidskrachten naar Rusland te sturen.
© reuters.

De Noord-Koreaanse arbeiders zouden onder meer geholpen hebben met de bouw van het WK-voetbalstadion in Sint-Petersburg en luxeflats in Moskou. Vorige maand werden nog twee Noord-Koreanen dood aangetroffen nabij het bouwproject.

In Vladisvostok werken de Noord-Koreanen voornamelijk in de renovatiesector. "Ze zijn snel, goedkoop en betrouwbaar", verklaarde huisvrouw Yulia Kravchenko aan de New York Times over de Noord-Koreaanse schilders die in haar woning aan de slag waren. "Ze doen niets anders dan werken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat."

Om te verhinderen dat deze arbeiders asiel aanvragen in buurland Zuid-Korea, moeten ze verplicht samenhokken in krappe slaapzalen in de buitenwijken van Vladivostok en mogen ze geen contact leggen met Russen of andere buitenlanders, behalve wanneer dit nodig is voor hun job.

De arbeiders zijn niet meer of niet minder dan moderne slaven volgens de mensenrechtenorganisaties. Maar de toestand in hun vaderland is nog veel hopelozer waardoor ze zelfs steekpenningen betalen om naar Rusland gestuurd te worden.

Klinkt gezellig :-(
Het is niets anders dan lachwekkend wanneer een land dat zelf nucleaire wapens heeft en daar al sinds 1945 een machtspositie in de wereld mee heeft een ander land bedreigt omdat het zelf nucleaire wapen heeft/wil hebben.

Het is de bullebak met een pistool die alle anderen vertelt dat ze zich niet in zijn of haar positie mogen bewegen.
En dan ook nog stellen dat 'de Verenigde Staten op een "vreedzame manier en via onderhandelingen" tot meer veiligheid komen.'.

Dat willen ze helemaal niet. Ze dulden gewoon geen verstoring van het machtsevenwicht in hun nadeel en lijken bereid daarvoor een oorlog te beginnen.
Alle reacties Link kopieren
Anoniem210720171905 schreef:
18-07-2017 19:22
Het is niets anders dan lachwekkend wanneer een land dat zelf nucleaire wapens heeft en daar al sinds 1945 een machtspositie in de wereld mee heeft een ander land bedreigt omdat het zelf nucleaire wapen heeft/wil hebben.

Het is de bullebak met een pistool die alle anderen vertelt dat ze zich niet in zijn of haar positie mogen bewegen.
Je kunt daar nog aan toevoegen dat dat land de enige is die ook daadwerkelijk nucleaire wapens heeft gebruikt.
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/39586/Oorlogst ... nval.dhtml

Noord-Korea dreigt ermee vandaag VS te "vernietigen" met raketaanval
Bewaar artikel
Tweet
84
Bewerkt door: LB
27/07/17 - 11u39 Bron: Metro, Independent, Buzzfeed De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un tijdens een militaire oefening. Hij dreigt ermee de VS met raketten te bestoken. Vandaag viert Noord-Korea de 64ste verjaardag van de wapenstilstand met Zuid-Korea. © epa.

Noord-Korea heeft ermee gedreigd de Verenigde Staten te "vernietigen" met een raketaanval, die voor vandaag zou gepland staan. Volgens het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap is er "een grote mogelijkheid" dat Kim Jong-un vandaag een aanval lanceert, nadat raketlanceerinstallaties werden verplaatst. Een anonieme bron binnen de Amerikaanse strijdkrachten verklaarde dat een middenlangeafstandsraket "waarschijnlijk" vandaag zal gelanceerd worden om de 64ste verjaardag van de wapenstilstand tussen Noord- en Zuid-Korea te vieren. De spanningen tussen de VS en Noord-Korea zijn zo groot dat toplui binnen het Pentagon gisteren vreesden dat president Trump Pyongyang de oorlog ging verklaren.


Noord-Korea wijst erop dat indien de opperste waardigheid van ons land wordt bedreigd, we volgens de wet de landen en mogendheden die daarbij direct of indirect betrokken zijn moeten vernietigen. Daartoe zullen we elk middel inzetten, ook nucleaire middelen

Woordvoerder Noord-Koreaans buitenlandministerie

Het dreigement van Noord-Korea komt er nadat CIA-directeur Mike Pompeo verklaarde dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un dient "gescheiden" te worden van zijn wapens.

"Grote kans"
Een Zuid-Koreaanse regeringsbron stelde: "Bewegingen van installaties met lanceerbuizen voor een intercontinentale raket worden voortdurend waargenomen in (de Noord-Koreaanse provincie) Noord Pyongan. Er is een grote kans dat Noord-Korea een testlancering doet rond de verjaardag van de wapenstilstand op 27 juli".

Vorige week wekte CIA-directeur Mike Pompeo de woede van het Noord-Koreaanse regime toen hij het over de greep op kernwapens van de communistische leider Kim Jong-un had. "Ik hoop dat we een manier vinden om het regime te scheiden van dat wapentuig. Ik ben er zeker van dat het Noord-Koreaanse volk lieve mensen zijn die hem willen zien vertrekken".

Dreigement
Een woordvoerder van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde: "Noord-Korea wijst erop dat indien de opperste waardigheid van ons land wordt bedreigd, we volgens de wet de landen en mogendheden die daarbij direct of indirect betrokken zijn moeten vernietigen. Daartoe zullen we elk middel inzetten, ook nucleaire middelen. Indien de VS ook maar de geringste poging onderneemt om onze opperste leider te verwijderen, zullen we met onze nucleaire hamer genadeloos toeslaan in het hart van de VS. Het is nu duidelijk dat de regering Trump hier het regime wil veranderen".

Experts waarschuwen dat de nieuwste Noord-Koreaanse raket, die op 4 juli werd gelanceerd, Alaska kan bereiken en daarmee Kim Jong-uns droom zou uitkomen om het vasteland van de VS te bombarderen.

Een recent rapport van de inlichtingendienst van het Pentagon stelt dat Noord-Korea al tegen volgend jaar een intercontinentale raket kan maken, vroeger dan voordien werd aangenomen. Daarbij wordt aangestipt dat die intercontinentale raket geen kernkop over de Stille Zuidzee zou krijgen.
Toplui Pentagon vreesden oorlog
Gisteren vreesden toplui binnen het Pentagon dat president Trump de oorlog zou verklaren aan Noord-Korea. © ap.

De spanningen tussen Noord-Korea en de VS lopen de jongste weken zo hoog op dat het Pentagon gisteren vreesde dat president Donald Trump het land de oorlog zou verklaren toen hij gisteren begon te tweeten over zijn plannen voor het leger.

Tussen Trumps eerste tweet, waarin hij zei dat hij had overlegd met zijn generaals, en de tweede waarin hij zijn besluit bekendmaakte geen transgenders toe te laten in het Amerikaanse leger, zaten negen lange minuten. In die tussentijd waren toplui binnen het Pentagon naar verluidt bezorgd dat Trump niet de rechten van transgenders maar het regime van Pyongyang in het vizier had.

"In het Pentagon zorgde de eerste van de drie tweets voor angst dat de president zich klaarmaakte om aanvallen op Noord-Korea of een andere militaire actie aan te kondigen", stelt Buzzfeed.
Alle reacties Link kopieren
Japan: Noord-Korea schiet weer raket af
3 uur geleden

TOKIO - Noord-Korea heeft volgens de Japanse regering vrijdagavond laat (lokale tijd) weer een proef gedaan met een raket die in de Japanse Zee is terechtgekomen. De raket kwam neer in wateren die Japan tot zijn eigen economische zone rekent. De raket vloog circa 45 minuten door de lucht en heeft geen schade aangericht, aldus een lid van het Japanse kabinet. Hij waarschuwde dat Japan de voortdurende provocaties van Noord-Korea niet kan tolereren.

Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap meldde, zich beroepend op informatie van de legerleiding, dat het waarschijnlijk ging om een intercontinentaal ballistisch projectiel (ICBM) van een geavanceerder type dan de raket die op 4 juli werd getest. Deze legde meer dan 1000 kilometer af en haalde een hoogte van ongeveer 3700 kilometer.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie bevestigde de lancering vanaf de basis Mupyong-ni. Pentagon-woordvoerder Jeff Davis zei dat de militaire inlichtingendienst daar al rekening mee hield. De proef vormde geen bedreiging voor Noord-Amerika.

Het in stalinistische stijl geregeerde Noord-Korea doet al sinds de jaren zeventig raketproeven. Begin deze maand bereikten die een mijlpaal met het afvuren van een intercontinentale ballistische raket die volgens Pyongyang de Amerikaanse staat Alaska zou kunnen bereiken.

Japan: Noord-Korea schiet weer raket af
3 uur geleden

TOKIO - Noord-Korea heeft volgens de Japanse regering vrijdagavond laat (lokale tijd) weer een proef gedaan met een raket die in de Japanse Zee is terechtgekomen. De raket kwam neer in wateren die Japan tot zijn eigen economische zone rekent. De raket vloog circa 45 minuten door de lucht en heeft geen schade aangericht, aldus een lid van het Japanse kabinet. Hij waarschuwde dat Japan de voortdurende provocaties van Noord-Korea niet kan tolereren.

Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap meldde, zich beroepend op informatie van de legerleiding, dat het waarschijnlijk ging om een intercontinentaal ballistisch projectiel (ICBM) van een geavanceerder type dan de raket die op 4 juli werd getest. Deze legde meer dan 1000 kilometer af en haalde een hoogte van ongeveer 3700 kilometer.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie bevestigde de lancering vanaf de basis Mupyong-ni. Pentagon-woordvoerder Jeff Davis zei dat de militaire inlichtingendienst daar al rekening mee hield. De proef vormde geen bedreiging voor Noord-Amerika.

Het in stalinistische stijl geregeerde Noord-Korea doet al sinds de jaren zeventig raketproeven. Begin deze maand bereikten die een mijlpaal met het afvuren van een intercontinentale ballistische raket die volgens Pyongyang de Amerikaanse staat Alaska zou kunnen bereiken.
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/15783/Noord-Ko ... taal.dhtml

VIDEO: Kim Jong-un woont live raketlancering bij en spreekt dreigende taal
29/07/17 - 14u19 Bron: NOS Een foto van de raketlancering, vrijgemaakt door het Noord-Koreaanse persagentschap. © epa.

Noord-Korea heeft gisteren al zijn twaalfde raket afgevuurd. De beelden van die lancering werden door de Noord-Koreaanse staatstelevisie deze nacht verspreid, al twijfelen sommige bronnen aan de echtheid van de video.

Als ze de raket niet omhoog hadden geschoten, maar recht vooruit, dan hadden ze het hele Amerikaanse vasteland, behalve Florida, bereikt


Onder meer Kim Jong-un zou de lancering hebben bijgewoond. Hij is in de video te zien die door de Noord-Koreaanse staatstelevisie werd verspreid. De leider liet overigens weten "erg tevreden" te zijn dat de raket een hoogte bereikt had van liefst 3.700 kilometer. "Alles is vlekkeloos verlopen", klonk het ook. "We zijn fier dat deze test ons heeft getoond dat het vasteland van de Verenigde Saten nu binnen ons bereik ligt", voegde persagentschap Korean Central News Agency toe.

Volgens een statement was de raket die gisteren in de Japanse Zee terechtkwam, op 370 kilometer van de kust, opnieuw een Hwasong-14. En dat is dezelfde intercontinentale raket die Noord-Korea op 3 juli voor het eerst succesvol afvuurde.

Volgens Kim Jong-Un is de lancering een serieuze waarschuwing aan de VS dat "zinloos op zijn trompet blaast". Volgens verschillende experts is deze recente test een enorme dreiging aan het adres van Amerika. NOS-correspondente Marieke de Vries. "Als ze de raket niet omhoog hadden geschoten, maar recht vooruit, dan hadden ze het hele Amerikaanse vasteland, behalve Florida, bereikt."
Alle reacties Link kopieren
.
anoniem_337529 wijzigde dit bericht op 06-08-2017 11:04
Reden: Knippen en plakken lukt niet
99.94% gewijzigd
Ik las nu weer dat ze de legerbasis van de VS in Guam willen aanvallen wat niet bepaald slim is want ik heb ergens gehoord in een docu dat dat een belangrijke plek is om te handelen in vreemde valuta of iets dergelijks voor Noord Korea. Als dat nog steeds zo is dan kunnen ze beter die basis niet aanvallen natuurlijk.
Bijna vier maanden later en nog steeds geen oorlog. :cheer2:
Wereld oorlog bedoel je? Want tussen Noord en Zuid is het officieel nog steeds oorlog sinds 1950 als ik me niet vergis omdat het vredesverdrag nooit is getekend.
closednote schreef:
09-08-2017 11:56
Wereld oorlog bedoel je? Want tussen Noord en Zuid is het officieel nog steeds oorlog sinds 1950 als ik me niet vergis omdat het vredesverdrag nooit is getekend.
:-D
Waarmee NK dreigde en waar dit topic over gaat, die oorlog, Die, gelukkig, nog nooit geschiedde.
Bossanova schreef:
09-08-2017 12:10
:-D
Waarmee NK dreigde en waar dit topic over gaat, die oorlog, Die, gelukkig, nog nooit geschiedde.

Ik zou nog niet te vroeg juichen. Trump heeft gister gedreigd met hard ingrijpen. Ik hoop dat die mafkees van NK gaat inzien ze kansloos zijn tegen een aanval van de VS. Maar iets zegt me van niet... het is slechts een kwestie van tijd totdat dit gaat escaleren.
Alle reacties Link kopieren
aidem schreef:
09-08-2017 12:55
Ik zou nog niet te vroeg juichen. Trump heeft gister gedreigd met hard ingrijpen. Ik hoop dat die mafkees van NK gaat inzien ze kansloos zijn tegen een aanval van de VS. Maar iets zegt me van niet... het is slechts een kwestie van tijd totdat dit gaat escaleren.
De VS heeft vaker de strijd tegen Korea verloren dus roep dat niet te hard dat ze kansloos zijn. Als de VS het net zo goed doet als in het Midden-Oosten dan acht ik de kans groot dan NK als winnaar uit de strijd komt.
aidem schreef:
09-08-2017 12:55
Ik zou nog niet te vroeg juichen. Trump heeft gister gedreigd met hard ingrijpen. Ik hoop dat die mafkees van NK gaat inzien ze kansloos zijn tegen een aanval van de VS. Maar iets zegt me van niet... het is slechts een kwestie van tijd totdat dit gaat escaleren.
Soms denk ik dat ook hoor, dat de VS NK kleineert en in de hoek drijft met sancties waardoor NK zich genoodzaakt zal zien om een gekke leap of faith/despair te maken. De VS lijkt sowieso out of control.
viva1966 schreef:
09-08-2017 13:04
De VS heeft vaker de strijd tegen Korea verloren dus roep dat niet te hard dat ze kansloos zijn. Als de VS het net zo goed doet als in het Midden-Oosten dan acht ik de kans groot dan NK als winnaar uit de strijd komt.

Trump is gek genoeg om een paar kernbommen op NK te gooien. Om even zijn spierballen te laten zien.

Een oorlog tussen de 2 grootste idioten in de wereld, Trump en Kim Jung Un, zou wel eens heel slecht af kunnen lopen....China gaat zich ermee bemoeien, Rusland gaat zich er mee bemoeien en voordat we het weten heb je een nucleaire 3e WO.
Beide hebben nogal een handje van grootspraak. Echter zou verdere escalatie mij niet verbazen; zij het in de vorm van een tweede "koude" oorlog (maar dan met meer ontvlambare types aan de knoppen), zij het in een daadwerkelijke oorlog (met risico op een groter conflict als China en Rusland erbij komen).

Wie dat zou winnen geef ik 50/50. De VS heeft er geen beste geschiedenis, maar Trump's aanpak van een olifant in een porseleinkast kan NK allicht nog "verassen". De vraag is dan hoe prettig die uitkomst dan weer is.

Maar dat is allemaal koffiedik natuurlijk, vooralsnog gelukkig nog veel spierballen maar weinig actie. Wel een intressante kwestie om te volgen in elk geval.
Interessant stukje mbt. Guam op de site van de BBC.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven