Kabouters Kookkunsten!

04-03-2010 14:29 507 berichten
Alle reacties Link kopieren
Omdat mensen mijn Spaghetti avontuur zo grappig vonden.. hier een algemeen topic voor mijn kookkunsten haha!



Hierrrrr vind je trouwens mijn Fanhyve! *klikkerdeklik*
Alle reacties Link kopieren
Oh....wat leuk dat je zo'n pakket hebt gekregen! Jammer dat ik dat topic niet ken, want als één van je trouwe fans had ik er graag een bijdrage in geleverd!



Hou je van (witte) vis? Heb nog wel wat lekkere receptjes daarmee. En hou je van spinazie? Heb nog een héérlijk taart!



Waanzinnig leuk dat je het koken zo leuk begint te vinden trouwens, super!!
Alle reacties Link kopieren
koken IS ook gewoon leuk
Leuk, Kabouter! Dat appel aardappelspul ziet er niet uit trouwens.



Iets lekkers en makkelijks wat ik zelfs kan, sterker nog, zelf bedacht heb:



Maak een mexicaans gehaktprutje naar smaak. Bijvoorbeeld met kidneybonen, maïs, tomaat, ui, tacokruiden/tortillamix/mexicaanse kruiden/zie maar.



Schep op een bord en bedek met tortillachips. Tortillachips bestrooien met geraspte kaas. In de oven stoppen totdat de kaas gesmolten is.



Serveren met sla, chilisaus en (zelfgemaakte!!!) avocadodip.



Avocadodip: 2 superrijke avocado's van de markt. Eén, twee of drie tenen knoflook persen. Creme fraiche, of zure room (ik haal ze altijd door elkaar, je moet die voor koude bereidingen hebben) en alles door elkaar prakken tot een sausje. Mmmm!



Als je de oven in de gaten houdt en een pannenlap gebruikt als je de borden er uithaalt kán het niet mislukken.



Ik zal hem ook even op je Hyves zetten
Alle reacties Link kopieren
hier een paar favoriete pasta gerechten:

-met spinazie, citroen en een lekker stukje zalm

-met champignons, creme fraiche en rucola

-gewoon met veel boter, zout en veel verse basilicum

-met spitskool, chilli peper, zwarte mosterdzaadjes, kaas.

-spinazie a la creme, tofu en geschaafde amandelen(andere nootjes kan ook )

-pasta salade(kan op heul veel manieren)

-met chinese groente, kip en chili pepers

-met gehakt, peper(ja, hier worden veel pepers gegeten ), tomatenpuree en yoghurt

-cannelloni en lasagna zijn ook heel lekker.

eeh, zal ik doorgaan?
Alle reacties Link kopieren
Pasta met witte vis en pijnboompitten



Ingrediënten:

(verse) pasta

(verse) pesto

Witte vis, bijvoorbeeld tilapia of pangafilet (kan vers, maar ook de zakken dievriesvis van AH zijn supergoed!)

Pijnboompitten (flink veel)

Olijfolie

Peper en zout

Tomaten





Bereiding:

Hak/stamp/mep de pijnboompitten een beetje fijn. Meng deze met wat olijfolie en peper en zout. Mag een flinke hoeveelheid zijn! Doe de vis in een ingevette ovenschaal en bedek de vis met het pijnboompittenmengsel. Doe het in de oven totdat de vis gaar is.

Maak intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Meng wat pesto door de pasta.



Serveer de vis met pasta en tomaten.
Alle reacties Link kopieren
Pasta gerookte kip (2-3 personen)



Penne

Gerookte kip

Zongedroogde tomaat

Boursin Kookroom (weet niet precies hoe het heet)

Pijnboompitten



Kook de pasta. Snijd de gerookte kip in blokjes en de zongedroogde tomaat in reepjes.

Verwarm de Boursin een klein beetje voor in de pan. Gooi de (gekookte) pasta erbij en roer het mengsel door elkaar.

Voeg daarna de gerookte kip, de zongedroogde tomaat en de pijnboompitten toe.
Alle reacties Link kopieren
Pasta Monchou en serranoham (2-3 personen)

Penne of fusselini

1 bakje cherry tomaatjes

2 pakjes Monchou

Rucola

Serranoham



Kook de pasta en verwarm de cherrytomaatjes voor in een (wok)pan (tot ze zacht zijn). Snijd de ham in kleine reepjes.

Als de cherrytomaatjes zacht zijn gooi je de pakjes Mochou erbij tot het een prutje wordt. Daar voeg je de reepjes ham aan toe.

Dan gooi je de gekookte pasta erbij en roer je het mengsel door elkaar. De rucola sla maak je klein en meng je er doorheen…..
Alle reacties Link kopieren
Spinazietaart

Nodig:

- 400 gram spinazie á la creme

- +/- 400 gram gehakt

- +/- 6 á 8 velletjes bladerdeeg (afhankelijk van je bakvorm)

- 8 eieren

- geraspte kaas



Bereiding:

- 6 eieren koken tot ze hard zijn

- spinazie in een pannetje warm laten worden

- gehakt rullen met peper, zout en evt. nootmuskaat

- Bakvorm bekleden met bladerdeeg

- 1/2 van de geraspte kaas door 2 rauwe eieren roeren (wordt een heel vies papje, haha)

- gekookte eiren halveren en op de bodem van de taartvorm leggen

- spinazie, gehakt en ei/kaasmengsel door elkaar roeren

- spinaziemengsel in de taartvorm storten

- rest van geraspte kaas op de taart doen

- in de oven (zie pakje van bladerdeeg hoe lang en kijk gewoon ook even in de oven...als het randje lekker bruin is, is ie goed)
Alle reacties Link kopieren
quote:nazife schreef op 15 maart 2010 @ 15:25:

koken IS ook gewoon leuk Absoluut!!!!!!
Alle reacties Link kopieren
Mijn troostvoer



Als het even niet zo gaat zoals het zou moeten,

het allermakkelijkste, snelste pastagerecht



macaroni of spaghetti koken

afgieten, grote schep pesto erdoor heen

afmaken met pijnboompitjes, en kaas zoveel je wilt.

Eventueel met uitgebakken spekjes



Alles in een kom en op de bank terug binnen 10 minuten.
Alle reacties Link kopieren
haha, mijn troostvoer:

pasta koken, daarna flinke klodder boter en tommatenpuree in de koekenpan, oregano, pepervlokken, komijn, peper, zout erdoorheen roeren...dan pasta eroverheen en goed roeren, dan plakken kaas over het geheel en de deksel erop *vuur uit* en de kaas laten smelten onder de deksel. en dan idd terug de bank op, of in extreme gevallen zelfs bed in. paar kussens achter mn rug en de tv aan, heerlijk.
Alle reacties Link kopieren
Tjonge, Kabouter! Met al die recepten ben jij voorlopig nog niet uitgekookt... S6!

(en ja, de beschrijving is hilarisch en de foto's goed voor de beeldvorming)
Alle reacties Link kopieren
met al die recepten is kabouter straks toe aan een nieuw spaghetti pakket
Alle reacties Link kopieren
Kabouter, ik ben nu al verslaafd aan je topic! Ik lees dit nu een paar dagen en gelijk uit mijn werk slinger ik de computer aan om te kijken hoe het met je gegaan is die dag!

Hou vol! ( en blijf zo schrijven, het is erg leuk om te lezen!)
Alle reacties Link kopieren
En wat kokkerel je vanavond of wordt het een restje spaghetti?
Alle reacties Link kopieren
Hahah ja het was spagetti geworden



Bedankt voor de recepten!! Ik hou niet zo van kaas en vis, en vriend houd niet van appelmoes en spinazie, dus die recepten houden al op helaas! (Al is die vieze bek die hij trekt wel hilarisch )
Alle reacties Link kopieren
Wat hij misschien wel lekker vindt:



Pasta met rucola, tomaat en kappertjes



Ingrediënten

• 150 ml olijfolie extra vierge

• 1 teen knoflook, fijngesneden ( ik gebruik vaak 3 eetlepels knoflookpoeder)

• 1 bakje romaatjes/cherrytomaatjes (kleine tomaatjes), in blokjes

• 1 bakje verse basilicum (15 g), alleen de blaadjes

• 6 eetlepels kappertjes

• 350 g spaghetti

• 1 bol mozzarella, in blokjes ( kun je voor jezelf weglaten als je hier niet van houdt)

• 1 zak rucola (75 g)

Bereiden

Verwarm de olie op laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 minuten zachtjes in de olie,zorg dat hij niet gaat kleuren. Neem de pan van het vuur. Voeg de tomaten en de kappertjes toe. Laat 1 uur marineren. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en meng de warme spaghetti met het tomatenmengsel, de mozzarella, de rucola en het basilicum en serveer direct.
Alle reacties Link kopieren
quote:nostradame schreef op 15 maart 2010 @ 15:49:

Leuk, Kabouter! Dat appel aardappelspul ziet er niet uit trouwens.



Iets lekkers en makkelijks wat ik zelfs kan, sterker nog, zelf bedacht heb:



Maak een mexicaans gehaktprutje naar smaak. Bijvoorbeeld met kidneybonen, maïs, tomaat, ui, tacokruiden/tortillamix/mexicaanse kruiden/zie maar.



Schep op een bord en bedek met tortillachips. Tortillachips bestrooien met geraspte kaas. In de oven stoppen totdat de kaas gesmolten is.



Serveren met sla, chilisaus en (zelfgemaakte!!!) avocadodip.



Avocadodip: 2 superrijke avocado's van de markt. Eén, twee of drie tenen knoflook persen. Creme fraiche, of zure room (ik haal ze altijd door elkaar, je moet die voor koude bereidingen hebben) en alles door elkaar prakken tot een sausje. Mmmm!



Als je de oven in de gaten houdt en een pannenlap gebruikt als je de borden er uithaalt kán het niet mislukken.



Ik zal hem ook even op je Hyves zetten Die ga ik binnenkort maken, alleen heb ik geen idee of ik advocado's lust!
Alle reacties Link kopieren
@animani, die is uit de allerhande plaatste ik laatst ook de link van. heb hem zelf laatst ook gemaakt, heerlijk. wel met wat extra knoflook, vind één teen voor vier personen wel erg weinig.
Alle reacties Link kopieren
quote:Kabouter23 schreef op 15 maart 2010 @ 19:56:

Hahah ja het was spagetti geworden



Bedankt voor de recepten!! Ik hou niet zo van kaas en vis, en vriend houd niet van appelmoes en spinazie, dus die recepten houden al op helaas! (Al is die vieze bek die hij trekt wel hilarisch )



Sjemig...doe ik ook een keer mijn best



Zal even nadenken wat ik nog meer heb....
Alle reacties Link kopieren
Ik ga ze binnenkort gewoon allemaal afdrukken als mijn printer mee wil werken, en dan laat ik gewoon weten wat ik gemaakt heb en van wie het recept was
Alle reacties Link kopieren
Wat eten we vandaag Kabout?
Alle reacties Link kopieren
ja kabouter, wat eet je vandaag?
Alle reacties Link kopieren
Ik kan wel wat lachen gebruiken. Ben je nog niet begonnen?



(OT: hoe was de eventuele nieuwe baan?)
Wie zonder zonde is gooie de eerste steen
Alle reacties Link kopieren
Nou.. ik durfde het niet te zeggen, maar ik heb buikgriep.. dus vriend at gister nog spaghetti en vanavond ook, en ik zit op de beschuitjes en water



Morgen moet ik werken, en donderdag ook, dan ben ik 17.00 klaar en ga ik kokkerellen Sorry voor de vertraging



Ik vond trouwens nog ergens een recept voor paasmannetjes van brood ofzo, dus die wil ik ook nog gaan proberen, heb nog nooit broodjes gemaakt! klik

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven