Poes als huisdier

16-08-2019 22:49 89 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag lieve mensen,

Wij zijn ons aan het oriënteren voor een nieuw huisdier, een kat om precies te zijn maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Zoveel sites en zoveel info.

Ik weet dat hier veel kattenliefhebbers zitten en misschien kunnen jullie mij helpen.
Wat heb ik precies in huis nodig voor een of twee poezen? Waar kan ik deze het beste aanschaffen? Welke voer kan ik geven en daarbij bedoel ik niet welke merk maar droog of natvoer? Ik hoor veel dat natvoer in principe niet hoeft en brokjes ook wel ok zijn.

Hoevaak moeten ze naar de dierenarts? (Buiten ziek zijn). Ik wil ze graag uit het asiel halen en dan zijn ze dus al ingeënt, ontwormt, ontvlooid en dergelijke.

Wanneer mogen ze naar buiten?
Raden jullie een of twee poezen/kittens aan?

Ik vind het heel spannend en kijk er ook heel erg naar uit en wil graag goed voorbereidt zijn.
Ik heb poezen gehad vroeger toen ik nog kind was maar dat is alweer een hele tijd geleden en mijn moeder deed de verzorging natuurlijk.
Ik heb zelf twee kleine kinderen.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groetjes,
Bloem
bloemetjevivaa schreef:
17-08-2019 00:39
Hoe zou het zijn met twee kittens? Klopt het dat deze meer met elkaar bezig zijn dan je huis slopen om het maar even zo te zeggen?
Ik heb twee kinderen die de katten graag willen knuffelen. Ik ben bang dat een volwassen kat dat misschien niet wil en dat ik een kitten wel sneller socialer krijg dan een volwassen kat. Klopt mijn gevoel of praat (schrijf) ik nu helemaal onzin?

Ik bedoel natuurlijk niet dat de kinderen de kat of katten als speelgoed gaan behandelen en de hele dag gaan lastig vallen, even voor de duidelijkheid.
Hoe oud zijn je kinderen?
Mijn senior kat is gek op knuffelen, die zou dat met jouw kinderen ook graag doen. Kat was ook een 2e handsje maar was meteen gek op aandacht en knuffels. Het ligt er echt aan wat voor karakter de kat heeft. Sommige katten zijn vrij afstandelijk, andere kan je niet van je af krijgen.
Kittens kan je het beste met zijn tweetjes nemen. Ik heb altijd volwassen katten geadopteerd en die waren hartstikke lief en aanhankelijk. Ook veel minder werk dan kittens en geen slopers inderdaad. Mijn kat woont hier nu bijna 2 jaar en heeft nog nooit iets stuk gemaakt en doet zelden iets stouts. Hij springt zelfs niet op het aanrecht of op de tafels.

Ik zou zelf altijd gaan voor volwassen katten, puur omdat de kittens altijd al zo weg zijn en ik het sneu vind voor de wat oudere katten dat ze langer in het asiel moeten zitten. Mijn oudere kat slaapt ook gewoon s'nachts dus ik krijg normaal gesproken een goede nachtrust. Denk dat je dat met kittens wel kan vergeten.
Lees anders het Grote kattentopic eens door op deze pijler.

Katten zijn super leuk maar ik vond het echt tegenvallen hoeveel werk en verantwoordelijkheid het geeft. Een weekendje weggaan of een week op vakantie doe ik nu niet zo makkelijk meer omdat mijn kat echt enorm aan mij gehecht is.
Heb je een huis met een tuin? Kat naar buiten laten is leuk, maar ook daar zit wel weer een risico aan vast natuurlijk.
Goed dat je je zo inleest in elk geval, zouden meer mensen moeten doen.
Alle reacties Link kopieren
bloemetjevivaa schreef:
17-08-2019 00:39
Hoe zou het zijn met twee kittens? Klopt het dat deze meer met elkaar bezig zijn dan je huis slopen om het maar even zo te zeggen?
Ik heb twee kinderen die de katten graag willen knuffelen. Ik ben bang dat een volwassen kat dat misschien niet wil en dat ik een kitten wel sneller socialer krijg dan een volwassen kat. Klopt mijn gevoel of praat (schrijf) ik nu helemaal onzin?

Ik bedoel natuurlijk niet dat de kinderen de kat of katten als speelgoed gaan behandelen en de hele dag gaan lastig vallen, even voor de duidelijkheid.
Tegen de tijd dat je de kitten mee krijgt van het asiel is de socialisatie grotendeels al klaar, dus het is niet zo dat jij een kat “sociaal krijgt”.
Het ding met kittens is dat een asiel bij hen moeilijk kan inschatten wat het karakter is. Je koopt dus een kat, maar hoe dat uitpakt weet je niet.
Wel dan dus altijd 2 nemen omdat kittens van elkaar leren wat goed kattengedrag is (bv niet te hard spelen met nageltjes). Als mens kan je daar weinig in betekenen.

Bij een volwassen kat (bijv. 1 jaar) heb je dat minder en kan het asiel je beter voorlichten over het karakter. En die heeft als het goed is al geleerd wat goed gedrag is, dus dan is 1 kat ook prima.

Wat betreft je kinderen: ik raad je aan om de kat ook wat hoge plekjes te geven (hoog op een krabpaal of op een kast) zodat de kat altijd buiten het bereik van de kinderen kan gaan zitten als ze de kinderen zat is.
Op marktplaats staan ook veel katten!

Kittens houden je ook vaak snachts wakker. Hou daar rekening mee.
Kittens zijn schattig om te zien maar ik vind het wel veel werk. Heb nu weer een kitten van 6 maanden en de planten en de gordijnen zijn eraan. Ligt erg aan karakter. Mijn andere oudere kat is geen sloper maar ik heb eens een kat gehad die bleef slopen. Hoeveel speelgoed ze ook had. Die pieste ook als je te lang weg was naar haar zin.

Denk ook aan opvang. Wie gaat voor ze zorgen als je op vakantie bent?

Verder zijn het echt leuke dieren. Doen wat ze willen en meestal zijn ze lief. Raskatten zijn vaak rustiger van karakter dan de vuilnisbakkies. Maar ik hou wel van dat stoute.
Alle reacties Link kopieren
Heel veel tips gekregen bedankt! Ik ga toch voor een volwassenen kat denk ik. Ik moet natuurlijk ook even zien wie er nog over is in het asiel. Voor de vakantie waren we wezen kijken maar binnenkort gaan we voor het “echie” zeg maar.

Ik wil inderdaad geen sloper (meer mensen niet denk ik). Ik denk dat we met een poes beginnen en misschien later nog een erbij.
Ik vind het heel spannend en ik wil er bijna vanaf zien omdat ik bang ben dat het gaat tegenvallen! En dat vind ik ook zo stom van mezelf omdat ik zelf dol ben op poezen en de kinderen ook!

Ik ben ook zo bang om de poes tekort te doen! Bang dat ik niet goed voor hem/haar kan zorgen ofzo, klinkt heel raar maar wil gewoon goed voor mijn huisdier zorgen wanneer ik er een heb.
Misschien maak ik het daardoor groter in mijn hoofd dan het is.
Wij hebben een hele grote tuin en wil de poes zeker na een tijdje ook buiten laten.
Mijn kinderen zijn 2 en 5 jr en ik wil dat zij ook met dieren opgroeien omdat dat zeker een toegevoegde waarde heeft voor hun ontwikkeling.

Hoe doen jullie het met eten bijvoorbeeld?
Op gezette tijden of staat er altijd een bakje brokjes klaar? En hoe vaak krijgen ze dan te eten?

Tegen vlooien las ik pipetjes of pilletjes elke maand, waar halen jullie deze? Ik zag zelfs bij de action vlooienpipetjes op basis van dimethicon maar ik weet niet of die wel te vertrouwen zijn.
Alle reacties Link kopieren
Ook met een krabpaal slopen ze je huis. Kittens dus. En wij hadden er trouwens eentje. Ging prima, is een heel lief en sociaal katje geworden.

Oh, en ik doe niets tegen vlooien. Tot nu toe gaat dat goed.
I wanna live my life with the volume full!
Alle reacties Link kopieren
Ik zorg dat er altijd een klein laagje brokjes in de bak zit. Dus geen volle bakken. Als ze wat gegeten heeft gooi ik de overgebleven brokjes meestal weg voordat ik weer bijvul.

Maar ze vangt ook muizen die ze opeet.
I wanna live my life with the volume full!
Er zijn zoveel asielen. Zoek tot je er ééntje vindt met wie het klikt. Als ze willen dat de 'adoptie-ouders' goed zijn voor de aangeboden dieren, dan moet er ook van de kant van het asiel de nodige tegemoetkoming zijn. Zoals goede info geven.

Héél véél succes, en … hou ons op de hoogte als het gezin met 1 of 2 poezen is uitgebreid.

Groeten uit België,
Mamme-zel
anoniem_653cd36ee8f8d wijzigde dit bericht op 22-10-2019 21:03
37.63% gewijzigd
Bij katten kan je brokjes en water gewoon neerzetten, die eten om de zoveel tijd een beetje.

Je krijgt bij het asiel een dierenpaspoort meer, daarin staat ook wanneer ze ontvlooid en ontwormd zijn en wanneer het weer nodig is. Vraag aan het asiel of de dierenarts wat je het beste kan kopen.

Goede keuze om voor een wat oudere kat te gaan. Ken je de site ik zoek baas al?
Daarop staan de meeste katten die nu in het asiel zitten.

Als je een tuin hebt, dan zou ik ervoor kiezen om de kat alleen in de tuin te laten, en deze af te zetten, veel veiliger voor de kat.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben vorig jaar een vlooienplaag gehad, dat kan ik niemand aanbevelen. Daar ben je niet zomaar weer vanaf, wat een hel, zeker als je zo'n type bent dat gebeten wordt door die krengen (jongste en ik).
Voortaan dus echt goed spul (we hadden iets dat we van de vorige eigenaar hadden meegekregen, dat werkte op zich wel maar niet goed genoeg dus).
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
In memoriam AnnA_C
Mijn kat heeft de hele dag brokjes staan en krijgt veel natvoer voor zijn nieren. Maar dat hangt ook maar af aan de kat, sommigen eten de hele bak in een keer leeg en worden dus veel te dik en moeten op strikte tijden gevoerd worden en anderen kunnen zich goed inhouden, zoals mijne dus.

Ik ontvlooi de kat met Stronghold van de dierenarts. Houd daar ook rekening mee, dat de dierenarts enorm duur kan zijn en dat het wellicht een goed plan is om je kat te laten verzekeren.

Zijn jullie veel weg van huis? Mensen denken vaak dat een kat prima hele dagen alleen kan zitten maar ik ben het daar niet mee eens. Als je veel weg bent kan je denk ik beter twee katten nemen. Of een uit het asiel die niet met andere katten samen kan. Daar zitten er vaak genoeg van.

Ik vind het juist fijn om een volwassen kat in huis te nemen, vooral ook omdat het karakter al vaststaat. Bij een kitten weet je nog niet hoe hij groot zal worden. Bij het asiel hebben ze alle informatie over de kat al voor je klaar liggen en kunnen ze je helpen om jouw match te vinden. Maar het is wel vaak zo dat de kat jou uitzoekt en niet andersom.
Alle reacties Link kopieren
Slopen ligt echt aan de kat. Ik ben een tijdje kitten opvang geweest en zoveel verschillen.
Zelf heb ik een broer en zus, gekregen met 4 weken. Moeder was al afgemaakt, de kittens had de boer gelukkig nog niet gevonden en op tijd weggehaald.
Al mijn katten, heb er 6 gehad, waren opvangers, uit 't asiel of gevonden.
Misschien klopt het niet allemaal, maar het is wel waar
Ik doe een oproep aan jou om een gevonden, verlaten kat een nieuw en goed leven te geven. En als ik je zo lees, bij jou gaat die kat niks tekort komen. En ook, het loopt niet zo snel fout hoor, ze zijn niet van chocolade!

Denk er wel aan dat dierenartskosten kunnen oplopen, zelfs voor een eenvoudige consultatie. Maar als je een gezonde kat hebt, is 1x per jaar naar dierenarts, voldoende.

:cat: :cat: :cat: :cat: :cat:
anoniem_653cd36ee8f8d wijzigde dit bericht op 22-10-2019 21:01
57.62% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Je kunt ook tussen de katten gaan zitten in het asiel en kijken welke het meest aanhankelijk is. Dan heb je gelijk je knuffelaar te pakken
Gisteren paniek gezaaid, vandaag staat het al een meter hoog
Alle reacties Link kopieren
In Dierenasiel Noordbroek in Almelo hebben ze plaats voor 60 katten. Ze hebben er 100!!! kittens…….. Ze nemen niets meer op. Een vriendin van mij heeft 4 kittens opgevangen, die aangetroffen zijn in de container op de vuilstort.

Dus haal er sowieso een uit het asiel, dan doe je goed werk.
Verder vind ik katten niet echt ideale huisdieren. Ze hebben problemen met dingen op kasten en vensterbanken, die gooien ze vaak kapot. Ze zijn niet echt aangepast. En als je in de bebouwde kom woont, vallen ze andere mensen lastig tenzij je je tuin goed afbakent.
Alle reacties Link kopieren
bloemetjevivaa schreef:
17-08-2019 09:38
Heel veel tips gekregen bedankt! Ik ga toch voor een volwassenen kat denk ik. Ik moet natuurlijk ook even zien wie er nog over is in het asiel. Voor de vakantie waren we wezen kijken maar binnenkort gaan we voor het “echie” zeg maar.

Ik wil inderdaad geen sloper (meer mensen niet denk ik). Ik denk dat we met een poes beginnen en misschien later nog een erbij.
Ik vind het heel spannend en ik wil er bijna vanaf zien omdat ik bang ben dat het gaat tegenvallen! En dat vind ik ook zo stom van mezelf omdat ik zelf dol ben op poezen en de kinderen ook!

Ik ben ook zo bang om de poes tekort te doen! Bang dat ik niet goed voor hem/haar kan zorgen ofzo, klinkt heel raar maar wil gewoon goed voor mijn huisdier zorgen wanneer ik er een heb.
Misschien maak ik het daardoor groter in mijn hoofd dan het is.
Wij hebben een hele grote tuin en wil de poes zeker na een tijdje ook buiten laten.
Mijn kinderen zijn 2 en 5 jr en ik wil dat zij ook met dieren opgroeien omdat dat zeker een toegevoegde waarde heeft voor hun ontwikkeling.

Hoe doen jullie het met eten bijvoorbeeld?
Op gezette tijden of staat er altijd een bakje brokjes klaar? En hoe vaak krijgen ze dan te eten?

Tegen vlooien las ik pipetjes of pilletjes elke maand, waar halen jullie deze? Ik zag zelfs bij de action vlooienpipetjes op basis van dimethicon maar ik weet niet of die wel te vertrouwen zijn.
Hi bloemetje :daisy:
Dat is waarschijnlijk gezonde spanning. Je wil het graag en wil zo'n beestje niet tekort doen! Maar jouw instelling is al zo liefdevol en toegewijd dat ik niet bang ben dat je diertje iets tekort komt!

Ik zou, gezien je kinderen, je goed laten informeren in het asiel, over welke kat er goed met kinderen is. Ook of een kat eventueel met andere katten kan. Beste is dan om er 2 tegelijk te halen, dan zijn ze eventueel al aan elkaar gewend. Maar snap ook dat je het met 1 wil proberen!

Qua eten: katten mogen niet nuchter zijn. Het beste is dat ze de hele dag voer hebben staan. Droogvoer is het beste, schuurt de tandjes ook goed en bevat ook minder afvalstoffen (bak stinkt minder). Natvoer hebben ze in de basis niet nodig! Vocht halen ze als ze gezond zijn gewoon uit water. Bovendien wordt een kat met veel natvoer ook sneller te dik. Af en toe een zakje als verwennerij kan altijd.
Bovendien heb ik er zelf niet voor gekozen om een duurder merk wat dierenartsen aanraden te geven. Dat is ieder voor zich. Bij ons krijgen ze Purina One (groene zakken) uit de supermarkt en dat gaat prima.

Qua kattenbakvulling raad ik een antiklonter vulling aan. Sommige merken gaan erg stuiven en klonteren niet. Zelf heb ik van die kartonnen pakken eigen merk van bijv Jumbo of AH voor ca. 3 euro en dat klontert perfect! Kan je tussendoor de plasjes goed uitscheppen.

Wil je trouwens een kater of poes? Ze zijn allebei leuk en elke kat heeft zijn eigen karakter. Maar over het algemeen is een kater knuffeliger.

Mocht je toch kittens willen: ook leuk! Maar je moet ze echt nog helemaal opvoeden. Zindelijk zijn katten al, dat leren ze van hun moeder.

Trouwens ik hoor wel meer dat kattenbak en voer en water niet bij elkaar mag staan, maar in al die jaren dat ik katten heb gaat dat prima.

Tot slot: vlooienpipetjes in de nek werken het beste, want door de huid trekken ze de bloedbaan in. Die van Action ken ik niet. Zelf heb ik Advantage, te koop bij de dierenarts. Je hebt ook middelen die ook tegen teken bijvoorbeeld werken, maar mijn kat werd altijd een beetje minder lekker ervan, omdat dat een zwaarder middel is (Frontline). Vlooienband kan ook, maar die kunnen ze verliezen.

Verder 2x per jaar ontwormen, ook afhankelijk van hoe vaak ze buiten komen. Inenten is meestal jaarlijks.

Heel veel plezier! Ik ben echt benieuwd wat je doet!!
:yes:
Alle reacties Link kopieren
iones schreef:
17-08-2019 11:40
In Dierenasiel Noordbroek in Almelo hebben ze plaats voor 60 katten. Ze hebben er 100!!! kittens…….. Ze nemen niets meer op. Een vriendin van mij heeft 4 kittens opgevangen, die aangetroffen zijn in de container op de vuilstort.

Dus haal er sowieso een uit het asiel, dan doe je goed werk.
Verder vind ik katten niet echt ideale huisdieren. Ze hebben problemen met dingen op kasten en vensterbanken, die gooien ze vaak kapot. Ze zijn niet echt aangepast. En als je in de bebouwde kom woont, vallen ze andere mensen lastig tenzij je je tuin goed afbakent.

Je hoeft ze niet uit te laten en ze blaffen niet. Wat mij betreft ideaal.
I wanna live my life with the volume full!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb jaren geleden in november een kitten van toen een half jaar uit het asiel gehaald. Doordat ze al wat ouder zijn is dan het karakter ook duidelijker. Zonder de rest van het gezin ben ik rustig een hele tijd gaan rondlopen tussen de beschikbare katten en heb die gekozen die mij het geschiktst leek. Ik heb gekozen voor een rustige kater en dat ging heel goed. Hij ging heel gemoedelijk om met mijn al oudere poes (die wel even aan hem moest wennen maar hem ook snel accepteerde) en mijn drukke 2,5 jarige dochter.
Ik had al een poes, daarom maar eentje genomen. Maar mijn ervaring is dat sociale katten het erg fijn vinden om met zijn tweetjes te zijn. Zeker als er overdag weinig aandacht voor hen is of er niemand thuis is. Nu is mijn poes kort geleden overleden en merk ik dat onze kater veel meer aandacht vraagt.
Heb je ook nagedacht over het geslacht? Er zijn natuurlijk heel wat uitzonderingen maar hier gaan alle katers die wij hebben gehad toch echt veel verder van huis dan onze poezen deden. Ook bakenen ze de tuin veel beter af tegen andere katten (met strategisch sproeien) en vechten ze sneller als er een andere kat in hun territorium komt.
En fijn dat je naar het asiel gaat, ze zitten overvol nu.
Het asiel zit inderdaad tjokvol, als je op de landelijke site kijkt heb je keuze uit 811 katten :-?

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl ... ren/katten
Alle reacties Link kopieren
Lieve mensen,

Bedankt voor alle reacties. Ik denk dat we voor een volwassen kat gaan. En voor een kat nu, twee durf ik nog niet aan.
Ik vind het nog steeds spannend maar aan de andere kant verheug ik mij er ook heel erg op.

Ik zal nog een berichtje hier plaatsen wanneer we hem/haar thuis hebben!
Alle reacties Link kopieren
Heb zelf van maart een asielkat in huis gehaald. Was toen 9 maanden. Heb 2 krabbelen, 1 kattenbak, het huis vol met speeltjes liggen. Hij krijgt sochtends brokjes die hij ook in het asiel at (eet hij goed op) en savonds Nat voer. Soms kook ik wat kip of krijgt hij wat te snoepen.

Ik ben alleen voor zn entingen hij de da geweest nog met hem. Verder krijgt ie om de 3 maanden een pipet voor tegen vlooien en wormpjes. Het is een binnenkat.

Vervelen doet hij zich niet. Hij ligt nu onder mn bed me duidelijk te maken dat meneer wil eten. Is al van 8u zo... Ga mijn prinsje zo maar eens bedienen. 😂

Goed dat je wil adopteren. Er zitten zulke lieverds in asiels die een goed thuis verdienen. Veel plezier met de voorbereidingen! ❤
Carpe Diem!
Alle reacties Link kopieren
Eidde schreef:
17-08-2019 13:54
Je hoeft ze niet uit te laten en ze blaffen niet. Wat mij betreft ideaal.
Je moet wel dagelijks de kattenbak verschonen. Dat is heel belangrijk. Tenzij je de tuinen van je buren gebruikt als uitlaat voor je kat.

Overigens hoe kunnen mensen zo pleiten voor alleen maar droogvoer voor katten? Is dat nu werkelijk goed? Ik heb daar mijn twijfels bij. Laat goed uitzoeken dan wát voor droogvoer. Heel vaak worden brokjes opgevuld met tarwegranen en dat is voor een carnivoor als een kat goed waardeloos. Het is niet zo gek dat er zoveel katten rondlopen met huidproblemen, nierproblemen en blaasproblemen. Let daar dus goed op.
Alle reacties Link kopieren
Lieve mensen even een update,

We gaan binnenkort ons katertje ophalen. Hij is nog vrij jong maar de andere volwassenen katten in het asiel konden niet echt met kinderen en dit is een vrij rustige kitten (zeiden ze) van bijna 6 maanden Nog steeds wel een kitten natuurlijk en moeten we veel mee spelen. Ik vind het nog steeds spannend maar we hebben de kat al gereserveerd en mijn kinderen verheugen zich er al op dus de knoop is doorgehakt zeg maar.

Ik lees mij nu in over de verzorging en probeer mij nu niet gek te laten maken over de eventuele vlooien die een kat kan krijgen. Lees allemaal horrorverhalen op het internet over vlooienplagen enzv :-o

Heeft iemand nog positieve verhalen over vlooien voorkomen/bestrijden bij de katten?
bloemetjevivaa schreef:
22-08-2019 11:22
Lieve mensen even een update,

We gaan binnenkort ons katertje ophalen. Hij is nog vrij jong maar de andere volwassenen katten in het asiel konden niet echt met kinderen en dit is een vrij rustige kitten (zeiden ze) van bijna 6 maanden Nog steeds wel een kitten natuurlijk en moeten we veel mee spelen. Ik vind het nog steeds spannend maar we hebben de kat al gereserveerd en mijn kinderen verheugen zich er al op dus de knoop is doorgehakt zeg maar.

Ik lees mij nu in over de verzorging en probeer mij nu niet gek te laten maken over de eventuele vlooien die een kat kan krijgen. Lees allemaal horrorverhalen op het internet over vlooienplagen enzv :-o

Heeft iemand nog positieve verhalen over vlooien voorkomen/bestrijden bij de katten?
Wat leuk! :cat:

Er zijn heel goede middelen tegen vlooien hoor. Vraag aan de dierenarts. Ik heb de laatste 15 jaar met mijn katten geen vlo gezien.

Let ook op tijdig ontwormen. Dat is, zeker bij een kitten, belangrijk. Niet Googlen, gewoon tijdig een pilletje van de da er in stoppen. Ik noteerde het altijd in de agenda om het niet te vergeten.
bloemetjevivaa schreef:
22-08-2019 11:22
Lieve mensen even een update,

We gaan binnenkort ons katertje ophalen. Hij is nog vrij jong maar de andere volwassenen katten in het asiel konden niet echt met kinderen en dit is een vrij rustige kitten (zeiden ze) van bijna 6 maanden Nog steeds wel een kitten natuurlijk en moeten we veel mee spelen. Ik vind het nog steeds spannend maar we hebben de kat al gereserveerd en mijn kinderen verheugen zich er al op dus de knoop is doorgehakt zeg maar.

Ik lees mij nu in over de verzorging en probeer mij nu niet gek te laten maken over de eventuele vlooien die een kat kan krijgen. Lees allemaal horrorverhalen op het internet over vlooienplagen enzv :-o

Heeft iemand nog positieve verhalen over vlooien voorkomen/bestrijden bij de katten?
Spul gebruiken van de dierenarts en geen goedkope troep van de dierenwinkel scheelt al heel veel. Ik heb al 22 jaar katten en nog nooit een vlooienplaag gehad, mocht dat je gerust stellen! :-)

Heel veel plezier met jullie katertje, hoe ziet hij eruit?
Verduidelijking: het is belangrijk preventief te behandelen tegen vlooien. Om de zoveel tijd een pipetje / pilletje.

Wacht niet tot je vlooien ziet. Ze komen namelijk nooit alleen :biggrin:

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven