Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Zwanger
Welkom op de pijler Zwanger. Op deze pijler vind je alles op het gebied van zwanger worden en zwanger zijn.Wat mag ik wel en niet als ik zwanger ben, wat als ik niet spontaan zwanger word? Deze vragen zijn herkenbaar voor talloze vrouwen en hier komen dan ook vele ervaringsdeskundigen!

[break]

Maandgroepjes met zwangeren die allemaal rond dezelfde tijd zijn uitgerekend, kletsgroepjes voor vrouwen die niet zwanger worden of in de medische molen zitten; over al deze onderwerpen én meer - kun je hier meepraten.

Azoospermie

21-04-2017 15:43 17 berichten
Link kopieren Quote
Dinsdag de uitslag gehad :'-(

Wij proberen nu bijna ander half jaar een kindje te krijgen maar het wilde maar niet lukken.

20 kilo afgevallen naar een gezond bmi, gezonder eten, geen drank, ovulatietesten en noem maar op. Toen maar naar de huisarts.

Ik heb bloed laten prikken en mijn vriend moest een potje inleveren.

afgelopen dinsdag de uitslag. Geen zaadcellen gevonden.

Onze wereld storte in. Huisarts wilt over 2 weken dat er nieuw sperma word ingeleverd en mijn vriend word de dag daarna onderzocht door de huisarts.

Huisarts zei dat er misschien een meet fout is gedaan. Maar dat kan toch helemaal niet??? Sperma word gewoon onder de microscoop geplaatst. Nu maar hoop blijven houden maar ik voel mij verschrikkelijk!!
Link kopieren Quote
:hug: Dat lijkt me heel heftig! Bekijk alvast de mogelijkheden, want ik heb ooit begrepen dat azoospermie niet helemaal het einde van de kinderwens hoeft te betekenen. Als je er aan toe bent, kun je ook nadenken over een andere invulling van je kinderwens.Jeetje, wat zal dat rauw op je dak zijn gevallen. Ik wens jullie heel veel sterkte en hoop met jullie mee!
"With freedom, books, flowers and the moon, who could not be happy?" - Oscar Wilde
Link kopieren Quote
:hug: wat een rotbericht. Hopelijk is het loos alarm, maar ik begrijp je angst en ik deel die ook. Veel sterkte!
"I sit upon a black throne in the shadows but they shall not see me"
Link kopieren Quote
Wat knap dat jullie al zoveel gedaan hebben zeg! Maar wat een heftig nieuws! Een meetfout kan natuurlijk altijd, ook met sperma-onderzoek. Kunnen je vriend en jij erover praten? Ik wil jullie heel veel sterkte wensen.
Link kopieren Quote
Jeetje heftig!

Misschien een beetje stomme vraag, jullie zijn beide gezonder gaan leven? Dus ook hij drinkt niet meer en is op gezond gewicht?
Link kopieren Quote
Lieve Leonie,Wat een naar rotbericht. Veel sterkte alvast met de komende spannende en onzekere tijd.

Hier helaas ook ervaring met azoospermie. Bij mijn man door een eerder uitgevoerde sterilisatie. Wij hebben een hersteloperatie laten uitvoeren maar die is niet gelukt. Wij zijn nu onder behandeling bij het AMC voor verdere mogelijkheden om onze kinderwens (hopelijk) te kunnen vervullen.Het is in ieder geval goed om het sperma onderzoek te herhalen. Mogelijk is er inderdaad iets niet goed gegaan in het laboratorium.

Maar weet ook dat als de uitslag wel klopt dat er misschien toch nog mogelijkheden zijn. Wellicht kan je huisarts je hier meer over vertellen. De onze was niet zo goed op de hoogte maar heeft ons wel verwezen naar de juiste plek nadat ik zelf informatie opgezocht heb op het internet.Je kan je inlezen over obstructieve en niet obstructieve azoospermie en MESA, PESA en TESE behandelingen. Het AMC en het RADBOUD mogen deze behandelingen uitvoeren en volgens mij hebben ze er in België en Duitsland ook veel ervaring mee.

Ook op het forum en de website van Freya vind je extra informatie.Ik hoop dat je hier een beetje steun aan hebt. Al kan ik me voorstellen dat het voor nu een hele klap is en dat je dit sowieso een plek moet geven.
Link kopieren Quote
Wat een vervelende diagnose zeg. Zelf geen ervaring mee, maar vrienden hebben hier wel mee te maken. Dmv operatie bij hem hebben ze toch nog ergens sperma weten te vinden, en ze hebben nu 2 prachtige dames rondlopen.
Link kopieren Quote
Waarom is er bij onderzoeken alleen naar jou gekeken en niet direct ook je partner onderzocht ?
Link kopieren Quote
poldervrouw schreef op 21 april 2017 @ 17:18:

Waarom is er bij onderzoeken alleen naar jou gekeken en niet direct ook je partner onderzocht ?
Lezen.On topic: wat naar TO... Wens jullie veel sterkte toe en hoop dat er mogelijkheden komen!
Link kopieren Quote
Oeps. Excuus to. Niet goed gelezenSterkte
Link kopieren Quote
Onkruit schreef op 21 april 2017 @ 15:58:

Jeetje heftig!

Misschien een beetje stomme vraag, jullie zijn beide gezonder gaan leven? Dus ook hij drinkt niet meer en is op gezond gewicht?
Ja ook mijn vriend is gezonder gaan leven. Omdat ik ben gaan afvallen is hij ook kilo's kwijt geraakt. Hij zat al op een gezond bmi maar nu net iets meer! Drinken doet hij ook bijna niet. Af en toe is 1 biertje. Maar dat is denk ik 1x in de 2 a 3 weken.
Link kopieren Quote
Super bedankt mevrouw Stippel voor je reactie.

We wachten nu eerst het volgende sperma onderzoek af en als daar hetzelfde nieuws uit voorkomt. Dan ga ik zeker met jou informatie aan de slag!
Link kopieren Quote
Graag gedaan Leonie.

Als je in de toekomst eventueel meer wil weten,mocht het nodig zijn, kan je me ook altijd een persoonlijk bericht sturen via het viva forum.Maar voor nu hoop ik dat de uitslag van het zaadonderzoek niet klopt en dat jullie volgende keer een betere uitslag krijgen.
Link kopieren Quote
Vandaag heeft mijn vriend zijn potje weer weggebracht. Morgenochtend als eerste aan de beurt bij de huisarts. Uitslag en onderzoeken voor vriendlief. Pfff wat een zenuwen zeg. Straks mijn laatste nachtdienst in. Ik hoop maar dat het druk is. Dan kan ik heel de nacht mijn gedachten verzetten!
Link kopieren Quote
Gisteren de uitslag gehad.

Weer niks van zaadcellen gevonden.

Volgende stap is naar een universitaire ziekenhuis gaan! We mogen zelf kiezen. Gent of Erasmus Rotterdam.

Nu maar goed gaan uitzoeken welk zh we willen en dan een afspraak maken.

Gisteren na mijn nachtdienst niet meer kunnen slapen. Veel met zijn 2en gehuild en ouders en paar vrienden op de hoogte gebracht.

Zijn allemaal super lief. Van de week al allemaal bosjes bloemen en kaartjes gehad met dat we in hun gedachten zijn en dat ze het beste voor ons hoopte.
Link kopieren Quote
Zelf geen ervaring mee, maar wel in mijn omgeving. Zowel bij een nicht als bij vrienden. Die vrienden hebben de operatie niet gedaan, omdat dat in hun geval voor teveel schade bij hem zou kunnen veroorzaken. Ze zijn nu bezig om via een donor zwanger te raken.Veel sterkte
Link kopieren Quote
Ahhh nee wat een rot uitslag. Ontzettend heftig Leonie. Ik weet helaas hoe je je voelt. Heel veel sterkte samen.Ik vraag me af of je bij het Erasmus op zijn plek bent. Naar mijn weten mogen in Nederland enkel het Radboud en het AMC alle voorkomende behandelingen bij azoospermie uitvoeren.

Misschien is dat veranderd na mijn laatste zoektocht naar informatie op het internet.België en Duitsland staan ook goed aangeschreven. Als dat logistiek te doen is zou ik zelf ook naar het buitenland gaan. Voor ons is dat helaas heel ver dus wij zijn bij het AMC in behandeling.Mocht het in de toekomst ooit zo ver komen er is ook een topic zwanger worden met IFV of ICSI op de zwanger pijler. Ook daar vind je herkenning en ervaringen van anderen.En zoals ik eerder ook al aangaf op het forum van freya vind je ook meer informatie over azoospermie.Voor nu heel veel sterkte. Het is een enorme klap om dit nieuws te krijgen.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven