Duistere hoofdstuk van mijn leven bijna voorbij

03-10-2023 13:19 89 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Intro: Zware psychose en opname van zomer 2020

De afgelopen drie jaren zijn mijn meest zware en duistere jaren geweest van mijn hele volwassen dus sinds van ik 18 ben geworden en in Utrecht ben komen wonen als Curaçaose immigrant om te studeren.Mijn allerlaatste en misschien de zwaarste psychotische episode die ik heb gehad ooit begon drie jaren geleden in de zomer van 2020. Ik werd gedwongen opgenomen in Altrecht HIC5 gesloten unit, HIC staat voor High Intensity Care en HIC5 is helemaal op de bovengenoemde verdieping van de beruchte “toren” val Altrecht, waar alle acute patienten die te gevaarlijk of onvoorspelbaar zijn voor hun eigen veiligheid of de veiligheid van anderen worden opgenomen en zonder vrijheden en weinig autonomie hele dag door moeten verblijven als gevangen dieren in een kooi.

Het kan echt een hel zijn daar binnen, dat kan ik je alvast vertellen. In mijn geval was ik al in een krankzinnige toestand en tijdens deze laatste psychose heb heel veel schade gedaan ook en mijn sociale en privéleven omdat ik allerlei berichten ben gaan sturen die ik niet had moeten sturen en ik heb mensen zitten uitschelden of angst aan zitten jagen dat tot de dag van vandaag ik veel oude banden en relaties die ik toen in mijn wilsonbekwame toestand kapot heb zitten maken en mijn de lang opgebouwde goede reputatie die ik nog had helemaal te verwoesten zonder dat ik doorhad wat ik echt aan het doen was toen. Na ongeveer vier maanden daarbinnen te hebben gezeten werd ik eindelijk rustig en stabiel genoeg in mijn woorden en gedrag, dat ik weer naar mijn eigen mocht om daar verder te herstellen. Ik was de acute fase van mijn psychose voorbij, maar dat is pas echt het begin van de ellende die mij te wachten stond.

Herstelfase na opname: “Hell is a state of mind.”

Psychose hebben is een hele zware klap voor je hersenen en als je weer nuchter en helder kan nadenken en normaal kan gedragen, betekent dat dat alles al voorbij is en dat je makkelijk je normale leven kan hervatten. Nee, toen ik weer thuis mocht slapen rond begin september 2020, was ik de wanhoop nabije. Wakker zijn was al ondraaglijk zwaar. Ik wilde zeer letterlijk dood en mijn depressie was zo overheersend dat ik me niet kon voorstellen dat het ooit nog goed kon komen met mijn leven. Ik heb vrijwel alle vriendschappen en sociale relaties ik nog had en dierbaar voor mij waren verloren. Ik had alleen 1 hele goede vriend die ik nog steeds beschouw als mijn allerbeste vriend ooit, die mij regelmatig kwam bezoeken en zijn best deed om er voor mij te zijn zover hij dat kan.

Ik heb heel serieus een serieuze poging gedaan om mijn eigen leven te beëindigen, ik ga daarover niks vertellen want dat mag niet van fok. Ik heb het die serieuze poging overleefd vanwege dom geluk, ik kwam heel dichtbij de dood en het deed pijn! Voor degene die dit niet weten, jezelf succesvol dood maken is verdomd moeilijk al wil je het ook serieus doen. Ik durfde geen tweede serieuze poging te doen omdat ik bang was dat het heel pijn zou doen en misschien gaat er weer iets mis en overleef ik het met blijvende schade. Ik had ook nog een euthanasieaanvraag gaande maar ik kreeg binnen 3 maanden te horen dat mijn aanvraag is geweigerd na een eerste onderzoekende gesprek met mijn behandelen, ze zeiden dat mijn lijden wel als ondraaglijk kan worden ervaren, maar er is geen sprake van uitzichtloosheid en dat is een pré om een euthanasieaanvraag toegekend te krijgen. Ze zeiden dat ik het moest volhouden en dat ik in alle waarschijnlijk zal herstellen en weer een gelukkig leven kan opbouwen.

Ik wil even benadrukken dat ze gelijk hadden daarin. Ik sta nu veel mooier in mijn leven en ik ben heel gelukkig moet hoe alles aan het gaan is, maar ik ben nog verre van waar ik wil zijn. Ik ben blij dat mijn euthanasieaanvraag geweigerd nu op dit moment, maar toen in die periode kon er weinig mee. De ondraaglijke emotionele pijn en overheersende duisternis binnenin mij waardoor ik alle plezier, genot en vreugde gewoon domweg niet meer kon voelen of ervaren, hoe lang kan ik dat volhouden? Toen in die periode was ik nog net aan het begin van mijn herstel het zou minstens en jaar, eigen zelfs meer, voordat ik enigszins genoeg hersteld dat ik een beetje normaal kon voelen en het bestaan kon vertragen. Hoe moest ik dit overleven totdat de ellende verlichte?

Decadentie en hedonisme als enige uitweg: Korte termijn verlossing belemmert lange termijn herstel

Ik heb een oplossing kunnen met hulp van mijn enige overgebleven echte vriend. Het is echt een slechte oplossing en ik zou niet zomaar aanraden aan anderen om te doen, maar ik was de wanhoop nabije en ik had anders, dus… ik ging drugs gebruiken. Heel veel drugs, hele zware harddrugs, van alles geprobeerd behalve heroine en crack. Voor de rest heb ik alles gebruikt wat te vinden was in de illegale straathandel. Ik heb een verhoogde respect gekregen voor Marokkanen in Utrecht trouwens, die zijn nu echt de bazen in deze sector op dit moment, in Utrecht tenminste.

Even fast forward nu drie jaren later:

Wonderbaarlijk genoeg zoals de deskundigen wel hebben voorspeld maar voor mij toen onvoorstelbaar en gevoelsmatig niet te geloven viel, is mijn leven nu veel beter en ik heb zoveel opgebouwd op alle levensterreinen. Ik heb nu weer een heilige rijke dynamische sociale netwerk vol met leuke aantrekkelijke en sympathieke mensen die mij mogen en goedgunstig zijn. De liefde van mijn leven waar ik jaar lang geen contact meer had kwam twee jaren geleden weer terug in mijn leven en ik wil haar nooit meer kwijt. Ik ben dit jaar weer begonnen met werk en ook vier dagen per week gaan sporten, Ik ben best wat afgevallen en mijn armen zijn echt sterk en gespierd aan het worden.

Alleen heb ik nog een laatste overblijfsel van mijn duistere periode waarvan ik nog veel moeite heb om achter me te zetten: verslaving aan zware harddrugs. Ik ben al twee keer opgenomen geweest in een afkickkliniek maar er ging telkens iets mis waardoor ik niet van mijn verslaving af was gekomen.Vanaf aankomende dinsdag begin ik met twee weken durende detox opname in Altrecht afdeling P&V. Ik weet zeker dat zodra ik hiermee, mijn drugsprobleem definitief opgelost zal worden en ik ga nooit meer drugs toelaten in mijn leven. Het einde is nabij, ik zie het licht aan de einde van de tunnel.

Mijn toekomstplannen (tips en adviezen zijn welkom, meedenken wordt heel erg gewaardeerd):

Zodra ik uit de detox kom wil ik mijn sportdoelen gaan hervatten. Ik ben begin van deze zomer gestopt met sporten tijdelijk omdat het gewoon niet meer lukte om mijn focus en discipline te behouden vanwege mijn drugsverslavingen die erger waren geworden toen. Ik was de eerste zes maanden van dit jaar heel goed bezig met sport en iedereen ken merkbaar aan mij zien dat ik slanker en gespierder aan worden was, op weg naar naar mijn lichaam was in mijn twintigersjaren. Ik zeg dit niet om op te scheppen, maar op mijn fysieke top tussen de leeftijd van 23 t/m 29 had ik het gespierde lichaam van een Griekse God. Ik had bloedserieus kunnen voordoen alsof ik een betaalde fitnessmodel was en mensen zouden me geloven. Exen van toen en vrouwtjes die ik in die periode heb gehad prezen mijn lichaam en gingen zelfs zo ver om alles te willen betalen voor mij zolang ik bij hen bleef. Er zijn momenten waar ik langs een school liep in een strakke t-shirt met korte mauwen en tienermeisjes fluiten me na schreeuwden naar mij alsof ik een stuk vlees was of een bekende beroemdheid waarvan ze op de foto mee wou zoiets.

Ik wil weer doelbewust naar zo’n lichaam toewerken en dat kan ik ook, ik weet het zeker. Ik ben nu 35 en het zal niet zo hard gaan als toen ik 23 was, maar ik kan nog steeds met de juiste dieet en strak aan een strenge fitness regime houden die ik z min mogelijk overslaat. Ik heb al een sport en voedingcoach ingehuurd die ik betaal om mij te begeleiden en ervoor zorgt dat ik mijn fitness en lichaamsdoelen bereikt. Heeft iemand hier ervaren mee? Wie van mijn mijn medefokkers is halverwege de dertig of ouder en heeft rond die leeftijd begonnen met heel gedisciplineerd sporten en goed eten om een mooie gespierde en afgetrainde lichaam te krijgen? Is het je gelukt of ben je er nog steeds me bezig? Wat zijn de valkuilen of obstakels die mij kunnen belemmeren om dit goed te doen of vol te houden? Ik lees graag alle ervaring van anderen aub!
Alle reacties Link kopieren Quote
Je zit hier niet op Fok.
Alle reacties Link kopieren Quote
Is dit een feuilleton?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk dat je hele kleine stappen moet zetten.
Je moet nog 7 dagen voor je naar de detox mag.

Wat ga je deze 7 dagen doen in de voorbereiding op detox? Ga je juist nog een keer alle remmen los voor het 'nooit meer mag' of ga je alvast rustig toewerken naar helemaal niets meer door alvast te minderen deze week?

En na detox begint het pas he? Het mentale gevecht om niet terug te willen vallen. Ga je dan een dagbesteding volgen? Je nuttig maken in de maatschappij en jezelf moe werken, zodat je je nieuwe leven wat je voor ogen hebt ook waar kunt maken?

Probeer eerst vandaag door te komen.
Kijk je daarna weer verder.
I will not let anyone walk through my mind with their dirty feet
- Ghandi-
Alle reacties Link kopieren Quote
Je verwacht hier "medefokkers" te vinden?
Dat het maar snel woensdag mogen worden...
Alle reacties Link kopieren Quote
Drama drama bla bla iemand ervaring? En dan: hoe zorg ik dat ik er van buiten tenminste goed aan toe lijk....
Dus... nadat je innerlijk het zo zwaar hebt gehad wil je graag weten hoe je het maximale uit je uiterlijk haalt? Really?
Lorem Ipsum
Alle reacties Link kopieren Quote
Mooi, en weer door
Alle reacties Link kopieren Quote
Ligt er nu een beetje dik op dat je de "vrouwtjes" hier een beetje wil komen opnaaien met je fok verhaal.
Vorige topic was niet voldoende ?
Even if you are on the right track, you will get run over if you just sit there.”
Alle reacties Link kopieren Quote
Een detox is geen oplossing voor je verslaving. Dat je dit niet beseft betekent dat je nog een hele lange weg te gaan hebt. Succes ermee. En laat voortaan geen essentiële info weg als je een huiltopic opent.
.
.
anoniem_655bb2d510698 wijzigde dit bericht op 19-10-2023 21:05
Reden: Iets teveel info.
99.83% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vond het wel een interessant inkijkje.
Veel succes en sterkte!
henk-und-roelie wijzigde dit bericht op 03-10-2023 13:46
0.76% gewijzigd
Get on, boogie, turnin' me on
(Shine up, shine up) - Doris D And the Pins
Alle reacties Link kopieren Quote
Vage shit.
Alle reacties Link kopieren Quote
Doreia* schreef:
03-10-2023 13:29
Ik denk dat je hele kleine stappen moet zetten.
Je moet nog 7 dagen voor je naar de detox mag.

Wat ga je deze 7 dagen doen in de voorbereiding op detox? Ga je juist nog een keer alle remmen los voor het 'nooit meer mag' of ga je alvast rustig toewerken naar helemaal niets meer door alvast te minderen deze week?

En na detox begint het pas he? Het mentale gevecht om niet terug te willen vallen. Ga je dan een dagbesteding volgen? Je nuttig maken in de maatschappij en jezelf moe werken, zodat je je nieuwe leven wat je voor ogen hebt ook waar kunt maken?

Probeer eerst vandaag door te komen.
Kijk je daarna weer verder.
Mijn detox begint morgen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ros_van_Raechter schreef:
03-10-2023 13:47
Mijn detox begint morgen.
Ok. Er staat in je tekst namelijk volgende week dinsdag, vandaar.

Wat doe je deze dag in voorbereiding op morgen? Welke kant kies je? En lees verder de post van de persoon die je heeft herkent. Blijf je herinneren wat je allemaal geleerd hebt om stabiel te blijven.
I will not let anyone walk through my mind with their dirty feet
- Ghandi-
Alle reacties Link kopieren Quote
veel succes - hoop dat je e.e.a. weer op de rit krijgt en daar goede hulp bij krijgt
Even if you are on the right track, you will get run over if you just sit there.”
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ken Utrecht en ook Altrecht toch best aardig, maar wat is de “beruchte” toren van altrecht? 🤔
Alle reacties Link kopieren Quote
Vanillana schreef:
03-10-2023 13:27
Is dit een feuilleton?

Ssst. Zit te genieten hier. :popcorn:
It won't stop until you wise up
Irregular_Choice schreef:
03-10-2023 13:52
Ik ken Utrecht en ook Altrecht toch best aardig, maar wat is de “beruchte” toren van altrecht? 🤔
Ik denk dat hij de bovenste twee etages van Altrecht in het centrum bedoeld. Met dat hek eromheen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Principessa schreef:
03-10-2023 13:45
Ik ken jou, herken je van de foto. Ik hou het een beetje vaag, want in tegenstelling tot jou wil ik niet herkenbaar zijn op internet. Daarom wissel ik ook regelmatig van nick.
Anyway, we hebben wel eens gekletst voor de deur bij Altrecht, toen ik daar zelf nog onder behandeling was.
Dat je zulke lange lappen tekst op allerlei fora zet, vind ik eigenlijk best zorgelijk. Waarom doe je dat? Weet je behandelaar dat je zo bezig bent je verhaal naar buiten te brengen? Onthoud dat alles wat je schrijft, later ook door b.v. potentiële werkgevers gelezen kan worden.
Je vraagt om tips voor als je uit de detox komt. Ik kan alleen maar zeggen: stap voor stap. Stel je doelen bij, want wat je nu wilt lijkt onmogelijk. Eerst afkicken, daarna om leren gaan met een leven zonder drugs. En, het allerbelangrijkste: stabiel blijven, wat (zoals je weet) al bergen energie kost. Daarbij is sporten zeker helpend, maar sport om gezond te worden/blijven. Dat je daardoor eventueel een "beter" lichaam krijgt, is een leuk bijkomend voordeel, maar moet niet je doel zijn.
Je weet wat nodig is bij psychosegevoeligheid: regelmaat, weinig prikkels, medicatie, hulpverlening, voldoende slaap, beweging. Begin daarmee.
Sterkte!
Dit verhaal wou ik op fok posten, maar ik ben daar geband.

Leuk dat je mij herkent, ik denk dat er best wat mensen zijn die weten wie ik ben in Utrecht zeker in de GGZ/psychiatrie wereldje en subcultuur van wat steeds meer zichtbaar wordt in de mainstream samenleving. De volgende grote emancipatiebeweging van vanuit de psychiatrie komen, ik durf hierop te wedden.

Ik weet niet wie je bent en ik respecteer je wens om anoniem te blijven. Als je mij in het echt kent, weet je hopelijk ook dat ik een goed persoon ben en dat ik mijn best doet voor anderen die het ook moeilijk hebben. Laat jouw beeld van mij niet negatief gekleurd worden door mijn topics online, ik heb een uitlaatklep nodig juist omdat ik in mijn echte leven weinig kan bespreken met mijn familie helaas. Curaçaose cultuur is meedogenloos hard en neerbuigend hoe ze met psychiatrische patiënten omgaan. Zelfs mijn eigen moeder kan ik niet op rekenen voor een luisterende oor en begrip. C’est la vie 😪!
Alle reacties Link kopieren Quote
Na je detox begint het pas. Wat dom om met drugs te beginnen als je psychose gevoelig bent.
Light thinks it travels faster than anything but it is wrong. No matter how fast light travels, it finds the darkness has always got there first, and is waiting for it.
Alle reacties Link kopieren Quote
impala schreef:
03-10-2023 13:43
Een detox is geen oplossing voor je verslaving. Dat je dit niet beseft betekent dat je nog een hele lange weg te gaan hebt. Succes ermee. En laat voortaan geen essentiële info weg als je een huiltopic opent.
Ik ga veel meer doen dan alleen detox, dat is meer het begin.
Alle reacties Link kopieren Quote
impala schreef:
03-10-2023 13:43
Een detox is geen oplossing voor je verslaving. Dat je dit niet beseft betekent dat je nog een hele lange weg te gaan hebt. Succes ermee. En laat voortaan geen essentiële info weg als je een huiltopic opent.
Ik ga veel meer doen dan alleen detox, dat is meer het begin.
Alle reacties Link kopieren Quote
Moiren schreef:
03-10-2023 14:01
Na je detox begint het pas. Wat dom om met drugs te beginnen als je psychose gevoelig bent.
Toch beter dan zelfmoord of euthanasie, maar ik had het zeker niet moeten doen. Je hebt gelijk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Moiren schreef:
03-10-2023 14:01
Na je detox begint het pas. Wat dom om met drugs te beginnen als je psychose gevoelig bent.
Toch beter dan zelfmoord of euthanasie, maar ik had het zeker niet moeten doen. Je hebt gelijk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ros_van_Raechter schreef:
03-10-2023 14:03
Toch beter dan zelfmoord of euthanasie, maar ik had het zeker niet moeten doen. Je hebt gelijk.
Hoezo? Wat voor leven heb je nou als junk?
Light thinks it travels faster than anything but it is wrong. No matter how fast light travels, it finds the darkness has always got there first, and is waiting for it.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven