Rabarber

30-04-2010 22:57 14 berichten
Ik heb maar 2 goedlukkende recepten met rabarber. Heeft er iemand nog meer lekkere recepten met rabarber?

En nog een vraagje: ik heb er nooit bij stilgestaan maar vandaag zei een vriendin dat je oude en jonge hebt. Hoe kun je herkennen of de rabarber die in de supermarkt ligt oude of jonge is. Oude schijn je namelijk eerst te moeten schillen.

Help!
Alle reacties Link kopieren
Wat zijn je goedlukkende recepten?

Wat wil je maken? Moes, koude, warme gerechten, taart, gezond?



Het allerlekkerste is natuurlijk verse rabarber uit je eigen tuin. Dus als je plek hebt kan ik dat absoluut aanraden. Makkelijke plant, heeft echter wel ruimte nodig.



Oude of jonge rabarber, daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord....
Ander topic over rabarber



Om ideetjes op te doen, volgens mij staan er al aardig wat recepten.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb sinds kort ook rabarber in de tuin, vind verse moes echt het lekkerst.

Gewoon met aanhangend water koken en met suiker en ei geloof ik.

Mijn collega heeft een superrecept voor rabarbertaart maar dat recept moet ik nog even vragen

De rabarber zelf groeit trouwens erg goed, makkelijke plant.
Hi Liubi!

Wat zijn de 2 recepten die je nu maakt?



Ik zelf vind rabarbermoes, rabarber-pie en rabarber-crumble het lekkerste.
Rabarber crumble en rabarber tiramisu

Heb geen eigen tuin (gezamenlijke tuin maar geen plek meer).
Oh en een gewone rabarbermoes lukt ook. Voor de rest heb ik er niks.

Taartrecept? Jummie, ben benieuwd!
Alle reacties Link kopieren
quote:liubi schreef op 30 april 2010 @ 23:39:

Rabarber crumble en rabarber tiramisu

Heb geen eigen tuin (gezamenlijke tuin maar geen plek meer).



en ik ben wel benieuwd naar de recepten hiervan :D

wil je ze plaatsen?
rabarer koken met wat suiker, door de keuenmachine, afkoelen en dan door de vanillevla en slagroom losjes vouwen.



Of rabarbercrumble........mmmmmmmmmmmmmmm
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Moes, jam, taart, crumble. Hier staan ze in de tuin, maar nog niet goed om te gebruiken.
...
Rabarber tiramisu



Ingrediënten

500 gram rabarber

1/4 l rode druivensap

50 gram suiker

200 gram magere kwark

150 gram yoghurt

1 pakje vanillesuiker

80 gram lange vingers

kaneel

Voorbereiding: 30 min

Afkoelen: 30 min.



Bereiding

-Rabarber wassen, de uiteinden eraf halen en in stukken van ongeveer 2 cm snijden

- met sap en suiker in een pan doen en bij een gemiddeld vuur aan de kook brengen

- 10 minuten op een laag vuur laten staan zodat de rabarber zacht wordt

- laten afkoelen

- kwark, yoghurt, vanillesuiker en kaneel tot een gladde crème roeren

- de bodem van een schaal met lange vingers bedekken, een deel van de rabarbermoes daaroverheen en daarna een deel van de kwark/yoghurt massa.

En daarna verder in laagjes werken totdat alles op is. Nog wat kaneel erover heen en 30 min in de koelkast zetten.
Alle reacties Link kopieren
dank jullie,

ga ik zeker eens uitproberen
Alle reacties Link kopieren
Aangezien er hier echte rabarber experts zitten meteen even een vraagje:

Wanneer kun je de stengels (met bladeren) afknippen van rabarber uit de tuin?

Ik heb voor het eerst rabarber in de tuin en hij heeft al flink wat bladeren, staat zelfs pas 2 week in de tuin, maar ik weet niet zo goed wanneer ik nu voor het eerst rabarber crumble uit eigen tuin kan eten

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven