
Kookblunders

woensdag 27 mei 2020 om 18:23
Dit vind ik geen blunder, dit vind ik gewoon mislukt eten....pejeka schreef: ↑26-05-2020 19:46Dat je bij een nieuw recept de verhoudingen van de kruiden of specerijen niet geheel optimaal hebt, of dat de asperges net een tikje te gaar zijn voor het mooi. Dat soort dingen. Maar dat ik pannen met eieren (of aardappels) een half uur lang droog laat staan te koken, dat nou weer niet.


woensdag 27 mei 2020 om 18:29
GreenLadyFern schreef: ↑27-05-2020 09:17Ik ging popcorn maken. Zet de pan op het vuur, drupje olie, wachten tot de pan heet is. Gooi de maiskorrels erin en besef me dat ik de deksel nog niet heb gepakt...
Die popcorn schiet door de hele keuken, ik rommelen in de la onder het gasstel voor dat stomme deksel, belaagd door popcorn (ik had niet de tegenwoordigheid van geest om het vuur uit te zetten), ligt het deksel niet op de vaste plek..
Man ligt te gieren op de bank, katten voetballen met de popcorn en ik sta hysterisch naar mijn man te schreeuwen waar dat kutdeksel is, terwijl ik nog steeds belaagd wordt door popcorn![]()


woensdag 27 mei 2020 om 20:20

woensdag 27 mei 2020 om 20:36

Of deze dan, voor de eerste x iets eten met Madame Jeannette (loeihete peper), waarschuwingen negeren, een hapje nemen van een couscousmaaltijd vol ermee, zwaar in de fik staan en dan water gaan drinken waardoor het nog erger wordt...

woensdag 27 mei 2020 om 20:52
Ooit, wederom bij de Scouting.
Op kamp, een van de andere heren was de kok.
De hoeveelheid die was gekookt leek wat aan de krappe kant.
“O, daar weet ik wel wat op” was het commentaar van de kok.
En kiepert een hele pot sambal bij de hutspot.....
Vreemd, ineens was er meer dan genoeg.....
Op kamp, een van de andere heren was de kok.
De hoeveelheid die was gekookt leek wat aan de krappe kant.
“O, daar weet ik wel wat op” was het commentaar van de kok.
En kiepert een hele pot sambal bij de hutspot.....
Vreemd, ineens was er meer dan genoeg.....
When in doubt, the auditor is always right!

woensdag 27 mei 2020 om 23:05
Uhhh ja daar kan mijn man over mee praten, hij was roti aan het maken, madame Jeanette gesneden en had toen jeuk aan zijn oog, uiteraard zijn handen nog niet gewassen dus dat heeft hij gewetenPhoebemeaculpa schreef: ↑27-05-2020 20:36herkenbaar.
Of deze dan, voor de eerste x iets eten met Madame Jeannette (loeihete peper)

donderdag 28 mei 2020 om 00:30
Auditor schreef: ↑27-05-2020 20:52Ooit, wederom bij de Scouting.
Op kamp, een van de andere heren was de kok.
De hoeveelheid die was gekookt leek wat aan de krappe kant.
“O, daar weet ik wel wat op” was het commentaar van de kok.
En kiepert een hele pot sambal bij de hutspot.....
Vreemd, ineens was er meer dan genoeg.....

Voor iedereen een groene tuin

donderdag 28 mei 2020 om 08:03
wolkewitje schreef: ↑28-05-2020 00:05Ik kookte laatst een heel uitgebreid recept. Op het allerlaatst wilde ik er nog een snufje zout aan toevoegen, maar het deksel van de zoutpot viel eraf, dus zat er 300 gram zout in mijn gerecht. Niet te eten.

donderdag 28 mei 2020 om 19:11
Ik heb ooit bij mijn zus de zoutpot aangezien voor suikerpot. Dat was een bijzonder smerig kopje koffie.
Ook een keer gehad dat tijdens het koken het deksel van het pepervaatje afschoot. Explosief sausje.
Pizza in de oven zetten inclusief onderliggend karton. Eet smakelijk!
Pizza in de combimagnetron doen en per ongeluk de magnetronstand aanzetten is ook geen aanrader.
En uiteraard blunders die je maar 1 keer maakt:
Eerste keer cake bakken. Wist ik veel dat je daar een mixer voor nodig hebt, uiteindelijk heb ik het hele zooitje maar in de blender gemikt. Cake was nog best te eten, alleen niet goed gerezen.
Toen ik de eerste keer op gas kookte (bij mijn toenmalige partner, thuis had ik zo'n elektrisch kookplaatje wat altijd lang duurde voordat het warm werd) heb ik de pan op hoog vuur gezet, olie erbij gegoten en heb na een paar minuten een zak diepvriesaardappeltjes helemaal leeg gegooid in die pan.
Godzijdank had hij een hoog plafond. De steekvlam was enorm.
Ook een keer gehad dat tijdens het koken het deksel van het pepervaatje afschoot. Explosief sausje.
Pizza in de oven zetten inclusief onderliggend karton. Eet smakelijk!
Pizza in de combimagnetron doen en per ongeluk de magnetronstand aanzetten is ook geen aanrader.
En uiteraard blunders die je maar 1 keer maakt:
Eerste keer cake bakken. Wist ik veel dat je daar een mixer voor nodig hebt, uiteindelijk heb ik het hele zooitje maar in de blender gemikt. Cake was nog best te eten, alleen niet goed gerezen.
Toen ik de eerste keer op gas kookte (bij mijn toenmalige partner, thuis had ik zo'n elektrisch kookplaatje wat altijd lang duurde voordat het warm werd) heb ik de pan op hoog vuur gezet, olie erbij gegoten en heb na een paar minuten een zak diepvriesaardappeltjes helemaal leeg gegooid in die pan.
Godzijdank had hij een hoog plafond. De steekvlam was enorm.

vrijdag 29 mei 2020 om 07:27

vrijdag 29 mei 2020 om 08:44
BigLizzie schreef: ↑29-05-2020 07:27De aller eerste keer dat ik toen ik op mezelf woonde hutspot ging koken .
Dacht alles te hebben. Hutspot gekookt, geprakt, worst en jus erbij....... Vreemd, dat smaakte toch echt niet zoals thuis........
ik moeders gebeld en die vroeg gelijk 'ja, maar heb je ook aardappels gebruikt?'![]()

vrijdag 29 mei 2020 om 11:23
Ook zoiets meegemaakt. Heb zelf gietijzeren wok, waarbij het wel even duurt voo die warm is, ik kook inductie. Dus wok op fornuis en groente snijden. Toen kreeg ik in een kerstpakket een wok. Dan die maar eens uitproberen. Wok op fornuis, vol aan en groente snijden. En toen een scheut olie in de wok. Was ook een behoorlijke vlam, gelukkig stond de afzuigkap niet aan. Pan is niet lang geblevenCeci schreef: ↑28-05-2020 19:11
Toen ik de eerste keer op gas kookte (bij mijn toenmalige partner, thuis had ik zo'n elektrisch kookplaatje wat altijd lang duurde voordat het warm werd) heb ik de pan op hoog vuur gezet, olie erbij gegoten en heb na een paar minuten een zak diepvriesaardappeltjes helemaal leeg gegooid in die pan.
Godzijdank had hij een hoog plafond. De steekvlam was enorm.
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
vrijdag 29 mei 2020 om 11:32
vrijdag 29 mei 2020 om 12:13
Ik lak mijn nagels nog wel eens met striplac, is een soort gellak die je na een dag of 10 als een soort sticker van je nagels kan trekken want dan laat het vanzelf los.
Ik kreeg vrienden op de borrel en dacht zelf gehaktballetjes te maken. Na het draaien van heel veel kleine borrel balletjes constateerde ik dat van 1 nagel alle lak was verdwenen.
Ik heb alle balletjes doorgeplozen waar het zat en uiteraard vond ik pas bij een van de laatste pogingen mijn nagel terug
Ik kreeg vrienden op de borrel en dacht zelf gehaktballetjes te maken. Na het draaien van heel veel kleine borrel balletjes constateerde ik dat van 1 nagel alle lak was verdwenen.
Ik heb alle balletjes doorgeplozen waar het zat en uiteraard vond ik pas bij een van de laatste pogingen mijn nagel terug

vrijdag 29 mei 2020 om 20:01
Maar een snufje zout voeg je toch toe door een beetje zout tussen duim en wijsvinger te nemen, en niet door de hele zoutpot boven de pan omgekeerd te houden?wolkewitje schreef: ↑28-05-2020 00:05Ik kookte laatst een heel uitgebreid recept. Op het allerlaatst wilde ik er nog een snufje zout aan toevoegen, maar het deksel van de zoutpot viel eraf, dus zat er 300 gram zout in mijn gerecht. Niet te eten.
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!

vrijdag 29 mei 2020 om 20:16
Ik gebruik ook een zoutvat zodat ik niet elke keer met mijn vingers in de zoutpot zit.
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras

vrijdag 29 mei 2020 om 22:40
Dat doe me denken toen ik voor de eerste keer Boerenkool maakte. Ik had dat er rauw doorgegaan net als bij stampot rauwe andijvie. Het was niet te eten..BigLizzie schreef: ↑29-05-2020 07:27De aller eerste keer dat ik toen ik op mezelf woonde hutspot ging koken .
Dacht alles te hebben. Hutspot gekookt, geprakt, worst en jus erbij....... Vreemd, dat smaakte toch echt niet zoals thuis........
ik moeders gebeld en die vroeg gelijk 'ja, maar heb je ook aardappels gebruikt?'![]()

vrijdag 29 mei 2020 om 22:42
O, ik weet er nog een:
Mijn vriend maakte een gerecht waar een halve liter witte wijn door moest. Wij drinken echter niet veel wijn, dus hij had het weggelaten en ook niet vervangen met ander vocht. Het kwam als een baksteen uit de oven. Super droog en knalhard.
We hebben toen maar Chinees besteld...
Mijn vriend maakte een gerecht waar een halve liter witte wijn door moest. Wij drinken echter niet veel wijn, dus hij had het weggelaten en ook niet vervangen met ander vocht. Het kwam als een baksteen uit de oven. Super droog en knalhard.
We hebben toen maar Chinees besteld...