Wat maak je (of laat maken) als kerstdiner dit jaar ??(2009)

13-12-2009 23:30 85 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik kon nog geen topic vinden met daarin jou kerstmenu voor dit jaar.



Maak je zelf iets, of laat je iets maken? Waar eet je..thuis of bij anderen?



Laat het hier weten....
Alle reacties Link kopieren
Een dag gaan we ergens te eten dus een verassing wat we gaan krijgen



En de andere dag..tja eten wij gewoon thuis en zal het makkelijk en simpel zijn,zie ik tegen die tijd wel weer.
Alle reacties Link kopieren
1e kerstdag:Man jarig...Mede daarom komen schoonouders en vader bij ons eten.



Lekker "simpel", we gaan Steengrillen/gourmetten.

Heerlijk vlees en grote garnalen. Salades, eiergerechtjes, aardappeltjes, groentedingetjes en stokbrood.



2e kerstdag: zijn we uitgenodigd bij schoonouders, alleen zijn zij niet echt "keukenprincessen". Dus dat word iets bestellen v/d chinees of een eenvoudig "diner" met patatjes, bloemkool en droge varkenshaasjes.

Daar heb ik geen zin in...dus heb aangeboden om te koken...



Voor:

* Bospaddestoelen soep

* Kalkoenfilet cocktail met Old Amsterdam (+ perzik, kers etc)



Hoofd:



* Varkenshaas mosterd/spek of biefstuk



* Pommes duchesse

* Aardappelgratin

* Aardappel smiles voor de kinderen



* Asperges met spek

* Spinazie-champignon gratin

* Haricots Verts (met evt spek)



* Gebakken champignons, spek, ui

* Champignonssaus

* Stoofpeertjes

* Olijven

* Gevulde mini tomaatjes

* Stokbrood met kruidencreme





Na:



ijs in de vorm van kerstster of kerstboom
Alle reacties Link kopieren
@wolletje klinkt lekker joh maar wel een beetje veel. Dikke kans dat je je schoonouders in verlegenheid brengt met deze hoeveelheid gerechten. Zou zeker 1 aardappelvariatie en 2 vd bijgerechten weglaten. Je wilt vast niet dat ze zich ongemakkelijk voelen door het contrast van hun 'diner' en het jouwe... En scheelt jou weer werk.
Alle reacties Link kopieren
nou schoonouders zijn grote eters (Vreters!)

En we dus met 5 volwassenen en 2 kinderen.

Daarnaast maak ik geen grote hoeveelheden van alles hoor..gewoon bescheiden, maar wel zo dat er dus voor iedereen keus is.



Vorig jaar soortgelijks hier gekookt en 1e kerstdag uit eten geweest.

Dat koken van ons was hen supergoed bevallen, aangezien zijzelf geen keuken/kook wonders zijn.



Ze vonden het nu dus ook een super idee dat wij gaan koken, maar eten bij hun thuis.

dat bij hen thuis eten komt ook wel omdat oma uitgenodigd wordt...maar die kan bij ons thuis niet komen ivm traplopen. Dus dan bij schoonouders...snappie?

We delen de kosten wel trouwens
Alle reacties Link kopieren
veel spek wolletje, ik zou die asperges voor de afwisseling met ham doen,
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Amuse: weet ik nog niet (voor de kinderen een aardbei in de chocola gedoopt)

Voorgerecht: Coquiles met wat salade (voor de kinderen moet ik nog even iets anders bedenken)

Hoofdgerecht: Geconfijte ganzenbout en Ossenhaas met dragonsaus, drie verschillende soorten groenten, stoofpeertjes, luxe aardappeltjes in de schil en aardappelgratin

Nagerecht: Profiterolles of honingparfait met pijnboompitten

Koffie: met bonbons en een likeurtje
Wij gaan bij Inter Scaldes etenquote:Savoureux Apéritifs



Praline van peer, chutney van vendange tardive met noten

Tuile van Kruininger kaas en inktvis inkt

Brandade van Noordzee tong

Rillette van zeebaars, gelei van champonzu





Amuse Maison





Impression, dialogue, traditions, découvrir





Peking eend *

crème, krokante huid, schuim van popcorn

***



Tarbot *

filet, parelgort, kokos, zuurkool

***



Coquille Saint-Jacques

gebakken, jus van Parmezaan, yuzu en koffie, kombu extract

***



Zeeuwse oester

Vichyssoise crème met alikruiken, komkommer zoetzuur

***



Hertenkalf *

filet met peterselie, noten en Taggiasche olijven, puree van kweepeer,

eigen jus met vossebessen en mierikswortel

***



‘Noël est arrivé dans l’assiette’ *

(kerstdessert met appel, ananas, dennenappel, vanille chocolade)

***
Alle reacties Link kopieren
Geen idee nog.
Je hoeft me geen gelijk te geven, ik heb het al. Vraag maar aan dangeensuus.
Alle reacties Link kopieren
Mijn vader ligt in het ziekenhuis met kerst, mijn kinderen zijn bij hun vader (ik krijg nou zo'n meisje met de zwavelstokjes gevoel ineens...) dus ik denk dat ik AH, HEMA of V&D mijn kerstmenu laat koken wat ik dan met mijn moeder ga eten.



1e Kerstdag

* preisoep met mosterd en spekjes

* struisvogel/hert/ everzwijn/eendenborst met aardappeltjes en groente

* gele vla met versierseltjes.



2e Kerstdag

Stamppot snijboontjes met kaantjes en rookworst.



Ik doe nooit erg moeilijk.
Alle reacties Link kopieren
Geen idee!

Ik laat me verrassen dit jaar, beide dagen worden we dit keer in de watten gelegd.

Kerstavond gaan vriend en ik Excellent van Albert Heijn halen en samen genieten van All you need is love
Alle reacties Link kopieren
quote:Hangmat schreef op 14 december 2009 @ 08:29:

Mijn vader ligt in het ziekenhuis met kerst, mijn kinderen zijn bij hun vader (ik krijg nou zo'n meisje met de zwavelstokjes gevoel ineens...) dus ik denk dat ik AH, HEMA of V&D mijn kerstmenu laat koken wat ik dan met mijn moeder ga eten.



[afbeelding]Sterkte voor je vader. Ik hoop dat je samen met je moeder nog een heerlijk kerstdiner hebt.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Eerste kerstdag eten we bij schoonouders, altijd hetzelfde dus ik weet het al:



Vooraf:

slaatje (ja echt uit zo`n plastic bakje )



Zelfgemaakte tomatensoep (zwager lust ook alleen deze soep, dat is wel schattig en beetje treurig tegelijk)



Hoofd:

Biefstuk of varkenshaas met champignonsaus



Erbij:

gekookte en gebakken aardappelen

snijbonen (hele lekkere van die zelf gesneden in zo`n molentje)

spruitjes (voor mij en mijn schoonmoeder)

komkommer (met niets voor schoonzus en zoet zuur voor de rest)

en ik denk nog iets van boontjes maar dat weet ik niet meer precies.



toe:









Tweede kerstdag komen mijn ouders bij ons eten. (Mijn zussen zijn skien of bij schoonouders dus dit was wel zo makkelijk en ik had zin om iets lekkers te koken)



Amuse.... nog verzinnen



vooraf: Kabeljauwfilet in pancetta



tussendoor: citroenspoom



Hoofd: eendenborst in portsaus

met haricots verts in rauwe ham, aardappeltjes uit de oven met knoflook en tijm, stoofpeertjes



kaasplankje (met zelfgemaakt notenbrood, druiven en chutney)



na: yoghurtijs met mangopuree en verse munt (uit de vijzel)



koffie met







Daarna lekker spelletjes doen....
Alle reacties Link kopieren
Kerstavond zijn we thuis en eten we waarschijnlijk kaasfondue(weet alleen nog niet of ik het zelf ga maken of een pak koop,ligt eraan tot hoe laat we moeten werken dat weten wij nog niet)

1e Kerstdag bij familie en ik weet nog niet of ik zelf ook iets mee moet brengen

2e Kerstdag idem

(familie is niet zo snel met doorgeven wat de bedoeling is dus ik heb geen flauw idee wat ik moet halen en wanneer ik de boodschappen moet gaan doen....)
Alle reacties Link kopieren
quote:mardjen schreef op 14 december 2009 @ 09:03:



Tweede kerstdag komen mijn ouders bij ons eten. (Mijn zussen zijn skien of bij schoonouders dus dit was wel zo makkelijk en ik had zin om iets lekkers te koken)



Amuse.... nog verzinnen



vooraf: Kabeljauwfilet in pancetta



tussendoor: citroenspoom



Hoofd: eendenborst in portsaus

met haricots verts in rauwe ham, aardappeltjes uit de oven met knoflook en tijm, stoofpeertjes



kaasplankje (met zelfgemaakt notenbrood, druiven en chutney)



na: yoghurtijs met mangopuree en verse munt (uit de vijzel)



koffie met



[afbeelding]



Daarna lekker spelletjes doen....



Jeetje wat apart als tussendoor, ik ken het alleen voor of achteraf.

Heb het laatst ook gemaakt;





En een andere dessert-amuse;









Ik ga vandaag of morgen een amuse voor proef maken voor 1e kerstdag. En dan Poez mailen of ze het wat vindt.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Kerstavond brengen we door bij mijn zwangere beste vriendin en haar man. Zij mag niet lopen, ze mag alleen liggen eigenlijk, dus ik maak allemaal hapjes, die ze zo haar bakkesje in kan schuiven met en lepel, of op een toastje/broodje gefrut.



Lekker zelfgemaakte tartaarballetjes (gebakken).

Grote garnalen, gewokt in knoflook en peterselie

Artisjok met tonijndip

Tempura van champignon, zalm en garnalen

Kaasfonduutje

Ham/apsergerolltjes (favoriet bij mijn vriendin)

Gevulde eieren (doet ze een moord voor)

Salades



1e kerstdag



Kook ik voor zowel mijn familie als de familie van mijn vriendin hazenpeper, met rode kool (+ cranberrycompote) en romige aardappelpuree.



Vooraf een licht paddenstoelensoepje en gemengd fruit als toetje na dit machtige maal.



2e kerstdag



Komt een van de andere beste vriendinnen eten en met haar ga ik in pyjama voor de TV zitten en rom/koms kijken. Wé is bij zijn ouders met Fien, mijn vriendin is net gescheiden en we gaan heerlijk toastjes eten met dingen er op waar zowel zij als ik geen moer aan hebben gedaan en die ik zó bij de VEN vandaan heb gehaald.
1e kerstdag zijn we weg; geen idee wat we te eten krijgen



2e kerstdag:



amuse met vis



voorgerecht:

rundercarpaccio met dressing, rucola, kersttomaatjes en geschaafde parmezaanse kaas



spoom met citroensorbetijs



hoofdgerecht:

half om half rollade

aardappelgratin

gewokte spruitjes met gembersaus en pecannootjes

groene salade



nagerecht:

bosvruchtensorbetijs met warm fruit en meringue
Alle reacties Link kopieren
Kerstavond nog geen idee. Ben die dag al bezig met hoofdgerecht van eerste kerstdag en broodjes bakken voor 2e kerstdag brunch.



1e kerstdag eten we bij familie, maar ik maar dit jaar het hoofdgerecht.

- Wildstoofschotel

- Aardappelpuree

- Zelfgemaakte rosti

- Gegrilde groenten uit de oven (venkel, courgette, paprika, tomaat)

- Cranberrycompote



2e kerstdag komt er familie bij ons eten

Vooraf:

- Bouillon met paddestoelenmelange

Hoofd:

- Varkenshaas met een saus

- Pommes Duchesse (zelfgemaakt)

- Rode kool

- Stoofpeertjes

Dessert;

- Iets met citroenijs en witte chocolade
quote:mylenevalerie schreef op 14 december 2009 @ 09:17:

[...]

Jeetje wat apart als tussendoor, ik ken het alleen voor of achteraf.

Ik ken 'n spoom juist alleen als tussen de voorgerechten en 't hoofdgerecht door.



Het is dus ook officieel 'n tussengerecht om de maaltijd te laten zakken. Dacht dat jij dat als keukenprinses toch wel zou weten

http://nl.wikipedia.org/wiki/Spoom
Alle reacties Link kopieren
Zal mijn vriendin eens aanspreken die mij uberhaupt met dit gerecht heeft laten kennismaken. Die gaf het erna. En ik heb bij iemand anders het eens als aperitief leren kennen. Verder geen studie naar gedaan hahahahahah. Nam aan dat het zo hoorde.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Ik ken een spoom ook alleen van tussen de maaltijden door. En eigenlijk is het alweer een beetje outdated, net als gevulde avocado enzo.



Ik zou het bij mijn ouders (gaan heel vaak naar luxe restaurants en houden zelf ook erg van koken, zoeken ook naar nieuwe dingen) niet zo snel voorzetten daarom, maar mijn schoonouders wel, eten neemt bij hen een minder belangrijke plaats in, vandaar.



Maar het blijft natuurlijk wel gewoon lekker en feestelijk.
Alle reacties Link kopieren
1e kerstdag schoonouders, altijd het zelfde (saaie) menu:

Soep

Rollade, spruiten, stoofpeertjes, aardappelvariant.

IJs.



2e kerstdag gaan we met mijn ouders uiteten, een buffet dit jaar ( elk jaar iets anders/ergens anders)



Volgend jaar wil ik echt 1 dag thuis zijn en lekker uitgebreid koken! ik ben gek op amuses enz.
Alle reacties Link kopieren
Dat je nu al precies weet wat je over 3 weken gaat eten.....
Je hoeft me geen gelijk te geven, ik heb het al. Vraag maar aan dangeensuus.
Alle reacties Link kopieren
Drie weken? Drie weken? Minder dan twee HPL!! De Kerststress is hier al in volle hevigheid toegeslagen. Een goede voorbereiding is essentieel.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven