Abortus of einde relatie.

04-03-2016 14:51 253 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,Ik ben moeder van een prachtig meisje van 5 maanden oud. Hele fijne zwangerschap en bevalling gehad. Gezond geboren en doet het zo goed! Vriend en ik waren er bewust voor gegaan en het was al snel gelukt.Nu ben ik er vorige week achter gekomen dat ik weer zwanger ben, dit keer ongepland. We zijn ons natuurlijk helemaal rot geschrokken. We wilden altijd wel een 2e maar pas als oudste een jaar of 3 was. Vriend was heel duidelijk hij wil een abortus. Ik denk dat dat ook praktisch gezien het beste is, het gaat zo druk worden, ik kan minder werken, en het lijkt me zwaar, een baby en zwanger zijn, het leven gaat veel duurder zijn. Maar toch kan ik het niet zomaar een abortus.Vriend heeft zoiets van bel even maak een afspraak en het is achter de rug. Ik kan het niet zo bekijken! Het is een leven wat in mijn groeit, vooral nu we ons meisje hebben. Ik weet niet of ik het kan! Heb dat gisteren uitgesproken naar vriend en zijn reactie was duidelijk, als ik geen abortus pleeg dan wil hij niet meer samen zijn. Gaat dan eigen huisje zoeken en ik, dochter en ongeboren kind kunnen het uitzoeken. Hij weet dat dat geen optie is, ik werk te weinig en verdien niet genoeg. Dat zou dan bijstand met 2 kinderen worden tenzij ik meer werk kan vinden. Alleen zijn met 2 kinderen met net iets meer dan een jaar leeftijdsverschil, het lijkt me zo zwaar.Kortom ik weet het niet meer. Wou het even van me afschrijven en hoop op tips.
Als jij geen abortus wil, gebeurt het niet. Punt.Dan kan hij kiezen. Of hij gaat weg, of hij accepteert dat het kind komt.

Hij zoekt dus zelf ook maar een ander onderkomen als hij het kind écht niet wil en uit elkaar wil.Ja, het kind is ongepland.

En ja, het zal niet simpel zijn, zeker als hij niet meewerkt.

Maar ja, jij gaat spijt krijgen van een opgedrongen abortus.

En dan gaat je relatie op termijn ook kapot want je gaat hem dit de volgende 80 jaar (al dan niet in stilte) verwijten.Ik zou overigens familie en vrienden rondom je beginnen te scharen.

Want sowieso gaat dit zwaar worden. En kan je wel wat hulp gebruiken.
Je vriend is een eikel en een vuile egoïst, en ik zou m persoon helpen met zijn spullen pakken en hem er uit trappen.... Manipuleren eikel...
Oh echt hé! Ik kan mij hier zo boos om maken! Waar is zijn aandeel hierin? Dat kleine ding in je buik is er niet ingevlogen hé! Hij moest zich kapot schamen! Dus hij verlaat jou en je kleine dochtertje als hij zijn zin niet krijgt?
quote:spieker27 schreef op 04 maart 2016 @ 20:21:

Oh echt hé! Ik kan mij hier zo boos om maken! Waar is zijn aandeel hierin? Dat kleine ding in je buik is er niet ingevlogen hé! Hij moest zich kapot schamen! Dus hij verlaat jou en je kleine dochtertje als hij zijn zin niet krijgt?Voor een kleine ding dat sowieso over een paar jaar op de planning zou staan.
Alle reacties Link kopieren
Wat een lul, emotionele chantage in z'n ergste vorm.Lees goed wat Wardijntje zegt, hij kan dit de rest van jullie relatie tegen jou en je tweede gebruiken. Pas daarvoor. Veel sterkte met je beslissing
Alle reacties Link kopieren
Wat een toppertje zeg!Manipulatief stuk verdriet. Van mij mocht ie vertrekken.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou trouwens een abortus nu zeker overwegen. Want ik zou het een kind niet aan willen doen, zo'n lul van een vader.
Alle reacties Link kopieren
Eens met de voorgaande reacties. Hoewel ik snap dat dat heel heftig als je net vijf maanden moeder bent en de tweede ook al onderweg is. Maar wat een lul van een vent. Zijn reactie is buitensporig en onrespectvol. Het verbaasd me ook gewoon heel erg dat iemand dat kan zeggen die net bewust met zijn vrouw/vriendin voor een kindje heeft gekozen en gekregen.

Als hij geen man zou zijn zou ik zeggen dat hij een pnd heeft ofzo. Bizar...
Ik Ik ken in mijn naaste omgeving een (verder normaal) stel met een man die hetzelfde reageerde.

Verschil is dat hij altijd er heel duidelijk in was dat hij maar 1 kind wil.

Zij heeft inderdaad een abortus gedaan en dat heeft heel veel ellende opgeleverd.

Maar: Ze zijn nu wel weer bij elkaar. Hij is gesteriliseerd.

Ik denk wel dat het anders voelt als het alleen 'timing' betreft. Ik denk dat je man onderschat wat een impact een zwangerschap en een abortus heeft op een vrouwenlichaam.

Je bent niet alleen zwanger geworden en ik vind het als het alleen de timing betreft een slappe en onvolwassen reactie.

Het zou jouw keuze moeten zijn en hij zou jou moeten ondersteunen.

Zijn leven wordt trouwens echt niet goedkoper of makkelijker na een scheiding, integendeel.

Woont hij alleen en kan hij kinderalimentatie schuiven plus zijn eenpersoons huishouden.

Blijft hij bij je kunnen jullie na de abortus puinruimen, slecht voor je oudste ook.
Alle reacties Link kopieren
Flatje met twee kinderen, bijstand?

Ik zou eens juridisch advies inwinnen. Denk eerder dat exlief zich blauw aan het betalen komt. Hij heeft gewoon onderhoudsplicht tot 21 jaar of hij dit kind nou wil of niet. Als een dna test (hier aan is hij verplicht mee te werken en indien hij weigert wordt hij als vader aangesteld, anders zou hij wel medewerking verlenen) aangeeft dat hij de vader is, heeft hij echt geen poot om op te staan en komen alle juridische kosten voor hem. Het zou wat moois worden! Wat zal hij trots op zichzelf zijn zeg!

Een echte vent neemt zijn verantwoordelijkheid!Bedenk maar zo, dit kind WIL leven! Geen kind vraagt er om om weggezogen te worden. In stukken gehakt en geblenderd te worden. Een kind in de baarmoeder probeert wanhopig te vluchten maar kan geen kant op. Schreeuwt, maar niemand hoort hem. Is doodsbang en in paniek, wordt uit zijn gezellige en vertrouwde plekje weggerukt en geblendert. En kan het nooit navertellen. En dat wil hij JULLIE kind aan doen?

Ben nu zelf zwanger van de 2e, tien maanden na de geboorte van de eerste. Ook dit kind wil graag gevoedt en gekoesterd worden. Waarom zou jullie ene kind wel recht op leven hebben en dit kindje niet? Niet zo handig uitkomen vind ik wel een slap excuus voor je eigen vlees en bloed te laten weghalen.En wat als jullie dochter om een broertje of zusje gaat vragen? Ja, die had je kunnen hebben maar dat kwam niet zo uit....
The rain wil eventually stop and if not, we will learn to row.
Een echte vent neemt z'n verantwoordelijkheid ja maar hij wilt dit kind niet. Moet het dan Perse door zijn strot gedouwd worden? Dat vind ik ook heel erg oneerlijk net zoals ik het oneerlijk vind dat hij to tot een abortus probeert te dwingen.
Alle reacties Link kopieren
Wil het kind niet? Dan legt hij er een knoopje in. Of was hij er niet bij toen to zwanger werd?

Is hij in zijn slaap verkracht of heeft to stiekem een condoom lekgeprikt? Dan vind ik het inderdaad niet netjes om te dwingen tot vaderschap.
The rain wil eventually stop and if not, we will learn to row.
Joh ik ben nou ook ongewenst zwanger ( inmiddels wel gewenst hoor) en ben nergens toe gedwongen en nog wilde ik het niet. Je kan mensen niet dwingen om ouders te worden.
Wat heb jij bijzondere denkbeelden over abortus oph ....

Weinig constructief.
Alle reacties Link kopieren
quote:Hij weet dat dat geen optie is, ik werk te weinig en verdien niet genoeg. Dat zou dan bijstand met 2 kinderen worden tenzij ik meer werk kan vinden.Zoek hier (veel) hulp bij, want alle keuzes en consequenties die eraan vastzitten dat zijn niet de minsten.En ja, misschien zit je over een jaar in de bijstand op een flatje. Dat is het worst case scenario. Wat je dan wél zult hebben is een of twee kinderen waar je zelf voor gekozen hebt en die dus gewenst zijn. Wat jij dan niet hebt en waarschijnlijk nooit gehad hebt is een goede partner want als hij dit echt doorzet dan is dat hoe hij eraf komt.Of je zit over een jaar met een enorm schuldgevoel door een opgedrongen abortus en een partner waarvan je weet dat hij je niet onvoorwaardelijk, maar alleen op zijn voorwaarden steunt en die zijn verantwoordelijkheid naar zijn gezin toe niet neemt.Of je zit over een jaar met twee kinderen én je vriend op de bank met de angst dat hij toch nog af gaat haken. Je vertrouwen in hem zal flink kapot zijn, en terecht. Ik zou er in ieder geval niet op gokken.Besef je dat alle keuzes hun consequenties gaan hebben en bepaal welke voor jou acceptabel zijn. Je kunt het nooit 100% goed doen. Ik zou het belang van jouw kind(eren) en jezelf even voorop gaan zetten en dat van hem buitenspel zetten. Je zult het echt zelf moeten gaan trekken en regelen allemaal uiteindelijk. Dat is pittig, maar het kan wel allemaal. Bereid je voor. Praat met mensen.
Alle reacties Link kopieren
Denkbeelden?

Realiteit.Met vijf weken misschien niet, dan is het een curretage. Maar rondom / na de 20 weken is het echt horror. Heb daar lang geleden een filmpje van gezien (medisch-pedagogische opleiding) en het is echt horror. 90% van de aanwezige mensen konden er niet eens naar kijken. Vraag me ook oprecht af wie zoiets nou gaat filmen.
anoniem_250173 wijzigde dit bericht op 04-03-2016 22:30
Reden: typfout
% gewijzigd
The rain wil eventually stop and if not, we will learn to row.
Zorg ervoor dat je financieel je eigen broek kunt ophouden. Je zal maar in zo'n wurggreep zitten en dan niet weg kunnen omdat je financieel van hem afhankelijk bent.

Het klinkt alsof hij blaat vanuit paniek.

Veel praten met elkaar.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat je vriend in shock is. Zich dood geschrokken is. En nee, hij reageert lomp. Maar djeez. Hij zal toch al langer je vriend zijn? Ik neem aan dat hij wel iets van krediet heeft opgebouwd.

Welke keuze het wordt zullen jullie toch in gesprek moeten gaan. Afspraak bij fiom maken?

Jullie zijn echt niet de eerste of laatste bij wie het zo gaat.Sterkte.
Alle reacties Link kopieren
quote:SaveTheDay schreef op 04 maart 2016 @ 22:31:Het klinkt alsof hij blaat vanuit paniek.

Veel praten met elkaar.Dat denk ik ook. En.kan ik me goed voorstellen.
quote:Oph schreef op 04 maart 2016 @ 22:29:

Denkbeelden?

Realiteit.Met vijf weken misschien niet, dan is het een curretage. Maar rondom / na de 20 weken is het echt horror. Heb daar lang geleden een filmpje van gezien (medisch-pedagogische opleiding) en het is echt horror. 90% van de aanwezige mensen konden er niet eens naar kijken. Vraag me ook oprecht af wie zoiets nou gaat filmen.Bij een curretage is het ook het zelfde verhaal. Maar zullen we deze discussie achterwege laten? Daar is het het topic niet naar.
Alle reacties Link kopieren
Wat ik eigenlijk niet snap, is dat hij als een wolf zijn pasgeborene zou beschermen (neem ik aan?), maar over dit kind zo'n kei- en keiharde houding kan aannemen. Dat vind ik vreemd eigenlijk.
Alle reacties Link kopieren
Blenderen en in stukjes gehakt... je bent nogal een dramaqueen of wat?Anyway, ik zou toch nog eens met je man proberen te praten als het wellicht wat is gezakt... Ik denk dat het vooral paniek is, vooral omdat jullie beide al wisten dat er wellicht over een paar jaar een tweede mocht komen. Mocht hij nou niet bijdraaien, weet je diep van binnen wel wat je moet doen.
quote:Oph schreef op 04 maart 2016 @ 22:29:

Denkbeelden?

Realiteit.Met vijf weken misschien niet, dan is het een curretage. Maar rondom / na de 20 weken is het echt horror. Heb daar lang geleden een filmpje van gezien (medisch-pedagogische opleiding) en het is echt horror. 90% van de aanwezige mensen konden er niet eens naar kijken. Vraag me ook oprecht af wie zoiets nou gaat filmen.Met 20 weken wordt er niet zo snel meer een abortus gedaan, dat is meestal wegens medische redenen. Maar seks hebben betekend niet automatisch dat je dan maar kinderen moet nemen. Je bent in Nederland nog altijd baas in eigen buik maar ik ben van mening dat als je als man echt niet wilt je ook niet gedwongen kunt worden, net zoals je als vrouw niet gedwongen kunt worden.
quote:Lovely1987 schreef op 04 maart 2016 @ 22:58:

[...]Met 20 weken wordt er niet zo snel meer een abortus gedaan, dat is meestal wegens medische redenen. Maar seks hebben betekend niet automatisch dat je dan maar kinderen moet nemen. Je bent in Nederland nog altijd baas in eigen buik maar ik ben van mening dat als je als man echt niet wilt je ook niet gedwongen kunt worden, net zoals je als vrouw niet gedwongen kunt worden.Ik ben van mening dat ook mannen scholing krijgen en dus weten wat ze moeten doen om gevolgen die ze niet willen te voorkomen en als ze een vrouw zwanger maken er zelf bij zijn geweest en dus zich verantwoordelijk moeten opstellen en niet gaan huilen en aan moeten stellen.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou mijn relatie met die man niet meer zien zitten.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven