Langer dan 6 maanden bezig met zwanger worden zonder mmm

16-11-2016 00:55 2302 berichten
Alle reacties Link kopieren
Heb je het gevoel dat je op het forum tussen twee groepen in valt? De groep die net probeert zwanger te worden en de groep die al in de medische molen zit. In deze topic zijn we met meiden die ook wat langer bezig zijn met zwanger worden. Inmiddels zijn er al wat meiden de medische molen ingegaan. Dit vormt geen probleem om mee te schrijven in deze topic.

Ben je zwanger dan kan je meeschrijven in onze vervolgtopic.

langer dan 6 maanden groep is zwanger

gebruikersnaam en wachtwoord zijn op te vragen bij Rosalie87


naam leeftijd probeert zwanger te worden sinds NOD bijzonderheden
AV199224 / 27sinds september 20169 juli, ronde 12
Camomila 29 / 30sinds februari 201617 april
Emceetje 36 / 37 Januari 2015 15 maart onbegrepen verminderd vruchtbaar. Start iui eind januari
florence13 36 / 36 mei 2016buik slagveld na ongeval. Miskraam in april 2017
Foodsandbeats 34 / 36maart 2016
Labgeek1990 26 / 30 sinds november 2016
Maur91 25 / 24 maart 2016lange cyclussen
Missy1983 33 / 33 sinds vorig jaar na een jaar tussenpauze 17 maartbloedonderzoeken,zaadonderzoek,hysteroscopie en hsg gehad nu afwachten tot juni
Mollebol1 34 / 34 april 2016 2 juli ronde 9
Pinquinlove 29 / 28 november 2015 29 maart curettage april 2016 mk sept 2016
Rosalie 29 / 30 januari 2016 19 juli ofo uitslagen waren goed, komende half jaar zelf proberen
Twilight84 33 / 35 Augustus 2015 30 april
Viva-30 30 / 30 oktober 201529 maart
Yinthe24 24 / 31 mei 2016 30 mei, ronde 11
Zonnebloem111 28 / 30 juni 201619 maart
rosalie87 wijzigde dit bericht op 08-07-2017 14:00
41.54% gewijzigd
Ik temperatuur niet. Ik gebruik de app P tracker. En daarnaast gebruik ik soms ovulatietesten.

Maar onze fertiliteitsarts heeft als advies gegeven in de vruchtbare week om de dag seks te hebben. Dus dat doen we. Ik heb echt vanalles geprobeerd, maar temperaturen nog niet.



Ok ik heb zojuist ook flo gedownload. Maar mijn menstruatie duurt gemiddeld 2 dagen en dat is in deze app geen optie. Ik houd het maar bij P tracker.
Alle reacties Link kopieren
Ik temperatuur ook niet, kan me daar niet echt toe zetten.



Vanmorgen weer vreemde toestand down under, rood/donker slijm. Zo jammer dat het er geen briefje bij zit waarop staat wat het betekent/waarom het gebeurt.
Alle reacties Link kopieren
Hallo meiden,



Ik zou graag willen meeschrijven in dit topic, mijn vriend en ik zijn sinds eind maart gestopt met de pil en sindsdien nog meer 3 x ongesteld geworden. Ik heb hele lange cyclussen 64-78-35 en nu zit ik inmiddels alweer op 50 dagen. In onze omgeving zijn heel veel zwanger en dat lijkt allemaal vanzelf te gaan. Mijn schoonzusje ( vrouw van mijn broer) is ongeveer tegelijk met mij gestopt en nu inmiddels bijna uitgerekend. Eergisteren samen lekker gegeten en dan merk ik toch wel enigszins jaloezie ondanks dat het mijn neefje/nichtje wordt. En dat is eigenlijk best een rot gevoel:(



Als ik dan eindelijk weer ongesteld geweest ben laat ik gek genoeg het hele zwanger worden los en klussen we er lekker op los. Maar eenmaal na die 28 dagen begint het toch weer te komen. Dag 30 eerste keer testen en dat gaat dan ongeveer om de paar dagen aan. Constant eigenlijk weer de bevestiging dat het wéér niet gelukt is en weer wachten totdat ik ongesteld wordt. Ik voel mijn eisprong ook niet en test ook niet omdat iedereen zegt dat je het dan kan tegen werken omdat je te graag wil.



Kortom, wachten duurt lang en wordt er nu toch wel onzeker van:(.
Alle reacties Link kopieren
Maur91: dit had ik kunnen schrijven! Ook mijn cycli zijn erg lang (64-46-57) en ik herken wat je schrijft. Man en ik zijn nu zover dat we naar de polikliniek fertiliteit gaan. Om te laten onderzoeken wat er mis is. K heb namelijk al sinds ik als meisje ben gaan menstrueren hele onregelmatige cycli. Wil dus laten onderzoeken of er wellicht iets mis is. Hopelijk normaliseren de cycli bij jou snel!
Ik heb die app flo geïnstalleerd, thanks swirls. Wel handig dat je van de afgelopen maanden al je data waarop je ongesteld werd kan invoeren. Was me niet zo eerder opgevallen maar mijn cyclus is meestal 28-29 dagen maar ook een keer 25 en 32 dagen. Grappig om dat eens inzichtelijk te hebben.
Alle reacties Link kopieren
Ik temperatuur wel, dit is de derde maand. Maar deze maand is de temperatuur zaterdag gestegen na eisprong en gister en vandaag al gedaald....... dit heb ik tot nu toe nog niet meegemaakt en dat vind ik spannend. Ben ook wel bang dat m'n menstruatie nu eerder gaat doorzetten maar denk ook misschien is het wel een innestelingsdip.



Lastig Maur zo n onregelmatige cyclus. En herken wat je zegt. Was tegelijk gestopt met de pil als twee vriendinnen en mijn collega en twee zijn al bevallen en de andere vriendin is volgende maand uitgerekend. Is niet leuk maarja helaas niets aan te doen.
maur waarom zou het gebruik van ovulatietesten tegen je werken? Dan weet je wel waar je aan toe bent. Ik gebruik ze ook niet elke maand, maar ik ben dan ook erg regelmatig. Ik heb genoeg aan mijn app en ik voel mijn eisprong altijd. Daar heb ik als tiener nog ruzie om gemaakt met mijn (mannelijke) biologieleraar op de havo, want hij zei dat je dat niet kunt voelen. En al helemaal niet aan welke kant het is.

rosalie ik weet niet zoveel van temperaturen, maar een innesteling kun je dus meten? Spannend, laat het dat zijn! Hoelang nog tot je het zeker weet?
swirls spannend dat je naar een fertiliteitsarts gaat! Heb je al een afspraak gepland?

Ik had alle hoop gevestigd op de hsg, je hoort vaak dat mensen daarna snel zwanger raken omdat alles weer schoon is. Maar dat is inmiddels 4 maanden geleden.
Alle reacties Link kopieren
Volgende week woensdag is mijn NOD dus nog een weekje. Ja je hebt na de eisprong een verhoogde temperatuur en ze zeggen met de innesteling weer een wat lageren. Vanmorgen was deze weer wat hoger dus spannend.



Ik denk niet dat het tegenwerkt als je het graag wil wel merk ik dat we minder zin in seks hebben als ik die ovulatietesten doe omdat je dan moet presteren als het ding het aangeeft...... dus wel opletten dat het leuk blijft
Alle reacties Link kopieren
emceetje, ik heb nog geen uitnodiging gekregen. Ergens ben ik heel blij, maar ook wel denk ik 'hadden we het niet langer zelf moeten proberen' . Al denk ik dat voordat we überhaupt echt een traject in gaan, dat we dan ook al 2 maanden verder zijn. Gekke/stomme vraag misschien, maar wat bedoel je met hsg?
Alle reacties Link kopieren
Spannend Rosalie. Ik duim voor je!

Welkom Maur, wat naar die onregelmatige cyclussen! Wat betreft "laat het los" - er niet teveel mee bezig zijn, etc etc. dat is echt onzin. Bij IVF worden mensen ook zwanger en je kan toch echt niet zeggen dat zij er niet mee bezig waren. Ik zou de ovulatietesten er iig niet om laten. Je kan misschien ook overwegen om te temperaturen - goedkoper maar dan zie je je eisprong pas nadat die geweest is (en je meest vruchtbare dagen dus ook).

GettingEven, al meer duidelijkheid over je rood/donker slijm? Zit je rond je NOD?

Swirls, ik begrijp niet zo goed dat je huisarts je door laat proberen als hij PCOS vermoed, maar goed. PCOS is met hormonen meestal goed te reguleren en zou je een hoop tijd en narigheid kunnen besparen.



Hier: beetje onzeker wanneer m'n NOD precies is. Ziet nu op 12 dagen na m'n eisprong, en meestal wordt ik 10-11 dagen na eisprong ongesteld. Tot nu toe nog geen symptomen, niets wat op menstruatie en niets wat op zwangerschap duidt, dus ik weet niet zo goed wat er allemaal gebeurt in m'n buik. Er zit niets anders op dan afwachten. Afgelopen weekend in Nederland geweest en bij heel veel vriendinnetjes langs om te knuffelen met hun kindjes, dat was wel erg fijn
bjorg wat spannend!! Ga je een test doen of wacht je nog even af? Krijg je er niet de zenuwen van?



swirl dat is een röntgenfoto van de baarmoeder waarbij ze contrastvloeistof de eileiders in spuiten om te zien of er ergens verstoppingen zitten. Ik vond het onwijs pijnlijk. Je hoort vaak dat mensen daarna snel zwanger raken, mogelijk omdat de eileiders zijn doorgespoten en schoon zijn. Dat was mijn hoop ook wel.

Daarnaast was het ook een teleurstelling dat er niks gevonden werd, omdat met zowel mijn man als mij alles goed is en er dus geen behandeling gaat plaatsvinden (dat werd ons toen verteld). Nu blijkt dat we toch iui kunnen doen, maar daar twijfel ik nog over. Ik ben nu op de homeopathische toer.
Alle reacties Link kopieren
Emceetje, ik heb al 27 rondes lang zenuwen, dus nee, ik ga niet testen. Heb een aantal keer op NOD getest, en dan was de test negatief en werd ik 2 uur later ongesteld. Nutteloos. Bovendien is manlief op reis, dus ik test op z'n vroegst zaterdag. Maar zo zonder symptomen verwacht ik dat ik dan allang ongesteld geworden ben.



Ben wel benieuwd hoe die homeopathische toer van jou er uit ziet? Ik merk ook dat ik heel gevoelig ben om van alles en nogwat te proberen. Slik nu extra magnesium, draag een armbandje van maansteen, ben me aan het inlezen over de invloed van voeding op je hormoonhuishouding en overweeg acupunctuur..... Terwijl ik nogmaal toch zo nuchter ben.
Alle reacties Link kopieren
Wat veel reacties al... ben pas net begonnen met meeschrijven dus het is nog even wennen hihi.



Maar mijn vriend en ik hebben besloten te wachten totdat ik weer ongesteld ben geweest en daarna toch ovulatietesten te kopen. Ik ben in augustus al in het zkh geweest voor een controle van eierstokken en baarmoeder maar dat was allemaal goed, alleen teveel eitjes... en de verklaring was toen doordat het er zoveel zijn hebben ze geen ruimte om te springen. Zo leer je nog eens wat.



Trouwens eergisteren heel veel afscheiding gehad en zo dusdanig dat m'n slipje nat was.. mijn vriend heeft dit gegoogled en het kan een eisprong zijn geweest. Hope so... en afwachten maar.



Trouwens erg fijn dat er meer meiden zijn met het zelfde probleem en dat we het hier kunnen opschrijven en delen. Is toch wel fijn!
Alle reacties Link kopieren
bjorg dat is ook precies de reden waarom we toch een doorverwijzing hebben losgepeuterd. Als hij PCOS vermoedt, dan wil ik het laten onderzoeken. Acupunctuur ben ik nu ook aan het doen en ik moet zeggen, het maakt me wel rustiger ofzo. Heb niet het idee dat het invloed heeft op mijn cyclus, maar wel op mijn gemoedstoestand. Ook ik merk dat ik vanalles ga doen om de natuur een handje te helpen. Wel oppassen dat ik me niet gek laat maken...
Alle reacties Link kopieren
Bjorg, ik verwacht volgende week ergens ongesteld te worden. Maar geen idee of dat deze cyclus weer volgens het gemiddelde gebeurt.. Het donkerrode/bruine slijm verlies zou voorbode kunnen zijn, maar het voelt nu nog niet als een ongesteldheid en daar is het ook niet constant genoeg voor. Eerder een gevalletje van 1 of 2x per dag sinds gisteren. Buikpijn als bij menstruatie heb ik niet, wel vreemd soort gevoel van 'druk'. Best herkenbaar wat je schrijft over nuchterheid Bjorg, ik heb een tijdje tarwekiemolie en teunisbloemolie geslikt om het bloedverlies te helpen stoppen. Ben inmiddels weer terug naar nuchter



Dat is zeker leerzaam Maur91, over het 'teveel aan eitjes'. Nooit geweten dat dit ook nog kon. En emceetje, ik wist ook niet wat een hcg was. Dank voor uitleg. Educatief topic dit, al met al.
bjorg ik heb een homeopaat die gespecialiseerd is in fertiliteit. In het verleden had ik positieve ervaringen met homeopathie, dus ik sta hier ook weer hoopvol in!

Ik slik 2 soorten medicatie. Aan het begin van het homeopatische traject eenmalig een pilletje. Op de 10e dag van de cyclus een pilletje om de follikels beter te laten groeien. En 2x in de week 3 mini pilletjes om mijn eigen cyclus terug te krijgen. Daarnaast dagelijks teunisbloemolie (tegen de moodswings) en multivitaminen. Dit is mijn eerste ronde met de homeopathie dus ik vind het reuze spannend. Ik heb tientalle jaren chronische hoofdpijn en hormonale migraine gehad en die was van de één op andere dag over met de homeopathie, dus ik heb nu hoge verwachtingen.



maur Hoe los je een teveel aan follikels dan op? Weet je dat? Ik wist ook niet dat dit kon.



gettingeven zenuwslopend deze tijd! Heb je normaal gesproken ook bloedverlies voor je menstruatie?



Ik heb zelf ook weer de zenuwen. Nog een week tot nod en het duurt me allemaal te lang! Aan de ene kant merk ik dingen die op een komende menstruatie kunnen wijzen, aan de andere kant merk ik ook 'vreemde' dingen en denk ik steeds: zou het dan toch...?
Alle reacties Link kopieren
@emceetje

Ik heb een klein beetje overgewicht en daar kan het aan liggen dat er teveel eitjes ontstaan. Verder heeft de arts op dat moment niets gezegd omdat ik eerst moet afvallen.
Alle reacties Link kopieren
Maur, ik heb ook een beetje overgewicht (nu nog maar zo'n 6 kg - dat was ooit bijna 30) maar daar heeft nog nooit een arts iets over gezegd. Voor mezelf wil ik die laatste 6 kg er ook af, maar ergens weet ik dat dat niet de enige reden is. Genoeg vriendinnen die zeker weten meer overgewicht hebben dan ik - en zij waren in een vloek en een zucht (succesvol) zwanger.
Alle reacties Link kopieren
@bjorg

Klopt hoor maar de arts was sowieso een beetje "flauw" dat ik er was. Hij was van mening dat mijn ha mij te snel heeft doorgestuurd. Mijn ha heeft later nog gereageerd op het verhaal en zij zei dat het wel kon, dat ik teveel eitjes aanmaak vanwege mijn overgewicht.

Ik schijn ook rond de 6kg te zwaar te zijn in mijn beleving is dat niet veel. Diëten doe ik niet, let wel op en loop een rondje extra met de hond:)
Ach ja overgewicht. Ik heb ook overgewicht. Maar ik ben hartstikke gezond. Mijn bloed is meerdere malen onderzocht, niks aan de hand. Ik sport, ik eet gezond, ik maak ook lange wandelingen met de hond. Maar die afschuwelijke fertiliteitsarts heeft gezegd dat we niet in aanmerking komen voor behandelingen als ik niet afval. Dus ik ben nu 13 kilo kwijt in een tergend langzaam tempo.

Ik ben het er niet mee eens dat overgewicht dé reden tot het niet tot stand komen van een zwangerschap is bij mij. Ik denk dat we uiteindelijk wel voor de iui zullen moeten gaan, ik vermoed dat ik vijandig baarmoederslijm heb. Dat is het enige wat ik nog kan bedenken.

bjorg WAUW 24 kilo kwijt dus? Daar heb ik superveel respect voor. Heb je tips?

maur 6 kilo dat is toch niet veel? Als ik jou was zou ik toch (als je en jaar bezig bent, want ze sturen je echt weg inderdaad) naar een fertiliteitsarts gaan voor ofo (oriënterend fertiliteits onderzoek) om meer duidelijkheid te krijgen
Alle reacties Link kopieren
@emceetje de doktoren van tegenwoordig gooien alles op overgewicht. Ik til er ook niet zo zwaar aan. Ben een tijdje heel dun geweest maar ongelukkig en nu stevig en gelukkig.



Flauw gewoon dat ze je niet eerder serieus nemen totdat je bent afgevallen.
Alle reacties Link kopieren
Emceetje, toen ik nog de pil slikte had ik ook altijd doorbraak bloedingen, ik vermoed dat dit hetzelfde is. Geen idee wat dit voor kans op zwangerschap betekent.

Helpt d.d. teunisbloemolie jou tegen moodswings? Ik neem het al een tijd niet meer en voel me eigenlijk beter dan voorheen.



Maur, Bjorg en Emceetje: volgens mij is dat inderdaad onzin van het overgewicht. Zelf heb ik onder gewicht en daar maak ik me soms zorgen over. Maar kijk om je heen naar moeders die je kent. Dat zegt voor mij genoeg.
Alle reacties Link kopieren
Dat gewicht altijd. Zelf altijd een beetje te dun geweest en nu momenteel iets te zwaar. Tja het is ook nooit goed. Gaat erom dat je je er zelf goed en gezond bij voelt.......



Ik zit nu 6 dagen voor NOD en begin weer het gevoel te krijgen tussen hoop en vrees. Hoop voor eindelijk een zo gewenste zwangerschap maar de angst voor de zoveelste teleurstelling dit jaar. Heb voor het eerst het gevoel dat ik die 6 dagen te kort vind ipv te lang want heb weinig zin om er volgende week weer zo verdrietig over te zijn. Maarja niks aan te doen helaas. Helpt ook niet mee dat m'n man en moeder steeds zeggen nou deze maand is het raak ik voel het...... geloof er niks van maar geeft toch weer een beetje extra hoop wat straks natuurlijk harder aankomt als het weer niet zo blijkt te zijn
rosalie en gettingeven we hebben dus alle drie onze nod komende week. Ik voel niks anders dan anders. Ik heb klachten die kunnen wijzen op de komende menstruatie of op een zwangerschap. Maar zoals jij ook zei rosalie, ik zie vooral weer op tegen het verdriet als ik ongesteld ben. Mijn man zegt dat hij net zo verdrietig is als ik, maar dat hij niet hoeft te huilen (en ik wel!). Maar toch... ik voel vanalles in mijn lijf. De pijnlijke dagen als ik ongesteld ben, in combinatie met mijn moodswings en het verdriet van weer niet zwanger zijn... Ik had mijn man gezegd dat ik het niet aan zou kunnen om langer dan een jaar bezig te zijn met zwangeren worden. En nu is het bijna 2 jaar.

Maar goed. Misschien is dat komende week wel verleden tijd. Zonder hoop is het helemaal niet meer te doen.



Gettingeven: ik heb vreselijke moodswings. Echt sneu voor mijn man Of de teunisbloemolie helpt moet ik nog afwachten. Mijn moeder had er veel baat bij, dus ik wil het proberen. Wat deed het bij jou, want je voelt je nu beter?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven