Seks verslaving

02-11-2020 17:41 109 berichten
Ben 23 jaar oud en ik vraag me af of ik seks verslaafd ben.
Mijn vrienden en ex-vriendin zeggen van wel maar toch maar even bevestigen hier?

Toen ik in een relatie zat met mijn ex-vriendin hadden we zeker 2x per dag sex (ja we hadden veel tijd), ik kon en wou nog veel meer alleen kon zij dat niet meer aan.
Ik was benieuwd of ik wel een limiet had en of veel seks mij zou doen veranderen, nou die limiet had ik niet; we hadden een dag hiervoor uitgetrokken en 12x beide klaar gekomen van ongeveer 20 min per ronde. Na de 12e ronde kon zij het mentaal en fysiek niet meer aan en dat respecteerde ik maar ik wist dat ik nog kon doorgaan en dat wou ik ook. Dus dat hielp mij niet van dit “probleem” af.

Het belemmert me niet echt van mn werk, momenteel heb ik ook geen vriendin en betalen voor sex ga ik niet doen, dus dan begrijp je wel dat het een volop ruk feest is haha.

Het is ook niet dat ik er continu aan denk, er zijn triggers en die probeer ik te vermijden.

Kan ik meer doen en ben ik zodanig toch echt seks verslaafd?

Of moet ik een vrouw vinden net als mij en dan elkaar helemaal kapot neuken?
Aan deze optie denk ik wel veel; gewoon een leuke vrouw vinden en die dan laten intrekken bij mij en dan echt 24/7 (mits mn werk uren dat toelaten).

Advies is welkom.
Alle reacties Link kopieren
we hadden een dag hiervoor uitgetrokken en 12x beide klaar gekomen van ongeveer 20 min per ronde. Na de 12e ronde kon zij het mentaal en fysiek niet meer aan en dat respecteerde ik maar ik wist dat ik nog kon doorgaan en dat wou ik ook. Dus dat hielp mij niet van dit “probleem” af.

:HA:

En verder:


Ik sta op het punt om een dame te zoeken voor een puur sexuele band en die te laten intrekken tot ik uitgeneukt ben, iemand enig advies of een dame met interesse?



Hengelen is niet toegestaan hier. Tot ziens! :bye:
Nee heb je, ja kun je krijgen.
clivia52 schreef:
07-11-2020 08:50
hoe krijg je dat voor elkaar

en dan ook nog zoveel tijd over hebben

geërfd van rijke ouders?
verveling?
Helaas geen rijke ouders anders was mn leven veel makkelijker geweest.

Hard werken en discipline, kon ik dat laatste gedeelte maar toepassen aan mn sex leven....

Mijn werk bezorgt me wel continu teveel stress, dit is waarschijnlijk waarom ik sex als uitlaatklep zie? Ik heb sport en lange wandelingen maar niks geeft mij echt verlossing als sex, dus heeft iemand oprecht enig advies?
Je Inbox loopt nog niet over van de aanmeldingen om 24/7 met je te willen neuken?

Je schrijft wel of iemand oprecht advies heeft, maar het komt niet over alsof je werkelijke op zoek bent naar advies, want je weet alles toch al beter. Waar wil je dan advies over?
Daardoor komt het op mij over alsof je enige doel met dit topic hengelen is.
Maar blijkbaar nog niet erg succesvol?
Alle reacties Link kopieren
Je bent 23 en je werk bezorgt je continu teveel stress.
Zoek ander werk.
Sensatiezoeker schreef op 2 november 2020
Ben 23 jaar oud en ik vraag me af of ik seks verslaafd ben.
Mijn vrienden en ex-vriendin zeggen van wel maar toch maar even bevestigen hier?

Kan ik meer doen en ben ik zodanig toch echt seks verslaafd?
Beste Sensatiezoeker,

Je vraagt je af, hoe het komt dat deze topic zo verschoven is van onderwerp.
Verschoven in de richting van hoe je een vrouw kunt verwennen.
Meestal is de oorzaak daarvan te vinden bij de TO zelf.

Ik zie een paar oorzaken.

1. Om te beginnen is je vraagstelling onduidelijk. Je wilt weten of je seksverslaafd bent. In je vraag: Kan ik meer doen? zit ook een onduidelijkheid. De onduidelijkheid zit hem in: Meer doen om wat? te bereiken.
2. Verder kun je door iets vaker mee te doen in je eigen topic, deze zelf interessant te houden, en deze wat bijsturen in een door jouw gewenste richting.
3. Feitelijk is jouw vraag: Hoe verwen je een man? Dat moet je aan mij niet vragen, want ik ben een man. En ik verwen graag vrouwen. Dat doet overigens de overgrote meerderheid van de mannen. Dat is hun genetische natuur. (Happy Wife, Happy Life, dus)
4. Ik betwijfel of vrouwen jouw vraag interessant zullen vinden, omdat het merendeel van de vrouwen in de wereld een genetische natuur heeft, die gericht is op het willen geven van leiding aan hun huiselijke omgeving. In wezen willen ze ook graag leiding geven aan hun onzekere echtgenoot. Zodat hij zijn taken voor het behoud van het leven beter leert kennen.Dat de samenleving de vrouwelijke natuur heeft verkracht, is een zeer triest verhaal, dat genetisch ligt opgeslagen in elke vrouw. Het vrouwelijk geslacht wacht op betere tijden. Een vrouw baart het leven en voelt zich verantwoordelijk voor dit leven. Daar komt haar behoefte om leiding te geven aan de succesvolle ontwikkeling van het leven vandaan.
5. Verder is elke deelnemer aan het forum vrij om naar eigen inzicht een topic interessanter te maken. En ik zal je zeggen dat dit hier hard nodig was. Interessanter maken van een topic is mijn enige doel hier. Dat is in eerste instantie mijn eigen belang, maar ik denk dat ik daarmee ook het algemeen belang dien.
6. In het reglement van het forum staat dat je moet voorkomen off-topic te gaan. Ik denk dat mijn bijdrage sterk in verband staat met het onderwerp seksverslaving. De oorzaak van een seksverslaving bij mannen is, dat hij steeds hetzelfde kunstje herhaalt en gericht is op zijn eigen lust. Hij voelt dat hij geen contact krijgt met een vrouw, omdat hij niet echt verbinding maakt. En dat frustreert hem, maakt hem onzeker. Bovendien is hij angstig voor de ongekende macht van het vrouwelijke. Vrouwen zijn van nature verbinders; meer dan gemiddeld zijn zij daarom geïnteresseerd in menselijke relaties en liefdesrelaties. Wanneer jij je best doet om je met het vrouwelijke te verbinden, hoef je voor vrouwen geen angst te hebben. VIVA is een typisch vrouwenblad, waar vrouwen veel artikelen kunnen lezen over juist die verbondenheid. Het blad heeft veel mannelijke meelezers. Je kunt van je verslaving afkomen door je meer te gaan verdiepen hoe jij een vrouw kunt behagen. Misschien eens vaker VIVA of Libelle of een ander vrouwenblad gaan lezen. Daar valt voor mannen veel te leren. Daar word je een heel stuk gelukkiger van.

Begrijp je nu hoe het komt dat jouw topic verschuift?

De meeste mensen die verslaafd zijn, roepen heel hard dat ze van hun verslaving af willen. Dat doe jij niet hoor. Althans dat ben ik nog niet tegengekomen. Dus ik weet niet of je er last van hebt en of je er vanaf wilt. In feite, willen de meeste verslaafden dat niemand hun "speeltje" afneemt. Het is immers hun identiteit geworden. Misschien herken je hier iets in.

Ik kan me voorstellen dat je nu mijn bijdragen nog niet zo prettig vindt. Maar het zou zo maar kunnen dat je juist daar verslaafd aan gaat raken. Je bent nog jong, er ligt een toekomst voor je open. Het leven is een proces van voortschrijdend inzicht. En dat wens ik jou van harte toe.

Ik wil eindigen met een vraag.

Wat vind je prettig en wat vind je vervelend aan deze verschuiving?
Op 4 november schreef Roelie:
Je maakt er een te big deal van. Het is denk ik vooral bij jonge mannen zo dat ze willen presteren bij vrouwen en bang zijn flaters te slaan. Ze willen vooral goed zijn in seks. Alsof je daar een medaille voor kunt krijgen of dat vrouwen aan mond op mond reclame doen. Sommige vrouwen doen dat wel indd. en dat is dom want een goede lover is zo ingepikt
Dag Roelie,

Het heeft even geduurd voordat ik op je kon reageren. Het moest nog even indalen bij mij. Ik neem alle reacties uiterst serieus, dus ook die van jou.
Uit ervaring weet ik dat meedoen aan een forum vol met valkuilen zit. En zeker trap ik daarin als ik te snel reageer. Luisteren betekent voor mij:er tijd voor nemen,
Dat heb ik bij deze gedaan.

Ik voelde hier dat jij het opnam voor Frits Sprits. En ik merkte dat Frits daarna niet meer hoefde of wilde reageren. Alsof het niet reageren op mij voor hem legitiem gemaakt was door jouw woorden.
Dat heeft me wel dwars gezeten. Omdat ik zeker weet dat ik jongeren respecteer. Veel met jongeren gewerkt. En dat het soms goed is om ze te prikkelen en uit te dagen op hun weg naar volwassenheid. Ik weet niet of jij zelf kinderen hebt, maar dan zul je het belang daarvan vast herkennen. Kijk ik ben er niet op uit om hem onderuit te halen. Ik ben er van overtuigd dat jonge en oude mensen elkaar veel te bieden hebben. Jongeren dagen mij uit om me open te blijven stellen voor de nieuwe tijd. En omgekeerd kunnen oude mensen juist door hun ervaring iets leren aan jongeren. Vandaar mijn advies aan sensatiezoeker om eerst seks te hebben met een volwassen vrouw van boven de 40. Hoe controversieel deze gedachte ook is. Hij is het overwegen waard.

Nu even terug naar de inhoud van jouw reactie.
"Je maakt er een big deal van". Big = groot en deal = ruilmiddel. Herken ik allebei. Ik wil hier iets uitruilen met anderen. En het liefst over de grote dingen die er in het leven toe doen. Dus heb je gelijk. Maar ik zou het te groot kunnen maken waardoor ik mensen van me afstoot. Bedankt dus voor je oplettendheid. Dat zou kunnen, waarom Frits niet reageert. Daar kan ik wat mee.

Jonge mannen willen presteren en zijn bang om flaters te slaan. Helemaal mee eens. Ik ben dat van mijzelf nog niet vergeten. Daarom begrijp ik jongeren denk ik wel goed. Daar zit tevens de verbinding tussen jong & oud. Als je tekst van mij leest, dan zul je zien dat het vaak gaat over de angst bij mannen voor afwijzing door het vrouwelijke. Ik zeg hier bewust niet vrouw, omdat het niet de vrouw zelf is die afwijst, maar het lijkt het vrouwelijke in de vrouw te zijn. Het vrouwelijke houdt de man een spiegel voor. In zijn socialisatie heeft een weeffout gezeten, die hem in verwarring brengt met zichzelf en het vrouwelijke. Via de kracht van het vrouwelijke buiten hem kan hij zichzelf ontdekken. Want daar gaat het steeds om.

Mannen beschikken over een rijke fantasie, en zeker jonge mannen. Volgens mij is het de bedoeling om die te leren kennen en er in de praktijk iets mee te doen. Daar heeft hij een vrouw voor nodig die bereid is om samen zijn fantasie te durven onderzoeken en misschien zelfs uit te leven. Uit angst voor afwijzing durft hij dit niet aan een vrouw te vertellen en bij zijn vrienden verbergt hij zijn fantasie in grappen en grollen. Zo blijft hij moederziel alleen achter. En ik weet dat dit jarenlang kan voortslepen.

In het meest ongunstige geval neemt hij de kans niet om zijn fantasie te delen, raakt gefrustreerd en geeft hij daar die kutwijven de schuld van.
Verder wil ik hier even niet in gaan, maar als ik dan terugkom op jouw woordje "big", dan gaat het over iets wat er toe doet.

Ik vraag me dus af, of jij er wel verstandig aan gedaan het om Frits in bescherming te nemen. Ik wil niet zeggen dat jij dit doet, maar er zijn moeders die moederen. Lees hierover Nancy Friday. Wel een oud, maar nog steeds actueel boek.

Ik hoop dat Frits nog steeds de moed heeft om wel te reageren. Hij is welkom, en ik ben bereid om ook naar hem te luisteren.

Even terzijde. Het zal je opgevallen zijn dat er in elke topic altijd lolbroeken verschijnen, die korte "twitterkreten" plaatsen. Het lijkt of ze liever geen inhoudelijke gesprekken aangaan, of anderen willen tegenhouden om een "big deal" aan te gaan. In deze topic zijn ze ook aanwezig. Ik vind dit de moeilijkste groep om mee in gesprek te komen. Het lijkt wel of ze een dikke muur om zich heen gebouwd hebben. Ook hen neem ik uitermate serieus. Alleen kom ik er niet bij. En heel soms is er een doorbraak mogelijk.
Wat zielig dat je steeds moet neuken of rukken TO. Echt waardeloos voor je.
Ik hoop dat je er snel vanaf komt, want dat is toch geen leven zo... :hug:
Op 3 november schreef Frits Sprits het volgende:
Huh? Wat lees ik daar nou voor raar incestueus verhaal. Oma die je het wel zou willen leren? WTF.{/quote]

Dag Frits,

Ik snap je reactie heel goed. Het idee dat ik naar voren bracht is wat onwennig. Toch wil ik er nog even op terugkomen. Ik ben een mooi voorbeeld uit de praktijk tegen gekomen. Toen ik het gelezen had, kreeg het voor mij iets van zuiverheid en schoonheid. Ik vond het een prachtige manier van seksuele voorlichting.

Misschien kan dit verhaal wat meer sympathie opwekken voor jouw gedachten hierover.

De feministe Marjan Dubbeldam heeft haar kennis uit de eerste hand over het mannelijk verlangen van haar 16-jarige zoon Kevin naar een relatie met een oudere vrouw, terwijl ze hem later op zijn 18de aanmoedigde om zijn eerste seksuele ontmoeting te hebben met een 40-jarige vrouw.

“Na enig nadenken, dacht ik dat jonge mannen hun eerste seksuele introductie met een ervaren, oudere vrouw zouden moeten hebben .
Ik vind dit zo om een aantal redenen:

Ten eerste zal een dergelijke seksuele ontmoeting jonge, volwassen mannen leren om vrouwen te respecteren, en hen ook leren hoe ze een vrouw kunnen plezieren. Ik heb het gevoel dat de meeste jonge mannen gehersenspoeld zijn met een verkeerde mening over seks en over de seksualiteit van vrouwen. Ik hoef alleen al te kijken naar problemen in de samenleving met verkrachting, ongewenste zwangerschappen, abortussen, seksueel overdraagbare aandoeningen, misbruik van vrouwen, onverantwoordelijkheid van mannen, enz. Ik zie dat in onze samenleving juist nu het potentieel aanwezig is om destructief gedrag van mannen om te buigen, door ze anders te benaderen en ze beter voor te lichten over seks. Oudere vrouwen zijn bij uitstek in staat om de agressieve natuur van jonge mannen te temmen.

Omdat ik zelf twee zoons heb opgevoed, voel ik me op mijn gemak als de wettelijke grens naar volwassenheid 18 jaar blijft. Sommige van onze tieners hebben op een te jonge leeftijd al seks. Moeders zouden hun zoons moeten bijbrengen dat ze beter nog kunnen wachten totdat ze volwassen zijn, voordat ze met seks gaan experimenteren.

Zou de omgang met een oudere vrouw niet de eerste seksuele ervaring van een jongeman moeten zijn? De samenleving doet wat lacherig over 16-jarige jongens die vrije seks hebben met 16-jarige meisjes. Dat is jammer, want naar mijn mening is dat een slechte ervaring voor het meisje en een slechte route voor de jongen naar het man worden. Zijn twee young-adults van 16 jaar oud genoeg om seks te hebben in deze tijd van seksueel overdraagbare aandoeningen? Om nog maar te zwijgen van het risico voor het jonge meisje om zwanger te worden en zo haar kansen te verspelen om haar opleiding en carrière succesvol te kunnen voortzetten.

Aangezien het mannelijke geslacht ernaar verlangt gedomineerd te worden door een vrouw en veel jonge mannen verlangen naar een seksuele relatie met een oudere, meer ervaren vrouw, zou het ideale maatschappelijke model zijn, dat een jongeman zijn eerste seksuele ontmoeting heeft met een oudere, meer volwassen en rijpere vrouw. Het is duidelijk dat in een perfecte wereld het beste maatschappelijke model zou zijn dat een man maagd blijft, totdat hij getrouwd is. Bovendien vind ik dat jonge mannen moeten wachten tot ze de wettelijke volwassen leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Bij voorkeur zouden ze hun eerste seksuele ontmoeting moeten hebben met een oudere, rijpere vrouw. Dat is voor een jongeman de beste seksuele voorlichting die ik me maar kan indenken."

Sommige mannen blijven lang onvolwassen, tot eind 20 soms zelfs tot begin 30. Voor zulke mannen zal het daten met jongere vrouwen minder zinvol zijn, dan het daten met een volwassen, ervaren en wijze vrouw. Een ander voordeel van deze seksuele voorlichting zit in een paar verschillen tussen man en vrouw. De seksuele drang van een vrouw is, als ze tussen de 40 en 50 jaar is sterker, dan in haar tiener- en twintigerjaren. Dat is bij mannen precies andersom. Dus een oudere vrouw die seksuele omgang heeft met een jongeman kan, zowel hem als haarzelf, seksuele voldoening geven. Voeg daar de elementen voor vrouwelijk overwicht nog aan toe, en je ziet dat de oudere vrouw de beste positie heeft om eenmalig de autoritaire partner te zijn van zo’n jongeman.

Deze opvattingen over de relatie tussen de oudere vrouw en de jongere man werden bij mij gevormd, nadat mijn jongste zoon Kevin zijn eerste seksuele ontmoeting had gehad met een veel oudere vrouw. Een ontmoeting overigens, waar ik zelf aan meegewerkt had."


“Op een dag kwam mijn zoon naar me toe en zei dat hij met mij over seks moest praten. Hij was aan het daten geweest met een meisje. Het meisje kwam naar hem toe en liet hem haar borsten voelen, maar hij wist niet wat hij ermee moest doen. Terwijl ze aan het zoenen waren en ze tegen hem aanwreef, kwam hij tot een orgasme in zijn broek. Hij schaamde zich daar diep voor. Hij bekende me dit voorval. Daarna hadden we een openhartig gesprek over de werkelijke feiten van het leven.

Door dit gesprek vertelde mijn zoon me ook over een vriend van hem, die beweerde dat hij had geslapen met de veel oudere zus van een klasgenoot. Ik legde uit dat dit waarschijnlijk niet waar is, aangezien de meeste jongemannen weleens fantaseren over seks met oudere vrouwen, maar het meestal bij een fantasie blijft en zelden werkelijkheid wordt.

Ik run een kapsalon met veel vrouwelijke klanten. Daarom vroeg mijn zoon aan mij: ‘Ken jij oudere vrouwen, die mij misschien iets over seks zouden willen leren?’ Ik was stomverbaasd over zowel zijn verzoek als over zijn volwassenheid. Ik kon er niet over uit, hoe eerlijk hij naar me was over zijn seksualiteit en hoeveel vertrouwen hij in mij had om daarover te durven praten.

Ik vertelde hem duidelijk dat ik nu even geen enkele vrouw kende, die hem de feiten van het leven zou willen bijbrengen. Ik gaf hem mijn traditionele toespraak: ‘het is beter om nog te wachten tot je wat ouder bent, en tot je het juiste meisje ontmoet. Je hoeft je niet te haasten om seks te hebben. Je hebt nog een heel leven voor je.’ Kort daarna maakte de oudere broer van Kevin zijn vriendin vervroegd zwanger. Dit zorgde ervoor dat ik mijn advies aan Kevin opnieuw moest verduidelijken.

Een van mijn klanten was een 40-jarige vrouw genaamd Cynthia. Op een dag kwam ze voor haar kapsel in mijn kapsalon en ontmoette ze ook mijn jongste zoon, want hij kwam onverwachts langs. Ik stelde Kevin aan haar voor. Nadat Kevin was vertrokken, merkte ze op hoe knap mijn zoon was. Ze vertelde me dat ze haar ogen nauwelijks van hem af kon houden. Cynthia had de reputatie om met jongere mannen te daten. Het was duidelijk dat ze zich erg aangetrokken voelde tot mijn zoon. Dit verraste me des te meer. Dus ik vertelde haar, (half voor de grap) hoe mijn zoon me had gevraagd of ik vrouwen kende die hem konden trainen in seks.

Cynthia keek me aan en vroeg me of ik dit meende, en of ik daar mee zou instemmen. We vonden het allebei een geweldig idee. We bespraken dit uitvoerig en later die week bracht ze me wat literatuur en artikelen over dit onderwerp. Het meest verrassende en de grote eyeopener voor mij was dat deze literatuur feministisch materiaal was. Eén artikel was een transcript over feminisme en daten gemaakt door een discussiegroep van de universiteit van Maastricht.

Kevin was net 18 jaar geworden. Ik ging naar hem toe en vroeg hem of hij nog maagd was en of hij nog steeds een seksuele ontmoeting met een oudere vrouw wilde ervaren. Hij beantwoorde mijn beide vragen met "ja". Ik regelde dat Kevin en Cynthia elkaar voor het avondeten zouden ontmoeten.

Ik bemoeide me er verder niet meer mee. Nadat Cynthia en Kevin een afspraak hadden gemaakt om eerst samen uit eten te gaan, waren het immers twee volwassenen die op date gingen. Ze namen een volwassen beslissing.

Toen Cynthia en ik er later over aan de praat raakten, vertelde ze me hoe het was gegaan. Ik vond het grappig om de details van haar te mogen horen. Zo blij was ik dat ze deze met mij wilde delen, omdat ik me daardoor goed kon voelen over wat er gebeurd was."

Cynthia vertelt:
"Na het eten gingen we samen naar mijn huis. Om te beginnen dronken we samen en glaasje champagne om het ijs te breken. Daarna liet ik hem mijn voeten en mijn nek strelen. Ook leerde ik hem hoe hij de voeten, de schouders en de nek van een vrouw moest masseren. Toen de stemming eenmaal losser geworden was en de spanning gebroken, verontschuldigde ik me even, en kleedde me om in mijn mooiste lingerie. Ik riep Kevin om mijn slaapkamer binnen te komen en stond hem toe mijn lichaam aan te raken. Vervolgens liet ik hem mijn lichaam aanbidden, en begeleidde ik hem bij het oraal plezieren van een vrouw. Tenslotte verbrak ik zijn maagdelijkheid door hem op zijn rug te rollen, hem een condoom te leren gebruiken en hem bij mij naar binnen te leiden, terwijl ik hem van mijn borsten liet genieten."

"Cynthia zei me dat het voor hun beiden heel erg mooi was. Feitelijk zouden alle jonge mannen zo'n eerste seksuele ervaring moeten hebben. Mijn zoon was de komende weken weer bij me thuis en had een blik van totale vervulling en vrede op zijn gezicht. Ineens was hij man geworden en hij had ook een diepe eerbied voor vrouwen ontwikkeld, die hem tot op de dag van vandaag is bijgebleven.

Kevin is nu zelfs verloofd met een meisje dat zeven jaar ouder is dan hij. Dit meisje is intelligent en zelfverzekerd. Ik ben apetrots op mijn zoon en erg blij met de vrouw die hij heeft gekozen om mee te trouwen. Na de ervaring met Cynthia heeft Kevin een mooie houding naar vrouwen gekregen. Hij behandelt ze met aandacht en respect. Ik aarzelde destijds een beetje om Cynthia toe te staan intiem en seksueel te zijn met mijn zoon. Maar achteraf ben ik blij dat het zo is gelopen. Voor mijn zoon was het een topervaring. Het gaf hem vertrouwen en de juiste kijk op vrouwen."
Ik mis een eenhoorn in het sprookje. En een heks.
wivina schreef:
09-11-2020 14:45
Op 4 november schreef Roelie:


Dag Roelie,

Het heeft even geduurd voordat ik op je kon reageren. Het moest nog even indalen bij mij. Ik neem alle reacties uiterst serieus, dus ook die van jou.
Uit ervaring weet ik dat meedoen aan een forum vol met valkuilen zit. En zeker trap ik daarin als ik te snel reageer. Luisteren betekent voor mij:er tijd voor nemen,
Dat heb ik bij deze gedaan.

Ik voelde hier dat jij het opnam voor Frits Sprits. En ik merkte dat Frits daarna niet meer hoefde of wilde reageren. Alsof het niet reageren op mij voor hem legitiem gemaakt was door jouw woorden.
Dat heeft me wel dwars gezeten. Omdat ik zeker weet dat ik jongeren respecteer. Veel met jongeren gewerkt. En dat het soms goed is om ze te prikkelen en uit te dagen op hun weg naar volwassenheid. Ik weet niet of jij zelf kinderen hebt, maar dan zul je het belang daarvan vast herkennen. Kijk ik ben er niet op uit om hem onderuit te halen. Ik ben er van overtuigd dat jonge en oude mensen elkaar veel te bieden hebben. Jongeren dagen mij uit om me open te blijven stellen voor de nieuwe tijd. En omgekeerd kunnen oude mensen juist door hun ervaring iets leren aan jongeren. Vandaar mijn advies aan sensatiezoeker om eerst seks te hebben met een volwassen vrouw van boven de 40. Hoe controversieel deze gedachte ook is. Hij is het overwegen waard.

Nu even terug naar de inhoud van jouw reactie.
"Je maakt er een big deal van". Big = groot en deal = ruilmiddel. Herken ik allebei. Ik wil hier iets uitruilen met anderen. En het liefst over de grote dingen die er in het leven toe doen. Dus heb je gelijk. Maar ik zou het te groot kunnen maken waardoor ik mensen van me afstoot. Bedankt dus voor je oplettendheid. Dat zou kunnen, waarom Frits niet reageert. Daar kan ik wat mee.

Jonge mannen willen presteren en zijn bang om flaters te slaan. Helemaal mee eens. Ik ben dat van mijzelf nog niet vergeten. Daarom begrijp ik jongeren denk ik wel goed. Daar zit tevens de verbinding tussen jong & oud. Als je tekst van mij leest, dan zul je zien dat het vaak gaat over de angst bij mannen voor afwijzing door het vrouwelijke. Ik zeg hier bewust niet vrouw, omdat het niet de vrouw zelf is die afwijst, maar het lijkt het vrouwelijke in de vrouw te zijn. Het vrouwelijke houdt de man een spiegel voor. In zijn socialisatie heeft een weeffout gezeten, die hem in verwarring brengt met zichzelf en het vrouwelijke. Via de kracht van het vrouwelijke buiten hem kan hij zichzelf ontdekken. Want daar gaat het steeds om.

Mannen beschikken over een rijke fantasie, en zeker jonge mannen. Volgens mij is het de bedoeling om die te leren kennen en er in de praktijk iets mee te doen. Daar heeft hij een vrouw voor nodig die bereid is om samen zijn fantasie te durven onderzoeken en misschien zelfs uit te leven. Uit angst voor afwijzing durft hij dit niet aan een vrouw te vertellen en bij zijn vrienden verbergt hij zijn fantasie in grappen en grollen. Zo blijft hij moederziel alleen achter. En ik weet dat dit jarenlang kan voortslepen.

In het meest ongunstige geval neemt hij de kans niet om zijn fantasie te delen, raakt gefrustreerd en geeft hij daar die kutwijven de schuld van.
Verder wil ik hier even niet in gaan, maar als ik dan terugkom op jouw woordje "big", dan gaat het over iets wat er toe doet.

Ik vraag me dus af, of jij er wel verstandig aan gedaan het om Frits in bescherming te nemen. Ik wil niet zeggen dat jij dit doet, maar er zijn moeders die moederen. Lees hierover Nancy Friday. Wel een oud, maar nog steeds actueel boek.

Ik hoop dat Frits nog steeds de moed heeft om wel te reageren. Hij is welkom, en ik ben bereid om ook naar hem te luisteren.

Even terzijde. Het zal je opgevallen zijn dat er in elke topic altijd lolbroeken verschijnen, die korte "twitterkreten" plaatsen. Het lijkt of ze liever geen inhoudelijke gesprekken aangaan, of anderen willen tegenhouden om een "big deal" aan te gaan. In deze topic zijn ze ook aanwezig. Ik vind dit de moeilijkste groep om mee in gesprek te komen. Het lijkt wel of ze een dikke muur om zich heen gebouwd hebben. Ook hen neem ik uitermate serieus. Alleen kom ik er niet bij. En heel soms is er een doorbraak mogelijk.

Beste Wivina,

Ik heb nog niet alles gelezen, daar ga ik straks rustig de tijd voor nemen :)
Iets moet ik wel meteen van mijn hart, ik ben er niet uit om iemand onderuit te halen, jouw post zeer zeker niet. Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier wat heb geschreven dus ik zou het terug moeten lezen eerst voordat ik verder reageer wbt FitsSprits.

Nog 1 belangrijk puntje, je schrijft dat je jongens zou adviseren met een oudere vrouw naar bed te gaan. Sta er wel bij stil dat ook "oude fietsen" gevoelens hebben, daarmee zeggende heb ik werkelijk een enorme k*thekel aan mannen/broekies die zo onzorgvuldig omgaan met gevoelens van vrouwen om hun eigen pik of ego te behagen.
:bonk:

Wivina, met alle respect hoor, maar...waar kom jij zo opeens vandaan?? O_O O_O
Dag Cecile,

Ik kan mij jouw vraag goed voorstellen, want in mijn account vind je weinig berichten die ik heb bezocht. Ik ben hier wel allang. Vanaf 2003. Ongeveer 6 jaar meegedaan hier. Dat is te lang geleden en ze bestaan niet meer.

Mijn bedoeling in het Viva forum is altijd geweest om anderen serieus te nemen, naar ze te luisteren en verder veel van elkaar te leren. Andere mensen zijn spiegels voor mijn eigen ziel. Door in die spiegel te kijken kom ik aan de weet wat er binnen mij gebeurt.

Ik schuw geen controverses. Sta open voor onbekende dingen, ook de dingen die me niet welgevallig lijken.
Wanneer ik me openstel voor compleet andere gedachtegangen en we duiken er samen dieper in, dan blijkt steeds weer dat achter ieder mens een logisch spreken en handelen schuilgaat. Dan wordt een etterbak ineens mooi mens.

De mensen waar ik in een forum altijd het moeilijkste contact mee krijg, zijn de mensen met korte stoere twitter berichten, degenen die het op de een of andere manier niet voor elkaar krijgen om ook iets persoonlijks prijs te geven. Dan wordt er juist heel veel gevraagd van mij zelf om uitnodigend en met een juiste timing te communiceren. Dan zie ik mezelf soms tekortschieten. Dan zoek ik het mislukken wel bij mezelf. Kan het beter, kan het duidelijker. En korter vind ik nog moeilijker.
Ik vind het ook niet erg om lappen tekst van een ander te lezen en te herlezen, totdat ik door heb wat hij/zij bedoelt.

Nog een ander punt: ik ga altijd uit van vertrouwen, hoe lullig iemand ook tegen me doet. Dat is anders dan naïef zijn want dat ben ik niet. Vertrouwen kent grenzen, die soms later blijken. Dan trek ik me stil terug.


Ondanks mijn goede intenties hier, pis ik weleens naast het potje. Daar ben ik mens voor. Dan doe ik iets waar ik later spijt van krijg, en het niet eerder door had. Zonder in details te verzanden is me dat hier in 2006 overkomen. Terecht heeft toen een moderator van dit forum mij verwijderd voor onbepaalde tijd. Daar had toen en nog steeds ik vrede mee. Ik respecteer het werk van de moderator. Is gewoon hard nodig.

Daarna heb ik me nooit meer beziggehouden heb met Viva. Ik had het helemaal losgelaten en had gelukkig weer de tijd en de aandacht voor mijn vrouw, die haar toekomt. Terwijl ik terug kan kijken op fantastische gesprekken met mensen hier. Ik heb er zelfs correspondenties aan overgehouden die nog steeds bestaan.

Wie schetst mijn verbazing, dat ik eind oktober een mail van Viva kreeg op mijn nog steeds bestaande e-mailadres met de vraag of ik mijn wachtwoord opnieuw wilde instellen. Hoe kan dat nou, ik was er toch uitgegooid?

Mijn account bleek nog te bestaan. Wachtwoord veranderd en eens gekeken of er nog leuke onderwerpen zijn. Niet veel veranderd zag ik. Nog steeds veel teleurgestelde liefdes, wat me opnieuw erg aan het hart gaat. Dat vind ik jammer en tegelijk gun ik ieder mens zijn eigen evolutieproces. Maar toch, het doet me soms wel verdriet het leed van een ander te moeten horen.

Ik begon aan een paar onderwerpen te snuffelen. Zo kwam ik bij sensatiezoeker. Tja en dan gebeurt er wat met mij. Dan wil ik weten wat zo'n jongen zoekt. Dan begin ik hem te kietelen om hem aan te moedigen mee de diepte in te gaan. Voorlopig houdt hij het nog bij de veilige kant. Hij lult er nog wat omheen in mijn ogen. Legt weinig verbindingen met zijn lezers. Het lijkt wel of hij niet meer deelneemt in zijn topic.

Inmiddels gebeurt er toch wel weer wat, het boeit me toch wel weer. En dan blijf ik weer hangen. Verslaafd zal ik er niet meer aan worden, denk ik.
Ik hoop dat ik aan deze topic een zinnige bijdrage kan leveren. Ik stop er in ieder geval wel energie en aandacht in.

Leuk dat je me deze vraag stelt.

Mag ik je vragen waarom je mij deze vraag stelde?

Groet,

Wim
Nou Wivina, jij gaat ZO serieus op deze jongen in, terwijl hij volgens mij alleen maar wat zit te stangen. Ik kan hem met geen mogelijkheid serieus nemen, en het blijkt ook wel dat dit niet iets is waar de schrijver werkelijk mee zit, want hij reageert nergens op. Het zou ook een triest leven zijn, de hele dag moeten rukken of neuken.

Bovendien verbaast het me hoe lang je posts zijn, ik ben zelf ook vrij breedsprakerig, maar aan jou kan ik niet tippen...
Ik heb zelfs even gedacht dat jij en Sensatiezoeker samen een deal hebben om hier een veelbesproken topic van te maken.
Wat en hoe jullie schrijven staat in zo'n contrast met elkaar, ik heb zelden een groter contrast in schrijfstijl/inhoud gezien.
Rest mij je mijn excuses aan te bieden, want ik heb lang niet alles van je gelezen, het is zoveel...
@Wivina, ben jij gebruiksaanwijzing- schrijver van beroep?
Ik ben meubelmaker
Nou Wivina, jij gaat ZO serieus op deze jongen in, terwijl hij volgens mij alleen maar wat zit te stangen. Ik kan hem met geen mogelijkheid serieus nemen, en het blijkt ook wel dat dit niet iets is waar de schrijver werkelijk mee zit, want hij reageert nergens op. Het zou ook een triest leven zijn, de hele dag moeten rukken of neuken.
Dag Cecile,

Misschien is mijn vraag aan jou je ontgaan en komt het antwoord nog.
Ik had je gevraagd: Mag ik je vragen waarom je deze vraag stelt. Heb je dat gelezen? Ik zou het fijn vinden als je mijn vraag serieus neemt.

Dat ik serieus gedrag vertoon, dat klopt. Dat heeft me ver gebracht in het leven. Vanuit mijn jeugd heb ik een haat/liefde verhouding met humor en lol. Vandaar mijn moeite met lolbroeken.

Kijk, ik ben in mijn eerste reactie gestart met de TO serieus te nemen. Lijkt me normaal, als je met elkaar in gesprek gaat. Ik reageerde positief op zijn gekozen naam, om hem met bij mij op zijn gemak te laten voelen. Ik heb alleen maar constructief en uitnodigend op hem gereageerd. Het is aan hem om daar iets of niets mee te doen. Ik begin altijd met een diep vertrouwen. Hij krijgt bij mij kansen. Ik heb hem nu genoeg kansen gegeven om in gesprek te gaan met mij, maar hij opent zich niet. Verder heb ik niet zoveel aandacht meer aan hem besteed. Ik constateer dat hij niet in staat is verbinding te maken met zijn lezerspubliek. Toch ben ik hem dankbaar dat hij onbedoeld een leuke topic heeft mogelijk gemaakt. Maar wel zonder zijn deelname. Het is aan ons om deze topic interessant te maken. Daar hebben we elkaar voor nodig.

Uit eigen belang zorg ik dat deze topic leuk wordt.
Alle reacties Link kopieren
Cecilie schreef:
13-11-2020 18:20
Nou Wivina, jij gaat ZO serieus op deze jongen in, terwijl hij volgens mij alleen maar wat zit te stangen. Ik kan hem met geen mogelijkheid serieus nemen, en het blijkt ook wel dat dit niet iets is waar de schrijver werkelijk mee zit, want hij reageert nergens op. Het zou ook een triest leven zijn, de hele dag moeten rukken of neuken.

Bovendien verbaast het me hoe lang je posts zijn, ik ben zelf ook vrij breedsprakerig, maar aan jou kan ik niet tippen...
Ik heb zelfs even gedacht dat jij en Sensatiezoeker samen een deal hebben om hier een veelbesproken topic van te maken.
Wat en hoe jullie schrijven staat in zo'n contrast met elkaar, ik heb zelden een groter contrast in schrijfstijl/inhoud gezien.
Rest mij je mijn excuses aan te bieden, want ik heb lang niet alles van je gelezen, het is zoveel...
Ik ben bang dat jij wivina ook iets te serieus neemt :D
Cecillie schreef gisteren:
Het zou ook een triest leven zijn, de hele dag moeten rukken of neuken.
Dag Cecillie,

Zo'n kort zinnetje van jou, daar zit zoveel in.
Mag ik er eens even mijn gedachten op loslaten:

Het begint hier met een sensatiezoeker die advies vraagt, hoe hij zijn behoefte van vaak willen neuken kan vervullen.
Een redelijke vraag toch? Iemand communiceert zijn behoefte en hij vraagt om advies. Dus wat doe ik; ik geef hem een bruikbaar advies, Want dat was toch zijn vraag? Dat gebeurt bij mij. Meer niet.

Bij jou gebeurt er ook iets, maar vermoedelijk iets heel anders.
Jij hebt iets waargenomen, wat een oordeel in jouw losmaakt. Je vermoedt dat hij een triest leven heeft. Dat zou kunnen, dat weet ik nog niet.

Je reageert op iets wat je gelezen, dus waargenomen hebt.
Jouw reacties en mijn reacties zijn een handeling als gevolg van onze waarneming.
Tussen die handeling en die waarneming zit iets, waar ik het met je over wil hebben.

Als een mens iets waarneemt, volgt direct een gevoel.
In het leven doorloop ik voortdurend de keten: ik zie, ik voel, ik denk, ik handel. Ook telkens in die volgorde. Wat we ons het meest bewust zijn is de handeling, omdat die vaak gevolgen heeft.

Waar we minder van weten is van onze gedachten, nog minder weten we van ons gevoel, en als je niet oppast weet je ook niet meer wat je waargenomen hebt.
Het mooie is dat al deze vier dingen in je geheugen opgeslagen liggen. Ze zijn dus niet weg. Je kunt ze door een zoektocht in je hoofd altijd alsnog naar boven halen.
Als iemand tegen mij zegt: "ik heb het gevoel dat . . . . .", dan verricht hij/zij een handeling en dan is hij/zij het gevoel en het denken alweer voorbij.

Ga bij je zelf eens na, welk gevoel er volgde, toen je dit las:
Het belemmert me niet echt van mn werk, momenteel heb ik ook geen vriendin en betalen voor sex ga ik niet doen, dus dan begrijp je wel dat het een volop ruk feest is haha.
Kun jij je nog herinneren wat voor gevoel dit bij je opriep? Angst?, Onveiligheid?, wantrouwen? of de tegenstellingen daarvan: Liefde?, veiligheid? Vertrouwen?
De lijst van gevoelens is nog veel langer. In zijn boek "lichter Leven" levert Robert Bridgeman je een zeer lange lijst van bijna alle bestaande gevoelens.

Als gevolg van een gevoel in jou volg er een gedachte. Het gaat allemaal razendsnel, dus de kans dat het je ontgaat, is groot. De lijst van mogelijkheden voor je gedachten is eindeloos. Nog veel groter dan het aantal gevoelens. Wel interessant om deze terug te halen: "Wat heb ik daarna gedacht?" Want die gedachte zegt iets over ons binnenste. Daar zit je hele voorbije leven in verwerkt. Alle ervaringen indrukken, frustraties, verwenmomenten, vernederingen, alles zit daarin.
Je snapt nu ook dat het voor een sensatiezoeker een koud kunstje is om jou te triggeren. Als je iets meer van jezelf wilt weten, is het slim te weten wat je voelt en wat je denkt. Het kan je helpen om de rare dingen van jezelf te gaan begrijpen accepteren. Dat is nl. jouw eigen logica. En als je dat echt kunt, dan maakt het niet meer zo uit wat een ander van jou vindt. Jouw vrijheid van meningsuiting zit dus kennelijk in jouw zelf en niet in jouw omgeving. Je hoeft daar dus geen nationaal breed debat over te voeren.

Zelfkennis is het meest interessante deel van je bestaan. Daar ben ik mijn hele leven al mee bezig en dat blijf ik doen tot mijn laatste ademstoot.

Een zeer interessant deel van onze gedachten is de wereld van onze fantasie. Een van de onderwerpen, die voor een sensatiezoeker hoog scoren. Behalve een boeiende is het ook een angstige wereld, omdat deze licht én schaduw kent.

Gedachten komen en gaan. Je kunt ze niet tegenhouden, wel een tijdje vasthouden. Ze kunnen zo overweldigend zijn, dat je er zelfs bang voor kunt worden. Je kunt ze zo vreemd vinden, dat je het niet voor elkaar krijgt een mens te vinden in je leven die bereid is naar je te luisteren als je hem/haar daar iets over wil vertellen. En als je die mens niet gevonden krijgt, komt er een gevoel van eenzaamheid.

Maar om samen met mij hier een gesprek aan te gaan over hoe onze gedachten zijn, is een waagstukje. Is het hier veilig genoeg? En misschien heeft die man wel een dubbele agenda? Ik denk dat ik die niet heb. Je mag me er altijd op testen. Dat recht heb je. Want een goed gesprek, waarin jij je kwetsbaar maakt ten opzichte van mij vraagt om vertrouwen en veiligheid. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Je kunt het zo kwijtraken.

En hoe is het met dat vertrouwen gesteld in Nederland anno 14-11-2020?
Zijn we wel zo vrij als we denken?

Ik nodig je uit voor zo'n gesprek.

Groet,

Wim
Lief dat je dat aanbiedt Wim, maar nee, daar heb ik geen tijd voor en ook geen behoefte aan. Jij hebt in ieder geval een boeiende hobby, het uitpluizen van de menselijke drijfveren.
Ik doe weer liever iets praktisch in mijn vrije tijd.
Dit heeft allemaal bar weinig met seks te maken. Misschien moeten we de mods toch eens vragen om een nieuwe pijler aan te maken voor de loslopende kleuter met z'n leuter.
-Shifty- schreef:
14-11-2020 09:08
Dit heeft allemaal bar weinig met seks te maken. Misschien moeten we de mods toch eens vragen om een nieuwe pijler aan te maken voor de loslopende kleuter met z'n leuter.
:-D
Cecilie schreef:
14-11-2020 08:38
Lief dat je dat aanbiedt Wim, maar nee, daar heb ik geen tijd voor en ook geen behoefte aan. Jij hebt in ieder geval een boeiende hobby, het uitpluizen van de menselijke drijfveren.
Ik doe weer liever iets praktisch in mijn vrije tijd.

Beste Cecilie,

Je hebt nog steeds niet door wat hier gebeurt. De topic-opener is gewoon een gezonde jongeman, die zijn gezonde fantasie, zijn gezond verlangen en zijn gezonde behoefte durft te benoemen. Dat vind ik klasse. Hij benoemt een seksuele behoefte die de meerderheid van de mannen ook heeft. Wat is daar is mis mee? Zo iemand neem ik uiterst serieus, ja. Daarom krijgt hij van mij een serieus antwoord. Ik respecteer zijn moed. Grote kans dat hij met zijn behoefte leuke vrouwen ontmoet, waar hij met beider instemming plezier mee heeft. En dat is toch wat we allemaal willen? Ik vertelde je een verhaal van een jongen die een fantasie heeft om met een oudere vrouw te mogen vrijen. En er is een oudere vrouw die daar van kan genieten. Dat vind ik mooi. Dat vind ik baanbrekend.
En ik weet zeker dat er veel mannen en vrouwen de mooiste fantasieën, verlangens en behoeften hebben en dat graag zouden willen delen en werkelijkheid willen laten worden.

Nou geeft het Vivaforum vrouwen de unieke kans om in alle vrijheid in dit forum te mogen praten met anderen over hun diepste verlangens, dus ook met mannen die hen serieus nemen, van elkaar te leren, elkaars fantasieën te delen, kwetsbaar te durven zijn. En jij grijpt die kans niet aan. Dat schijnt zonde te zijn van je tijd.
Bah, How dare you?

Die kans die Viva jou biedt lukt alleen in en veilige omgeving en dat is het in deze topic duidelijk niet!

Jij vindt het veel beter om te applaudisseren voor mensen hier, die je de mond snoeren, je het hoofd afhakken, je bekogelen met oneliners. Jij applaudisseert voor het lolbroeken terrorisme, dat hier de topic onveilig komt maken. In je laatste reactie lach je me zelfs uit. Sinds 2003 is hier niks veranderd. Toen ging het ook al zo. Uiteindelijk ben ik er door de hele meute weggepest. Toevallig kom ik hier 17 jaar later uit het niets weer terug. En het is alleen nog maar erger geworden. Binnen een week zit ik er weer middenin. Midden in het lolbroeken terrorisme. Snap je waarom ik daar zo serieus mee ben? Er is hier iets hardnekkig ernstigs aan de hand.

Ik heb jouw een paar vragen gesteld, die je niet hebt beantwoord. Of je bent er te schijterig voor of het is hier te onveilig voor je, of beide. Maar je durft het niet aan en komt met een kutsmoes aanzetten dat jij je tijd niet wilt verdoen. Huichelaar!

Realiseer jij je wel dat jij hier bezig bent om het voor anderen onveilig te houden. En daar sta ik tegen op. Alleen daarom al wil ik in de bres springen voor de TO, die wel zijn nek uitsteekt.

In het verleden was het de Katholieke Kerk, die het volk dom hield, Nu zijn het de pestkoppen, de treiteraars, de oneliners, de populisten, kortom het lolbroeken terrorisme, dat jou en mij de mond snoert. Dat is waarom deze kleuter nog even door leutert.

Doe je ogen open en kijk goed en werk er aan mee dat de situatie voor vrouwen veiliger wordt. Wordt wakker. Zorg dat je niet net zo dom blijft als een jaar geleden. Groei en ontwikkel je. Het leven is te kostbaar om het weg te geven. Denk na en zet al je vrouwelijke wijsheid er voor in.

Het gaat echt om iets wat er toe doet. Daarom ben ik zo serieus. Het gekke is, dat mij verkeerde adviezen geven,om niet zo serieus te doen of je maakt er een big deal van, oid. Het is 5 voor 12. Ik strijd tegen die lolbroeken. En blijf mezelf trouw. Ik word er alleen maar krachtiger door.
In deze topic ga ik er na nu nog 3 dagen mee verder. En dan hou ik het weer voor gezien.
En kom ik misschien over 17 jaar weer eens kijken of hier iets veranderd is.

Zou ik nog langer doorgaan, dan trek ik aan een dood paard en dat vind ik echt zonde van mijn tijd.

Een liefdevolle groet van Wim
Wim, goedemorgen, ik heb geen idee of ik jou serieus moet nemen, ik ken je niet. Wat betreft de loslopende kleuter werd er op TO gedoeld, niet op jou voor zover ik kan bepalen.
Even los van of jij serieus bent of niet: het is geen 5 voor 12, we zitten gewoon op een forum hier. Als het jou zo raakt wat hier gebeurt zal je waarschijnlijk niet op Twitter zitten om maar wat te noemen, daar gaat het er nog wel wat anders aan toe.
Het klopt dat ook hier mensen worden weggepest, ik ben ook weleens ergens weggepest, zoiets is velen van ons overkomen. Niet leuk, maar het gebeurt irl ook.
Het is inderdaad jammer dat mensen snel in de treitermodus schieten, dat ben ik met je eens.

Maar weet je wat ik denk dat het is Wim, er vanuit gaande dat jij een bloedserieus mens bent? Je reageert op een TO die nou niet bepaald respectvol zijn in mijn ogen zwaar overdreven geilheid lanceert.
Ik neem hem niet serieus, ik vind de "hulpvraag" erg naar en onsympathiek en puur op lust gericht overkomen eerlijk gezegd.
Dat vinden meer mensen hier, er is behalve jij niemand die in dit topic TO serieus neemt.
En dan ga jij er, als zogenaamde oude wijze man die het hele leven al gezien en meegemaakt heeft, bloedserieus op in. Het leek een grap en ik vraag me nog steeds af of het van jouw kant geen lolbroekerij is, maar ik neem nu maar gewoon aan dat dat niet zo is.
Nu spreek ik alleen even voor mezelf: Ik ervaar het als rottig dat jij die geetaleerde mannelijke geilheid verdedigt als zijnde juist iets moois.
Ik was een meisje toen jij al een volwassen jonge vent was, en in die tijd...ik was een prille tiener he....werd de seks me letterlijk opgedrongen door seksbeluste volwassen kerels die vonden dat iedereen geil diende te zijn. Was je dat niet dan mankeerde er iets aan je en dan waren ze graag bereid je als een soort coach onder hun hoede te nemen.

Ik relateer nu aan een tijdsbeeld he, ik spreek over de tachtiger jaren. De nasleep van de seksuele revolutie was toen nog bedreigend voelbaar voor met name prille tienermeisjes die daar helemaal niet op zaten te wachten. Veel vrije seks was een soort van must en als je niet wilde kon je maar beter snel in therapie gaan.

Wim, je zult het vast goed bedoelen, ervan uitgaande dat je serieus bent, jij bent ook een kind van je tijd.
Maar ik ben niet in staat serieus om te gaan met oversekste jongelingen die hun opgezwollen ballen op een forum als dit etaleren.
En ik ben ook niet in staat serieus in te gaan op een aanbod gecoacht te worden. Want dat wil jij, jij wilt mensen coachen, en nog helemaal gratis ook. Maar wie ben jij om te bepalen dat dergelijke gesprekken nodig zijn? Ik vind dit uitermate dominant en ook ongewenst. Hoe zie jij jezelf? Als een goeroe?
Dag Cecilie,

Ik ben het roerend met je eens dat zeker nu nog en decennia geleden, door met name mannen vaak respectloos is omgegaan met vrouwen. Dat heb ik in die tijd ook zo beleefd. Mijn vrouw en ik hebben elkaar leren kennen in 1969, hebben heel wat onrecht gezien in ons leven en zijn na 51 jaar nog steeds liefdevol bij elkaar. Ik heb er samen met haar voor gekozen om haar een voorsprong te geven op mij en ook meer beslissingsbevoegdheden. Ik heb het geluk, dat ik ouders heb gehad die ons gezin bijgebracht hebben om respectvol met vrouwen om te gaan.

Ik heb geloof ik niet gezegd dat ik zijn situatie mooi vind, wel het verhaal wat ik vertelde over die jongeman en die oudere vrouw. Ik meen serieus dat ik die situatie mooi vind. En waarom, omdat daar een jongeman van een oudere ervaren vrouw leert hoe hij seksueel met een vrouw om kan gaan. Wat mij betreft mogen meer jongemannen dat leren. Het zou een hoop ellende voorkomen. Wat mij alleen verbaast is dat daar niemand hier inhoudelijk op reageert. Er wordt alleen gehakt en gekat. Ik heb hier erger meegemaakt, hoor. Maar ik ben natuurlijk niet van beton. En als er niemand mensen terecht wijst dan blijft het zo.

Toen ik hier tussen 2003 en 2006 was ben ik vaak in de bres gesprongen voor vrouwen die gekat werden. Mensen willen gewoon gehoord worden. Dat werd door sommigen zeer gewaardeerd. Alleen door die lobroek-terroristen niet.

Ik weet dat ze op Twitter en Facebook ook zitten, nog meer zelfs. Daar gaat het helemaal nergens over. Ik heb daar wel een account, maar ik kom er nooit. Ik dacht dat het niveau hier misschien inmiddels wat hoger zou liggen.

Wanneer ik hier niet op een gewone aangename manier in gesprek kom, ervaar ik dat als verloren tijd. Ik vond dat het even niet normaal meer moest. Dus ik ben vandaag een tandje hoger gegaan.

Ik waardeer het zeer dat je me toch een wat langer reactie gegeven hebt. Daar bedank ik je voor, omdat ik daar een goed gevoel van krijg.

Er mag best kritiek in zitten, het hoeft echt niet lief te zijn, maar wel inhoudelijk, vind ik.

Even over die goeroe. Die intentie heb ik niet. Ik ben gen coach. Ik lees wel veel en vaak diepe gesprekken met onze vriendenkring. Psychologie en menselijk gedrag boeit me wel zeer en ik ben zeer geïnteresseerd, hoe mensen relaties invullen. Met Boeddhisme ben ik in de praktijk veel bezig. In verschillende communes wezen kijken hoe ze het daar regelen, om het duurzaam te maken. In het dagelijks leven ben ik verre van dominant, integendeel zelfs. Verder leef ik erg praktisch. Een doener.

Ik denk dat vrouwen van nature leiding willen nemen en de verantwoordelijkheid voelen om het gebaarde leven te bewaken en levenskansen te geven. Daar staan vrouwen dichter bij dan mannen. En wanneer een vrouw de gelegenheid krijgt, om haar eigen stijl van leiding te kunnen ontwikkelen, dan denk ik dat er een groter kans op succes is dan bij een man. Vrouwen zijn meer dan gemiddeld bereid om samen te werken en gericht zijn op verbindingen leggen, terwijl mannen meer competitief ingesteld zijn, gericht op concurrentie en polarisatie. (Zie bv. USA op de afgelopen vier jaar) Rutten heeft naar mijn idee, veel vrouwelijke kanten, waarin ik hem zeer waardeer in zijn functie als leider.
Want, ik vind hem een verbinder. Volgens mij bereikt een verbinder meer, dan een polarisator.

Uit ervaring en via allerlei onderzoeken weet ik ook dat het mannelijke van nature verlangt om dienstbaar te zijn aan het vrouwelijke. In de praktijk willen mannen zich in de slaapkamer graag onderwerpen aan een vrouw.
Maar er zijn nog vier andere gebieden waarin een vrouw de leiding zou willen en ook kunnen hebben. Dat is financiën, huishoudelijke taken en omgeving, vrije tijd en leefstijl. Samen met seksualiteit vormen ze de Five Foodgroups. Google er maar eens op.

Ik denk dat er dus een goede match mogelijk is tussen vrouwen en mannen. En zeker wanneer de man bereid is om de leiding ook buiten de slaapkamer aan haar over te dragen. Dat zijn dus juist die andere 4 groepen.
Wij zijn zelf met die vier begonnen. Die moeten eerst nog uitkristalliseren. Pas als dat voor elkaar is, dan pakken we nr. 5 erbij de seks. Wij beiden zien seks als niet meer dan de kers op de taart. In tijd uitgedrukt zal voor de meeste mensen gelden dat seks minder dan 10% van het leven uitmaakt. Dan zit voor wat het privéleven betreft de andere 90 % in dat viertal van de foodgroups. Maar als je kijkt hoed ruk iedereen zich daar over maakt en hoe opgefokt de fantasieën zijn, dan zou je denken dat het andersom is. Ik vind deze dingen dynamisch, vrouwvriendelijk en zeer interessant. Het heeft onze relatie veel vreugde gebracht. Heb jij weleens gehoord van Loving Female Authority?

Ik vertrouw erop dat ik het bv. over deze dingen met jou mag hebben. En als ik dan een bak lawaai over me heen, krijg, dan is het jammer dan.

Tot op heden was er niet één uit deze hele groep die gewoon met me wil kletsen.

Nogmaals bedankt voor je reactie.

PS. Ik hoop dat ik jouw vragen: Hoe zie jij jezelf? en Als Goeroe? naar jouw tevredenheid heb beantwoord. Sorry dat het toch weer lang is geworden.
Oh ja,
Ik heb je bericht nog eens overgelezen over de seksuele revolutie. Die heb ik zelf anders beleefd dan er over gepraat wordt. De vrije seks speelde toen in kleine groepen. Vooral bij hoger opgeleiden en studenten. Niet in de middenklasse en de arbeidersklasse. Ik ben in Rotterdam katholiek opgevoed. Dat betekende gewoon: geen seks voor het huwelijk. Ik ben er vandaag de dag nog steeds een voorstander van dat jongeren pas seks mogen hebben na hun 18de levensjaar. Dat vond die moeder van Kevin in mijn verhaal ook. Ik vind dat omdat het brein van een jongere nog niet volgroeid is. Naast seks is er nog genoeg te beleven. En dan mag er volgens mij een betere manier van seksuele voorlichting bedacht worden. Het lijkt me niet dat jongere leeftijdgenootjes van onder de 21 jaar elkaar de juiste dingen over seks kunnen leren. Uitzonderingen daargelaten.

De jongeman heeft mogelijk nog de verkeerde ideeën over seks geleerd en het meisje is nog niet weerbaar genoeg om goed tegengas te geven en voldoende voor zichzelf op te komen.
Dat moest ik nog even kwijt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven