Kinderwens

08-09-2023 14:14 77 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi allemaal,

Ik ben 33 en voel nog geen kinderwens. Als ik naar mijn omgeving kijk, zie ik vrouwen die of al kinderen hebben, een sterke wens hebben of het gewoon uitgedacht hebben dat ze het nooit willen.

Ik kan niet zeggen dat ik geen kinderen willen, maar date ook niet met die drang.

Hoe en wanneer wisten jullie of jullie een kinderwens hadden?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik had nooit echt een kinderwens.
Heb niks met andermans kinderen en ben akward in de omgang met een kind.
Zag mezelf ook nooit als moeder, zou niet weten wat ik met een kind aan zou moeten.

Toen ik 27 was kreeg ik een relatie met mijn huidige vriend ( daarvoor nooit echt vaste relatie gehad) en toen we een huis hadden gekocht en een tijd samenwoonden, hadden we zoiets van: als het ons gegund is, is het welkom.

Als het niet lukt, ook goed we hadden wel van te voren besproken dat we geen fertiliteitstrajecten wilden.

Nu hebben we de allerleukste dochter van 5 en gaat het eigenlijk vanzelf.
Ben nog steeds beetje akward met andere kinderen maar heb nu eenmaal meer omgang met andere kinderen door school/bso.

Achteraf dus wel heel blij met hoe het gelopen is maar als het niet was gelukt om wat voor reden dan ook, dan haf ik niet geweten hoe het is en wat ik zou missen en zou het ook prima zijn geweest
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik had heel lang geen kinderwens en toen Plop ineens wel
En na 2 kinderen Plop geen wens meer voor meer
Alle reacties Link kopieren Quote
Tot pakweg mijn twintigste altijd gedacht dat ik wel kinderen wilde, niet per sé vanuit een diepgewortelde wens maar meer omdat het er gewoon bij hoorde, ofzo, dacht ik.
Na het afstuderen verdiende ik heerlijk geld, kon doen en laten wat ik wilde, toen heb ik wel een paar jaar gedacht: jeetje, waarom zou ik dit ooit opgeven voor een kind?
Maar mijn vriend wist wel zeker dat hij een kind wilde. En toen iedereen om mij heen kinderen kreeg, wilde ik dat toch ook wel. Nu, een kind later en nog een kind in de maak, ben ik blij met mijn keuzes. Maar het is ook pittig. Ik zal niet doen alsof ik het fluitend doe, of zo’n moeder ben die echt intens van het moeder zijn geniet. Maar ik ben gek op mijn kind en zou niet meer zonder hem willen.
Aan de andere kant kan ik mensen die geen kinderwens hebben ook echt wel begrijpen.
Altijd geweten wat voor soort leven ik wilde en daar past het moederschap niet bij. Ben nu 46 en ben nog elke dag blij dat ik geen kinderen heb.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb er jarenlang ambivalent ingestaan: wil ik het wel, wil ik het niet, ik weet het niet.

Toen ik rond mijn 33e korte tijd een relatie had met een man die beslist geen kinderen wilde deed me dat pijn, en toen het uitging (om andere redenen dan de kinderwens trouwens) en ik de klok ergens in de achtergrond natuurlijk wel hoorde tikken zorgde dat ervoor dat ik er bewust over ben gaan nadenken, al was dat een proces dat jaren ergens op de achtergrond speelde, geen kwestie van: nu ga ik eens een paar uur zitten nadenken en dan weet ik het.

Ik kwam tot de conclusie dat ik het niet zó graag wilde dat ik het alleen zou doen, of daten onder druk zou zetten van een kinderwens: ik wil eerst een partner waarmee ik evt samen ouders kan worden, niet een wannabe-vader met wie ik geen goede partner-band heb ontwikkeld voordat we aan zo’n stap beginnen. En dus, dat ik wel zou zien of het op mijn pad kwam of niet.

Dat is het niet gekomen: ik ben begin veertig en omdat ik geen oude moeder wil worden is wat mij betreft de tijd gepasseerd. Samen met mijn partner, die wel kinderen heeft, kunnen we én verdrietig zijn omdat we samen geen kinderen zullen krijgen én voor de volle 100% achter die keuze staan. Waarbij het wel helpt denk ik dat ik de afgelopen jaren zelf al wat ideeeën daarover heb laten rijpen in m’n achterhoofd, anders zou ik door deze situatie mogelijk overvallen geweest zijn.

Lang verhaal kort: ik denk dat je met de tijd, misschien ook door omstandigheden waar je wel en niet in terechtkomt, wel weet wat je wilt
Alle reacties Link kopieren Quote
Voor zat dames ( en heren) komt die drang ook niet. En dat is normaal en meer dan prima.
With the body you were given.. Your life are living
Have you sight or no vision..Are you tired with the game?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik had gewoon nooit het gevoel dat ik ze níet wilde.
Alle reacties Link kopieren Quote
Altijd gehad, tot nu toe. Als het qua energie en financiën had gepast, had ik er ook meer dan twee willen hebben. Inmiddels wordt het wel wat onwaarschijnlijk dat er ooit nog eentje bij komt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ben nu 32 en heb het niet. Nooit gehad en kan me er niets bij voorstellen dat ik het ooit wel zou willen. Maar het schijnt te gebeuren dus wie weet.. Maar vermoed van niet.

Tien jaar samen met vriend. Die zei altijd nee maar staat er nu wat meer voor open.
koettie wijzigde dit bericht op 08-09-2023 20:26
19.81% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Bij mij was het gevoel altijd al zo sterk dat ik het ook zonder partner gedaan zou hebben.

Ik heb een vriendin die van kinds af aan, zei dat ze geen moeder zou worden, maar wel oma. Dat doet ze nu supergoed als favoriete tante van de kinderen van haar vriendinnen.

En andere vrienden bij wie het gewoon nooit gebeurd is.

Sommigen hebben daar geen moeite mee, anderen hebben wel een tijdje in de knoop gezeten toen de deur definitief dicht ging
Alle reacties Link kopieren Quote
Meauve01 schreef:
08-09-2023 19:41
Ik had gewoon nooit het gevoel dat ik ze níet wilde.
Eigenlijk vat dit het wel samen. Als ik over de toekomst nadacht dan dacht ik niet dat er geen kinderen waren. En ineens was ik al ouder dan ik dacht en was het nu of nooit. Terwijl als er voor vrouwen geen deadline was ik gerust het nog even had uitgesteld. Mijn vriend had ook geen extreme kinderwens. Het leek hem wel leuk. Het duurde bij ons erg lang trouwens (jaren) en we hadden beide niet de behoefte aan een medisch traject.

Nu kind er is vind ik het trouwens geweldig en vriend ook, ook de zwangerschap vond ik iets heel bijzonders. Het heeft mijn kijk op dingen wel echt veranderd.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nooit de drang gevoeld.
Wilde wel graag een grote mensen huis en een relatie. Nadat ik getrouwd was was daar de fase dat we wel aan kinderen wilden beginnen. Dus kwamen er 2.
Waarbij ik bij de 6 weken echo het hartje zag kloppen en ik toen en daar instant moeder werd.
I will not let anyone walk through my mind with their dirty feet
- Ghandi-
Alle reacties Link kopieren Quote
Nooit gedacht dat ik geen kinderen zou willen. Totdat ik mezelf echt bewust leerde kennen en er eigenlijk gewoon niet aan moet denken om kinderen te hebben. Ik ben er niet voor gemaakt, dat weet ik nu. Het is niet alleen dat ik denk 'ik zou dat niet aankunnen', er is ook niets in mij dat ook maar enigszins die wens heeft. En ik kan echt wel gek zijn op kinderen, dus dat is het niet. Maar een leven met kinderen zie ik niet zitten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik wilde eigenlijk altijd al wel kinderen, maar dat was voor na mijn 25e ofzo.
Uiteindelijk toen man en ik zijn getrouwd ( we waren 27), begon het echt te kriebelen, maar hadden we nog wat praktische zaken die we eerst wilden fixen. 2 jaar later hadden we ons eerste kind in onze armen liggen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Als tiener heb ik wel jaren gezegd dat ik geen kinderen wilde. Maar toen ik pakweg halverwege de twintig was, wist ik wel dat ik ooit moeder wilde worden. Mijn man, toen nog vriend, twijfelde toen nog. We zijn pas gaan samenwonen toen hij ook ooit vader wilde worden. Ik was toen zevenentwintig.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik worstel er zelf ook nog mee. Ik ben wat jonger dan jou (26), maar ik merk dat veel mensen in mijn omgeving al kinderen hebben of wel al zeker zijn of ze er willen of niet. Zelf denk ik de ene dag "Ja, waarom ook niet" en de andere dag "Oh God nee". Het zal me moeten overkomen denk ik.
Toen man er was leek het mij wel leuk .
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb heel lang gedacht dat ik ooit nog wel kinderen wilde. Toen ik een jaar of 26 was voelde ik veel druk vanuit mijn omgeving, veel mensen die er naar gingen vragen en vertellen hoe leuk het wel niet is, dat het je relatie echt compleet maakt enz.
Toen heb ik even gedacht van moet het dan nu maar gaan gebeuren?! Maar uiteindelijk gingen we toen ook verhuizen, moest er veel geklust worden en was er op dat moment geen ruimte voor een kindje.
Toen die er wel kwam greep de gedachte aan de rest van mijn leven zorgen voor en om een kind mij enorm naar mijn keel. Ik voelde aan alles dat ik dat eigenlijk helemaal niet wilde. Dat ik andere dingen in mijn leven wilde gaan doen en dat ik helemaal niet uitkeek naar het leven met een kind.
Dus toen toch maar het gesprek met mijn man aangegaan en wat bleek, hij voelde precies hetzelfde! Wat een opluchting.
Ik vond het wel heel lastig om aan mijn moeder te vertellen, zij had zo graag kleinkinderen van haar enige dochter gehad (mijn broers hebben wel kinderen) en ze is ook de meest liefdevolle oma die je maar kan bedenken. Maar ze begreep mij zo goed, echt heel fijn gepraat toen met haar en nu is ze de allerliefste oma voor onze twee honden en hebben we heel veel tijd voor mijn ouders om leuke dingen met hen te doen! Daar genieten wij en zij enorm van.
hendrikje106 wijzigde dit bericht op 08-09-2023 22:42
Reden: Toevoeging
8.61% gewijzigd
The problem is people are being hated when they are real, and are being loved when they are fake.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik had al heel jong een sterke kinderwens. Ben ook jong moeder geworden. Maar mijn wens kwam echt uit mijzelf, niet vanuit druk/verwachting van mijn omgeving. Uit het gezin waaruit ik kom ben ik ook de enige die kinderen heeft gekregen. In mijn kring van vrienden, kennissen familie en collega’s is geen kinderen hebben of willen eigenlijk net zo vanzelfsprekend als ze wel krijgen of willen.
Imagine
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik mreeg verkering, ginf trouwen en daarna begonnen we pas over kinderen na te denken. Daarna eigenlijk niet echt mee bezig gehad. We bleken het allebei leuk te vinden en toen zijn we er voor gegaan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik weet vanaf 11 ongeveer dat ik geen kinderen wil. Eind 30 nog wel even goed over nagedacht en gevoeld of dat echt nog steeds zo was, maar nu 42 en nog geen seconde spijt gehad. Ik vind een hond al veel verantwoordelijkheid :-D
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb het eigenlijk altijd wel geweten. 😊
Ik heb het niet gepland, wist ook niet rond welke leeftijd ik ze eigenlijk wilde, het was wachten op de juiste partner die dezelfde wens had denk ik.. nu 29 en 3e onderweg

Ben wel blij dat ik voor de kinderen flink geleefd heb en veel dingen heb gedaan die ik graag wilde doen, want het is wel een levens veranderende keus natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik wilde ook altijd al kinderen. Vroeger wilde ik altijd werken in een SOS kinderdorp, dus hoe meer kinderen, hoe beter. Dat laatste is niet gelukt, al werk ik wel met kinderen.
Als ex niet was weggelopen was die vierde misschien ook nog wel gekomen...maar heb nu nog twee stiefkinderen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Honingbij_ schreef:
08-09-2023 19:19
Tot pakweg mijn twintigste altijd gedacht dat ik wel kinderen wilde, niet per sé vanuit een diepgewortelde wens maar meer omdat het er gewoon bij hoorde, ofzo, dacht ik.

Hier ook. Het hoorde erbij, iedereen kreeg kinderen, dus ik zou ze ook krijgen. Totdat ik een keer een programma op tv zag over mensen die ervoor kozen om geen kinderen te krijgen en het was een feest der herkenning. Kinderen krijgen hoefde helemaal niet. Inmiddels kan het niet meer en ik heb nooit enige twijfel gevoeld.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven