Abortus of einde relatie.

04-03-2016 14:51 253 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,Ik ben moeder van een prachtig meisje van 5 maanden oud. Hele fijne zwangerschap en bevalling gehad. Gezond geboren en doet het zo goed! Vriend en ik waren er bewust voor gegaan en het was al snel gelukt.Nu ben ik er vorige week achter gekomen dat ik weer zwanger ben, dit keer ongepland. We zijn ons natuurlijk helemaal rot geschrokken. We wilden altijd wel een 2e maar pas als oudste een jaar of 3 was. Vriend was heel duidelijk hij wil een abortus. Ik denk dat dat ook praktisch gezien het beste is, het gaat zo druk worden, ik kan minder werken, en het lijkt me zwaar, een baby en zwanger zijn, het leven gaat veel duurder zijn. Maar toch kan ik het niet zomaar een abortus.Vriend heeft zoiets van bel even maak een afspraak en het is achter de rug. Ik kan het niet zo bekijken! Het is een leven wat in mijn groeit, vooral nu we ons meisje hebben. Ik weet niet of ik het kan! Heb dat gisteren uitgesproken naar vriend en zijn reactie was duidelijk, als ik geen abortus pleeg dan wil hij niet meer samen zijn. Gaat dan eigen huisje zoeken en ik, dochter en ongeboren kind kunnen het uitzoeken. Hij weet dat dat geen optie is, ik werk te weinig en verdien niet genoeg. Dat zou dan bijstand met 2 kinderen worden tenzij ik meer werk kan vinden. Alleen zijn met 2 kinderen met net iets meer dan een jaar leeftijdsverschil, het lijkt me zo zwaar.Kortom ik weet het niet meer. Wou het even van me afschrijven en hoop op tips.
Wat je ook doet, ik zou sowieso bij hem weggaan.Je zegt:'en ik, dochter en ongeboren kind kunnen het uitzoeken'. Die man houdt niet van jou of je dochter als hij jullie (vooral haar) zo makkelijk achterlaat. Wat een lamlul. Jij hebt hier ook niet voor gekozen.
Dit is toch geen manier van samen zoeken naar een oplossing voor wat hij mede heeft helpen veroorzaken?Hopelijk wordt de soep niet zo heet gegeten als hij nu wordt opgediend, maar dreigen met einde relatie en hij die weggaat en jou alleen laat met de kleintjes vind ik nogal een reactie!Neem contact op met het FIOM en ga daar samen naartoe. Voor jullie relatie ook het allerbeste. Voor mij zou de relatie nu stuk zijn, het vertrouwen weg en ik zou vanaf nu altijd onzeker zijn bij een verschil van mening. Dat heeft hij gedaan met deze uitspraak.
quote:Lovely1987 schreef op 04 maart 2016 @ 15:23:

[...]Dit is echt zo'n domme opmerking.Wat precies is er zo dom?

Dat waar er één eet ook twee kunnen eten? Tja, wordt misschien aanpassen maar moet te doen zijn.

Dat haar geweten kan knagen? Zoals to er nu in staat, kan ik me dat idd goed voorstellen, nog los van het feit dat ze het man kwalijk blijft nemen.
het gaat mij er nog niet eens om dat hij abortus wil, denk dat verstandelijk gezien dat veel mensen kunnen snappen. Of je het doet is ene tweede. echter nooit en echt nooit zou ik me laten chanteren en zeker niet over de rug van mijn kinderen. Zo werkt het gewoon niet in een liefdevolle relatie
quote:handigmetgeld schreef op 04 maart 2016 @ 15:18:

[...]

Zo werkt het natuurlijk niet. 'Baas in eigen buik' werkt toch echt 2 kanten op.Uiteindelijk is het wel een klein menselijk leven dat in haar buik groeit. En de ene laat het eenvoudig weghalen, de ander vindt dat heel moeilijk of zelfs onmogelijk. Beide mogen, je kunt niet zeggen dat iemand maar even 'verstandig' moet zijn en haar gevoel opzij moet zetten. Het is haar buik, en daarin groeit een kind, en de enige die die keuze kan maken is zijzelf.Als een vent echt geen kinderen wil, moet hij of geen seks hebben, of voor een condoom zorgen.

Klopt allemaal wel, maar ze zegt zelf dat ze het eigenlijk niet wil (nog een baby, nu), maar emotioneel niet aan kan. In dát geval denk ik wel 'misschien wel beter dat je rationele keuze maakt'.Ligt er ook maar net aan wat er is besproken in geval van ongewenste zwangerschap. Lijkt me ook wel handig dat mensen dat doen voor dat ze stoppen met de pil of iets, het 'wat als ik zwanger raak' gesprek.En uiteraard is het baas in eigen buik, gelukkig wel zeg. Maar een man heeft dan ook de keuze om weg te gaan, en die keuze kun je hem ook niet ontnemen. En als hij vervolgens helemaal geen contact meer wil als ze de zwangerschap door zet, is dat wellicht maar het beste ook, dat hij weg gaat dan.
quote:AnDu schreef op 04 maart 2016 @ 14:57:

Waarom zou je bij een man willen zijn die je deze optie uberhaupt geeft? Als hij je deze optie geeft komt er over een paar jaar ook geen volgend kind.Dit ja. Wat een klereleijer.
Alle reacties Link kopieren
quote:hoppala schreef op 04 maart 2016 @ 14:58:

Bei dit ultimatum zou ik zelf mijn conclusie trekken en de relatie verbreken, onafhankelijk van het feit of je wel of geen abortus wilt plegen.Dit inderdaad.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren
Wat een oetlul.. Ik zou hem vriendelijk bedanken en mijn spullen pakken.
Bi sonraki hayatimda gel.
Alle reacties Link kopieren
Wat een eikel (zacht uitgedrukt). Vreselijk dat je niet op hem kunt rekenen in moeilijke tijden. Denk dat je sowieso alleen beter af bent. Naar dat je daar nu pas (en op deze manier) achter moet komen.
Alle reacties Link kopieren
Overigens betwijfel ik of hij daadwerkelijk weggaat als je die abortus niet doorzet. Ik denk dat hij erop gokt dat hij je hiermee genoeg onder druk zet dat je wel eieren voor je geld zal kiezen en dat hij die keuze niet hoeft te maken.Maar ik zou niet graag een relatie hebben met iemand die op zo'n manier met me omgaat. Zelfs al zou je er uiteindelijk op uit komen dat het een abortus wordt dan is dit geen manier van doen.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren
Nou, ik denk eerlijk gezegd niet dat ik mijn partner dit zou kunnen vergeven, mocht dit gedrag niet uit een totale paniekaanval voortkomen, en dan zou ik er nog moeite mee hebben.

Ook al zou ik een abortus doen uiteindelijk uit eigen beweging, ik zou deze chantage niet kunnen verkroppen.Laat het inderdaad nog even bedaren en probeer met hem te praten. Mogen de gemoederen weer zo hoog oplopen, zeg dan duidelijk tegen hem dat je tijd nodig hebt en dat je later als het weer wat rustiger is verder wilt praten.Hopelijk komt hij tot inkeer en realiseert hij zich dat hij dit niet kan maken, dat je dit soort dingen met zijn tweeën beslist, en dat het uiteindelijk toch jouw lichaam is.Mocht dat niet zo zijn dan denk ik dat ik voor mezelf zou kiezen met of zonder tweede kind. Met zo'n man zou ik niet willen zijn.
Alle reacties Link kopieren
Zo, nu weer allemaal van de kast af en even rust.

Er zijn vier levens in het spel. TO, ga nu eerst maar weer met hem praten. Geef hem tijd om van de scrhik te bekomen, en heel oprecht sorry te zeggen.

Blijft hij bij zijn standpunt en zegt hij nog geen sorry voor zijn kutopmerking, dan is de relatie over.

Chantage past niet in een relatie, nooit

Dan verbreek je de relatie en belijkt dan alsnog of een baby krijgen wel verstandig is. Vanaf nu ben jij weer aan zet
Alle reacties Link kopieren
quote:hoppala schreef op 04 maart 2016 @ 14:58:

Bei dit ultimatum zou ik zelf mijn conclusie trekken en de relatie verbreken, onafhankelijk van het feit of je wel of geen abortus wilt plegen.Ik ook!
Alle reacties Link kopieren
quote:strikjemetstippels schreef op 04 maart 2016 @ 15:33:

[...]Klopt allemaal wel, maar ze zegt zelf dat ze het eigenlijk niet wil (nog een baby, nu), maar emotioneel niet aan kan. In dát geval denk ik wel 'misschien wel beter dat je rationele keuze maakt'.Waarom? Ze wil geen baby, maar ze is wel zwanger. Dan kun je 2 dingen doen: of dat kind een warm welkom geven, of een abortus laten uitvoeren. Waarom zou het beter zijn om een 'rationele' keuze te maken? Er zijn zoveel dingen in het leven die anders lopen dan gepland, of die je vaak op gevoel doet."Ik wilde nog helemaal geen relatie, maar nu zijn we smoorverliefd". "Ik wilde helemaal niet naar het buitenland, maar dit stageaanbod is wel fantastisch", "Ik wilde geen kind, maar nu ben ik zwanger". Ik zie het verschil niet zo, behalve dat een abortus wle de ingrijpendste keuze van die 3 is.quote:En uiteraard is het baas in eigen buik, gelukkig wel zeg. Maar een man heeft dan ook de keuze om weg te gaan, en die keuze kun je hem ook niet ontnemen. En als hij vervolgens helemaal geen contact meer wil als ze de zwangerschap door zet, is dat wellicht maar het beste ook, dat hij weg gaat dan.Een vent die wegloopt omdat zijn vrouw/vriendin zwanger is is een hork. Als je gewoon een goede relatie hebt, en je hebt samen seks, neem dan ook samen de consequentie voor de gevolgen. Abortus is geen soort voorbehoedsmiddel achteraf.
Anarchie is leuk, maar je blijft van mijn kaas af
Alle reacties Link kopieren
To, heel herkenbaar dit. Ik heb hetzelfde meegemaakt, maar dan bij ons eerste kindje. Ik gaf aan dat ik ons kindje wilde houden en weg was hij. Hij had zijn redenen om weg te gaan en het was zijn keuze, daar heeft hij recht op net als jouw partner. In de tussentijd heeft mijn vriend er op los geleefd en ik heb hem terug laten komen en daar pluk ik nu de vruchten van (enorm in de war van alles wat er is gebeurd en niet kunnen verwerken).Kortom: sta in je eigen kracht en kies hoe dan ook voor jezelf en je kindjes, hoe het ook mag verlopen. Betekent niet dat je sowieso weg moet gaan, maar bedenk wat goed is voor jou.
Alle reacties Link kopieren
Triest mannetje! Zo diep zit de liefde dan waarschijnlijk niet. Met een rotgang zorgen dat je meer geld gaat genereren en als jij deze zwangerschap wil uitdragen zeker doen. Dan gaat die vent maar lekker weg, bah.
Alle reacties Link kopieren
Het lijkt je zwaar om 2 kinderen te hebben zo dicht op elkaar. En je ziet het eigenlijk niet zitten.Natuurlijk is abortus een heftige keuze, maar ik zou toch eens met de HA gaan praten. Hoe het zou gaan als je nu een abortus zou willen.

Denk er nog een keer over na, niet vanwege je man, maar vanwege jou.
Vroeger toen de zee nog schoon was en seks vies....
Alle reacties Link kopieren
Zo dat zit lekker diep bij je man, not.

Erg lastig want weg gaan kan blijkbaar niet zomaar financieel maar hoe dan ook, dit is geen lekker materiaal voor de komende 60 jaar.

Geloof dat ik even zo checken hoe zijn reactie is als ik zei 'abortus en uit elkaar'.

Sterkte en succes met deze fuckup by mother nature.
Sterkte TO met deze lastige situatie.

Geef het ten eerste een beetje tijd.
Wil jij eigenlijk nog verder met een man die zo reageert? Ik denk dat je de keus zelf moet maken. Als jij nu onderdruk tegen je zin een abortus laat plegen denk ik dat dat voor altijd tussen jullie in blijft staan en het uiteindelijk stuk zal lopen. Misschien kun je contact opnemen met Fiom, die zijn voor dit soort zaken. www.fiom.nl
Alle reacties Link kopieren
quote:yoma schreef op 04 maart 2016 @ 14:58:

Ik ben nog maar 5 weken zwanger. Dat is ook wat ik hoop dat hij toch bijdraait want een abortus kan ik gewoon niet, dan zou ik hem dat idd verwijten en loopt de relatie toch stuk. Liever dan alleen met 2 kinderen. Vriend kennende meent hij het wel echt dat is waar ik zo bang voor ben, hij is niet echt een makkelijke type mens.

Het is heel zwaar met twee kleine kindjes, en dan de bijstand in te moeten..en dan praat ik nog niet eens over het verdriet en het gemis van hem, het gemis van jou kleintje naar haar papa toe.

Je kunt het nu juist, nog heel goed laten weg halen, juist nu.

Maar die keuze moet jij maken.

Dat kan niemand voor jou doen.

.

Mocht je het weg laten halen, doe het dan zo snel mogelijk, en kijk nooit meer achterom.

Nogmaals ik heb even geen mening, maar dat het zwaar voor je gaat worden, dat verzeker ik je wel.
We are the heroes of our time, but we are dancing with demons in our minds..
Alle reacties Link kopieren
Ieder kind heeft recht op een goed, volwaardig leven, een leven waarin de moeder stabiel is, goed voor haar zelf kan zorgen, je hebt ook al een kindje..

Als jij mij zou kunnen zeggen, dat jij goed voor dit kindje kan zorgen, ook,kwa geld he?..dat ook, en dat je weinig tot geen verdriet zal hebben, van de kapotte relatie,dat jij er alleen voor deze twee kunt zorgen, dan kun je het houden.

Anders denk dan nog eens drie keer na, oke?

Vijf weken is nog niks...maar ik snap heel goed, voor jou wel.

Begrijp mij goed, ik voel werkelijk met je mee, en ook met dat kleine ding in je buik, maar ik denk dat jij veel verdriet gaat krijgen.

En dat vind ik dan weer verdrietig voor deze kindjes.
We are the heroes of our time, but we are dancing with demons in our minds..
Alle reacties Link kopieren
Wat een verschrikkelijke vent.

Heb zelf min of meer hekel aan kinderen en zou ze zelf nooit willen.

Maar als dit zou gebeuren en je vent stelt je voor zo'n dillemma... Jeetje.

Eigenlijk zegt hij, óf abortus óf je staat er helemaal alleen voor met de twee kinderen.

Dat is hoe dan ook allebei kut.

Ik zou zelf niet met de gedachte kunnen leven dat ik ooit een broertje/zusje heb weg laten halen.

Het komt misschien even niet goed uit, maar uiteindelijk komt het echt wel goed, er zijn nog genoeg vangnetten.

Alsof hij nu al een excuus zoekt om bij je weg te gaan...
Alle reacties Link kopieren
Heb je familie of vrienden die je kunnen steunen? Lijkt mij moeilijk om dit in je eentje te dragen. Ook als je bij hem weggaat en je kindje houdt kun je goede steun gebruiken!

Alleen dat je vriend al hardop durft te zeggen dat hij jou, DOCHTER en baby dan niet meer hoeft te zien... Hoe krijg je dat als vader zijnde je strot uit??
Alle reacties Link kopieren
Lekkere vent... Misschien sowieso eens tijd om achter je oren te krabben want voor jouw toekomst de juiste keuze is. Maar neem deze beslissing niet alleen. Ga naar familie of vrienden en overleg het met hun zonder emoties.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven