
En, wat eten we vandaag?
dinsdag 5 juli 2011 om 20:56
Ha Win, ook lekker gesport??!! Ik kwam terug en had megahonger. Kon wel een vrachtwagen op. Smaakte me goed.
Hier helaas veel snaai in huis, want Lief houdt van snaaien (en kom er niets van aan, grrrrr) en het is hier vaak zoete inval. Ik probeer eraf te blijven maar is lastig. Gelukkig eet Lief altijd pure chocolade en ik hou daar echt niet van, dus ik probeer geen chocolade in huis te halen die ik lekker vindt (want die is altijd heeeel snel op)
Lampje, dat meen je niet. Wat een gedoe zeg. Lijkt inderdaad wel of het niet meer mag. Hoop dat het nog goed komt, want we willen met de meet wel een contactgrill-gerecht van je zien
GB, heb je mail net gelezen en beantwoord. Veel plezier!
Hier helaas veel snaai in huis, want Lief houdt van snaaien (en kom er niets van aan, grrrrr) en het is hier vaak zoete inval. Ik probeer eraf te blijven maar is lastig. Gelukkig eet Lief altijd pure chocolade en ik hou daar echt niet van, dus ik probeer geen chocolade in huis te halen die ik lekker vindt (want die is altijd heeeel snel op)
Lampje, dat meen je niet. Wat een gedoe zeg. Lijkt inderdaad wel of het niet meer mag. Hoop dat het nog goed komt, want we willen met de meet wel een contactgrill-gerecht van je zien
GB, heb je mail net gelezen en beantwoord. Veel plezier!

dinsdag 5 juli 2011 om 20:59
quote:Drift schreef op 05 juli 2011 @ 20:52:
Bloemkooltaart was lekker. Maar de volgende keer moet er iets meer pit in. Had er wat knoflook bij willen doen maar was dat vergeten.
Iemand nog leuke tips voor het upspicen van de taart?
Chili en kerrie? Kerrie smaakt altijd heerlijk bij bloemkool!
Of een fikse schep scherpe mosterd (of allebei )
Bloemkooltaart was lekker. Maar de volgende keer moet er iets meer pit in. Had er wat knoflook bij willen doen maar was dat vergeten.
Iemand nog leuke tips voor het upspicen van de taart?
Chili en kerrie? Kerrie smaakt altijd heerlijk bij bloemkool!
Of een fikse schep scherpe mosterd (of allebei )

dinsdag 5 juli 2011 om 21:10
@Drift: bij vriendinnen in het ziekenhuis vallen andere problemen in het niet. Maar fijn te lezen dat we je toch nog een beetje kunnen afleiden af en toe . Dat is ook wat waard.
Bloemkooltaart klinkt lekker. Je kunt het misschien ook upspicen met komijn, of met brie (hoewel kerrie ook een heel goede optie is lijkt me).
Hier altijd pure chocolade in huis, zo af en toe mag ik een blokje van mezelf. Liefst met hele hazelnoten of met sinaasappel. Verder nooit koek in huis of andere zoetigheden, dan weet ik waar het eindigt en daar wil ik het nou juist niet hebben . Verder is vriend erg van hartig, dus chips of nootjes is meestal wel in huis.
Bloemkooltaart klinkt lekker. Je kunt het misschien ook upspicen met komijn, of met brie (hoewel kerrie ook een heel goede optie is lijkt me).
Hier altijd pure chocolade in huis, zo af en toe mag ik een blokje van mezelf. Liefst met hele hazelnoten of met sinaasappel. Verder nooit koek in huis of andere zoetigheden, dan weet ik waar het eindigt en daar wil ik het nou juist niet hebben . Verder is vriend erg van hartig, dus chips of nootjes is meestal wel in huis.
dinsdag 5 juli 2011 om 21:16
quote:koreveen schreef op 05 juli 2011 @ 20:56:
Ha Win, ook lekker gesport??!! Ik kwam terug en had megahonger. Kon wel een vrachtwagen op. Smaakte me goed.
Die vrachtwagen ja? Zou ik toch een hoop mayo en spekjes bij nodig hebben om die weg te krijgen hoor
He Drift, naar, van je vriendin
Ik had goed gelukt restjeseten gemaakt. Salade van paprika, groene linzen, geblancheerde broccoli, komkommer en een rauw uitje met walnootolie, citroensap, gembersiroop en peper en zout, en worteltjes uit de oven in een marinade van gembersiroop, sojasaus, citroenrasp en citroensap en met spekjes er bovenop gemikt. Heeeel lekker waren ze, alleen hadden ze nog wel wat langer in de oven gemogen, had ze 40 min op 200 graden gedaan, maar met alufolie d'rover duurt het toch erg lang voordat het een beetje gaart. Maar ultraknapperig waren ze ook lekker.
Verder net gevallen voor een ananas in de super en die in navolging van Lampje maar eens gegrilld (in de grillpan, aan contactgrillen durf ik niet eens meer te beginnen als ik het zo lees ). Opgegeten met drupjes crema di balsamico, verse basilicum en wat peper. Goddelijk. Volgende keer alleen nog iets bruiner bakken, maar jeumig, wat is dat lekker. Dus dank voor het idee, Lampje
Ha Win, ook lekker gesport??!! Ik kwam terug en had megahonger. Kon wel een vrachtwagen op. Smaakte me goed.
Die vrachtwagen ja? Zou ik toch een hoop mayo en spekjes bij nodig hebben om die weg te krijgen hoor
He Drift, naar, van je vriendin
Ik had goed gelukt restjeseten gemaakt. Salade van paprika, groene linzen, geblancheerde broccoli, komkommer en een rauw uitje met walnootolie, citroensap, gembersiroop en peper en zout, en worteltjes uit de oven in een marinade van gembersiroop, sojasaus, citroenrasp en citroensap en met spekjes er bovenop gemikt. Heeeel lekker waren ze, alleen hadden ze nog wel wat langer in de oven gemogen, had ze 40 min op 200 graden gedaan, maar met alufolie d'rover duurt het toch erg lang voordat het een beetje gaart. Maar ultraknapperig waren ze ook lekker.
Verder net gevallen voor een ananas in de super en die in navolging van Lampje maar eens gegrilld (in de grillpan, aan contactgrillen durf ik niet eens meer te beginnen als ik het zo lees ). Opgegeten met drupjes crema di balsamico, verse basilicum en wat peper. Goddelijk. Volgende keer alleen nog iets bruiner bakken, maar jeumig, wat is dat lekker. Dus dank voor het idee, Lampje
dinsdag 5 juli 2011 om 21:20
blij te lezen dat ik niet de enigste ben met overgewicht ik wil er nog 20 kg af hebben.zit nu net op de 100,maar ben van de 150 gekomen!!!
vandaag begonnen in de sportschool,eerst alle testen en toen wat toestelen.morgenmiddag weer verder
ik ga zowiezo 2x wk,maar probeer ook vaker te gaan.ik ben zeker niet van plan om alles te laten staan,daar is het leven te kort voor!
vanavond bij vriendin gegeten en die had zalm-spinazieqiuche gemaakt.heb maar klein stukje gegeten want het is erg zwaar eten.maar het was erg lekker.
vandaag begonnen in de sportschool,eerst alle testen en toen wat toestelen.morgenmiddag weer verder
ik ga zowiezo 2x wk,maar probeer ook vaker te gaan.ik ben zeker niet van plan om alles te laten staan,daar is het leven te kort voor!
vanavond bij vriendin gegeten en die had zalm-spinazieqiuche gemaakt.heb maar klein stukje gegeten want het is erg zwaar eten.maar het was erg lekker.
dinsdag 5 juli 2011 om 21:22
Natuurlijk relativeert de situatie van mijn vriendin zo'n beetje alles maar in het afgelopen jaar heb ik inmiddels wel geleerd dat het niet helpt daarbij alles stil te zetten. Of alles ineens heel zwaar te zien. Dat helpt haar niet, en mijzelf ook niet.
Ik schrik gewoon iedere keer behoorlijk wanneer er onverwacht weer iets aan de hand is.
Moos, klinkt als een heerlijk restjesdiner!
Ik schrik gewoon iedere keer behoorlijk wanneer er onverwacht weer iets aan de hand is.
Moos, klinkt als een heerlijk restjesdiner!
dinsdag 5 juli 2011 om 22:37
woensdag 6 juli 2011 om 00:10
Haha, nou het streven is toch wel het grill-'probleem' vóór de meet-datum opgelost te hebben, dus in principe zou het moeten lukken om iets in wat voor thema dan ook te contactgrillen...
Wat goed, die ananas in de grillpan, Moos. Het klinkt mij ook erg lekker in de oren, maar ik heb me er nog niet aan gewaagd (/kunnen wagen ). Wordt het niet één grote plakzooi?
Wat goed, die ananas in de grillpan, Moos. Het klinkt mij ook erg lekker in de oren, maar ik heb me er nog niet aan gewaagd (/kunnen wagen ). Wordt het niet één grote plakzooi?

woensdag 6 juli 2011 om 07:36
Ik kan me wel iets voorstellen bij de gegrilde ananas van Moos, klinkt heerlijk! En het is een stevige vrucht, dus dat moet best te grillen zijn.
@desteney: jeetje wat knap dat je al zoveel gewicht kwijt bent. Dat zal een hele verandering van levensstijl vereist hebben!
Vanavond vroeg eten omdat ik nog naar een verjaardag moet. We eten een pastasalade (met o.a. spekjes en tomaat) en een stukje Turks brood.
@desteney: jeetje wat knap dat je al zoveel gewicht kwijt bent. Dat zal een hele verandering van levensstijl vereist hebben!
Vanavond vroeg eten omdat ik nog naar een verjaardag moet. We eten een pastasalade (met o.a. spekjes en tomaat) en een stukje Turks brood.
woensdag 6 juli 2011 om 08:38
Desteney, wat knap dat je al zo veel gewicht kwijt ben. En dan nu nog aan het sporten. Goed hoor!
Gegrilde ananas lijkt mij ook wel lekker.
En nootmuskaat is ook een goede suggestie voor de bloemkooltaart. Stom zeg, normaal doe ik altijd nootmuskaat over bloemkool maar als ik dat ding in een hartige taart verwerk denk ik er niet meer aan.
Ik weet nog niet wat ik ga maken vandaag. Heb verschillende dingen in huis dus hangt een beetje af van waar ik straks trek in heb en hoeveel puf ik heb.
Heb wat onrustig geslapen en een volle werkdag. Dus ik ga snel aan de slag
Fijne dag allemaal
Gegrilde ananas lijkt mij ook wel lekker.
En nootmuskaat is ook een goede suggestie voor de bloemkooltaart. Stom zeg, normaal doe ik altijd nootmuskaat over bloemkool maar als ik dat ding in een hartige taart verwerk denk ik er niet meer aan.
Ik weet nog niet wat ik ga maken vandaag. Heb verschillende dingen in huis dus hangt een beetje af van waar ik straks trek in heb en hoeveel puf ik heb.
Heb wat onrustig geslapen en een volle werkdag. Dus ik ga snel aan de slag
Fijne dag allemaal
woensdag 6 juli 2011 om 09:37
quote:Moosey schreef op 05 juli 2011 @ 21:16:
[...]
Die vrachtwagen ja? Zou ik toch een hoop mayo en spekjes bij nodig hebben om die weg te krijgen hoor
He Drift, naar, van je vriendin
Ik had goed gelukt restjeseten gemaakt. Salade van paprika, groene linzen, geblancheerde broccoli, komkommer en een rauw uitje met walnootolie, citroensap, gembersiroop en peper en zout, en worteltjes uit de oven in een marinade van gembersiroop, sojasaus, citroenrasp en citroensap en met spekjes er bovenop gemikt. Heeeel lekker waren ze, alleen hadden ze nog wel wat langer in de oven gemogen, had ze 40 min op 200 graden gedaan, maar met alufolie d'rover duurt het toch erg lang voordat het een beetje gaart. Maar ultraknapperig waren ze ook lekker.
Verder net gevallen voor een ananas in de super en die in navolging van Lampje maar eens gegrilld (in de grillpan, aan contactgrillen durf ik niet eens meer te beginnen als ik het zo lees ). Opgegeten met drupjes crema di balsamico, verse basilicum en wat peper. Goddelijk. Volgende keer alleen nog iets bruiner bakken, maar jeumig, wat is dat lekker. Dus dank voor het idee, Lampje
KWIJL! dit klinkt heel erg goed.
Ik ben ook een kilo of 15 kilo te zwaar. Ik heb de laatste jaren een paar keer met blessures een paar weken aan de kant gezeten en ik blijk het elke keer weer lastig te vinden om mijn eetgedrag dan aan te passen en gewoon de helft te eten van wat ik eet als ik wel kan sporten. Ben nu al een jaar halfslachtig bezig af te vallen, maar ik blijk elke keer de korte termijn boven de lange termijn te verkiezen. Ik richt me nu meer op gezond en gevarieerd eten en drie keer in de week sporten dan op afvallen en dat bevalt al wel goed, ik voel me beter en ik voel me minder schuldig als ik wel weer lekker aan het eten ben. Ik ben dan ook onder de indruk Desteny.
@Yoie: de meesten hier koken voor zichzelf of 1 ander en dat lijkt me inderdaad toch wel makkelijk. Is er veel wat je kinderen niet lusten?
Vanavond maak ik de aubergines in tomatensaus met parmezaanse kaas zoals in de laatste allerhande vermeld. Ik ben dol op aubergines en met kaas wordt natuurlijk alles lekker dus ik ben benieuwd!
[...]
Die vrachtwagen ja? Zou ik toch een hoop mayo en spekjes bij nodig hebben om die weg te krijgen hoor
He Drift, naar, van je vriendin
Ik had goed gelukt restjeseten gemaakt. Salade van paprika, groene linzen, geblancheerde broccoli, komkommer en een rauw uitje met walnootolie, citroensap, gembersiroop en peper en zout, en worteltjes uit de oven in een marinade van gembersiroop, sojasaus, citroenrasp en citroensap en met spekjes er bovenop gemikt. Heeeel lekker waren ze, alleen hadden ze nog wel wat langer in de oven gemogen, had ze 40 min op 200 graden gedaan, maar met alufolie d'rover duurt het toch erg lang voordat het een beetje gaart. Maar ultraknapperig waren ze ook lekker.
Verder net gevallen voor een ananas in de super en die in navolging van Lampje maar eens gegrilld (in de grillpan, aan contactgrillen durf ik niet eens meer te beginnen als ik het zo lees ). Opgegeten met drupjes crema di balsamico, verse basilicum en wat peper. Goddelijk. Volgende keer alleen nog iets bruiner bakken, maar jeumig, wat is dat lekker. Dus dank voor het idee, Lampje
KWIJL! dit klinkt heel erg goed.
Ik ben ook een kilo of 15 kilo te zwaar. Ik heb de laatste jaren een paar keer met blessures een paar weken aan de kant gezeten en ik blijk het elke keer weer lastig te vinden om mijn eetgedrag dan aan te passen en gewoon de helft te eten van wat ik eet als ik wel kan sporten. Ben nu al een jaar halfslachtig bezig af te vallen, maar ik blijk elke keer de korte termijn boven de lange termijn te verkiezen. Ik richt me nu meer op gezond en gevarieerd eten en drie keer in de week sporten dan op afvallen en dat bevalt al wel goed, ik voel me beter en ik voel me minder schuldig als ik wel weer lekker aan het eten ben. Ik ben dan ook onder de indruk Desteny.
@Yoie: de meesten hier koken voor zichzelf of 1 ander en dat lijkt me inderdaad toch wel makkelijk. Is er veel wat je kinderen niet lusten?
Vanavond maak ik de aubergines in tomatensaus met parmezaanse kaas zoals in de laatste allerhande vermeld. Ik ben dol op aubergines en met kaas wordt natuurlijk alles lekker dus ik ben benieuwd!
woensdag 6 juli 2011 om 09:41
quote:winniethepooh schreef op 05 juli 2011 @ 12:41:
Ik moet inderdaad suiker minderen, al gebruik ik dat al steeds minder. Magere yoghurt eet ik al jaren zonder suiker .
Verder ben ik ook van de hartige dingen. Toastje brie vind ik heerlijk, net als tortilla-chips en nootjes. Stukje kaas, wat olijfjes....
!
Het is zo jammer he dat we niet kunnen (vr)eten wat we willen.
Ik ben precies zo,iedereen denkt dat ik veel snoep als in drop etc en daarom te zwaar ben maar ik eet te veel aan gewonde dingen die je toch in huis hebt om op brood etc te eten.
En de alcohol he....kan geen maat houden..
Heb een paar drukke lange dagen gewerkt en dat scheelt wel,ben gisteravond zelfs pas tegen 12 uur thuisgekomen want ook nog op visite geweest vanuit mijn werk.Heb daar wel een paar glazen bier en wat chips op maar als ik thuis was geweest had ik de koelkast geplunderd.
Dadelijk ook weer de hele dag werken en morgen een halve dag vrij maar hier ligt nog steeds de vakantie strijk te wachten.Vrijdag weer de hele dag en zaterdag een halve dag werken en dan zal ik wel uitgeteld op de bank liggen.
Kom verdorie niet aan lezen toe en heb nog zulke leuke boeken liggen.
Vandaag eten we bami die vriend maandag gemaakt heeft,moet ik zo even uit de vriezer halen.
Morgen eet ik alleen want vriend gaat uit eten,heb nog sla en tomaten en feta dus dat komt wel goed maar moet dan ook voor vrijdag wat koken want heb geen zin in friet of pizza en heb vrijdag na een lange dag werken geen zin om te koken.
Fijne dag allemaal!
Ik moet inderdaad suiker minderen, al gebruik ik dat al steeds minder. Magere yoghurt eet ik al jaren zonder suiker .
Verder ben ik ook van de hartige dingen. Toastje brie vind ik heerlijk, net als tortilla-chips en nootjes. Stukje kaas, wat olijfjes....
!
Het is zo jammer he dat we niet kunnen (vr)eten wat we willen.
Ik ben precies zo,iedereen denkt dat ik veel snoep als in drop etc en daarom te zwaar ben maar ik eet te veel aan gewonde dingen die je toch in huis hebt om op brood etc te eten.
En de alcohol he....kan geen maat houden..
Heb een paar drukke lange dagen gewerkt en dat scheelt wel,ben gisteravond zelfs pas tegen 12 uur thuisgekomen want ook nog op visite geweest vanuit mijn werk.Heb daar wel een paar glazen bier en wat chips op maar als ik thuis was geweest had ik de koelkast geplunderd.
Dadelijk ook weer de hele dag werken en morgen een halve dag vrij maar hier ligt nog steeds de vakantie strijk te wachten.Vrijdag weer de hele dag en zaterdag een halve dag werken en dan zal ik wel uitgeteld op de bank liggen.
Kom verdorie niet aan lezen toe en heb nog zulke leuke boeken liggen.
Vandaag eten we bami die vriend maandag gemaakt heeft,moet ik zo even uit de vriezer halen.
Morgen eet ik alleen want vriend gaat uit eten,heb nog sla en tomaten en feta dus dat komt wel goed maar moet dan ook voor vrijdag wat koken want heb geen zin in friet of pizza en heb vrijdag na een lange dag werken geen zin om te koken.
Fijne dag allemaal!

woensdag 6 juli 2011 om 09:53
Een soort Melanzane Parmigiana dus, Kaatje? Lekker!
Wat een rotbericht van je vriendin, Drift. Het gelukkig went het niet. Dat zou ook vreselijk zijn. Wel goed dat je het zo kunt zien, dat niemand er iets aan heeft als jij bij de pakken neer gaat zitten. Maar in de praktijk soms wel lastig natuurlijk.
Bloemkooltaart met kerrie lijkt me trouwens erg lekker. Mijn moeder maakte bloemkool 'vroegah' ook altijd met een kerriesausje. Bloemkool met ansjovis, peperoncini en knoflook is ook een klassieker, maar ik weet niet of je zo dol bent op ansjovis (volgens mij niet, toch?). In elk geval zou je 'm daar ook wat meer uumph (copyright Sart ) mee kunnen geven.
Er was idd iemand die een keer ananas had gegrild, maar dat was niet Lampje. * pieker * Vind ananas trouwens erg lekker, moet ik binnenkort maar weer eens halen, maar ben niet zo'n liefhebber van warm fruit, dus grillen gaat 'm niet worden.
Moos, die salade klinkt erg lekker. En die worteltjes ook. Had je ze wel in stukjes gedaan? Ik gooi ook weleens worteltjes (en bietjes en venkel e.d.) in de oven en dat is toch meestal binnen 45 min wel gaar.
Jee, Desteny, je bent gewoon al 1/3 van je lichaamsgewicht kwijt!
Vanavond maak ik Vietnamese springrolls. Heb alles nog in huis.
Wat een rotbericht van je vriendin, Drift. Het gelukkig went het niet. Dat zou ook vreselijk zijn. Wel goed dat je het zo kunt zien, dat niemand er iets aan heeft als jij bij de pakken neer gaat zitten. Maar in de praktijk soms wel lastig natuurlijk.
Bloemkooltaart met kerrie lijkt me trouwens erg lekker. Mijn moeder maakte bloemkool 'vroegah' ook altijd met een kerriesausje. Bloemkool met ansjovis, peperoncini en knoflook is ook een klassieker, maar ik weet niet of je zo dol bent op ansjovis (volgens mij niet, toch?). In elk geval zou je 'm daar ook wat meer uumph (copyright Sart ) mee kunnen geven.
Er was idd iemand die een keer ananas had gegrild, maar dat was niet Lampje. * pieker * Vind ananas trouwens erg lekker, moet ik binnenkort maar weer eens halen, maar ben niet zo'n liefhebber van warm fruit, dus grillen gaat 'm niet worden.
Moos, die salade klinkt erg lekker. En die worteltjes ook. Had je ze wel in stukjes gedaan? Ik gooi ook weleens worteltjes (en bietjes en venkel e.d.) in de oven en dat is toch meestal binnen 45 min wel gaar.
Jee, Desteny, je bent gewoon al 1/3 van je lichaamsgewicht kwijt!
Vanavond maak ik Vietnamese springrolls. Heb alles nog in huis.
woensdag 6 juli 2011 om 10:06
Nee, het waren hele worteltjes, met nog een stukje groen eraan. En de ovenschaal was wat aan de kleine kant, dus ze lagen ook lang niet allemaal in de marinade, dat zal ook niet geholpen hebben.
Nou ja zeg, het is dus niet Lampje die zo vaak gegrillde ananas toe eet, wie dan wel? Winnie? In de pan lukt het heel goed Lamp, het wordt uiteindelijk natuurlijk wel een beetje plakzooi, maar da's een kwestie van de pan uit schrobben. En het is echt zalig, als je hard genoeg stookt caramelliseert de buitenkant van de ananasplakken doordat er zoveel suiker in zit, superlekker.
Ik heb net afgesproken dat ik morgen bij een auto ga kijken . Mijn trouwe Peugeootje 106 is het na 4 jaar nu echt een beetje aan het begeven, en ik zag net een geweldige goed onderhouden Volkswagen Golf (van de eerste eigenaar, moet weg wegens emigratie) op Marktplaats staan. Bouwjaar 1996, en da's voor mij heel interessant, want belastingtechnisch het voordeligst (een 15 jaar oude auto mag je zakelijk aankopen en je hoeft er geen bijtelling over privegebruik over te betalen). Dus ik ga morgenochtend kijken, met lief. Vind het heeeeel spannend!
Nou ja zeg, het is dus niet Lampje die zo vaak gegrillde ananas toe eet, wie dan wel? Winnie? In de pan lukt het heel goed Lamp, het wordt uiteindelijk natuurlijk wel een beetje plakzooi, maar da's een kwestie van de pan uit schrobben. En het is echt zalig, als je hard genoeg stookt caramelliseert de buitenkant van de ananasplakken doordat er zoveel suiker in zit, superlekker.
Ik heb net afgesproken dat ik morgen bij een auto ga kijken . Mijn trouwe Peugeootje 106 is het na 4 jaar nu echt een beetje aan het begeven, en ik zag net een geweldige goed onderhouden Volkswagen Golf (van de eerste eigenaar, moet weg wegens emigratie) op Marktplaats staan. Bouwjaar 1996, en da's voor mij heel interessant, want belastingtechnisch het voordeligst (een 15 jaar oude auto mag je zakelijk aankopen en je hoeft er geen bijtelling over privegebruik over te betalen). Dus ik ga morgenochtend kijken, met lief. Vind het heeeeel spannend!

woensdag 6 juli 2011 om 10:21
Het is inderdaad nauwelijk voor te stellen dat ik niet degene was van de ananas op de grill. Het idee kwam van GB, weet ik nog, en ik vond het een u-i-t-s-t-e-k-e-n-d idee, maar belandde net in de grill-crisis en toen heeft Giraffe het volgens mij uitgeprobeerd. Dat karameliseren lijkt me inderdaad helemaal het einde...
Spannend van je autootje, Moos! Hopelijk is het wat! Duim-duim...
Ik maak vandaag de vega-stukjes en aubergine op m'n mini-grilletje (dat wordt nog wachten lachen ) met tomaten-basilicum salade en de roasted red pepper hummus. Ga het toch maar doen, want anders gaan m'n aubergines eraan en dat is ook zonde. Watermeloen toe.
Spannend van je autootje, Moos! Hopelijk is het wat! Duim-duim...
Ik maak vandaag de vega-stukjes en aubergine op m'n mini-grilletje (dat wordt nog wachten lachen ) met tomaten-basilicum salade en de roasted red pepper hummus. Ga het toch maar doen, want anders gaan m'n aubergines eraan en dat is ook zonde. Watermeloen toe.

woensdag 6 juli 2011 om 10:36
Ik opperde (prachtig woord) het als grap, maar toen bleek iemand het al gedaan te hebben... Maar wie ook al weer?
Je zou (revolutionair idee) de aubergine ook op de grillpan kunnen grillen natuurlijk. Of (nog revolutionairder) de aubergine niet kunnen grillen, maar er iets anders mee doen, zoals stoven of bakken, of in de oven blakeren en er babaganoush van maken.
Die roasted red pepper hummus ziet er wel lekker uit. Gisteren even naar gekeken.
Je zou (revolutionair idee) de aubergine ook op de grillpan kunnen grillen natuurlijk. Of (nog revolutionairder) de aubergine niet kunnen grillen, maar er iets anders mee doen, zoals stoven of bakken, of in de oven blakeren en er babaganoush van maken.
Die roasted red pepper hummus ziet er wel lekker uit. Gisteren even naar gekeken.
woensdag 6 juli 2011 om 10:40
Desteny, ik vind het echt super-knap van je dat je zoveel bent afgevallen! Dat vereist echt ontzettend veel doorzettingsvermogen. Vriendinnetje van me is ook veertig kilo afgevallen, met behulp van een maagbandje. Pfff ik moet gewoon een schop onder mijn kont hebben. Ik weet gewoon waar het door komt en eigenlijk is het stom dat ik het gewoon laat gebeuren.
Spannende Moos! Hoop dat de auto helemaal naar je zin is! Een auto hebben is zo fijn, zou niet meer zonder kunnen.
Lampje succes met grillen op je reserve-mini-grill, haha het duurt even maar dan heb je ook wat
Haha heb net de bezorger van mijn postpakket even lekker laten schrikken. Lag nog lekker in mijn bed toen de bel ging. Wist dat er iets bezorgd zou worden, maar meestal komen ze pas rond lunch-tijd. Haha dus ik moest de deur open doen in mijn ochtendjas en met coupe just-out-of-bed. Haha de reactie op zijn gezicht... Onbetaalbaar!
Zo nog maar even bedenken wat ik vanavond ga eten. Zat te denken aan aardappels, spinazie en vissticks, maar kan ook de oorspronkelijk voor vrijdag geplande risotto maken. Bedenk me namelijk net dat ik vrijdagavond helemaal niet thuis eet, ga dan bij een turkse vriend en zijn gezin eten. We hebben elkaar door omstandigheden al een paar jaar niet gezien. Ze hebben inmiddels drie kinderen. De oudste heb ik nog wel vast gehouden toen ie net een paar dagen oud was. De middelste is nu vijftien maanden en de jongste is nu een maand oud. Dus ben benieuwd.
Spannende Moos! Hoop dat de auto helemaal naar je zin is! Een auto hebben is zo fijn, zou niet meer zonder kunnen.
Lampje succes met grillen op je reserve-mini-grill, haha het duurt even maar dan heb je ook wat
Haha heb net de bezorger van mijn postpakket even lekker laten schrikken. Lag nog lekker in mijn bed toen de bel ging. Wist dat er iets bezorgd zou worden, maar meestal komen ze pas rond lunch-tijd. Haha dus ik moest de deur open doen in mijn ochtendjas en met coupe just-out-of-bed. Haha de reactie op zijn gezicht... Onbetaalbaar!
Zo nog maar even bedenken wat ik vanavond ga eten. Zat te denken aan aardappels, spinazie en vissticks, maar kan ook de oorspronkelijk voor vrijdag geplande risotto maken. Bedenk me namelijk net dat ik vrijdagavond helemaal niet thuis eet, ga dan bij een turkse vriend en zijn gezin eten. We hebben elkaar door omstandigheden al een paar jaar niet gezien. Ze hebben inmiddels drie kinderen. De oudste heb ik nog wel vast gehouden toen ie net een paar dagen oud was. De middelste is nu vijftien maanden en de jongste is nu een maand oud. Dus ben benieuwd.
woensdag 6 juli 2011 om 11:25
Leuk Win, van Turkse vriend. 't Is altijd spannend als je elkaar een tijd niet gezien hebt, vind ik, maar meestal komt het gewoon weer helemaal goed.
Lamp, dan denk ik dat jij toch degene bent die heel vaak 'ananas toe' schrijft, en dat ik er dan geheel en al vanuit ging dat je die ook grillde, zoals je alles grillt
En autooTJE, 't is gewoon een dikke vijfdeurs Golf, dat valt niet echt meer onder tje Wauw, heb ik straks stuurbekrachting, dat lijkt me wel vet
Lamp, dan denk ik dat jij toch degene bent die heel vaak 'ananas toe' schrijft, en dat ik er dan geheel en al vanuit ging dat je die ook grillde, zoals je alles grillt
En autooTJE, 't is gewoon een dikke vijfdeurs Golf, dat valt niet echt meer onder tje Wauw, heb ik straks stuurbekrachting, dat lijkt me wel vet
woensdag 6 juli 2011 om 11:41
quote:GeorgieBrown schreef op 06 juli 2011 @ 09:53:
Een soort Melanzane Parmigiana dus, Kaatje? Lekker!
Moos, die salade klinkt erg lekker. En die worteltjes ook. Had je ze wel in stukjes gedaan? Ik gooi ook weleens worteltjes (en bietjes en venkel e.d.) in de oven en dat is toch meestal binnen 45 min wel gaar.
Vanavond maak ik Vietnamese springrolls. Heb alles nog in huis.
Dat bedoelde ik inderdaad GB, te moeilijke spelling om te onthouden
Worteltjes, Venkel en Bietjes, nice. Die ga ik onthouden. Moet je de bietjes nog voorkoken ofzo?
En hoe zaten die springrolls ook al weer in elkaar?
(is duidelijk inspiratie aan het opdoen voor komende week
)
Een soort Melanzane Parmigiana dus, Kaatje? Lekker!
Moos, die salade klinkt erg lekker. En die worteltjes ook. Had je ze wel in stukjes gedaan? Ik gooi ook weleens worteltjes (en bietjes en venkel e.d.) in de oven en dat is toch meestal binnen 45 min wel gaar.
Vanavond maak ik Vietnamese springrolls. Heb alles nog in huis.
Dat bedoelde ik inderdaad GB, te moeilijke spelling om te onthouden

Worteltjes, Venkel en Bietjes, nice. Die ga ik onthouden. Moet je de bietjes nog voorkoken ofzo?
En hoe zaten die springrolls ook al weer in elkaar?
(is duidelijk inspiratie aan het opdoen voor komende week
