Viva mods, het is tijd voor excuses

28-10-2019 06:04 1268 berichten
Gisteren plaatste Meds een mooie OP over hoe het forum verloedert; dat je hier alleen nog maar met 38 add blockers kan forummen als je het enigszins openbaar wil doen omdat de liters sperma en de dildo's anders van je scherm af springen.
En dat dat niet alleen onhandig is, maar dat dat ook iets heel fundamenteels zegt over het vrouwbeeld dat viva uit wil dragen. Een vrouwbeeld waarin zij, en ik en anderen ook, ons niet herkennen. Waar de vrouw weer het poppetje is, en zo geil mogelijke stukjes typt, maar werkelijk interessante vrouw-gerelateerde onderwerpen geen plaats of ruimte krijgen.
En dat voor een merk dat zich ooit profileerde als 'voor vrouwen met een mening'.

Op dat topic werd door viva gereageerd met een ban voor Meds en een grote censuur actie. Ik weet nie hoe veel topics en posts er gisteren gewist zijn maar de mods moeten er zowat een muisarm van hebben.

SCHANDE viva. Het is tijd voor excuses: aan de lezers, aan de forummers, en natuurlijk aan meds. Ik wil het hier helemaal niet over meds persoonlijk hebbben, het gaat er om dat het faliekant de plank misslaat als een actieve forummer die een compleet gerechtvaardigde kritiek uit zo het zwijgen opgelegd wordt. We forummen toch niet in China?!
Het kán ook geen nieuwe kritiek zijn voor viva, want al zó vaak is er door mij en door anderen over dit onderwerp geklaagd.
Het modereren wat gisteren gebeurde toont een grote incompetentie. Maakt niet uit, kan een keer gebeuren. Op zondagavond is het vast bij jullie niet alle hens aan dek en diegene die er zat heeft een compleet verkeerde inschatting gemaakt. Maar: nu is het maandag.
Tijd voor een nieuwe reactie, een schone lei en een goed gesprek. Want wat zou ik dat graag eens met jullie aan gaan moderators van viva. En dan niet via de mail, maar gewoon hier, open en bloot, op het forum. Over wat het forum is, wat wij er willen lezen en schrijven en wat jullie er van aan het maken zijn, met alle rare 'op de man' regeltjes en liters sperma in de columns ernaast.

Ik hoop dat dat kan.
Ik wil wel solliciteren als columnist en verhaaltjesschrijver, Viva. Ik kan én schrijven én ik ben een echte, geemancipeerde vrouw, echtgenote, moeder (dus jullie doelgroep) en ben wars van onfeministische toestanden.
Alle reacties Link kopieren
Wie heeft een link van de hele OP tekst die meds had? Een screenshot oid?
quattro-stagioni schreef:
28-10-2019 07:50
M.i. is er een heel verschil tussen wat Meds heeft geschreven en wat jij regelmatig op het forum slingert...
Ik snap je wens tot meer conformisme, maar niet iedereen heeft dezelfde mening of brengt dat op dezelfde manier als jij. Dat is nog geen reden voor een ban.

Bovendien heb ik de laatste 2x gevraagd waar de ban voor was. Dat konden de moderators niet uitleggen. Lijkt me hetzelfde probleem als hier. En een daaropvolgend probleem dat er geen enkele discussie mogelijk is over het moderatorbeleid.

Ik bedacht me trouwens nog een oplossing: het zou fijn zijn als de moderators niet anoniem zouden zijn!
Mooie post Clumsy. Het is een schande wat er gisteravond is gebeurd. Modtopic nog dicht, Meds nog geband en Fleur Meyer nog steeds prominent aanwezig in de Lees ook...
anoniem_392028 wijzigde dit bericht op 29-10-2019 15:41
Reden: geen excuses meer nodig. Het is me duidelijk.
8.24% gewijzigd
Nouschi schreef:
28-10-2019 07:32
Gut, er zal maar eens een intelligente post op het forum staan...

Ga je diep diep schamen mods!
+ 1
Sjulia: even teruglezen, is hier neergezet.
anoniem_386798 wijzigde dit bericht op 28-10-2019 08:41
11.28% gewijzigd
Sjulia schreef:
28-10-2019 08:28
Het is geschreven door vrouwen, voor vrouwen, maar eigenlijk voor mannen, die opgewonden raken van het idee dat wij zo zijn. Dat is wat ik er altijd van heb gedacht. Het draagt een zogenaamd feministisch vrijgevochten jasje, maar uiteindelijk is het niet zoveel anders als een half naakt model die danst in een videoclip van een rapper.
Precies.
En Viva is niet de enige organisatie die dit doet, helaas.
Alle reacties Link kopieren
.
blijfgewoonbianca wijzigde dit bericht op 28-10-2019 08:45
Reden: .
99.10% gewijzigd
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Iets anders trouwens: ik krijg een stuk minder irritante advertenties. Krijgen veel forummers die advertenties ook niet omdat het wordt bepaald op iemands zoekgeschiedenis?
Alle reacties Link kopieren
Bombus-Sylvarum schreef:
28-10-2019 07:47
Eens met het topic dat in de kern over het ban-beleid gaat.
[...]
Wat mij betreft gaat dit topic NIET over het ban-beleid, maar over de beeldvorming van vrouwen door - o.a. Viva - in onze samenleving.
Bombus-Sylvarum schreef:
28-10-2019 08:44
Iets anders trouwens: ik krijg een stuk minder irritante advertenties. Krijgen veel forummers die advertenties ook niet omdat het wordt bepaald op iemands zoekgeschiedenis?
Ik google blijkbaar de hele dag dildo's
Alle reacties Link kopieren
blijfgewoonbianca schreef:
28-10-2019 08:43
.
Ja heb het. Wou even een screenshot doorsturen aan mijn moeder :-D
Alle reacties Link kopieren
Bombus-Sylvarum schreef:
28-10-2019 08:44
Iets anders trouwens: ik krijg een stuk minder irritante advertenties. Krijgen veel forummers die advertenties ook niet omdat het wordt bepaald op iemands zoekgeschiedenis?
Ik Google niet op dildo’s en toch krijg ik dildo’s te zien. Is een advertentie van Viva zelf.
¡Apagando las luces!
Hear hear :worship:

Ook ik erger me al tijden aan de manier waarop vrouwen/meisjes worden weg gezet in de stukjes. Eigenlijk alles wat hierboven door alle anderen is gezegd.

Bovendien heb ik het gevoel dat het lukrake ban-beleid er ook toe heeft geleid dat het forum een stuk minder actief is geworden. Eerder kon je dagen vullen met forummen, in verschillende echt interessante discussies. Ik denk dat al heel veel mensen met hun voeten hebben gestemd en zijn verdwenen.

Maar ik begin een beetje het gevoel te krijgen dat het forum voor Sanoma 0 prioriteit heeft en er dus een klein clubje jonge (dus goedkope) krachten in een hoekje nog dit forum zit moderaten. Dat men ook geen onderdeel is van de grotere redactie, maar een soort aanhangsel waar men nog niet de stekker uit wil trekken, maar ook zeker niet in wil investeren (een keer een technische update zou immers ook geen gek idee zijn). En dus worden de mods click bait flut opgedrongen, want ja, dan leveren de clicks nog iets op.

Ik vraag me af hoeveel invloed de mods echt hebben hierop.

@mods: misschien kunnen jullie dit allemaal ook eens aangeven aan jullie marketingafdeling. Die zal vast eea weten over klantloyaliteit. Veel mensen komen hier al jaren! Ik schrijf zelf ook al 10 jaar mee, maar ik ken er heel veel die al veel langer meeschrijven. Andere merken zouden een moord doen voor deze mate van klantloyaliteit.
Alle reacties Link kopieren
Case-je schreef:
28-10-2019 08:45
Wat mij betreft gaat dit topic NIET over het ban-beleid, maar over de beeldvorming van vrouwen door - o.a. Viva - in onze samenleving.
Eens en waarvan Viva vindt dat zij worden geschoffeerd als zij aangesproken worden op het vrouwbeeld dat zij hier bewust plaatsen
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Sjulia schreef:
28-10-2019 08:39
Wie heeft een link van de hele OP tekst die meds had? Een screenshot oid?
Sjulia, snel lezen. Anders is deze post ook weer leeggehaald.
https://www.klacht.nl/sanoma/klacht/een ... er-geband/
Alle reacties Link kopieren
Ik gebruik op mijn telefoon een aparte app zodat ik de advertenties en lees ook op viva niet hoeft te zien. Voor alle andere sites is de standaardbrowser prima maar bij het vivaforum word ik dan overspoeld door troep die ik niet wil lezen. Dat zegt genoeg over het niveau van viva.
Wow, wat zie jij er vandaag geweldig uit!
Als Viva het censureren, bannen en negeren als oplossing van het door Meds beschreven probleem ziet moeten jullie misschien een plek zoeken waar ze dit niet kunnen doen. Laat Meds (of iemand anders) dit omschrijven tot een iets breder opiniestuk met Viva als voorbeeld en slinger het het web op. Let Facebook and Twitter be your friends. Zelfs ik, als 'onveilig in de rondte neukende ik jongedame' zou dit delen/retweeten/liken. Het is gewoon een relevante discussie. Jammer dat de mods bij Viva dat niet kunnen inzien.
Alle reacties Link kopieren
De topics schoten gister als paddestoelen uit de grond (of als sperma in de emmer?), nu is alles weg. Totale censuur. Dat alléén al is, los van het onderwerp, te triest voor woorden.

Ik zal de tekst van Meds nog maar eens plakken, verspreid het woord! :shout:

Vroeger (in de jaren 80) stond de VIVA bekend om haar feministische trekjes. Maar VIVA is niet met de tijd meegegaan, VIVA heeft 40 jaar aan feministische ontwikkeling gemist.

Wat is het probleem?
Laten we eens kijken naar de Lees Ook:

We zien het gezicht van ene Fleur, een goedlachse blondine, ze draagt zo te zien geen bovenkleding. De titel luidt: “hoeveel liter sperma denk je dat hier doorheen is gegaan?”.
Is Fleur inseminator bij het Friese Stamboekvee? Kunnen we lezen hoe zij zich staande houdt in de mannenwereld van de veeteelt? Welnee, fleur is een promiscue vrouw die met haar bff fantaseert over seks. Een nietszeggend artikeltje waarvan de redactie het nodig vindt om een uiterst suggestieve en expliciete tekst naast het gezicht van een vrouw te plaatsen.

Voorbeeld: erotisch verhaal: “ik was in shock, hoe moest dit ooit passen”? Een dilemma van een vrouw die een man treft met enorme handen en een dito lid. Een echt probleem? Lezen we hier hoe je moet omgaan met een man met een afwijkend geslachtsorgaan? Want het zou je gebeuren dat je droomman een micropenis heeft. Maar nee, “Morgen heb ik moeite met lopen” giebelt de schrijfster.

Kiki, kennen we natuurlijk ook, een gezonde hollandse meid die het liefst elke week een andere tampeloerus in haar papaya heeft. Van een vreemde in de kroeg, van de buurman, of desnoods van de baas. Het maakt kiki niet uit, condooms gebruikt ze niet, drugs wel en ze laat haar flamoesje ook niet regelmatig checken bij de GGD. Althans daar horen we haar nooit over. Heeft ze ook geen tijd voor want er zit alweer een loodgieter zijn waterpomptang in haar anus te proppen.

Ik denk dat de VIVA redactie te jong is om te begrijpen dat vrije seksualiteit iets anders is dan vrouwen constant wegzetten als geile wezens die immer op zoek zijn naar een penis. VIVA is niet mee ontwikkeld maar afgegleden naar de jaren 70, toen het normaal was om een auto te verkopen door er een vrouw in bikini op te leggen. Zo verzamelt VIVA nu clickbait door vrouwen te degraderen tot nymfomane, giebelende, altijd bereidwillige lustobjecten.

Vrije seksualiteit zou in dit tijdperk toch moeten gaan over:
- welk gesprek voer ik met mijn kinderen/ dochters over seksualiteit
- hoe kan je als vrouw genieten van seks
- seks na de menopauze of na een ziekte of als dingen anders gaan dan verwacht?
- seks na de bevalling of
- seksualiteit in andere culturen
- seksualiteit en liefde
- seksualiteit en gender
- wat als je nee zegt?
- kan ik wel een seksueel wezen zijn zonder gezien te worden als lustobject?
- seksualiteit na #metoo, wat doen we nu eigenlijk anders?

Beste VIVA redactie, praten of schrijven over seks is iets heel anders dan het oplepelen van goedkope pornoverhaaltjes
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
In memoriam AnnA_C
Case-je schreef:
28-10-2019 08:45
Wat mij betreft gaat dit topic NIET over het ban-beleid, maar over de beeldvorming van vrouwen door - o.a. Viva - in onze samenleving.
Eens, en daar heeft Meds een goed stuk over geschreven!
_Ellen_ schreef:
28-10-2019 08:58
Als Viva het censureren, bannen en negeren als oplossing van het door Meds beschreven probleem ziet moeten jullie misschien een plek zoeken waar ze dit niet kunnen doen. Laat Meds (of iemand anders) dit omschrijven tot een iets breder opiniestuk met Viva als voorbeeld en slinger het het web op. Let Facebook and Twitter be your friends. Zelfs ik, als 'onveilig in de rondte neukende ik jongedame' zou dit delen/retweeten/liken. Het is gewoon een relevante discussie. Jammer dat de mods bij Viva dat niet kunnen inzien.
Dit is al gebeurd
Alle reacties Link kopieren
Eens met bijna al het bovenstaande en vooral met de haarscherpe analyse van Meds.
Alle reacties Link kopieren
Wat sneu van Viva om haar te bannen!!
Dan zet je jezelf echt te kijk zeg.
Ze kunnen wissen wat ze willen, maar eens gelezen, blijft gelezen. Eens met Meds en alle anderen.
Alle reacties Link kopieren
Zou leuk zijn als deze ban werd opgepikt door de media.
Even kijken of ik het ergens kan tippen.
Het valt me nog mee dat ze dit topic nog niet verwijderd hebben.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven