Viva mods, het is tijd voor excuses

28-10-2019 06:04 1268 berichten
Gisteren plaatste Meds een mooie OP over hoe het forum verloedert; dat je hier alleen nog maar met 38 add blockers kan forummen als je het enigszins openbaar wil doen omdat de liters sperma en de dildo's anders van je scherm af springen.
En dat dat niet alleen onhandig is, maar dat dat ook iets heel fundamenteels zegt over het vrouwbeeld dat viva uit wil dragen. Een vrouwbeeld waarin zij, en ik en anderen ook, ons niet herkennen. Waar de vrouw weer het poppetje is, en zo geil mogelijke stukjes typt, maar werkelijk interessante vrouw-gerelateerde onderwerpen geen plaats of ruimte krijgen.
En dat voor een merk dat zich ooit profileerde als 'voor vrouwen met een mening'.

Op dat topic werd door viva gereageerd met een ban voor Meds en een grote censuur actie. Ik weet nie hoe veel topics en posts er gisteren gewist zijn maar de mods moeten er zowat een muisarm van hebben.

SCHANDE viva. Het is tijd voor excuses: aan de lezers, aan de forummers, en natuurlijk aan meds. Ik wil het hier helemaal niet over meds persoonlijk hebbben, het gaat er om dat het faliekant de plank misslaat als een actieve forummer die een compleet gerechtvaardigde kritiek uit zo het zwijgen opgelegd wordt. We forummen toch niet in China?!
Het kán ook geen nieuwe kritiek zijn voor viva, want al zó vaak is er door mij en door anderen over dit onderwerp geklaagd.
Het modereren wat gisteren gebeurde toont een grote incompetentie. Maakt niet uit, kan een keer gebeuren. Op zondagavond is het vast bij jullie niet alle hens aan dek en diegene die er zat heeft een compleet verkeerde inschatting gemaakt. Maar: nu is het maandag.
Tijd voor een nieuwe reactie, een schone lei en een goed gesprek. Want wat zou ik dat graag eens met jullie aan gaan moderators van viva. En dan niet via de mail, maar gewoon hier, open en bloot, op het forum. Over wat het forum is, wat wij er willen lezen en schrijven en wat jullie er van aan het maken zijn, met alle rare 'op de man' regeltjes en liters sperma in de columns ernaast.

Ik hoop dat dat kan.
MissMaran schreef:
28-10-2019 06:26
Dan kun je toch beter de redactie schrijven ipv hier een topic openen..
Goed idee.
Heb ik gedaan met link naar dit topic
Alle reacties Link kopieren
MissMaran schreef:
28-10-2019 06:33
Ik snap het wel, het is toch geen platform om juist hier openlijk het blad neer te halen.. dat is hun merknaam, de reden dat ook het forum bestaat, als je dat op een ander merkgebonden forum doet lig je er ook zo af gok ik..
Ze zouden juist blij moeten zijn dat ze geen bakken met geld hoeven uit te geven voor marktonderzoek om te achterhalen waarom de oplagecijfers van het blad kelderen.

Ze krijgen hier gratis en voor niets advies.

Paarlen voor de zwijnen.
Eensch met al het bovenstaande.

En die ban voor Meds is natuurlijk ridicuul. Het enige 'persoonlijke' wat ze heeft geschreven over de redactiemedewerkers is dat ze jong zijn, en als dat al een reden is om uit je panty te schieten is het einde toch wel zoek niewaar. Bovendien is er voor de mods geen enkele reden om zich aangesproken te voelen, want ze schrijven toch zelf altijd in hun topic dat ze helaas geen enkele invloed uit kunnen oefenen op de titels en de inhoud van de spermablogjes. Dus waar die beledigde reactie ineens vandaan komt is mij een volslagen raadsel. En kom me ook niet aan met het expliciete taalgebruik in het stuk van Meds, want dat is rechtstreeks gekopieerd uit die vunzige stukjes die jullie zelf zo te vuur en te zwaard verdedigen.
Wat een goed en relevant topic is dit. Als Viva het blijft negeren, pikt de landelijke media het wellicht wel op. Misschien een goed item voor ‘ladiesnight’?
MissMaran schreef:
28-10-2019 06:33
Ik snap het wel, het is toch geen platform om juist hier openlijk het blad neer te halen.. dat is hun merknaam, de reden dat ook het forum bestaat, als je dat op een ander merkgebonden forum doet lig je er ook zo af gok ik..
Imo werd het blad niet neergehaald, maar opbouwende kritiek gegeven.
Door alles en iedereen te censureren hebben ze het zelf veel groter gemaakt dan het had hoeven zijn.

Als ze meds bericht hadden laten staan was er 1 topic geweest wat waarschijnlijk die zelfde avond was doodgebloed, zoals de meeste topics. En nu zijn er de hele nacht tientallen topics geopend en is er een veel breder publiek bereikt. PR technisch geen handige zet.
Iew Iew ik kom er nu pas achter dat Fleur "twee emmertjes sperma halen" Meijer een echt persoon lijkt te zijn. Ik dacht die vrouwen verzonnen waren
Helemaal mee eens, en belachelijk die ban.
Het wordt hiermee alleen maar extra duidelijk wat jullie willen uitstralen. Bah.
Alle reacties Link kopieren
dutchsuzanne schreef:
28-10-2019 06:22
Mooie post, 100% mee eens, ik zie nergens een provocatie naar viva medewerkers.
En honderden anderen met jou.
Maar blijkbaar zijn we allemaal erg slecht in begrijpend lezen.
Iets waar de Viva mods véél beter in zijn.(????) :sarcastic:
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Eames6 schreef:
28-10-2019 06:43
Wat een goed en relevant topic is dit. Als Viva het blijft negeren, pikt de landelijke media het wellicht wel op. Misschien een goed item voor ‘ladiesnight’?
Dit is een goeie inderdaad!
100% eens met iedereen hier. Er zijn toch legio interessante onderwerpen om iets over te schrijven? Maar nee, weggezet worden als hersenloos chickflick bingewatchende pikbehoeftige tutjes met als grootste zorg of ‘het wel past’ met verhaaltjes over meisjes wiens grootste zorg is dat ze al een dag droogstaan. Dat zijn we. Viva doet alsof ze een seksuele revolutie Ontketenen maar het tegenovergestelde is waar.
Iemand hier een trekken? Of gewoon op de bezemsteel heen?
Alle reacties Link kopieren
Wow ik heb iets gemist! Hele goede post en mooi verwoorde post van Meds. Ik schrik ervan dat dit in 2019 kan! Het is regelrechte censuur :@@:
Ook ik sluit mij aan bij al het bovenstaande.
Merk dat ik mij schaam om dit forum in bv de trein te lezen, dat doe ik niet meer. Als ik iets te ver scroll druipen de emmers ook echt van je scherm...

Alle hulde voor TO en Meds voor het netjes aangeven van het probleem.
ClumsyNinja schreef:
28-10-2019 06:08
De OP van Meds voor wie die gisteren gemist heeft:Vroeger (in de jaren 80) stond de VIVA bekend om haar feministische trekjes. Maar VIVA is niet met de tijd meegegaan, VIVA heeft 40 jaar aan feministische ontwikkeling gemist.

Wat is het probleem?
Laten we eens kijken naar de Lees Ook:

We zien het gezicht van ene Fleur, een goedlachse blondine, ze draagt zo te zien geen bovenkleding. De titel luidt: “hoeveel liter sperma denk je dat hier doorheen is gegaan?”.
Is Fleur inseminator bij het Friese Stamboekvee? Kunnen we lezen hoe zij zich staande houdt in de mannenwereld van de veeteelt? Welnee, fleur is een promiscue vrouw die met haar bff fantaseert over seks. Een nietszeggend artikeltje waarvan de redactie het nodig vindt om een uiterst suggestieve en expliciete tekst naast het gezicht van een vrouw te plaatsen.

Voorbeeld: erotisch verhaal: “ik was in shock, hoe moest dit ooit passen”? Een dilemma van een vrouw die een man treft met enorme handen en een dito lid. Een echt probleem? Lezen we hier hoe je moet omgaan met een man met een afwijkend geslachtsorgaan? Want het zou je gebeuren dat je droomman een micropenis heeft. Maar nee, “Morgen heb ik moeite met lopen” giebelt de schrijfster.

Kiki, kennen we natuurlijk ook, een gezonde hollandse meid die het liefst elke week een andere tampeloerus in haar papaya heeft. Van een vreemde in de kroeg, van de buurman, of desnoods van de baas. Het maakt kiki niet uit, condooms gebruikt ze niet, drugs wel en ze laat haar flamoesje ook niet regelmatig checken bij de GGD. Althans daar horen we haar nooit over. Heeft ze ook geen tijd voor want er zit alweer een loodgieter zijn waterpomptang in haar anus te proppen.

Ik denk dat de VIVA redactie te jong is om te begrijpen dat vrije seksualiteit iets anders is dan vrouwen constant wegzetten als geile wezens die immer op zoek zijn naar een penis. VIVA is niet mee ontwikkeld maar afgegleden naar de jaren 70, toen het normaal was om een auto te verkopen door er een vrouw in bikini op te leggen. Zo verzamelt VIVA nu clickbait door vrouwen te degraderen tot nymfomane, giebelende, altijd bereidwillige lustobjecten.

Vrije seksualiteit zou in dit tijdperk toch moeten gaan over:
- welk gesprek voer ik met mijn kinderen/ dochters over seksualiteit
- hoe kan je als vrouw genieten van seks
- seks na de menopauze of na een ziekte of als dingen anders gaan dan verwacht?
- seks na de bevalling of
- seksualiteit in andere culturen
- seksualiteit en liefde
- seksualiteit en gender
- wat als je nee zegt?
- kan ik wel een seksueel wezen zijn zonder gezien te worden als lustobject?
- seksualiteit na #metoo, wat doen we nu eigenlijk anders?

Beste VIVA redactie, praten of schrijven over seks is iets heel anders dan het oplepelen van goedkope pornoverhaaltjes.
Heeft dit tot een ban geleid???? :woa: :nope: Meds beschrijft exact wat Viva doet, Iin hun eigen taal en heeft daar terecht kritiek op. Al die stukjes in de Lees Ook zijn een aanfluiting.

Viva mods: schaam je! Biedt je excuses aan aan Meds, steek wat op van wat ze schrijft (want het klopt woord voor woord), draai haar ban terug en doe eens wat aan die verschrikkelijke Fleur, Kiki en andere Lees Ook meuk. Tijd om door het stof te gaan.

Meds: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
Alle reacties Link kopieren
Helemaal eens met de post van Meds en met de post van ClumsyNinja.
Ik zou wel eens willen horen van viva hoe zij hierop inhoudelijk reageren.
Alle reacties Link kopieren
Excuses zullen er nooit gemaakt worden door Viva/Sanoma. Als de mod van dienst straks wordt. Wordt dit topic vast ook gewist.
I’m doing superhero stuff. I’m staying focused. If anybody comes in here looking for trouble, oh, they’re going to meet my partners. We’re talking about paw and order.
Alle reacties Link kopieren
En ik zit regelmatig op het forum en ik scherm mijn scherm dus af omdat ik mij echt schaam voor al die rare Lees ook onderwerpen. Ik wil echt niet dat mijn dochter dit per ongeluk meeleest, wat een raar beeld krijgt zij dan van sex.

Valt mij wel op dat er nu geen sex onderwerpen staan :hyper:
Alle reacties Link kopieren
En Heel Belangrijk. Waarom het vrouwen niet lukt klaar te komen van penetratie. Want dat is toch het hoogste goed, klaarkomen op piemel. Gelukkig wordt er ook uitgelegd hoe je dat kan oefenen. Om een goede geile doos te worden die spuitend klaar komt tijdens het neuken.
Andere manieren zijn toch tja wat vrouwelijk of zo?
Alle reacties Link kopieren
Goh Viva. Om jullie te helpen om wat minder over sex te schrijven, hierbij inspiratie voor een artikel;
Ik krijg kritiek, wat doe ik.
Optie 1; ik ben het er helemaal niet mee eens: voer een discussie. Bv als iemand vindt dat de letters van het Viva logo niet zwart maar blauw moeten zijn.
Optie 2: is het kritiek die niet over iets gaat waar je wat aan kunt doen (Bv dat het regent terwijl je een tuinfeest geeft): negeren. Hooguit zeg je dankjewel voor je feedback.
Optie 3: Vind je het vervelend omdat het erg waar is en je er zelf van baalt en er toch niets aan kunt doen; probeer er dan toch eens iets aan doen. Neem de kritiek serieus, en verander. Dat was misschien wel nu een gepaste reactie.

Oh, en dan is er nog de oud-Russische methode. Dan verwijder je alles en iedereen die kritiek heeft naar Siberië. Voor twee dagen, twee weken of voor altijd. Is effectief gebleken maar zorgt voor opstand, repressie, gemist aan retrospectie; ofwel gezeik.

Je had je een boel ellende gespaard als je voor optie 1, 2 of 3 gekozen. Maar dat kun je nu toch alsnog.
Alle reacties Link kopieren
Je zou bijna gaan denken dat de redactie en de leiding van het vivaforum bestaat uit mannen. Anders is toch nauwelijks te verklaren waarom er zo veel en vaak vrouwonvriendelijke stukjes staan in de leesook, die bijna puur geschreven lijken te zijn om mannen op te geilen. En Meds, die dit terecht op een uitstekende en zeker niet persoonlijke manier aankaart, wordt geband??? @(
Alle reacties Link kopieren
Wow, compleet gemist dit gebeuren.

Maar alleen al om de op #teamMeds
Eames6 schreef:
28-10-2019 06:43
Wat een goed en relevant topic is dit. Als Viva het blijft negeren, pikt de landelijke media het wellicht wel op. Misschien een goed item voor ‘ladiesnight’?
Lijkt me een strak plan!!

Toen ik jarengeleden lid werd van dit forum had het nog als slogan: 'viva, voor vrouwen met een mening'. Die slogan hebben ze gelukkig weggehaald, want een mening mag je hier allang niet meer hebben.
Alle reacties Link kopieren
Maud*de*Braose schreef:
28-10-2019 06:26
Dit is simpelweg een goed stuk, waarin precies aangekaart wordt waar veel forumsters zich aan storen. Het platte, sletterige, onveilig in de rondte neukende vrouwbeeld dat Viva uitdraagt is aanstootgevend.
Blijkbaar is voor Viva het toppunt van emancipatie dat een vrouw zich alleen nog kan gedragen als de geile fantasie van een oversekte puber. Nou, bedankt Viva, dat jullie zo denigrerend en ordinair over vrouwen denken.
[...]
In het geval dat de redactie van de Viva website daadwerkelijk een beeld neerzet dat door jonge vrouwen van vandaag wordt gezien als onafhankelijkheid en emancipatie van vrouwen, is het nog ernstiger en nóg harder nodig om daarover met elkaar in gesprek te gaan. In dat geval zou het van moed en verantwoordelijkheidszin getuigen als Viva redactieleden hierover met forummers in gesprek gaan.

Want vinden jullie - redactieleden - het ook niet op zijn zachtst gezegd verontrustend dat vrouwen zo worden neergezet?
Zouden jullie zélf zo beschreven willen worden? En zo ja, wat vinden jullie daarin dan om te respecteren, waarderen en stimuleren?
Alle reacties Link kopieren
MissMaran schreef:
28-10-2019 06:33
Ik snap het wel, het is toch geen platform om juist hier openlijk het blad neer te halen.. dat is hun merknaam, de reden dat ook het forum bestaat, als je dat op een ander merkgebonden forum doet lig je er ook zo af gok ik..
Als nou íets geweldig voor Viva zou pleiten, is het dat openlijk een respectvolle discussie gevoerd kan worden op het forum zelf over de beeldvorming van vrouwen en hoe de redactie van Viva daar aan bij wil dragen.
Niet te geloven dit, we leven toch niet in China?
Ik was verbaasd dat ik, en met mij een hoop andere dames hier niet geband zijn, na onze pittige acties van gisteren avond.

Dat er nog geen excuses zijn gemaakt door de Mods is belachelijk en kinderachtig.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven