
Zou jij dat eten?
vrijdag 4 december 2009 om 18:20
Was net bij de exotische super. Dat is voor mij net een snoepwinkel, ze hebben altijd wel weer iets waarvan ik denk 'wat moet je ermee?'
Dit keer stond ik me, terwijl er vers lamsgehakt voor me werd gedraaid en de koteletjes van elkaar gezaagd werden, te vergapen aan de vitrine.
Naast gehakt, kip, lamsbout en kalfsschenkels, lagen daar;
niertjes
kalfspoten (met de hoef er nog aan)
lever
ballen
pens
schapenkoppen
hart
Niertjes, lever en schapenballen heb ik weleens gegeten. Pens, hart, kop en kalfspoot niet.
Beetje gaan google-en en kwam een recept tegen voor tripe a la mode. En voor haggis, ook zoiets.
Nooit gegeten. Ik zou het wel proberen, bij gelegenheid. Jij?
Dit keer stond ik me, terwijl er vers lamsgehakt voor me werd gedraaid en de koteletjes van elkaar gezaagd werden, te vergapen aan de vitrine.
Naast gehakt, kip, lamsbout en kalfsschenkels, lagen daar;
niertjes
kalfspoten (met de hoef er nog aan)
lever
ballen
pens
schapenkoppen
hart
Niertjes, lever en schapenballen heb ik weleens gegeten. Pens, hart, kop en kalfspoot niet.
Beetje gaan google-en en kwam een recept tegen voor tripe a la mode. En voor haggis, ook zoiets.
Nooit gegeten. Ik zou het wel proberen, bij gelegenheid. Jij?
Je hoeft me geen gelijk te geven, ik heb het al. Vraag maar aan dangeensuus.

vrijdag 4 december 2009 om 18:23
Eh nee.
Ik vind sommige dingen gewoon niet lekker 'klinken'. Het idee spreekt me niet aan.
Ik geloof meteen dat het heel erg lekker kan zijn en ik eet ook wel eens een frikadel, waar ook allerlei spul in zit wat je niet weten wilt maar bewust hart eten, nee, daar zou ik niet snel voor kiezen.
Lever vind ik trouwens echt niet lekker en schapenvlees ook niet. Dat heb ik zeker geprobeerd maar als het niet per se hoeft dan eet ik het niet meer.
Ik vind sommige dingen gewoon niet lekker 'klinken'. Het idee spreekt me niet aan.
Ik geloof meteen dat het heel erg lekker kan zijn en ik eet ook wel eens een frikadel, waar ook allerlei spul in zit wat je niet weten wilt maar bewust hart eten, nee, daar zou ik niet snel voor kiezen.
Lever vind ik trouwens echt niet lekker en schapenvlees ook niet. Dat heb ik zeker geprobeerd maar als het niet per se hoeft dan eet ik het niet meer.
vrijdag 4 december 2009 om 18:24
Nee nooit zou ik het eten. Organen eet ik al niet en andere bovenstaande vleesdelen als schapenkoppen en kalfspoten eet ik ook niet. Het liefst eet ik geen vlees maar indien, wel iets wat niet zo herkenbaar is. en zeker niet zelf nog moet bewerken zoals uitbenen. Laat staan zelf slachten. Idem bij vis. Nee ik gruwel daarvan.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 4 december 2009 om 18:28
Nope, orgeenvlees eet ik nooit (en ben ik ook niet van plan) en kalfspoten en schapenkoppen.. Neu, hoeft voor mij ook niet, ik ben best tevreden met vis, kip en af en toe een tartaartje Bij wat voor gelegenheid zou je het proberen? Op vakantie of in een speciaal restaurant of iets dergelijks?
edit: orgeenvlees: geen orgaanvlees, en dat dan in één woord
edit: orgeenvlees: geen orgaanvlees, en dat dan in één woord

vrijdag 4 december 2009 om 18:29
quote:HoiPippiLangkous schreef op 04 december 2009 @ 18:25:
Lever is lekker! Gebakken of lekke zacht gekookt en dan warm met wat zout, jammie!
Lust je ook geen lamskoteletten of bout Leo?
Nee, lam lust ik ook niet (ik vind de smaak van schapenvlees erg sterk en niet lekker) maar ik eet sowieso geen jonge dieren. Ook geen kalveren, speenvarkens enzovoort.
Ik eet maar heel weinig vlees en alleen biologisch. Eigenlijk wil ik vegetariër zijn maar dat lukt me niet. Ik ben het altijd, behalve als we gaan eten.....
Lever is lekker! Gebakken of lekke zacht gekookt en dan warm met wat zout, jammie!
Lust je ook geen lamskoteletten of bout Leo?
Nee, lam lust ik ook niet (ik vind de smaak van schapenvlees erg sterk en niet lekker) maar ik eet sowieso geen jonge dieren. Ook geen kalveren, speenvarkens enzovoort.
Ik eet maar heel weinig vlees en alleen biologisch. Eigenlijk wil ik vegetariër zijn maar dat lukt me niet. Ik ben het altijd, behalve als we gaan eten.....
vrijdag 4 december 2009 om 18:29
vrijdag 4 december 2009 om 18:31
Als iemand het voor me kookt of in een restaurantje of het land zelf Klontje Tripes is geen recept dat je ff zomaar maakt
Festen: kippenlevertjes wikkelen in bacon. In ovenschaal, vers sinaasappelsap erbij, dat ze er een beetje in staan. Canard á l'orange maar dan anders
Festen: kippenlevertjes wikkelen in bacon. In ovenschaal, vers sinaasappelsap erbij, dat ze er een beetje in staan. Canard á l'orange maar dan anders
Je hoeft me geen gelijk te geven, ik heb het al. Vraag maar aan dangeensuus.



vrijdag 4 december 2009 om 18:33
Ik heb trouwens wel eens kalfstong gegeten. Op een keer met kerst ofzo, bij mijn opa en oma.
Tja, ik weet niet... op zich was de smaak nog wel te doen, het was heel mals en zacht. Máár, het blijft gewoon goor, sowieso de gedachte eraan en die ribbeltjes zitten ook nog op de tong, dat voel je, dat proef je. Voor mij dus niet voor herhaling vatbaar.
Tja, ik weet niet... op zich was de smaak nog wel te doen, het was heel mals en zacht. Máár, het blijft gewoon goor, sowieso de gedachte eraan en die ribbeltjes zitten ook nog op de tong, dat voel je, dat proef je. Voor mij dus niet voor herhaling vatbaar.
I`ve learned so much from my mistakes.. I`m thinking of making a few more.
vrijdag 4 december 2009 om 18:37
E zo'n puntzakje gefrituurde sprinkhanen? Kan me niet voorstellen dat het echt erg lekker is, hoewel dat gefrituurde dan weer goed klinkt. Ach, mijn moeder kreeg ik al gek toen ik naast haar inktvis zat te verorberen In Spanje hebben veel mensen zo'n poot in de keuken (welk beest?) waar ze stukjes afsnijden. Vond ik eerst maar raar om te zien maar het went en het is lekker.