
Viva vrekkenclub

woensdag 30 december 2009 om 09:35
Zijn er meer mensen die het moeilijk vinden om geld uit te geven?
Ik vind het erg leuk om te besparen, zuinig te zijn etc. maar heb niet bepaald een geldprobleem. Daarom pas ik niet echt bij topics waar mensen zuinig zijn om uit het rood, of rond te komen.
Ik spaar gewoon graag. Zeker omdat ik geen pensioen heb en straks toch ergens van moet leven.
Wie wil er mee doen met de Viva vrekkenclub en wat doen jullie om geld te besparen?
En moeten we nog iets met een tabel?
Bijvoorbeeld een lijst met hoeveel geld we niet hebben uitgegeven, wat we anders wel hadden gedaan?
Ik vind het erg leuk om te besparen, zuinig te zijn etc. maar heb niet bepaald een geldprobleem. Daarom pas ik niet echt bij topics waar mensen zuinig zijn om uit het rood, of rond te komen.
Ik spaar gewoon graag. Zeker omdat ik geen pensioen heb en straks toch ergens van moet leven.
Wie wil er mee doen met de Viva vrekkenclub en wat doen jullie om geld te besparen?
En moeten we nog iets met een tabel?
Bijvoorbeeld een lijst met hoeveel geld we niet hebben uitgegeven, wat we anders wel hadden gedaan?

vrijdag 21 mei 2010 om 21:36
Bij de Lidl kun je heel goed terecht voor goedkope groenten, ook veel biologische groenten, en het aanbod vind ik fantastisch. Aldi heeft amper wat, en is altijd verlept, ik kom er bijna nooit meer.
Vandaag stamppot droge bonen gegeten.
Die zijn nergens te koop, het zijn gedroogde sperciebonen, de laatste van het seizoen, en die worden aan een touw geregen en opgehangen om te drogen. Ik heb ze lekker urenlang laten sudderen met soepvlees, dan worden ze boterzacht. Op het laatst aardappeltjes en een verse worst meegekookt.
Zalig.
Vandaag stamppot droge bonen gegeten.
Die zijn nergens te koop, het zijn gedroogde sperciebonen, de laatste van het seizoen, en die worden aan een touw geregen en opgehangen om te drogen. Ik heb ze lekker urenlang laten sudderen met soepvlees, dan worden ze boterzacht. Op het laatst aardappeltjes en een verse worst meegekookt.
Zalig.
vrijdag 21 mei 2010 om 22:10
quote:Margaretha2 schreef op 21 mei 2010 @ 14:20:
Een heel erg goedkoop en heel erg lekker gerecht is linzen. Het klinkt wel heel erg geitenwollensok. Ik woon in Zuid Spanje en hier is het een heel vaak voorkomend gerecht en ik ben echt om. Hier wordt het vaak gemaakt met vlees (worst en ham in stukjes) maar ikzelf maak het zonder vlees. Ik bak wat ui en paprika, behoorlijk wat knoflook, dan een tomaatje en tomatenpuree en de linzen erbij. Het moet een hele tijd sudderen. Ik kruid het met zout, peper en komijn, je kan er ook een heel klein beetje kaneel door doen. Ik eet dit vaak ´s avonds (ik eet tussen de middag warm), en vind het heeeeeeeeeeeerlijk. Het kost denk ik zo´n 20 cent per portie.
Ik heb al tijdenlang een zak linzen in de kast (vanwege gezond enzo ) en wist eigenlijk niet precies wat ik ermee kon maken.
Bedankt voor je recept, ik ga het proberen!
Een heel erg goedkoop en heel erg lekker gerecht is linzen. Het klinkt wel heel erg geitenwollensok. Ik woon in Zuid Spanje en hier is het een heel vaak voorkomend gerecht en ik ben echt om. Hier wordt het vaak gemaakt met vlees (worst en ham in stukjes) maar ikzelf maak het zonder vlees. Ik bak wat ui en paprika, behoorlijk wat knoflook, dan een tomaatje en tomatenpuree en de linzen erbij. Het moet een hele tijd sudderen. Ik kruid het met zout, peper en komijn, je kan er ook een heel klein beetje kaneel door doen. Ik eet dit vaak ´s avonds (ik eet tussen de middag warm), en vind het heeeeeeeeeeeerlijk. Het kost denk ik zo´n 20 cent per portie.
Ik heb al tijdenlang een zak linzen in de kast (vanwege gezond enzo ) en wist eigenlijk niet precies wat ik ermee kon maken.
Bedankt voor je recept, ik ga het proberen!
vrijdag 21 mei 2010 om 22:45
quote:freggeltje83 schreef op 21 mei 2010 @ 19:38:
.,
Wel wil ik een pastamachine aanschaffen zodat ik de pasta zelf kan maken, een collega van mij gebruikt die ook en maakt dan eens in de zoveel tijd een voorraadje die ze heel kort kookt en dan invriest. ik heb een pasta machine te koop nooit gebruikt. :)advertentie staat sinds vandaag op marktplaats.hij is van Kitchen &Home in dordrecht
.,
Wel wil ik een pastamachine aanschaffen zodat ik de pasta zelf kan maken, een collega van mij gebruikt die ook en maakt dan eens in de zoveel tijd een voorraadje die ze heel kort kookt en dan invriest. ik heb een pasta machine te koop nooit gebruikt. :)advertentie staat sinds vandaag op marktplaats.hij is van Kitchen &Home in dordrecht
zaterdag 22 mei 2010 om 22:37
quote:Melpomene schreef op 21 mei 2010 @ 20:53:
[...]
Er zit hier helaas geen toko, daar moet ik voor naar Den Haag, en als ik daar ben, denk ik nooit aan kokos! Ga ik toch eens voor kijken!
Ik weet natuurlijk niet waar je woont maar mocht in de buurt van Delft zijn, bij Delft noord zit de Xotus, is ook een hele grote toko.
Daar koop ik ook mijn rijst (lekkere pandan rijst 5 kilo voor 9 euro geloof ik). Eigenlijk vooral omdat je dan voorlopig rijst genoeg hebt, niet eens voor de vrekkenprijs .
[...]
Er zit hier helaas geen toko, daar moet ik voor naar Den Haag, en als ik daar ben, denk ik nooit aan kokos! Ga ik toch eens voor kijken!
Ik weet natuurlijk niet waar je woont maar mocht in de buurt van Delft zijn, bij Delft noord zit de Xotus, is ook een hele grote toko.
Daar koop ik ook mijn rijst (lekkere pandan rijst 5 kilo voor 9 euro geloof ik). Eigenlijk vooral omdat je dan voorlopig rijst genoeg hebt, niet eens voor de vrekkenprijs .
zaterdag 22 mei 2010 om 22:48
quote:hiltje schreef op 19 mei 2010 @ 23:39:
[...]
Bertrade, ik kom inderdaad misschien een beetje snobby over en mijn achtergrond is ook heel anders. En ik ben wel een beetje een foodsnob....
En de 'boursinsaus' vind ik ook vrij normaal. Ik eet hem zelf niet meer, maar bij mijn broer eet ik hem met smaak (dat wil zeggen, met heel veel groenten en gepelde tomaten etc). Ik heb op het topic alleen commentaar gemaakt op die vreselijk vette studentenhap waarbij er ook nog spek en kip en geraspte kaas over gaat.
En heel veel mensen eten natuurlijk huzarensalade uit een bak. En als ik bij anderen ben eet ik het ook. Maar ik vind het eigenlijk niet echt lekker. En als je zelf aardappels kookt, daar een dressing van olie en azijn en mosterd door doet en een augurk in kleine stukjes en een handvol verse kruiden uit de tuin, vind ik dat 10 keer lekkerder, en volgens mij is het ook goedkoper.
Zodra ik het financieel nog minder ga hebben dan nu, ga ik ook van 100,- per maand eten en zal ik terug gaan naar de basis. Ik geloof ook heus dat het kan en dat je dan gezond kunt eten.
Maar het is wel waar dat ik eten erg belangrijk vind en dat ik dan dus niet het gevoel zou hebben dat ik heel veelzijdig, gezond, lekker en afwisselend zou eten, en niet zou weten hoe ik meer zou moeten besteden.
En ik ben echt letterlijk misselijk geworden van het smerige receptentopic. En natuurlijk zaten er een paar minder smerige recepten tussen en er waren ook genoeg mensen die zeiden dat ze wel smac lustten en vissticks zalig vonden. Maar het gros van de recepten (die echt jaren 70-80 waren en dus ook een soort negatief jeugdsentiment gaven, omdat veel posters ze vroeger aten) is naar mijn mening echt goor.
Er staan in de index van de etenpijler een aantal topics over goedkope recepten en daar staan zalige ideeen tussen!
Gelukkig, je bent gewoon een foodsnob . Dat verklaart het allemaal.
Misschien is het bij mij een ander soort jeugdsentiment? Er zijn gelukkig genoeg smaken in relatief goedkoop eten om iedereen tevreden te stellen. Ik denk dat het ook is omdat ik naar mijn mening gewoon een goede jeugd heb gehad en niet het gevoel had dat we zo arm waren. En dat het een beetje het gevoel geeft dat je wordt uitgelachen omdat je dingen wel normaal vind.
En ik moet het me inderdaad niet zo aantrekken, zoals Lovestar zegt.
*Zennnn*
[...]
Bertrade, ik kom inderdaad misschien een beetje snobby over en mijn achtergrond is ook heel anders. En ik ben wel een beetje een foodsnob....
En de 'boursinsaus' vind ik ook vrij normaal. Ik eet hem zelf niet meer, maar bij mijn broer eet ik hem met smaak (dat wil zeggen, met heel veel groenten en gepelde tomaten etc). Ik heb op het topic alleen commentaar gemaakt op die vreselijk vette studentenhap waarbij er ook nog spek en kip en geraspte kaas over gaat.
En heel veel mensen eten natuurlijk huzarensalade uit een bak. En als ik bij anderen ben eet ik het ook. Maar ik vind het eigenlijk niet echt lekker. En als je zelf aardappels kookt, daar een dressing van olie en azijn en mosterd door doet en een augurk in kleine stukjes en een handvol verse kruiden uit de tuin, vind ik dat 10 keer lekkerder, en volgens mij is het ook goedkoper.
Zodra ik het financieel nog minder ga hebben dan nu, ga ik ook van 100,- per maand eten en zal ik terug gaan naar de basis. Ik geloof ook heus dat het kan en dat je dan gezond kunt eten.
Maar het is wel waar dat ik eten erg belangrijk vind en dat ik dan dus niet het gevoel zou hebben dat ik heel veelzijdig, gezond, lekker en afwisselend zou eten, en niet zou weten hoe ik meer zou moeten besteden.
En ik ben echt letterlijk misselijk geworden van het smerige receptentopic. En natuurlijk zaten er een paar minder smerige recepten tussen en er waren ook genoeg mensen die zeiden dat ze wel smac lustten en vissticks zalig vonden. Maar het gros van de recepten (die echt jaren 70-80 waren en dus ook een soort negatief jeugdsentiment gaven, omdat veel posters ze vroeger aten) is naar mijn mening echt goor.
Er staan in de index van de etenpijler een aantal topics over goedkope recepten en daar staan zalige ideeen tussen!
Gelukkig, je bent gewoon een foodsnob . Dat verklaart het allemaal.
Misschien is het bij mij een ander soort jeugdsentiment? Er zijn gelukkig genoeg smaken in relatief goedkoop eten om iedereen tevreden te stellen. Ik denk dat het ook is omdat ik naar mijn mening gewoon een goede jeugd heb gehad en niet het gevoel had dat we zo arm waren. En dat het een beetje het gevoel geeft dat je wordt uitgelachen omdat je dingen wel normaal vind.
En ik moet het me inderdaad niet zo aantrekken, zoals Lovestar zegt.
*Zennnn*
zondag 23 mei 2010 om 14:52
Zo'n vleespakket komt er trouwens bij mij wel in hoor! Vooral die kipkrokant vind ik heeeeeeeeeerlijk. Dat het restvlees is geeft niet, net of vlees van de pootjes bv. ongezond zou zijn (al ga ik niet zo'n pootje af zitten kluiven, dat dan weer niet). Maarja ik vind blinde vink ook lekker en schnitzel ook (die maak ik dan wel weer zelf).
Ikzelf maak weleens lekker vlees klaar, zoals een lamspoot, een biefstuk, draadjesvlees, etc. maar mijn maaltijden zijn meestal niet "vlees met iets erbij". Ik wil dus een klein beetje vlees bij heel veel groenten, en dan kan ik best shoarmavlees gebruiken, oid.
Lila, is het gelukt met de linzen? Wat vond je er van?
Ikzelf maak weleens lekker vlees klaar, zoals een lamspoot, een biefstuk, draadjesvlees, etc. maar mijn maaltijden zijn meestal niet "vlees met iets erbij". Ik wil dus een klein beetje vlees bij heel veel groenten, en dan kan ik best shoarmavlees gebruiken, oid.
Lila, is het gelukt met de linzen? Wat vond je er van?
zondag 23 mei 2010 om 18:10
Pfoe...ik durfde het al bijna niet meer te zeggen. Maar ja, ik heb het vleespakket gekocht. Ben blij dat ik niet de enige ben die dat soort dingen koopt.
Wij zijn trouwens enorm trots. Normaal gesproken houden we namelijk vrijwel niks over aan het eind van de maand.
We hebben deze maand heel zuinig gedaan, maar hadden ook hele hoge onkosten. ¤500 voor de auto en ¤100 voor nieuwe lenzen. En we hielden ook nog geld over. Het komt er dus eigenlijk op neer dat als we zuinig doen, we iedere maand zo'n ¤500 euro over kunnen houden. Jippie!
Wij zijn trouwens enorm trots. Normaal gesproken houden we namelijk vrijwel niks over aan het eind van de maand.
We hebben deze maand heel zuinig gedaan, maar hadden ook hele hoge onkosten. ¤500 voor de auto en ¤100 voor nieuwe lenzen. En we hielden ook nog geld over. Het komt er dus eigenlijk op neer dat als we zuinig doen, we iedere maand zo'n ¤500 euro over kunnen houden. Jippie!
maandag 24 mei 2010 om 14:19
Even op vakantie geweest en weer behoorlijk wat om door te lezen! Als ik in mijn ik-moet-sparen-mood zit, wordt er zeker een keer spinazie met pasta gegeten, een (twee) keer (prei)soep (als preien goedkoop zijn haal ik er wat meer, ene dag soep, ene dag in de bami en de rest in de vriezer) en, uiteraard, zuurkool! Met zelfgemaakte aardappelpuree (goeie tip, of is dit offtopic?, twee eiwitten opkloppen en door de gekookte aardappels heen mixen, in ovenschaal met zuurkool met wat overgebleven brie of andere kaas en dan een half uurtje in de oven) of af en toe zelfs met zelfgemaakte patat. Voor mijn gevoel is dat nog steeds redelijk gezond en budgettechnisch gezien ook nog goed te doen.
Een kennis werkt bij de schuldhulp en zij geeft altijd de clienten de tip om de maand en dus het maandgeld niet door 4 weken te delen, maar door 5. Zo weet je wat je per week te besteden hebt (of wil hebben) maar kun je onverwachte uitgaven nog opvangen. Ietwat extreem, maar misschien een keer te proberen?
Een kennis werkt bij de schuldhulp en zij geeft altijd de clienten de tip om de maand en dus het maandgeld niet door 4 weken te delen, maar door 5. Zo weet je wat je per week te besteden hebt (of wil hebben) maar kun je onverwachte uitgaven nog opvangen. Ietwat extreem, maar misschien een keer te proberen?
maandag 24 mei 2010 om 14:20
quote:Bertrade schreef op 22 mei 2010 @ 22:37:
[...]
Ik weet natuurlijk niet waar je woont maar mocht in de buurt van Delft zijn, bij Delft noord zit de Xotus, is ook een hele grote toko.
Daar koop ik ook mijn rijst (lekkere pandan rijst 5 kilo voor 9 euro geloof ik). Eigenlijk vooral omdat je dan voorlopig rijst genoeg hebt, niet eens voor de vrekkenprijs .Ik woon ten zuiden van Den Haag. Een toko is niet eens zo ver, denk ik, maar het komt er gewoon nooit van...
[...]
Ik weet natuurlijk niet waar je woont maar mocht in de buurt van Delft zijn, bij Delft noord zit de Xotus, is ook een hele grote toko.
Daar koop ik ook mijn rijst (lekkere pandan rijst 5 kilo voor 9 euro geloof ik). Eigenlijk vooral omdat je dan voorlopig rijst genoeg hebt, niet eens voor de vrekkenprijs .Ik woon ten zuiden van Den Haag. Een toko is niet eens zo ver, denk ik, maar het komt er gewoon nooit van...

maandag 24 mei 2010 om 15:09
Hier ook terug van een korte kampeer vakantie dus erg budget neutraal. Veel van huis meegenomen en het simpel gehouden dus het was voor ons doen echt een goedkoop uitje. Ook geen dingen gekocht, wat toch altijd wel verleidelijk is als je een paar dagen in een andere omgeving bent.
En omdat we weg waren heb ik niet eens de Lindemans kunnen inslaan. Daar baal ik wel van. Al moet ik zeggen dat de Lidl Rosé echt weer erg goed erin ging. En dat voor ¤ 2,89 per fles!
Ik koop trouwens ook altijd de kruiden voor de nasi bij de Toko, dinten en ketoembar, kosten hier ¤ 0,65 per bakje, doe ik maanden mee. En veel gezonder en lekkerder dan die kant en klaar mixen.
En omdat we weg waren heb ik niet eens de Lindemans kunnen inslaan. Daar baal ik wel van. Al moet ik zeggen dat de Lidl Rosé echt weer erg goed erin ging. En dat voor ¤ 2,89 per fles!
Ik koop trouwens ook altijd de kruiden voor de nasi bij de Toko, dinten en ketoembar, kosten hier ¤ 0,65 per bakje, doe ik maanden mee. En veel gezonder en lekkerder dan die kant en klaar mixen.
dinsdag 25 mei 2010 om 11:22
Ik vrees dat ik afgelopen dagen niet veel gevrekt heb. Ben zowel zaterdag als gisteren uit eten geweest. Gisteren was trouwens echt fantastisch, ik ben met een vriendin naar een nieuw restaurant in Scheveningen geweest. Zaterdag viel met 90 euro voor twee nog mee, gister was het 75 per persoon. Maar wel heerlijk!
dinsdag 25 mei 2010 om 18:28
Ja die van 5 is simpel maar effectief. Handig, zo'n kennis bij de schuldhulp...
En een echt recept heb ik niet voor preisoep, ik doe altijd iets van tuinkruidenbouillon maken, prei even bakken en dan mee laten koken samen met wat bloem en een aardappel. Dan de staafmixer erdoorheen en nog wat kruiden. Spekjes bakken (of rookworst opwarmen) en die als laatste door de soep roeren...zoiets. Geroosterd brood erbij met oude kaas en de ideale het-is-zondag-dus-heb-helemaal-geen-zin-om-moeilijk-te-koken-soep.
En een echt recept heb ik niet voor preisoep, ik doe altijd iets van tuinkruidenbouillon maken, prei even bakken en dan mee laten koken samen met wat bloem en een aardappel. Dan de staafmixer erdoorheen en nog wat kruiden. Spekjes bakken (of rookworst opwarmen) en die als laatste door de soep roeren...zoiets. Geroosterd brood erbij met oude kaas en de ideale het-is-zondag-dus-heb-helemaal-geen-zin-om-moeilijk-te-koken-soep.
woensdag 26 mei 2010 om 09:09
Hier ook een anti-vrekweekend gehad.
Wel heerlijk spontaan met vriend allemaal leuke dingen gedaan. Vrijdag naar sauna geweest, stuk met de auto.. Zaterdag gewerkt en zondag naar strand geweest. Buiten de deur geluncht en gegeten (zaterdagavond trouwens ook)......
Gelukkig vond vriend dat het hierna ook wel even weer wat minder kon, dus deze week thuis eten en verder geen gekke dingen doen. Moet wel naar de kapper vanavond en gisteren nieuw ondergoed gekocht, maar dat was echt weer eens nodig (bij de hema, wonderwel met cup D, zit perfect)
Mosterdsoep is trouwens ook heel goedkoop & Lekker.. Melk, boter, bloem, schep mosterd en evt. spekjes of prei erbij..MMMM
Wel heerlijk spontaan met vriend allemaal leuke dingen gedaan. Vrijdag naar sauna geweest, stuk met de auto.. Zaterdag gewerkt en zondag naar strand geweest. Buiten de deur geluncht en gegeten (zaterdagavond trouwens ook)......
Gelukkig vond vriend dat het hierna ook wel even weer wat minder kon, dus deze week thuis eten en verder geen gekke dingen doen. Moet wel naar de kapper vanavond en gisteren nieuw ondergoed gekocht, maar dat was echt weer eens nodig (bij de hema, wonderwel met cup D, zit perfect)
Mosterdsoep is trouwens ook heel goedkoop & Lekker.. Melk, boter, bloem, schep mosterd en evt. spekjes of prei erbij..MMMM
woensdag 26 mei 2010 om 09:38
hier een enorm vrek weekend gehad
Boodschappen gehaald bij de Lidl voor 26,05 en daar kunnen we deze hele week van eten, inclusief ook nog wat voor op toastje en iets lekkers bij de koffie. Wel eerlijk bekennen dat we morgen niet thuis eten en daarnaast ook nog veel uit de vriezer gaan eten/hebben gegeten. Vanavond flinke bak macaroni maken met verse groenten en dan vries ik weer 2 porties in. Verder ook alle vleeswaren/kaas etc aan het opmaken dus dit weekend moet ik wel wat meer boodschappen doen, maar wel lekker om er op deze manier mee bezig te zijn.
Verder had ik de kosten voor onze vakantie ongeveer ¤250 te hoog in m'n hoofd zitten, dus dat scheelt weer flink wat geld op de spaarrekening. Heb mijn Excelbestand weer flink op de kop gegooid, nu veel overzichtelijker (vind ik dan) en alles staat op 1 pagina tot en met het einde van het jaar, kan er helemaal blij van worden.
Wij gaan overigens vrijdag uiensoep eten, doe dan een paar kontjes van het brood in de oven met wat geraspte kaas eroverheen en dan lekker lekker en idd ook heel erg gemakkelijk.
Vivadiva, leuk dat jullie zo'n leuk weekend hebben gehad en wat fijn dat je vriend ook wel vindt dat het nu even rustig aan moet, ik moet mijn vriend af en toe echt achter de computer trekken en hem laten zien dat we voor zijn plannen echt geen geld hebben (meneer wil een nieuwe mountainbike en peinst er niet over om een na te denken over een tweedehandse). Na een flinke aanvaring gisteren, vond het erg moeilijk, voelde me net een heks, gaat hij er uiteindelijk nu toch over nadenken, maar hij denkt van niet. Dus dan maar geen mountainbike, ik hou m'n poots stijf, 2ehands en anders maar niet.
Wij drinken thuis heel weinig drank, ikzelf drink eigenlijk nooit wijn ofzo (voornamelijk ook omdat ik wat wil afvallen ) en mijn vriend drinkt alleen in het weekend af en toe een biertje, dus dat scheelt bij ons wel enorm. Wat ik vaak doe, is een glas met half multivruchtensap en dan half spa rood, erg lekker,verantwoord en goedkoop .
Boodschappen gehaald bij de Lidl voor 26,05 en daar kunnen we deze hele week van eten, inclusief ook nog wat voor op toastje en iets lekkers bij de koffie. Wel eerlijk bekennen dat we morgen niet thuis eten en daarnaast ook nog veel uit de vriezer gaan eten/hebben gegeten. Vanavond flinke bak macaroni maken met verse groenten en dan vries ik weer 2 porties in. Verder ook alle vleeswaren/kaas etc aan het opmaken dus dit weekend moet ik wel wat meer boodschappen doen, maar wel lekker om er op deze manier mee bezig te zijn.
Verder had ik de kosten voor onze vakantie ongeveer ¤250 te hoog in m'n hoofd zitten, dus dat scheelt weer flink wat geld op de spaarrekening. Heb mijn Excelbestand weer flink op de kop gegooid, nu veel overzichtelijker (vind ik dan) en alles staat op 1 pagina tot en met het einde van het jaar, kan er helemaal blij van worden.
Wij gaan overigens vrijdag uiensoep eten, doe dan een paar kontjes van het brood in de oven met wat geraspte kaas eroverheen en dan lekker lekker en idd ook heel erg gemakkelijk.
Vivadiva, leuk dat jullie zo'n leuk weekend hebben gehad en wat fijn dat je vriend ook wel vindt dat het nu even rustig aan moet, ik moet mijn vriend af en toe echt achter de computer trekken en hem laten zien dat we voor zijn plannen echt geen geld hebben (meneer wil een nieuwe mountainbike en peinst er niet over om een na te denken over een tweedehandse). Na een flinke aanvaring gisteren, vond het erg moeilijk, voelde me net een heks, gaat hij er uiteindelijk nu toch over nadenken, maar hij denkt van niet. Dus dan maar geen mountainbike, ik hou m'n poots stijf, 2ehands en anders maar niet.
Wij drinken thuis heel weinig drank, ikzelf drink eigenlijk nooit wijn ofzo (voornamelijk ook omdat ik wat wil afvallen ) en mijn vriend drinkt alleen in het weekend af en toe een biertje, dus dat scheelt bij ons wel enorm. Wat ik vaak doe, is een glas met half multivruchtensap en dan half spa rood, erg lekker,verantwoord en goedkoop .
woensdag 26 mei 2010 om 12:35
quote:didi schreef op 25 mei 2010 @ 15:23:
Heerlijk toch, Melpomene!
Wat heb je gegeten?
Voor de liefhebbers: ik zag dat de Lidl nu ook biologische spaghetti verkoopt.
Zaterdag:
heerlijke soep van geroosterde tomaten met mozzarella
grote sortering sushi en shashimi (met veel wasabi, sojasaus en gember)
man had entrecote met groenten en frietjes
bosvruchtenijs met verse aardbeien, bosbessen en frambozen
Capuccino, dubbele espressoe
Rekening incl. drankjes (2 wijn, vier bier) en fooi, 90 euro.
Zondag: houd u vast, dames:
- gesorteerde amuses: papieren hoorntje met witte truffelmousse, glaasje met tomaten/kreeftmousse dun geroosterd brood, geconfijte tomaat, omhuld met kruiden/nootjes, jonge olijven
- grof brood met verse boter, olijfolie, zout
- amuse: gegrilde oester, met daarop bolletje steak tartare
- rauwe tonijn op een bedje van diverse groenten
- sliptong met coquilles Saint Jacques in een mousselinesaus
- heerlijk lamsvlees met e.e.a. erbij
- voordessert: hoorntje met mousse, afgedekt met dropextract
- hele dessert: frambozenmousse met hangop en vanilleijs
- esspresso met huisgemaakte friandises als bonbon, mini-amandeltaartje, mini-dingetje met kumquat, chocolaatje en nog een koekje.
Was 4-gangen verrassingsmenu.
Rekening was, voor twee personen incl. 7 wijn (5 voor mijn vriendin, ik was weer eens de BOB, 2 flessen water en fooi: 150 euro.
Zelden zo heerlijk gegeten, prachtig restaurant ook. Is nieuw restaurant in Scheveningen, Restaurant At Sea. Aanrader. Niet allemaal tegelijk graag, maar echt iets voor een speciale gelegenheid.
Heerlijk toch, Melpomene!
Wat heb je gegeten?
Voor de liefhebbers: ik zag dat de Lidl nu ook biologische spaghetti verkoopt.
Zaterdag:
heerlijke soep van geroosterde tomaten met mozzarella
grote sortering sushi en shashimi (met veel wasabi, sojasaus en gember)
man had entrecote met groenten en frietjes
bosvruchtenijs met verse aardbeien, bosbessen en frambozen
Capuccino, dubbele espressoe
Rekening incl. drankjes (2 wijn, vier bier) en fooi, 90 euro.
Zondag: houd u vast, dames:
- gesorteerde amuses: papieren hoorntje met witte truffelmousse, glaasje met tomaten/kreeftmousse dun geroosterd brood, geconfijte tomaat, omhuld met kruiden/nootjes, jonge olijven
- grof brood met verse boter, olijfolie, zout
- amuse: gegrilde oester, met daarop bolletje steak tartare
- rauwe tonijn op een bedje van diverse groenten
- sliptong met coquilles Saint Jacques in een mousselinesaus
- heerlijk lamsvlees met e.e.a. erbij
- voordessert: hoorntje met mousse, afgedekt met dropextract
- hele dessert: frambozenmousse met hangop en vanilleijs
- esspresso met huisgemaakte friandises als bonbon, mini-amandeltaartje, mini-dingetje met kumquat, chocolaatje en nog een koekje.
Was 4-gangen verrassingsmenu.
Rekening was, voor twee personen incl. 7 wijn (5 voor mijn vriendin, ik was weer eens de BOB, 2 flessen water en fooi: 150 euro.
Zelden zo heerlijk gegeten, prachtig restaurant ook. Is nieuw restaurant in Scheveningen, Restaurant At Sea. Aanrader. Niet allemaal tegelijk graag, maar echt iets voor een speciale gelegenheid.
woensdag 26 mei 2010 om 12:38
quote:vivadiva85 schreef op 26 mei 2010 @ 09:09:
Klinkt als leuk weekend, Vivadiva!
Mosterdsoep is trouwens ook heel goedkoop & Lekker.. Melk, boter, bloem, schep mosterd en evt. spekjes of prei erbij..MMMM
Ik maak het ook altijd zo. Soms doe ik er ook wel eens miniballetjes rundergehakt doorheen en een handvol verse spinazie.
Laatst zelf aspergesoep gemaakt op dezelfde manier, maar dan kook ik de asperges eerst voor (met schillen en kontjes) en maak de soep daarmee, nadat ik het water gezeefd heb en de goede delen van de asperges in stukjes heb gesneden.
@Freggeltje: wat voordelig bij Lidl! Ik drink thuis per week samen met man twee flessen wijn of zo, niet zo veel. Ons kent ons: wat we in huis hebben gaat meestal schoon op...
Klinkt als leuk weekend, Vivadiva!
Mosterdsoep is trouwens ook heel goedkoop & Lekker.. Melk, boter, bloem, schep mosterd en evt. spekjes of prei erbij..MMMM
Ik maak het ook altijd zo. Soms doe ik er ook wel eens miniballetjes rundergehakt doorheen en een handvol verse spinazie.
Laatst zelf aspergesoep gemaakt op dezelfde manier, maar dan kook ik de asperges eerst voor (met schillen en kontjes) en maak de soep daarmee, nadat ik het water gezeefd heb en de goede delen van de asperges in stukjes heb gesneden.
@Freggeltje: wat voordelig bij Lidl! Ik drink thuis per week samen met man twee flessen wijn of zo, niet zo veel. Ons kent ons: wat we in huis hebben gaat meestal schoon op...
woensdag 26 mei 2010 om 16:03
quote:Melpomene schreef op 26 mei 2010 @ 12:38:
[...]
Ik maak het ook altijd zo. Soms doe ik er ook wel eens miniballetjes rundergehakt doorheen en een handvol verse spinazie.
Laatst zelf aspergesoep gemaakt op dezelfde manier, maar dan kook ik de asperges eerst voor (met schillen en kontjes) en maak de soep daarmee, nadat ik het water gezeefd heb en de goede delen van de asperges in stukjes heb gesneden.
@Freggeltje: wat voordelig bij Lidl! Ik drink thuis per week samen met man twee flessen wijn of zo, niet zo veel. Ons kent ons: wat we in huis hebben gaat meestal schoon op...
Zo maak ik ook de aspergesoep, maar dan ook bouillonblokjes erin. En hij werd pas echt heel erg lekker toen er ook een flinke scheut witte wijn en een plens slagroom en een kneepje citroen in ging. Vonden mijn gasten gisteren ook.
Wijn gaat bij mij veel harder als ik een flinke voorraad heb. Merk ik echt nu ik 10 flessen Lindemans heb ingeslagen. Zeker bij een schroefdrop is de drempel nog lager (gek eigenlijk, dat dat ontkurken toch nog een rem is voor mij. Dan ga je nml echt een fles wijn openmaken, terwijl je met zo'n schroefdop, stiekem 1 glaasje kunt nemen--- wat weer niet bij 1 blijft .
Slecht voor mijn gezondheid, lijn en portemonnee. Als ze op zijn, haal ik dus maar even niets meer......
(wel al 3 weken gestopt met roken , hetgeen vrektechnisch en ook qua gezondheid natuurlijk ultiem is. Helaas gaat het geld nu onverklaarbaar aan anderen zaken op (Lindemans?) en gaat mijn lijn ook achteruit)
[...]
Ik maak het ook altijd zo. Soms doe ik er ook wel eens miniballetjes rundergehakt doorheen en een handvol verse spinazie.
Laatst zelf aspergesoep gemaakt op dezelfde manier, maar dan kook ik de asperges eerst voor (met schillen en kontjes) en maak de soep daarmee, nadat ik het water gezeefd heb en de goede delen van de asperges in stukjes heb gesneden.
@Freggeltje: wat voordelig bij Lidl! Ik drink thuis per week samen met man twee flessen wijn of zo, niet zo veel. Ons kent ons: wat we in huis hebben gaat meestal schoon op...
Zo maak ik ook de aspergesoep, maar dan ook bouillonblokjes erin. En hij werd pas echt heel erg lekker toen er ook een flinke scheut witte wijn en een plens slagroom en een kneepje citroen in ging. Vonden mijn gasten gisteren ook.
Wijn gaat bij mij veel harder als ik een flinke voorraad heb. Merk ik echt nu ik 10 flessen Lindemans heb ingeslagen. Zeker bij een schroefdrop is de drempel nog lager (gek eigenlijk, dat dat ontkurken toch nog een rem is voor mij. Dan ga je nml echt een fles wijn openmaken, terwijl je met zo'n schroefdop, stiekem 1 glaasje kunt nemen--- wat weer niet bij 1 blijft .
Slecht voor mijn gezondheid, lijn en portemonnee. Als ze op zijn, haal ik dus maar even niets meer......
(wel al 3 weken gestopt met roken , hetgeen vrektechnisch en ook qua gezondheid natuurlijk ultiem is. Helaas gaat het geld nu onverklaarbaar aan anderen zaken op (Lindemans?) en gaat mijn lijn ook achteruit)
woensdag 26 mei 2010 om 17:39
Woei! Ik had allemaal eten ingevroren, dus hoefde echt maar heel weinig te hebben in de supermarkt. Dat geeft echt een goed gevoel.
Maar we gaan dan wel naar Pinkpop dit weekend. Ik heb wel afgesproken met mijn vriend dat we geen cd's en shirts kopen. En dat we niet 5 keer per dag pannekoeken eten...doen we thuis ook niet, dus vond ik een beetje onzin.
Volgende week ga ik een hele zooi op marktplaats zetten, bussiness!!!
Maar we gaan dan wel naar Pinkpop dit weekend. Ik heb wel afgesproken met mijn vriend dat we geen cd's en shirts kopen. En dat we niet 5 keer per dag pannekoeken eten...doen we thuis ook niet, dus vond ik een beetje onzin.
Volgende week ga ik een hele zooi op marktplaats zetten, bussiness!!!

woensdag 26 mei 2010 om 18:39
Haha, nu snap ik waarom ik altijd zoveel uitgeef aan boodschappen, dat doet die drank!!
@Hiltje, jij moet dus alleen nog maar wijn met kurken kopen, scheelt je geld.
@melpomene, wat ziet dat er lekker uit zeg! En als het dan allemaal zo goed was is het het geld ook waard.
Ik merk hier dat mijn man mijn tic over begint te nemen. Zo van, eerst dit opmaken, heb je die kortingsstickers gezien, aanbiedingen meenemen van producten die we vaak gebruiken.
Het wordt nog weleens wat hier!!
@Hiltje, jij moet dus alleen nog maar wijn met kurken kopen, scheelt je geld.
@melpomene, wat ziet dat er lekker uit zeg! En als het dan allemaal zo goed was is het het geld ook waard.
Ik merk hier dat mijn man mijn tic over begint te nemen. Zo van, eerst dit opmaken, heb je die kortingsstickers gezien, aanbiedingen meenemen van producten die we vaak gebruiken.
Het wordt nog weleens wat hier!!