Low budget trouwen

10-05-2012 10:26 81 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Mijn vriend en ik willen eind dit jaar of begin volgend jaar trouwen. Er staat nog niks vast dus dat is nog flexibel.



Nu willen we geen 15.000 euro kwijt zijn aan de bruiloft, maar wel een mooie dag hebben. We zijn een beetje aan het rondkijken wat het zou kunnen kosten.



Ik heb ask een voordelige dag/tijd gevonden om bij de gemeente te trouwen. Verder is er 1 kapel waar ik perse wil trouwen. Mijn moeder heeft ook al aangeboden het feest bij mijn ouders in de tuin te houden en dat voor ons te regelen. Ook krijg ik de bruidsjurk van mijn ouders.



Buiten dat, hebben jullie tips of leuke ideeën om een goedkope maar leuke bruiloft te houden?

We willen het klein houden met ongeveer 50/60 mensen savonds.



Dankjewel
Alle reacties Link kopieren
Ow nee inderdaad. Ik dacht dat een bruidstaart toch wel boven de 150 uitkwam.



Misschien heel stomme vraag. Maar wie eet er allemaal van de bruidstaart? Want je hebt toch nooit genoeg voor alle gasten met 1 taart?
Alle reacties Link kopieren
smuisje, tip als je cupcakes maakt: veel van tevoren oefenen! Wij hebben veel gehad aan de feedback die we van mensen kregen, en je wilt het perfect doen op de dag zelf; dat gaat niet in één keer.
Alle reacties Link kopieren
Snap ik. Maar ik heb al heel vak cupcakes gemaakt dus dat moet wel lukken. Maar inderdaad die dag wil je natuurlijk het beste
Alle reacties Link kopieren
In mijn omgeving houden veel mensen niet van taart is mij opgevallen. Ik zou voor cupcakes/american cookies gaan, dan kan je ook variatie aanbrengen in smaak enz. Taart zou ik alleen doen als ik zélf zou vinden dat dat erbij hoort, maar niet omdat het in zijn algemeenheid 'zo hoort'.
Alle reacties Link kopieren
Wat een goed topic, op precies het juiste moment!



Ik ben een paar maanden geleden ten huwelijk gevraagd door mijn vriend. Sindsdien zijn we ook een beetje aan het nadenken over het hoe en wat. Vroegah dacht ik altijd dat ik een giga bruiloft wilde met alles erop en eraan. Maar sinds we er echt over na aan het denken zijn willen we beiden eigenlijk iets veel eenvoudiger. We hebben ook niet veel geld te besteden en heb het er eigenlijk ook niet voor over. Dit zijn onze ideeën om geld te besparen/ de bruiloft eenvoudiger te houden:



- cupcakes in plaats van een bruidstaart

- geen corsages en misschien een zelfgemaakt boeket of anders geen bloemen.

- De kaarten wil ik zelf ontwerpen en laten drukken.

- geen receptie!

- catering (bbq!) en kapsel/visagie wordt gedaan door vriendinnen (en dus een stuk goedkoper)

- trouwkleding willen we zo goedkoop mogelijk aanschaffen, via een outlet bijvoorbeeld.

-Een trouwauto hoeft van mij niet perse maar daar kan vriend aankomen via een collega.



We hebben nu al zo'n beetje voor ogen hoe het hele dag programma er uit moet komen te zien maar voor 's avonds hebben we Echt geen idee. We willen het liefst een feest geven met muziek maar dan wel een beetje een bohemien/relaxed sfeertje. Het liefst zouden we een feest geven in een grote boerenschuur, half buiten/half binnen. Met kampvuur en een grote tent bijvoorbeeld. Maar ik kan bij mij in de regio werkelijk niks vinden wat bij onze wensen aansluit. Of het is te ver weg, of het is te duur. Het "probleem" bij ons is trouwens dat wij beiden een enorme familie hebben en dat de gastenlijst daardoor al oploopt tot 80.
Alle reacties Link kopieren
En op welk budget zijn jullie daarmee uitgekomen als ik vragen mag?



Ik denk steeds wie mijn haar en makeup zou kunnen doen maar weet niemand:(

En om nou niks te doen is ook zo minimaal haha
Alle reacties Link kopieren
Over te ver weg gesproken. Wij wonen in Flevoland maar gaan in Limburg trouwen haha.

Hij heeft maar heel kleine familie hier, ik heel grote familie in Limburg. Plus daar staat de kapel waar ik wil trouwen dus moet er wat voor overhebben;)
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een indonesier, die we via de markt kennen (hij heeft daar een kraam) gevraagd. Hij komt ter plekke voor ons koken a e18,- per gast.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb verschillende bruiloften gehad (van heeel erg duur tot low budget) en heb wel een paar tips.



- pas op met het doen van verzoeken aan bruiloftsgasten. Mensen willen best wel iets kleins doen maar het zijn wel gasten. Een familielid dat voor 50/100 man taart moet maken of de hele dag moet fotograveren alleen om geld uit te sparen is niet zo netjes.

- als je een feestje geeft zorg dan wel voor muziek. Het minste wat mensen verwachten is een DJ of een muziekant (of duo). Dat hoeft echt niet heel duur te zijn. Familielid van ons had via via een DJ voor ¤ 200,00. Ik heb 2x een feest meegemaakt met een laptop met muziek en een jukebox. Beide waren geen succes. Iedereen zoekt verschillende(foute) nummers uit, geen sfeer, geen DJ/muzikant die de sfeer aanvoelt en hier op inspeelt met bepaalde nummers etc.

- Zorg voor voldoende eten en drinken voor de gasten. Dat hoeft niet heel luxe te zijn maar wel ruim voldoende. Vraag zeker niet aan gasten om eigen eten mee te brengen! (1x gehad echt te genant voor woorden).



- kijk eens op internet naar een fotograaf die alleen komt om foto's te maken (dus zonder album dat kunnen jullie dan zelf doen). Vriendin heeft vorige maand voor ¤ 300,00 een goede fotograaf ingehuurd voor 3 uur (dus alle belangrijke momenten). Ze heeft alle foto's meegekregen op CD en kan daar zelf mee aan de slag.

- Ga voor een jurk naar Duitsland. Stukken goedkoper en ook heel erg mooi!

- Ringen zijn vaak goedkoper in België. Of google op internet naar een juwelier die stopt (ik weet er nog wel 1

- Vraag jezelf af of een bruidsboeket echt noodzakelijk is (misschien volstaat een klein bosje bloemen ook)

- Bestel gewoon verschillende soorten gebak bij de bakker ipv een bruidstaart.

- Voor een dessert kan je ook een ijscokar huren (bij de meeste plaatselijke ijscotheken te huren).
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben nog niet echt een budget, ook nog niks vast staan ofzo. Maar als ik alles optel dan kom ik op 8000 euro en dat vind ik veel en veel te duur. En ik wil het liefst op 4000 tot maximaal 5000 uitkomen. En dat is echt maximaal.



Wat betreft verzoeken doen aan bruiloftsgasten: de vriendin die de catering zou verzorgen heeft dit zelf aangeboden als een soort van huwelijkscadeau, ik weet dat ze dit ook voor anderen doet/deed en dit heerlijk vind om te doen. En het is natuurlijk niet voor niks he . Het is alleen waarschijnlijk stukken goedkoper en ook lekkerder (!) dan een andere cateraar. Ook al was het net zo duur dan zouden we nog voor haar gaan want ze maakt belachelijk lekker eten. Kapster/visagie krijgt ook gewoon geld voor haar werk natuurlijk, maar ook hier geld dat ze ook onze thuiskapster is en dus goedkoper dan de reguliere kapsalon.



Verder een goede tip is: titanium ringen ipv goud of witgoud.
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Wij zijn een maand geleden low budget getrouwd. Ons huwelijk kostte 3000¤. En we hebben een enorm gave,relaxte maar vooral gezellige dag gehad, heel ongedwongen. We hadden ook maar een klein groepje 16man maar dat zijn onze dierbaren en dat vinden wij het belangrijkst. Het duurst was bij ons de fotograaf. Maar dat hebben wij bewust gedaan. En echt totaal geen spijt van gehad. Een super mooi boek, aantal mooie canvas doeken en nabestelling was 1250¤. Ik ben zelf banketbakker dus de taart heb ik zelf gemaakt, en die kreeg ik ook van de baas, mijn jurk,accesoires,schoenen,haar,bloemen. 200¤. Maar ik ben dan getrouwd in een cocktailjurkje van de steps, en ik voelde me heel de dag prachtig. Mijn man had zijn pak en schoenen voor 300¤. Verder de ringen en gemeentelijke kosten. Ook hadden we taxivervoer van ons huis naar locatie en weer terug. En s'avonds hadden we een zaaltje met BBQ arrangement, en we kregen allemaal complimenten dat het zo goed geregeld was.

Uitnodigingen hadden we bij kaartje2go besteld, simpel met de info die nodig was, geen poes pas.En ik had zelf nog wat bedankjes in elkaar gemaakt.



We hadden ook nog een mini huwelijksreis naar ijsland, en in september vertrekken we naar de USA. Dat vinden wij veel belangrijker om ons geld aan te spenderen dan een bruiloft.



Ik vraag me af, als we een 15.000¤ trouwerij hadden gedaan of ik het dan leuker/gezelliger/beter had gehad. Maar dat is ieder voor zich.
Alle reacties Link kopieren
Als mensen het zelf aanbieden en jij ze betaald is het natuurlijk wat anders.Ik ken helaas voorbeelden waarbij de gasten werd gevraagd onbetaalde (of tegen een fooi) werkzaamheden te verrichten omdat het vrienden waren. Zelf zou ik als gast willen genieten van het feest. Dan heb ik weinig zijn om alsnog aan het werk te zijn (en de catering voor 80 mensen lijkt mij een behoorlijke klus zeker als hier ook het opbouwen en afruimen bijkomt).



Ik denk dat de kosten met name afhankelijk zijn van het aantal gasten. Hoe meer mensen hoe hoger de kosten. En de locatie is natuurlijk van belang.Een tuinfeest is goedkoper dan een horecagelegenheid.



Waar ik wel op zou letten is de trouwdag. Sommige mensen trouwen op een door de weekse dag omdat het zo lekker goedkoop is. Voor gasten (zeker als dit er veel zijn, ze van ver moeten komen en er ook een avondfeest is) is dit erg vervelend. Ik heb onlangs afgezegd voor een bruiloft op een woensdag omdat ik hier 2 dagen vrij voor moest nemen (2 uur rijden heen en terug). Misschien handig als je het klein wilt houden (er waren meerdere afmeldingen om deze reden) maar anders zou ik echt gaan voor de vrijdag of zaterdag (ook als dat iets duurder is).
Alle reacties Link kopieren
quote:evelise schreef op 10 mei 2012 @ 13:40:

Tristan:

700 huwelijkse voorwaarden

300 sieraden/bolero/schoenen

800 huur kerk incl drankjes

300 catering

300 drank bij het avondeten

400 gemeentehuis

200 decoratie

250 huur borden/glazen/bestek/stoelen/tafels

100 flessen prosecco om te proosten

650 overig, waaronder benodigdheden voor cupcakes (zelf gebakken), kado's voor cm/getuigen/ouders, bedankjes, taxi, kapper, schoonheidsspecialiste etc.Thanks voor de opsomming, ik ben gewoon een nieuwsgierig aagje
Als je het in een tuin doet met een band/DJ hou dan ook een beetje rekening met de buren (als die er zijn natuurlijk ). Je trouwt op een goedkope dag, dus ik gok dat dat niet de vrijdag is. Veel mensen zullen de volgende dag moeten werken.
Ik had als boeket een bosje houten roosjes. Klinkt suf, maar iedereen vond hem mooi! Was 13 euro ervoor kwijt en heb lster zelf met organza en lint afgewerkt. Alles bij elkaar euro of 25 kwijt ervoor. Stuk goedkoper dan bij een bloemist.



Dit is em :











Die groene sprietjes heb ik eruit geknipt later.



Onze taart (75 euro) was voor 25 man. Hij bestond uit 3 lagen en had een bosvruchtenvulling en fondant er omheen in marmer-rood/wit. Om de rand zat zo'n sierrandje zeg maar. We hebben het bovenste taartje bewaard en een jaar later opgegeten
Alle reacties Link kopieren
Nou, ik wil dus wel op een vrijdag trouwen, omdat mensen van ver moeten komen. Maar als je sochtends al trouwt is dat goedkoper dan smiddags, en helemaal niet duur.



Tips over jurken zijn prima maar ik krijg de jurk dus dat is voor mij gratis.

Ik vind inderdaad niet dat ik gunsten aan bruiloftsgasten moet vagen, maar een vriendin die me helpt of een oom die niet zo duur is als normaal vind ik iets anders.



Haha goede tip maar buren zijn bij mijn ouders heel aardig. Die ken ik mijn hele leven al en die doen niet moeilijk.



@flower, welke juwelier stopt dan? Als je het toch aanbiedt haha

Ijscokar vond ik echt een schattig idee!



Ik was inderdaad aan het denken om gewoon zelf een mooi bosje bloemen te kopen ofzo, gewoon een paar heel mooie bloemen die bij de jurk passen en verder niks. Moet ik nog even over nadenken
Wij hadden geen corsages overigens. En bij ons was vrijdag net zo duur als elke andere doordeweekse dag. 's ochtends op 's middags maakte niet uit hier
Alle reacties Link kopieren
Hier is elke doordeweekse dag even duur, alleen vrijdagmiddag scheelt 100 euro met de ochtend
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een indonesier, die we kennen omdat hij hier op de markt staat, gevraagd de catering te verzorgen. Hij komt ter plekke voor ons koken a e18pp. Scheelt ons de stress van hapjes maken, maar het scheelt ook veel geld vergeleken met een diner in een restaurant.
Alle reacties Link kopieren
Dat schreef je eerder ook al, anna.



Wij zijn ook low budget getrouwd. Het enige waar we niet op hebben bezuinigd zijn de huwelijkse voorwaarden, de ringen en het tiengangendiner (waar we ons favoriete restaurantje voor hebben afgehuurd).

We zijn in nette kleding getrouwd, die we ok voor andere gelegenheden kunnen gebruiken. Zó zonde om zoveel geld uit te geven voor iets wat je maar 1x draagt! Familieleden hebben wat foto's gemaakt, we zijn toch allebei niet dol op foto's waar we zelf op staan. Vervoer? Onze eigen auto voldeed prima. Een band of dj was niet nodig, omdat we 's avonds dat diner hadden i.p.v. een feest. Daar stonden gewoon flessen wijn op tafel, en kon iedereen drinken wat ze wilden. En de taart voor na de 'plechtigheid' (binnen acht minuten stonden we weer buiten, haha) had ik zelf gebakken. Appeltaart, want iedereen vindt dat lekkerder dan van dat mierzoete cakegebak.
Alle reacties Link kopieren
@smuis, ik weet niet of het in je buurt is maar deze juwelier stopt http://www.happytown.nl/E ... lier-Keppels/juwelier.htm . Vriendin heeft hier onlangs haar trouwringen voor 50% korting uitgezocht (alle sieren hadden die korting).



Bedenk verder dat er naast de jurk ook nog bijkomende kosten zijn (torselet met toebehoren, sieraden, schoenen voor onder de jurk etc). Maar dat kan je natuurlijk ook zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.



En trouwen op een vrijdag kan natuurlijk prima. Daarna is het weekend dus iedereen kan gewoon komen. Bedenk wel dat als jullie in de ochtend trouwen je gasten ook langer blijven (en je dus meer kwijt bent aan eten en drinken.
Als je de kerk belangrijk vindt en toch alleen maar directe familie bij het trouwen wilt hebben, kun je ook gratis trouwen op een andere dag, en op vrijdag in de kerk met je feest erbij. Bij ons zat er maanden tussen gemeentehuis (met alleen ouders) en Bruiloft...



Voor iedereen die een goedkope(re) jurk zoekt: het helpt ontzettend als je geen 'trouwjurk' maar 'gewoon' een mooie jurk zoekt. Het lijkt wel alsof ALLES waar 'trouw-' of 'huwelijks-' voor staat, gelijk een nul achter de prijs krijgt zeg maar...



Onze ijskar na de BBQ kostte 100 euro, en iedereen vond het superleuk.
Alle reacties Link kopieren
@flower, bedankt voor de site. Niet echt in de buurt maar kan het natuurlijk overwegen ff ervoor te rijden.

En de gasten die er sochtends bij zijn zijn alleen onze gezinnen. Die zijn wel te onderhouden:)



Mij lijkt het leuk om alles op dezelfde dag te doen, maar gezien het budget is elk een andere dag ook het nadenken waard bedankt.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ivetje schreef op 10 mei 2012 @ 13:33:

Wij hadden als indeling dit :



's morgens haar en make-up laten doen

Aankleden

Man kwam me halen

Foto's laten maken

Thuis geluncht met schoonvader, schoonzus en fotograaf. Rest van de familie ging rechtstreeks rochting stadhuis

Om 3 uur trouwen in stadhuis

Daarna met daggasten naar locatie voor koffie met gebak

Om 6 uur eten (buffet)

Om 8 uur feest voor familie en vrienden etc.



Ik vond het een heerlijk relaxte dag, omdat alles op 1 locatie was nadat we getrouwd waren. Hoefde nergens meer heen verder, geen gedoe enzo. Tijdens de koffie ook rustig kunnen zitten en kletsen met de daggasten enzo. Heerlijk!ik vind jou dag indeling top ,maar je heb een buffet gedaan in restaurant? ik heb namelijk ook gezocht. maar buffet is hier in de restaurants meestal op zondag ,of heb je dat toch daar kunnen regelen?
Alle reacties Link kopieren
Die houten roosjes zijn leuuuk!!! Heb er zelf ook nog over getwijfeld, ik ben uiteindelijk voor een andere budget-optie gegaan: een zijden boeket. Dit is even duur als een bruidsboeket, maar ik houd het mijn hele leven en het zijn zulke mooie bloemen dat iedereen denkt dat het echt is.

Daarnaast was dit een eerbetoon/herinnering aan mijn moeder, die vorig jaar overleden is en erg van zijden bloemen hield.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven