Beter een goede buur..

14-04-2019 20:05 490 berichten
Laatst las ik weer een topic waarin TO op z'n zachts gezegd nogal merkwaardige buren heeft.

Zelf heb ik ook een vrij bijzondere buurman waarmee ik al heel wat te stellen heb gehad.

Vertel hier wat je zoal hebt meegemaakt met je buren.

TO trapt af in de volgende post, anders wordt de OP te lang.
Alle reacties Link kopieren
RikM schreef:
15-04-2019 20:39
De beste buur is géén buur. Hebben jullie dat weleens gehad, dat een aangrenzende woning lange tijd leegstaat? Heerlijk, wat een rust!
Yep, toen we dit huis kochten stond de andere helft van de 2-onder-1-kap leeg. Heeft een half jaar geduurd denk ik, toen werd het verkocht. Alleen heb ik nu nog steeds (vrijwel) nergens last van, want we hebben heel fijne buren gekregen. Vader van de buurvrouw is aannemer en heeft het pand volledig gestript en vervolgens grondig geïsoleerd. Alleen in de keuken en de wc (die beide tegen elkaar aan zitten) horen we wel eens wat van de buren. Verder niet. Zelfs de baby niet huilen.
De verbouwing heeft wel even geduurd maar ook daarbij werd prima rekening met ons gehouden. En pa heeft meteen ook onze dakkapel aangepakt. Topburen!
The owls are not what they seem
Wat een verhalen zeg. Ik prijs me dan maar gelukkig met mijn buren.

Wij hadden een buurvrouw die met haar twee puberende zoons naast ons woonde. Ze was gescheiden, half in de veertig maar ze probeerde eruit te zien als een vrouw van twintig. Verder kon ze niet inparkeren dus ze was niet blij toen wij er kwamen te wonen en ze haar auto dus niet meer dubbel kon parkeren.
Verder dachten haar zoons dat ze 'Gods gift to women' waren en ze vonden het nodig om in de tuin, onder het genot van sterke drank, eens uit de doeken te doen wat ze wel niet allemaal met vrouwen zouden doen. In werkelijkheid waren ze nog te lui om te poepen.

Buurvrouw is nu verhuist, nu woont er een man alleen. Een oud klasgenoot van mij. Vlak nadat hij er is komen wonen, heeft hij een vrouw leren kennen en er een relatie mee gekregen. Ze woont niet in de buurt, dus hij is hele weken weg. Wel heerlijk rustig.

Om het hoekje een alleenstaande vrouw die wel voor overlast zorgt. Ze kan haar kinderen niet aan en maakt altijd schreeuwend ruzie met ze. Ze heeft ook een tijdje kippen en een haan gehad. Die haan begon om drie uur 's nachts al te kraaien en ook die kippen hielden zich niet bepaald stil. Na behoorlijk wat klachten zijn die gelukkig weer verdwenen.
Alle reacties Link kopieren
Ieuw dat condoom!

Volgens mij moet ik blij zijn dat mijn toenmalige bovenburen alleen maar water over ons heen gooiden. Want even naar beneden kijken als je de plantjes water gaat geven is toch echt teveel moeite.

Ik heb ook wel eens een buurtgenoot betrapt die tegen mijn auto stond te pissen. Ben achter hem aangegaan en hij mocht mooi mijn auto afspoelen met de tuinslang. Daarna durfde hij me nooit meer aan te kijken.
Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly
Ik heb ook een keer een benedenbuur gehad die de woning als vakantiehuisje huurde; hij was er hooguit 2 weken per jaar (heerlijk rustig!). Dat was een appartement van ruim € 900 per maand! Verschil moet er wezen, zullen we maar zeggen.
Alle reacties Link kopieren
Van mijn 20e tot ongeveer 24 jaar heb ik op een faltje gewoond van 3 verdiepingen. Ik woonde op de eerste. Mijn bovenbuurman was een dealer, en ik had niet zoveel last van hem, maar soms wel van zijn 'klanten'.
Die belden dan bij mij aan bij de voordeur (verkeerde deur aangebeld) en dat gebeurde natuurlijk vaak 'savonds/'snachts, en ik woonde alleen.
Ook een keer een klant die naar binnen gluurde en vroeg of ik alleen was, dus niet echt fijn.
Ik heb de buurman toen aangesproken dat het me worst zal zijn wat hij doet,maar dat ik er geen last van wil hebben. Toen is het wel verbeterd.
Tot op een ochtend rond een uur of 5/6 aangebeld werd , ik snel wat aandoen, uit bed, zie ik beneden bij de portiekdeur zo'n 4/5 politieagenten staan.
Ik dacht gelijk dat er iets met mijn familie was gebeurd, maar ze gaven aan dat ze boven mij moesten zijn, maar dat ze daar niet wilden aanbellen, en dat ik de portiekdeur voor ze open moest doen.
Ik opengedaan en snel weer in huis. Kwamen ze dus de bovenbuurman halen, want die had na het uitgaan iemand vermoord :-o
Alle reacties Link kopieren
De verhalen blijven maar komen.... het ergste wat mijn duren doen is af en toe de muziek hard. Mijn buren zijn top! :hyper:
Alle reacties Link kopieren
Wat een heerlijk topic!
Wij hebben ook een draak van een buurvrouw gehad. Wij wonen in een leuk huurhuis (middelste van 3). Naast ons kwam een gezin met volwassen kinderen voor een jaar wonen, want hun nieuwe huis werd gebouwd, en oude was al verkocht.
Eerst kwam ze op een zondag zich voorstellen. Mijn vriend deed open, en toen ik hoorde dat het de nieuwe buurvrouw was ging ik mij ook even voorstellen. Het hele gesprek was super vreemd, want ik werd eigenlijk compleet door haar genegeerd. En met mijn vriend zat ze een soort van te flirten, en half toespelingen te doen dat ze zag dat wij een bedrijfsbus hebben, en dat dat heel handig zou zijn voor hun verhuizing.

Na 2 weken dat ze in het huis wonen stond ze weer voor de deur. Dat ze ons kon horen in de slaapkamer, en dat ze letterlijk onze gesprekken kon horen, en al wat niet meer. Of we in vervolg geen gesprekken en andere zaken meer wilden uitvoeren op onze slaapkamer. Wij waren stomverbaasd! Nog nooit klachten gehad van de vorige buren, en we hebben echt niet zulke luide gesprekken op de slaapkamer, en tijdens de seks slaan we ook echt geen oerkreten. Maar goed, toch probeerde we haar tevreden te stellen door alles zachter te doen op de slaapkamer.

Toen ineens had ze last van onze hond. Die blaft vaak een minuutje als we naar bed gaan, of het huis verlaten. Vervelend kan het zijn, maar het is hooguit een minuut. Stond ze weer voor de deur. Dat we maar moesten overwegen om ons huisdier weg te doen. Ze sprak ook even namens de hele buurt (waar wij toen al 7 jaar met veel plezier met de rest van de buren woonden), dat iedereen ontzettend veel last had van onze hond. Na navraag in de buurt bleek dit dus helemaal niet zo te zijn.

Vervolgens ontvingen wij een brief van de verhuurmakelaar. Dat ze van de buren hadden begrepen dat we ernstige overlast veroorzaakten met onze leefgeluiden, en dat we voor de goede harmonie dit zeer moeten inperken omdat er anders controle uitgevoerd zou worden.

Inmiddels fietste de wijkagent elke dag langs ons huis. Die had ze ingeschakeld, omdat ze kennelijk heel erg veel last had van........ (Joost mag het weten). We hoorde van de buren dat de wijkagent elke dag ons huis controleerde op geluiden als we niet thuis waren.

Als klap op de vuurpijl. Zaterdag avond. Wij zitten gezellig met een spelletje aan tafel. Borreltje en hapje erbij, dvdtje van Michael Bublé op. Half acht word er op het raam gebonkt, dat onze muziek uit moet, want de overlast die we geven is enorm.
Oké, de muziek stond wat harder dan dat je een tv zou zetten, maar wij waren al zover over onze limiet dat we dachten: stik er maar in (en het was 19:30!!!! Niet midden nacht).

Om 21:00 uur, werd er aan gebeld. Stond gewoon de politie op de stoep!! 2 agenten die waren gebeld omdat er enorme muziek overlast zou zijn, en ze kwamen dit feestje beëindigen.
We schoten in de lach. We zaten beide in ons hang kloffie, inmiddels hadden we de Eagles op staan, borreltje op tafel, hondje netjes in zn mand.
De agenten keken elkaar ook een beetje verbaasd aan wat ze precies kwamen doen. We hadden een lolletje met ze en daarna zijn ze met de buurvrouw gaan praten. Waarschijnlijk zijn die heel streng voor haar geweest, want daarna hebben we haar nooit meer gehoord. Gelukkig zijn ze een paar maanden kater verhuisd!
Alle reacties Link kopieren
RikM schreef:
16-04-2019 10:39
Ik heb trouwens ook een buurman gehad die zijn tuinafval gewoon bij mij over de schutting kieperde. Want dat ruimt zo lekker op.
O dan valt het bij mij nog mee. Mijn tuin is niet het voorbeeld van netjes aangeharkt, die van de buurvrouw wel. Sta ik een keer boven uit het raam te kijken, zie ik buurvrouw bezig in de tuin, hier en daar een onkruidje wegtrekkend. Dan zie ik ineens dat ze richting mijn woonkamerraam kijkt, en hup laat ze het onkruidje in mijn tuin vallen.
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Alle reacties Link kopieren
Als ik terugdenk aan ons eerste mini-appartementje dan zijn het nu leuke verhalen van “Ah weet je nog”. Toen ik er woonde jankte ik regelmatig op weg naar huis, gewoon omdat ik naar dat afschuwelijke hok moest.

Het was een flatje dat gesloopt zou worden, dus nieuwe appartementen kregen een huurcontract per jaar. We hebben er 14 maanden gewoond, toen hadden we genoeg gespaard en konden wij gelukkig een huis kopen.
In die 14 maanden:

- heftig gevecht tussen twee dealers die beiden ook lid van rivaliserende bendes waren (Hells Angels versus Satudarah) waarna het hele politiekorps moest uitrukken. Doodsbang was ik voor die cokesnuivende Hells Angel. Eens een vrijdagavond thuisgekomen terwijl hij in het trapportaal uitgebreid zijn vriendin lag te beffen. Toen ik er snel langsliep bood hij aan om mij ook ‘even te helpen’. Gelukkig was hij banger voor mijn hond dus die nam ik overal mee naartoe. Ook naar de berging in de kelder :). Mijn hond mocht hem niet omdat zijn broeken altijd ‘ritselden’ (en ik trilde als een rietje). Dan ging mijn hond van pluizige commissaris Rex naar Hellraiserhound in drie seconden. Die van Satudarah mocht mijn vriend (nu man) heel graag, geen idee waarom. Kwam hij met een krat bier buurten en zijn hele levensverhaal aan man vertellen. En ik maar seinen naar man ‘Kap af! Kap af!’

- twee alcoholisten als bovenburen die afwisselend slachtoffer/dader speelden en elkaar ieder weekend tot pulp sloegen. Ik vond mijn best nette buurvrouw nogal ongevoelig voor het leed totdat ik er zelf langer woonde. Toen snapte ik de verzuchting van buurvrouw op het balkon wel (‘Pak eens door en sla eens goed’)

- een gestoord wijf dat de hele buurt terroriseerde met haar HSP en weet ik niet wat nog meer. Type ‘ik verzamel alle omstreden aandoeningen’, soort bullshitbingo. Ze had fibromyalgie, HSP, syndroom van Tietze, CVS, last van ‘aardstraling’ dankzij de HSP, enz. Enz. Stak de banden lek van buurvrouws fiets vanwege de ‘rubberlucht’ van de banden die daardoor in de berging hing (???). Gooide een emmer vuil sopwater over een bejaarde man omdat zijn rollator teveel piepte. Kwam op een ochtend krijsend naar mij toe. Vond ze dat je niet zo vroeg je auto mocht starten want dat kwam ‘heel heftig bij haar binnen’. Tsja, snap wel dat het voor haar onvoorstelbaar was dat er ook mensen bestaan die wel werken dus ik vertelde haar dat ik toch echt niet iedere ochtend 23 km ging lopen naar mijn werk. Deze hypergevoelige kwal kiepte daarna s’nachts een emmer verf over mijn auto. Ik heb die trol nog net niet aan haar synthetische rastavlechtjes naar buiten gesleurd maar ze heeft die hele auto zelf schoongemaakt. Gelukkig voor haar was het latex. Dit was ook het moment waarop man een afspraak maakte bij een hypotheekadviseur.

- overbuurman die de velgen van mijn auto jatte en zijn zoon daarvan de schuld gaf (De zoon heeft ze wel weer op de auto gezet en vertelde dat ik slotbouten o.i.d. moest aanschaffen. Hij had toevallig nog wel wat setjes liggen. En ook nog leuke Gucci trainingspakken. En dozen vol parfum. Heel veel handeltjes die ‘van de vrachtwagen waren gevallen’).

- Bij thuiskomst geen voordeur meer hebben maar een politielintje (moeilijk, verschil tussen 12-I en 12-II). Gelukkig had de buurvrouw de hond uit het appartement geplukt toen de politie de inval deed en heeft ze de hele middag een oogje in het zeil gehouden. Het duurde drie dagen voordat de woningbouwvereniging een timmerman zo gek kreeg om in die wijk de nooddeur te vervangen. Onder het vervangen vertelde hij dat hij niet bang was uitgevallen. Een uur later voelde hij zich zo thuis dat hij de ‘entry and exit’ schotwond liet zien uit zijn portiersverleden. Om dat te kunnen laten zien stond hij met zijn broek op de enkels. Hond nog ongegeneerd aan die man zijn kont snuffelen. Man kwam toen thuis en heeft echt tien minuten op de gang staan kijken naar het tafereel van, WTF?!. Stond daar een boom van een kerel in zijn Simpson boxershort met broek op de enkels, een herdershond die zijn derrière inspecteerde en ik met een kopje koffie kijkend alsof ik een expositie bezocht.

- Grappig:
- als mijn vader langskwam parkeerde hij zijn auto drie straten verder. Bang dat de auto werd gejat. Overbuurman (met specialisatie in velgen) riep dan in dialect “En, auto stuk of geklauwd?”. En pa glashard liegen: “Neuh, met dit weer kun je net zo goed wandelen”. In zijn pak met stropdas :-)
- Mijn moeder ontving bij haar eerste bezoek complimenten over haar blingbling. Sindsdien kwam ze alleen nog maar geflankeerd door haar twee bovenmaatse honden op bezoek. Maar dat was ‘puur toeval’. Ze belde ook altijd vooraf “Ik ben over één minuut bij je, open alvast de deuren!”. Niet omdat ze bang was, helemaal niet, maar omdat het ‘praktisch’ was.
- Na de matpartij tussen de bendeleden kwam mijn pa nog in pyjama en kamerjas de straat ingereden en stond op zijn pantoffels te eisen dat ik onmiddellijk mijn spullen moest inpakken. Een half uur later stond hij opvallend onopvallend op mijn balkon te loeren naar de matpartij en vroeg nog om een kopje koffie, intussen met mijn moeder aan de telefoon “Ja kijk, die straat is afgezet. Daar kom je niet 1,2,3 langs hè”. Toen ik thuiskwam van werk zat hij via het balkon met de buurvrouw nog alle details te herkauwen en door te nemen. “De koffie is op Lemoos”.
- Schoonvader was/is meer een type voor een volksbuurt, die ging gewoon verhaal halen bij die Hells Angel: “Jij moet je fatsoen houden naar vrouwen! Ik weet je uit te halen als ik nog eens iets hoor!”. Ik denk dat schoonpa het heeft overleefd omdat die HA te overrompeld was om ook maar iets te zeggen/doen. Of hij was high, dat sluit ik niet uit.
- Schoonmoeder wist precies waar wietplantages waren. Iedere keer als ze langs een bepaald appartement kwam steevast het “Bah het stinkt hier. Naar wierook of zoiets. Bah.” Keihard.

Nu woon ik al jaren in gewone buurten met heel normale mensen. Meest spannende zijn de landjepiktaferelen als ergens een schutting twee cm te ver wordt geplaatst. Dan zie je weer een landmeter van het Kadaster. Of de strijd om parkeerplekken (terwijl ieder huis een oprit heeft waar drie auto’s op passen). Heel soms kucht iemand passief-agressief als de achterburen weer barbecuen maar dan heb je het ook ver gehad.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
nlies schreef:
16-04-2019 12:25
O dan valt het bij mij nog mee. Mijn tuin is niet het voorbeeld van netjes aangeharkt, die van de buurvrouw wel. Sta ik een keer boven uit het raam te kijken, zie ik buurvrouw bezig in de tuin, hier en daar een onkruidje wegtrekkend. Dan zie ik ineens dat ze richting mijn woonkamerraam kijkt, en hup laat ze het onkruidje in mijn tuin vallen.
Wat ontzettend kinderachtig. Zou echt gelijk de deur opentrekken en informeren of die gigantische daad van verzet haar nou ook echt iets oplevert.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Dit topic is niet heel goed voor je vertrouwen in de mensheid... :sigh:
Alle reacties Link kopieren
RikM schreef:
16-04-2019 13:56
Dit topic is niet heel goed voor je vertrouwen in de mensheid... :sigh:
Nou... jij hebt ook echt heel veel pech. Je hebt soms van die stukjes straat/flat waarin het verloop ook heel hoog is. Dan heb je natuurlijk meer kans op een lot uit de aso/psychiatrie/crimineel/verslaafde loterij.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben onmin met onze buren. Ze zeurden over onze auto, dat hij nogal lawaai maakt en hun dochter ervan wakker wordt, vuurwerk op oudjaars avond vonden ze niet leuk, en ze hadden last van mijn man zijn sigarettenrook. Dat is dus uitgelopen op dikke ruzie omdat de buurman met zijn biertjes op begon te provoceren. Zelf slaan ze 100 keer per dag keihard met de tuindeur, staat dat kind van hun gillend op de trampoline tot laat en roken ze ons de hele zomer echt elke dag uit met hun BBQ.
Alle reacties Link kopieren
mijn buren gaan binnenkort verhuizen... nu is het een belachelijk duur koophuis ten opzichte van dat van ons maar ik hou mijn hart vast als ik dit topic lees, buurt of huis lijkt niets uit te maken :facepalm: 😱
Don't cry, buy a bag and move on.
Alle reacties Link kopieren
lemoos2 schreef:
16-04-2019 13:24
Wat ontzettend kinderachtig. Zou echt gelijk de deur opentrekken en informeren of die gigantische daad van verzet haar nou ook echt iets oplevert.
och het is echt iemand die haar eigen straatje schoonveegt en de rommel een meter verder gooit. Ik heb echt gezien dat ze de bladeren uit haar voortuin opveegde en het opgeveegde spul bij een boom op het trottoir ging gooien. Een boom die voor mijn huis staat dus. Ik denk niet dat ze snapt dat de wind al die bladeren weer terug blaast. De bosjes naast de brandgang achter onze huizen ligt ook vol met groen wat ze uit haar achtertuin haalt. Nou is dat niet zo veel met de ene azalea en rododendron en nog zo iets in de hele tuin.
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Aan de ene kant niet, aan de andere kant wel. Ze zal in ieder geval minder buren hebben dan in een flat ;-)

In het kader van grappig verhaal: op een gegeven moment kwamen onze buren (die met de honden) naar ons toe. Heel verhaal over dat buurman 's ochtends vroeg naar de wc moest en iets raars hoorde, en toen bleek er brand te zijn in de achtertuin. Of wij iets gezien hadden. Ik ben er nog steeds niet uit of hij hun achtertuin of de onze bedoelde, er was in ieder geval niets meer te zien. Hoe dan ook, ze hadden de brandweer en politie gebeld, het was allemaal opgelost. Maar als we iets gezien hadden, moesten we het wel even aan de politie gaan vertellen, want er was eerder die week ook al een schutting in de fik gestoken. Nooit meer wat van gehoord, en omdat er niets van te zien was zijn we gewoon verder gegaan met ons leven. Maar het was wel even zo'n momentje van 'huh?' :proud:
Oh en ze deden twee jaar terug (toen we hier net kwamen wonen en even kennis kwamen maken was het het eerste wat ze zeiden) heel moeilijk over de schutting, dat die vervangen werd was geheel onze verantwoordelijkheid. Maar dan in bewoording als 'jah, dieje schuttins is van jullie, en hij is omgewaai. Jullie moeten een anderere neersette.' Maar toen we de schuttingdelen gekocht hadden en mijn man, broertje en vader waren bezig met neerzetten, kwamen de buurman en zijn zwager wel weer heel vriendelijk helpen. En we konden gelijk de heggenschaar lenen voor de beukenhaag aan de achterkant van onze tuin, want 'die groeit zo ver uit dat iedereen er las van hebt' of zo. Oftewel, ze deden op hun manier echt wel hun best om te helpen ;-D Ik had toen nog iets van 'ow, waar wonen we nou weer naast?' maar uiteindelijk zijn ze best leuke buren. Als je ze maar met een korreltje zout neemt zo af en toe dan.
Alle reacties Link kopieren
Voorbeeldje van hoe het bij ons in het gebouw gaat. Ik krijg een app'je van de buurman: Vriezer is stuk, vrijdag komt de nieuwe. Of ik wat ruimte in de mijne heb voor hun spulletjes. Tuurlijk, maar niet heel veel. App'je terug: Top, buren x en bovenbuuf kunnen ook wat kwijt!
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
Het verhaal van mijn buurman en zijn lekkage gaat ook nog verder.

Na de eerste lekkage kwam ik enkele maanden later op een zondagavond thuis en sprak hij me aan of ik een lekkage had, want er drupte weer water door z'n plafond - op PRECIES DEZELFDE plaats als vorige keer en waarvan dus bekend is dat het probleem bij de buren hun badkamer zit.
Maar wie weet, deze keer misschien in mijn woonkamer O_o

Onderbuurman weet ook dat dit soort zaken via onze verhuurders moeten lopen, omdat ik na zijn geïntimideer en gedreig geen enkel contact meer met hem wil. Dus ik zei dat hij dat maar met z'n verhuurder moet bespreken en sloeg de deur achter me dicht.

Daarna hoorde ik hem boos telefoneren. Toen ik de ochtend erna naar mijn auto liep, had ik twee lek gestoken autobanden.

Het probleem zat uiteraard weer bij de andere buren in hun badkamer en niet bij mij, dat was de vorige keer niet helemaal goed opgelost.
@AbsoFabso
Die buurman van jou heeft waarschijnlijk een heel laag IQ. Ik herken dat van mijn tokkiebuurman. Ze kunnen niet met de situatie omgaan dus dan worden ze maar agressief. Dat zie je vaak bij hele domme mensen.

Banden leksteken deed de mijne ook. En dreigen en intimideren.
Alle reacties Link kopieren
Oh ja ik heb ook ooit een passief agressieve buurvrouw gehad die mijn banden liet leeglopen omdat mijn fiets blijkbaar op een verkeerde plek stond. Normaal gesproken staat mijn fiets echt altijd in m'n schuurtje, maar toen had ik 'm even buiten naast het huis staan omdat ik snel weer weg moest. (Op een plek waar zij er geen last van had, maar blijkbaar irriteerde dat haar toch).
Dat deed ze bij mijn andere buren ook. Gelukkig heeft ze er niet lang gewoond.

En er woonde wat verderop in de straat een Tokkie gezin met heel veel kinderen die de hele dag op straat liepen te krijsen. Echt keihard krijsen, om knettergek van te worden.
De moeder van het gezin liet zich heel af en toe in de deuropening zien, ze zag er altijd uit alsof ze net uit bed kwam, altijd met een peuk en zeer boos en chagrijnig kijkend. Ze zag er ook net uit als ma Flodder.
Ze hadden een hekel aan katten en een paar kids uit dat gezin renden altijd achter mijn katten aan. En ze probeerden ze te schoppen. :@ Ondanks dat ik en meerdere andere personen ze daarop hadden aangesproken gingen ze er gewoon mee door. Gelukkig wonen die mensen er ook niet meer.
Olijk, guitig, jofel, koddig, schrander, schalks en hip.
RikM schreef:
16-04-2019 17:39
@AbsoFabso
Die buurman van jou heeft waarschijnlijk een heel laag IQ. Ik herken dat van mijn tokkiebuurman. Ze kunnen niet met de situatie omgaan dus dan worden ze maar agressief. Dat zie je vaak bij hele domme mensen.

Banden leksteken deed de mijne ook. En dreigen en intimideren.
Ja, soms twijfel ik. Of hij is echt heel dom, of hij probeert zich overal uit te bluffen.

Zo heeft hij ook veel geluidsoverlast veroorzaakt. Zijn restaurantje liep niet goed dus werd het steeds vaker een feestcafé. Gelukkig zijn er geluidsnormen maar dat begreep hij pas toen hij na twee officiële waarschuwingen een dikke boete kreeg.
Tot die tijd had hij een grote bek dat ik nu eenmaal boven een horecagelegenheid woon en dat hij een vergunning heeft tot 3:00 uur.

Van mijn buren hoorde ik dat er vorige week een deurwaarder voor de deur stond voor hem, en vandaag zag ik ook weer een man met aktetas driftig op de deur van het restaurant kloppen en door het raam naar binnen gluren om vervolgens een envelop in de bus te gooien. Ik heb goede hoop dat onderbuurman snel weg is.
Dat zal vast niet lang meer duren inderdaad. In mijn oude dorp was iets soortgelijks aan de hand en die bewoners hebben letterlijk de vlag uitgehangen toen het café werd ontruimd. Die uitbater was ook niet al te fris (en dan druk ik het nog zacht uit).
Alle reacties Link kopieren
nina1966 schreef:
14-04-2019 21:44
Mag ik jouw buren :D
Om de dooie dood niet! Zulke krijg ik nooit meer!
En er is een wachtrij van mensen die ze ook willen hebben.
When in doubt, the auditor is always right!
Alle reacties Link kopieren
RikM schreef:
15-04-2019 20:53
Was de sigarenrokende buurman eigenlijk al genoemd? Dat je hele huis naar rook stinkt omdat het bij jou naar binnen trekt. En als extra bonus die ranzige doodsrochel waar je elke ochtend op getrakteerd wordt. Lekker hoor. :thumbsup:
Ik ben bang dat ik een sigarenrokende buurman ben.
Maar vrijstaand huis en de buurman aan de ene kant rookt ook. Die heeft wel een doodsrocheltje, maar ik hoop dat hij het nog heel lang volhoudt. Gouwe vent.
When in doubt, the auditor is always right!
Alle reacties Link kopieren
Onze buurman hield van vloeken en roken, daarnaast stond er in de tuin een meters hoge antennne.
De andere antennes had hij in bomen gehangen en bast geknoopt met gekleurde draden.
Toen ik er iets over zei, dat het een aso gezicht was, werd hij zo ontiegelijk pissig, dat wij regelmatig de politie op de stoep hadden staan.
Want dan had hij last van het fonteingeluid,dan was mijn biet in zijn tuin geweest tijdens het schoffelen, of ik had zijn tokkieauto geraakt, verdwaalde druppels tijdens het ramen wassen.
Hij en zijn brouw zijn eindelijk vertrokken, met als erfenis, met olie doordrenkte stoep, ontiegelijk veel zooi in de tuin.
De woningstichting heeft twee weken nodig gehad km het huis weer verhuur klaar te krijgen.

Nu woont er een alleenstaand vrouw , die depressief is, haar kinderen doen ontzettend veel voor haar.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven