Oven, bomen, bos

11-06-2010 23:13 23 berichten
Mijn elektrische oventje is stuk. Het is gewoon een simpel oventje van ruim twintig jaar oud met onder en boven een soort spiraal die heet wordt. Werd.

Daarnaast heb ik nog een magnetron die ook al stokoud is. Doet het nog prima maar mooi is die niet meer.



Simpel dus: koop een combi-oven, dat spaart ruimte en vind ik daarom mooier dan 2 losse apparaten. Dacht ik. Maar ik heb een beetje zitten surfen en kwam o.a. hier op het forum terecht en nu zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik weet zelfs niet hoe het soort elektrische oven eigenlijk heet wat ik altijd heb gehad. De een zweert bij een gasoven, de ander bij hetelucht, of bij stoomoven, of is een combi-oven nou toch weer handig?



Ik ben geen keukenprinses, ik gebruikte de elektrische oven vooral voor ovenschotels, diepvriespizza's, afbakbroodjes en hartige taarten. De magnetron gebruik ik eigenlijk alleen maar om af en toe snel een restje op te warmen, wat eigenlijk ook best gewoon op het fornuis zou kunnen, dus ik begin me af te vragen of ik 'm eigenlijk zou missen als die de geest geeft.



Wie heeft ervaring met een combi-magnetron? Welke zou je aanraden of juist afraden? Wie zweert juist bij een van de vele andere soorten ovens? Ik ben heel benieuwd!
Alle reacties Link kopieren
Ik raad het helemaal af. Een losse oven werkt veel beter en dan heb je twee kookbronnen.
quote:Suze2hier schreef op 11 juni 2010 @ 23:15:

Ik raad het helemaal af. Een losse oven werkt veel beter en dan heb je twee kookbronnen.Dank voor je reactie. Maar wat bedoel je met een losse oven? Een gasoven, met zo'n fornuis erop?
Alle reacties Link kopieren
Een goede combimagnetron zou ik doen. Met grill, oven en magnetronfunctie. Wel goed opletten dat hij echt een ovenfunctie heeft. Ik gebruik al jaren zo'n combiding (twee modellen gehad) en kan er alles in bakken wat ik wil.
Alle reacties Link kopieren
Kan, maar er zijn vast ook wel echt losse ovens, dus die eruit zien als een magnetron zeg maar, te koop. Die je op/ in kast kan zetten. Voor nieuw inbouwgebeuren moet je maar net plek hebben nietwaar .
Alle reacties Link kopieren
geen keukenprinses??

ik heb een whirlpool combi magnetron.

heel makkelijk, zowel magnetron, oven, als stoomfuncties erop.

niet dat ik er alles van gebruik, maar het kan wel!

speciale plaat voor het afbakken van pizza,

ideaal!

gebruik alleen de magnetronfunctie nooit :D
Delphicat, dat klinkt goed. Maar dan nu een blond vraagje: wat is het verschil tussen een grill en een oven?
combimagnetron, gebruik ik al jaren iedere dag taarten, ovenschotels,gebraden vlees, opwarmen restjes , pizza echt heel makkelijk.
Alle reacties Link kopieren
ik snapte geen ruk van die combi die ik had. Echt zo ongeveer alle ovendingen mislukten. Gelukkig nu weer een gewoon oventje, veel handiger.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nu een inbouwding van Pelgrim, met heteluchtoven. Kan ik al mijn taarten, cakes, ovenschotels, koekjes, vis, etc in maken.

Grill is ook handig voor erbij.

Hiervoor had ik een Sharp, ook met heteluchtoven. Werkte ook prima. Volgens mij zijn de meeste problemen die mensen met de oven hebben, dat er eigenlijk geen echte oven in hun model zit, maar een magnetron die met een crispplaat doet alsof hij een oven is. Dat levert nooit iets lekkers op. Dus goed opletten dat je echt een oven erin hebt.
Alle reacties Link kopieren
quote:heelveelkleurig schreef op 11 juni 2010 @ 23:27:

Delphicat, dat klinkt goed. Maar dan nu een blond vraagje: wat is het verschil tussen een grill en een oven?Grillfunctie betekent dat er bovenin (bij sommigen ook onderin) de oven een ijzeren rooster heel warm wordt, echt rood gaat gloeien, waarmee je gerechten een knisperig korstje kunt geven. Dat is zo heet, dat gerechten niet langer dan een paar minuten onder de grill kunnen, anders verbranden ze. Maar dat kan net een lekker korstje geven.
Jeu, wat zijn jullie nog wakker (en snel) op dit uur! Bedankt.



Inbouw gaat het niet worden inderdaad, ik heb gewoon een simpel keukenblokje van de woningbouw en dat wou ik maar zo houden. Maar zo'n losse oven is dus gewoon een elektrische?



Een plaat speciaal voor pizza's klinkt leuk! Maar wat is de toegevoegde waarde van stoomfuncties?
Haha, ik vraag me steeds meer af wat ik dan voor oventje had, want die had ook zo'n soort ijzeren rooster dat heet wordt (boven- en onderin) en als je ze allebei aandeed dan kon je er echt wel lang in bakken. Maar met een gewone oven bedoelen jullie dus een hetelucht oven? Poeh, ik heb echt onder een steen gezeten geloof ik.
Alle reacties Link kopieren
Jij had een elektrische oven. De meeste combimagnetrons met ovenfunctie werken met een heteluchtoven. Dan zit er een ventilator achterin die de lucht door de oven blaast. Over het algemeen levert dat een beter verdeelde hitte op in de oven dan bij een elektrische oven, en dus beter resultaat.
Alle reacties Link kopieren
het is niet echt een stoomfunctie, maar meer die 'speciale' bak die erbij krijgt.

stukje vis erin... aardappeltjes, of rijst eronder..

tik tik tik..... even wachten en dus aanrommelen..

pling.... en maaltijd klaar!
Bedankt voor alle reacties! Ik ga zo naar bed, maar ik denk dat ik ook wel genoeg weet nu om in een winkel me niet helemáál van alles aan te kunnen laten praten. Ik las heel veel slechte ervaringen met combi-magnetrons steeds, maar ik snap nu wel ongeveer waar ik op moet letten. Dank! En weltrusten (voor straks).
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een combimagnetron. Het is soms even puzzelen als ik en wil bakken en iets op wil warmen.

Let er wel op als je een combi koopt dat hij groot genoeg is voor je grootste ovenschaal
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Alle reacties Link kopieren
Oh ja, en let ook op dat als er een draaiplateau in zit, dat je dan ook een gewoon rechthoekig rooster en bakplaat erbij krijgt.
Als je de magnetron nauwelijks gebruikt zou ik voor een echte oven gaan. En dan een hetelucht oven. Een combi is het toch meestal net niet.



Wl je toch een magnetron? Neem dan een oven met magentronfunctie ipv een magnetron met oven functie.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een etna combimagnetron waar eigenlijk alles in kan(bakken,grillen,magnetron).Maar omdat ik regelmatig ovenschotels voor 2 dagen maak,heb ik toen ik een nieuw gaskookstel kocht een gasfornuis gekocht,dus met een grote oven eronder,waardoor ik grotere bakken(rechthoekig ipv rond) erin kan zetten,en bijv grote 6 persoons pizza kan maken.

Enige wat ik echt mis,was in mijn allereerste bakoventje,daar kon ik een kip aan een ronddraaiende spies rijgen,en die werd dan wel zooooooooo lekker...
Alle reacties Link kopieren
aangezien je meer met de oven doet dan met de magno, vraag naar een combi-oven ipv een combi mangetron. Deze heeft vaak ook niet zo'n draaiens plateau maar een draaiend magno element bovenin. Ik had er een van siemens en die was super.
Alle reacties Link kopieren
Maar zijn die niet enorm duur, Jesje? Die kosten volgens mij minstens 500 euro.
Daffyduck!

Die kip aan het spit, dat deed 't hem.



Het is weer een simpele gril-bakoven geworden, heel conservatief net zoiets als ik altijd al had. De combi-ovens die bijna alles konden wat ik zou wensen waren me inderdaad te duur, de iets minder perfecte waren me te klein, en geen van alle had een draaispit. Jullie weten er trouwens meer van dan de verkoper die ik trof, volgens mij wist hij zelf niet eens wat het verschil was tussen alle ovens die hij had staan.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven