Gezondheid alle pijlers

therapeuten issue

21-07-2017 16:05 124 berichten
Alle reacties Link kopieren
UPDATE
ik heb zojuist telefoon gehad. zijn arbeidsovereenkomst is verbroken en ze gaan naar de tuchtcommissie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ik zit met een dilemma.. Ik vind het lastig dit stuk online te gooien omdat ik weet dat ik zelf ook fout ben en ik mij erg schaam.
ik zal bij het begin beginnen.

Ik heb een tijdje in een kliniek gezeten, waar ik helemaal idolaat was een oudere man , mijn therapeut en persoonlijk begeleider daar op de groep. Ik had dus veel afspraken met hem en heb hem ook aangegeven dat ik er last van had zo idolaat van hem te zijn. hij wist dus dat ik een zwak voor hem had. en dat het een probleem van mij is om snel persoonlijk te worden met een therapeut ( dit heb ik hem ook aangegeven omdat dat vaker was gebeurd in het verleden)

ik ben daar een jaar in behandeling geweest en mijn band werd steeds beter met die man. we gingen ook wel is wandelen en we kregen ook steeds meer een soort van vriendschappelijke band. we konden over alles kletsen zoals muziek en films bijv. maar ook over mijn problemen. ik zat tenslotte niet voor niets daar in de kliniek.

Tenslotte ging ik daar uit de behandeling en kwam ik weer thuis bij mijn vriend te wonen. Ondertussen had ik wel het nummer avn die therapeut want hij heeft ooit met zijn prive telefoon een foto naar mij gestuurd die die van mij had gemaakt.
zo bleven we dus in contact. dit eindigde uiteindelijk in sekschatten.
en nu komt mijn dilemma.

ik ben hierover eerlijk geweest naar mijn vriend en in mijn nabehandeling van therapie. dat ik wel is deed sekschatten. ik deed dat wel is vaker ook buiten die man om. en in (nabehandeling)therapie heb ik dit toen kunnen stoppen. alleen nu begint het langzaam weer die kant op te gaan met die man terwijl hij weet dat dit mijn issue is..
Ik heb bij mijn nieuwe therapie dit ook aangegeven dat dit speelde. en zij zei dat het een kwalijke zaak was dat die man dit deed. ze snapte dat mijn behoefte naar aandacht en bevestiging dit deed (waarmee ik het niet goed wil praten, maar ik snap ergens ook wel dat het mijn "ziekte"is.. ) maar dat hij zich als professional had moeten gedragen.

ik voel me er bijzonder door. dat hij met mij die uitzondering wil maken. ik voel me geliefd en bijzonder. maar is het dat wel zei mijn vriendin me.. ze zei je moet je afvragen of je wel de enigste bent als hij zo makkelijk over die grens gaat.

en nu komt mijn dilemma dus. moet ik er iets mee? moet ik er een melding van maken? wat zouden jullie doen? ik ga zo hem soweiso blokkeren. hoe moeilijk ik dit ook vind want het heeft me al die tijd ook aandacht en bevestiging opgeleverd. ik ben erg bang voor de reacties maar ook beniuewd hoe jullie er tegen aan kijken. ik hoor graag van jullie.
anoniem_351103 wijzigde dit bericht op 25-10-2017 13:08
Reden: update
4.89% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Sereia schreef:
21-07-2017 19:04
Ja. En hij is zijn beroep niet waard. Ik zou het me echt heel erg aantrekken als je geen melding maakt en ik vind het eigenlijk ook een beetje egoïstisch als je dat niet doet. Hij kan er trauma's mee verergeren, en gezien hij sowieso weinig moraal heeft ook achter bijv cliënten aangaan die een verleden met misbruik hebben. Dat is zo schadelijk. Geloof mij maar, een echte goede therapeut zou dit nooit gedaan hebben.
En +heel veel voor deze reactie!
Dit topic raakt me heel erg. Zelf in een vergelijkbare situatie gezeten en ik weet dat het moeilijk is. Omdat het zo makkelijk is de schuld/ aanleiding bij jezelf te zoeken. Dat is juist hoe ze het spelen... Pretenderen dat ze het beste met je voor hebben maar tegelijkertijd misbruik van je maken en je dwingen in een positie die jou schade toebrengt en je ook nog eens doet denken dat het je eigen fout is... Want het is zo'n goede man die je alleen maar wil helpen...toch? Hij is zo lief voor je!

Het zijn niet meer dan mooie woorden. Hij zal een hoop voor je betekent hebben, veel goede dingen voor je gedaan hebben. Maar dat neemt niet weg dat hij een grote fout heeft begaan en daarmee wellicht anderen ook kan schaden. Zo iemand kan dit beroep niet uitoefenen. Hij heeft misbruik van je gemaakt. Zo simpel is het.
Ik hoop dat je dat zelf ook in kan zien en de juiste stappen zult ondernemen.

Sterkte TO. Echt. Ik weet hoe moeilijk het is maar uiteindelijk zal je zien dat je meer waard bent dan dit, dat er niet op deze manier misbruik gemaakt mag worden van je!
Pivot! PIVOT!!!
Alle reacties Link kopieren
wat is TO? sorry ik weet niet wat het betekent.
ik haal wel steun uit jullie.... want telkens bedenk ik mij dat ik me dom voel...


stel ik vertel het mijn ouders, kom ik weer aan met mijn zoveelste domme actie.

stel ik bel de kliniek waar ik gezeten heb, andere collega's dan die man. wat zullen die wel niet van mij denken. die domme geit heeft onze gewaardeerde collega's flink in de maling genomen.

ik ben zo bang dat ze zo zullen denken. dat zegt mijn emotionele kant, maar mijn rationele kant zegt dat ik . na het lezen van jullie reacties. ik helemaal niet de domme geit ben. terwijl ik dit typ ben ik alweer bang dat ik wel fout ben.

ik heb het ook besproken met een hele goeie vriendin. zij zat met mij in de na behandeling en heeft dus ook meegekregen dat ik dit wel degelijk in bracht in therapie en er aan gewerkt heb. dat geeft me het gevoel wel degelijk een melding te moeten maken. ik heb duidelijk gemaakt dat ik t als probleem ervaarde . dat heb ik richting hem aangegeven.
het is een worsteling waar ik door ga, omdat mijn gevoel zegt dat ik om die man geef. ik vernietig misschien wel zijn leven als ik het meld...

ik zit er flink vol van... ik probeer jullie een zo'n duidelijk mogelijk beeld te schetsen.
zo ben ik ook een paar x vriendschappelijk bij hem op bezoek gegaan....
en hij heeft ook mijn hand vastgepakt en me aangeraakt. niet perse seksueel maar hij ging achter me zitten en knuffelde mij.... toen ben ik snel anar huis gegaan en heb geappt naar hem dat ik dit echt niet oke vond. dat het niet oke voelde. daarna heb ik hem nooit meer face to face gezien.

ik wil gewoon voor nu dat mijn hoofd leeg is. sorry als ik warrig schrijf, ik wil wat rust vinden maar ik heb wat moeite met mijn emoties .
mijn excuses
Waar woon je? Zwolle toevallig? :-D want eigenlijk zou ik je zo graag willen helpen hiermee. Is er een directeur bekend van de kliniek? Ik zou bellen voor een gesprek met hem. Misschien kun je die vriendin meenemen? Ontspan ook maar lekker nu. Het is goed dat je onze reacties hebt gelezen. Niemand vond je fout of dom. En het is heel goed dat je hier een topic over bent begonnen. Met TO bedoelen we jou trouwens. Die man heeft zijn leven dan vernietigd en JIJ niet. Hij is verantwoordelijk voor zijn daden. Jij niet. Daarom is dit ook zo erg, nu heb jij het gevoel van verantwoordelijkheid en dat is onzin. Echt hoor. Jij vernietigd niet zijn leven, jij red de levens van zijn toekomstige cliënten. :)
Alle reacties Link kopieren
ik woon niet in zwolle, waar wel hou ik liever geheim.

maar.
ik ken meerdere mensen in de kliniek, collega´s van hem die mij ook allemaal kennen..
dus kan zo direct bellen.
Melding maken!

Iedere instelling moet een klachtenregeling hebben. Neem contact op met de klachtenfunctionaris en deze zal het verder met jou oppakken. Dan stap je nog redelijk laagdrempelig in, maar wordt hij wel aangepakt. Nu ben jij het namelijk, maar de volgende keer is het iemand anders. Dit gedrag is zeer onprofessioneel en daar moeten cliënten tegen in bescherming worden genomen. Als het mijn collega was zou ik het overigens ook willen weten. Kan hij nog zo'n gewaardeerde collega zijn geweest, hij zou al zijn krediet dan bij mij verspeeld hebben.
Fieke123 schreef:
22-07-2017 00:01
ik woon niet in zwolle, waar wel hou ik liever geheim.

maar.
ik ken meerdere mensen in de kliniek, collega´s van hem die mij ook allemaal kennen..
dus kan zo direct bellen.
Goed. Ik hoor graag hoe het is gegaan dan. Wil je dat hier posten?
Alle reacties Link kopieren
TO ben jij. Het staat voor topic opener.

Maar je hoeft je excuses niet aan te bieden. Ik kan me heel goed voorstellen dat je in de war bent. Dat maakt de hele situatie juist zo fout, de uitwerking die het heeft op jou.

Een 'domme geit' ben je zeker niet. Zoals eerder geschreven, dit is niet jouw fout. Ik snap je schuldgevoel wel, het is alleen niet terecht. Je hebt het recht voor jezelf op te komen! Dat dat voor hem gevolgen zal hebben is niet meer dan terecht. Dat weet hij zelf ook!

Heel veel sterkte!!
Pivot! PIVOT!!!
Alle reacties Link kopieren
Je moet hier echt melding van maken voor hij nog slachtoffers maakt!
Ook al zou jij hem bespringen en smeken om seks dan nog mag hij hier niet op in gaan! Je bent en therapie met een reden en hij mag hier geen misbruik van maken.
Echt, geef dit aan!
TO, jij was echt niet degene die fout zat. En als ik je zo lees, denk ik dat je zelf ook heel goed weet wat je zou moeten doen. En die therapeuten maken zoveel mee, die gaan echt niet denken "wat een geit". Dat moet ook niet uitmaken. Dit is niet goed voor jou geweest en dat weet je, je bent alleen bang om veroordeeld te worden. Begrijpelijk. Maar als iedereen hier heel hard roept dat het niet jouw fout was, mag je dat best aannemen. Succes!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het contact gestopt en ga vanmiddag de pvp bellen.
Alle reacties Link kopieren
Heel goed van je!!
Pivot! PIVOT!!!
Wauw meid!! Dat vind ik echt zo knap van je!!! Goed bezig. Lieverd.
Fieke123 schreef:
21-07-2017 20:32
ik ga er een nachtje over slapen. Nu laat ik het even los. het is een warboel in mijn hoofd.

nog een paar vraagjes
- zijn er mede therapeuten ofzoiets hier die dit lezen? wat vinden jullie er van?
- wat gebeurd er als ik het meld? op welke manieren kan ik t melden? klacht?tucht? geen idee
Ja, hier een psychiatriestel.

Dit is ongelooflijk fout en therapeuten zoals jouw therapeut maken de beroepsgroep tot schande. Hij is fout, niet een beetje maar heel erg.

Als therapeut, psycholoog, psychiatrisch verpleegkundige, begeleider, of welke behandelrelatie je dan ook met een client hebt, dit is alle grenzen te over.

Dit dient gemeld te worden, want rotte appels moeten weg in de zorg voor kwetsbare mensen die in een afhankelijke positie verkeren.

Door het te melden, voorkom je dat ook andere vrouwen slachtoffer worden van deze misbruiker.
En jij was niet fout! Hij was fout. Onthoud dat goed!
Alle reacties Link kopieren
Ik kende iemand die ook iets had met haar therapeut...zij dacht ook heel speciaal te zijn voor hem en dat ze echt iets bijzonders hadden. Wat blijkt, ze was niet de enige! Er bleken meerdere vrouwen te zijn die hebben aangegeven dat hij grensoverschrijdend gedrag te hebben vertoond naar hen toe.
Het ligt niet aan jou, hij is de fout ingegaan. Het lijkt mij belangrijk er melding van te maken. Bij die kennis van mij hadden ze echt bewijzen nodig, dus mailtjes naar elkaar, appjes etc. Ik zou het heel erg vinden als hij door kon blijven gaan met zijn werk en op zon manier anderen vrouwen ook zo te behandelen. Ik zal bijna willen zeggen neem je verantwoordelijkheid hierin. Maar weet ook van die kennis dat het heel moeilijk is omdat zij echte diepe gevoelens voor hem had.
Fieke123 schreef:
21-07-2017 18:53
ik ben wel geschrokken van jullie berichten. omdat jullie allemaal eigenlijk hetzelfde zeggen en dat is een melding maken. heb ik dan zo´n plank voor mijn kop gehad al die tijd?
Nee, je bent kwetsbaar door jouw problematiek. Ja, dit is een probleem van jou, maar ook van deze man omdat hij hier misbruik van heeft gemaakt. Hier moet je dus zeer zeker iets mee. Het mag en kan echt niet wat deze man heeft gedaan/doet en het is beslist niet bevorderend voor jouw behandeling. Meld het aan zijn werkgever zodat hij niet meer (bewust of onbewust) deze fout kan maken bij andere cliënten.

Of je het verder neemt dat alleen zijn werkgever is aan jou en wat je ermee wil bereiken. Wil je er meer mee, zoals tuchtrecht is het afhankelijk van zijn beroepsgroep waar je dit moet doen.
Alle reacties Link kopieren
bedankt voor alle reacties
ik heb de hele nacht liggen denken wat ik moet doen
ik had hem nog niet geblokkeerd en vanmorgen zei hij:
ik vind het niet oke dat je een patiënten misbruikende hulpverlener van me maakt.

ik zei toen;
ik stop dit gesprek nu

ben best in de war
Alle reacties Link kopieren
Goed dat je hem geblokkeerd hebt!

Dat je in de war bent is niet raar. Het is niet niks wat je meemaakt. Ik hoop dat je de kracht vind om dit door te zetten, met het besef dat het voor jou, maar ook voor andere patiënten het beste is wat je kunt doen. Je bent meer waard, je verdiend beter!!! Niemand heeft het recht jou zo in de war te brengen, zeker een hulpverlener niet.
Pivot! PIVOT!!!
Alle reacties Link kopieren
Fieke123 schreef:
22-07-2017 12:32

ik had hem nog niet geblokkeerd en vanmorgen zei hij:
ik vind het niet oke dat je een patiënten misbruikende hulpverlener van me maakt.
Dat heb jij niet gedaan, dat heeft hij zelf gedaan.

Schadelijk voor jou en mogelijk de patienten die hij na jou krijgt. Het lijkt me dat een hulpverlener wel vaker verleidingen moet trotseren, als hij dat niet kan is dit geen geschikt werk voor hem.

Sterkte!
“They slipped briskly into an intimacy from which they never recovered.” ― F. Scott Fitzgerald, This Side of Paradise
Alle reacties Link kopieren
Super knap dat je gaat bellen! Heel veel sterkte.

Maak eventueel printscreens van de whatsapp gesprekken. Bewaar ze in ieder geval.

Heel veel sterkte!
Ik hoop dat als je belt je de juiste steun krijgt. Ik ga er vanuit van wel, ze zullen achter je staan.

En anders wij hier op het forum :hug:
Jij maakt geen patiënten misbruikende hulpverlener van hem. Dat heeft hij van zichzelf gemaakt. En dat is niet oke!

Ben jij dom geweest? Nee. Jij bent eerlijk geweest naar je therapeut. Hij had toen bepaalde stappen moeten ondernemen. Dat heeft hij niet gedaan. Dus hij is dom, en nog fout ook, want hij had dit moeten voorkomen.

Wat ik lees ben jij eerlijk geweest, en komt dat wat je in een normale situatie te verwijten zat, door je problematiek. Daarbij was en is dit geen normale situatie. Hij is ten alle tijden de professional, de hulpverlener. Als je bij de gynocoloog komt voor een probleem, is het dan jouw schuld als die besluit dat ter plekke seks met hem de beste remedie is? Nee. Dus dat is het nu ook niet. Zo simpel is het. Hij is fout.

In de instelling waar ik begeleiding van krijg, is dit ook een keer voorgevallen. Medewerkster (begeleidster) kreeg relatie met client. Ik weet niet precies wat de consequenties zijn geweest (ik val onder een andere afdeling, bepaald specialisme), maar ze is in ieder geval overgeplaatst naar een andere locatie. Dus dat zou ook nog kunnen gebeuren, dat hij wordt overgeplaatst naar een andere afdeling. En daar scherp in de gaten wordt gehouden, uiteraard.

Jij hebt niets fout gedaan. Jij hebt het juist allemaal heel goed gedaan. Jij bent eerlijk geweest, en je hebt het contact afgekapt. Dat is heel goed!

Ik las dat je contact hebt met de pvp. Mooi, dan kan die je helpen met dit.

Wat ik wel eens heb gedaan toen ik bij een zorginstelling tegen een probleem aan liep waarbij de therapeut haar houding ook heel normaal vond (en ik niet en de rest van mijn omgeving ook niet) is dat ik een gesprek heb aangevraagd met haar leidinggevende. Dan dien je niet meteen een klacht in, maar je meldt het wel. De meeste zorginstellingen ondernemen dan zelf ook meteen actie. Misschien is dat nog een optie?

Bewaar de gesprekken, en als het kan, print ze dan uit. Dan heb je bewijs.
Alle reacties Link kopieren
Fieke123 schreef:
21-07-2017 20:32
ik ga er een nachtje over slapen. Nu laat ik het even los. het is een warboel in mijn hoofd.

nog een paar vraagjes
- zijn er mede therapeuten ofzoiets hier die dit lezen? wat vinden jullie er van?
- wat gebeurd er als ik het meld? op welke manieren kan ik t melden? klacht?tucht? geen idee
Ja en dit moet je melden. Hij had je moeten doorverwijzen naar zijn collega toen jij jouw gevoelens de eerste keer duidelijk maakte. Want jij bent er om beter te worden en dat gaat dus niet als jij zulke (heftige) gevoelens hebt voor je therapeut.
Het is niet jouw schuld. Hij had de grenzen moeten bewaken en dat weet hij. Dat wordt er echt ingestampt tijdens de opleiding. Hoeveel provocerende berichten jij ook stuurt, of je nu naakt voor hem staat, je op je knieën gaat onder zijn bureau etc. Hij mag daar nooit op in gaan! Dit is altijd zijn schuld. En dat zijn carrière hierdoor ten einde komt is zijn eigen schuld, hij weet beter.

Je kunt dit melden bij de kliniek. Maak een afspraak met de pvp, iedere instelling heeft die. Zij kunnen je helpen met de stappen die je moet zetten. En kunnen je het proces uitleggen wat voor die kliniek geldt.
Bewaar voor nu alle gesprekken, en de evt foto's. En blokkeer hem.

Voor de nieuwe therapie, wellicht is het goed voor je om in het begin alleen vrouwelijke therapeuten te krijgen. En bescherm jezelf en wissel geen nummers meer uit. Hoe moeilijk dat ook is. Ik begrijp het, maar het is niet goed voor jou en ook niet voor je relatie.





*Ben pas tot deze reactie met lezen. Normaal lees ik eerst alles maar ik moest eerst even reageren van mezelf :$ .
Kia aka brandhout voor de hel, aangenaam.
Alle reacties Link kopieren
Fieke123 schreef:
21-07-2017 23:06
wat is TO? sorry ik weet niet wat het betekent.
ik haal wel steun uit jullie.... want telkens bedenk ik mij dat ik me dom voel...


stel ik vertel het mijn ouders, kom ik weer aan met mijn zoveelste domme actie.

stel ik bel de kliniek waar ik gezeten heb, andere collega's dan die man. wat zullen die wel niet van mij denken. die domme geit heeft onze gewaardeerde collega's flink in de maling genomen.

ik ben zo bang dat ze zo zullen denken. dat zegt mijn emotionele kant, maar mijn rationele kant zegt dat ik . na het lezen van jullie reacties. ik helemaal niet de domme geit ben. terwijl ik dit typ ben ik alweer bang dat ik wel fout ben.

ik heb het ook besproken met een hele goeie vriendin. zij zat met mij in de na behandeling en heeft dus ook meegekregen dat ik dit wel degelijk in bracht in therapie en er aan gewerkt heb. dat geeft me het gevoel wel degelijk een melding te moeten maken. ik heb duidelijk gemaakt dat ik t als probleem ervaarde . dat heb ik richting hem aangegeven.
het is een worsteling waar ik door ga, omdat mijn gevoel zegt dat ik om die man geef. ik vernietig misschien wel zijn leven als ik het meld...

ik zit er flink vol van... ik probeer jullie een zo'n duidelijk mogelijk beeld te schetsen.
zo ben ik ook een paar x vriendschappelijk bij hem op bezoek gegaan....
en hij heeft ook mijn hand vastgepakt en me aangeraakt. niet perse seksueel maar hij ging achter me zitten en knuffelde mij.... toen ben ik snel anar huis gegaan en heb geappt naar hem dat ik dit echt niet oke vond. dat het niet oke voelde. daarna heb ik hem nooit meer face to face gezien.

ik wil gewoon voor nu dat mijn hoofd leeg is. sorry als ik warrig schrijf, ik wil wat rust vinden maar ik heb wat moeite met mijn emoties .
mijn excuses
Nee, ik zou denken moedige meid die melding maakt en wat een sukkel heb ik als collega. Nou ja sukkel, eerder zou ik denken wat een eikel.
Kia aka brandhout voor de hel, aangenaam.
Alle reacties Link kopieren
xx
mufasa wijzigde dit bericht op 20-10-2018 21:56
Reden: privacy
0.00% gewijzigd
Hakuna matata!
Alle reacties Link kopieren
Pff jeetje wat een verhaal!

Als mede therapeut vind ik dit wel heel kwalijk om te lezen. Deze man had vanuit zijn professie nooit zover mogen gaan, ongeacht wat zijn intenties / gevoelens waren.
Hij weet wat het effect is van zijn huidige handelen en weet ook hoe hij hier op een professionele manier mee om had moeten gaan..

Ik vind dat je het officieel moet melden om eventuele andere mensen tegen hem te beschermen, deze incapabele professional tegen zichzelf te weren en daarmee ook de organisatie een dienst te bewijzen en uiteindelijk natuurlijk al helemaal om het hoofdstuk ook zelf op een goede manier uiteindelijk af te kunnrn sluiten....

Ik zie het alsof jij alleen een melding doet, zijn baas regelt de verdere consequenties.

Maar dat neemt niet weg dat ik begrijp dat dit pittig voor je is......ook super knap trouwens dat je het al verteld hebt aan meerdere mensen! Hoop dat het topic en je uiteindelijke beslissing je iets goeds brengt!

Sterkte!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven