
Welke thee vind jij nu echt lekker



donderdag 8 april 2010 om 14:41
quote:tyche schreef op 08 april 2010 @ 14:04:
Ik gebruik een theezeefje dat je in de beker hangt, nog nooit ijzer geproefd. Dat werkt dan weer niet met een pot want dan kan de deksel er niet op. Gaatjes in het thee-ei zijn me iets te groot.
Akka, die lege theezakjes, kunnen die dicht? Want op de verpakking ziet dat er niet zo uit en dan drijft al je thee toch gewoon los?Ik ben dan wel niet Akka maar ik reageer toch maar even. De thee zit onderin het zakje en de bovenkant blijft inderdaad open. Dit is geen probleem want de thee blijft keurig onderin. Geen prut in je thee dus. De zakjes zijn ook handig om laurier, kruidnagel etc. in gerechten mee te laten trekken.
Ik gebruik een theezeefje dat je in de beker hangt, nog nooit ijzer geproefd. Dat werkt dan weer niet met een pot want dan kan de deksel er niet op. Gaatjes in het thee-ei zijn me iets te groot.
Akka, die lege theezakjes, kunnen die dicht? Want op de verpakking ziet dat er niet zo uit en dan drijft al je thee toch gewoon los?Ik ben dan wel niet Akka maar ik reageer toch maar even. De thee zit onderin het zakje en de bovenkant blijft inderdaad open. Dit is geen probleem want de thee blijft keurig onderin. Geen prut in je thee dus. De zakjes zijn ook handig om laurier, kruidnagel etc. in gerechten mee te laten trekken.
donderdag 8 april 2010 om 14:56
Voor de ochtend Earl Grey (voorkeur gaat uit naar de russische Earl Grey van Lipton).
Voor de avond: losse zoethoutthee (2 kleine schepjes in een zakje, geen gedoe met thee-eieren die je weer moet legen).
Voor tussendoor: Morocco (Lipton), zwarte bessen thee (Pickwick), citroenthee, witte thee (met Jasmijn, lychee, geloof ik).
Wat ik vies vind: kaneelthee, alle groene en rooibosthee.
Voor wat betreft die theezakjes: ze zijn idd open aan de bovenkant. Maar als je de bovenkant gewoon over je glas heen laat hangen, kan er niets mis gaan. Ik vind ze helemaal handig!
En wat een goed idee van malu3 om ze te gebruiken voor je kruiden ... nooit aan gedacht, maar ik ga 't zeker een x doen.
Voor de avond: losse zoethoutthee (2 kleine schepjes in een zakje, geen gedoe met thee-eieren die je weer moet legen).
Voor tussendoor: Morocco (Lipton), zwarte bessen thee (Pickwick), citroenthee, witte thee (met Jasmijn, lychee, geloof ik).
Wat ik vies vind: kaneelthee, alle groene en rooibosthee.
Voor wat betreft die theezakjes: ze zijn idd open aan de bovenkant. Maar als je de bovenkant gewoon over je glas heen laat hangen, kan er niets mis gaan. Ik vind ze helemaal handig!
En wat een goed idee van malu3 om ze te gebruiken voor je kruiden ... nooit aan gedacht, maar ik ga 't zeker een x doen.
donderdag 8 april 2010 om 16:01
donderdag 8 april 2010 om 16:17
donderdag 8 april 2010 om 16:55
Zoethoutthee... En dan meerdere koppen op een dag, lekker (alleen niet zo goed als je last hebt van een hoge bloeddruk, vanwege de zoethout).
Andere thee vind ik ook lekker maar dan voor af en toe tussendoor. Earth vond ik ook lekker maar is niet meer te krijgen...
Vriend drinkt eigenlijk altijd thee met Acai bessen..
Andere thee vind ik ook lekker maar dan voor af en toe tussendoor. Earth vond ik ook lekker maar is niet meer te krijgen...
Vriend drinkt eigenlijk altijd thee met Acai bessen..

donderdag 8 april 2010 om 18:14

zaterdag 10 april 2010 om 14:13
Ik was altijd gek op de groene jasmijnthee... tot ik die niet meer mocht. Ik zou er bij wijze van spreken een moord voor doen om die weer te drinken!
Nu over op rooibos, honeybush met nog wat van Simon Levelt, kamille en ik vind van pickwick de fruitwellness lekker en ook die kruidenvariant met cranberry/brandnetel/citroengras.
EN verder natuurlijk verse muntthee (met wat honing )
Nu over op rooibos, honeybush met nog wat van Simon Levelt, kamille en ik vind van pickwick de fruitwellness lekker en ook die kruidenvariant met cranberry/brandnetel/citroengras.
EN verder natuurlijk verse muntthee (met wat honing )

zaterdag 10 april 2010 om 18:28
Losse groene thee van Simon Lévelt.... hmmm!
Water heel even laten doorkoken, in de pot, beetje laten afkoelen, dan zo'n papieren wegwerpzakje met een theelepeltje groene thee erbij, minuut of vijf laten trekken... hmmm!
Favorieten:
- Lentedauw Mao Feng
- Ambootia special green
- Sencha classic
- Dragonwell xi hu Lung Ching
Kost wel wat, maar als je het omrekent per kopje eigenlijk ook weer niks.
Water heel even laten doorkoken, in de pot, beetje laten afkoelen, dan zo'n papieren wegwerpzakje met een theelepeltje groene thee erbij, minuut of vijf laten trekken... hmmm!
Favorieten:
- Lentedauw Mao Feng
- Ambootia special green
- Sencha classic
- Dragonwell xi hu Lung Ching
Kost wel wat, maar als je het omrekent per kopje eigenlijk ook weer niks.