Eigen partij verwijt Merkel naïviteit

30-07-2016 14:01 116 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb me al vaker afgevraagd "Waarom heb ik een andere mening dan Angela, waarom zie ik het zoveel anders? zie ik iets over het hoofd?" "Tuurlijk , dan staan de beste stuurlui aan wal" zal men zeggen.

Hoe zit het dan met dat filmpje van die Amerikaanse journalist? Gisteren las ik een nieuwsbericht waarin ze zegt: ,,Ik heb de grenzen niet open gezet. De grens stond open.''



Maar zelfs haar eigen partij is niet meer overtuigd van Angela. Zijn er uberhaupt nog mensen die wel overtuigd zijn en het volle vertrouwen hebben in haar aanpak?



NU.nl



CSU verwijt bondskanselier Merkel naïviteit



Foto: ANP

Gepubliceerd: 29 juli 2016 17:58 Laatste update: 29 juli 2016 17:58



In de top van de CSU is weerstand gerezen tegen de analyse die bondskanselier Angela Merkel (CDU) heeft gegeven over het terrorisme in Duitsland en de oplossing van de vluchtelingencrisis.



"Mij persoonlijk heeft ze niet overtuigd", zei de Beierse minister van Financiën Markus Söder vrijdag na een besloten kabinetsvergadering aan de Tegernsee.



Deze mening komt aardig overeen met hoe premier en CSU-leider Horst Seehofer erover denkt. Merkels volzin "Wir schaffen das" wordt niet sneller werkelijkheid door herhaling. Söder beschuldigde de bondskanselier indirect van naïviteit.



Representanten van de Groenen en Linke klaagden dat de bestrijding van de vluchtoorzaken waarover Merkel het steeds heeft - verzoening bij conflicten, economische ondersteuning en klimaatbescherming - holle frasen beginnen te worden.



Catastrofen



Groenen-partijleider Cem Özdemir stelde dat Merkel in haar toespraak donderdag voorbij ging aan catastrofen zoals de "onvoorstelbare ellende" onder de honderdduizenden mensen in de omsingelde stad Aleppo. Volgens hem laten de wereld, Europa en vooral Duitsland het afweten.



Fractievoorzitter Anton Hofreiter zei dat de bondskanselier een "grote kans heeft laten liggen haar politieke kompas voor de komende tijd te onthullen en de Duitse burger een duidelijke boodschap te geven".



De rechts-populistische oppositie had geen goed woord over voor het negenpuntenplan van Merkel, dat voor een belangrijk deel niet nieuw is. Alexander Gauland sprak namens Alternative für Duitsland van "een placebo voor goedgelovigen" en "hoon voor de slachtoffers van aanslagen".



Door: ANP
LOEP ME MAAR aub.
De AfD is echt raar. Echt heel raar. Met de PVV vergelijken is ook nonsens.
Alle reacties Link kopieren
quote:barbaracartland schreef op 05 september 2016 @ 18:51:

De AfD is echt raar. Echt heel raar. Met de PVV vergelijken is ook nonsens.Het NOS journaal maakte dat vergelijk gisteren wel.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
quote:barbaracartland schreef op 05 september 2016 @ 18:41:

Er is echt geen sprake van grootschalig wantrouwen in Duitsland. Uiteraard zijn er veel kritische geluiden, maar ik heb geen enkele reden om te vermoeden dat ze zal aftreden.

De CSU is een bijzondere club, ze staan bekend om hun afwijkende standpunten.



Voorts vind ik Orban bepaald geen premier die navolging verdient: waar hij kan, perkt hij de democratische macht van het parlement in. Dan kun je een hoop zeggen van Angela Merkel, maar zij heeft haar bevoegdheden niet gebruikt om de Bundestag vleugellam te maken.Neuh, Merkel heeft voor heel Europa besloten dat iedereen welkom is. En vervolgens wil ze andere landen dwingen om met deze gekkigheid mee te gaan. Ik kan mij niet herinneren op het beleid van Merkel gestemd te hebben dus lost ze het zelf maar op.
Alle reacties Link kopieren
quote:Emir_Hassan schreef op 30 juli 2016 @ 16:56:

Mevrouw Merkel kent nog iets van beschaving mede ingegeven door christelijke waarden.

Koude heidenen denken dat ze in de hemel zitten en het stoer is om oorlogsvluchtelingen af te kraken. Eng volk.



Koude heidenen gebruik je google translate?



Het enige enge volk zijn degenen die aanslagen plegen, nogwel op de mensen die vluchtelingen opgevangen hebben!
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
Alle reacties Link kopieren
quote:mienietjefietje schreef op 05 september 2016 @ 19:08:

[...]





Koude heidenen gebruik je google translate?



Het enige enge volk zijn degenen die aanslagen plegen, nogwel op de mensen die vluchtelingen opgevangen hebben!



Mien,de "Emir"is een oosterse prins die een koninklijke permaban gekregen heeft.

Terwijl hij zulke zoete,lieve dingen in mijn oor fluisterde,zoals....varkensmutsje
Alle reacties Link kopieren
quote:barbaracartland schreef op 05 september 2016 @ 18:41:

Er is echt geen sprake van grootschalig wantrouwen in Duitsland. Uiteraard zijn er veel kritische geluiden, maar ik heb geen enkele reden om te vermoeden dat ze zal aftreden.

De CSU is een bijzondere club, ze staan bekend om hun afwijkende standpunten.



Voorts vind ik Orban bepaald geen premier die navolging verdient: waar hij kan, perkt hij de democratische macht van het parlement in. Dan kun je een hoop zeggen van Angela Merkel, maar zij heeft haar bevoegdheden niet gebruikt om de Bundestag vleugellam te maken.Zij heeft haar bevoegdheden niet gebruikt om de bundestag vleugellam te maken???? Ik vind dat zij verantwoordelijk is voor het toenemende gevaar en de massale verkrachtingen tegen de westerse meisjes en vrouwen





25 jul 16

Joris Kooiman • Economie & Politiek



Duitsers wachten af wat Merkel gaat doen na alle aanslagen



[foto:Bondskanselier Angela Merkel in overleg in de bondskanselarij na de aanslag in München. foto: Reuters]



Nu de Bondsrepubliek voor de vierde maal binnen één week is opgeschrokken door geweld kijkt de Duitse bevolking naar haar leiders voor geruststellende woorden en maatregelen. Maar die zijn niet zomaar voorhanden. De kritiek op het ruimhartige vluchtelingenbeleid van bondskanselier Angela Merkel zwelt weer aan.



'De radicaalislamitische terreur heeft Duitsland bereikt', concludeerde de Beierse minister van justitie Winfried Bausback (CSU) maandag, nadat er aanwijzingen waren gevonden dat de verdachte van de bomaanslag in de Beierse stad Ansbach geradicaliseerd was. Vijftien mensen raakten zondagavond gewond toen een 27-jarige Syrische vluchteling zichzelf opblies voor de ingang van een festival in de stad bij Neurenberg.



Islamisme en amok



Het was al het vierde geweldsincident in een week tijd in Duitsland. Op zondag stak ook een Syrische vluchteling een vrouw dood in het stadje Reutlingen. En twee dagen daarvoor, op vrijdagavond, maakte een 18-jarige Duitser een einde aan het leven van negen omstanders bij een schietpartij in München. Vorige week maandag vond het eerste incident plaats: die dag schrok het land op toen een 17-jarige, (vermoedelijk) Afghaanse vluchteling in een trein bij Würzburg vijf inzittenden neerstak. In een filmpje zwoer hij trouw aan IS.



Dat de twee dodelijke aanvallen, zoals het er nu uitziet, niets met islamisme van doen hebben, is echter nauwelijks een geruststelling voor de Duitsers. Het besef dringt door dat het onderscheid tussen terreur en 'amok' niet meer zo absoluut is als het ooit misschien was — toen aanslagen waren voorbehouden aan goed georganiseerde netwerken van militanten. Integendeel, de daders in Duitsland lijken juist veel met elkaar gemeen te hebben. De indruk is dat het steeds gaat om labiele individuen die niet van bovenaf gestuurd werden. Het feit dat drie van de vier daders vluchtelingen waren, maakt de incidenten voor veel Duitsers extra verontrustend.



[foto:Mensen verzamelen zich voor het winkelcentrum Olympia in München voor een stille herdenking van de aanslag, gepleegd door een 18-jarige Duitser. foto: Reuters]



Vluchtelingendiscussie



'Labiele mensen zijn extra vatbaar voor radicalisme', merkte minister van binnenlandse zaken Thomas de Maizière maandag koeltjes op. Hij koos zijn woorden bedachtzaam en vermeed oorlogstaal. De bewindsman sprak daarentegen over de uitstekende staat waarin de veiligheidsdiensten verkeren. Ook benadrukte hij dat het overgrote deel van de ruim één miljoen asielzoekers in Duitsland gevlucht is voor vervolging. Zij hebben dus geen kwaad in de zin; De Maizière ziet dan ook geen aanleiding om het asielbeleid aan te passen. Die reactie past bij de opmerkelijke kalmte die de regering vooralsnog heeft getoond.



Toch is sterk de vraag hoelang dat zo blijft blijft. Want de ministers uit de regeringsploeg van bondskanselier Angela Merkel — die overigens zelf nog niet gereageerd heeft op de gebeurtenissen van afgelopen zondag — hebben de indruk van burgers toch niet kunnen wegnemen dat zij de zaak niet onder controle hebben. Van de dader in Ansbach bijvoorbeeld was bekend dat hij psychiatrische problemen had, al twee keer geprobeerd had om zelfmoord te plegen en op de lijst stond om uitgezet te worden naar Bulgarije. Desondanks kon hij zijn voorbereidingen voor de bomaanslag gewoon treffen. En concrete maatregelen die dit in de toekomst moeten voorkomen, heeft de regering vooralsnog niet genomen.



Kritiek op Merkel



Vanuit linkse én rechtse hoek zwelt nu de kritiek weer aan op Merkels vluchtelingenbeleid. De rechts-populistische AfD houdt de kanselier persoonlijk verantwoordelijk voor de aanslagen door vluchtelingen — zoals te verwachten viel. Maar ook Sahra Wagenknecht, leider van socialistische partij Die Linke noemde Merkels 'Wir schaffen das' maandag 'lichtzinnig'.



Maar een groter gevaar voor Merkel schuilt misschien wel in haar eigen partij en in zusterpartij CSU. Deze verzet zich al veel langer tegen de welkomstpolitiek jegens asielzoekers van de bondskanselier. CSU-prominenten eisen nu al 'strengere wetten' en het lijkt een kwestie van tijd tot Beierse christendemocraten zich tegen de kanselier keren.
LOEP ME MAAR aub.
quote:hollebollegijs schreef op 05 september 2016 @ 18:54:

[...]





Het NOS journaal maakte dat vergelijk gisteren wel.Er zijn uiteraard overeenkomsten en je weet dat ik van beide geen fan ben. Maar de nadruk die AfD legt op "gezond Duitserschap" is ongelooflijk fout en zou niet voor te stellen zijn in Nederland. Ik vermoed dat de meeste PVV-aanhangers het niet erg vinden als in een schoolboek alleenstaande oudergezinnen voorkomen, of als er gezegd wordt dat homoseksualiteit en heteroseksualiteit gelijkwaardig zijn. Bovendien nemen ze niet direct afstand van de NPD en dat is op zijn zachtst gezegd geen fris clubje jongemannen.
Alle reacties Link kopieren
quote:barbaracartland schreef op 05 september 2016 @ 18:41:

Er is echt geen sprake van grootschalig wantrouwen in Duitsland. Uiteraard zijn er veel kritische geluiden, maar ik heb geen enkele reden om te vermoeden dat ze zal aftreden.

De CSU is een bijzondere club, ze staan bekend om hun afwijkende standpunten.



Voorts vind ik Orban bepaald geen premier die navolging verdient: waar hij kan, perkt hij de democratische macht van het parlement in. Dan kun je een hoop zeggen van Angela Merkel, maar zij heeft haar bevoegdheden niet gebruikt om de Bundestag vleugellam te maken.





Mbt Merkel probeer ik hier al langer te schrijven.

Nog steeds is ze ongekend qua achterban. Doen de meeste leiders haar niet na.

Merkel is meer dan haar asielbeleid en zit er allang en laten we wel wezen, zo slecht heeft ze het niet gedaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:missie_m schreef op 05 september 2016 @ 20:14:

[...]





Zij heeft haar bevoegdheden niet gebruikt om de bundestag vleugellam te maken???? Ik vind dat zij verantwoordelijk is voor het toenemende gevaar en de massale verkrachtingen tegen de westerse meisjes en vrouwen





25 jul 16

Joris Kooiman • Economie & Politiek



Duitsers wachten af wat Merkel gaat doen na alle aanslagen



[foto:Bondskanselier Angela Merkel in overleg in de bondskanselarij na de aanslag in München. foto: Reuters]



Nu de Bondsrepubliek voor de vierde maal binnen één week is opgeschrokken door geweld kijkt de Duitse bevolking naar haar leiders voor geruststellende woorden en maatregelen. Maar die zijn niet zomaar voorhanden. De kritiek op het ruimhartige vluchtelingenbeleid van bondskanselier Angela Merkel zwelt weer aan.



'De radicaalislamitische terreur heeft Duitsland bereikt', concludeerde de Beierse minister van justitie Winfried Bausback (CSU) maandag, nadat er aanwijzingen waren gevonden dat de verdachte van de bomaanslag in de Beierse stad Ansbach geradicaliseerd was. Vijftien mensen raakten zondagavond gewond toen een 27-jarige Syrische vluchteling zichzelf opblies voor de ingang van een festival in de stad bij Neurenberg.



Islamisme en amok



Het was al het vierde geweldsincident in een week tijd in Duitsland. Op zondag stak ook een Syrische vluchteling een vrouw dood in het stadje Reutlingen. En twee dagen daarvoor, op vrijdagavond, maakte een 18-jarige Duitser een einde aan het leven van negen omstanders bij een schietpartij in München. Vorige week maandag vond het eerste incident plaats: die dag schrok het land op toen een 17-jarige, (vermoedelijk) Afghaanse vluchteling in een trein bij Würzburg vijf inzittenden neerstak. In een filmpje zwoer hij trouw aan IS.



Dat de twee dodelijke aanvallen, zoals het er nu uitziet, niets met islamisme van doen hebben, is echter nauwelijks een geruststelling voor de Duitsers. Het besef dringt door dat het onderscheid tussen terreur en 'amok' niet meer zo absoluut is als het ooit misschien was — toen aanslagen waren voorbehouden aan goed georganiseerde netwerken van militanten. Integendeel, de daders in Duitsland lijken juist veel met elkaar gemeen te hebben. De indruk is dat het steeds gaat om labiele individuen die niet van bovenaf gestuurd werden. Het feit dat drie van de vier daders vluchtelingen waren, maakt de incidenten voor veel Duitsers extra verontrustend.



[foto:Mensen verzamelen zich voor het winkelcentrum Olympia in München voor een stille herdenking van de aanslag, gepleegd door een 18-jarige Duitser. foto: Reuters]



Vluchtelingendiscussie



'Labiele mensen zijn extra vatbaar voor radicalisme', merkte minister van binnenlandse zaken Thomas de Maizière maandag koeltjes op. Hij koos zijn woorden bedachtzaam en vermeed oorlogstaal. De bewindsman sprak daarentegen over de uitstekende staat waarin de veiligheidsdiensten verkeren. Ook benadrukte hij dat het overgrote deel van de ruim één miljoen asielzoekers in Duitsland gevlucht is voor vervolging. Zij hebben dus geen kwaad in de zin; De Maizière ziet dan ook geen aanleiding om het asielbeleid aan te passen. Die reactie past bij de opmerkelijke kalmte die de regering vooralsnog heeft getoond.



Toch is sterk de vraag hoelang dat zo blijft blijft. Want de ministers uit de regeringsploeg van bondskanselier Angela Merkel — die overigens zelf nog niet gereageerd heeft op de gebeurtenissen van afgelopen zondag — hebben de indruk van burgers toch niet kunnen wegnemen dat zij de zaak niet onder controle hebben. Van de dader in Ansbach bijvoorbeeld was bekend dat hij psychiatrische problemen had, al twee keer geprobeerd had om zelfmoord te plegen en op de lijst stond om uitgezet te worden naar Bulgarije. Desondanks kon hij zijn voorbereidingen voor de bomaanslag gewoon treffen. En concrete maatregelen die dit in de toekomst moeten voorkomen, heeft de regering vooralsnog niet genomen.



Kritiek op Merkel



Vanuit linkse én rechtse hoek zwelt nu de kritiek weer aan op Merkels vluchtelingenbeleid. De rechts-populistische AfD houdt de kanselier persoonlijk verantwoordelijk voor de aanslagen door vluchtelingen — zoals te verwachten viel. Maar ook Sahra Wagenknecht, leider van socialistische partij Die Linke noemde Merkels 'Wir schaffen das' maandag 'lichtzinnig'.



Maar een groter gevaar voor Merkel schuilt misschien wel in haar eigen partij en in zusterpartij CSU. Deze verzet zich al veel langer tegen de welkomstpolitiek jegens asielzoekers van de bondskanselier. CSU-prominenten eisen nu al 'strengere wetten' en het lijkt een kwestie van tijd tot Beierse christendemocraten zich tegen de kanselier keren.





Dat is doodnormaal politiek spel.

In de meeste Europese landen maken partijen een ruk naar rechts.

Niet omdat ze dat nu zozeer vinden, maar omdat ze graag hun kiezers behouden, want die geven hun de macht.

Just politics.
quote:tvandattum schreef op 05 september 2016 @ 20:45:

[...]





Mbt Merkel probeer ik hier al langer te schrijven.

Nog steeds is ze ongekend qua achterban. Doen de meeste leiders haar niet na.

Merkel is meer dan haar asielbeleid en zit er allang en laten we wel wezen, zo slecht heeft ze het niet gedaan.Alhoewel ik haar standpunten niet deel, vind ik haar een buitengewoon goed politicus. Ze heeft erg veel betekend voor Duitsland en voor de rol van de vrouw in de politiek.
Alle reacties Link kopieren
quote:barbaracartland schreef op 05 september 2016 @ 20:53:

[...]





Alhoewel ik haar standpunten niet deel, vind ik haar een buitengewoon goed politicus. Ze heeft erg veel betekend voor Duitsland en voor de rol van de vrouw in de politiek.



Dat vind ik dus ook.

Over haar huidige beleid twijfel ik. Haar standvastigheid vind ik wel bewonderenswaardig.

De Duitse geschiedenis is ook zo anders. WO II leeft daar nog enorm. Vanuit dat oogpunt en haar achtergrond kan ik haar keuzes wel begrijpen.

Alleen niet mbt Turkije.
Alle reacties Link kopieren
quote:moonpoppy schreef op 05 september 2016 @ 19:28:

[...]





Mien,de "Emir"is een oosterse prins die een koninklijke permaban gekregen heeft.

Terwijl hij zulke zoete,lieve dingen in mijn oor fluisterde,zoals....varkensmutsje Hij heeft zelf zeker varkenspootjes..
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
Alle reacties Link kopieren
quote:barbaracartland schreef op 05 september 2016 @ 20:53:

[...]





Alhoewel ik haar standpunten niet deel, vind ik haar een buitengewoon goed politicus. Ze heeft erg veel betekend voor Duitsland en voor de rol van de vrouw in de politiek.Merkel, Thatcher, Hillary....zodra dat soort vrouwen hoog scoren in de politiek....schaamt de rest van de vrouwen zich dat ze ook vrouw zijn.
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
Alle reacties Link kopieren
Merkel heeft genoeg aangericht niet alleen in Duitsland maar heel Europa is ontwricht door haar asielbeleid van wir shaffen das. En dan nog zeggen dat ze het vertrouwen van de kiezers terug wil winnen.
quote:mienietjefietje schreef op 05 september 2016 @ 21:36:

[...]





Merkel, Thatcher, Hillary....zodra dat soort vrouwen hoog scoren in de politiek....schaamt de rest van de vrouwen zich dat ze ook vrouw zijn.Waarom? Mijn man schaamt zich toch ook niet voor Hitler, Pol Pot en Saddam Hussein? Merkels verworvenheid is dat de meeste mensen nu alleen nog maar naar haar politieke beslissingen kijken en niet naar haar kapsel of haar jurk.
Alle reacties Link kopieren
quote:barbaracartland schreef op 05 september 2016 @ 20:16:

[...]





Er zijn uiteraard overeenkomsten en je weet dat ik van beide geen fan ben. Maar de nadruk die AfD legt op "gezond Duitserschap" is ongelooflijk fout en zou niet voor te stellen zijn in Nederland. Ik vermoed dat de meeste PVV-aanhangers het niet erg vinden als in een schoolboek alleenstaande oudergezinnen voorkomen, of als er gezegd wordt dat homoseksualiteit en heteroseksualiteit gelijkwaardig zijn. Bovendien nemen ze niet direct afstand van de NPD en dat is op zijn zachtst gezegd geen fris clubje jongemannen.



Het AFD bestaat uit verschillende stromingen en ik verwacht nog wel wat scheuringen, ze groeien sneller dan ze fatsoenlijk kader kunnen werven.

Er komen gegarandeerd LPF achtige toestanden.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
De Limburger



Merkel geeft fouten toe: Niet goed voorbereid op asielzoekers



Gisteren om 07:24 door Mark van Assen/AD



Angela Merkel geeft toe dat er fouten zijn gemaakt in de vluchtelingencrisis. Ook al zijn het geen excuses, het is waar veel Duitsers op zaten te wachten.



,,Als ik het kon, zou ik de tijd terugdraaien", zegt Angela Merkel. ,,Vele, vele jaren, zodat we ons beter hadden kunnen voorbereiden op de situatie die ons in 2015 trof." De bondskanselier sprak in Berlijn, een dag na de 'bittere' nederlaag van haar CDU in de hoofdstad. De partij kreeg 17,6 procent van de stemmen.



Pak slaag

'De situatie' is de vluchtelingencrisis, die inmiddels niet alleen de christen-democraten, maar ook Merkel zelf flink in de problemen heeft gebracht. De CDU kreeg begin september ook al een pak slaag in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.



De laatste maanden zwol de kritiek op Merkel aan, vooral omdat ze maar bleef volhouden dat het goed was geweest de deuren wijd open te zetten voor vluchtelingen, zónder stil te staan bij de gevolgen daarvan. Nu zegt ze: ,,Niemand wil dat de situatie zich herhaalt, ook ik niet."



Foute manier

Toch zei ze niet dat het een fout was geweest; het was eerder op een foute manier aangepakt. Ook sprak ze voor het eerst over haar veelbesproken woorden 'Wir schaffen das'. ,,Veel mensen voelden zich geprovoceerd, maar ik bedoelde het als een aansporing, als een teken van waardering." Ze zou het nu niet snel meer in de mond nemen: ,,Het is een lege formulering geworden."



Merkel ging tijdens haar toespraak ook in op de veelgehoorde kritiek dat ze van Duitsland een ander, 'vreemd' land heeft gemaakt, een land dat veel Duitsers over een paar jaar niet meer zullen herkennen. ,,Ik wil hier mijn gevoel laten spreken", zei ze.



Waarschuwing

,,Ik voel dat we beter uit deze fase gaan komen dan dat we er zijn ingegaan. Duitsland gaat in de kern niet veranderen. We moeten in staat zijn hier iets goeds van te maken." Ze waarschuwde tegelijkertijd dat de vluchtelingencrisis niet op korte termijn is opgelost. Er is daarvoor de afgelopen jaren te veel verkeerd gegaan, zei ze. ,,Duitsland is niet bepaald de wereldkampioen Integratie. We moeten ons dus gaan overtreffen. Ook ik."



Vorig jaar kwamen er naar schatting 1,1 miljoen vluchtelingen naar Duitsland. Iets minder dan de helft vroeg asiel aan. Dit jaar ging het tot eind juni om 200.000 mensen.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Dat zag ik twee jaren geleden al, misschien is Schulz ook een beetje het gevoel voor realiteit kwijt, want waarom constateert hij dit nu pas?

ANP 44 min geleden

Schulz: Merkel is gevoel voor realiteit kwijt

© Copyright ANP 2017 Schulz: Merkel is gevoel voor realiteit kwijt

BERLIJN (ANP) - Martin Schulz heeft in de aanloop naar de Duitse verkiezingen op 24 september de aanval gekozen. De kandidaat van de SPD voor het bondskanselierschap verweet zijn rivaal Angela Merkel dat ze los is gekomen van de grond. Ze heeft haar gevoel voor realiteit verloren en is het contact met de burgers kwijt. ,,Veel mensen hebben de indruk dat Angela Merkel afwezig is'', zei Schulz zondag in een interview met de ARD.

De uitdager in de verkiezingsstrijd vindt ook dat de bondskanselier veel te aarzelend reageert op de provocaties van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. ,,Hoe lang willen we werkeloos toekijken hoe de heer Erdogan ons bij de neus neemt'', aldus Schulz, verwijzend naar de journalist Deniz Yücel en andere Duitsers die vastzitten in Turkije.

Schulz mengde zich ook in de discussie over een rijverbod voor vervuilende dieselauto's in bepaalde stedelijke gebieden om de uitstoot van stikstofoxide te beperken. ,,Natuurlijk hebben we de verbrandingsmotor nog heel lang nodig'', stelde hij.

In plaats van de technologie in zijn geheel in het verdomhoekje te zetten, acht de SPD'er het verstandiger te investeren in optimalisering van de dieseltechnologie. In deze kwestie liggen CDU/CSU en de Groenen, mogelijke coalitiepartners, heel ver uit elkaar. ,,Erger kan het voor zwart-groen niet worden'', voegde Schulz eraan toe.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
missie_m schreef:
21-09-2016 02:14
De Limburger



Merkel geeft fouten toe: Niet goed voorbereid op asielzoekers



Gisteren om 07:24 door Mark van Assen/AD



Angela Merkel geeft toe dat er fouten zijn gemaakt in de vluchtelingencrisis. Ook al zijn het geen excuses, het is waar veel Duitsers op zaten te wachten.



,,Als ik het kon, zou ik de tijd terugdraaien", zegt Angela Merkel. ,,Vele, vele jaren, zodat we ons beter hadden kunnen voorbereiden op de situatie die ons in 2015 trof." De bondskanselier sprak in Berlijn, een dag na de 'bittere' nederlaag van haar CDU in de hoofdstad. De partij kreeg 17,6 procent van de stemmen.



Pak slaag

'De situatie' is de vluchtelingencrisis, die inmiddels niet alleen de christen-democraten, maar ook Merkel zelf flink in de problemen heeft gebracht. De CDU kreeg begin september ook al een pak slaag in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.



De laatste maanden zwol de kritiek op Merkel aan, vooral omdat ze maar bleef volhouden dat het goed was geweest de deuren wijd open te zetten voor vluchtelingen, zónder stil te staan bij de gevolgen daarvan. Nu zegt ze: ,,Niemand wil dat de situatie zich herhaalt, ook ik niet."



Foute manier

Toch zei ze niet dat het een fout was geweest; het was eerder op een foute manier aangepakt. Ook sprak ze voor het eerst over haar veelbesproken woorden 'Wir schaffen das'. ,,Veel mensen voelden zich geprovoceerd, maar ik bedoelde het als een aansporing, als een teken van waardering." Ze zou het nu niet snel meer in de mond nemen: ,,Het is een lege formulering geworden."



Merkel ging tijdens haar toespraak ook in op de veelgehoorde kritiek dat ze van Duitsland een ander, 'vreemd' land heeft gemaakt, een land dat veel Duitsers over een paar jaar niet meer zullen herkennen. ,,Ik wil hier mijn gevoel laten spreken", zei ze.



Waarschuwing

,,Ik voel dat we beter uit deze fase gaan komen dan dat we er zijn ingegaan. Duitsland gaat in de kern niet veranderen. We moeten in staat zijn hier iets goeds van te maken." Ze waarschuwde tegelijkertijd dat de vluchtelingencrisis niet op korte termijn is opgelost. Er is daarvoor de afgelopen jaren te veel verkeerd gegaan, zei ze. ,,Duitsland is niet bepaald de wereldkampioen Integratie. We moeten ons dus gaan overtreffen. Ook ik."



Vorig jaar kwamen er naar schatting 1,1 miljoen vluchtelingen naar Duitsland. Iets minder dan de helft vroeg asiel aan. Dit jaar ging het tot eind juni om 200.000 mensen.

Een jaar geleden zei ze bovenstaande prachtige woorden. Even van te voren zag het er niet goed uit voor Angela. Ze kon aanblijven nadat ze de fouten toegaf, ze kan dus een goed praatje doen. Maar is er daarna iets veranderd??
Nu zegt ze:Turkije krijgt geen toetreding tot EU. Toevallig zijn er straks weer verkiezingen. Afwachten of ze daarna nog steeds hetzelfde zegt.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
In de krant "De Limburger" van maandag 23 april 2018 staat op pagina 6 een stukje door Hans van Zon, met de kop: Fransen vrezen 'nieuwe Jodenhaat'.

Ik citeer een klein stukje:
......
Afgelopen weekend heeft bondskanselier Angela Merkel tegen een Israelische zender gezegd dat ze het betreurt dat ook in Duitsland het antisemitisme opnieuw de kop heeft opgestoken. Merkel verklaarde dat onder vluchtelingen of mensen met een Arabische achtergrond personen zijn die een nieuwe vorm van antisemitisme naar Duitsland hebben gebracht.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
[quote=missie_m post_id=28431423 time=1524743641 user_id=196832]
In de krant "De Limburger" van maandag 23 april 2018 staat op pagina 6 een stukje door Hans van Zon, met de kop: Fransen vrezen 'nieuwe Jodenhaat'.

Ik citeer een klein stukje:
......
Afgelopen weekend heeft bondskanselier Angela Merkel tegen een Israelische zender gezegd dat ze het betreurt dat ook in Duitsland het antisemitisme opnieuw de kop heeft opgestoken. Merkel verklaarde dat onder vluchtelingen of mensen met een Arabische achtergrond personen zijn die een nieuwe vorm van antisemitisme naar Duitsland hebben gebracht.
[/quote


Tja............

Ze laat een miljoen personen uit Arabische landen binnen en dan hoogst verbaasd zijn over de problemen die dat meebrengt.

Ik denk dat de gemiddelde caissière dit kunnen voorspellen.

Maar let op, dit is pas het begin van de "pret"
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
https://www.volkskrant.nl/es-b777f4c9 Seehofer dreigt met aftreden als Merkel hem geen gelijk geeft over migratie-akkoord - welke opties resten de CSU?
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
hollebollegijs schreef:
26-04-2018 14:24
Tja............

Ze laat een miljoen personen uit Arabische landen binnen en dan hoogst verbaasd zijn over de problemen die dat meebrengt.

Ik denk dat de gemiddelde caissière dit kunnen voorspellen.

Maar let op, dit is pas het begin van de "pret"

Dat is niet te hopen, maar ik ben bang dat je gelijk hebt.

effe off-topic. Ik las dat ze eigenlijk Angela Kasner heet, de naam Merkel is de naam van haar eerste echtgenoot van wie ze al sinds 1982 gescheiden is.
LOEP ME MAAR aub.
tvandattum schreef:
30-07-2016 22:49
quote:hollebollegijs schreef op 30 juli 2016 @ 19:09:

[...]





66% staat niet meer achter de leus "Wir schaffen das"

Niet achter de leuze staan, is nog altijd wat anders dan haar vluchtelingenbeleid afkeuren.

Wat ik hoor, is dat men in dtsl graag had gehoord dat het moeilijk zou worden ipv doen alsof het piece of cake is. Ik zie haar echt wel weer kanselier worden. De meerderheid is nog steeds positief over haar.

Ach al was dat zo, ze wil zelf echt niet nog een keer hoor.
Alle reacties Link kopieren
Hetvrijewoord schreef:
02-07-2018 20:51
Ach al was dat zo, ze wil zelf echt niet nog een keer hoor.

Ik denk van wel. Net zoals Rutte ook doorgaat terwijl velen er van overtuigd zijn dat hij niet meer wint.
LOEP ME MAAR aub.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven