EN wat eten we vandaag?

22-03-2010 21:26 3006 berichten
Alle reacties Link kopieren




Vertel ons wat je vandaag gaat eten!!!







Wegens succes zijn onze vorige topics gesloten, maar niet getreurd, hier is het nog na te lezen!



2e deel





En wat eten we vandaag?



mylenevalerie in "En wat eten we vandaag?"
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
PEER?????? daar had ik echt nog nooit aan gedacht!

Ik ben boos op nazman en weiger spaghetti te koken. We eten tomatensoep en borek. (nja, hij wist toch niet dat we spaghetti zouden eten)
Het is niet de meest culinair verantwoorde maaltijd maar dit is wat er in huis was:



restje lamsvlees shoarma

blik bruine bonen soep

pasta (ongekookt)

milde taco saus

geraspte kaas



Alles in een hapjespan, beetje water erbij, lekker laten pruttelen totdat de pasta is gekookt, in een soepkom, beetje zure room erop. Klaar. En het is nog lekker ook.
Alle reacties Link kopieren
Gisteren bij moeders een paprika/tomaten soepje gegeten met een hartige muffin met garnalen. Vervolgens rollade gevuld met geitenkaas, verschillende groenten en gebakken aardappeltjes en als toetje kaas en een stukje mango taart.



Vandaag geen zin in koken dus ik eet zo bruine opbakbroodjes met rosbief en filet americain van kalfsvlees. Voor de pitamientjes heb ik net 4 kiwi's opgeschrokt.
Gisteren bij vrienden gegeten: Kip Siam.



Vandaag nogal uitgebreid gebruncht met o.a. zelfgebakken mueslibrood en hartige taart met rucola, parm.kaas, pijnb.pitten. Verder warme broodjes met gerookte zalm, champagne.... dus zit nog aardig vol! Vriend is aan het werk, dus denk dat ik straks een tosti maak.
Vanmiddag heerlijk gebruncht / geluncht. Met dus kuku sabzi en de mango clafoutis van Yette (heerlijk!!), verder een kopje aspergesoep met maisbrood, paasbrood, worteltaart met chocoladeglazuur en quiche met brie, broccoli en cashewnoten. Dit alles begeleid door verse jus d'orange en sloten thee . Voorlopig hoeven we niets meer te eten, hihi. Voor vanavond heb ik een lichte maaltijd van een stukje lamsvlees gevuld met citroenfeta en tijm, daarbij broccoli en gegrilde tomaatjes.
Ik heb zelfgemaakte bami gegeten, is lekker alleen niet erg goed gevallen geloof ik (zit halverwege mijn keel maar zakt wel af)
Alle reacties Link kopieren
Nazife heb ik ook weer ergens gelezen. Maar het is echt heel lekker die combi van salami en peer. Ik doe heel vaak peer uit blik net zo makkelijk.
spinaziestamp met uitgebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes in mekaar geflanst. was alleen te lui om zelf puree te maken dus dacht makkelijk te doen met een zakkie.

dat ging ongeveer zo; poging 1 water en soyamelk, ging gisten.

poging 2: (met gewone melk) kookte over. poging 3 lukte.

stamppot was beetje een soepje maar erg lekker...
@Teigera, heb je een recept voor die kuku sabzi voor me? Het klinkt heel lekker namelijk!
quote:Missphoebe schreef op 05 april 2010 @ 20:39:

spinaziestamp met uitgebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes in mekaar geflanst. was alleen te lui om zelf puree te maken dus dacht makkelijk te doen met een zakkie.

dat ging ongeveer zo; poging 1 water en soyamelk, ging gisten.

poging 2: (met gewone melk) kookte over. poging 3 lukte.

stamppot was beetje een soepje maar erg lekker... Missphoebe, volgende keer gewoon maar een paar aardappels schillen
Alle reacties Link kopieren
Zo'n zakkie is nog moeilijker dan je zou denken
@sartan: even aan vriend gevraagd, hij heeft t namelijk gemaakt . Het komt hierop neer:

* 6 eieren

* 1 kop gehakte verse peterselie, 1 kop gehakte verse koriander en 1 kop gehakte verse dille

* 3 bosui (alleen het lichtgroene en witte deel)

* 1 kop gekookte spinazie

* 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper

* 1 theelepel advieh (Perzische kruidenmix)

* 2 tenen knoflook, gehakt

* 1 eetlepel bloem

* 2 eetlepels olijfolie



Eieren kloppen met bloem, olijfolie, advieh, zout, peper, knoflook en alle gehakte kruiden. Spinazie er doorheen roeren. Hapjespan verwarmen en de omelet bakken op een laag vuur, ongeveer 15 min. aan een kant en dan omdraaien, nog 10 a 15 minuten (even kijken, wanneer al het ei gestold is is het goed). Vervolgens dit serveren op Turks brood, met plakjes tomaat en een dressing eroverheen sprenkelen van yoghurt, peper, zout en verse gehakte munt.
Alle reacties Link kopieren
klinkt heerlijk!!
quote:nazife schreef op 05 april 2010 @ 22:12:

klinkt heerlijk!!Het was ook heerlijk! Morgen restjeslunch op werk , I love it!
Alle reacties Link kopieren
vanavond onverwacht bij mijn zusje gegeten (en we hoefde niet te wachten tot haar 10 weken oude zoontje wakker was )

beenham uit de oven met honing-tijm saus met patatjes en salade. Smaakte prima!



Morgen eten man en ik apart dus maak ik in 1 pers vorm een kleine quiche met prei, bacon en ei met geraspte kaas.



Moet alleen even denken wat ik doe met een stuk verse zalm dat ik nu heb liggen, dat zouden we vanavond met pasta eten maar ik kan het geen dagen meer bewaren. Iemand nog een uitmuntend idee?
Alle reacties Link kopieren
vervang de bacon in je quiche voor zalm? of je gooit hem in de vriezer...
Alle reacties Link kopieren
Wat Nazife zegt inderdaad...



Ik heb jullie eindelijk gemaild Beetje druk met werk, heb vanmorgen zelfs nog zitten werken. En ik was even bij opa & oma en vandaag met familie ivm Pasen

We gingen bowlen en steengrillen vandaag. Ik heb het netjes gehouden qua eten, precies zoals m'n diëtiste van me verlangd

(en ik van mezelf ook trouwens )
Alle reacties Link kopieren
leuk Age, ik kijk morgen even...ehh, volgens mij heb ik je vorige mailtje nog nieteens beantwoord
quote:Teigera schreef op 05 april 2010 @ 21:32:

@sartan: even aan vriend gevraagd, hij heeft t namelijk gemaakt . Het komt hierop neer:



<knipknip lekker recept>

Wow!!! Dat ziet er echt heerlijk uit en staat bij deze opgeslagen om een keer te maken (kijken waar ik die kruidenmix vandaan ga halen, heb je een tip?) Maarre... ik dacht dat je in je vorige post iets riep over walnoten erbij en die zie ik niet in het recept of heb ik me vergist en zaten die ergens anders in?



On topic: vanavond opgeleukte pza van de appie (zo'n luxe uit het koelvak)
quote:sartan schreef op 06 april 2010 @ 06:26:

Wow!!! Dat ziet er echt heerlijk uit en staat bij deze opgeslagen om een keer te maken (kijken waar ik die kruidenmix vandaan ga halen, heb je een tip?) Maarre... ik dacht dat je in je vorige post iets riep over walnoten erbij en die zie ik niet in het recept of heb ik me vergist en zaten die ergens anders in?

Advieh heeft mijn vriend gehaald in de Perzische kruidenwinkel in Leiden. Dus in een dergelijk winkeltje kun je het krijgen. Je kunt het echter ook zelf maken, als je even googlet kun je zien waar het uit bestaat.

De walnoten was ik inderdaad even vergeten te noemen. Door tijdgebrek heeft mijn vriend ze achterwege gelaten, vandaar dat ik ze in het recept ook niet noemde, maar eigenlijk hadden ze grof gehakt moeten worden, geroosterd, en dan door het eimengsel geschept moeten worden voor het de pan in ging.



Vanavond eet ik alleen, ik warm een restje aloo gobi uit de vriezer op en maak er raita bij. Stukje Turks brood en klaar!
Alle reacties Link kopieren
quote:suuz83 schreef op 05 april 2010 @ 22:43:



Morgen eten man en ik apart dus maak ik in 1 pers vorm een kleine quiche met prei, bacon en ei met geraspte kaas.



Moet alleen even denken wat ik doe met een stuk verse zalm dat ik nu heb liggen, dat zouden we vanavond met pasta eten maar ik kan het geen dagen meer bewaren. Iemand nog een uitmuntend idee?



Ik zou ook of de zalm in de quiche doen, of die quiche en een salade met blokjes gemarineerde zalm erin (heb je die foto laatst gezien van die salade van mij?). Dat zou ik doen.



Of als je iets meer werk eraan wilt besteden kan je er ook een voorgerecht mee maken. Zalmcarpaccio, of in een soep lekker wat stukjes. Of gewoon in de vriezer doen.



Ik moet nog even kijken, ik wil eigenlijk pas morgen boodschappen doen dus even spieken of ik dat ga redden om iets in elkaar te flansen met wat ik over heb.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga proberen tot vrijdag geen boodschappen te doen, behalve een stuk kaas voor de lasagne morgen. vanavond eet ik alleen en ik weet nog niet wat.
Alle reacties Link kopieren
Doe ik ook wel eens Nazife,even de voorraad op maken.



Vandaag weet ik het nog niet,heb in elk geval nog wat soep en een paar mini-kaasbroodjes maar dat is natuurlijk geen maaltijd voor 2 pers.Straks eens verder kijken,kan nu niet weg want komen hier zo nieuwe rolgordijnen ophangen.
Alle reacties Link kopieren
Hhahahah, ik zit voor een ander te zoeken voor een gerecht en weet opeens wat ik heb om voor mijzelf te maken. Ik heb een recept voor rijst met tonijn, ananas, paprika, lente-ui en kruiden en verder even kijken wat er in het gerecht staat. Maar het zijn net de dingen die hier open staan. Jippy, en heb er ook nog trek in.



Deze;





Oja, groene peper is er niet lekker in hoor. Ik doe altijd rode.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Dank voor de tips! Ik zag pas net dat manlief een stuk zalm van ruim 7 ons had ingeslagen (euhm wij zijn maar met twee, ok 4 maar twee moeten er nog geboren worden dus daar hoeven we de borden nog niet voor vol te scheppen )

De quiche was op verzoek dus wilde ik maar in zijn originele vorm laten maar geinspireerd door jullie voorraad-opmaak-recepten vond ik een pak spinazie in mijn vriezer dus maak ik er een spinaziesoepje van met zalm en dan doe ik de rest in de vriezer.



Je recept ziet er lekker uit MV!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven