Lijf & Lijn alle pijlers

Opeens moeite met ouder worden.

27-06-2018 08:19 176 berichten
Alle reacties Link kopieren
Opeens is het daar, het VERVAL. Mijn leven lang ben ik slank en strak geweest en het belangrijkste, gezond. Maar de laatste maanden weet ik lichamelijk geen raad meer met mezelf. Ik ga nu richting de 49 en opeens voel ik me ook zo terwijl eerder leeftijd maar een getal was. Opeens kan ik echt niet meer zonder leesbril, krijg steeds meer gebitsproblemen. Mijn gezellige ronde wangen gaan hangen.

Maar het ergste vind ik mijn lichaam, als ik in de spiegel kijk herken ik mezelf niet meer, daar staat opeens m’n moeder. Ik heb cellulite op mijn armen en benen. Mijn taille is aan het uitdijen. Slappe bovenbenen en dikkere enkels. Slippers dragen vind ik niet mooi meer vanwege adertjes en droge kuiten. Eerder kon je me uittekenen in spijkerbroeken met leuke shirtjes en sneakers maar ook dat vind ik niet meer bij mezelf staan. Maar wat ik dan aan moet trekken, geen idee. Nu wil ik opeens ook bevestiging van mijn man of hij me nog aantrekkelijk vind, had ik eerder nooit. Mijn gewicht verandert niet zoveel, ik weeg altijd rond de 62 kilo maar toch voel ik me gigantisch dik. Op mijn werk ben ik verreweg de oudste, de rest is allemaal rond de 30, dat helpt ook niet echt. Ook is mijn energie totaal weg. Als ik uit mijn werk kom kan ik geen pap meer zeggen. Dan wil ik ook alleen maar op de bank zitten totdat ik naar bed kan. Dat had ik eerder ook nooit.

Ik weet dat het erbij hoort maar ik weet me even geen raad met mezelf. Hoe ik deze fase in moet gaan ofzo, dus ik hoopte hier op een beetje feedback of herkenning. :$
mentosje wijzigde dit bericht op 28-12-2019 20:21
9.10% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
amarna schreef:
11-04-2019 13:59
Iedereen is wel eens gemeen op zn tijd toch? Kan me voorstellen dat het een voldaan gevoel gaf.


Het mooiste meisje uit mijn klas is nog steeds beeldschoon en nog steeds een lieve vriendin.
Ze was zich nooit van haar schoonheid bewust en dat was haar grootste charme.
Ik was destijds een verlegen te snel gegroeide verlegen schrielkip, maar ben leuk opgedroogd. ;)

Kijk zo kan het ook, maar in mijn geval vond het mooiste meisje van de klas het heerlijk om mij te bedreigen met dat ze van mijn bril een racefiets zou maken met 7 versnellingen.
Ik ben inderdaad ook heel leuk opgedroogd in tegenstelling tot hoe ik er vroeger uit zag.
Uiteindelijk kiest iedereen voor zichzelf

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven