Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Gezondheid alle pijlers

Van de trap gevallen! Auw!

03-11-2010 11:48 226 berichten
Alle reacties Link kopieren
Afgelopen maandagochtend werd ik om een uur of 03.00 wakker met darmkramp, en later diarree, een buikgriep. Gelukkig zakte het na een paar uur wel maar omdat ik de halve nacht niet geslapen had en ik nog niet helemaal fit was besloot ik om toch maar thuis te blijven. Ik heb een paar uur slaap ingehaald en toen ik wakker werd voelde ik me al een stuk beter.Na een warme douche wilde ik naar beneden gaan omdat mijn dochter bijna uit school kwam en toen gebeurde het. Wat er precies gebeurde weet ik niet, of ik nu uitgegleden ben of duizelig werd door de buikgriep, maar ineens lag ik beneden, zo'n 10 treden overgeslagen.Ik voelde meteen dat het niet goed was. Mijn knie en enkel hebben een rare draai gemaakt en in mijn knie heb ik het voelen scheuren. @-( Gelukkig was mijn 16 jarige zoon thuis en die heeft me naar de bank geholpen, daar ging ik even van mijn stokje van de pijn.We hebben eerst een tijdje mijn knie en enkel gekoeld maar ik had zo veel pijn dat ik er volgens mijn zoon groen van zag, ik was ook misselijk van de pijn en hij heeft vervolgens de dokter gebeld.

Na een barre tocht waarbij ik elke straatsteen heb gevoeld zijn we via de huisarts op de Eerste Hulp aangekomen.

Achteraf werd ons gevraagd waarom we geen ambulance hadden gebeld.......eh....tja dat was even niet in ons opgekomen......En nu zit ik van mijn lies tot mijn voet in het gips, mijn kniebanden en mijn enkelbanden zijn gescheurd. Het is echt gips, geen kunststof dus het voelt of er een blok beton aan mijn been hangt. Ik mag beslist niet belasten en over 2 weken moet ik naar de orthopaed.Vanochtend is er een bed gebracht door de thuiszorg, dat is erg prettig want ik kan niet naar boven. En al kon ik boven komen, ik heb een waterbed, daar kom ik met dat blok beton aan mijn been nooit meer uit.... ;-)Pffff.....wat een gedoe, mijn kinderen van 16 en 11 zijn super, ze helpen me zo goed als ze kunnen, Mijn vriend-sinds-kort komt iedere dag even buurten en doet wat hij kan en mijn ouders komen dagelijks buurten voor de overige hand en spanddiensten en voor de morele steun.Stilzitten staat niet in mijn woordenboek maar er zit nu weinig op vrees ik, dat gips is echt loodzwaar en moet door iemand opgetild worden als ik opsta om naar het toilet te gaan. Het bed, de stoel en het toilet zijn zo'n beetje mijn wereld. :-(*Einde klaagstand, ik moest het gewoon even kwijt!*Iemand overigens ervaring met gescheurde kniebanden? Ik ben doktersassistente / triage assistente op een HAP, de theorie weet ik wel maar ervaring is vaak een ander ding!Dank voor het lezen!

Groetjes,

NannieB
Alle reacties Link kopieren
Beterschap.
Alle reacties Link kopieren
geen ervaring wel een :hug:sterkte, erg vervelend
a docter a day keeps the apple away
Oef wat een pech! Beterschap!
Alle reacties Link kopieren
jee,beterschap!!!
Alle reacties Link kopieren
Geen ervaring maar wel een dikke knuffel, want wat zul je geschrokken zijn :hug:

Heel veel beterschap.

Fijn dat je kinderen zo goed meehelpen en je zoveel steun hebt aan anderen. Sterkte! :flower:
Wegens grote belangstelling ben ik momenteel verminderd beschikbaar. Dit kan tijdelijk zijn.
Alle reacties Link kopieren
Beterschap!Tips om je tijd uit te zitten:

Flinke stapel boeken.

Afstandsbedienign van tv en dvd speler binnen handbereik en gegadigde die je dvd-tjes erin wil doen ;-)

Zoek het brei topic op en ga een sjaal breien.

Zoek een website met stomme klikspelletjes (kijk wel uit voor RSI )

Voer nu eindelijk die lange telefoongesprekken met een vriendin waar je normaal geen tijd voor hebt.

En vergeet vooral niet te forummen!
Je reactie zegt meer over jou dan over mij....
Alle reacties Link kopieren
Dank voor jullie lieve berichtjes!

De kinderen zijn echt super, zeker als je er bij bedenkt dat jongste zwakbegaafd is en oudste hier heel moeilijk mee m kan gaan. Maar ze doen het echt geweldig, samen eten gekookt gisteren, de vaatwasser uitgeruimd en weer gevuld met de afwas, waar dat gips niet goed voor is!
Alle reacties Link kopieren
En nee, geen ervaring met een bijna helemaal gescheurd been.
Je reactie zegt meer over jou dan over mij....
Alle reacties Link kopieren
Goeie tips M, ik ga ze onthouden!

Intussen kan ik nog een beetje werken, ik heb net mijn eigen diensten voor de komende week ingevuld, het dienstrooster is sowieso mijn taak omdat ik tevens locatiemanager ben.

De telefoon staat roodgloeiend, dat doet me erg goed!
Alle reacties Link kopieren
oh! wat sneu, sterkte!!
Alle reacties Link kopieren
sterkte... ben maar blij dat het pokke weer is!
Alle reacties Link kopieren
Oh wat naar voor je!

Sterkte :hug:
Jeetje, sterkte! Wat een pech.Ik lees ook wat moois in jouw post trouwens. Dat jullie in crisis een geweldig team zijn, dus ook gefeliciteerd!
Alle reacties Link kopieren
God, ik heb 5 jaar geleden ook zo'n doodssmak gemaakt van de trap af....gelukkig niet zo ernstig als jij, maar ik had gescheurde bilspieren en m'n bekken bleek later scheef te zijn, dus ik heb er wel blijvende rugklachten aan overgehouden.Geen ervaringen met gescheurde kniebanden, dus daarin kan ik je niet adviseren. Helaas weet ik wel hoe vreselijk onhandig gips is, dus ik wil je heel veel sterkte wensen :flower:Wat anderen ook al zeiden, 't is wel heel fijn dat je kinderen en je vriend zo behulpzaam zijn en zo goed hebben gereageerd toen je was gevallen.
Beter onvolmaakt en echt dan gemaakt volmaakt - Beati pauperes spiritu
Alle reacties Link kopieren
Jeetje wat een schrik! Veel beterschap.Helaas heb ik ervaring met van de trap vallen. Flink aantal jaren geleden in mijn studentenhuis naar beneden gevallen met een zwaar gekneusde enkel tot gevolg. Toen werd gedacht dat mijn enkelbanden gescheurd waren, ben ik uitgebreid op de eerste hulp geweest.

En afgelopen najaar midden in de nacht van de trap gevallen. Woon alleen en voelde me zo ontzetten zielig. Was ook heel erg geschrokken want alles werd direct dik en blauw. Durfde niet goed te gaan slapen omdat ik bang was dat er iets met mijn rug was omdat ik ergens met mijn rug op een trede stuiterde.

Ik heb daar toen uiteindelijk vooral veel pijn en blauwe plekken aan overgehouden. Weken later ging ik met een vriendin naar de saua en kreeg ik veel verbaasde blikken wegens alle blauwe plekken.Ik hoop dat je je snel iets beter zal gaan voelen. Fijn dat je kinderen zo lief voor je zijn en dat je vriend je kan helpen!
Alle reacties Link kopieren
Nannie, wat een schrik! En balen dat je nu met je beentje in het gips zit.Ik ben twee weken ziek geweest en kreeg tips van een vriendin die langer ziek in bed heeft gelegen. Misschien heb jij er ook iets aan.

- Vraag of mensen tijdschriften, leuke boeken en dvd's aan je willen lenen.

- Vraag of mensen eten voor je willen koken - ovenschaaltjes enzo.

- Decadente tip: laat de werkster vaker komen. Je huis wordt sneller rommelig als je de hele dag thuis bent en je ergert je er sneller aan als je er de hele dag tegenaan moet kijken en niks kunt doen. Bovendien voel je je minder zielig in een schoon en opgeruimd huis.

- Albert.nl brengt je boodschappen.

- Laptop, tv en dvd binnen handbereik.Veel beterschap en... veel geduld (moeilijk, als je geen stilzitter bent).
Alle reacties Link kopieren
ik doe met je mee met stilzitten, ik ben 2 weken geleden toen we op vakantie waren in Turkije uitgegleden op een trap en heb mijn onderbeen op 2 plaatsen gebroken, vorige week ben ik in NL geopereerd en mag nu 6 weken niks doen, alleen op bed liggen/zitten.

Stilzitten kan ik dus ook niet, dus wordt er helemaal gek van.

hier ook 2 pubers van 13 en 15 en een man die me heel goed helpen.

Mijn bed staat in de woonkamer omdat ik ook niet naar boven kan.

Nu is bij mij alleen het onderbeen, maar ik mag ook helemaal niks, waar ik ontzettend van baal, want voor alles moet je hulp hebben.

kan nog niet eens even een glas of drinken ophalen.sorry dat ik mijn geklaag erbij tussen zet.veel sterkte en natuurlijk beterschap!!ps waarom eigenlijk gewoon gips en geen kunstof??
Alle reacties Link kopieren
Wat rot!

Beterschap!

Het klonk even of je hetzelfde verhaal ging vertellen als wat bij mijn moeder is gebeurd, 3 jaar geleden.

Ze werd wakker van buikpijn en darmkrampen, dus ze liep de trap af, op weg naar de wc. Op die trap kreeg ze een hartinfarct en viel naar beneden. Gek genoeg had ze van de val alleen een klein schrammetje op haar voorhoofd overgehouden..

Succes ook met het herstel!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb geen idee waarom ik gips heb en geen kunststof, ik denk omdat ik niet mag belasten.

Ik had net bezoek van een collega, die kwam met een pan soep, morgen komt een andere collega met een pan boerenkool, echt superlief!!

Mijn puberzoon doet echt zijn best, maar ik wil hem ook niet overbelasten dus ik ben heel blij met alle beetjes hulp.Stitchy, jij bent voorlopig dus ook nog wel even zoet, 6 weken.....ik weet nog niet hoe lang ik zoet ben, eerst deze 2 weken maar eens door.
Alle reacties Link kopieren
Dan heb je toch nog mazzel gehad...ik viel ook van 12 treden en brak mijn rib...twee maanden thuis gezeten en de eerste weken kon ik nog niet alleen naar de wc/douche etc.!
Alle reacties Link kopieren
Stitchy, Nanie; beterschap allereerst!Verschil tussen gips en kunststof zit o.a. in type behandeling, hoe oud is letsel, type letsel, mate van mogen belasten, eventuele (verwachtte) zwelling etc. etc. Kunststof kan lang niet altijd helaas, al zal men vanuit de gipskamer binnen kantooruren waar mogelijk altijd voor het "klantvriendelijkste" gaan.Herkenbaarheid, ja wel hoor. Als echte klungelPix is het me niet snel vreemd. Gemiddeld breng ik tussen de 25 en 30 weken per jaar minimaal in gips en/of kunststof door. Voor mij is het zó gewoon dat ik nu ook even zit te denken "ja, wat voor tips kan ze eigenlijk gebruiken?", omdat ik mijn maniertjes al zo gevonden heb dat ik er niet meer bij nadenk. Als er dus dingen zijn waar je praktisch tegen aan loopt; roept gerust, ik ben inmiddels aardig van de foefjes en Ms Zelfredzaamheid.Voor wat betreft het opgesloten zitten Nannie; wist je dat je een rolstoel kunt huren via Thuiszorgwinkel? Kan tot 26 weken kosteloos, daarna kleine vergoeding (kan vergoed worden in bepaalde situaties, maar heb je dan vast niet meer nodig). Die zijn er ook met beensteunen waarbij je het gegipste been dus recht vooruit omhoog kunt houden. Met een volledig beengips duik je alsnog niet even makkelijk een Fiat Panda in ;-] en zelf een rolstoel voortbewegen kan enorm zwaar zijn als je dat niet gewoon bent (en leenstoelen zijn vaak zware logge rotkrengen), maar het kan de wereld wel vergroten. Iets kleins als een keer in de week door iemand naar de markt of supermarkt geduwd worden kan dan enorm waardevol zijn.
when you wish upon a star...
Alle reacties Link kopieren
Nammma; beetje onhandige opmerking, vind je niet? Of je het zo bedoelt weet ik niet, maar kan overkomen als "joh, kan altijd erger, zeur niet". Ja, het kan veel erger dan "maar" tijdelijk een volledig beengips, maar als je van de een op de andere dag voor je gevoel alle mobiliteit kwijt bent dan kan dat best even indruk maken.

Nannie en Stitch; wat ligt er bij jullie op de vloer? Kleden, zeil, laminaat, wat? Waar zijn knelpunten in huis? Bijv. een draai in een hele krappe gang voordat je de wc bereikt, 3 treden omhoog naar de keuken, die dingen. Met creativiteit kun je nog heel veel doen soms, denk in elk geval graag met jullie mee indien gewenst.
when you wish upon a star...
Alle reacties Link kopieren
Jeetje!Hoelang blijf je in het gips?Heel veel beterschap vanuit deze kant, en laat je maar lekker verwennen!
Alle reacties Link kopieren
Ok, ik wist niet dat het zo in elkaar zat met gips en kunststof, weer wat geleerd.

Behalve het blok aan mijn been ben ik van top tot teen blauw en gekneusd, dus alles doet zeer! Onbelast voortbewegen kan domweg niet omdat de andere kant ook heel pijnlijk is.

Mijn vader oppere ook al een rolstoel maar dat zie ik nog even niet zitten, eerst een beetje minder pijn......Gelukkig woont mijn vriend gelijkvloers in een appartement wat nog een aangepaste badkamer heeft. Als het even lukt ga ik dit weekend proberen bij hem te douchen, dat zal een avontuur worden!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven