Weet even geen raad meer ...

11-01-2019 11:42 293 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik zou graag advies van jullie willen over dit onderwerp.

Er zijn wat dingetjes gebeurd deze week en daar door moest ik de Volgende dag naar de crisisdienst gaan voor een gesprek, ik had alles op papier opgeschreven waar ik tegen aanloop/mee zit (o.a. probleem met liegen, slecht met geld kunnen omgaan/veel schulden, depressief, veel gepest vroeger, laag zelfbeeld, slechte eetlust/slecht slaapritme enz.)

Omdat ik mezelf goed kon onderbouwen kreeg ik het gevoel dat ze me niet serieus namen. Mijn doel was van het gesprek dat er tenminste een oplossing zou komen, ik zat zelf te denken aan een opname voor mijn problemen maar dat idee werd al snel uit mijn hoofd gehaald omdat ik niet verward genoeg zou zijn. Later kwam er een psychiater bij het gesprek en die wou mij slaapmedicatie voorschrijven maar ik zei dat dat mijn problemen niet zou oplossen. Het enige wat ze zeiden was we zien je volgende week voor een nieuw gesprek. Ik had aan beide uitgelegd (verpleegkundige en psychiater) dat ik moeilijk naar de crisisdienst kan komen omdat ik geen rijbewijs heb en geen geld om met het OV te gaan maar dat maakte hun niet zoveel uit volgens mij. Ze gaven mij een nummer, als er iets was kon ik dat nummer bellen.

Ik gister avond dus het nummer bellen wat ze me hadden gegeven, ik het hele verhaal uitleggen van wat er was gebeurd maar de man die ik aan de telefoon had was me meer aan het afleiden ( wat ik wel door had) en hij noemde meerdere keren de oplossing dat ik moest wachten tot morgen (vandaag) en weer gebeld zou worden door de verpleegkundige (nog steeds niet gebeld trouwens ...)

Ik heb het gevoel dat ze me bij de crisisdienst niet serieus nemen en ze komen niet echt met een concreet plan met hoe en wat, nu heb ik maandag een telefonische afspraak maar ik heb er weinig vertrouwen in.

Mijn eigen oplossing is dat ik weg uit mijn omgeving wil, het liefst ver weg aan mijn problemen kan werken en mijn studie weer kan beginnen (wat daar makkelijker kan en ik woon in het noorden van het land). Ik heb al eerder op mezelf gewoond maar dat werkte niet omdat ik slecht met geld kan omgaan en omdat ik depressief ben ging ik amper naar school.

UPDATE:

Heb met de sociale dienst gesproken, die weet niet echt wat ze moet doen, die gaat het bespreken met een collega.

Heb ook een gesprek gehad bij de basis ggz en omdat ik zoveel problemen heb kan ze me maar voor een klein deel helpen (depressie en laag zelfbeeld) en ik wil eigenlijk doorverwezen worden naar de specialistische ggz. Heb een sollicitatie morgen, dan werk ik 20 uur in de week in de horeca, verdien slecht maar wat moet dat moet. Omdat ik ga werken betekent dat ik ook niet kan behandeld worden bij de specialistische ggz want die wouden dat ik een deeltijd ging volgen.

Uitkering wou ik aanvragen maar omdat iemand in mijn huishouden ook een uitkering heeft kan ik dat niet doen want dan wordt die gene gekort op zijn uitkering.

Nu sta ik dus op een punt dat ik moet kiezen om uit de schulden te komen of mijn eigen gezondheid te gaan fixen ....
anoniem_381280 wijzigde dit bericht op 14-02-2019 15:23
Reden: -
21.46% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
heyhallojijdaaar123 schreef:
11-01-2019 12:18
Ik ben bijna 21 en ja ik woon thuis. Mijn moeder spreekt zelf slecht Nederlands en ik spreek mijn moedertaal erg slecht, dus ik verwacht daar geen steun van. Ik wil eerst weten waar ik sta voordat ik weer een jaar verspil aan een studie :(
Ach kom op nou, je práát toch met je moeder al vanaf dat je klein bent.
Als ze dat altijd in haar eigen taal gedaan heeft moet je die dus gewoon echt wel spreken.
basketbal schreef:
11-01-2019 16:01
Je kunt het jezelf ook makkelijker maken door gewoon die slaapmedicatie te gaan slikken. Eerst wil je niet omdat je bang bent dat je er misbruik van maakt, als iemand met een oplossing daarvoor komt wil je ze niet omdat je bang bent voor de bijwerkingen. Probeer het gewoon eens een dagje dan weet je wat het met je doet. Als je niet naar school gaat en ook niet werkt is het ook niet zo erg dat je de volgende dag misschien wat duf bent door de medicatie, misschien zelfs wel even lekker ( dat vond ik vaak). Ik ben ook zo'n koekenbakker als het om medicatie gaat. Ik heb zelfs een periode mijn medicatie dagelijks van de apotheek gehaald omdat ik het anders gewoon niet kon handelen. Niet leuk maar als het nodig is dan is het nodig. Bijkomend voordeel was dat ik gelijk even de deur uit was en elke dag iets op de planning had staan.
Precies dit! Misbruik maken van je medicatie is bovendien je eigen verantwoordelijkheid en heb je zelf in de hand.
Als je denkt dat je die verantwoordelijkheid niet aan kan (dat is prima en óók verantwoordelijkheid nemen, heel goed) dan kan je met je apotheek afspreken dat je elke dag je medicatie ophaalt voor die dag. Heb je meteen een stukje dagstructuur.

Dagstructuur begint ook met slapen, dat is heel belangrijk voor hoe je je mentaal, lichamelijk en emotioneel voelt.
Alle reacties Link kopieren
tu1nhek schreef:
11-01-2019 16:03
.
Goed dat je je hebt aangemeld! Dat had ik niet begrepen uit je post, alleen dat het 'geen oplossing' was, dus ik ging er vanuit dat je je ook niet had aangemeld.

Waarom ga je niet nog een keer bellen? Je hebt gisteravond gebeld, je zou vandaag teruggebeld worden. Dat is nog niet gebeurd. Het kan druk zijn, of er kan iets anders zijn. Je mag altijd bellen om te informeren.

Wat steeds terugkomt in je posts is dat je de mogelijkheden en verantwoordelijkheden veelal bij iets externs legt. Dán pas kan ik beginnen met leven, dán pas kan ik beginnen met en psycholoog, zij moeten mij bellen en ik ga dat niet doen. Ik snap dat je je machteloos voelt en weinig energie hebt, maar je zult echt moeten voelen dat jij zelf de allergrootste verantwoordelijkheid hebt in jouw leven en dat anderen niet alles kunnen doen wat jij wil om jouw problemen om te lossen.

Ik vroeg nog naar mensen met wie je een redelijk of goed contact had. Zijn dat er 0 of 1 of meer? Dat hoeven geen familie of vrienden te zijn.

Bij de huisarts kan je nog vragen of er een POH-er is die je kan ondersteunen tot je bij het maatschappelijk werk terecht kan. Bij de crisisdienst kan je ook vragen wie je kan helpen ter overbrugging van hulp. Je kunt zelf bellen naar de plek waar de huisarts je naar verwezen heeft, ook heel normaal 'hoi, ik ben op 28 november verwezen en zou binnen 5 werkdagen gebeld worden, maar ik heb nog niks gehoord, dus ik wilde even checken of alles goed is gegaan en wanneer ik iets kan verwachten.' Daarmee creëer je ook meer duidelijkheid voor jezelf.

Al zou begeleid wonen een mogelijkheid zijn, dat is beslist niet nu of binnen een paar weken of maanden geregeld. In de tussentijd kan je ook beginnen met stapjes zetten om jezelf te helpen.
Ik bel ze zelf wel terug. Ik heb gewoon het gevoel dat ik stilsta in het leven en dat is al 2 maanden zo. Ik voel me indd machteloos maar wil graag iets van duidelijkheid horen. Ik heb geen goed contact met niemand, ik sta er in princiepen alleen voor. ik kan zelf geen stappen meer vooruit zetten want dat lukt niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik doe het toch.

Ik lees vooral 'maar dat wil ik niet, of dat doe ik niet, of dat werkt niet, ik wil dit niet en dat niet, daar tegenover schrijf je "ik wil dat ze me terug bellen", ik wil dat ze me serieus nemen" ik wil dit en dat.

Als je wil dat anderen alles op jouw manier doen zodat jij je comfortabel voelt dan schiet je niets op en blijf je in een cirkel hangen.

Jij moet zelf die cirkel doorbreken.
fleurtje_5 wijzigde dit bericht op 11-01-2019 16:16
1.68% gewijzigd
Rotoorlog, ik zeg NEE tegen deze OORLOG.
Alle reacties Link kopieren
nina1966 schreef:
11-01-2019 16:08
Maar dat is toch echt iets wat je helemaal zelf moet doen. Er bestaat niet zoiets als een uber moeder die de hele dag achter je aan loopt met een "nu aankleden, nu hapje doen, nu plassen, nu boodschappen' etc.
Normale mensen krijgen structuur aangeleerd maar ik niet. ik heb de energie er niet voor om het zelf te doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb even via PB gereageerd ivm herkenbaarheid.
Alle reacties Link kopieren
nina1966 schreef:
11-01-2019 16:10
Ach kom op nou, je práát toch met je moeder al vanaf dat je klein bent.
Als ze dat altijd in haar eigen taal gedaan heeft moet je die dus gewoon echt wel spreken.
Ik heb altijd al een communicatie probleem gehad met mijn moeder dus ....
Dat JIJ normaal met je moeder kan praten betekent niet dat ik het kan
Alle reacties Link kopieren
Fleurtje_5 schreef:
11-01-2019 16:15
Ik doe het toch.

Ik lees vooral 'maar dat wil ik niet, of dat doe ik niet, of dat werkt niet, ik wil dit niet en dat niet, daar tegenover schrijf je "ik wil dat ze me terug bellen", ik wil dat ze me serieus nemen" ik wil dit en dat.

Als je wil dat anderen alles op jouw manier doen zodat jij je comfortabel voelt dan schiet je niets op en blijf je in een cirkel hangen.

Jij moet zelf die cirkel doorbreken.
Ik wil helemaal niet dat het op mijn manier gaat maar wil gewoon duidelijkheid.
Alle reacties Link kopieren
-
Alle reacties Link kopieren
heyhallojijdaaar123 schreef:
11-01-2019 15:15
Nou dat je vindt dat ik 'verwend' overkom vind ik nergens opslaan tbh, ik weet gewoon even geen raad meer wat ik kan doen en ik wil graag weten waar ik sta/waar ik kom te staan. de HA helpt mij verder niet (alleen crisisdienst gebeld) en de crisisdienst heeft mij nog steeds NIET teruggebeld. ik wil wel hulp van een psych alleen als ik alle 'negatieve' factoren uit mijn leven heb gehaald en dat gebeurd alleen als ik begeleid kan wonen aan de andere kant van het land, nu kan je wel zeggen van je familie en vrienden moeten betrokken zijn bij je proces maar dat hoeft van mij niet.
Zou het zomaar kunnen zijn dat jij gewoon te lui bent om ook maar iets zelf te doen en dat je ouders daar genoeg van hebben?
Wat jij wil KAN niet door een ander opgelost worden. Structuur moet je zelf doen. Een lijstje maken van wat je moet op een dag kun je óók zélf. En anders...
Wekker zetten en opstaan
douchen en ontbijten
wandelen/boodschappen
koken
vacatures bekijken iig voor 1 dag p week
op tijd naar bed.

Jij verwacht gewoon dat iemand het ontbijt voor je neus zet, je bed verschoont en je instopt Zo werkt het niet. Begeleid of beschermd wonen en ook opnames zijn niet bedoelt voor mensen zoals jij. Je huisarts, de crisisdienst enz enz niemand neemt je serieus? Misschien omdat er eigenlijk geen problemen zijn die niet met een schop onder de kont opgelost kunnen worden.
Alle reacties Link kopieren
heyhallojijdaaar123 schreef:
11-01-2019 16:15
Normale mensen krijgen structuur aangeleerd maar ik niet. ik heb de energie er niet voor om het zelf te doen.
Huh? Nee hoor. Ik ben heel normaal maar heb ook nooit structuur aangeleerd.
Maar het leven leert je een soort structuur Naar school, iedere dag op enz.
En die energie moet je dus gewoon maken, of het zonder energie doen.
Lekker makkelijk om maar op je reet te blijven zitten maar dat helpt niet.
Zet de wekker en sta op enz enz enz. Ook al heb je geen zin. Leer je moeder nederlands, iedere dag een uur bv.
En stoppen met kan ik niet wil ik niet moet ik niet geen energie voor.
Je kunt zelf aan de andere kant van het land gaan wonen, maar je kunt niet zonaar begeleid gaan wonen in een andere plaats dan je eigen plaats.
Als je geen geld hebt kun je niet zonaar kiezen waar je woont. Je kunt zelf een kamer huren aan de andere kant van het land, je daar inschrijven en dán begeleiding aanvragen, maar je kunt niet beschermd wonen aanvragen aan de andere kant van het land.
Als je iets wilt zul je zelf iets moeten doen, niemand gaat het vóór je doen.
Alle reacties Link kopieren
nina1966 schreef:
11-01-2019 16:21
Zou het zomaar kunnen zijn dat jij gewoon te lui bent om ook maar iets zelf te doen en dat je ouders daar genoeg van hebben?
Wat jij wil KAN niet door een ander opgelost worden. Structuur moet je zelf doen. Een lijstje maken van wat je moet op een dag kun je óók zélf. En anders...
Wekker zetten en opstaan
douchen en ontbijten
wandelen/boodschappen
koken
vacatures bekijken iig voor 1 dag p week
op tijd naar bed.

Jij verwacht gewoon dat iemand het ontbijt voor je neus zet, je bed verschoont en je instopt Zo werkt het niet. Begeleid of beschermd wonen en ook opnames zijn niet bedoelt voor mensen zoals jij. Je huisarts, de crisisdienst enz enz niemand neemt je serieus? Misschien omdat er eigenlijk geen problemen zijn die niet met een schop onder de kont opgelost kunnen worden.
Je kent mij niet dus je kan mij niet lui noemen. Ik kan wel mijn hele levens verhaal op dit forum zetten maar dan wordt ik herkent. Qua structuur heb ik iemand nodig die het tegen me zegt. Mn moeder laat mij met rust want ik kan heel erg uitvallen tegen haar.

Ik kan niet werken zolang ik deze problemen heb. Ik verwacht niet dat iemand dit voor me doet maar iemand het tegen me zegt. Je weet niet hoe erg ik er aan toe ben dus je kan niet zeggen dat een opname niet bedoelt is voor mij. ik heb genoeg problemen die niet zijn op te lossen met een schop onder mijn kont.
Alle reacties Link kopieren
nina1966 schreef:
11-01-2019 16:24
Huh? Nee hoor. Ik ben heel normaal maar heb ook nooit structuur aangeleerd.
Maar het leven leert je een soort structuur Naar school, iedere dag op enz.
En die energie moet je dus gewoon maken, of het zonder energie doen.
Lekker makkelijk om maar op je reet te blijven zitten maar dat helpt niet.
Zet de wekker en sta op enz enz enz. Ook al heb je geen zin. Leer je moeder nederlands, iedere dag een uur bv.
En stoppen met kan ik niet wil ik niet moet ik niet geen energie voor.
Denk je dat het zo makkelijk is zoals je het zegt? alsjeblieft zeg.
Alle reacties Link kopieren
Thordis* schreef:
11-01-2019 16:26
Je kunt zelf aan de andere kant van het land gaan wonen, maar je kunt niet zonaar begeleid gaan wonen in een andere plaats dan je eigen plaats.
Als je geen geld hebt kun je niet zonaar kiezen waar je woont. Je kunt zelf een kamer huren aan de andere kant van het land, je daar inschrijven en dán begeleiding aanvragen, maar je kunt niet beschermd wonen aanvragen aan de andere kant van het land.
Als je iets wilt zul je zelf iets moeten doen, niemand gaat het vóór je doen.
Ik zeg ook niet dat iemand het voor me moet doen, ik vraag of iemand mij er mee wilt helpen.
heyhallojijdaaar123 schreef:
11-01-2019 16:28
Ik zeg ook niet dat iemand het voor me moet doen, ik vraag of iemand mij er mee wilt helpen.
Daar heb je hulpverleners voor in je woonplaats. Waarschijnlijk is er een WMO loket, balie of afdeling en/of een buurt- of wijkteam. Daar kun je naartoe bellen en zeggen dat het niet goed met je gaat en dan gaan ze met je in gesprek om te kijken wat voor hulp je nodig hebt. De gemeente betaalt dat als je ervoor in aanmerking komt.


Alleen hou in gedachten dat de meeste beschermd wonen plekken in groepsverband zijn of dat je met 3/4 mensen een huis deelt. Meestal krijg je een kamer en deel je de rest. Er zijn ook plekken waar je een appartement of studio kunt krijgen als je beschermd woont, maar dan is de wachtlijst vaak wel een paar jaar. Sowieso zijn op de meeste plekken wachtlijsten.

Maar ik zou contact zoeken met je buurtteam of wijkteam of naar de huisarts gaan en vragen of hij je wijst waar je moet zijn. Als je me een pb stuurt met je woonplaats wil ik nog wel even voor je kijken ook
Alle reacties Link kopieren
Thordis* schreef:
11-01-2019 16:32
Daar heb je hulpverleners voor in je woonplaats. Waarschijnlijk is er een WMO loket, balie of afdeling en/of een buurt- of wijkteam. Daar kun je naartoe bellen en zeggen dat het niet goed met je gaat en dan gaan ze met je in gesprek om te kijken wat voor hulp je nodig hebt. De gemeente betaalt dat als je ervoor in aanmerking komt.


Alleen hou in gedachten dat de meeste beschermd wonen plekken in groepsverband zijn of dat je met 3/4 mensen een huis deelt. Meestal krijg je een kamer en deel je de rest. Er zijn ook plekken waar je een appartement of studio kunt krijgen als je beschermd woont, maar dan is de wachtlijst vaak wel een paar jaar. Sowieso zijn op de meeste plekken wachtlijsten.

Maar ik zou contact zoeken met je buurtteam of wijkteam of naar de huisarts gaan en vragen of hij je wijst waar je moet zijn. Als je me een pb stuurt met je woonplaats wil ik nog wel even voor je kijken ook
Ik heb geprobeerd te bellen maar ze zijn dicht. maandag nieuwe kans
Alle reacties Link kopieren
heyhallojijdaaar123 schreef:
11-01-2019 16:26
Je kent mij niet dus je kan mij niet lui noemen. Ik kan wel mijn hele levens verhaal op dit forum zetten maar dan wordt ik herkent. Qua structuur heb ik iemand nodig die het tegen me zegt. Mn moeder laat mij met rust want ik kan heel erg uitvallen tegen haar.

Ik kan niet werken zolang ik deze problemen heb. Ik verwacht niet dat iemand dit voor me doet maar iemand het tegen me zegt. Je weet niet hoe erg ik er aan toe ben dus je kan niet zeggen dat een opname niet bedoelt is voor mij. ik heb genoeg problemen die niet zijn op te lossen met een schop onder mijn kont.
Doe es even kalm zeg.
Just because you have the emotional range of a teaspoon doesn’t mean we all have.
heyhallojijdaaar123 schreef:
11-01-2019 16:14
Ik bel ze zelf wel terug. Ik heb gewoon het gevoel dat ik stilsta in het leven en dat is al 2 maanden zo. Ik voel me indd machteloos maar wil graag iets van duidelijkheid horen. Ik heb geen goed contact met niemand, ik sta er in princiepen alleen voor. ik kan zelf geen stappen meer vooruit zetten want dat lukt niet.
.
Heel goed, wat hebben ze gezegd?

Ik weet dat het voelt alsof je stilstaat, dat is ook echt een rotgevoel dat heel verlammend kan werken. Alsof het het allemaal toch niet waard is. Dat slurpt alle energie uit je. Maar geloof me, het geeft niet, je bent nog maar 20 dus echt tijd genoeg om alles op te pakken. Dat komt wel en het is zeker niet te laat, verre van!

De duidelijkheid die je wil ga je niet te horen krijgen van iemand anders. Als jij niks doet, dan zal er niks veranderen. Ik zag dat je een topic had geopend om informatie in te winnen over begeleid wonen, dus informatie inwinnen kan je en je verwoordt je daarin nog best goed, dus een aardig stel hersens heb je ook. En je hebt je ook aangemeld voor maatschappelijk werk, heel goed, zij kunnen je helpen met een plan maken en nog meer stappen zetten. Ik ging er vanuit dat dit hetzelfde was als het buurtteam, maar je aangeeft dat je daar ook naartoe hebt gebeld. Dat zou ik zeker maandag weer oppakken, goede stap.

Wat je nog meer kan doen:
- De slaapmedicatie aannemen
- Met de apotheek regelen dat je dagelijks je medicatie ophaalt (gelijk goed voor je dagstructuur)
- Bellen naar de plek waar je naartoe bent verwezen door de huisarts om meer duidelijkheid te krijgen over het traject daar
- Aan de huisarts of crisisdienst vragen wie je kan helpen ter overbrugging tot er meer hulp is
- Met behulp van google of van mensen op het forum een dagstructuur voor jezelf opstellen
- Met hulp van een topic op het forum jezelf de dagstructuur door helpen, er zijn hier echt meer mensen die worstelen met problemen, eenzaamheid en depressie, of die dat in het verleden hebben gedaan. Je bent niet helemaal alleen.
Alle reacties Link kopieren
tu1nhek schreef:
11-01-2019 16:57
.
Heel goed, wat hebben ze gezegd?

Ik weet dat het voelt alsof je stilstaat, dat is ook echt een rotgevoel dat heel verlammend kan werken. Alsof het het allemaal toch niet waard is. Dat slurpt alle energie uit je. Maar geloof me, het geeft niet, je bent nog maar 20 dus echt tijd genoeg om alles op te pakken. Dat komt wel en het is zeker niet te laat, verre van!

De duidelijkheid die je wil ga je niet te horen krijgen van iemand anders. Als jij niks doet, dan zal er niks veranderen. Ik zag dat je een topic had geopend om informatie in te winnen over begeleid wonen, dus informatie inwinnen kan je en je verwoordt je daarin nog best goed, dus een aardig stel hersens heb je ook. En je hebt je ook aangemeld voor maatschappelijk werk, heel goed, zij kunnen je helpen met een plan maken en nog meer stappen zetten. Ik ging er vanuit dat dit hetzelfde was als het buurtteam, maar je aangeeft dat je daar ook naartoe hebt gebeld. Dat zou ik zeker maandag weer oppakken, goede stap.

Wat je nog meer kan doen:
- De slaapmedicatie aannemen
- Met de apotheek regelen dat je dagelijks je medicatie ophaalt (gelijk goed voor je dagstructuur)
- Bellen naar de plek waar je naartoe bent verwezen door de huisarts om meer duidelijkheid te krijgen
- Aan de huisarts of crisisdienst vragen wie je kan helpen ter overbrugging tot er meer hulp is
- Met behulp van google of van mensen op het forum een dagstructuur voor jezelf opstellen
- Met hulp van een topic op het forum jezelf de dagstructuur door helpen, er zijn hier echt meer mensen die worstelen met problemen, eenzaamheid en depressie, of die dat in het verleden hebt gedaan. Je bent niet helemaal alleen.
ik heb gebeld maar ik moet tot maandag wachten want dan krijg ik een telefonisch geprek met de verpleegkundige. Door dit antwoord krijg ik het gevoel dat k weer niet serieus wordt genomen. Hoe kunnen ze verwachten dat ik dit hele weekend nog kan wachten?

Maar bedankt voor de tips! Ik wardeer het dat ik teminste door iemand wel serieus wordt genomen :)
heyhallojijdaaar123 schreef:
11-01-2019 17:02
ik heb gebeld maar ik moet tot maandag wachten want dan krijg ik een telefonisch geprek met de verpleegkundige. Door dit antwoord krijg ik het gevoel dat k weer niet serieus wordt genomen. Hoe kunnen ze verwachten dat ik dit hele weekend nog kan wachten?

Maar bedankt voor de tips! Ik wardeer het dat ik teminste door iemand wel serieus wordt genomen :)
.
Nouja...hoe ze dat kunnen verwachten, omdat het zo is. En omdat jij voor jou moet zorgen. Je bent niet psychotisch, gevaarlijk of acuut suïcidaal, dat betekent dat je jezelf over het weekend heen moet tillen. Ik weet wel hoe uitzichtloos en overweldigend dat kan voelen.

Het is wel handig om een aantal dingen te doen zoals:
- Ga een rondje lopen buiten, zo lang als wat haalbaar voor je is. Dit kan 10 minuten zijn, of een uur bijvoorbeeld. Als je dit niet overziet, kijk naar de eerste stap zoals je schoenen aantrekken. Of, als je nog niet aangekleed bent, een broek aantrekken. Daarna een shirt.
- Neem een douche en poets je tanden.
- Drink en eet een normale hoeveelheid. Zoals een warme maaltijd of een aantal boterhammen, yoghurt met iets erin, fruit of zoiets.
- Ga om 22.00 uur weer je tanden poetsen en uiterlijk 23.00 uur naar bed met het licht uit. Misschien vind je het nog fijn om radio of muziek te luisteren als je niet kan slapen. Als je niet kan slapen kan je ook ontspanningsoefeningen opzoeken op youtube of elders op het internet. Dit kunnen ademhalingsoefeningen zijn, maar ook dat iemand een verhaal vertelt of geluid waar je gewoon naar luistert. Probeer niet te gaan forummen 's nachts.
- Ga morgen uiterlijk om 10.00 uur uit bed. Als je je vies voelt neem een douche, maar poets in ieder geval je tanden en kleed je aan.
- Eet en drink iets.

Nouja..ik kan zo nog even doorgaan, maar er zijn vast nog meer mensen die met je mee willen denken over hoe je het weekend in kan delen en jijzelf ook. Als het moeilijk wordt, dan kom je hier gewoon terug.
Alle reacties Link kopieren
tu1nhek schreef:
11-01-2019 17:12
.
Nouja...hoe ze dat kunnen verwachten, omdat het zo is. En omdat jij voor jou moet zorgen. Je bent niet psychotisch, gevaarlijk of acuut suïcidaal, dat betekent dat je jezelf over het weekend heen moet tillen. Ik weet wel hoe uitzichtloos en overweldigend dat kan voelen.

Het is wel handig om een aantal dingen te doen zoals:
- Ga een rondje lopen buiten, zo lang als wat haalbaar voor je is. Dit kan 10 minuten zijn, of een uur bijvoorbeeld. Als je dit niet overziet, kijk naar de eerste stap zoals je schoenen aantrekken. Of, als je nog niet aangekleed bent, een broek aantrekken. Daarna een shirt.
- Neem een douche en poets je tanden.
- Drink en eet een normale hoeveelheid. Zoals een warme maaltijd of een aantal boterhammen.
- Ga om 22.00 uur weer je tanden poetsen en uiterlijk 23.00 uur naar bed met het licht uit. Misschien vind je het nog fijn om radio of muziek te luisteren als je niet kan slapen. Als je niet kan slapen kan je ook ontspanningsoefeningen opzoeken op youtube of elders op het internet. Dit kunnen ademhalingsoefeningen zijn, maar ook dat iemand een verhaal vertelt of geluid waar je gewoon naar luistert. Probeer niet te gaan forummen 's nachts.
- Ga morgen uiterlijk om 10.00 uur uit bed. Als je je vies voelt neem een douche, maar poets in ieder geval je tanden en kleed je aan.
- Eet en drink iets.

Nouja..ik kan zo nog even doorgaan, maar er zijn vast nog meer mensen die met je mee willen denken over hoe je het weekend in kan delen en jijzelf ook. Als het moeilijk wordt, dan kom je hier gewoon terug.
Ik heb totaal geen eetlust ...
het enige wat ik drink is witte thee en zo ontspannend werkt dat helaas meer
Ik voel me lelijk, dus als ik mezelf 'mooier' ga maken heb ik een stem die zegt dat ik altijd lelijk zou blijven. Dus als ik me aankleed, ga douchen ect. wordt ik daarmee geconfronteerd. omdat ik 's nachts misschien tegen 4 uur lig te slapen ben ik nooit wakker voor 10:00. Ik heb geprobeerd om te mediteren ect maar dat werkt niet

Dit klinkt allemaal vast als een excuus maar dit is dus precies de reden waarom ik niet vooruit kom in het leven ...
Alle reacties Link kopieren
heyhallojijdaaar123 schreef:
11-01-2019 17:18
Ik heb totaal geen eetlust ...
het enige wat ik drink is witte thee en zo ontspannend werkt dat helaas meer

Eetlust is niet noodzakelijk om te eten. Soms moet je gewoon eten omdat het nu eenmaal nodig is. Wist je dat te weinig/te ongezond eten ook tot klachten als depressie en slapeloosheid kan leiden? Eet dus in elk geval iets.

Ik voel me lelijk, dus als ik mezelf 'mooier' ga maken heb ik een stem die zegt dat ik altijd lelijk zou blijven. Dus als ik me aankleed, ga douchen ect. wordt ik daarmee geconfronteerd.

Als die stem niet aardig voor jou is, waarom zou je daar dan naar luisteren? Je hebt structuur nodig, en elke dag opstaan, douchen, tanden poetsen en aankleden is daarbij heel belangrijk. Dus, negeer die stem en doe wat je moet doen om jezelf te helpen. Over die stem kun je het dan later met de psycholoog hebben.

omdat ik 's nachts misschien tegen 4 uur lig te slapen ben ik nooit wakker voor 10:00. Ik heb geprobeerd om te mediteren ect maar dat werkt niet

Dwing jezelf tot een normaal dagpatroon. Als je pas om 4 uur slaapt, dan is 10 uur opstaan inderdaad erg vroeg. Maar als je een normaal dag/nachtritme wil hebben (en dat heb je keihard nodig omdat een gebrek aan daglicht ook tot depressies kan leiden!) dan kun je dat alleen doorbreken door de wekker te zetten. Je zult een paar dagen moe zijn, maar juist door die moeheid val je dan ook weer eerder in slaap.

Dit klinkt allemaal vast als een excuus maar dit is dus precies de reden waarom ik niet vooruit kom in het leven ...
Ja, het is moeilijk om dingen te doen als je je zo voelt.

Je hoeft jezelf niet mooier te maken en je hoeft ook niet te geloven dat je mooi bent of na te denken over dingen als of je lelijk zal blijven in de toekomst, dat is allemaal niet relevant. Maar het is belangrijk om een beetje te bewegen en frisse lucht te ademen. Kijk niet naar je lichaam, trek iets aan wat het minst naar is om te voelen en ga 10 minuten buiten lopen voordat het te donker is. Je hoeft er niks van te vinden, alleen te doen en daarna mag je weer precies hetzelfde doen als je nu doet. Maar doe even dit. Je bent er fysiek toe in staat en je hebt niks te verliezen.

De keuze is nu:
1. Niks doen en je precies hetzelfde blijven voelen als nu.
2. Bovenstaande doen en dan heb je tóch iets bereikt vandaag met een kleine kans dat ietsjes beter voelt, maar zo niet hetzelfde resultaat als niks doen.

1 levert je sowieso niks op en heb je ook niks zinnigs voor je herstel gedaan.
2 betekent sowieso dat je iets zinnigs voor je herstel hebt gedaan. Dus dan heb je al meer winst, ook al voel je je daarna nog hetzelfde.

En ik lig ziek in bed dus heb alle tijd om dit soort berichten te typen ;-D
Alle reacties Link kopieren
tu1nhek schreef:
11-01-2019 17:30
Ja, het is moeilijk om dingen te doen als je je zo voelt.

Je hoeft jezelf niet mooier te maken en je hoeft ook niet te geloven dat je mooi bent of na te denken over dingen als of je lelijk zal blijven in de toekomst, dat is allemaal niet relevant. Maar het is belangrijk om een beetje te bewegen en frisse lucht te ademen. Kijk niet naar je lichaam, trek iets aan wat het minst naar is om te voelen en ga 10 minuten buiten lopen voordat het te donker is. Je hoeft er niks van te vinden, alleen te doen en daarna mag je weer precies hetzelfde doen als je nu doet. Maar doe even dit. Je bent er fysiek toe in staat en je hebt niks te verliezen.

De keuze is nu:
1. Niks doen en je precies hetzelfde blijven voelen als nu.
2. Bovenstaande doen en dan heb je tóch iets bereikt vandaag met een kleine kans dat ietsjes beter voelt, maar zo niet hetzelfde resultaat als niks doen.

1 levert je sowieso niks op en heb je ook niks zinnigs voor je herstel gedaan.
2 betekent sowieso dat je iets zinnigs voor je herstel hebt gedaan. Dus dan heb je al meer winst, ook al voel je je daarna nog hetzelfde.

En ik lig ziek in bed dus heb alle tijd om dit soort berichten te typen ;-D
ik weet niet zo goed wat ik kan doen, ik heb proberen te eten maar heb t er net zo goed weer uitgekotst. Ik sluit het internet ff af voor vandaag, dankjewel voor de tips!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven