Gezondheid alle pijlers

Mevrouw u heeft kanker

20-03-2020 23:29 1652 berichten
Op 16 februari ben ik voor de 2jaarlijkse MRI scans in het ziekenhuis geweest (Omdat ik het Men1 syndroom heb)
er worden dan scans van je hoofd ,hals en buik gemaakt en het gekke was dat ik nooit bang ben geweest en dit keer wel dacht: ze zullen toch niks vinden he.
Op 19 februari ging de telefoon en de specialist die je dan verteld dat er afwijkingen zijn gevonden in je alvleesklier en je lever .
Je spreekt af dat je een bloed prikbriefje en een briefje om je urine in te leveren krijgt ,maar dat duurt een week omdat het carnaval is en dan letterlijk alles hier plat ligt .
Vrijdag 28 februari bloed geprikt en urine ingeleverd, zaterdag 7maart een gerichte MRI van mijn lever en alvleesklier .
12 maart word er dan door de specialist gezegd : Mevrouw u heeft kanker en hij snapt er net zoveel van als ik , ik weet niet meer wat ik voel of denken moet ik ga van nul naar honderd van huilen naar lachen en ondertussen zit daar de specialist die een fitte gezonde vrouw voor zich heeft en er zelf ook van ondersteboven is.
Afgelopen dinsdag een punctie van de lever laten doen,daarna in alle rust op een kamer gelegen die ik door de Corona niet heb hoeven delen en weg kon doezelen.
Wanneer ik de uitslag krijg weten we nog niet het weefsel moet een week op kweek daarna maakt de specialist waar ik bij loop een afspraak met de juiste oncoloog ,als we die afspraak hebben zal ook de specialist er bij zijn .
Ik weet gewoon niet meer wat te doen ,ik probeer me te concentreren op de mooie dingen ,maar ik betrap mezelf erop dat ik niet aan de toekomst durf te denken dat de onbevangenheid weg is , ik heb het gevoel dat ik haast moet maken met alles dat er van alles geregeld moet worden ,maar ook dat ik sterk moet zijn voor mijn man ,mijn dochters en de omgeving .
Vandaag van de collega"s van mijn man een heel mooi boeket en een lief beertje ontvangen ,en voor het eerst gewoon gehuild ik zag de bezorger ons tuin pad oplopen en ik was vol ongeloof en zo emotioneel .
Ik ben dankbaar voor al het mooie wat op ons pad komt en opgelucht dat mijn man zo gesteund word op zijn werk,maar ik weet gewoon niet wat ik met mezelf aan moet ik wil nog niet weg ,ik wil nog blijven ik zou zo graag het gewoon willen uitgillen .
Ik schrijf het daarom maar van me af ,want ik weet het niet meer .
Alle reacties Link kopieren Quote
Het is ook allemaal heel verdrietig :hug:
Lieve Vlinder,

Je hoeft niet altijd sterk te zijn, je mag het uitgillen, leef dag bij dag en kijk niet naar de toekomst. Probeer elke dag een mooi momentje te maken maar ook dat moet niet...niets moet Vlinder, helemaal niets.

veel liefs en een dikke knuffel
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat een vreselijk naar nieuws heb je gekregen. Ik wens je heel veel sterkte.

Geef je jezelf ook de tijd om te rouwen? Je hoeft niet altijd sterk of praktisch bezig te zijn.
Huilen mag Vlinder, je hoeft niet sterk te zijn. Het is ook heel moeilijk. :rose:
Dank jullie wel voor de lieve berichtjes, morgen zal ik weer wat uitgebreider hier schrijven want zoals ik al zei het leven is niet alleen maar ruk gelukkig :rose:
RocketScienceFiction je hebt een pb terug :rose:
Alle reacties Link kopieren Quote
Vlinder,
Je kent me he? Ik ben erg van cijfers en objectiviteit.

Ik lees van Monuta.
Lees je uitvaart verzekering even door. Je mag namelijk zélf een uitvaartondernemer kiezen. je mag zelf offertes op laten stellen door verschillende ondernemers. Want dat zijn ze uiteindelijk, hoewel ze zich zo natuurlijk niet voordoen in die verdrietige tijd.

Geboorte, trouwen en overlijden, dat zijn de zaken waarop veel wordt verdiend. En waarop je dus zelf ook veel door zelf uit te zoeken kunt besparen. En meer eigen kan maken. Hoewel je daar niet mee bezig wil zijn, maar aan de andere kant toch wel. Je kunt nu je eigen fotograaf, filmer, wat dan ook kiezen en niet afhankelijk zijn van het lijstje van de ondernemer. Mag wel, hoeft niet.

Verder sluit ik me aan bij Rocket Science Fiction.
Doe mij graag een PB met je gegevens. Ik doneer voor de gemeentelijke belastingen en de toeslagen.
Je kunt het leven ook met een vrolijk gezicht serieus nemen - Irmgard Erath
Doreia*

Inderdaad op deze zaken word goed verdiend en mede daarom wilde ik het samen met mijn man doen zodat hij weet dat het en goed geregeld is en er geen misbruik van zijn en mijn dochters verdriet gemaakt kan worden,
Ik had een pb geschreven maar het lukt mij om een of andere reden niet om het te versturen, zou jij mij een pb willen sturen zodat ik jou kan antwoorden?
Alle reacties Link kopieren Quote
Vlinder, ik heb je ook een PB gestuurd.
:hug:
Pluk de dag! - In loving memory A.C. ❤
Alle reacties Link kopieren Quote
He vlinder1963

Ik lees zomaar ineens dit topic, enne, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik heb nu een zoon van 2,5 en ik denk dat ik kapot zou gaan. Nou dat weet ik eigenlijk wel zeker. Het enige wat ik wil zeggen is: knuffel

En hoe pathetisch ook: you never walk alone (de eerstvolgende keer dat ik in het stadion ben....dat duurt nog even ben ik bang....zal ik het voor je zingen).
    Westerpaviljoen schreef:
    13-04-2020 18:53
    He vlinder1963

    Ik lees zomaar ineens dit topic, enne, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik heb nu een zoon van 2,5 en ik denk dat ik kapot zou gaan. Nou dat weet ik eigenlijk wel zeker. Het enige wat ik wil zeggen is: knuffel

    En hoe pathetisch ook: you never walk alone (de eerstvolgende keer dat ik in het stadion ben....dat duurt nog even ben ik bang....zal ik het voor je zingen).
    :hug:
    Jezus Vlinder, ik lees je topic nu pas echt. En ik 'ken' je al heel lang, niet alleen in deze forumgedaante. Dat maakt het extra kut.

    Ik ben niet zo'n goeie meeschrijver op dit soort topics, maar weet dat ik aan je denk.
    Lady*Voldemort schreef:
    13-04-2020 19:31
    Jezus Vlinder, ik lees je topic nu pas echt. En ik 'ken' je al heel lang, niet alleen in deze forumgedaante. Dat maakt het extra kut.

    Ik ben niet zo'n goeie meeschrijver op dit soort topics, maar weet dat ik aan je denk.
    Joa weet je nog Ronnie Mitchel :proud: geeft niet wat moet je ook zeggen. Zeg wat je denkt blijf jezelf doe ik ook :hug:
    CaroMamaVanMaik schreef:
    13-04-2020 18:39
    Vlinder, ik heb je ook een PB gestuurd.
    :hug:
    Je hebt een pb terug :rose:
    Afgelopen dagen veel in de tuin doorgebracht door de punktie kan ik niet veel doen zonder afgestraft te worden dus ik doe het rustig aan.
    Ik ben inmiddels wel lekker gekleurd en geniet er van om te ontbijten in de zon .
    Ik moet zeggen dat ik heel blij ben met jullie lieve berichtjes ons kringetje is maar klein en met de corona nu helemaal ,gisteren bij de buurvrouw geweest die heeft 4 jonge knullen en de jongste is 3,5 jaar en dol op de buurvrouw als hij mij maar in de tuin hoort is het : oh buurvrouw waar ben je? zo heerlijk mannetje hij is een maandje jonger dan mijn kleinzoon haar andere zoons zijn ook blij met ons en de oudste nu 15 vroeg aan zijn moeder om te verhuizen het verdriet kwam nu wel heel erg dichtbij en tegelijkertijd wilde hij wel dat we gisteren bleven barbequen zo lief.
    Morgen weer naar Maastricht naar de vampirella's en een mail schrijven naar de oncoloog, ik zou elke week gebeld worden maar ik denk dat er door de drukte iets fout gegaan is .
    Dus morgen ff checken .
    Manlief doet inmiddels het grootste deel van het huishouden dat doen we bewust zodat het straks niet ineens moet en de confrontatie ook op dat gebied wat minder erg is.Ik heb hem dingen in de loop der jaren geleerd en nu leer ik om los te laten en het op zijn manier te laten doen wat soms best wel moeilijk is :facepalm: maar zo leert hij het wel steeds beter in te zien wat handiger is en sneller gaat ;-)
    Even nogmaals het maakt niet uit waar je over schrijft of wat je zegt blijf jezelf ik vind al jullie berichtjes bemoedigend en vooral heel lief.
    Ik probeer zo lang mogelijk eigenwijs te blijven en de patient waarvan word gezegd dit klopt niet wie weet hoe lang ik daardoor nog rond blijf spoken ;-)
    De vlinder op de avatar is een eigen foto, ik heb die tato vorig jaar laten zetten als een nieuw begin.
    Dat vind ik dan weer een verdomd mooie tattoo. Goed gedaan, mooi gemaakt.

    Zelf heb ik geen tattoo, maar ik ben wel benieuwd hoe het voelt als het gezet wordt.

    Ik stuur je later nog even een berichtje.
    Vlinder1963 schreef:
    13-04-2020 20:09
    De vlinder op de avatar is een eigen foto, ik heb die tato vorig jaar laten zetten als een nieuw begin.
    Je hebt nog wel een verdomd strakke buik, daar ben ik jaloers op.
    Gatekeeper* schreef:
    13-04-2020 21:17
    Je hebt nog wel een verdomd strakke buik, daar ben ik jaloers op.
    Is een foto van vorrig jaar mei.
    Ik heb daar heel veel voor gelaten en heel hard aan gewerkt elke dag weer, ook mijn bovenarmen zijn net als mijn benen mooi strak. Volgens mijn schoonzusje heb ik killer legs.
    Misschien door elke dag kracht en cardio training dat ik nog zo fit ben, sinds de kerst heb ik me wat laten gaan en op dit moment ben ik spek aan het verzamelen voor een eventuele chemo ik ben sinds januari van 59 naar 61,5kg gegaan iets wat ik vorig jaar nog als een ramp had gezien.
    In mijn gezicht zie je ook geen vrouw van 57 ik word over het algemeen eind 40 begin 50 geschat.
    Eerlijk gezegd denk ik bij mezelf je hebt zo je best gedaan om gezond te leven, op alles te letten te sporten mezelf van alles ontzegd en voor wat eigenlijk.
    anoniem_64ce7dbad6e60 wijzigde dit bericht op 13-04-2020 23:35
    12.81% gewijzigd
    Net met lief mee naar boven gelopen morgen om half zes gaat zijn wekker weer voor mij is het te vroeg om te gaan slapen ik val niet voor drie uur in slaap.
    Lief kan het vaak wel handlen maar vanavond voor het naar bed gaan heeft hij zo staan spugen van ellende en ik kan die pijn niet wegnemen. We zijn beide machteloos.
    Het doet pijn dat ik hun mijn lief, mijn beide dochters en mijn kleinkinderen niet kan helpen, ik die altijd riep: het komt altijd goed en alle pijn zoals we die gehad hebben komt nóóit meer terug, zo erg als het was word het nóóit meer. Daar sta je dan met je mooie woorden.
    Alle reacties Link kopieren Quote
    Wat klink je liefdevol over je gezin. Dat hebben ze, dat nemen ze mee. En jij ook. En weten dat je dit gaat verliezen is ook intens verdrietig en "maagomkerend" voor iedereen.

    Zoek een arts uit waar je vertrouwen in hebt als dat mogelijk is.
    Doreia*

    Je hebt een pb :rose:
    RocketScienceFiction schreef:
    13-04-2020 20:17
    Dat vind ik dan weer een verdomd mooie tattoo. Goed gedaan, mooi gemaakt.

    Zelf heb ik geen tattoo, maar ik ben wel benieuwd hoe het voelt als het gezet wordt.

    Ik stuur je later nog even een berichtje.
    Het laten zetten is niet pijnlijk wel iritant en het hangt ook van de plek af waar een tato gezet word.
    Ik had de mazzel dat mijn buurvrouw die zelf regelmatig tato's heeft laten zetten een soort van verdovingszalf had liggen en die heeft ze mij meegegeven,je kan dat via de huisarts krijgen.
    Vlinder, ik weet niet wat te zeggen maar wilde wel even laten weten dat ik je lees. Wat ellendig, dat je man zo moest spugen en dat jullie je zo machteloos voelen. Ik hoop dat je inderdaad zo'n wonder bent die het véél langer volhoudt dan voorspeld :rose: .
    Afbeelding
    Alle reacties Link kopieren Quote
    Vlinder1963 schreef:
    14-04-2020 11:13
    Doreia*

    Je hebt een pb :rose:
    Geantwoord!
    Je kunt het leven ook met een vrolijk gezicht serieus nemen - Irmgard Erath

    Gebruikersavatar
    Anonymous
    Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

    Terug naar boven