Abortus of einde relatie.

04-03-2016 14:51 253 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,Ik ben moeder van een prachtig meisje van 5 maanden oud. Hele fijne zwangerschap en bevalling gehad. Gezond geboren en doet het zo goed! Vriend en ik waren er bewust voor gegaan en het was al snel gelukt.Nu ben ik er vorige week achter gekomen dat ik weer zwanger ben, dit keer ongepland. We zijn ons natuurlijk helemaal rot geschrokken. We wilden altijd wel een 2e maar pas als oudste een jaar of 3 was. Vriend was heel duidelijk hij wil een abortus. Ik denk dat dat ook praktisch gezien het beste is, het gaat zo druk worden, ik kan minder werken, en het lijkt me zwaar, een baby en zwanger zijn, het leven gaat veel duurder zijn. Maar toch kan ik het niet zomaar een abortus.Vriend heeft zoiets van bel even maak een afspraak en het is achter de rug. Ik kan het niet zo bekijken! Het is een leven wat in mijn groeit, vooral nu we ons meisje hebben. Ik weet niet of ik het kan! Heb dat gisteren uitgesproken naar vriend en zijn reactie was duidelijk, als ik geen abortus pleeg dan wil hij niet meer samen zijn. Gaat dan eigen huisje zoeken en ik, dochter en ongeboren kind kunnen het uitzoeken. Hij weet dat dat geen optie is, ik werk te weinig en verdien niet genoeg. Dat zou dan bijstand met 2 kinderen worden tenzij ik meer werk kan vinden. Alleen zijn met 2 kinderen met net iets meer dan een jaar leeftijdsverschil, het lijkt me zo zwaar.Kortom ik weet het niet meer. Wou het even van me afschrijven en hoop op tips.
Alle reacties Link kopieren
Jemig wat een eikel. Ik zou alleen verder willen gaan, met of zonder tweede kindje.
Ik heb overigens in soortgelijke situaties de man nog aardig zien bijdraaien, toen de eerste schrik voorbij was. Ik hoop voor je dat dat bij jullie ook gebeurt.
Waar 1 kind kan eten kunnen ook 2 kinderen eten. Ik zou allang klaar zijn en mijn biezen gepakt. Geen abortus doen to dat blijft jaren knagen dat je abortus hebt gepleegd je geweten tast ook aan.
Alle reacties Link kopieren
Serieus? Hij zou zo jou en jullie 5-maanden oude dochtertje dumpen?Wat voor vader is hij, doet hij ook wat met jullie dochtertje, of is het "jouw" kind?
There we go again, en wat zou jouw doen besluiten om je vriend er uit te gooien? Ik ben een voorstander van abortus maar alleen als de vrouw dat wil, jij wil het niet en hij dreigt je dan te verlaten terwijl hij rondloopt met jullie eerst geborene? Hij laat dus zijn vrouw en 2 kinderen lekker onverzorgd op een flatje zitten omdat hij die abortus wil. En waar in dit verhaal maakt dat jij denkt dat hij echt van jou en jullie kind houdt?
Alle reacties Link kopieren
Persoonlijk zou ik hoe dan ook weg gaan bij deze zak, of je voor abortus kiest of niet. Ik vind het echt heel egoïstisch van hem, en zelfs bijna emotionele chantage.

Abortus is zo iets complex, ik vind het lastig om vanuit mijn luie stoel daar iets over te zeggen. Zelf zou ik, als ik alleen naar de praktische kant kijk, gaan voor een abortus. Maar ik kan me voorstellen dat de emotionele kant ook een belangrijke factor is.Hoe dan ook, ik vind je vriend een lul. "In sickness and in health" heeft hij duidelijk niet helemaal begrepen.Heel veel sterkte met de beslissing! Heb je vrienden/familie waar je bij terecht kan?
Alle reacties Link kopieren
Keuze lijkt me niet zo moeilijk. Dumpen die zak hooi.Het is jouw lichaam, dus jij beslist. En als die vent je nu met kind en al de deur wijst, lijkt me dat geen vent om oud mee te worden. Kennelijk houdt ie toch niet zoveel van je.
Alle reacties Link kopieren
Een man die me op die manier voor een keus zou stellen, met die bewoordingen en voorwaarden, daar zou ik me niet meer geliefd door kunnen voelen. Dat hij zelfs roept dat jullie 5 maanden oude dochtertje het maar uit moet zoeken, dat is ver over de grens. Paniek of geen paniek.Als je in de wens van je vriend mee zou gaan en tegen je zin een abortus laat doen, vergeef je hem dat nooit. De kans is heel groot dat dat óók einde relatie betekent. De vraag is dus wil je alleenstaand met één of met twee kinderen zijn.En weet je, je redt het wel hoor, in je eentje met twee kinderen. Echt wel. Het is niet makkelijk, maar ook jij kan dat, net zoals veel vrouwen dat doen. Investeer in je netwerk, zet je in voor meer werken en je komt een heel eind.Sterkte!
Laat je nooit dwingen tot een abortus, ik denk dat je hem dat nooit gaat vergeven en er laat van zult blijven houden. Dan zou ik nog liever alleenstaande moeder zijn. Succes met je keuze!
Alle reacties Link kopieren
Wat een eikel. Als jullie een tweeling hadden verwacht bij de komst van jullie dochter, had hij dan ook gezegd om er maar een "te houden".Juist handig zo dicht op elkaar. Kunnen ze veel gezamenlijk meemaken en mee optrekken. En ben je er eerder doorheen qua opvoeden en het huis uit werken.
Disclaimer: All presented text are opinionated and present only a written account of my mental state at that time.
Als mijn vriend me voor deze keuze stelt, zou ik zelf mijn biezen pakken.Toevallig gister nog het over dit onderwerp gehad met mijn vriend.
En trouwens die einde relatie keuze mag hij lekker zelf maken. Ik zou hem mededelen dat jij geen abortus gaat plegen en er verder niet te veel woorden aan vuil maken (en snel zorgen dat je minder afhankelijk van hem bent).
voor mij zou dit einde relatie zijn, of ik nou abortus zou plegen of niet. Maar met zo'n iemand zou ik niet verder kunnen
Dat hij in paniek raakt kan ik wel begrijpen en misschien dingen zegt die hij niet meent ook maar zeggen dat jij, jullie dochtertje en het ongeboren kindje dan mogen vertrekken? Houdt hij dan wel van jou en jullie dochtertje vraag ik mij af als hij haar net zo snel kwijt wil dan?

Ik zou die opmerking nooit kunnen vergeven en zou sowieso vertrekken ongeacht of jij de zwangerschap wilt voortzetten of niet.
Alle reacties Link kopieren
Je vriend chanteert je. Hij denkt dat hij macht over jou kan uitoefenen, omdat je afhankelijk van hem bent. Het is natuurlijk echter de vraag of je dat ook bent. Je kunt ook zorgen dat je minder afhankelijk bent. Tja en de bijstand als vangnet gebruiken, daar is de bijstand voor.Zorg dus dat hij geen macht over je kan uitoefenen.
Als ie het echt zo bout heeft gesteld, hoop ik maar dat het een schrikreactie is maar ik begrijp van to dat hij het meent. Hij gaat daarmee wel heel makkelijk voorbij aan wat to zelf wil. In feite maakt hij nu de beslissing zonder enig overleg en moet to zich dus maar schikken, want anders...

Ik geloof dat mijn liefde voor zo'n kwakbol snel bekoeld zou zijn.

To, ik hoop dat je dit met iemand kan delen, dit is verdorie niet makkelijk.
Alle reacties Link kopieren
Maar hij was wel enthousiast over zijn eerstgeborene?
Alle reacties Link kopieren
Wat een kille man. Als jij dit kind houd laat hij ook maar zijn andere kind in de steek?Bespreek dit met je vangnet(ouders,vrienden) kijk waar zij je mee kunnen helpen.

Kijk of je meer kan werken en wat voor een toeslagen je kan aanvragen.Van deze man moet je zowiezo niet afhankelijk zijn.

Klinkt meer als een slappe k smoes. Alsof hij al weg wilt gaan en nu een reden heeft.
Alle reacties Link kopieren
quote:strikjemetstippels schreef op 04 maart 2016 @ 14:58:

Heeft hij dat echt zo gezegd, dat je het uit kon zoeken?Het is niet echt netjes nee, maar dat weg gaan is zijn enige 'machtspositie'. Jij wil rationeel nu ook geen kind, maar emotioneel kan je abortus niet aan. Ik verdedig die man niet want als hij echt jullie gewoon in de steek wil laten is het een eikel eerste klas, maar ik zou zelf ook niet kunnen om gaan met iemand die zo in eens voor me beslist dat we nu nog een kind er bij hebben, om dat ze emotioneel niet om kan gaan met wat rationeel gezien het best is voor iedereen.Zo werkt het natuurlijk niet. 'Baas in eigen buik' werkt toch echt 2 kanten op.Uiteindelijk is het wel een klein menselijk leven dat in haar buik groeit. En de ene laat het eenvoudig weghalen, de ander vindt dat heel moeilijk of zelfs onmogelijk. Beide mogen, je kunt niet zeggen dat iemand maar even 'verstandig' moet zijn en haar gevoel opzij moet zetten. Het is haar buik, en daarin groeit een kind, en de enige die die keuze kan maken is zijzelf.Als een vent echt geen kinderen wil, moet hij of geen seks hebben, of voor een condoom zorgen.
Anarchie is leuk, maar je blijft van mijn kaas af
quote:Ttass28 schreef op 04 maart 2016 @ 15:04:

Waar 1 kind kan eten kunnen ook 2 kinderen eten. Ik zou allang klaar zijn en mijn biezen gepakt. Geen abortus doen to dat blijft jaren knagen dat je abortus hebt gepleegd je geweten tast ook aan.Dit is echt zo'n domme opmerking.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou je nergens toe laten dwingen en hem dat ook duidelijk maken dan kan hij kiezen wat hij doet.Indien je een netwerk hebt kun je het wel redden daarbij denk ik dat het vooral retoriek is van je man. Toch raar om nu een baby weg te halen onder druk en dan over 2 jaar weer gezellig proberen om een nieuwe te maken met iemand die zo een beetje een pistool tegen je hoofd heeft gezet omdat het even niet uitkwam.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Wow, pas 5 maanden vader en nu dreigen dat hij jullie in de steek laat als je niet doet wat hij zegt. Hopelijk is het een paniekreactie van hem en komt hij hier snel op terug. Zo niet, dan zou ik hier wel mijn conclusies uit trekken en voor mezelf en kind(eren) kiezen.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou mijzelf absoluut niet laten chanteren, onder geen beding.Ik zou hem straks vertellen dat jullie relatie over is en dat hij met onmiddellijke ingang kan vertrekken. Vergeet niet om hem zijn sleutels in te laten leveren.

Gewoon zelf het heft in handen nemen en zeker niet afhankelijk worden van zijn nukken en grillen.Wat een zoutzak is dat zeg.

Misschien dat Ellen nog een plaatsje voor hem heeft.
Niet geschoten is altijd mis
Alle reacties Link kopieren
Lekker is dat. Jou zo onder druk zetten. Ben je klaar mee. Verder geen advies. IK zou kindje houden. Ik zie geen reden coor abortus en als mijn partner mij op deze wijze onder druk zou zetten zou ik niet verder willen.
Wat een lamstraal. Sorry hoor voor dat woord. Hij is manipulatief bezig. Jou voor zo'n keuze te stelen vind ik echt not done. Wat heb jij voor een vent?

Een abortus gaat je nog járen parten spelen. Dat zou ik echt niet eens overwegen! Ik vind het in jullie situatie zelfs niet eens mogen.

Voor de kinderen is het heel erg leuk om zo kort op elkaar te zitten qua leeftijd.Kies voor je ongeboren kind en kies voor jezelf!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven