Gezondheid alle pijlers

Van de trap gevallen! Auw!

03-11-2010 11:48 226 berichten
Alle reacties Link kopieren
Afgelopen maandagochtend werd ik om een uur of 03.00 wakker met darmkramp, en later diarree, een buikgriep. Gelukkig zakte het na een paar uur wel maar omdat ik de halve nacht niet geslapen had en ik nog niet helemaal fit was besloot ik om toch maar thuis te blijven. Ik heb een paar uur slaap ingehaald en toen ik wakker werd voelde ik me al een stuk beter.



Na een warme douche wilde ik naar beneden gaan omdat mijn dochter bijna uit school kwam en toen gebeurde het. Wat er precies gebeurde weet ik niet, of ik nu uitgegleden ben of duizelig werd door de buikgriep, maar ineens lag ik beneden, zo'n 10 treden overgeslagen.



Ik voelde meteen dat het niet goed was. Mijn knie en enkel hebben een rare draai gemaakt en in mijn knie heb ik het voelen scheuren. Gelukkig was mijn 16 jarige zoon thuis en die heeft me naar de bank geholpen, daar ging ik even van mijn stokje van de pijn.



We hebben eerst een tijdje mijn knie en enkel gekoeld maar ik had zo veel pijn dat ik er volgens mijn zoon groen van zag, ik was ook misselijk van de pijn en hij heeft vervolgens de dokter gebeld.

Na een barre tocht waarbij ik elke straatsteen heb gevoeld zijn we via de huisarts op de Eerste Hulp aangekomen.

Achteraf werd ons gevraagd waarom we geen ambulance hadden gebeld.......eh....tja dat was even niet in ons opgekomen......



En nu zit ik van mijn lies tot mijn voet in het gips, mijn kniebanden en mijn enkelbanden zijn gescheurd. Het is echt gips, geen kunststof dus het voelt of er een blok beton aan mijn been hangt. Ik mag beslist niet belasten en over 2 weken moet ik naar de orthopaed.



Vanochtend is er een bed gebracht door de thuiszorg, dat is erg prettig want ik kan niet naar boven. En al kon ik boven komen, ik heb een waterbed, daar kom ik met dat blok beton aan mijn been nooit meer uit....



Pffff.....wat een gedoe, mijn kinderen van 16 en 11 zijn super, ze helpen me zo goed als ze kunnen, Mijn vriend-sinds-kort komt iedere dag even buurten en doet wat hij kan en mijn ouders komen dagelijks buurten voor de overige hand en spanddiensten en voor de morele steun.



Stilzitten staat niet in mijn woordenboek maar er zit nu weinig op vrees ik, dat gips is echt loodzwaar en moet door iemand opgetild worden als ik opsta om naar het toilet te gaan. Het bed, de stoel en het toilet zijn zo'n beetje mijn wereld.



*Einde klaagstand, ik moest het gewoon even kwijt!*



Iemand overigens ervaring met gescheurde kniebanden? Ik ben doktersassistente / triage assistente op een HAP, de theorie weet ik wel maar ervaring is vaak een ander ding!



Dank voor het lezen!

Groetjes,

NannieB
Alle reacties Link kopieren
@NannieB, Dom is dat toch, dat wachten en wachten, een maand nog wel voor je wat meer weet.

Ik hoop het beste voor jou.

Heb je nog steeds zoveel pijn?

Goed dat je iets rustiger aan doet en dat je je iets beter voelt.



Ik mag a.s. vrijdag weer naar het ziekenhuis voor foto en controle.

Vandaag fysio gehad en ik was sinds vorige week donderdag goed vooruit gegaan.

Ik loop/strompel in huis vaak zonder krukken, of ik ga naar de keuken met 1 kruk omdat ik dan nog vaak stijf ben en kom terug zonder kruk omdat ik dan mijn voet in beweging heb en op gang ben.

Ik ben iig eindelijk weer een keer boven geweest, zodat ik zelf mijn kleren kan pakken enz.

Dat gaat aardig goed.



@elive, ik ben op de 3e dag uitgegeleden, dus in het begin van de vakantie, we gingen 8 dagen en waren met ons achten.

We hebben er nog wel wat van kunnen maken toen, maar echt heel leuk is anders.

Ik werd gewoon op een strandbed gezet en iedereen zorgde voor mijn hapje en drankje.

Ik had gelukkig wel een rolstoel tot mijn beschikking, maar de hotels zijn niet zo rolstoelvriendelijk.

Dan toch zit je dan liever thuis hoor.

Mijn man en ik moesten ook 2 dagen eerder terug, omdat ik voor mijzelf 2 plaatsen nodig was omdat mijn been hoog moest liggen.

Onze pubers zijn daar nog gebleven met opa en oma en broertje met aanhang en hebben zich de andere dagen nog vermaakt.



Ik ben serveerster van beroep, dus ik heb mijn benen hard nodig .
Alle reacties Link kopieren
Stitch, hier heb je een bloemetje vanwege het honderdste bericht!



Geduld is weer een schone zaak inderdaad.

Mijn fysio had ook al gezegd dat een MRI het eerste onderzoek zou zijn en ik had al via de assistente van de orthopeed geprobeerd om die te vervroegen zodat ik gisteren de uitslag al zou kunnen hebben. Maar eigen initiatief wordt niet bepaald op prijs gesteld.



Toen de orthopeed over de MRI begon kwam de stoom uit mijn oren ongeveer. En ik heb het benoemd ook.

Maar ja, wat schiet je daar mee op, die dokter gaat echt zijn assistente niet afvallen natuurlijk. Ik heb geprobeerd uit te leggen hoe vervelend het is om niet uit de voeten te kunnen, om niet te kunnen functioneren en hoe vervelend het is als er dan niet naar je geluisterd wordt, en die assistente gewoon te beroerd is om moeite te doen. Zijn reactie: Tja, dat is het Nederlandse zorgstelsel.........



En daar kan je het mee doen.



Ik probeer me maar weer in te stellen op de komende 4 weken. En ook dan zal het niet over zijn, die MRI geneest niet.

Op de terugweg zaten vriend en ik al een tijdspad te maken, stel je voor dat die MRI niets oplevert.....Nou, dan doen we een kijkoperatie. Komt u half april maar eens terug.

Kijkoperatie gedaan: Er is toch letsel aan uw voorste kruisband, dat moet geopereerd worden, Komt u eind mei maar langs.



Nou ja, ik ga me er maar niet te druk om maken, het helpt toch niet! intussen blijf ik een klein beetje werken en probeer ook af en toe leuke dingen te doen, en dat helpt!



Groetjes,

NannieB
Alle reacties Link kopieren
Grappig zeg, het honderdste bericht alweer hahaha,

Gaat toch wel snel



Wat vervelend dat je nog langer moet wachten, dat is zo irritant, je komt gewoon geen steek verder.

Je wilt toch een keer weten hoe en wat.



Ik mag sinds afgelopen dinsdag weer autorijden!!, ben zo blij daarmee.

Niet meer zo afhankelijk, kan m'n eigen boodschappen (wel strompelend) halen, in 1 woord, HEERLIJK!!

Mijn vader is de 1e keer meegegaan, omdat ik niet zeker wist of ik het kon met mijn been (zit natuurlijk ook tussen de oren), maar ik zat achter het stuur en het was zo fijn.



Gisterochtend moest ik naar het ziekenhuis en de foto's zagen er goed uit, als ik zo doorging werd ik de volgende keer ontslagen.

Ik maak natuurlijk het voor hem veel gehoorde grapje dat ik zo niet erg vind om te worden ontslagen, af en toe ben ik ook zo'n doos hahaha, terwijl ik me altijd enorm kan irriteren als gasten dat bij mij doen .



Ik had gister verder een drukke dag, ziekenhuis, verjaardag, de boel aan kant maken, dat ik dat vandaag mag bezuren met een mooie opgezette warme enkel.

Moest vandaag wel boodschappen doen, dus het was net een beetje teveel van het goede.

Dus nu zit ik lekker relaxed met de poot omhoog achter de laptop.

Morgen ook maar ff rustig aan doen.



De laatste keer met fysio kreeg ik heerlijke evenwichts oefeningen , heerlijk balanceren op een bord met een rol aan de onderkant.

Jemig, wat een vreselijk ding, maar wel goed voor mijn enkel en daar gaat het toch allemaal om, maar pffff, het is wel afzien hoor.



Iedereen veel fysioplezier en sterkte!



groetjes Stitch
Alle reacties Link kopieren
Ik ben vrijdagnacht van de trap gevallen.

Paar treden gemist en met een enorme smak op de grond terecht gekomen.

Van de schrik bekomen en naar bed toe gekropen.

S morgens wou ik opstaan en kon ik mijn rechtervoet niet meer bewegen, en was ontzettend opgezwollen.



Naar de eerste hulp, foto s gemaakt, en daar kreeg ik te horen dat mijn enkelbanden zijn afgescheurd en ook is er een klein breukje gevonden.



Nu zit ik voor een week in het gips, volgende week terugkomen en dan verder bekijken, een operatie, nog langer gips.



Ik ben er zo ontzettend flauw van, mn voet doet enorm veel pijn,maar dat ellendige gips is nog erger.

Op krukken lopen valt me zwaar, iets gewoons als naar de wc gaan, duurt eeuwen.



Gelukkig heb ik veel hulp van mijn vriend en de kinderen,al vind ik het ontzettend lastig om steeds alles aan iedereen te moeten vragen.



Het herstel gaat maanden duren,zie er als een berg tegenop.
"The time is always right to do what's right." -Martin Luther King
Alle reacties Link kopieren
Ik zag er in het begin ook enorm tegenop en baalde als een stekker, ik heb ongeveer 2 en halve maand onbelast gezeten met een spalk en steunkous.

Ik ben nu 4 maand verder sinds mijn uitglij-actie en het gaat gelukkig de goede kant op.

2x per week fysio.



Heb je alleen je onderbeen in het gips of je hele been?

Bij mij is het mijn linker onderbeen en bij NannieB zelfs het hele been.

Hoe oud zijn je kinderen, kunnen ze je wel overal bij helpen want gelukkig zijn die van mij al pubers en dat is wel makkelijk als er boodschappen moeten worden gedaan en eventueel moet worden gekookt.



@ NannieB, hoe is het nu, niet teveel hooi op je vork nemen hoor en je 1e week wachten is voorbij.

Heb je al wel een datum voor je mri?



Veel sterkte iedereen maar weer!
Alle reacties Link kopieren
Hallo Allemaal,



Nou nannieB wat een frustraties zal je wel niet hebben. Het schiet allemaal niet op. Gelukkig zie je allemaal wel positief in. Ik wens je veel sterkte hoor.



Stitcy, je gaat ook wel snel. Je loopt al zonder kruken in huis. Thuis gaat dat makkelijker dan buiten natuurlijk. De fysio heeft al die oefeningen nog niet bij mij uitgeprobeerd, alleen maar wat tips gegeven.

Donderdag zie ik haar weer, en nu moet ik zelf bij haar komen. Het is aan de overkant bijna, dus dat wordt een mooi doel voor mij om daar aan te werken.

Iedereen veel fysioplezier.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Diaantje,

Ik las net je topic over je enkelbanden, wat een narigheid zeg!

Mijn pech was dubbel, ik heb zowel mijn enkelbanden als mijn kniebanden gescheurd en het een staat het herstel van het ander in de weg.

Eerst 6 weken gips van mijn tenen tot mijn lies en daarna begonnen met revalideren maar dat schiet dus niet zo hard op.

Met de fysio overlegd dat ik terug moest naar de orthopeed, wachttijd 6 weken. De orthopeed bedacht een MRI, weer 4 weken wachten, daarna de uitslag, hup, nog een week. En dan ben je eigenlijk nog geen steek verder. Intussen heb ik wel 2 a 3 x per week fysiotherapie om mijn spieren sterker te maken.



Al met al is het gewoon oer-vervelend.

Je bent hartstikke beperkt in alles, ik kan niet (althans weinig) werken, kan mijn eigen huishouden amper draaiend houden en heb steeds hulp nodig om van A naar B te komen.



Nou ja, doorbijten maar en ik kom de dagen evengoed wel door gelukkig.



Sterkte,

Groetjes,

NannieB
Alle reacties Link kopieren
Stitch, wat heerlijk dat je weer kan autorijden, wat een vrijheid!!

En gefeliciteerd met je naderende ontslag, dat klinkt gek maar in dit geval zeer gemeend!
Alle reacties Link kopieren
quote:stitchy35 schreef op 14 februari 2011 @ 09:46:

Ik zag er in het begin ook enorm tegenop en baalde als een stekker, ik heb ongeveer 2 en halve maand onbelast gezeten met een spalk en steunkous.

Ik ben nu 4 maand verder sinds mijn uitglij-actie en het gaat gelukkig de goede kant op.

2x per week fysio.



Heb je alleen je onderbeen in het gips of je hele been?

Bij mij is het mijn linker onderbeen en bij NannieB zelfs het hele been.

Hoe oud zijn je kinderen, kunnen ze je wel overal bij helpen want gelukkig zijn die van mij al pubers en dat is wel makkelijk als er boodschappen moeten worden gedaan en eventueel moet worden gekookt.



@ NannieB, hoe is het nu, niet teveel hooi op je vork nemen hoor en je 1e week wachten is voorbij.

Heb je al wel een datum voor je mri?



Veel sterkte iedereen maar weer!



Mijn rechteronderbeen zit tot aan de knie in het gips,hinkel op mijn geneusde linkerbeen, en vind het zwaar.

Ik heb 2 kids , 13 en 16 die natuurlijk op school zitten,maar erna me alles uit handen nemen,gelukkig



De pijn valt me ook vies tegen,zeurderige constante pijn,bah

Volgende week maandag weer naar het ziekenhuis en dan kijken wat ze verder gaan doen.
"The time is always right to do what's right." -Martin Luther King
Alle reacties Link kopieren
Nannie, waar woon je? En hoe is je financiele situatie?
Alle reacties Link kopieren
Ik woon in de kop van Noord Holland Karen en ik ben schatrijk zo arm als een luis niet rijk en niet arm.



Vanwaar je vraag eigenlijk?

Groetjes,

NannieB
Alle reacties Link kopieren
Nee, sorry ik weet dat er in NL een aantal prive-klinieken zijn waar je binnen 1 a 2 werkdagen een MRI kunt laten maken, maar dat dat niet altijd wordt vergoed door de zorgverzekering.



Vandaar de vraag............
Alle reacties Link kopieren
Oh ok.....

Nou, dat is al een verhaal op zich, ik ben er volop mee bezig geweest nl. Mijn verzekering vergoed het inderdaad niet en de orthopaed vind het onzin, Als een specialist je namelijk verwijst wordt het vaak wel vergoed! Ik moet me maar gewoon aanpassen aan het zorgstelsel in Nederland, dat je ongemak ondervind (niet kan lopen, je kinderen niet kan verzorgen, niet kan werken, je eigen huishouden niet kan doen, hartstikke afhankelijk bent van anderen) is totaal onbelangrijk!



Maar evengoed bedankt voor de tip!!
Alle reacties Link kopieren
NannieB



Sorry ik bedoelde het goed :(. Veel sterkte nogmaals.....

Je hebt een knap gehoord he? Dring echt aan op die MRI, meestal is er dan iets afgescheurd....
Alle reacties Link kopieren
Ik weet dat je het hartstikke goed bedoeld, geen sorry nodig hoor!

Ik heb aan alle kanten KNAP gehoord, zowel in mijn enkel als in mijn knie. Ik ben ook echt benieuwd wat de MRI gaat opleveren.



Intussen bel ik 2 x per week of er niet iemand is uitgevallen, ze zijn blij met me in het ziekenhuis, hahaha
Alle reacties Link kopieren
Wat een ellende Nannie,wat duurt het allemaal vreselijk lang.



Gelukkig kan ik maandag al vroeg naar het ziekenhuis en gaat gelukkig dat rot gips eraf, en dan even afwachten hoe het verder zal gaan



Ik heb zo goed als geen pijn meer, die week rust heeft mijn enkel erg veel goed gedaan.



Fijn weekend allemaal, en allemaal veel sterkte
"The time is always right to do what's right." -Martin Luther King
Alle reacties Link kopieren
Sterkte morgen Diaantje, ik ben heel benieuwd wat er verder gaat gebeuren!

Groetjes,

NannieB



(ik heb het hele weekend gewerkt en ik ben echt gesloopt! Straks een warme douche, een pot thee en BZV kijken, meer gebeurt er niet vanavond!)
Alle reacties Link kopieren
Het gips is eraf, wat een genot.



Mijn voet is in getapet, zodat ik deze voorzichtig kan gaan belasten, in het ziekenhuis moest ik een klein stukje lopen, pijnlijk en eng, na een week niks gedaan te hebben.



Het kan enkele weken duren voordat ik alles weer kan.



Maar ik heb geluk gehad, als ik jou verhaal lees Nannie, wat ga jij door een hel op dit moment.

Ik wil je heel veel sterkte wensen met je herstel, en alle andere meiden ook!!
"The time is always right to do what's right." -Martin Luther King
Alle reacties Link kopieren
Hey dat is goed nieuws Diaantje! Fijn zeg.

Wat voelt het gek he, zonder gips! doe maar rustig aan hoor, voorzichtig opbouwen.

Krijg je nog fysiotherapie of mag je zelf oefenen?



Ik begin het een beetje zat te raken intussen, ik tel de dagen af tot 1 maart (MRI) en dan nog een week tot 8 maart, de uitslag. De afgelopen dagen was ik er gewoon een beetje chagrijnig van, niets voor mij, niet leuk voor mijn omgeving!



Ik ga mezelf maar een schop onder mijn kont geven, geen geteut, gewoon geduld hebben!



Sterkte met revalideren Diaantje!

Groetjes,

NannieB
Alle reacties Link kopieren
Gelukkig komt 1 maart al redelijk dicht in de buurt, nog ruim een week!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ook echt aan het aftellen Karen!
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



NannieB, Ik zal aan je denken dinsdag, kan het niet vergeten, want ben dan zelf jarig ben wel erg benieuwd wat er uit komt.



Ik heb net een behoorlijk drukke week achter de rug, met verjaardag jongste zoon, waarbij ik een Indisch buffetje in elkaar heb geflanst, was leuk om te doen!

Ik werk (normaal gesproken) op een bungalowpark en deze week zat mijn oom met zijn gezin op het park, dus daar ff op visite geweest.

Was erg gezellig, want ik zie hun niet zo vaak, want ze wonen een eindje hier vandaan.

tussendoor nog 2x per week fysio doen en boodschappen voor verjaardag.

Dat geslenter is een aanslag op mijn enkel, dus s'avonds zit ik met de poot omhoog omdat ie 2x zo dik is .



Vorige week was ik bij de mediamarkt (kado voor zoon halen) sta ik te wachten voor de lift omdat het traplopen nog niet zo goed gaat.

Komt er een kerel in zo'n scootmobiel uit de lift, kijkt me aan en zegt tegen z'n vrouw " ik snap wat je bedoelt"

met andere woorden omdat ik er gezond uitzie vonden ze het stom dat ik met de lift ging!!

ze hebben me niet zien lopen, er lag wat op het puntje van mijn tong, maar heb me maar ingehouden... pfffff.....



Afgelopen maandag met jongste zoon naar de kaakchirurg, waar hij een ingreep kreeg, dus weer naar het ziekenhuis.

Ik heb er inmiddels een abonnement hahaha :-)



Hoe gaat het nu met je been Diaantje?

En NannieB, ik tel dus met je mee.



Iedereen maar weer veel sterkte en fysio-plezier!!
Alle reacties Link kopieren
Succes vandaag NannieB!
Alle reacties Link kopieren
Stitchy van harte gefeliciteerd!

Je hebt wel een abonnementje op het ziekenhuis zeg, neem je wel je strippenkaart mee?



Karen, dank je!

De MRI is gemaakt, ik moest al om 8 uur in het ziekenhuis zijn vanochtend. Het ging snel, om 9 uur was ik al weer thuis. Ik was blij dat ik niet helemaal in die buis hoefde, brrr.....mijn hoofd bleef buiten het apparaat en daarmee was het goed te doen.



Nu nog een week wachten op de uitslag.

Ik ben benieuwd!



Nu eerst maar een kop koffie, straks even naar de kapper, en verder een rustige dag vandaag.



Karen hoe gaat het met jou intussen?

En met Diaantje en Stitch?



Groetjes,

NannieB
Alle reacties Link kopieren
dank je , vanavond een klein feestje, vorige week was jongste zoon jarig dus uitgebreid gevierd, dus vind het nu wel goed zo.



Ik heb idd een abonnement bij het ziekenhuis, want afgelopen vrijdag heeft een tante van me een hartaanval gehad, dus ben daar ook een paar keer geweest (lievelingstante, mag ik niet zeggen,heb er meer, maar toch), scheelt dat ze voor controle naar het ziekenhuis moest en daar in de wachtkamer niet goed wordt, dus ze was gelukkig wel op een goeie plek.

Ze is meteen naar een ander ziekenhuis gebracht waar ze haar hebben gedotterd.

Morgen mag ze gelukkig weer naar huis, waar ze het natuurlijk wel rustig aan moet doen.



Ik moest zelf afgelopen vrijdag naar de bedrijfsarts, ook weer handig, op de 1e verdieping zonder lift, dus dat ging moeizaam, want zo goed kan ik nog geen traplopen.

Ik hoef er niet weer heen, tenzij het nog te lang duurt en er niet uit kan komen met mijn werkgever, maar dat lijkt mij geen probleem.

We gaan van de week een plan maken hoe ik het best weer kan beginnen.

Het scheelt dat ik op een bungalowpark werk, dus ik mag waarschijnlijk beginnen bij de receptie waar ik zittend werk kan doen.



Mijn been gaat steeds beter, alleen gister iets te fanatiek bij de fysio, dus ik kom mezelf vandaag weer tegen.

Maar ik kan niet anders zeggen dan dat het de goeie kant opgaat.



NannieB, dat heb je iig achter de rug!

Het nadeel is wel dat je nu weer een week moet wachten op de uitslag.

Lijkt mij ook wel eng om in een MRI-scan te moeten.

Zo claustrofobisch.

Wel fijn dat je al zo vroeg in het ziekenhuis moest zijn.



Ik ga nu ff hapjes maken en het gebak snijden voor mijn visite



Groetjes

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven