Het Heerlijke kooktopic.

17-03-2007 14:56 512 berichten
Alle reacties Link kopieren




Tja wat eten we als we iets bijzonders willen maken? Lastiger is het als we een apart gerecht /diner moeten bedenken voor bijv. vegatariers, een koud of warm buffet, een kinderfeest, een paas-ontbijtje, high tea, een 3 gangen menu, iets in een thema van een land, tapas, borrelhapjes, grote gezelschappen, erotisch hapje voor ... , de barbeque voor van de zomer, ja kerst is nog ver weg. Of gewoon maar een idee voor een gerecht willen hebben? Mexicaans, Italiaans, Grieks, mmmm. Lekkere gerechten, makkelijk of met 1 specifiek ingredient. Maar waar moet je heen met al je keukenhulp vraagjes? Of originele ideeen voor als vrienden komen eten? Tips en vragen!?Uiteraard heb ik niet voor al deze, en nog 1000den vragen antwoord. Maar met alle tips van de rest van de forummers komen we er wel.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
hellup ik heb een blender gekregen op mijn verjaardag.

in de 1ste plaats om groente en fruit voor mijn zoontje te maken maar wie heeft er lekkere recepten om nog meer te maken.

dus niet voor mijn zoontje maar voor mezelf.

Heb dus geen idee wat dat ding allemaal kan he behalve babyvoeding maken.



alvast bedankt
Alle reacties Link kopieren
Is het zo'n blender waar je ook cocktails in kan maken? Ik weet alleen een cocktail. Meer niet voor een blender. Wel nog een lekker recept voor een keukenapparaat, is een recept met zalm.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij is




[fgcolor=#ff0000]DIT[/fgcolor]


 de beste toepassing voor een blender....
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
(Knopjes van de blender aanklikken...)



Ik heb een blender, en wie hem wil hebben kan hem afhalen bij mij in Alkmaar. Waar heb je zo'n ding nu voor nodig? Ik heb het nog niet bedacht. ( Heb hem gekregen )
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Noem het maar peanuts. Ik heb nog nooit zelf brood gemaakt. Heb jij een broodbakmachine? Pasta klinkt lekker. Wat voor pasta en appel gebruik je? Lekker een koude pasta met dit weer. Kan je zonder een broodbakmachine het brood ook maken? En rucola in het brood?

Jeuj! ;)

Brood: pak mix voor witbrood kopen, deeg maken volgens recept op het pak. Groot vierkant maken van het deeg, beleggen met een laag parmaham, rucola erover heen strooien, en dan een lading parmezaanse kaas erover heen strooien, ik gebruik zelf snippers, kan je bij de AH kopen.(belangrijk dat je deze kaas gebruikt en geen andere!) daarna het brood inelkaar draaien (zeg maar net zoals bij een croissant) en dan 45 min. laten rijzen onder een theedoek. Daarna nog een half uurtje in de oven. Echt superlekker! Ik dacht eerst ook: rucola in het brood, maar het is echt zalig. Ik heb wel een broodbakmachine, maar dat is juist bij dit brood niet handig. De broodbakmiachine gaat namelijk alle ingredienten zelf mengen, en bij dit brood is het lekkerder / makkelijker als je er zelf een soort gevulde croissant van maakt. Broodbakmachine dus absoluut niet nodig, alleen een oven.



Bij de koude pasta salade gebruik ik zelf penne, maar je kan denk ik ook wel canneloni of fossili gebruiken. Ik gebruik zelf golden delicious appels, die vind ik lekker fris en lekker in combinatie met walnoot en geitenkaas . Ik kook de pasta, gooi het in de vergiet en spoel het af met koud water. Dan doe ik er wat peper en zout overheen, en roer er een eetlepel pesto doorheen, zodat de pasta wat meer smaak heeft. Daarna roer ik de andere ingredienten er door heen. Ik ben er helemaal verslaafd aan, heb het afgelopen week drie keer gegeten, haha! Het brood maak ik iets minder vaak, kost wat meer tijd en niet echt geschikt voor iemand die vaak alleen eet, tis nogal veel en ook vrij machtig. Nou als iemand het gaat maken, laat je dan even weten hoe het was???
Alle reacties Link kopieren
quote:Volgens mij is [fgcolor=#ff0000]DIT[/fgcolor]  de beste toepassing voor een blender....





:D





Ik gebruik mijn blender vaak voor sapjes. Jusd'orange (of dubbeldrank) met een verse banaan erdoor heen, of een paar geschilde perssinaasappels erbij in. Yoghurt met een lading aardbeien, bramen of ander (rood) fruit is ook erg lekker. Daarnaast maak ik af en toe een milkshake, wat vanille of aardbeien ijs erin, scheutje melk, paar lepels aardbeienjam of saus erbij (of verse aardbeien), ff mixen en je hebt een lekkere milkshake. Maar ik moet zeggen, ik gebruik m niet vaak en zou er prima zonder kunnen.
Kan ik hier ook een vraag stellen over koken ja?
Alle reacties Link kopieren
quote:Kan ik hier ook een vraag stellen over koken ja?Daar is het topic voor, tips en vragen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Badmeester, dat moeten we eerst in de commissie gooien. Zet je mailadres even neer en je krijgt binnen 3 dagen mail met of het mag of niet, en zo ja, wat de spelregels zijn.





Wat wilde je vragen Badmees?
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Badmeester reageert niet meer, dus kom ik maar even met een vraag. :P



Mijn schoonouders hebben twee weken lang een huisje gehuurd in Zeeland. Ze hebben ons uitgenodigd om 5 dagen langs te komen, we gaan morgen heen. Nu wilde ik ff punten scoren bij de schoonfamilie ;) door een lekkere cake voor ze te bakken!! Mijn creatieve bak-geest gaat alleen niet verder dan een arretjescake (maar is zo vet!!) en een marmercake. Ook kruidkoek heb ik wel eens gemaakt (met rozijnen, noten en appel) maar wil eigenlijk eens iets heel anders maken! Iemand een leuk / lekker ideetje?



Jaja, I know, via google kan ik de wereld recepten vinden. Maar... ik vind jullie hier altijd zo heerlijk creatief (meen ik!) dus ben heel benieuwd naar wat jullie maken als je een lekkere cake maakt (als jullie dat doen, tenminste)
Alle reacties Link kopieren
Heb al wat bedacht! Ga een appeltaart bakken, met noten, kaneel, honing, en.... appel. :D Mn moeder heeft een lekker recept. Als ik daarmee geen punten ga scoren....
Alle reacties Link kopieren
Zelf maak ik (bijna) nooit taarten of cake. Maar welke ik graag eet bij mijn moeder is onderstaande, die is zo lekker, gelukkig maakt zij hem geregeld.

 





Appelkwarktaart.





Ingrediënten:

500 g zachtzure appels

3 eetl. citroensap

100 g boter (Melkan)

150 g suiker

3 eieren

250 g kwark (Melkan)

150 g cakemeel

boter om in te vetten

50 g geschaafde amandelen

2 eetl. suiker

1 theel. kaneelpoeder

springvorm ø 24 cm



Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appels en snijd ze in smalle partjes. Besprenkel ze met de helft van het citroensap. Roer of mix de boter en de suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door. Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker. Spatel het cakemeel er luchtig door. Vet de bakvorm licht in.



Bereiding:

Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad. Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover. Meng suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel. Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Wow MV, klinkt heerlijk! Dat wordt m, absoluut! Ga mn best doen vanavond... en zal de reacties laten weten. FENKS!!
Alle reacties Link kopieren
Appeltaart-tips:



1 of 2 kruidnageltjes fijn malen en met de kaneel over de appeltjes strooien.

De appeltjes gesneden even een kwartiertje in de brandewijn leggen en daarna kruiden en op de taart.



amandelspijs over de bodem smeren voor de appeltjes erop gaan.



Denk dat ik ook maar ga bakken vanaaf. Krijg dr helemaal zin in. Overigens maak ik vaak ipv appeltaart, appelflappen of appelbollen, met bladerdeeg. Lekker en snel klaar!
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Ok:



Wat ik erg lekker vind: gekookte witlof, in de oven met ham, zongedroogde tomaat en kaas

maar



Hoe maak ik een kaassausje? Somebody told me (you had a boyfriend who looked like a girlfriend oh nee das een liedje) dat dat met maizena moest, dus ik proberen, met het resultaat kon ik zeg maar een huis bouwen, dus:



Hoe maak je een goede stevige kaassaus zodat niet alles wegsmelt...
Alle reacties Link kopieren
Gehaktpasteitjes met koriander





250 gr. bloem

150 ml melk

1 ui, gesnipperd

1 el olie

1 teentje knoflook, uitgeperst

250 gr. rundergehakt

1 tl gemalen gember

2 tl kerriepoeder

1/2 tl chilipoeder

15 gr verse koriander

olie om te frituren

plastic folie



In

kom bloem met 1/2 tl zout mengen. Melk erdoor roeren en tot een

samenhangend deeg kneden. Deeg in 12 stukken verdelen en bolletjes

vormen. Aanrecht bestuiven met bloem. Bolletjes uitrollen tot ronde

lapjes met doorsnede van 9 cm. Deegrondjes op elkaar op bord leggen en

tussen elk laagje plasticfolie leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast

zetten.

In koekenpan ui 3 minuten fruiten in olie. Knoflook, gehakt,

zout, gember, kerrie en chilipoeder toevoegen. Gehakt in 5 min. rul

bakken. Pan van vuur nemen. Helft van koriander erdoor mengen. Laten

afkoelen.

Gehaktmengsel nogmaal omscheppen en over deegrondjes

verdelen. Deegrondjes dubbelvouwen. Randen met koud water vastplakken

en met tanden van vork goed dichtdrukken. Pasteitjes in 3-4 minuten

goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
Alle reacties Link kopieren
(foto bij de gehaktpasteitjes volgt morgen, dan ga ik ze maken. Ben benieuwd of het lukt, de vorige keer (zo'n 3 jaar geleden) mislukten ze gruwelijk)
Alle reacties Link kopieren
quote:

Ok:



Wat ik erg lekker vind: gekookte witlof, in de oven met ham, zongedroogde tomaat en kaas

maar



Hoe maak ik een kaassausje? Somebody told me (you had a boyfriend who looked like a girlfriend oh nee das een liedje) dat dat met maizena moest, dus ik proberen, met het resultaat kon ik zeg maar een huis bouwen, dus:



Hoe maak je een goede stevige kaassaus zodat niet alles wegsmelt...

Men neme wat room (gewone slagroom ongeklopt). Doet het in een pannetje op het vuur en gooit er veel kaas bij (kaas die jij lekker vindt, en ik doe er ook flink wat vers gemalen peper en een snuf nootmuskaat bij).



Lekker smelten (ik doe er op het laatst nog verse bieslook bij).



Doe de 4 min. voorgekookte witlof (eerst water koken, dan een paar minuten de witlof erin), gerold in ham, in een ovenschaal en giet de kaassaus er overheen. Doe er geraspte kaas bovenop. 15-20 minuten in de oven.



Met zongedroogde tomaatjes; voeg ze toe aan de room, op het vuur.
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Maar je kan ook kaassaus uit een pakje doen, met minder vocht dan de omschrijving zegt. (Brrr, maar je kan van makkelijk houden...)
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
quote:

Gehaktpasteitjes met koriander





250 gr. bloem

150 ml melk

1 ui, gesnipperd

1 el olie

1 teentje knoflook, uitgeperst

250 gr. rundergehakt

1 tl gemalen gember

2 tl kerriepoeder

1/2 tl chilipoeder

15 gr verse koriander

olie om te frituren

plastic folie



In

kom bloem met 1/2 tl zout mengen. Melk erdoor roeren en tot een

samenhangend deeg kneden. Deeg in 12 stukken verdelen en bolletjes

vormen. Aanrecht bestuiven met bloem. Bolletjes uitrollen tot ronde

lapjes met doorsnede van 9 cm. Deegrondjes op elkaar op bord leggen en

tussen elk laagje plasticfolie leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast

zetten.

In koekenpan ui 3 minuten fruiten in olie. Knoflook, gehakt,

zout, gember, kerrie en chilipoeder toevoegen. Gehakt in 5 min. rul

bakken. Pan van vuur nemen. Helft van koriander erdoor mengen. Laten

afkoelen.

Gehaktmengsel nogmaal omscheppen en over deegrondjes

verdelen. Deegrondjes dubbelvouwen. Randen met koud water vastplakken

en met tanden van vork goed dichtdrukken. Pasteitjes in 3-4 minuten

goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.







En hier de foto's:



volgens het kookboek





Volgens AgentL





NB: de pasteitjes waren heerlijk, alleen de vulling was een beetje flauw. Dus de volgende keer voeg ik zout aan het gehaktmengsel toe.
Alle reacties Link kopieren
quote:



quote: AgentL reageerde



Gehaktpasteitjes met koriander



250 gr. bloem

150 ml melk

1 ui, gesnipperd

1 el olie

1 teentje knoflook, uitgeperst

250 gr. rundergehakt

1 tl gemalen gember

2 tl kerriepoeder

1/2 tl chilipoeder

15 gr verse koriander

olie om te frituren

plastic folie



In kom bloem met 1/2 tl zout mengen. Melk erdoor roeren en tot een samenhangend deeg kneden. Deeg in 12 stukken verdelen en bolletjes vormen. Aanrecht bestuiven met bloem. Bolletjes uitrollen tot ronde lapjes met doorsnede van 9 cm. Deegrondjes op elkaar op bord leggen en tussen elk laagje plasticfolie leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

In koekenpan ui 3 minuten fruiten in olie. Knoflook, gehakt, zout, gember, kerrie en chilipoeder toevoegen. Gehakt in 5 min. rul bakken. Pan van vuur nemen. Helft van koriander erdoor mengen. Laten afkoelen.

Gehaktmengsel nogmaal omscheppen en over deegrondjes verdelen. Deegrondjes dubbelvouwen. Randen met koud water vastplakken en met tanden van vork goed dichtdrukken. Pasteitjes in 3-4 minuten goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.

En hier de foto's:



volgens het kookboek





Volgens AgentL





Wow dat ziet er echt fantastisch lekker uit AgentL



NB: de pasteitjes waren heerlijk, alleen de vulling was een beetje flauw. Dus de volgende keer voeg ik zout aan het gehaktmengsel toe.



Alle reacties Link kopieren


Ik kan de overheerlijk uitziende pasteitjes maar niet uit mijn gedachten krijgen. Het lijkt net alsof ze roepen eet mij eet mij eet mij.

Alle reacties Link kopieren
quote:Ik kan de overheerlijk uitziende pasteitjes maar niet uit mijn gedachten krijgen. Het lijkt net alsof ze roepen eet mij eet mij eet mij. Ik heb het recept ook maar snel gekopieerd voor het straks weg is.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Wie heeft er een tip voor mij?



Dat ik in Amsterdam werkte hadden we een traiteur in de buurt die gehaktballetjes in piripiri saus verkocht. Heerlijk. Het is al een tijd geleden en ik kan nergens het recept vinden. Of een lekkere saus piripiri in een pot. Nu weet ik dat ik natuurlijk weer terug moet gaan naar die zaak maar die is niet naast de deur.



Weten jullie hoe je het moet maken? Of weten jullie waar je het kan kopen?
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
quote:

Ik kan de overheerlijk uitziende pasteitjes maar niet uit mijn gedachten krijgen. Het lijkt net alsof ze roepen eet mij eet mij eet mij.

Ze zijn lekker allemaal al op :P

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven