Zwanger worden met IVF of ICSI (deel 2)

18-07-2016 15:54 3003 berichten
De stand van zaken:

fasedameswachten op startDazzle_, Wensel30, pianokruk, miillaa, gelukspoppetje, dragonlady76, smurf112, Bellie27, Angel88 (bezig met IUI6)prikken&slikkenabusuwachten op cryo-tpChevrolet (jan), flipje2 (feb/mrt), baggal, freexx, Vivacissimoin de wachtwekendeni308 (21 dec), boulu (23 dec), Skylark01 (24 dec)Dit is een topic voor vrouwen bij wie het zwanger worden helaas niet vanzelf gaat, en die bezig zijn met een IVF of ICSI traject.Misschien hebben jullie eerder al meegeschreven in de bekende zwanger worden topics, waar gezellig gebabbeld wordt over klussen, temperaturen en ovulatie testen. Als je eenmaal in een specialistisch medisch traject komt wordt alles toch een beetje anders. In dit topic vinden we lotgenoten. Zo kunnen we onze gevoelens delen, elkaar steunen, onze frustratie uiten en hopelijk uiteindelijk onze zwangerschappen vieren.Handige links:

- Informatie over IVF/ICSI: Brochure VUmc

- Uitgerekende datum na IUI/IVF/ICSI berekenen: Zwangerschapsduur en uitgerekende datum

- Website Freya: www.freya.nl

- Moeders voor moeders: www.moedersvoormoeders.nl

- Blogs: van alto en flipjeBezig met behandelingen:

naam

(leeftijd)wens

sindsvruchtbaarheidafsprakenlocatieflipje2

(28/41) blog2014<1 miljoen/ml zaadcellen

ICSI1: 2x miskraam (18w, 12w)nog 4 cryo's overVUmcDazzle_

(33/35)2013Geen oorzaak gevonden

2015: 6x IUI , 2016: IVF1 : 4 cryo's, niet zwanger2017 IVF2baggal

(33)slecht zaad

ICSI1 misluktICSI2: 2x vmk

3 cryo's overBoston

Place (UK)gelukspoppetje2014♂ slechte zwemmers

jun '16 IVF1 niet zwangerverder met PGDgroentje40

(40/43)2014geen oorzaak gevonden

jan '16 IVF1, jun '16 ICSI2voorlopig einde trajectRadboudabusu

(39)schildklierprobleem, alleenstaand

9x IUI gehadbezig met IVF1MCKChevrolet

(--/--)2013geen bekende oorzaak

2x miskraam, 6x IUI gehadeind aug '16 start IVF1

4 cryo's overpianokruk

(42)2013alleenstaand

IVF1&2: niet zwanger, ICSI3: geen bevruchtingenwachten op start ICSI4MCKWensel30

(30)2015♂ slechte zaadkwaliteit

1x IUI misluktICSI1 sept '16Skylark012015Verminderde eivoorraadBezig met IVF1Canadafreexx

(27/29)verminderde zaadkwaliteit en translocatieIVF2, 3 cryo'sAngel88Nu nog bezig met IUI, daarna IVFdragonlady76lichte endometriose,

eileiders niet doorgankelijkokt '16 IVF1, geen cryo'sVivacissimo

(37)2011slecht zaad/endometriosenov '16 ICSI1

x cryo's over?ZimaICSI1: verse tp mislukt, cryo's niet goed ontdooid

ICSI2: afgebroken (te weinig follikels)2017 start ICSI2miillaapoging 1 afgebroken wegens allergische reactieboulu201411x OI gehad en 3x IUI

♂ slechte zaadkwaliteit

♀ PCOSnov '16 start IVF1deni308nov '16 start IVF1smurf1122016♂ slechte zaadkwaliteit

♀ PCOSdec '16 intake gynBellie2720082016 naar gyn gestapt

slechte zaadkwaliteitnov '16 vooronderzoekWij houden altijd een plekje vrij voor nieuwe meeschrijvers!ZWANGER!! De zwangeren schrijven hier gezellig verder!*rosings, 4 aug '17 , alleenstaand: 23x ZI 1 mk, zwanger in IVF2, Nij Geertgen

*tasje76 (39/34), 8 juli '17 , geen oorzaak gevonden, zwanger in IVF2 (geen cryo's)

*alto (28/37), 26 mei '17, blog, verminderde zaadkwaliteit, ICSI1 (5 cryo's), Leuven

*Lux. (27/31), 10 mei '17, slecht zaad, IVF1 (3 cryo's), VUmc

*Soof83 (33/34), mei '17, PCOS, azoöspermie, ICSI1

*Women78 (37/40), 24 feb '17, slecht zaad, IVF2

*Sophiever, 15 feb '17

*Luina (35/40), 10 feb '17, onbekende oorzaak, aug '15 mk (spontaan zwanger), 6x IUI; zwanger in IVF1

*VeeBee17, 30 jan '17, zoon en dochter (tweeling), IVF2, UK

*someone86 (29), 26 dec '16, zeer slecht zaad, ICSI4,

*Fightster (30/30), 11 dec '16, slecht zaad, PCOS, IVF2Bevallen

itsi_us (IVF1), Duufje (ICSI2), Noortje81 (ICSI1), lilly1980, Sunflower07 (IVF1), Blauwoogje1980 (IVF1), zwangerwordenvanaf2014 (ICSI1), Tulpenbol_boterbloempje (spontaan), Lisette_ (spontaan), Budhababe (spontaan), _sun (ICSI3), Ann-81 (ICSI1).

Je kunt de tabel zelf aanpassen:

Login: zwangerwordenTO; v1v4f0rum

♂ = Alt+11; ♀ = Alt+12
Tijd voor een nieuw en vruchtbaar topic!

Voor deel 1, klik hiiiieeerrrrrr.
Alle reacties Link kopieren
Deel ll: count me in.
Love doesn't ask why...
Alle reacties Link kopieren
Ik durf het nog niet zo goed te erkennen, maar het is zo: ik ben onvruchtbaar.

Heb geen eileiders meer sinds vorige week dinsdag. Vorig jaar 2 BBZ gehad en toen 1 eileider weg. Later bleek met de HSG dat ik asherman syndroom had. Dat is weggehaald en vol vertrouwen door naar een hopelijk nieuwe zwangerschap. Dat gebeurde vlot. Helaas bleek ook deze in de eileider te zitten.

Inmiddels 6 keer zwanger geweest en nog geen kindje.

Of we ivf willen, weten we nog niet. Maar ik lees graag met jullie mee. Wie weet kunnen jullie me helpen met het vormen van mijn gedachten!

Btw: cool om te zien dat het lijstje met zwangeren zo groot is! Gefeliciteerd allen :-)

En voor de dames die (nog) niet zwanger zijn; ik wens het jullie allemaal super snel toe!!!
Ik wil komen en weer gaan. Ik wil leven, niet bestaan.
Alle reacties Link kopieren
gevonden!
Alle reacties Link kopieren
En wat een heftig verhaal hormonster, hoop dat je iets gaat hebben aan dit topic!
Alle reacties Link kopieren
Jij gefeliciteerd met je zoon Ann-81!
Ik wil komen en weer gaan. Ik wil leven, niet bestaan.
Haaai hormonstertje wat goed dat je je hier even meldt. Misschien lekker om van je af te schrijven bij vrouwen die precies weten hoe het is. Dikke knuffel voor jouEn happy new topic! Ook al schrijf ik hier pas net haha. (Dit is tevens mijn tvp)
Alle reacties Link kopieren
Volgpost ;)
Een dag niet genoten is een dag niet geleefd.
Alle reacties Link kopieren
Gniffel! Thanks Lux

Zie dat jij deze maand gaat beginnen? Hoe sta je er in?
Ik wil komen en weer gaan. Ik wil leven, niet bestaan.
Meelezer komt Bagal even een hele dikke knuffel geven!
quote:Hormonster1982 schreef op 18 juli 2016 @ 17:42:

Gniffel! Thanks Lux

Zie dat jij deze maand gaat beginnen? Hoe sta je er in?Ik heb er zin innnnn lees ff onder de date die gepland is op fb, net heel verhaal getypt begin zaterdag al!!
@flip: topper dat je me zo snel al in de tabel hebt! Thanks
Alle reacties Link kopieren
quote:lux. schreef op 18 juli 2016 @ 17:56:

[...]

Ik heb er zin innnnn lees ff onder de date die gepland is op fb, net heel verhaal getypt begin zaterdag al!!Whahahh nu voel ik me echt een schaap!
Ik wil komen en weer gaan. Ik wil leven, niet bestaan.
Als meelezer wil ik jullie heel veel succes wensen. Ik heb hier een dreumes zitten na een tweede Icsi. Ik had het 'geluk' dat een goede vriendin tegelijk ook gestart was met isci en we zijn samen zwanger geweest. Ik heb wel gemerkt dat ik heel veel had aan steun van anderen die in hetzelfde meemaken.Waar anderen 'een romantische nacht' hadden, is de aanloop naar icsi tot de terugplaatsing een heel proces geweest. Maar.. het is het zo waard als je de kleine in je armen hebt. Ik hoop dan ook dat dit topic snel uitsterft en jullie allemaal meepraten in het zwangerentopic :-)
Alle reacties Link kopieren
Even inbreken voor Baggal: wat vreselijk dat je dit mee moet maken na dit traject. Vind het heel erg voor jullie. Hoop heel hard dat de eerstvolgende cryo een plakker gaat zijn! Heel veel sterkteIk heb volgende maand IUI 5, redelijk grote kans dat vanaf september hier mee ga schrijven. Fijn clubje ook hier!
Alle reacties Link kopieren
Happy new topic! Ik ben er natuurlijk ook weer bij (duhhh).Dat ik in dit topic nou potverdikkeme eindelijk eens zwanger mag worden van een gezond kindje! Flipbaby, we wachten op je en je bent meer dan welkom!
Je hoort de vogels weer, je ruikt de regen nog
Alle reacties Link kopieren
Lux: dat is de spirit. Super goede instelling om er zin in te hebben. Eindelijk kans op een kind van jullie beiden. Hoop dat het snel raak mag zijn bij jullie.Tasje: hoe is het op het wachtbankje? Alles ok? Volgende week alweer testen.Gelukspoppetje, Dazzle : zoals Flipje en Duufje al zeiden geloof ik ook niets zo in het drinken van bepaalde dranken om een innestelling te bevorderen. En bij ICSI 2 heb ik ook nog sushi gegeten voor de uitslag van de zwangerschapstest. Wel heb ik minder koffie gedronken, maar verder niets.Frambloosje, Hannepan : dank jullie wel. Suc6 met IUI5!Tja - afscheid nemen van een prille maar oh zo gewenste zwangerschap blijft moeilijk. Het ene moment zo gelukkig en het andere moment de klap. Maar dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Ik probeer er steun in te vinden dat het eventuele kindje niet levensvatbaar zou zijn geweest. Mijn enige angst is dat mijn man naast low motility ook vrij veel abnormale vormen heeft en dat dit van invloed is geweest op de miskraam. Mijn moeder heeft mijn vader inmiddels verteld waar wij mee bezig zijn en hij reageerde heel erg lief. Ik had het hem nooit verteld, omdat ik veronderstelde dat hij het er niet helemaal mee eens zou zijn (terwijl hij als oud medisch onderzoeker altijd open staat voor hetgeen de medische wereld te bieden heeft). Geloof dat hij vooral geroerd was door het feit dat mijn man (55+) dit avontuur toch nog wil aangaan. Ook mijn vader maakte, gelet op zijn achtergrond, een opmerking over de zaadkwaliteit. Mijn man staat eventueel open voor een donor, maar ergens zou ik het juist zo mooi vinden om de karaktereigenschappen van hem in ons toekomstig kind te zien. Mijn man is een persoon met "a lot of special gifts" (ben niet objectief) en een biologisch kind van ons samen zou wel erg mooi zijn. En mijn man heeft het er ergens ook moeilijk mee als het niet zijn zaad is (maar wil mij zo graag gelukkig zien). We zien Dr Abramov op 26 Juli om 15:30 voor een vervolg gesprek. We hebben 5 cryo's (waarvan 3 met redelijke kwaliteit).

Ook hebben we op zaterdag 23 Juli weer een gesprek in Homerton, want daar hebben we nog twee "gratis" NHS pogingen openstaan. En hopelijk krijgt dit verhaal ooit een positief einde.Flip dank voor het aanpassen van de tabel. Lief van je. Want vond het niet zo fijn om tussen de zwangeren te staan (al was de tabel het laatste waar ik me druk over maakte de afgelopen dagen).Welkom hormonster : goed om mee te lezen (en schrijven!) om te kijken of IVF ook iets voor jou is.Bridt : Bedankt voor je mooie bijdrage. Altijd fijn om succes verhalen te lezen. En wat leuk dat je samen zwanger was met jouw vriendin!
Love doesn't ask why...
Alle reacties Link kopieren
Dacht ik al baggal
Je hoort de vogels weer, je ruikt de regen nog
Alle reacties Link kopieren
quote:flipje2 schreef op 18 juli 2016 @ 19:17:

Dacht ik al baggal Laten we voor gezonde en levensvatbare baby's gaan deze ronde . Overigens moet ik een maand wachten als we eerst de cryo-TP doen (ipv Homerton). In dat geval beginnen we samen in September net als in ICSI 1 - let's go for it! Al iets meer duidelijk over je cyclus? X
Love doesn't ask why...
Alle reacties Link kopieren
Ach lieve Baggal, kut he om weer afscheid te moeten nemen... Herken het gevoel helaas maar al te goed. Dikke knuffel voor jou!
Ik wil komen en weer gaan. Ik wil leven, niet bestaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:Hormonster1982 schreef op 18 juli 2016 @ 19:22:

Ach lieve Baggal, kut he om weer afscheid te moeten nemen... Herken het gevoel helaas maar al te goed. Dikke knuffel voor jou!Het contrast is zo groot. Het ene moment zo blij en vol verwachting en op het volgende moment ligt de droom in duigen. Dat vind ik het lastigste van alles.

Nu ik gestopt ben met de progesterone shots zal het vloeien ook snel beginnen vermoed ik. Denk wel te gaan werken de komende dagen. Geen zin in de confrontatie met mijzelf.
Love doesn't ask why...
Alle reacties Link kopieren
@hormonster wat heftig! Ik hoop dat de vele positieve verhalen hier een inspiratie voor je zullen zijn. Ik heb de ICSI behandeling zelf als nauwelijks lichamelijk belastend ervaren, alleen het wachten is natuurlijk heel erg spannend en stressvol, maar dat duurt uiteindelijk ook maar 2 weken. De punctie zelf vond ik wel behoorlijk heftig, maar dat is meestal ook in 10-30 minuten gepiept. Even de kiezen op elkaar voor het goede doel. Ik zou het wel 100x willen doen als het nodig was.@bridt zo is het precies! En geen kindje zo gewenst als een kindje waar zo voor gestreden is@lux ik las ergens (ouder topic?) dat je de punctie nog wel erg spannend vindt. Ik kan je vertellen dat het VUmc de punctie-hemel is in verhouding tot andere ziekenhuizen als het op pijnstilling aan komt. Ik heb nog nooit drugs gebruikt maar dit kwam aardig in de buurt volgens mij.@hannepan dan hoop ik je hier dus NIET te zien! succes met je IUI.@baggal wij gaan er samen tegen aan straks, hoewel jij misschien nog wel iets eerder weer verder kunt! Mag/wil je meteen bij de eerstkomende menstruatie weer starten?
Je hoort de vogels weer, je ruikt de regen nog
Alle reacties Link kopieren
quote:Baggal schreef op 18 juli 2016 @ 19:20:

[...]

Laten we voor gezonde en levensvatbare baby's gaan deze ronde . Overigens moet ik een maand wachten als we eerst de cryo-TP doen (ipv Homerton). In dat geval beginnen we samen in September net als in ICSI 1 - let's go for it! Al iets meer duidelijk over je cyclus? XAh, crosspost Ik hoop nog steeds vrijdag ongesteld te worden, maar eerst zien dan geloven. Dan 4 weken later (= 19 augustus) hopelijk de tweede en dan ga ik bellen voor aanmelding. Als ik dan mag starten (als er een plekje is) is ergens tussen 6 en 10 sept de terugplaatsing denk ik?
Je hoort de vogels weer, je ruikt de regen nog
Alle reacties Link kopieren
Baggal

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven