Entertainment alle pijlers

Jullie huis, onze regels.(sbs6)

19-02-2018 13:37 157 berichten
Vanaf zondag 25 februari komt dit op tv.
Wie kijkt er mee?
In ieder geval veel kijk plezier!

https://www.sbs6.nl/programmas/jullie-huis-onze-regels/
In het nieuwe SBS6-programma Jullie Huis, Onze regels ruilen twee ouderparen die een totaal andere manier van opvoeden hebben, van huis, kinderen en huisregels. Alle ouders zijn ervan overtuigd dat hun opvoedmethode de beste is. Maar is dat wel zo? Regels die in het ene gezin goed werken, zijn zeker niet ook meteen ideaal voor de kinderen van andere ouders. Wat kunnen de ouders leren van dit spannende, confronterende experiment? Nemen ze iets over van de andere opvoedmethode of houden ze vast aan hun eigen opvoedstijl? Jullie Huis, Onze Regels is vanaf 25 februari te zien op SBS6.



Zo ruilt de familie Ploeg, waarbij het geloof allesbepalend is, met de familie Tervoort, waar juist de kinderen de dienst uitmaken. Bij de streng gereformeerde familie wordt vooral huiswerk gemaakt en muziek gestudeerd. Er is geen tv in huis. Bij de familie Tervoort slapen de ouders in de huiskamer omdat de kinderen de slaapkamer hebben ingepikt en deze als ballenbak gebruiken. In Jullie Huis, Onze Regels ziet de kijker hoe de kinderen reageren op nieuwe regels en hoe de ouders omgaan met een totaal andere manier van opvoeden.
damesbril schreef:
16-04-2018 15:20
De alleenstaande moeder 'verwende' haar kinderen graag als ze bij haar zijn.
Ze was al jaren gescheiden, het leek wel of ze het nog aan het compenseren was.
Zo extreem als het boerengezin hoeft niet maar ze kunnen wel meer doen.
Grappig want zo zag ik het helemaal niet.
Yggdrasil- schreef:
16-04-2018 15:32
Grappig want zo zag ik het helemaal niet.
Zo zie je maar hoe je het vanuit je eigen perspectief bekijkt.
Ze benoemde het zelf trouwens wel, dat ze de kinderen extra 'verwende' omdat ze niet altijd bij haar zijn.
Waarom is het zo raar dat ze nooit kappertjes hebben gehad? En die twee kinderen uit Haarlem leren totaal niets van koken en huishouden ze gaan straks zelfstandig wonen.
Die jingen onderhandeld over zijn kamer op ruimen. :P
En dat zwarte boekje van de opruimcoach
:rofl:
Eigenlijk leeft het gezin in Haarlem langs elkaar heen.
Je kan heel prima zelfstandig gaan wonen zonder dat je in de winter het mos tussen de tuintegels met een aardappelschilmesje hebt staan weg bikken. En koken is geen hogere wiskunde.
Kappertjes zijn doodnormale voedingsmiddelen, als je die niet kent heb je echt onder een steen geleefd, sorry.
Niet weten wat zumba is, als bijna volwassen vrouw het meiden-magazine lezen. Ik vind het allemaal echt heel ongeloofwaardig.
Ik vind dat gezin in Haarlem een stuk 'normaler' .
Dat dat joch geen zin had om zijn kamer op te ruimen, of in onderhandeling ging over de klusjes vind ik totaal legitiem. Zou ik ook doen ;-)
De badkamer schoonmaken. Hoe dan? Dat vind ik niet horen bij een normaal klusje voor een puber.
Je eigen kamer bijhouden en zorgen dat je was af en toe in de mand terecht komt of de tafel afruimen en vaatwasser inruimen vind ik normale klusjes. Mos bikken van het terras in de winter vind ik echt debiel. Dit kan niet anders dan in scene gezet zijn.
Ik geloof hier echt niks van.
Heel veel respect voor de meiden op de boerderij, die zijn aanpakken gewend en gaan het redden in deze maatschappij. Ze zijn dol op dieren en ja, die vragen gewoon veel tijd. Gezond eten, veel lichaamsbeweging, lekker in de buitenlucht. Beter dan de bleke zombies die pas na de middag uit bed rollen, de rest van de dag vullen met gamen en Social media, pizza bestellen en dan weer een avond drank en drugs. Niet dat die andere pubers zo leefden gelukkig, maar dit even over diegene die schreef dat ze voor haar gevoel zo wereldvreemd zijn op de boerderij.

Toch vind ik ook dat de werkdruk niet te hoog mag zijn en met die kranten wijken erbij lijkt dat wel zo. Er is niets mis mee regelmatig even lekker te ontspannen op de bank.
Yggdrasil, meen je dat echt...hoe dan een badkamer schoonmaken. Als je dat de pubers niet leert, vindt ik ze onder een steen leven. Dat konden ze hier met 12 jaar allemaal, net als de andere huishoudelijke klussen. Lijkt me belangrijker als ze op kamers gaan dan of ze zumba of kappertjes kennen.
grasklokje schreef:
16-04-2018 16:26
Yggdrasil, meen je dat echt...hoe dan een badkamer schoonmaken. Als je dat de pubers niet leert, vindt ik ze onder een steen leven. Dat konden ze hier met 12 jaar allemaal, net als de andere huishoudelijke klussen. Lijkt me belangrijker als ze op kamers gaan dan of ze zumba of kappertjes kennen.
Ja ik meen dat echt!!

Ik vind dat je dat echt op een gegeven moment wel zelf uitvogelt als je op jezelf gaat. Eerst als student laat je de paddestoelen erop groeien en vanzelf (of niet) komt het moment dat je denkt: goh, een schone badkamer is toch wel leuk. En dan koop je jezelf een fles allesreiniger en ga je je ding doen. Zo ingewikkeld is het allemaal niet. Ik vind het ook totaal onbelangrijk. Ik heb zoveel niet geleerd thuis. En op andere dingen waren ze weer bezopen streng. In alle gevallen heb ik eenmaal op mezelf het wiel opnieuw uitgevonden.

Zumba of kappertjes kennen zegt alles over algemene ontwikkeling.. Opzichzelf zijn ze niet belangrijk maar ze staan symbool voor iets heel anders. Namelijk gewoon met 2 benen in de 'normale'wereld staan. Algemene ontwikkeling. Meegaan met je tijd. Weten wat er buiten je boerderij en opgebakken krieltjes te koop is in de wereld.Iets wat ik dan weer veel en veel belangrijker vind dan dingen als een badkamer schoonmaken.
Kijk, ik heb dit jaren echt heel prima zelf gedaan, en inmiddels hebben we een hulp. En de kinderen weten dondersgoed dat dit een luxe is die wij ons permitteren omdat we er keihard voor werken. Natuurlijk houden we de boel zelf bij. Zou een mooie bak zijn als dat niet zo was.
Ik heb gek genoeg 2 hele schone en nette kinderen en 2 ransapen. Allemaal precies dezelfde opvoeding genoten.

Ik vind het aanleren van huishouden gewoon minder boeiend. Dat komt vanzelf wel. Als het maar gelukkige, leuke en evenwichtige imensen worden. Ik ben andere dingen belangrijk. Dat ze reizen, gaan studeren, de wereld ontdekken, zichzelf gaan vinden. Die badkamer zou me echt aan mijn kont roesten.

Je bent maar 1 keer jong. Poetsen kan altijd nog. En als je maar hard genoeg werkt dan huur je daar maar iemand voor in ;-) lekker de economie draaiende houden.

Overigens vond ik die boerderij mensen helemaal niet gezond eten. Prefab krieltjes uit een zak opbakken en simpele zielen boontjes. Spannend hoor. Ik heb echt een heel ander idee bij gezond eten. Maar zoals wel vaker: zoveel mensen, zoveel wensen.

Ik vind dit soort gezinnen vaak gewoon zo conservatief en misschien ook wel wat saai. Maar goed ik ken ook echt geen mensen van het platteland. Alleen mensen die de (dure) stad zijn ontvlucht om groter en goedkoper te gaan wonen. Maar geen mensen die er echt al van generatie op generatie wonen en leven met meubels uit het jaar nul en kleding die in de jaren 80 gewoon al niet meer konden.
Het is gewoon allemaal zo hopeloos ouderwets. Maar zoals ik al zei: het is stereotype. I get it.
Maar toch vind ik daar wat van.
Want als je met je hebben en houwen op tv komt dan mogen wij daar als kijker een mening over hebben. Dat is ook leuk want dat doet je ook nadenken over jezelf.
Kijk eens naar 24 kitchen wat de boer niet kent dat eet hij niet.
Je vond het ook al raar dat stadze mensen de menukaart niet kende in een restaurant. nu bij de boeren dat ze niet weten wat knappertjes zijn.
Niet iedereen is zo goed op de hoogte van van alles.
Wij hebben trouwens van de week pas voor het eerst sushi gegeten en hadden echt zo iets waarom betalen ze er zoveel geld voor terwijl het helemaal niet lekker is.
Hahaha ik vind dat best lollig. Want sushi is gewoon de japanse variant van de kroket.
Ik vind het trouwens wel echt lekker. Als ik wil snacken dan haal ik mezelf hier bij de japanner een doos sushi. Ik vind het altijd zijn geld dubbel en dwars waard.

Als je dat dus van de week pas voor het eerst hebt gegeten dan vind ik dat best wel gek. Maar nogmaals: dat zegt meer over mij.
Ik ben nogal een foodie denk ik. Ik hou heel erg van eten en koken en dingen uitproberen. Ik vind dat echt way belangrijker dan badkamers poetsen.
Mijn pubers kunnen dan ook een flink robbertje koken. Iets prioriteiten. Ieder zijn ding!
Nou, rauwe vis met rijst vergelijken met 'n lekkere frituurhap vind ik wel appels met peren hoor!
redbulletje schreef:
16-04-2018 17:56
Nou, rauwe vis met rijst vergelijken met 'n lekkere frituurhap vind ik wel appels met peren hoor!
Hahahahaha daar heb je ook weer gelijk in :-)
Inderdaad ontdek je hier dus ook allerlei opvoedingsverschillen. Ik ben van mening dat kinderen niet uit zichzelf leren schoonmaken maar dat het net als fietsen en zwemmen door oefening eigen wordt gemaakt. En ja, een opgeruimd en schoon huis vindt ik erg belangrijk. Ik kan me dan ook verbazen dat mensen in een smerig huis willen wonen. Of overal zooi. Dat ze zelf kunnen wassen en strijken, eten koken etc vinden wij bij de basisopvoeding horen. Dat ze niet alles hebben leren eten...geen probleem, dat ontdekken ze zelf wel als ze op zichzelf wonen of gaan reizen...😂 Precies het tegenovergestelde dus.
Alle reacties Link kopieren
Ygg, ik weet niet of je het door hebt maar je klinkt echt heel erg uit de hoogte.
Wat ik vooral heel raar vond bij de boerenfamilie was dat eten. Eerst de aardappels en sperziebonen en daarna pas de biefstuk gaan bakken????

Van die stadse moeder vond ik het dan weer raar dat ze zei: 'ik wil dat jullie nu met je mobiel gaan zitten".

Veel eigenaardigheden..... En inderdaad wel weer de stereotype casting: boerengezin met aardappels/groente/vlees, vrij onverzorgd die weinig kennen van de wereld buiten hun boerderij. Tegenover de ieder voor zich stadse mensen waar de hele dag gegamed en gechilld wordt.

Ik kan me met geen van beide soorten gezinnen identificeren als stadsmens pur sang :-D .

Wij hebben overigens ook niet veel thuis geleerd, mijn broer en ik, eigenlijk alles toen we het huis uit gingen en met vallen en opstaan.
Als je 1 x bij de hutspot de aardappels bent vergeten dan doe je dat nooit meer fout hahahaha.
Alle reacties Link kopieren
Sow Yggdrasil, wat blaas je weer hoog van de toren af.
Wat heb ik dan een onontwikkeld saai kutleven zeg. Nog nooit kappertjes gegeten, ook nog nooit sushi. En zumba heb ik ook nog nooit gedaan.
Maar wel geleerd hoe ik moet koken en bv de badkamer poetsen.
Ik moet wel heel erg wereldvreemd zijn.
Maar goed, dat is jouw mening.

Mijn mening is dat jij nogal wereldvreemd bent. Hier op Vief kom je wel zo over bij mij.
een echtscheidingsspecialist, kijk daar gaat "ons"geld heen
Wat zat er bij die kledingwinkel bij die rijke man in de stoel? Een homo vriendje met hondje? wat een raar stel
8102 schreef:
17-04-2018 20:37
Wat zat er bij die kledingwinkel bij die rijke man in de stoel? Een homo vriendje met hondje? wat een raar stel
Wat ? Wie bedoel je neem ik aan ?

Je zit bij het verkeerd topic je kijkt steenrijk straatarm.
Hahahaha ik dacht ook al, waar heb ik nou weer compleet overheen gekeken hahahahaha.
Simitçi schreef:
17-04-2018 20:52
Wat ? Wie bedoel je neem ik aan ?

Je zit bij het verkeerd topic je kijkt steenrijk straatarm.
Hmmm nu weet ik waarom ik in slaap viel met tv kijken :proud:
hamaika schreef:
17-04-2018 07:06
Wat ik vooral heel raar vond bij de boerenfamilie was dat eten. Eerst de aardappels en sperziebonen en daarna pas de biefstuk gaan bakken????
Ze hadden het over vlees van hun eigen boerderij.
Maar ik heb geen rund of kalf gezien,wel 2 varkens en geiten. Hebben jullie een rund of kalf gezien?
ze hadden 2 hectare grond bij de boerderij.
Zal vast wel buiten beeld gebleven zijn.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven