
iets warms bij de paasbrunch
zaterdag 3 april 2010 om 10:54
Gerechten - Quiche Ei
Print dit recept
Benodigd:
1 plakje bladerdeeg(diepvries), 1 sjalotje, 50 gr. ontbijtspek, 4 el geraspte oude kaas, 4 eieren, ? dl slagroom, zout peper, nootmuskaat, ? el boter of margarine, 8 sprietjes bieslook, rond uitsteekvormpje of glas doorsnede ca. 4 cm, bakpapier, keukenpapier, 4 eierdopjes
Bereiding:
Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 225?C of gasovenstand 5. Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten laten ontdooien. Intussen sjalotje pellen en fijnsnijden. Spek in reepjes snijden. Bakplaat bekleden met bakpapier, Uit bladerdeeg 4 rondjes steken. Op bakpapier leggen. 1 Eetlepel kaas erover strooien. In midden van oven in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken. Intussen met scherp mesje voorzichtig kopjes van eieren afsnijden. Eierschalen in kom laten leeglopen en omspoelen met heet water. In steelpan eierschalen ca. 3 minuten laten koken. Omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken. Eieren loskloppen met slagroom, rest van kaas, zout, peper en nootmuskaat.
Bereiding: In koekenpan boter smelten. Spek in ca 3 minuten zachtjes uitbakken. Ui toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Eiermengsel toevoegen en al roerend in ca. 5 minuten op zacht vuur laten stollen. Eierschalen vullen met roerei en in eierdopjes zetten. Bladerdeegrondje er schuin(als dekseltje) opleggen. Bieslooksprietjes in roerei steken. Direct serveren
Menu : Gevulde Eieren
Categorie : Pasen
Bereidingstijd : Voorbereiding: ca. 25 minuten , Bereiding: ca. 15 minuten
Aantal personen: 4
Print dit recept
Benodigd:
1 plakje bladerdeeg(diepvries), 1 sjalotje, 50 gr. ontbijtspek, 4 el geraspte oude kaas, 4 eieren, ? dl slagroom, zout peper, nootmuskaat, ? el boter of margarine, 8 sprietjes bieslook, rond uitsteekvormpje of glas doorsnede ca. 4 cm, bakpapier, keukenpapier, 4 eierdopjes
Bereiding:
Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 225?C of gasovenstand 5. Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten laten ontdooien. Intussen sjalotje pellen en fijnsnijden. Spek in reepjes snijden. Bakplaat bekleden met bakpapier, Uit bladerdeeg 4 rondjes steken. Op bakpapier leggen. 1 Eetlepel kaas erover strooien. In midden van oven in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken. Intussen met scherp mesje voorzichtig kopjes van eieren afsnijden. Eierschalen in kom laten leeglopen en omspoelen met heet water. In steelpan eierschalen ca. 3 minuten laten koken. Omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken. Eieren loskloppen met slagroom, rest van kaas, zout, peper en nootmuskaat.
Bereiding: In koekenpan boter smelten. Spek in ca 3 minuten zachtjes uitbakken. Ui toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Eiermengsel toevoegen en al roerend in ca. 5 minuten op zacht vuur laten stollen. Eierschalen vullen met roerei en in eierdopjes zetten. Bladerdeegrondje er schuin(als dekseltje) opleggen. Bieslooksprietjes in roerei steken. Direct serveren
Menu : Gevulde Eieren
Categorie : Pasen
Bereidingstijd : Voorbereiding: ca. 25 minuten , Bereiding: ca. 15 minuten
Aantal personen: 4
zaterdag 3 april 2010 om 11:03
Aardappelpoffertjes met kaas
Ingrediënten voor 4 personen
Voor ca. 36 stuks
•1,25 kg aardappelen, bij voorkeur afkokers
•
zout
•
2 eieren, losgeroerd
•
ca. 5 eetl. melk
•
ca. 75 gram boter, gesmolten
•
witte peper uit de molen
•
2 eetl. fijngehakte (blad)peterselie
•
1 eetl. fijngehakte bladselderij
•
1 eetl. fijngesneden bieslook
•
ca. 6 eetl. fijngeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas
Hulpmiddelen
Poffertjespan
Voorbereiding
Kook de aardappelen gaar in water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze even droog stomen. Laat de aardappelen op een zeef afkoelen. Wrijf de aardappelen door een fijne zeef. (gebruik nooit een keukenmachine om aardappelpuree te maken!). Vermeng aardappelpuree met losgeroerde eieren, 4 eetlepels melk, 50 gram gesmolten boter, peper, 4 eetlepels geraspte kaas en tuinkruiden. Voeg, wanneer het beslag wat al te dik uitvalt er nog 1 of meer eetlepels melk aan toe. Laat het beslag een half uurtje staan.
Bereidingswijze
Roer het daarna opnieuw krachtig door. Verhit de poffertjespan. Bestrijk alle holletjes met een kwastje met gesmolten boter. Schep een deel van het beslag in de holletjes. Bak de poffertjes boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron in 3 - 4 minuten aan weerszijden goudbruin. Bak daarna op dezelfde wijze de rest van de poffertjes. Houd de poffertjes warm.
Serveertips
Schik de poffertjes dakpansgewijs in halve cirkels op voorverwarmde borden. Strooi er eventueel nog wat fijngeraspte kaas over en leg er in het midden een klontje boter op.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor ca. 36 stuks
•1,25 kg aardappelen, bij voorkeur afkokers
•
zout
•
2 eieren, losgeroerd
•
ca. 5 eetl. melk
•
ca. 75 gram boter, gesmolten
•
witte peper uit de molen
•
2 eetl. fijngehakte (blad)peterselie
•
1 eetl. fijngehakte bladselderij
•
1 eetl. fijngesneden bieslook
•
ca. 6 eetl. fijngeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas
Hulpmiddelen
Poffertjespan
Voorbereiding
Kook de aardappelen gaar in water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze even droog stomen. Laat de aardappelen op een zeef afkoelen. Wrijf de aardappelen door een fijne zeef. (gebruik nooit een keukenmachine om aardappelpuree te maken!). Vermeng aardappelpuree met losgeroerde eieren, 4 eetlepels melk, 50 gram gesmolten boter, peper, 4 eetlepels geraspte kaas en tuinkruiden. Voeg, wanneer het beslag wat al te dik uitvalt er nog 1 of meer eetlepels melk aan toe. Laat het beslag een half uurtje staan.
Bereidingswijze
Roer het daarna opnieuw krachtig door. Verhit de poffertjespan. Bestrijk alle holletjes met een kwastje met gesmolten boter. Schep een deel van het beslag in de holletjes. Bak de poffertjes boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron in 3 - 4 minuten aan weerszijden goudbruin. Bak daarna op dezelfde wijze de rest van de poffertjes. Houd de poffertjes warm.
Serveertips
Schik de poffertjes dakpansgewijs in halve cirkels op voorverwarmde borden. Strooi er eventueel nog wat fijngeraspte kaas over en leg er in het midden een klontje boter op.
