EN wat eten we vandaag?

22-03-2010 21:26 3006 berichten
Alle reacties Link kopieren




Vertel ons wat je vandaag gaat eten!!!







Wegens succes zijn onze vorige topics gesloten, maar niet getreurd, hier is het nog na te lezen!



2e deel





En wat eten we vandaag?



mylenevalerie in "En wat eten we vandaag?"
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Ik heb een laptop te koop overigens, alleen het toetsenbord is hier en daar defect door waterschade (reageren andere letters etc.).



Dit is volgens mij wel goed te repareren, maar je kan wellicht beter een hele nieuwe kopen..



Oja, en een stekker vanaf de accu naar het stopcontact is loos want die gebruik ik voor mijn eigen laptop
Roerbak van gekruide krieltjes, sperziebonen, spekjes, uitje, knoflook. Daarbij zelfgedraaide pittige gehaktballetjes.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben m'n vriezer aan het leeghalen en tref nog aardappelkroketjes en zalm aan. En dit weer roept om een salade! Dus dat wordt het vanavond.
Alle reacties Link kopieren
Dat is kut Myleen! Ik zou een nieuwe kopen, laptops hebben nou eenmaal niet zo'n lange levensduur...

Je hebt al een laptop voor < ¤ 400,-



Pintxos! Lekker Georgie!



Even snel, want ik moet er eigenlijk vandoor voor een werkafspraak... Vandaag eindelijk couscoussalade, ga zo na mijn afspraak boodschappen halen. En dan lekker eten op m'n dakterras (who needs a beach? ).
Alle reacties Link kopieren
Vandaag verse tagliatelle met paddestoelen,broccoli, spekjes, pijnboompitjes en flink veel knoflook!



Erbij een rucolasalade met tomaat,paprika en peynir
Alle reacties Link kopieren
Ik maak vanavond griekse wraps.



Wraps belegd met gemarineerde kipreepjes, courgettelinten, ijsbergsla en cherrytomaatjes. Erbij zelfgemaakte tzatziki (met dille, komkommer, citroensap, griekse yoghurt en knoflook).



Ik heb ge-kaasfonduet met cherry tomaatjes, plakjes komkommer, plakjes banaan, druiven en stokbrood. Man heeft patat gegeten.
Alle reacties Link kopieren
lasagne bolognese met een salade, lekker snel en makkelijk vandaag
Alle reacties Link kopieren
pasta met gegrilde aubergine en een salade...of pastasalade. ben er nog niet over uit.
Alle reacties Link kopieren
bakje pasta van de buuf gekregen.vanmiddag al groenvoer op.
Alle reacties Link kopieren
Megabalen voor je, MV!



Heb net lekkere verse asperges gekocht bij de boer. Uit de stoomoven met ham, eieren en krieltjes. Heb er al de hele dag zin in!
Boterham humus, boterham hüttenkäse, halve krentenboterham kaas... standaard woensdagmiddagmaal

Alle reacties Link kopieren
quote:Dyaa schreef op 28 april 2010 @ 10:37:

Ik heb een laptop te koop overigens, alleen het toetsenbord is hier en daar defect door waterschade (reageren andere letters etc.).



Dit is volgens mij wel goed te repareren, maar je kan wellicht beter een hele nieuwe kopen..



Oja, en een stekker vanaf de accu naar het stopcontact is loos want die gebruik ik voor mijn eigen laptop Ik hou het in gedachten .
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Championoven schotel, Heb er nu al zin in!



En ik zal voor de dames even het recept hier onder neerzetten..



Ingrediënten voor 3 personen



- potje aardappel anders tuinkruiden/knoflook



- 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes



- 4 rauwe eieren



- geraspte kaas oude kaas



- diverse groenten zoals champignons, paprika, tomaat, uien,

Of van de Albert Heijn Zakje Championroerbakmix.



- Hamblokjes



Hulpmiddelen

Ovenschaal



Bereidingswijze

Leg de voorgekookte aardappelschijfjes in de ovenschaal. Vervolgens strooi je hier over heen de groenten. Ter variatie kan je ook hamblokjes, knakworst of kipfilet aan het mengsel toevoegen.

Verwarm de aardappelanders saus licht in een pannetje.



Breek 4 eieren over het aardappel-groenten mengsel en verdeel dit gelijkmatig.



Vervolgens de voorverwarmde saus over de schotel gieten en maak dit af met ruim geraspte kaas voor een krokant korstje.





Leg de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden in het midden en laat dit zo 50 a 55 minuten lekker bakken. Niet te snel eruit halen want dan heb je kans dat de aardappelschijfjes nog niet lekker gaar zijn en het ei nog niet goed gestold is.

Na 50 minuten.....een heerlijke ovenschotel!





Eet Smakelijk!
Alle reacties Link kopieren
Mijn eigen uitgeklede versie van Pasta ala Norma (toch?)



Zelf tomatensausje maken van sjalot, knof, lepel sambal (bij gebrek aan verse rode peper), blik gepelde tomaten en klein schepje suiker en gedroogde Italiaanse kruiden (bij gebrek aan verse basilicum).



Blokjes aubergine die je eerst flink bruin hebt gebakken in olijfolie erbij. En vervolgens een bekertje huttenkase (bij gebrek aan ricotta).



Saus is al klaar en ga zo verse pasta koken en heb er nu al zin in (gezond en slank en in 15 minuutjes op tafel).
Alle reacties Link kopieren
Nasi, deel 2.
Liever elitair dan een pauper!
Alle reacties Link kopieren
vandaag geen boodschappen gedaan en ook geen zin in.

het wordt witte rijst met boontjes, pindasaus en kipstukjes (in lekkere marinade hij ruikt super)



wat gebruiken jullie als kipmarinade?

ik gebruik flink wat ketjap, knoflookpoeder en een schep sambal.



kip zonder marinade vind ik echt vies.. of licht dat aan mij?
Alle reacties Link kopieren
Ik eet kip ook wel eens met als marinade alleen wat olie en italiaanse kruiden. Vind ik ook erg lekker.



Hier eten we vanavond kipvleugeltjes uit de oven, tomaten-mozarellasalade, roergebakken kastanjechampignons met kruidensaus en couscous. denk dat ik de couscous in bouillon laat wellen zo en er nog wat kruiden en feta doorheen roer...
...
Alle reacties Link kopieren
Ik me helemaal suf googlen naar dat couscous-recept... staat het gewoon op het pak



Citroensap, olijfolie, peper, zout, honing, komijnpoeder en verse koriander.

Dat was 'm dus

Zit hier met een grote bak couscous met sla en:

feta, dadels, erwten, rozijnen en geroosterde sojabonen, zonnebloempitten en pompoenpitten.



Lekker!!
Alle reacties Link kopieren
Naz, wanneer kon jij ook alweer NIET voor de foodsurf-meet?
Lief staat hier te koken en ik ben aan t uitpuffen van werkdag en sporten . Het wordt een pastasalade met gerookte kip, tomaten, avocado, komkommer, courgette, hamreepjes en walnoten. En dat met honingmosterddressing. Volgens mij wordt dat wel lekker!
Alle reacties Link kopieren
Doe mij ook zo'n lief Teigera!
Alle reacties Link kopieren
Hebben jullie nou nog steeds geen foodmeet.
Liever elitair dan een pauper!
Alle reacties Link kopieren
age: 6 tm 14 mei zowiezo niet, maar ik heb het mega-druk dus ik weet niet of het me uberhaupt wel gaat lukken.

Ontopic: pasta salade
quote:AgentL schreef op 28 april 2010 @ 18:54:

Doe mij ook zo'n lief Teigera! He's taken!! Jaren naar gezocht, die laat ik niet meer gaan.
Alle reacties Link kopieren
Verdorie! Als je er ooit nog eens 1 ziet, geef je 'm dan door naar mij Teig?



Zal nog eens naar ieders beschikbaarheid kijken. Ik kan zelf plotseling van 5 t/m 10 mei niet meer, want ik ga naar Londen volgende week!!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven