Rijles bloopers

18-05-2018 14:09 356 berichten
Sinds kort begonnen met rijden en toen kreeg ik opeens een idee voor een leuk topic.... Rijlesbloopers!! Hebben jullie wel eens iets heel geks meegemaakt tijdens je rijles? Een gekke instructeur of zelf iets fout gedaan waarvan je niet eens wist dat het mogelijk was.... Ik kan niet wachten om jullie verhalen te horen. :biggrin:


Bij mijn allereerste rijles (10 jaar geleden) was ik zó enorm nerveus. Ik had uitleg gekregen over overpakken en doorgeven van het stuur. We reden op een weg met 2 rijstroken naast elkaar die beide naar rechts gingen. Ik stond op de meest rechtse rijstrook en de instructeur zei alleen maar 'helemaal naar rechts'. Omdatik zó gespannen was dacht ik dat ie bedoelde dat ik het stuur echt uiterst rechts moest doen, dus ik pakte hem over als een malle en we reden zo de stoep op. De instructeur werd me toch boos. O_O

Misschien nog interessant om erbij te vermelden dat ik speciaal voor een rij-instructeur had gekozen die gespecialiseerd was in angstige mensen. Nou, ik ben direct na de proefles gestopt en pas vorige week durfde ik het weer aan om te beginnen. De eerste keer dat ik die specifieke bocht moest nemen was echt een overwinning toen het deze keer goed ging :bonk:
rosings schreef:
18-05-2018 14:29
Op de passagiersstoel gaan zitten bij de eerste les. Ik had eerst wat mondelinge uitleg verwacht :)
:rofl: bril-jant.
nicolientje2410 schreef:
18-05-2018 18:03
En tijdens rijles altijd gehoord je rijd wat langzaam, probeer te rijden zo hard als je mag. Examinator: je rijd wel stevig door he? Terwijl ik hetzelfde reed als met de lessen volgens mij. Ik had geleerd iets boven de snelheid die is aangegeven blijven rijden en nooit eronder laten zakken wat dan ben je te voorzichtig.
.
Lekker dan, heb jij straks een boete wegens 4 km te hard rijden omdat je het zo geleerd hebt. Wat een onzin. Het feit dat de examinator dat ook vond, heeft je hopelijk aan het denken gezet.
Alle reacties Link kopieren
Ik had in 2002/2003 rijles, alweer even geleden dus.

Ik weet wel dat mijn 1e leraar vrouwengek was. Hij zat regelmatig heel opzichtig vrouwen na te kijken.

Later overgestapt naar een andere rijschool en die leraar noemde mij Schumacher :rofl:
Heb nooit echt blunders meegemaakt volgens mij.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb soms wat probleempjes met links en rechts... Altijd al gehad. Mijn instructeur zegt: "hier links" en ik ging doodleuk rechts.
Leuk die bloopers!

In les 2 oefenen op een landweggetje, starten wegrijden en weer stoppen. Komt er vanuit de andere richting op hoge snelheid een rode PTT auto aangereden. Mijn motor sloeg af en de rij- instructeur begon te roepen starten en aan de kant. Ik was alleen kwijt hoe ik de auto zo snel mogelijk gestart kreeg en toen was het klabam. Hele spiegel er af en vieze schade. De PTT auto reed eerst ook nog door maar kwam gelukkig weer terug.
Had het over polderblindheid best raar.
Alle reacties Link kopieren
Courage-- schreef:
18-05-2018 18:25
.
Lekker dan, heb jij straks een boete wegens 4 km te hard rijden omdat je het zo geleerd hebt. Wat een onzin. Het feit dat de examinator dat ook vond, heeft je hopelijk aan het denken gezet.
Boetes worden altijd berekend met een meetcorrectie (en een ondergrens). De meetcorrectie is 3 km/u of 3%, afhankelijk van de limiet. Als je een boete krijgt voor 4 km/u reed je dus minimaal 7 km/u te hard.

Op de meeste wegen geldt een ondergrens van 4 km/u voordat wordt bekeurd. Alleen op autosnelwegen waar 130 is toegestaan, is geen ondergrens.

Veel automobilisten blijven binnen deze grens, ze rijden dus altijd zo’n 6 km/u te hard.
Bij de eerste keer bijna de heg in gereden. Stuur stond wat scheef en ik gaf wat meer gas dan noodzakelijk
Ik ben uiteindelijk heel vaak op geweest met nog een pauze van een jaar tussendoor omdat ik mijn zenuwen niet meer on bedwang kreeg. Van het laatste examen voor mijn pauze weet ik nog dat ik ingestapt en uitgestapt ben. Verder is het een waas.

Rij toch al heel veel jaren schadevrij nu
Alle reacties Link kopieren
yoshe schreef:
18-05-2018 14:58
Toen ik vond dat ik wel klaar was voor het examen weigerde de instructeur dat voor mij aan te vragen. Want ik was een vrouw en die hadden altijd meer lessen nodig dan mannen. :sarcastic: :bonk:
Toen ik daarna bij hem opzei kreeg ik thuis een brief met allemaal knipsels en artikelen over waarom vrouwen minder snel dingen oppikte en dat mannen een beter reactievermogen hadden enzo. Heel weird. Heb een andere rijschool gezocht en 3 lessen later was ik geslaagd.
Had jij dezelfde als ik?

Die zei dat ook altijd. Toen het allemaal wel mee bleek te vallen en ik het in 1x haalde was hij bijna verbaasd....

Ik durfde niet zo goed tussentijds op te zeggen en had geloof ik ook al een deel betaald ofzo. Nu denk ik: Waarom doorgaan bij zo'n bokkelul?

OT: Voor het oprijden van de snelweg was een bocht naar links. Die nam ik in een veel te hoge snelheid waardoor ik bijna uit de bocht vloog. Gelukkig greep instructeur in.

Rotondes vond ik ook altijd vreselijk. Er gebeurt zoveel tegelijkertijd, helemaal bij van die grote met meerdere banen. Ik dacht echt dat ik het nooit zou kunnen en snapte ook echt niet dat het niet vaker fout ging bij andere mensen.
Nu vind ik het geen enkel probleem en rij ik zonder problemen zo'n ding op.

Fietsers van 2 kanten op een rotonde vind ik wel heel irritant trouwens.
Alle reacties Link kopieren
'Je mag de bocht naar rechts wel iets strakker nemen.' Zei mijn instructeur.
De volgende bocht ging over de stoep :$
Ik was tijdens mijn eerste rijexamen ontzettend gestresst. Mijn examinator zei na afloop dat hij met schrik bij me in de auto zat :-$.
Ik ben de derde keer dat ik opging geslaagd. Ik denk uit medelijden want ik reed toen ook waardeloos door de zenuwen.
Alle reacties Link kopieren
Mijn eerste keer snelweg, vloog het linker achterwiel van de auto voor ons er ineens af, met velg en al. Vonkenregen, auto begon te zwieren.
En mijn instructeur en ik konden alleen maar gillen: "DAT WIEL VLIEGT ERAF! KIJK NOU!!! DAT WIEL!!!"
Vraag me niet hoe, maar ik heb dus ondanks mijn onervarenheid de auto in veiligheid gebracht, en ben gewoon doorgereden. Terwijl de instructeur nog met ogen wagenwijd zat te gillen.
wolkewitje schreef:
18-05-2018 19:01
Boetes worden altijd berekend met een meetcorrectie (en een ondergrens). De meetcorrectie is 3 km/u of 3%, afhankelijk van de limiet. Als je een boete krijgt voor 4 km/u reed je dus minimaal 7 km/u te hard.
.
Dat klinkt dus altijd heel leuk en logisch zo'n uitleg. Totdat je begrijpt waarom er met meetcorrecties gewerkt wordt.
.
Veel automobilisten blijven binnen deze grens, ze rijden dus altijd zo’n 6 km/u te hard.
.
Eh nou...?

Weet je, het gaat mij om de lés dat je altijd wat harder moet rijden dan de limiet. Waar slaat dat op? Ik heb in mijn 30-km zone woonwijk liever dat je 28 km/uur rijdt dan 35. De meeste lukt dat nog niet eens. Mentaliteitsdingetje.
anoniem_296755 wijzigde dit bericht op 18-05-2018 19:27
0.26% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
OmegaChad2 schreef:
18-05-2018 17:48
Ik mocht van mijn instructeur niet uitwijken voor vogels of andere beesten op de weg. Uiteraard hartstikke logisch, je wil jezelf en medeweggebruikers niet in gevaar brengen door zo'n actie. Maar ik was toen inmiddels 20 jaar vegetarier, en het knaagde toch een beetje. Gelukkig is het tijdens het lessen altijd goedgegaan, en vlogen die beesten op tijd weg.

Tijdens mijn examen bleef er helaas toch een duif zitten... En heb ik mijn rijbewijs gehaald met een bloedoffer... De examinator vertelde achteraf ook dat hij me had laten zakken als ik was uitgeweken. Mixed feelings.
Ik meende ook dat dat zo hoorde. En toen in mijn rijles stak er vlak na een rotonde binnen 5 meter van een zebrapad staken er een moedereend met kuikentjes over. Ik zat nog lang niet op snelheid, reed meer stapvoets. Toen vroeg ik aan mijn instructeur of ik ze nu dood moest rijden. Ik mocht gelukkig stoppen.

Nadat ik mijn rijbewijs had ging ik een stukje rijden en wilde ik op een 80-weg naar links een straatje in. Maar ik durfde niet naar links omdat ik bang was dat ik hem af zou laten slaan. File auto’s achter mij, allemaal toeteren. Ik raakte alleen maar meer in de stress en miste mijn lesauto.
Chocolate is the answer, who cares what the question is..
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ooit tijdens mijn lessen te hard gereden en een boete gekregen (doe de rijinstructeur (gelukkig) moest betalen).
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Alle reacties Link kopieren
Grootse blunder was net na het halen van mn rijbewijs. Ongeveer 2 weken later.

Er is hier in de stad een stoplicht met zo'n pijl die schuin naar links wijst. Vaak een teken dat je iets verder linksaf kan slaan. Ik zag het niet goed en het was groen, iets verder kon ik naar links. Ik rij zo vol een busbaan op. En dan ook nog 1 waar je niet makkelijk vanaf kon. Ik stressen en hartkloppingen. Na 500 meter ofzo kon ik eraf.
Nu denk ik: er had niks kunnen gebeuren, wel in overtreding, maar er rijden gewoon bussen in dezelfde rijrichting. Het enige is dat er misschien een busstoplicht is dat ik over het hoofd heb gezien, maar ben gelukkig geen andere auto's tegengekomen die op de rijbaan tegenover me zaten toen ik afsloeg. Maar toen was ik echt volledig over mn toeren.
Alle reacties Link kopieren
Ik schreef eerder al over het examen waar ik de bus/trambaan op reed, maar achteraf gezien was dat examen al gedoemd te mislukken. Om de file te vermijden zou ik met de trein naar de stad komen waar ik af moest rijden want dat was best vroeg (9.00 ofzo). om 8.00 had ik nog rijles. kom ik bij de lesauto, bleek ik mijn legitimatie te zijn vergeten. konden we alsnog heen en weer door de file. Van het lessen kwam niet veel en het heen en weer naar huis was een grote stressbende.
Don't cry, buy a bag and move on.
Alle reacties Link kopieren
Snow81 schreef:
18-05-2018 19:19
Mijn eerste keer snelweg, vloog het linker achterwiel van de auto voor ons er ineens af, met velg en al. Vonkenregen, auto begon te zwieren.
En mijn instructeur en ik konden alleen maar gillen: "DAT WIEL VLIEGT ERAF! KIJK NOU!!! DAT WIEL!!!"
Vraag me niet hoe, maar ik heb dus ondanks mijn onervarenheid de auto in veiligheid gebracht, en ben gewoon doorgereden. Terwijl de instructeur nog met ogen wagenwijd zat te gillen.
:HA:
Iedereen vlamt op zijn eigen moment.
Alle reacties Link kopieren
O en mijn meest helse rit was een week nadat ik mijn rijbewijs had. Ik kreeg een leaseauto van mn werk. Dat was ongeveer 70 km enkele reis, veel snelweg. Vriend nog vragen moet naar je werk toekomen en achter je aan rijden? Ik: Neuh dat lukt wel.

Ik reed de ring nog niet op of alleen maar file. In lesauto nooit file gereden...
Er was een ongeluk gebeurd. Vervolgens kon ik 20 km rijden en daarna weer alleen maar file ivm een concert in de stad waar ik woon. Ik kwam helemaal overspannen thuis na een rit van bijna 3 (!) uur. Ik ben zelfs nog Chinees gaan halen omdat ik zo laat was (what was I thinking?!) Toen belde ik mijn vriend vanaf de parkeerplaats om te vragen wat hij wilde en ik kon alleen maar janken!
Mijn rij-instructeur was gek op sensatie. Bij elke sirene moesten we achter de brandweer / ambulance aan om te kijken wat er was gebeurd.

Bij een vriendin van mij heeft hij zich een keer verstopt tussen het dashboard en de stoel. Zodat hij gebeld werd door een andere rij-instructeur die hem vroeg of hij wel wist dat z'n auto gestolen was :-)
lieno schreef:
18-05-2018 20:21
Mijn rij-instructeur was gek op sensatie. Bij elke sirene moesten we achter de brandweer / ambulance aan om te kijken wat er was gebeurd.

Bij een vriendin van mij heeft hij zich een keer verstopt tussen het dashboard en de stoel. Zodat hij gebeld werd door een andere rij-instructeur die hem vroeg of hij wel wist dat z'n auto gestolen was :-)
:HA:

Wel gevaarlijk lijkt mij. Maar toch.... :rofl:
Alle reacties Link kopieren
Courage-- schreef:
18-05-2018 19:27
.
Dat klinkt dus altijd heel leuk en logisch zo'n uitleg. Totdat je begrijpt waarom er met meetcorrecties gewerkt wordt.
.

.
Eh nou...?

Weet je, het gaat mij om de lés dat je altijd wat harder moet rijden dan de limiet. Waar slaat dat op? Ik heb in mijn 30-km zone woonwijk liever dat je 28 km/uur rijdt dan 35. De meeste lukt dat nog niet eens. Mentaliteitsdingetje.
Ik snap wel wat je bedoeld. Zeker in een woonwijk kan 30 km/u nog te hard zijn, als er kinderen aan het spelen zijn, oudere mensen de weg over steken, enz. Het is onvoorspelbaarder daar dan op de snelweg.

Verder mag ik dan nog niet zo lang mijn rijbewijs hebben maar ik ben een stuk ouder dan de gemiddelde leerling volgens mij. Ik weet wat verstandig rijgedrag is. En zelfs dat is geen leeftijdsgebonden iets want ik rij regelmatig snelweg en als ik daar sommige mensen zie rijden...
Alle reacties Link kopieren
daenerys79 schreef:
18-05-2018 19:49
Ik schreef eerder al over het examen waar ik de bus/trambaan op reed, maar achteraf gezien was dat examen al gedoemd te mislukken. Om de file te vermijden zou ik met de trein naar de stad komen waar ik af moest rijden want dat was best vroeg (9.00 ofzo). om 8.00 had ik nog rijles. kom ik bij de lesauto, bleek ik mijn legitimatie te zijn vergeten. konden we alsnog heen en weer door de file. Van het lessen kwam niet veel en het heen en weer naar huis was een grote stressbende.
Beter dat dan aan de tafel bij de examinator erachter komen dat je ID kaart net 2 dagen verlopen is terwijl je een gloednieuw paspoort thuis hebt liggen.. Door alle zenuwen totaal niet meer aan gedacht. Doei honderden euro's!
Alle reacties Link kopieren
lunasophie schreef:
18-05-2018 21:38
Beter dat dan aan de tafel bij de examinator erachter komen dat je ID kaart net 2 dagen verlopen is terwijl je een gloednieuw paspoort thuis hebt liggen.. Door alle zenuwen totaal niet meer aan gedacht. Doei honderden euro's!
oeh, dat is helemaal erg idd!
Don't cry, buy a bag and move on.
Alle reacties Link kopieren
lunasophie schreef:
18-05-2018 21:38
Beter dat dan aan de tafel bij de examinator erachter komen dat je ID kaart net 2 dagen verlopen is terwijl je een gloednieuw paspoort thuis hebt liggen.. Door alle zenuwen totaal niet meer aan gedacht. Doei honderden euro's!
Wat erg zeg. Dan baal je ook als een stekker. Kon niemand jouw paspoort nabrengen?
Nee heb je, ja kun je krijgen
Lang geleden, vorige eeuw.
Ik kon een proefexamen doen bij een collega van mijn instructeur.
Dat proefexamen was vrij duur. Ik hoopte er wat van te leren voor mijn echte examen.
Na afloop vroeg de fake examinator: "Wat is je beroep?"
Ik: "(bepaalde kantoorbaan)."
"Geen leraar?"
"Nee."
Ik reed slecht, zei hij. Daarom dacht hij dat ik leraar was.
Leraren waren de slechtste rijders.
En Surinaamse vrouwen. Sommige 20jarige Surinaamse meiden konden nog wel in een gewone auto rijden, maar de rest moest zo snel mogelijk in een automaat. Te eigenwijs, die Surinaamse vrouwen.
Ik was flabbergasted en ik schaam me dat ik er niets van heb gezegd.
anoniem_369727 wijzigde dit bericht op 18-05-2018 23:08
0.16% gewijzigd

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven