
Wat je eet ben je zelf; Gillian McKeith

zaterdag 10 januari 2009 om 19:56
Wie van jullie heeft ervaring met de leefstijl die beschreven staat in de boeken van Gillian McKeith?
Koken jullie recepten van haar, leven jullie elke dag elke maaltijd volgens haar regime of alleen af en toe? Wie krijgt er meer energie, voelt zich beter en gezonder met haar levenswijze?
Hoe moeilijk of makkelijk is het om met 3 individuen een gezin (die toch ook allemaal verschillende behoeften hebben) het Gillian-regime te handhaven?
Ik zit vol met vragen, ben heel benieuwd wie ervaringen heeft; goed of slecht.
Dit omdat ik kamp met gezondheidsproblemen (vooral veel darm- en darmgerelateerde klachten) en een tekort aan energie. Ik eet geen vlees of vis en vraag me af of ik gebaat ben bij haar 'dieet'.
Koken jullie recepten van haar, leven jullie elke dag elke maaltijd volgens haar regime of alleen af en toe? Wie krijgt er meer energie, voelt zich beter en gezonder met haar levenswijze?
Hoe moeilijk of makkelijk is het om met 3 individuen een gezin (die toch ook allemaal verschillende behoeften hebben) het Gillian-regime te handhaven?
Ik zit vol met vragen, ben heel benieuwd wie ervaringen heeft; goed of slecht.
Dit omdat ik kamp met gezondheidsproblemen (vooral veel darm- en darmgerelateerde klachten) en een tekort aan energie. Ik eet geen vlees of vis en vraag me af of ik gebaat ben bij haar 'dieet'.
vrijdag 6 februari 2009 om 22:55
Ik wil ook kastanjes! Heb je die bij een groenteboer gehaald? Die zijn vast heel gezond, ik kom ze wel vaker tegen in recepten maar heb nooit zin om er naar te gaan zoeken.
Waar heb je die gojiberries gevonden en hoe duur waren ze? Ik ben niet nieuwsgierig hoor Volgens mij mag je zelf weten hoe je ze eet hoor. Inderdaad gewoon uit het vuistje of door de smoothy. Als je ze door de smoothy doet moet je ze wel even weken (ik laat ze een nachtje staan), anders vermalen ze niet goed.
Annemarie Postma geeft haar hond ook dagelijks een handje gojiberries, schijnt dat beest lekker te vinden
Jij bent wel extreem goed bezig Whopper, knap hoor! Ik heb voor veel van die recepten echt geen geduld, inderdaad die shepherdspie waar tig verschillende groentes doorheen moeten en kruiden: ho maar. Maar goed.
Waar heb je die gojiberries gevonden en hoe duur waren ze? Ik ben niet nieuwsgierig hoor Volgens mij mag je zelf weten hoe je ze eet hoor. Inderdaad gewoon uit het vuistje of door de smoothy. Als je ze door de smoothy doet moet je ze wel even weken (ik laat ze een nachtje staan), anders vermalen ze niet goed.
Annemarie Postma geeft haar hond ook dagelijks een handje gojiberries, schijnt dat beest lekker te vinden
Jij bent wel extreem goed bezig Whopper, knap hoor! Ik heb voor veel van die recepten echt geen geduld, inderdaad die shepherdspie waar tig verschillende groentes doorheen moeten en kruiden: ho maar. Maar goed.

vrijdag 6 februari 2009 om 23:55
Ik heb er echt lol in, dat kookgebeuren. Maar ik moet ook zeggen dat ik er momenteel gewoon tijd genoeg voor heb. ALs je een baan hebt waarbij je elke dag om 17:30 thuis bent dan zou ik het ook niet trekken hoor, maar ik heb tijd zat om te struinen naar de spullen en lekker op mijn gemakkie te kokkerellen.
De groenteboer op het Julianaplein in Voorburg heeft kastanjes, en ik weet zeker dat de Sligro ze ook heeft. En de gojiberries, eens even denken. Ik geloof dat ik voor een zak van een pond iets van 3,50 betaald heb. Kan dat? Bij de notenbar. Ze hadden er ook heerlijke gedroogde aarbeitjes. Echt zalig. Ik had ze eigenlijk voor mezlef gekocht maar onze vrienden hadden ze vanavond eerder op dan de sjippen en pedis noten die ik voor hen had gekcoht
De groenteboer op het Julianaplein in Voorburg heeft kastanjes, en ik weet zeker dat de Sligro ze ook heeft. En de gojiberries, eens even denken. Ik geloof dat ik voor een zak van een pond iets van 3,50 betaald heb. Kan dat? Bij de notenbar. Ze hadden er ook heerlijke gedroogde aarbeitjes. Echt zalig. Ik had ze eigenlijk voor mezlef gekocht maar onze vrienden hadden ze vanavond eerder op dan de sjippen en pedis noten die ik voor hen had gekcoht
zaterdag 7 februari 2009 om 23:20
Ik zal eens zoeken naar die kastanjes. Ik weet wel dat ze in Zuid- en Oost-Europa die dingen in de herfst als snack op straat verkopen. Zo leuk vind ik dat altijd. Zouden ze hier ook een gewoonte van moeten maken.
Ik heb trouwens nog wel een lekker receptje voor je, het komt uit het boek van Annemarie en ik eet het heel vaak.
Je hebt een blik kikkererwten nodig, deze doe je in een ovenschaal met wat kokosboter en zout. Dan zet je de schaal onder de grill (180 graden) net zolang tot de kikkererwten verschrompeld zijn, duurt ongeveer een half uur tot 3 kwartier. Die dien je vervolgens op met (wilde) rijst, verse koriander, gesneden lente-ui en een fijngesneden rode peper (als je van pittig houdt). Voor mij een succesrecept, maar ik weet niet of het ook kindproof is.
Klinkt lekker die gedroogde aardbeitjes. En die gojiberries waren dus betaalbaar zo te lezen. Ik heb 3 euro betaald voor 300 gram.
Ik heb trouwens nog wel een lekker receptje voor je, het komt uit het boek van Annemarie en ik eet het heel vaak.
Je hebt een blik kikkererwten nodig, deze doe je in een ovenschaal met wat kokosboter en zout. Dan zet je de schaal onder de grill (180 graden) net zolang tot de kikkererwten verschrompeld zijn, duurt ongeveer een half uur tot 3 kwartier. Die dien je vervolgens op met (wilde) rijst, verse koriander, gesneden lente-ui en een fijngesneden rode peper (als je van pittig houdt). Voor mij een succesrecept, maar ik weet niet of het ook kindproof is.
Klinkt lekker die gedroogde aardbeitjes. En die gojiberries waren dus betaalbaar zo te lezen. Ik heb 3 euro betaald voor 300 gram.

zondag 8 februari 2009 om 09:27
Ik vind het wel meevallen als je ziet wat voor woekerprijzen er soms voor worden gevraagd. Ik geloof dat ik vorige keer 10 euro heb betaald voor 300 gram. Ik weet het neit meer precies, maar het was duur in ieder geval.
Overigens heb ik hier nog nooit kastanjes gezien en ik woon toch echt niet zo ver bij jou vandaan. Blijkbaar zitten er tussen de verschillende gemeenten enorme verschillen in gewoontes en tradities
Overigens heb ik hier nog nooit kastanjes gezien en ik woon toch echt niet zo ver bij jou vandaan. Blijkbaar zitten er tussen de verschillende gemeenten enorme verschillen in gewoontes en tradities


zondag 8 februari 2009 om 19:57
zondag 8 februari 2009 om 20:18
Klinkt goed Whopper!
Ik ben een linzencurry aan het maken; ik had trek in linzen en heb een receptje van internet geplukt. Toevallig had ik bijna al de ingredienten in huis behalve de bloemkool:
http://www.joriso.nl/verh...dgerecht-currylinzen.html
Het ruikt heel goed!
Ik ben een linzencurry aan het maken; ik had trek in linzen en heb een receptje van internet geplukt. Toevallig had ik bijna al de ingredienten in huis behalve de bloemkool:
http://www.joriso.nl/verh...dgerecht-currylinzen.html
Het ruikt heel goed!

zondag 8 februari 2009 om 21:27
Dat ziet er lekker uit zeg! Ik ga als ik al Gillians recepten heb uitgeprobeerd nog alles maken wat hier gelinkt wordt
Ik merk nu dat ik niet zo veel meer hoef te kopen, ik heb de basis wel in huis van veel dingen geloof ik. Morgen maak ik het bonenbrood; ik heb dan alleen witte bonen nodig en de rest heb ik, ik had nog een prietje liggen van van de week en ik heb een boel winterwortels voor de sapcentrifuge, dus ik kan morgen weer aan de slag.
Uhm, nee, ik bedenk me net dat we morgen zwemles hebben ik maar een half uur heb om te koken voordat mijn man moet voetballen. Thank god voor de vriezer Een soepje dus denk ik, en dan dinsdag het boenbrood. Ik laat weten hoe het was!
Ik merk nu dat ik niet zo veel meer hoef te kopen, ik heb de basis wel in huis van veel dingen geloof ik. Morgen maak ik het bonenbrood; ik heb dan alleen witte bonen nodig en de rest heb ik, ik had nog een prietje liggen van van de week en ik heb een boel winterwortels voor de sapcentrifuge, dus ik kan morgen weer aan de slag.
Uhm, nee, ik bedenk me net dat we morgen zwemles hebben ik maar een half uur heb om te koken voordat mijn man moet voetballen. Thank god voor de vriezer Een soepje dus denk ik, en dan dinsdag het boenbrood. Ik laat weten hoe het was!
zondag 8 februari 2009 om 21:37
Bonenbrood? Dat lijkt me nou echt heel vies.
Maar ik heb af en toe een issue met bonen. Ik deed ooit een suikervrij dieet ofzo waarbij je geen chocola mocht, volgens mij was het het south beach diet. Ik heb toen een brownie gemaakt van zwarte bonen en een heleboel zoetstof, echt bizar veel (volgens mij was het een foutje in het recept, maar goed). Ik nam een hapje en ging al bijna over mijn nek. Sindsdien heb ik dus een beetje een moeilijke relatie met bonen. Vooral sinds ik weet dat ze hetzelfde trucje toepassen in gevulde koeken: daarin wordt vaak geen echt amandelspijs gebruikt, maar witte bonen omdat die goedkoper zijn. Bij dit soort recepten moet ik daar dan dus aan denken. Snappie het een beetje?
De curry was lekker trouwens, maar ik had er geen rijst bij hoeven koken want dat was een beetje overbodig. Ik ben sowieso een fan van linzencurrys. Ik heb een tijdje terug ook een heerlijke rode linzencurry gemaakt, mjam mjam.
Maar ik heb af en toe een issue met bonen. Ik deed ooit een suikervrij dieet ofzo waarbij je geen chocola mocht, volgens mij was het het south beach diet. Ik heb toen een brownie gemaakt van zwarte bonen en een heleboel zoetstof, echt bizar veel (volgens mij was het een foutje in het recept, maar goed). Ik nam een hapje en ging al bijna over mijn nek. Sindsdien heb ik dus een beetje een moeilijke relatie met bonen. Vooral sinds ik weet dat ze hetzelfde trucje toepassen in gevulde koeken: daarin wordt vaak geen echt amandelspijs gebruikt, maar witte bonen omdat die goedkoper zijn. Bij dit soort recepten moet ik daar dan dus aan denken. Snappie het een beetje?
De curry was lekker trouwens, maar ik had er geen rijst bij hoeven koken want dat was een beetje overbodig. Ik ben sowieso een fan van linzencurrys. Ik heb een tijdje terug ook een heerlijke rode linzencurry gemaakt, mjam mjam.

zondag 8 februari 2009 om 21:56
Ja, als je ergens van hebt overgegeven of inderdaad heel erg misselijk van iets bent geworden, dan lust je dat jaren niet meer. Even kijken of ik die rode linzencurry nog ergens heb.
Ow, ik heb hem, het was soep
Maar ook te gebruiken als curry als je hem niet pureert:
http://www.kookjij.nl/recept-indiase-linzensoep
Ow, ik heb hem, het was soep

http://www.kookjij.nl/recept-indiase-linzensoep
zondag 8 februari 2009 om 21:59

dinsdag 10 februari 2009 om 16:38
quote:boebele schreef op 07 februari 2009 @ 23:20:
Je hebt een blik kikkererwten nodig, deze doe je in een ovenschaal met wat kokosboter en zout. Dan zet je de schaal onder de grill (180 graden) net zolang tot de kikkererwten verschrompeld zijn, duurt ongeveer een half uur tot 3 kwartier.
Kan me eigenlijk niet voorstellen dat dat lekker is, ondanks dat ik dol ben op kikkererwten. Worden ze dan niet zwart en keihard?
Je hebt een blik kikkererwten nodig, deze doe je in een ovenschaal met wat kokosboter en zout. Dan zet je de schaal onder de grill (180 graden) net zolang tot de kikkererwten verschrompeld zijn, duurt ongeveer een half uur tot 3 kwartier.
Kan me eigenlijk niet voorstellen dat dat lekker is, ondanks dat ik dol ben op kikkererwten. Worden ze dan niet zwart en keihard?


donderdag 12 februari 2009 om 12:43
Gisteren heeft mijn man canneloni met broccoli en mascarpone gemaakt en een heerlijke tomatensaus erbij, en dat was smullen. Niet uit het Gillian boek overigens maar uit mijn vegetarische kookboek. Vanavond maak ik de adukibonenstoofpot van Gillian, en ik ben daarna denk ik wel even klaar met de bonen.
Ik heb weer een hoop vers gehaald bij de natuurwinkel en ook een paar kilo biologische winterpeen want die vind ik toch wel erg lekker als sap met een appeltje erdoor en wat bleekselderij, of met komkommer. Das toch wel mijn favoriet. Ik zie nog niet oranje
Ik heb weer een hoop vers gehaald bij de natuurwinkel en ook een paar kilo biologische winterpeen want die vind ik toch wel erg lekker als sap met een appeltje erdoor en wat bleekselderij, of met komkommer. Das toch wel mijn favoriet. Ik zie nog niet oranje

zaterdag 14 februari 2009 om 08:54
We hebben gister pizza gegeten; de jongesn eentje van Oetker uit de diepvries (vinden ze het lekkerste) en ik een verse biologische van de Appie. Voelde toch iets beter dan de diepvriesversie
Vanavond ouderwetese boerenkool, wel met een zelfgemaakte jus en ik met vegetarische hamblokjes. Morgen weer Gillian.
Vanavond ouderwetese boerenkool, wel met een zelfgemaakte jus en ik met vegetarische hamblokjes. Morgen weer Gillian.
zaterdag 14 februari 2009 om 13:53
Kijk jij gaat goed Whopper! Inderdaad is het belangrijk om gezonde(re) keuzes te maken op ongezonde momenten. Heb jij dat ook, dat je ongezond eten zoals sausijzenbroodjes, hamburgers, pizza's en chinees helemaal niet meer lekker vindt? Het enige waar ik nog wel eens voor zwicht is friet, dat blijf ik lekker vinden. En chocola nautuurlijk, maar die strijd heb ik maar opgegeven
Klinkt goed, die boerenkool! Ik ben tegenwoordig niet meer zo van de stamppotten merk ik. Vind het een beetje te massief in mijn maag. Ik ga vanavond groene pesto maken, mjam mjam. Net een enorme bos basilicum gehaald op de markt dus ik kan me helemaal uitleven.
Klinkt goed, die boerenkool! Ik ben tegenwoordig niet meer zo van de stamppotten merk ik. Vind het een beetje te massief in mijn maag. Ik ga vanavond groene pesto maken, mjam mjam. Net een enorme bos basilicum gehaald op de markt dus ik kan me helemaal uitleven.

zaterdag 14 februari 2009 om 14:06
Oh lekker is dat, verse pesto! Je hebt dan bij je pasta niet meer nodig dan een flinke schep pesto en een lekker sappie
Ik at al nooit sausijzenbroodjes, hamburgers en chinees (vegetarier) en pizza altijd al biologisch (wel uit de diepvries) maar inderdaad, mijn keus is het nu al helemaal niet meer.
Chocola ben ik nu ook aan het minderen, ik at ook een ons per dag, net als jij eens vertelde. Ik heb nu helemaal niets in huis voor het weekend. Ieeks!
Ik at al nooit sausijzenbroodjes, hamburgers en chinees (vegetarier) en pizza altijd al biologisch (wel uit de diepvries) maar inderdaad, mijn keus is het nu al helemaal niet meer.
Chocola ben ik nu ook aan het minderen, ik at ook een ons per dag, net als jij eens vertelde. Ik heb nu helemaal niets in huis voor het weekend. Ieeks!
zaterdag 14 februari 2009 om 14:25
Geen chocola in huis? Dat wordt afzien dus!
Ik probeer eens in de zoveel tijd te minderen, maar ik hou het nooit vol. Soms wel een paar maanden, maar dan begin ik er toch weer aan. Ik heb me er maar bij neergelegd
Maar ik kan het wel hebben, want ik kom nog steeds niet aan. Ik zou misschien juist wel weer een paar kilootjes zwaarder mogen zijn, want er zit geen vet meer aan mijn lijf. Door dat hardlopen is alles zo'n beetje spier geworden! Wel fijn hoor. En als ik nu chocola eet dan ga ik gewoon een uurtje rennen en weg is het weer. Hoewel ik me wel realiseer dat al die suiker, of ik er nou van aan kom of niet, niet goed is voor me. Dat is het enige minpuntje...
Ik at vroeger heel anders dan nu, ik ben eigenlijk pas sinds de zomer heel strict bezig en merk nu wel dat mijn eetpatroon en de keuzes die ik maak erg veranderd zijn. Chinees eten lust ik nu gewoon niet meer, hetzelfde geldt voor alles wat uit potjes en pakjes kwam. Nu maak ik eigenlijk alles zelf. Dat is een kleine moeite en het is zoveel lekkerder. Bovendien vertrouw ik de commerciele voedingsmiddelenenindustrie niet meer. Alles draait om geld geld geld, echt moe word ik daarvan. Het is daardoor wel erg moeilijk om eerlijke en gezonde produkten te eten. En de natuurwinkel is mij helaas te duur, dat kan ik gewoon niet betalen.
Ik verheug me al op de pesto! Ik heb morgen geen afspraken dus ik kan ook losgaan met de knoflook
Ik probeer eens in de zoveel tijd te minderen, maar ik hou het nooit vol. Soms wel een paar maanden, maar dan begin ik er toch weer aan. Ik heb me er maar bij neergelegd
Maar ik kan het wel hebben, want ik kom nog steeds niet aan. Ik zou misschien juist wel weer een paar kilootjes zwaarder mogen zijn, want er zit geen vet meer aan mijn lijf. Door dat hardlopen is alles zo'n beetje spier geworden! Wel fijn hoor. En als ik nu chocola eet dan ga ik gewoon een uurtje rennen en weg is het weer. Hoewel ik me wel realiseer dat al die suiker, of ik er nou van aan kom of niet, niet goed is voor me. Dat is het enige minpuntje...
Ik at vroeger heel anders dan nu, ik ben eigenlijk pas sinds de zomer heel strict bezig en merk nu wel dat mijn eetpatroon en de keuzes die ik maak erg veranderd zijn. Chinees eten lust ik nu gewoon niet meer, hetzelfde geldt voor alles wat uit potjes en pakjes kwam. Nu maak ik eigenlijk alles zelf. Dat is een kleine moeite en het is zoveel lekkerder. Bovendien vertrouw ik de commerciele voedingsmiddelenenindustrie niet meer. Alles draait om geld geld geld, echt moe word ik daarvan. Het is daardoor wel erg moeilijk om eerlijke en gezonde produkten te eten. En de natuurwinkel is mij helaas te duur, dat kan ik gewoon niet betalen.
Ik verheug me al op de pesto! Ik heb morgen geen afspraken dus ik kan ook losgaan met de knoflook