De wolf en de zestig schapen

23-05-2020 20:11 276 berichten
In Vlijmen zijn vannacht drie schapen doodgebeten door een wolf. Er zijn camerabeelden van de dader.

https://www.nu.nl/280968/video/wolf-gri ... ijmen.html

Inmiddels zijn in dit gebied al ongeveer zestig schapen doodgebeten, waarschijnlijk door deze wolf

Het merkwaardige is dat dit gewoon een Hollands poldergebied is, redelijk verstedelijkt en met nauwelijks bos. Aan de noordkant ligt de Maas, aan de oostkant de stad Den Bosch en aan de westkant komt de wolf al snel uit bij een saai bedrijventerrein waar onder andere een enorme doos van Bol.com de doorgang belemmert. Aan de zuidkant loopt de A59. Als de wolf deze oversteekt dan kan hij of zij naar de Drunense Duinen wat in ieder geval nog een natuurgebied is en waar wel wat wilde herten te vinden zijn. Maar ja, waarom zou je op wilde herten jagen wanneer er ook tamme schapen zijn?

Ondertussen zit de wolf wel erg dichtbij de bebouwde kom. Het schijnt dat de wolf ook door Vlijmen heeft gewandeld om bij de laatste schapen te komen. Nu zeggen ze dat wolven bang zijn voor mensen, maar kennelijk zit die angst niet erg diep, want Vlijmen en het gebied daaromheen is meer een verstedelijkt cultuurlandschap dan wilde natuur.

Wat moeten we met dit soort wolven? Ik vind het prima als er wat wolven op de Veluwe zitten, en misschien zijn er nog wel een paar bosgebieden waar plek voor ze is. Maar een wolf in de polder die daar alle schapen doodbijt? De volgende stap is dat ouders hun kinderen gaan binnen houden en dat de lokale kinderboerderij wordt geplunderd. Moet deze wolf weg, of is dit nu eenmaal ‘de natuur’?
Alle reacties Link kopieren
Er zal toch echt iets met die wolf moeten gebeuren:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2033068 ... -exemplaar

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven