Geld & Recht alle pijlers

Wat voor werk zou je doen als geld geen issue was?

18-09-2023 17:49 154 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
N.a.v. het topic 'ik heb een hekel aan werken' vraag ik mij af wat iedereen voor werk zou (willen) doen als inkomen geen issue was. Ofwel je zou gewoon genoeg ermee verdienen om te leven zoals je zou willen leven ofwel je hebt de loterij gewonnen en doet nu werk puur voor je plezier. Reacties als 'ik zou helemaal niet meer werken' zijn dus niet echt de bedoeling hier :)

TO trapt af; ik zou denk ik nog steeds docent willen zijn, maar dan zou ik alle vergaderingen en studiedagen etc. aan me voorbij laten gaan :p Vind het fijn om wel iets te doen waardoor ik me maatschappelijk betrokken en nuttig voel.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou absoluut stoppen met werken, maar als ik dan toch zou moeten werken, dan zou ik misschien verschillende bijbaantjes doen voor een paar dagen in de week. Ik zou wel eens willen proberen met m’n handen te werken, iets met bouw of techniek bijv.
Alle reacties Link kopieren Quote
suikerspinx schreef:
19-09-2023 10:25
Heb zelf overigens een tijdje vrijwilligerswerk gedaan, maar vond het vies tegen vallen. Zou het niet gauw weer overwegen om ergens gratis en voor niets te gaan werken. Ten eerste omdat er toch bepaalde verwachtingen van je zijn en ten tweede, omdat ik al 2x heb ervaren hoe ondankbaar vrijwilligerswerk kan zijn.
Jeetje, wat zuur zeg.

Ik heb een tijdje vrijwilligerswerk gedaan voor een fertiliteits organisatie in de UK. Ook ik vond de organisatie ook wat ondankbaar. Ging best wel wat tijd in zitten, werkte toen nog in de stad en moest dan eerder weg (kostte mij dan ook declarabele uren) en een avond die ik anders met mijn peuter en man had kunnen doorbrengen. Toen ik na 1,5 aangaf het te veel te vinden, moest ik zelf voor vervanging zorgen. Echt… De deelnemers aan die gesprekken hebben het wel als prettig ervaren en daar doe je het voor, maar de organisatie zelf was een ander verhaal.
A lie doesn't become truth, wrong doesn't become right, and evil doesn't become good, just because it's accepted by a majority.
Alle reacties Link kopieren Quote
madamecannibale schreef:
19-09-2023 21:06
Volgens mij krijg je in zo’n B&b met wellness alleen maar vreemdgangers of stelletjes die seks willen hebben in een wellness. Ik zou dan wel een schoonmaker in dienst nemen zodat je het niet zelf hoeft schoon te maken.
Jij bent echt the Life of the Party he?
Alles komt goed, de rest niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou alleen maar vakantiebaantjes hebben. En steeds wisselen. Dan weer aardbeien plukken, dan weer friet scheppen op straat, dan weer in een restaurant werken.
Misschien een half jaartje ergens administratief
Kaarten stempelen
Achter de kassa in een supermarkt.
Invallen op een kinderdagverblijf (ik hou t op invallen, ik zou die koters niet fulltime trekken)

Alles Max 3 dagen in de week en verder 1 dag niksen en 1 dag een hobby of cursus doen.
En in de winter zou ik niet werken, dan hou ik winterslaap voor de tv.

Wat ik in het echte leven doe?
Mezelf over de kop werken als medisch specialist in een ziekenhuis
Hahaha

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven