Borrelhapjes!

28-12-2007 09:18 112 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dit is het centrale borrelhapjes-topic!



Heb je nog recepten voor lekkere borrelhapjes of ben je op zoek naar een recept, kijk dan hier!



Alle reacties Link kopieren
Gevulde eieren, pittig



Ingrediënten

6 eieren, hardgekookt

3/4 el mayonaise

1 tl pittige mosterd

2/3 tl gemalen cayennepeper

2 el platte peterselie, zeer fijn gehakt

2 tl geraspte mierikswortel

zout

paprikapoeder

kappertjes op azijn

tuinkers



Bereiden

Pel en halveer de eieren. Wip de eidooiers eruit en prak deze fijn in een diep bord. Vermeng de dooiers met de mayonaise, mosterd, cayennepeper, peterselie en mierikswortel. Breng het op smaak met zout. Vul de halve eieren met dit mengsel. Garneer met paprikapoeder en een kappertje. Verdeel de tuinkers over een schaal en zet hier de eieren op.





Gevulde eieren met garnalen



Ingrediënten

6 eieren, hardgekookt

100 gr hollandse garnalen

1 el zure room

1 el tomatenketchup

stukje komkommer

zout

versgemalen peper



Bereiden

Eieren pellen, halveren, dooiers eruit wippen en fijnprakken in een kom. Komkommer wassen, schillen en raspen boven de kom met de dooiers. Meng de zure room, ketchup, zout en peper door de dooiers. Houd enkele garnalen achter voor de garnering en schep de rest door het eidooiermengsel. Vul de halve eieren met dit mengsel en garneer met de achtergehouden garnalen.



Gevulde eieren met mango



Ingrediënten

8 gekookte eieren

basilicum

1 el mayonaise

1-2 tl kerriepoeder

2 el mangochutney (potje)

zout

versgemalen peper



Bereiden

Chutney klein snijden. Eieren halveren en dooiers eruit scheppen. Dooiers fijnprakken en mengen met de mayonaise en de chutney. Op smaak brengen met fijngesneden basilicum, kerriepoeder, zout en peper. Het mengsel in de eiwithelften scheppen.



Wraps met roomkaas



Ingrediënten

2 wraps

1 pakje Monchou

1 rode pakrika

1 uitje

1 pakje hamreepjes

peper



Bereiden

Paprika en ui heel fijn snijden. Dit vermengen met de roomkaas (Monchou) De hamreepjes er door roeren en eventueel peper toevoegen.

Dit mengel over de wrap uitsmeren.

De wrap oprollen en in plastic folie rollen.

De rollen ongeveer 2 uur in de koelkast laten opstijven. Daarna folie verwijderen en de rol in dunne plakjes snijden.





Ik heb vorige week de hartige muffins van Honig gemaakt. Erg simpel, snel en lekker! Kan je 1 á 2 dagen van te voren al maken!

Succes!
Alle reacties Link kopieren
quote:Poezewoes schreef op 28 december 2007 @ 11:24:

Je kunt ze ook koud serveren (staat erbij...), dus van te voren maken. Wil je ze warm, dan piep je ze op in de oven en ja dan blijven ze knapperig. In de magnetron niet.Thanx. Ik ben iemand met twee linkerhanden in de keuken, dus daarom vraag ik zoveel.. Maar ik ga mijn best doen er een feestje van te maken..
Alle reacties Link kopieren
Hartige muffins klinkt ook lekker!!
Alle reacties Link kopieren
Deesi, dan zou ik het zeker niet te ingewikkeld maken, als je niet handig bent in de keuken. Met simpele hapjes kun je ook heel goed scoren. De wraps daar kun je niet veel aan verknallen, gevulde eieren ook niet echt. Pangsits zijn op zich niet moeilijk maar het loempiadeeg vraagt wel enige handigheid.
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Deesi, die hartige muffins zijn echt heel erg simpel, gewoon doen wat er op het pak staat! Ik heb ze gemaakt met ham/kaas/ui en met zongedroogde tomaatjes/kaas/olijven. Beide waren een succes. Je maakt 12 stuks met 1 pak. Ze zien er erg mooi uit maar zijn wel erg machtig!
Alle reacties Link kopieren
Poezewoes, ben ik helemaal met je eens. Hou het simpel!



En Deesi, mocht je echt een keukenprinses willen gaan worden, dan zou ik je aan willen raden om gewoon in de keuken te gaan staan en het gewoon te gaan doen. Maar niet op dit soort dagen. Gewoon in de weekenden als je geen bijzondere plannen hebt.

Dat is eigenlijk het hele (gevulde) eieren eten. Proberen en doen! Is het mislukt, gewoon volgende keer nog een keer proberen!



(wel altijd diepvries pizza's in de vriezer hebben, heb je in ieder geval toch iets te eten als het echt niet lekker is!)
"ik ben het, Barbabelladingdong"
Alle reacties Link kopieren
quote:Chimichurri schreef op 28 december 2007 @ 11:56:

Deesi, die hartige muffins zijn echt heel erg simpel, gewoon doen wat er op het pak staat! Ik heb ze gemaakt met ham/kaas/ui en met zongedroogde tomaatjes/kaas/olijven. Beide waren een succes. Je maakt 12 stuks met 1 pak. Ze zien er erg mooi uit maar zijn wel erg machtig!Je kan dan ook de muffins in een mini muffin blik doen. Dan zijn ze wat handzamer en minder machtig!
"ik ben het, Barbabelladingdong"
Alle reacties Link kopieren
Haha, ja dat is ook zo. De pangsits moet ik dan maar laten denk ik. Gevulde eieren en wraps ga ik sowieso proberen. Tegenwoordig kook ik al iets vaker (vriend kookt normaal eigenlijk altijd) en het gaat ook steeds vaker goed, waardoor ik er ook meer plezier in ga krijgen.
Alle reacties Link kopieren
Je kunt ook morgen een voorproeverij doen voor je partner, maak je van alles eentje, kan je alles even oefenen, en dan overmorgen echt maken.
Alle reacties Link kopieren
Heel handig hoor Sun, 1 gevuld eitje. Wat doe je dan met die andere helft he? Nou, nou?



oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Zelf opeten!!!!
"ik ben het, Barbabelladingdong"
Alle reacties Link kopieren
quote:Bar_Ba_Bella schreef op 28 december 2007 @ 11:59:

[...]

Je kan dan ook de muffins in een mini muffin blik doen. Dan zijn ze wat handzamer en minder machtig!Yep, dat had ik ook al bedacht...het was de eerste keer dat ik ze maakte dus ik wist niet dat ze zo machtig waren...en er zitten ook van die papieren muffinvormpjes bij, daardoor ziet het er ook zo leuk uit!





Ik heb ook de deegrolletjes met roomkaas van Honig geprobeerd. Deze waren niet te vreten!!!

Alle reacties Link kopieren
quote:Poezewoes schreef op 28 december 2007 @ 12:20:

Heel handig hoor Sun, 1 gevuld eitje. Wat doe je dan met die andere helft he? Nou, nou?







muts!

maar eh....die kan je gebruiken in de mini-quiche ofzo. Of voor de vulling? Of eh, nou verzin jij ff snel dan een lekker happie met als ingredient een half gekookt eitje.......
Alle reacties Link kopieren
quote:sunlight schreef op 28 december 2007 @ 12:29:

[...]





muts!

maar eh....die kan je gebruiken in de mini-quiche ofzo. Of voor de vulling? Of eh, nou verzin jij ff snel dan een lekker happie met als ingredient een half gekookt eitje.......Een half bakje sla
"ik ben het, Barbabelladingdong"
Alle reacties Link kopieren
quote:Bar_Ba_Bella schreef op 28 december 2007 @ 11:58:

En Deesi, mocht je echt een keukenprinses willen gaan worden, dan zou ik je aan willen raden om gewoon in de keuken te gaan staan en het gewoon te gaan doen. Maar niet op dit soort dagen. Gewoon in de weekenden als je geen bijzondere plannen hebt.

Dat is eigenlijk het hele (gevulde) eieren eten. Proberen en doen! Is het mislukt, gewoon volgende keer nog een keer proberen!

En proeven...héél veel proeven!
Alle reacties Link kopieren
quote:Chimichurri schreef op 28 december 2007 @ 13:11:

[...]





En proeven...héél veel proeven! hihihi, kan toch bijna niet anders, anders weet je niet of het gelukt is!!!
"ik ben het, Barbabelladingdong"
Alle reacties Link kopieren
Nou, dat proeven komt ook wel goed!!
Alle reacties Link kopieren
Maak een stuk of 8 lekkere tortillawraps (gevuld met gehakt, paprika, ui, crème fraiche etc.) en snijd deze in stukjes. Bij je vriendin in de oven, prikkertje erdoor, KLAAR!!!
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor alle tips. Ik laat nog even weten wat ik heb gemaakt!!
Alle reacties Link kopieren
quote:MaddyAlbright schreef op 28 december 2007 @ 13:39:

Maak een stuk of 8 lekkere tortillawraps (gevuld met gehakt, paprika, ui, crème fraiche etc.) en snijd deze in stukjes. Bij je vriendin in de oven, prikkertje erdoor, KLAAR!!!



Het klinkt heerlijk maar ik heb het idee dat de vulling eruit gaat vallen?!



Dan zou ik voor mini quiches kiezen met die vulling. In vieren delen en dat is door het ei- quichemengsel compacter denk ik.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Kant-en-klare quiches even opwarmen in de oven en in puntjes snijden.



Bakje roomkaas vermengen met in stukjes gesneden gegrilde paprika (pot te koop bij AH), lepeltje op plak gerookte ham doen, halve cherrytomaat erop, plak dichtvouwen en vastprikken met cocktailprikkertje



Blaadjes van witlof halen, bakje selderiesalade over de blaadjes verdelen en stukjes walnoot erover verdelen. Ieder schuitje is een hapje.



Plakje seranoham op werkblad leggen, plukje rucola erop, dressing maken van 4 theelepels balsamicoazijn en 4 eetlepels olijfolie, beetje dressing erop lepelen, geroosterde pijnboompitjes erop, plakje ham oprollen tot rolletje en vastprikken met cocktailprikkertje.



Hamlappen in blokjes snijden, in ketjapmarinade leggen (kant-en-klare fles), dagje laten marineren. Op moment supreme hapjespan bietsen en stukjes stevig braden. Potje Wijco-satésaus in de magnetron gooien (gebruiksaanwijziging staat op de pot), overlepelen in een bakje (evt lepeltje sambal doorroeren), vleesstukjes op schotel gooien, prikkertjes erbij en rondgaan.



Marshmellows, suikerperzikken, verse aardbeien, poffertjes aan satéstokjes rijgen.



Reepjes wortel, komkommer, selderij (even 2 min koken) met de voeten in een bakje knoflooksaus zetten. (Knoflooksaus: een potje creme fraiche, evenveel echte mayo, stuk of drie tenen knoflook persen, handje zilveruitjes/augurk/bieslook (wat je in huis hebt dus) snipperen en erdoor roeren, beetje peper. Dagje laten staan en klaar.)



Bakje kant-en-klare tonijnsalade kopen, blikje tonijn doorroeren, klein scheutje ketjap en ketchup erdoor (klein scheutje!), op toastjes scheppen als je er bent.



Toastjes besmeren met huzarensalade, plakje ei, tomatenketchupdruppel, paprikapoeder en kerrie erop strooien.



Good old blokjes kaas (smaakjeskaas van de kaasboer), mosterd en amsterdamse uien er naast.



Tomaten uithollen, hollandse garnalen van visboer halen, mayo, ketchup en beetje wiskey door elkaar roeren, garnalen erdoor scheppen (niet teveel saus, hoeft alleen maar een extra smaakje te geven), tomaat vullen met garnalenmengsel



Plakjes bladerdeeg in repen snijden (stuk of zeven per vel), insmeren met mosterd, cocktailworstjes in reepjes rollen, 20 min in oven, 180 graden. (Ongegaard, ingerold meenemen in een bakje)



... (Niet alles maken, kiezen!)



Enneh, veel plezier.
Alle reacties Link kopieren
quote:anouka schreef op 28 december 2007 @ 23:56:



... (Niet alles maken, kiezen!)





Nee, dan kan ik wel een weeshuis voeden inderdaad.

Bedankt voor de tips!!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb hier meegelezen en net de wraps (1 soort met robief en de ander met gerookte kip) gemaakt,alles ligt in folie ingerold in de koelkast maar kan ik het het beste na een uurtje eruit halen en dan vast snijden of gewoon tot het laatste moment wachten met snijden?
Alle reacties Link kopieren
hoi hoi,



ik heb gisteren toevallig de wraps met zalm en roomkaas gemaakt en vroeg mij hetzelfde af. Maar ik denk dat ik ze ongeveer een kwartiertje van te voren eruit ga halen omdat het anders echt te koud is.



Ben trouwens wel benieuwd of Deesi nu lekker in de keuken staat te kokkerellen!



Liefs Barbabella
"ik ben het, Barbabelladingdong"
Alle reacties Link kopieren
Hallo

Heb je gisteren al gemaakt? Heb je trouwens sla gebruikt...ik wel maar de hele wrap ermee belegd en bedenk me nu dat dat misschien een beetje veel is,kan er nu nog wel wat af halen hoor.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven