Hoe maak ik een maiskolf eetbaar?

29-05-2010 19:19 40 berichten
Alle reacties Link kopieren
Als in een restaurant op de menukaart "maiskolf" bij de bijgerechten staat, wil mijn jongste zoon die altijd bestellen.

Hij vind het heerlijk, ik vind er zelf niks aan, dat gekluif en die stukjes en velletjes tussen je tanden, als ik de smaak van mais wil, trek ik wel een blikje open.



Maar nu zag hij ze in de supermarkt liggen, met zijn tweeën, strakverpakt in plastic. Ik dacht dat ik een gaatje zou moeten prikken en het pakket in de magnetron leggen, maar er staat geen gebruiksaanwijzing op, en ik vraag me af of mijn magnetron idee het juiste is.



Wie weet hoe dit moet?
Alle reacties Link kopieren
Besmeerd met boter op de bbq.
Liever elitair dan een pauper!
Alle reacties Link kopieren
Zijn ze al gekookt?
vroeger haalden we gewoon maiskolven bij de boer...

koken in water (zou niet meer weten hoe lang), en besmeren met boter en suiker, hmmmm



(google er eens op, er zijn vast genoeg recpeten te vinden)
Alle reacties Link kopieren
Koken. Lang, zo'n 3 kwartier?



Daarna afknabbelen, met zout erop. (boter lust ik niet)



lekker hoor!
I`ve learned so much from my mistakes.. I`m thinking of making a few more.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ooit met googlen gevonden dat je ze simpelweg in de magnetron kan stoppen inderdaad!

Minuut of 5 erin. En daarna smeer ik er wat boter op en strooi er een beetje zout overheen. Heerlijk!



En zoooooveel makkelijker (en sneller!) dan koken..
Alle reacties Link kopieren
Paar minuutjes in de magnetron, na laten garen en dan besmeren met boter.
Alle reacties Link kopieren
Een kwartiertje tot 20 minuten koken in water en dan even bakken in de roomboter.

Lekker met een klontje boter of kruidenboter!
Alle reacties Link kopieren
Ik vermoed gekookt, er zit vocht in het plastic: het is op dezelfde manier verpakt als houdbare bietjes.

Die bbq, dat zou nog wel eens zo kunnen zijn.
Alle reacties Link kopieren
Dan huppakee aubainmarie of in de micro en later nog een beetje zout erover, of suiker.
Alle reacties Link kopieren
Oh, goede tip. Dat van die magnetron heb ik nog nooit geprobeerd.



Kwartier koken is bij mij sowieso niet genoeg, dan zijn ze nog te hard. Vinnik.
I`ve learned so much from my mistakes.. I`m thinking of making a few more.
Alle reacties Link kopieren
Half uur koken in voldoende water is hier altijd voldoende, zout en boter erbij. Knoflook of kruiden boter is ook lekker.

Verse mais smaakt totaal anders dan mais uit blik vind ik.

Gepofte aardappelen erbij en vis (het water loopt me al in de mond).
Alle reacties Link kopieren
Maiskolven moet je 20 à 30 min. koken. Bladeren en draden er eerst afhalen. Als het van die vacuüm verpakte zijn,zijn ze volgens mij al gekookt.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
Dankjulliewel voor de bijdragen! Ik ga het vanavond in de magnetron proberen.
Alle reacties Link kopieren
Ik kookte het altijd een half uurtje en dan kruidenboter eroverheen.

Heerlijk!
Alle reacties Link kopieren
quote:Perel schreef op 29 mei 2010 @ 19:31:

Dankjulliewel voor de bijdragen! Ik ga het vanavond in de magnetron proberen.Krijg je geen popcorn in de magnetron?
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Laat je daarna een foto zien van de velletjes tussen je tanden?
I`ve learned so much from my mistakes.. I`m thinking of making a few more.
Alle reacties Link kopieren
En dan? Ik wil ook geen velletjes tussen m'n tanden. Kan je de mais er gewoon afsnijden?
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.
Alle reacties Link kopieren
quote:Gebakkie schreef op 29 mei 2010 @ 19:43:

En dan? Ik wil ook geen velletjes tussen m'n tanden. Kan je de mais er gewoon afsnijden?



Nee joh.. ik bedoel, het kán wel. Maar dan is het niet meer echt.

Gewoon knibbelen en knabbelen en later tandenstoken.



That's it.
I`ve learned so much from my mistakes.. I`m thinking of making a few more.
Alle reacties Link kopieren
La Vie, leuk je weer te zien!



Ik vind het tandenstoken niet zo erg maar ik irriteer me dan zo erg aan die velletjes, ik word daar echt kriegel van
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.
Alle reacties Link kopieren
Jou ook Gebakske, tis weer even geleden!



I know about the velletjes. Is ook irritant. Maar ik geef me dan compleet over aan de maiskolf, ik laat het lós. Haha..



Daarna ga ik wel raggen als een gek.
I`ve learned so much from my mistakes.. I`m thinking of making a few more.
Alle reacties Link kopieren




Zucht, dat loslaten...dat kan ik dus niet. Het is een tic denk ik dus ik ga het gewoon een keertje proberen...afsnijden dus. Ik krijg wel meteen zin in mais
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.
Alle reacties Link kopieren
La Vie en Rose, ik ga het niet eten, maar als je wilt zal ik morgen een maanzaadbroodje kopen, ok?



Popcorn lust ik weer wel...wie weet wat er uitkomt vanavond.
Alle reacties Link kopieren
Een foto van het gebit (mét velletjes) van je jongste zoon is ook goed hoor.



Maar als je dat per se wil, broodje maanzaad.. Ik sta overal voor open!
I`ve learned so much from my mistakes.. I`m thinking of making a few more.
Alle reacties Link kopieren
15 minuten koken in een schaal met een klein beetje water en zout, in de magnetron.



Klontje boter erover en smullen maar!



Mmm krijg er gelijk zin in.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven