Gezondheid alle pijlers

Lensimplantaten.. ervaringen?

22-07-2008 15:56 446 berichten
Alle reacties Link kopieren
Er zijn al veel topics geopend over laseren, maar ik heb er niet één gevonden over lensimplantaten.

Ik heb vorige week gehoord dit ik niet in aanmerking kom voor laseren, maar wel voor lensimplantaten.



Ik ben opzoek naar ervaringen van mensen
Alle reacties Link kopieren
De rekening is vorige week binnengekomen en als het goed is, zijn de lenzen gisteren besteld. Het verschilt hoe lang het duurt voor ze binnen zijn. Wel voor half oktober want dan wordt de planning in het oogziekenhuis gemaakt voor de OK van november. En november word ik geholpen aan mijn linkeroog! Het is nu dus vooral afwachten tot zeker half oktober



Writer: goed dat je nog even hebt geïnformeerd. Heb je besloten om de ingreep te laten doen?
Alle reacties Link kopieren
Hallo, ik lees bij verschillende mensen dat zij eerst gaatjes hebben laten schieten in hun ogen. Ik vraag me af waarom dat nodig is? Kan iemand mij dat uitleggen?
Alle reacties Link kopieren
Sunshine: dit is standaard bij lensimplantaten (dit gebeurd niet bij laseren!). Die gaatjes worden preventief geschoten om te voorkomen dat je een verhoogde oogdruk (glaucoom) krijgt na de implantatie.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Magnolia81,

Ik heb 2 jaar geleden artiflex-implantlenzen gekregen. En ik ben er heel blij mee! Ik had een afwijking van -8,5 en heb nu helemaal geen afwijking meer, alleen bij de ene controle wel en andere niet bij 1 oog een cilinder van 0.25, die komt door het sneetje dat gemaakt is en het littekenweefsel.

Bij mij zijn de gaatjes tijdens de operatie gemaakt.

Ik heb ook zo'n nare injectie gehad, brrr.En verder was de operatie zo gepiept, 's avonds kon ik al door het verband heen zien en dat was een beeld dat ik nog nooit zo scherp had gezien. Dat was vooral voor mij ook het moeilijkste na de operatie. Ik zag zoveel en kreeg zoveel informatie binnen dat ik daar lang hoofpijn van heb gehad. Maar dat is helemaal weg en ik zie nog steeds super! Ik ben heel blij met de operatie ook al was ik van tevoren toch wel heel bang voor de mogelijke risico's. Gewoon goed smeren met de zalfjes en oogdruppels en lekker even vrij nemen rond de operatie!

Mocht je nog vragen hebben, leef je uit!
Alle reacties Link kopieren
Hallo, ik heb afgelopen maandag (22-09) mijn lensimplantaten gekregen. Ik moet net als klein-kikkertje ook nog erg wennen, televisie kijken was de eerste paar dagen echt een uitdaging. De operatie vond plaats onder algehele narcose. Nu, zes dagen later, heb ik nog steeds last van de nasleep van de narcose en moet ik nog steeds erg wennen aan het idee dat ik zonder bril kan zien.

Aanstaande dinsdag ga ik weer terug voor controle kijken hoe het met mijn ogen gesteld is. Overigens ben ik geopereerd door de allerbeste oogarts die ons land rijk is. Mocht je twijfelen over de operatie of je hebt geen goed gevoel over de oogarts waar je bent geweest raad ik je aan naar hem te gaan. Je kunt mij mailen voor zijn naam.



Groetjes!
Alle reacties Link kopieren
@klein-kikkertje: wat fijn te horen dat je helemaal tevreden bent! Ik krijg dus ook de artiflex lenzen. Dat van te scherp zien had ik nog niet eerder gehoord. Blijkbaar moeten je hersenen dus weer even wennen.......



@sunshine: wow, nog geen week geleden dus. Ik ben benieuwd in welke kliniek je het hebt laten doen. Ik doe het in de kliniek van het oogziekenhuis en daar doen ze het ook onder volledige narcose. Hoe heb jij het wakker worden uit de narcose ervaren? Enne begrijp ik het goed als jij dus afgelopen maandag aan beide ogen bent geholpen??
Alle reacties Link kopieren
@Magnolia: ik heb het in het ziekenhuis in Zwolle laten doen. De narcose was wel spannend, omdat het aan beide ogen tegelijk was ga je in een extra diepe narcose heb ik mij laten vertellen. Daarom duurde het even om weer wakker te worden.

Wanneer en waar laat jij het doen?
Alle reacties Link kopieren
Ik laat het bij het oogziekenhuis in Rotterdam doen. Wanneer nog niet bekend, maar weet wel dat het in november is. Afgelopen dinsdag is de lens besteld en half oktober hoor ik de exacte datum. Wel apart trouwens dat ze aan beide ogen tegelijk doen in Zwolle. In Rotterdam doen de dat absoluut niet om de kans op infecties/complicaties nog verder te voorkomen. En ook vanwege het herstel
Alle reacties Link kopieren
Nou de brief met dé datum is binnen! Het is 24 november geworden........ Er zat meteen een recept bij voor zalfjes en druppels ed. Spannend want het wordt nu wel heel echt!
Alle reacties Link kopieren
Op 13 augustus heb ik een lensimplantaat in het linkeroog gekregen en eergisteren (29 oktober dus) is ook het rechteroog gedaan. Beide operaties zijn onder volledige narcose gebeurd (de oogarts gaf hier zelf de voorkeur aan). Ook het zgn. gaatjesschieten deed de oogarts tijdens de operatie, heb ik dus niks van gemerkt. Na de operatie was ik al op de OK weer helemaal bij, was iedereen heel verbaasd over. Ik heb hooguit 10 minuten op de verkoever gelegen en mocht toen al weer naar de zaal. Nergens last van, niet misselijk of zo, mocht twee uur later naar huis. Gisteren controle gehad voor rechteroog, ziet er goed uit. De verwachting is dat ik uiteindelijk op nul uitkom, is met het linkeroog ook gebeurd. Ik kan het bijna niet geloven, van -8 en -12 naar twee keer 0!

Na de eerste operatie bijna geen pijn gehad, voelde wel geirriteerd, maar geen pijnstillers nodig. Bij het tweede oog ben ik er iets minder makkelijk vanaf gekomen, gisteren vrij pijnlijk, toen hoofdpijn en ook nog eens misselijk. Vandaag gaat het een stuk beter, het oog is nog wel flink gevoelig, maar dat is het dan ook. Ben superblij dat ik het heb laten doen, voor de operaties was ik zo bang dat ik er bijna vanaf gezien heb, maar gelukkig toch gedaan!
Alle reacties Link kopieren
Wow, wat een positieve verhalen. Ik kom waarschijnlijk ook niet in aanmerking voor laseren en zal aan een implantaat moeten (-8.5 en -10 met een kleine cilindrische afwijking). Dit is voor mij alleen nog toekomstmuziek, want mijn ogen zijn nog steeds niet stabiel (bijna 24 ben ik..), alhoewel ik het idee heb dat ik de afgelopen 6 maanden er niet op achteruit ben gegaan! Dat zou mooi wezen Ik blijf deze pijler dus volgen!

Maar 1 vraagje: vinden jullie een implantaat ook minder "eng" dan laseren, omdat als het misgaat het implaat eruit kan (beetje simpel gesteld hoor, dat weet ik) en als het laseren misgaat het dan niet meer hersteld kan worden? Laseren lijkt mij dan ook enger dan implantaat..
Alle reacties Link kopieren
@Mazie: fijn te horen dat alles goed is gegaan! Mag ik vragen waarom er 2 maanden tussen het 1e en het 2e oog heeft gezeten?



@El_lebel: het voordeel van de lensimplantaten vind ik dat er dus niks aan je oog wordt veranderd. Maar net als laseren hebben lensimplantaten risico's, de ingreep is heftiger, want je ondergaat wel een oogoperatie. En bij elke operatie horen nu eenmaal risico's zoals infectie. Laat je goed voorlichten en zorg ervoor dat je vertrouwen hebt in de behandelend arts.......



Ik ben inmiddels aan het aftellen en heb van de week mijn zalfje en druppels gehaald.
Alle reacties Link kopieren
Magnolia, de tweede operatie zou eerst na drie weken plaatsvinden, 3 september. Een week daarvoor heb ik besloten dit uit te stellen. Mijn vader was nl. erg ziek geworden en stervende. Daarnaast was het eerste oog nog niet voldoende hersteld. Vervolgens gingen we de laatste twee weken van september met vakantie (was al geboekt) en werd het dus oktober. Je wordt dan opnieuw ingepland en moet gewoon wachten tot er plaats is. En dan is het ineens 29 oktober, zo gaat dat. Is achteraf een goede keuze geweest, mijn vader is begraven op de dag dat ik geopereerd had moeten worden. Verder is het zo dat met de tweede operatie mijn eerste oog wel goed hersteld was. Het herstel gaat nu gelukkig veel vlotter, ik zie nu na 4 dagen al meer dan de vorige keer na 3 weken.

Sterkte met aftellen, is best spannend...
Alle reacties Link kopieren
Ah ok, vooral een samenloop van omstandigheden in jou geval. Wanneer kon je weer aan het werk na je eerste operatie?
Alle reacties Link kopieren
quote:magnolia81 schreef op 03 november 2008 @ 20:14:

Ah ok, vooral een samenloop van omstandigheden in jou geval. Wanneer kon je weer aan het werk na je eerste operatie?



De operatie was op woensdag en vrijdag ben ik weer aan het werk gegaan. We hebben een eigen zaak, vandaar. Was achteraf misschien niet zo'n goed plan, om half drie 's middags was ik echt helemaal total loss (waarschijnlijk heeft dat ook te maken met de narcose). Mijn man heeft me toen naar huis gebracht en ik heb zo ongeveer het hele weekeinde voor pampus gelegen.

Na de tweede operatie (ook op woensdag) heb ik vrijdagochtend twee uur gewerkt en daarna 's middags paar uur geslapen. Dat ging een stuk beter. Vanaf maandag weer gewoon de hele dag aan het werk, ben wel rustig aan begonnen. Gaat prima.
Alle reacties Link kopieren
Hallo, ik kom hier even tussendoor. Heb 5 jaar geleden artisan lenzen laten zetten. Ben er al 5 jaar erg blij mee. Had -12 en -12,75 en het gaat nog steeds erg goed, zie nog prima. 2 dagen na de laatste "operatie" tufte ik alweer in de auto rond, zonder problemen. Geen idee of jullie op mij en mijn ervaringen zitten te wachten, heb ook nog niet het hele topic gelezen. Maar als ik iemand kan helpen dan wil ik dat graag doen, deze ervaring gun ik echt iedereen.
Alle reacties Link kopieren
@Mazie: bij jou dus "noodzakelijk" om vrij snel weer aan het werk te gaan. Ik houd het er op dat ik een weekje thuis ben en daarna gewoon weer ga werken. Als alles goed gaat uiteraard



@Jaike2: dank je voor je bijdrage! alle ervaringen zijn welkom. Waar heb jij de lenzen laten plaatsen? En was dit onder narcose? Ik lees graag meer over je ervaringen.
Alle reacties Link kopieren
Ben niet onder narcose geweest, de verdovingsprik voor het eerste oog viel reuze mee. De tweede, een week later, was minder gezellig. Maar ben blij dat 't zo is gegaan, als de eerste zo'n pijn had gedaan had ik een week opgezien tegen de tweede. Gaatjes schieten is nieuw voor mij. Deden ze toen nog niet (zei "oma"). Ik ben bij Vision Clinics geweest, is prima bevallen. Ik had ook een cilinder (geen idee hoe of wat, maar dat is me toen verteld)afwijking. Daardoor zijn er bij de nacontroles nog wat hechtingen verwijderd. Herstel ging supersnel, 's middags was de ingreep en 's avonds na het verband verwijderen kon ik al hele kleine lettertjes lezen op TV. (Nee, ik zat er niet tegenaan, een meter of 4 afstand). Ik wil absoluut geen reclame maken, maar zorg in elk geval voor een goede en betrouwbare kliniek. In mijn omgeving zijn mensen voor de goedkoopste optie gegaan en 1 heeft maar 1 oog laten doen, zoveel last dat ze niet meer voor t andere oog durft. Een ander zat na een half jaar alweer op haar oude sterkte. De derde in dezelfde kliniek heeft wel goede ervaringen. Niet om jullie op stang te jagen, absoluut niet, maar het zijn je ogen en daar moet je zuinig op zijn. (Jemig, nu lijk ik echt wel een oma, maar ik bedoel het goed.)
Alle reacties Link kopieren
@Jaike: dank je voor je verhaal! Ik heb ook nagevraagd over welke kliniek en mij werd door andere artsen VisionClinics en het Oogziekenhuis aangeraden. Ik heb bewust voor het Oogziekenhuis gekozen omdat die alle medische en specialistische kennis in huis hebben. Ik ben dus niet voor een kliniek te gaan die goedkoop is. Het Oogziekenhuis heeft dus ook een OK die voldoet aan de normen en ik vind volledige narcose wel geruststellender. Bovendien doen ze in het Oogziekenhuis die implantaten alleen onder narcose vanwege de risico's
Alle reacties Link kopieren
Hallo Magnolia81, ik bedoelde ook niet dat je perse voor VC moet kiezen, zeker niet. Ik wil alleen waarschuwen voor de heel goedkope toestanden. Daar kun je natuurlijk ook "geluk" hebben dat 't wel goed gaat, maar mij is 't te link. Volledige narcose had mij toen ik ervoor stond ook wel wat geleken, maar dat zat er niet in. Achteraf, maar dat is natuurlijk makkelijk praten, zou ik 't zo weer doen, zonder narcose en desnoods met de pijn van de tweede keer. Stel dat hé, ik bedoel, vandaag waaide het zo hard en ik was helemaal blij dat ik mijn lenzen goed "vast" heb zitten. Maar stel dat VC morgen belt en zegt dat ze ontdekt hebben dat de lenzen vernieuwd moeten worden omdat ze maar 5 jaar mee blijken te gaan, dan meld ik me meteen weer aan voor nieuwe, zonder twijfel. Gebeurt niet, weet ik, puur hypothetisch. Jemig wat een warrig verhaal is dit geworden. Hoop dat je 't begrijpt en anders probeer ik het morgen nog een keer uit te leggen.
Alle reacties Link kopieren
Ik snap wat je bedoelt je hebt geen spijt van je keuze en zou het zo weer doen! Ik hoop dat ik dat ook kan zeggen straks. Ben het helemaal met je eens dat je niet voor goedkoop moet kiezen, kan nog weleens duurkoop worden. Het oogziekenhuis is 1 van de duurste klinieken, maar daar kan ik prima mee leven. Zijn wel mijn ogen...........



Wat ik me afvraag is hoe hebben jullie de tijd tussen de 2 operaties overbrugd qua lenzen en bril?? Bril constant dragen gaat niet, tenzij ik een glas om laat wisselen.
Alle reacties Link kopieren
De tijd tussen operatie 1 en 2 was voor mij maar een week. Meteen na de operatie van mijn 1e oog heb ik rechts mijn contactlens weer ingedaan, dat mocht tot 2 dagen voor de operatie. Maandags dinsdags en woensdag heb ik mijn bril weer gedragen met een afgeplakt linker glas. Staat lullig, maar wist het anders ook even niet. Mensen die het willen weten vragen het wel en de rest gewoon niet op letten. Mijn moeder bood nog aan er een Donald Duck plaatje op te plakken maar daar heb ik toch maar voor bedankt....

Uiteindelijk ben jij degene die het laatst lacht, die 2,5 dag voor joker lopen ben je zo weer vergeten als je prima ziet zonder hulpmiddelen. (oh ja, heb er ook nog over gedacht het glas van het geopereerde oog uit mijn bril te tikken, maar gezien de sterkte -12,75 zou mijn bril dan gaan "kiepen")
Alle reacties Link kopieren
hmm, bij mij zit er minimaal 2 weken tussen. De ingreep voor het 2e oog wordt pas ingepland als na de controle van 2 weken later blijkt dat alles goed is.

Een glas eruit laten halen kost 50 euro. Oww ik heb -7 en -6, en dan zou het -7 glas eruit worden gehaald, dus dat zou misschien wel kunnen...........
Alle reacties Link kopieren
Bij mij zaten er dus 11 weken tussen de eerste en tweede operatie. De eerste tijd heb ik gewoon 1 contactlens gedragen, maar na 8 weken was dat oog zo geirriteerd dat dat niet meer ging. Toen 1 glas uit mijn bril laten halen (was gratis), maar dat werkt niet. Als je met 1 oog op nul zit en het andere -12 wordt je knettergek van een bril, het verschil is gewoon te groot. Dus maar gewoon zo geprobeerd. Het was even een paar dagen wennen, maar ik kon wel mijn werk doen. Ik nam mijn contactlens wel altijd mee, voor het geval ik moest autorijden, dat ging nl. niet echt geweldig zonder lens. Het is even behelpen, maar het is gelukkig maar tijdelijk.
Alle reacties Link kopieren
owww was dat gratis? Vaag bij sepcsavers dus niet, terwijl ik daar mijn bril heb gekocht. Mazie, heb je er toen een glas in laten zetten wat geen sterkte had?



Ik hoop dat er bij mij max 4 weken tussen zit en dan probeer ik het wel met lenzen te overbruggen, maar ja 2 dagen zonder lenzen met 1 oog waar wel een implantaat inzit lijkt me idd niet handig.........

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven